23

utorak

kolovoz

2016

Sva bijeda socijalizma/komunizma
Komunizam/socijalizam je/su društveni poredak koji negira civilizacijski doseg (privatnog vlasništva).
Oblikovanje društva na temeljima primitivne zajednice, s tehnologijama koje danas posjedujemo (oružja za masovna uništenja, industrija za globalna zagađenja) svojevrsni je hazardni korak (u izvjesno).

Oslobađanje (političkog, a političko sadrži ne/legitimnost upravljanja društvom) čovjeka u sprezi s (organizacijsko-proizvodnim) dosezima društva izvor je (ne)izvjesnosti.

Komunizam/socijalizam je oslobodio necivilizirani potencijal (u čovjeku) i pretočio ga (trajni) izvor zla.
I revolucionarni način (koje su zagovarale komunističke partije pod sovjetskim vodstvom), i socijaldemokratski način (socijalizam parlamentarnim putem) se podjednako oslanjaju na one najgore među nama. Na društveno neosjetljive, nesposobne i rušilački nastrojene. Kočiti društvo (u naprednijem obliku) i umjesto svakodnevnog dopunjanja benefita tako organiziranog društva, ustrajavati na (nefunkcionalnom) arhajskom društvu (svakodnevnim lamentiranjem o potrebi pravednosti) mogu samo poremećene osobe.
Nepostojanje teoretičara društva (do papagaja nakićenih tuđim (marksovim) perjem) proizvelo je društvenu klimu punopravnosti socijalističkog koncepta (iako je vidljivo kako su i ideja i propagatori ideje sedmorazredna (priglupa) balavurdija (čiji su očevi zakoračili stazom srama) iskazujući bezobzirnost i neodgovornost prema svima, naročito prema sebi samima).
Sve (funkcionalne) osobine društva teško optužuju socijalizam/socijaliste (pa i one umjerene). Zagovornici takvih promašaja moraju mrziti društvo do te mjere kako bi postali gluhi (na upozorenja koja im se upućuju).
Oni su u stalnom ratu (s okolinom), i lako postaju instrument vanjskih sila (u razaranju društva).

Bijeda socijalizma/komunizma proističe iz trostrukog negativnog učina; razaraju društvo iznutra (za vlastiti interes), potpomažu rušenju društva za vanjski ili vanjske interese i promoviraju najgore (kadrove) u društvu.
Nameću one najgore među nama,

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se obilježava i u Hrvatskoj polazi od šteta koje su takvi režimi proizveli ... obilježava se 23. kolovoza (na dan potpisivanja pakta Hitlera i Staljina).Oznake: komunizam, socijalizam, civilizacijski doseg, privatno vlasništvo, tejnologije, dosezi društva, necivilizirani potencijal, izvor zla, teoretilčari društva, stalni rat, instrumenti, sedmorazredna balavurdija, staza srama, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i