24

nedjelja

rujan

2023

Ko j* pLenkovića




Svi smatraju (drže, ali dalje od sebe) politiku pokvarenom.

Upravljanje masama ima smisla u zaustavljanju ratnih sukoba, koji se zaustavljaju jedino ako su plod nastojanja nekontroliranih masa.


U tom svjetlu (kutu gledanja) pLenković je kreten/pajac kojm nam daju do znanja da smo nebitni (u izazivanju i kontroli ratnih događanja).
Ali nije pLenković moderator samo ratnih okvira. Osiguravajući politiku ograničenog rata, instaliranje krkana na mjesto nelegalne prekomjerne ovlasti, pajac razara i sve ostale (neratne) segmente društva.

Ukratko, pLenkovićevo antiustaštvo (nekakva komisija o podobnosti i uporabi tkz ustaških (a ne partizanskih) obilježja, micanje ploče HOSa iz Jasenovca, ukinuće kune, ...) nije produkt antifašizma već četničke orjentacije krkana iz pripi*dine (donje).

Jugoslavenstvo na četničkim osnovama (integralno jugoslavenstvo (nekada jedan narod tri plemena, sada šest/sedam/osam država jedan narod) jest uzrokovalo ratove, pa je i pLenkovićeva (krkan k`o krkan) verzija jugoslavenstva put u novi rat.

Napomena: komunisti/komunjare su se (perfidno) proglasili jedinim antifašistima ( jer su fašizam i nacionalsocijalizam-nacizam oblici socijalizma i puta u komunizam s kojima se ratoborni marksizam nije slagao) iako su istinski antifašisti (antikomunisti) oni koje su pobili po jamama i Križnom putu jer su bili antikomunisti (znači i antifašisti), a ti (komunisti/komunjare) nisu bili integralni jUgoslaveni već unitarni jUgoslavenčići).
Integralno i unitarno jugoslavenstvo su prouzročilo ratove koje nastoje prikriti kretenskim spodobama ala pLenković (tog tipa treba nabiti na k*).
Dakle, tko toleritra pLenkovića nadvija mi nad glavu novi rat i smatram ga smrtnim neprijateljem,

Uz pLenkovića. neki oblik amorfnog jUgoslavena je i miLanović.
I pLenkovič (debilče), i miLanović (kretenče) su oblici "političara" koji iskakanjem o svjetskim žarištima svrstavaju Hrvatsku u švercere oružjem (što je nesvrstani, mirovljubivi, humani antifašist Tito radi do daske).

Politiziranje, a ne rješavanje osnove društva (ekonomija, iz koje se razvija društvena nadogradnja), prokazuje debile kao švercere oružjem.
Zbog toga stalno društvo dovode do ruba iako nitko ne može vidjeti razloge takvim postupcima.
Ustaše i partizani se ne moraju miriti niti sukobljavati jer su živjeli u vrijeme kad su zajednički krenuli protiv integralnog jugoslavenstva, a razišli se kad je svjetska politika dovela ruse/sovjete pa vratila amerikance u ove krajeve.
Ni ustaše ni partizani nisu na to mogli utjecati, ali su se razdjelili i dočekali pobjenike koji ne ustrajavaju na jednom narodu.

Otkud onda (kreten) pLenković koji vraća četništvo, osim kao vražje kopile (nedoje*ano i neuko) koje služi pomutiiti bilo kakav razuman plan (sređenie društvo)!?
Hdz se može sramiti, sdp se može sramiti, oporba se može sramiti. Jer bez njihovih poltronskih gU*ica društvo bi samo pronašlo izlaz iz problema-
Njihova je zadaća stvarati nered (uvjete za rat), a i to će jednom izroditi ratom u kojem će oni () platiti cijenu.

Pitate se zašto (kreteni) stvaraju uvjete za rat? Vanjske silnice (svjetske sile) nemaju planove držati utjecaj stvaranjem boljeg društva, već ratom uspostaviti društvo koje žele. pLenković provodi politiku izbijanja novog rata u kojem bi četnici vratili svoje pozicije - jugoslaviju bez jugoslavena (pokolj širih razmjera).




