24

nedjelja

siječanj

2016

Ima li socijalizam budućnost u Hrvatskoj ...



Socijaldemokracija sumira (zbraja) rezultate
Ili kako socijaldemokracija (socijalizam) povećava društvenu nepravdu
Tko je rasipan u Hrvatskoj?


Izglasavanjem nove hrvatske Vlade, socijaldemokratska (socijalistička) koalicija napušta poluge moći (kojima su protustavno nametali socijalizam).
Socijaldemokracija se bori za socijalizam (parlamentarnim putem). Gdje vam je bila pamet kad ste glasali za njih?

Koalicijski trabanti (IDS, HNS, umirovljenici) su naziranjem partije kako neće osvojiti novi mandat izgubili financijsku podršku (glavnog koalicijskog partnera) i svih stotinjak politički (ne)aktivista je prestalo postojati (kao i projekt Holy-OrAH, po josipovićevoj smjeni).

SDP na Glavnom odboru (partije) pokušava prebrojiti rezultate i presložiti partiju (za nove poduhvate).
Četverogodišnji pokušaj djelovanja na socijalističkim temeljima ostavio je pustoš ... Poduhvat vrijedan pamćenja.
(Navodno) Glasačko tijelo te partije je (navodno) locirano u Međimurju, Zagorju, Gorskom Kotaru, Istri, (i urbanim sredinama) ...
Regionalno, poznati po (navodnoj) radišnosti i štedljivosti, glasuju za zajedničko vlasništvo i socijalizam? Ili su oni rasipni, ili su glupi!
Urbano stanovništvo (sa izraženom robno-novčanom privredom)(za razliku od ruralne koja još uvijek zadržava robno-robnu i socijalnu (besplatnu) diobu dobara) podjednako ustrajava na socijalizmu?
Socijalniji (i socijalističniji) je jedan (polunapušteni) zaselak u Lici (ili Slavoniji) nego cijela SDP-partija i svi njihovi glasači zajedno! Zašto nas varate?
U (siromašnoj, u odnosu na bogatije međimursko-zagorsko područje)) ruralnoj Hrvatskoj, s manjom gustoćom stanovništva ljudi su prihvatili drukčije vrijednosne standarde (solidarnosti, pripomaganja). Čovječniji su, više okrenuti duhovnosti (Bogu). Škrtost im je mana (i ne nazivaju se štedljivim).
A takvi su protiv socijalizma.

Prirodno, štedljivi (škrci) i urbani nisu za socijalizam. Niti ih je moguće (bez ozbiljnih sumnji u izborne rezultate) prikazivati glasačima socijaldemokracije koja se parlamentarno bori za socijalizam.
Ako netko troši državna sredstva na potplaćivanje tih glasača, s namjerom kako bi prigrabio vlast i nametao samovolju (socijalizma), ogriješio se o zakonska načela demokracije i slobodnog odabira na izborima. Takvi su trulo tkivo hrvatskog društva (treba ih pustiti da trunu u zatvorima).
Socijaldemokrate od svojih primanja ne grade socijaldemokraciju. Bez socijaldemokracije ne bi ni imali ta primanja ... (Vrijeme je da se duboko zamislimo nad sudbinom i daljnjom budućnošću takvih.) Profesionalni socijaldemokrate - socijalisti su gori od uvjerenih socijalista (ali ove druge možete uvjeravati, prve morate platiti).

Nova državna vlast sumira posljedice socijaldemokratskog-socijalističkog divljanja, socijaldemokrate-socijalisti sumiraju posljedice svog divljanja (na vlasti).
Socijaldemokracija sumira (zbraja) (vlastite zablude koje smo skupo platili i plaćati ćemo ih još dugo).

Socijalizam je put unazad. Socijalizam je sredstvo glupih da nas sve naprave glupim. Socijalizam je put siromašnih da nas sve naprave sirotinjom. Nema čarobnog štapića, nema društvene pravde ... ali s glupima nepravda postaje veća.

karikatura se odnosi na socijalnu državu (socijalistička država gubi smisao i prije nego nastane)


Oznake: socijaldemokracija, socijalizam, socijalistička koalicija, štedljivost, škrtost, rasipnost, regionalna prepoznatljivost, urbana i ruralna Hrvatska, političke navike, opstruiranje demokracije, profesionalne i uvjerene socijaldemokrate, zbrajanje posljedica socijaldemokracije, društvena nepravda i njeno povećanje