05

utorak

studeni

2019

Protiv korupcije se bori zatiranjem socijalizma bilo kojeg tipaProtiv socijalizma (i protiv budala)


Korupcija je posljedica (loše postavljenog društva), a ne uzrok (iako potpomaže potonuće društva).

U formiranju cijena, po zakonu ponude i potražnje, preniska cijena izaziva korekciju te cijene koja se odvija koruptivnim putem.

Tko i kojem segmentu određuje niske cijene koje izazivaju korupciju?
Samo država u djelatnostima kojim se još uvijek ekonomski bavi: sudstvo, zdravstvo, školstvo, znanost, kultura, sport, ...

Na primjer, mirovinski sustav u koji je obavezno uplaćivati po socijalističkim načelima (solidarna štednja) državni službenici promjenama zakona i rješenjima koruptivno raspoređuju mirovinsku novčanu masu, a nesocijalistički tip mirovinskog je životna štednja pri kojoj mirovinski osiguranik izdvaja na svoj račun s kojeg nitko ne može dobivati osim osiguranika kad ostvari uvjete za mirovinu.

U zdravstvu je socijalistički princip zajedničkog osiguravanja, pri kojem u vrlo osjetljivoj domeni (života i zdravlja) ne postoji pravedni oblik usluživanja osiguranika (što upućuje na važnost uplaćivanja u taj fond, ali ne i adekvatnog korištenja).

Sposobnost ljudi razlučiti obmane od istinskih vrijednosti obaveza je njih samih. Ako ih pri tom neko vara, vara ih jer su nedovoljno usredotočeni na vlastite životne probleme.

Korupcija će nestati ukidanjem socijalističkih principa, a potpisnici deklaracije o borbi protiv korupcije su kvazi socijalisti (nameću korupciju socijalstičkim principima, koriste korupciju za vlastitu dobit).

Dolje svi! Živio drug Ante!
Doktore na vrbe! Svima mirovina, a samo nekima dobra primanja!
Svi u Indiju (berba papra)!

Oznake: korupcija, socijalizam, niske cijene, korekcija cijena koruptivnim putem, obmane