Oznake: Plenković, antifašizam, jugoslavenstva, ratovi, šverc oružjem, društvena osnova, vražje kopile, pokolj

04

nedjelja

travanj

2021

Uskrs Hrvatske




Titove obmane, samohvale, izljevi verbalnih tirada nakon njegove smrti prouzročile su bolnu tišinu i otvaranje očiju kojima smo vidjeli praznine u svim segmentima života. Postala je zastrašujuća spoznaja koliko smo zastranili s umobolnom osobom koja je provodila strahovladu u ime ruskih interesa.

Smrt Bandića podjednako, u ime ruskih interesa, bolno razotkriva svu prazninu dvodesetljetnog bauljanja stranputicama zagrebačke i hrvatske neozbiljnosti.

Podjednak isprazan put korača apLenković sa svojom niskointeligentnom svitom.

Praznina, otuđenost (svih oblika vlasti, institucija, instituta). Od tita do pLenkovića-miLanovića katolička crkva je postala isprazna (jer su uspjeli zauzeti (po marksovoj teoriji opijuma za narod)) sve poluge te institucije - pola biskupa su rigidni komunisti).
Uspjeli su izgubiti utjecaj u društvu - nestanak nacionalnih, demokratskih, kršćanskih političkih stranaka, političara.
Uskrs s njima je ateistički sprovod - bez uskrsnuća tijela. Uskrsavaju samo jugoslavenske, panslavenske, komunističke ideje - proruske. Toliko o duhovnosti katoličke crkve u Hrvata.
(Katolička su groblja prepustili svjetovnoj vlasti koja se drži dostignuća medicine o kratkotrajnosti zemaljskih ostataka pokojnika. Kao da Vjerovanje nije katolička, kršćanska molitva.)

Ali je uskrisio polužid koji je po Osijeku bacao srbe u Dravu. To je poraz hrvatskih sigurnosnih službi. Poraz NATO sigurnosnih službi. Poraz razuma. Taj krkan (iako su iza ruske službe) predstavlja vrh anthrvatske piramide terora ispraznosti koji prisiljava mlade hrvatiće na iseljavanje. (Rješenje je č*vao u glavu.)

Umjesto Kristove muke, koja je trebala otkupiti naše grijehe i osigurati nam život vječni, imamo svjetovnu vlast koja će nam osigurati stalnu krivnju i kratak život.

Da, svrha povećanog cijepljenja potiv Covida19 ima zadaću znatno smanjiti prosječni životni vijek stanovništva zbog mirovinskih, zdravstvenih i ostalih davanja takvom stanovništvu. Oni koji poktkradaju državnu riznicu, neće se cijepiti jer će imati dostatno sredstava za starost bez države.

Uskrs Hrvatske nije danas, već prvog radnog dana iza Uskrsa, ali samo ako se odlučimo Hrvatsku vrijednim radom činiti dostojnom življenja.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni

Veiled Christ, Giuseppe Sanmartino

Oznake: Uskrs, tito, Bandić, Plenković, ispraznost, tirade, rusi, Katolička crkva, biskupi, rigidni komunisti, cijepljenje, smanjenje šrosječnog životnog vijeka, Hrvatska dostojna življenja

05

utorak

siječanj

2021

Obnova Banovine i Hrvatske




Hrvatska je od (1918.) 91. do 95. vodila rat za neovisnost. Pravedan, oslobodilački rat, rat protiv agresije i genocida.

U ratu su stradala mnoga područja (trećina Hrvatske je bila okupirana, raseljena, popaljena i porušena).
Rat/zne štete nisu naplaćene.

Pljačka Hrvatske (zbog čega je i došlo do rata) je pred rat pojačana (kako bi Hrvatska bila što slabija), u ratu je zamijenjena pljačkom, paleži i ubojstvima (etničko čišćenje). Po završetku rata uistinu nije bilo sredstava za razbacivanje.

Kako i od čega je vršena obnova?
Obnavljalo se na temelju procjene stradalih objekata. Ono što je vrijedilo 10 tisuća (nečega) nije se moglo obnoviti potroškom 100 tisuća nečega.
Toliko o nestručnoj obnovi poslije rata.

Ali ta vremena su obilježavali neki drukčiji politički okviri. Hrvatska je polagala računa na kvalitetu državnih djelatnika, za razliku od današnjih koje predvodi taliban pLenković.
Ondašnja politička svita se odupirala jačoj vojnoj sili (direktna agresija), političkim talibanima (EU/sladoledari), UN-ovoj naklonjenosti agresoru (politički komplot rusko-tko zna čijih špijunčića).
Narodno zajedništvo u tako teškim trenucima omogućavalo je novačenje kvalitetnih i stručnih Hrvata kojima je bila čast sudjelovati u povijesnim trenucima, za razliku od današnjeg stanja poltronstva i ulizništva koji g*vnar pLenković provodi, a odazivaju mu se samo umno retardirani - uključujući retarda medveda.

Hrvatska je nesposobna nositi se s dnevnim problemima (zaposlenost, zdravstvo, školstvo, obrana, ... svima su smanjili plaće i urušili kvalitetu tih djelatnosti), a kako bi se nosila sa svjetskim problemima (pandemijska kriza) ili elementarnim nepogodama (potresi).
Cilj pLenkovićeve strahovladavine (strahota proizlazi iz nesposobnosti napraviti išta dobrog), začudo ne proizlazi iz njegove potkapacitiranosti već iz ciljanog navođenja destruktivnosti.
pLenkovićevi talibani sustavno rastaču hrvatsko zajedništvo (svojstveno civilizacijskom dosegu naroda i spoznaje o važnosti uređenja države u svakodnevnom životu svakog pojedinca, kao i na utjecaju te tvorevine na budućnost naroda), sve ono što je narod krasilo u obrani, a protivilo se međunarodnoj (okupatorskoj) strategiji.

Pamtimo ultimatume EU, razne komisije i prosrpsku naklonjenost vrhuške Europske unije. Pamtimo Mitterranda koji je otrčao u okupirano Sarajevo kako bi srbe spasio od NATO bombardiranja. Pamtimo EU promatrače koji nisu znali tko napada.
Tko je onda doveo krkana pLenkovića koji je otrčao europskim talibanima?

Ratna razaranja su prouzročili oni koji su i sada na vlasti ( jugoslavenska vojska, jugoslavenska komunistička partija, orjunaši, izdajice, međunarodna antihrvatska koalicija sa rusima i srbima). Oni obnoviti potresom pogođena područja neće.
Posljedice će platiti pogođeni i prevareni (nitko drugom ne obnavlja kuću a svoje nema), država će to razvodniti i razliti po glavi stanovnika.

Zadaća pLenkovića je slomiti zajedništvo i ispravnost volje za vlastitom državom. Osporiti suverenitet i narod baciti u nevolje (raseljavati, osiromašiti i porobiti).

Ondašnji HDZ je odražavao snagu naroda, današnji narodu oduzima snagu.
Nije važan HDZ, nego narod i njegova sposobnost nositi se s nedaćama.

Obnova pogođenih područja će se obavljati (s više ili manje uspjeha). Stoga je svaka pomoć dobro došla.
Posebno ako je od srca.
Obnova potresom pogođenih krajeva je obnova Hrvatske.


Hrvatska za sva vremena




Oznake: Rat za neovisnost, Hrvatska, agresija, genocid, pljačka Hrvatske, obnova, kvaliteta državnih kadrova, nesposobnost, EU politika, Plenković, osiromašenje, porobljavanje, snaga naroda, pomoć od srca

11

ponedjeljak

svibanj

2020

Kako smo izgubili američku pobjedu?



Hrvatski rat(ovi) za neovisnost

Rat za hrvatsku neovisnost je rat za oslobođenje. Rat protiv jna, četnika, komunista, jugoslavena, partizana, totalitarizma i jednoumlja.


Kako je onda politika pomirbe postala politika pomirbe ustaških (ustaše nisu imali sinova) sinova i partizanskih sinova (jesu sinovi, ali nije bilo partizana)?
Politika pomirbe je (osim za fTuđmana) bila politike pomirbe žrtva jugoslavensko-komunističkog totalitarnog režima i svih koji su na bilo koji način protivno svojoj volji sudjelovali u toj represiji.
Titoistički režim je totalitaran i zbog kapilarne pojave totalitarnih režima (prisiljavanja stanovništva na aktivno sudjelovanje u represiji) politika pomirbe nakon 1990.g. ponudila je proces katarze i izmirenja sa djelovima jugoslavensko-komunističkog zločinačkog aparata.
Osim tUđmana, koji je grozničavo nepostojećom pomirbom (ustaše-partizani) kupovao alibi za svoje vrludanje, nitko nije spominjao niti podrazumijevao ikakvo mirenje ustaških i partizanskih sinova.

Ponavljam, 1991.g. nitko nije ratovao protiv ustaške vlasti već protiv komunističko-jugoslavenske tiranije. Nismo vodili građanski rat za republiku, već rat za neovisnost (oslobađanje od okupatora).
Jesmo li ikad pristali dragovoljno na zajedništvo, i ako jesmo kad je ta dragovoljnost prestala, nije bitno za agresiju kojoj smo bili izloženi.
Titova vojska, titovi pioniri (već zabradatili), titovi krvnici, titovi galebovi, titova doktrina. Napali su nas i gurali s vjekovnih ognjišta.

Slanje vijenaca na Sutjesku (mi ih šaljemo na Drinu (drinskle mučenice, četnički pokolji 1941.), veličanje partizana i tiTa ... tko je tu glup?

Tri osvajačka rata Jugoslavije protiv Hrvatske

Jugoslavija (kvazi tvorevina, marionetska srbo-četnička, komunjarsko-ruska papazjanija) nije odabir hrvatskog naroda, pa nas tiTo nije svrstao na pobjedničku stranu. Narod ne može biti na gubitničkoj strani, jer osvajački ratovi nisu dopušteni. A Jugoslavija je vodila tri osvajačka rata protiv Hrvatske.

U međunarodno pravnim odnosima to je kamen smutnje, pa su USA morale poraženu Hrvatsku uskrisiti, koju opet bez borbe predajete neprijatelju (pLenković, miLanović, ... odreda orjunaško-četnička petorazredna svita).

pLenković i dalje ne smatra volju naroda međunarodno pravno odredbom oblika vladavine. Već samovoljno baulja po marginama podlosti i izdaje.

Niste nikad ništa uložili u vlastitu državu, pa vam se država osvećuje na najironičniji način ... pLenković vam u demokraciji glumi apsolutistu (i to trpite, s razlogom)(vrhunska politička farsa režirana u vašim vlastitim glavama, on je vaša fikcija).

Ironija, kad sustav ne djeluje, onda se trudimo sustav nadograditi anemičnim idiotima.
Američku pobjedu ste rastočili jer ništa ne znate cijeniti, sad ćete preko sindikata tražiti milodare.

Niste ustaše, niste partizani i nemate se razloga miriti. Morate se probuditi i zaratiti međusobno. Morate zaraditi samopoštovanje.

Kako je jajačka banovina iz 1526. postala centar jUgoslavije i nije hrvatska?

Oznake: Hrvatski rat za neovisnost, politika pomirbe, partizani, ustaše, komunizam, jugoslavija, totalitarizam, tito, Plenković, Milanović, Sutjeska, Drina, odabir hrvatskoh naroda, usa, jUgoslavenska okupacija, politička farsa

07

utorak

travanj

2020

Po čemu će ostati zapamćen pLenković i Krizni stožer?



Pandemija, epidemija, zaraza.





https://www.worldometers.info/coronavirus/





Hrvatska







Grčka









Njemačka










Austrija








Južna Koreja









Po čemu se Hrvatska ističe od ostalih država. Po izuzetno malom broju testiranih; po izuzetnoj zatvorenosti (zimska, vrlo pasivna privreda - u odnosu na Italiju, Austriju, Njemačku); po izrazito rigoroznim mjerama (koje je i prije morala uvesti (kad je već isrpljena stalnim pljačkanjem zdravstvenog sustava - koji je i prije pandemije bio u ogromnim dugovima) za razliku od Južne Koreje koja je s 50 milijuna stanovnika poduzela mjere bez zaustavljanja gospodarstva; ...


Da, Hrvatska je jedina koja se za tri mjeseca potpune paralize mora zadužiti 75 milijardi kuna, što je 52% državnog proračuna.
Vrlo uspješno preuzimanje vođenja krizom, kojom se sakrivaju svi promašaji nesposobne vlasti (s ozloglašenim Marićem (ministrom tuposti)(koji je specijalizirao zaduženje na zaduženje do potpunog sloma u Agrokoru)).
Ostali svoje krize finaciraju iz prijašnjeg suficita.

Društvo ludih glasača i pametnih prebrojavanja glasova nepostojećih birača.
Ove treba potjerat.

Ostat će zapamćeni po nestručnom i lopovskom vođenju države potkradanjem zdravstvenog sustava i skrivanja te krađe pokušajem javnog prikazivanja kao spasitelja u zdravstvenoj krizi. Previše za nekog tko je ionako otrpio sve što se može otrpjeti.

Za Dom, spremni.

Vrijeme je za temeljne promjene političke strukture, gospodarskih navika i odgovornosti prema svemu.



Oznake: pandemija, epidemija, zaraza, www.worldometers.info, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Grčka, južna koreja, Plenković, zdravstvo, vođenje krizom, ministar tuposti, financiranje krize iz suficita

03

petak

travanj

2020

Kako se suzbija epidemija-pandemija brzoširećeg virusa -OBRAT- Zašto su teoretičari zavjere u pravu?





Bolja definicija je



oboljavanje, naglo, veći broj ljudi, određeno područje, kratko razdoblje

Za korona virus:
Oboljavanje je simptomatsko ili asimptomatsko.
Naglo je.
Veći broj ljudi (iako su zbog nesposobnosti brzog, brojnog i pouzdanog testiranja razmjeri nepoznati).
Određeno područje (iako je pandemija, područja su vezana za temperaturu, vlagu, kvalitetu zraka koji ljudi dišu).
Kratko razdoblje (??).

Kratko razdoblje je ključ suzbijanja epidemije-pandemije.

Ne morate imati spoznaje o virusu (do spoznaje kako virusi preživljavaju). Ne morate imati dijagnostički aparat (kad ionako nemate lijeka ili protutijela za sticanje imuniteta). Ne morate imati maskice i zaštitna odijela (u gigantskim razmjerima). Ne morate imati dezificijense u noegraničenim količinama (stvorit ćete super patogene bioagense).

Morate imati sposobnost (u naglo rastućej svjetskoj populaciji i izrazitom povećanju gustoće naseljenosti (urbanizacija mega gradovima)) razlučiti zaražene i dvojbene od zdravog stanovništva.
Kod korone se po trenutnim (nepouzdanim) podacima radi o 1.030.642 registriranih slučajeva zaraze virusom.

To razlučivanje se mora provesti u što kraćem roku. Po spoznajama je zaražena osoba kliconoša i dva dana prije prvih simptoma (tada najviše, karakteristika virusa i njegove diobe).
Kako na višemilijunskoj (ili među milijardama) populaciji provesti pred dijagnostiku istovremeno? Software-om.
Morate imati program (upitnik) koji bi vas specijalist- infektolog ispitivao da ste se sumnjajući na zaraz obratili njemu. Tek nakon prvog koraka (anamneza) se poduzima fizikalni pregled i daljnja diagnostika.

Potreba za žurnim prvim korakom, u slučajevima brzošireće virusne zaraze se ne obavlja uobičajeno (dok je na Svijetu bila jedna milijarda stanovništva, a samo je stotinjak milijuna imalo zdravstvenu zaštitu (izolirani kontinetima i vlastitom proizvodnjom)).
Pacijent taj korak mora u svrhu zaustavljanja širenja zaraze, obaviti na daljinu, bez fizičkog kontakata (software, application, telefonski automat).
Ali, uvjet uspješnog suzbijanja epidemije-pandemije je identificiranja zaraženih istovremeno (kratko razdoblje koje karakterizira epidemiju treba savladati, ne lutanjem zaraženog do specijaliste-medicinskog osoblja, kojih ionako nema dovoljno za suzbijanje epidemije na stari način, već moćnim serverima koji će pred dijagnostiku obaviti istovremeno za cijelu populaciju zahvaćenu zarazom-epidemijom).

U Petak navečer svi popune obrazac s pitanjima koje bi im postavio epidemiolog, i u slučaju korone, u Nedjelju navečer (zbog ona dva dana) ponove ispunjavanje obrasca, u toku ta dva dana svi budu u samoizolaciji. Tako dobijete sliku cjelokupnog stanovništva i dalje epidemiološki i klinički postupate s pouzdano zaraženim, dvojbenim i pouzdano nezaraženim.
Ako imate zaštitna odijela i opremu, sigurno transportirate i medicinski obrađujete zaražene, a ako nemate (kao što je slučaj s Hrvatskom), prisilnim izoliranjem sputavate daljnje širenje infekcije (pod uvjetom da je socijalni kontakt glavni put širenja infekcije; ako se prenosi zrakom onda se približite svećeniku i za savjet pitajte meteorologa; tj. pozovite nezaraženo stanovništvo u atomska skloništa, kao kod nuklearnog napada ...).
Tako dobijete prijeko potrebnu sliku stvarnog (trenutnog) stanja, bez velikih ograničavanja kretanja (iskoristite ionako slabu gospodarsku aktivnost i pokretljivost stanovnišva koja je očita vikendom).

Dakle, nije neophodno uvoditi izvanredna stanja (iako broj oboljelih može biti i viši od postotka pri kojem društvo može funkcionirati), nisu potrebna ograničavanja kretanja zdravog stanovništva, niti zaustavljanja gospodarske i ostalih aktivnosti.

Serveri takve snage postoje (fb se koristi takvim serverima; po cijeli dan nekome "peremo" mozak slikama, glazbom (i youtube se koristi takvim serverima)). Država ima programere, država ima liječnike specijaliste (u nedovoljnom broju za suzbijanje epidemije pandemije na klasičan način, ali za izradu upitnika koji bi se popunjavao preko nekog digitaliziranog puta dovoljno), koji bi nakon toga imali dovoljno raspoloživog vremena za zbrinjavane zaraženih.

Digitalizirana era, porast stanovništva, globalizacija privrede (razmjene roba i usluga, razmjena ljudi) zahtijeva (svi su resursi već pripravni) za brzo zaustavljanje svake epidemije-pandemije - pa i brzošireće virusne pandemije korona virusom.
To se može uraditi samo primjenom postojeće digitalne opreme, a ne klasičnim (pred digitalnim) načinom vlastitog odabira (medicinskog) specijaliste i potrage za takvom osobom.

To je spoznaja koja daje za pravo svima koji zagovaraju teoriju zavjere. Uz sve razvijene infrastrukturne resurse potrebne za moderni pristup epidemiji, zanemarujući potrebu brzog dijagnosticiranja, osuđeni smo na hvatanje vlastitog repa, dok vi ustanovite jednog zaraženog, epidemiološka se slika bitno izmjenila, i nikada nećete suzbiti zarazu.
Ne, ni automobile kakve vozite ne bi koristili bez suvremenih digitalnih strojeva koji rješavaju jednadžbe koje ne bi rješavali bez njih. Iznenadili bi se koliko proizvoda i usluga ne bi koristili da nije digitalna era, jer ljudi ne mogu riješiti složenije i veće matematičke jednadžbe u realnom vremenu. Ne mogu se ni boriti protiv brzoširećeg virusa bez primjene kompjutora ...


Ujedno je ovo dokaz potpune nesposobnosti hrvatskog kriznog stožera borbe protiv epidemije korone, jer je svojim arhaičkim i nestručnim postupcima Hrvatsku vratio u mrak srednjeg vijeka (liječenja kuge).
pLenkovića treba žurno razvlastit (jer je dvije godine branio tadašnjeg ministra zdravstva Kujundžića, jer su zajedno izvlačili ogromne novce iz zdravstvenog sustava), da bi nam servirao potpuno promašen koncept suzbijanja epidemije, koji neće suzbiti samo epidemiju (ako je suzbije), već će izazvati niz negatiovnosti, pogubnih događaja za državu i narod.

Nesposobnost je očita, iako je i prije izbora na odgovornu funkciju bilo bjelodano da je riječ o "hohštapleru" težeg kalibra.



Ja sam rekao.

Goyathlay, "Onaj Koji Zijeva", Umro je u Fort Sillu sa 80 godina od upale pluća. (poznatiji kao Geronimo)




Oznake: epidemija, pandemija, oboljavanje, kratko razdoblje, virus, specijalist medicine, digitalizacija, porast stanovnišva, povećana gustoća naseljenosti, razlučivanje, pred dijagnostika, globalna razmjena ljudi i roba, serveri, digitalna infrastruktura, epidemiolozi, korona virus, arhaična metodologija, nesposobnost kriznog stožera, Plenković, teorija zavjer potvrđena

28

srijeda

kolovoz

2019

Ustaška revolucija - smiju li se koristiti pojmovi ustaše, revolucija ?



Iskazani ustaša


Od svih revolucija, ustaška je najčudnija.
Genocidni i fašistički smradovi uspjeli su proizvesti ukupni prirast srpskog stanovništva iza svoje vladavine, financirati četnike na području NDH, zagovarati seljačku Hrvatsku iako je imperijalizam bitna odrednica fašizma, ...
Bilo ih je oko(lo) šesto, a nejači i življa su pobili nesrazmjerno svojim mogućnostima (oko 700 000 u Jasenovcu, još 50 na pristupnim putevima Jasenovcu, po Velebitu (Jadovno) od 15 000 do 30 000 (ovisno o potrebi naratora), ...
Nisu smislili Otto motor, ni diesel motor, nisu smislili radio, nisu smislili pencilin, ali su "smislili" Za dom spremni (iako je pozdrav domobranski, a pojmovno je korišten u hrvatskom i mađarskom (Honved) domobranskom korpusu). Začuđujuće (iako povjesničar B. Krizman u svojim radovima navodi kako su ga ustaše preuzele kako bi se dopale narodu).
Pučke ustaše koje su u vrijeme Prvog svjetskog rata ratovale po Srbiji nitko (pa ni Srbi)(ili ih zbirno poistovjećuju zbog nesposobnosti razlikovanja, pa sve Hrvate smatraju ustašama (njihova tipa)) ne spominje, iako su više ratne štete uradili od pavelićevih ustaša.

Priča svjedok(a). Sve ustaše u Drugom svjetskom ratu raspoređeni širom NDH (teritorij pod jednom državnom upravom do kraja Prvog svjetskog rata), podrijetlom iz krajeva u koje su morali ići preko Knina morali su skidati ustašku uniformu i kao civili prelaziti kninsko područje. Svjedok, ustaški bojovnik koji je bio u vlaku koji je zaustavljen u Kosovo polju kod Knina, a zaustavili su ga četnici jer su imali informaciju da se u vlaku nalazi uniformirani ustaša, prisustvovao je brutalnom ponašanju prema tom hrvatskom vojniku kojem su puškama polomili ruke kojim se držao za vagon prilikom izvlačenja iz vlaka.
Četnici. Kosovo polje kod Knina.

Spomenuti B. Krizman navodi kako je pri istraživanju talijanskih arhiva našao dokumente koji navode upletenost talijanskih vojnih osoba u organizaciju krvoprolića u Srbu i okolici.

Laži o ustaškom pokretu (obzirom na konspirativnost te organizacije i kratkotrajnost tog pokreta) besmisleno su odraz nečeg što ne odgovara antifašističkom konceptu, više odgovara bestidnom sramoćenju srpsko-ruske orjunaško-korumpirane volje za vlašću, volje za pljačkom, ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva, srbiziranja svega što se srbizirati dade (Vlasi, Hrvati).

Najezda desničarsko-proustaških ispada, umjesto osvajanja vlasti i uređenja vlastite države, smišljeno organiziranih u glavama orjunaško-srbiziranih glava dokaz je nelogičnostima kojima nas zasipaju pljačkaši.

Nelogično je u državama nastalim iza rata, raseljavanju stanovništva i otklonu od sovjetsko-ruskog vojnog i gospodarskog utjecaja davati Srbima u Hrvatskoj ono što (neorganizirani ) Hrvati ne traže. Slobodu i političku vlast.
Iza tog manevra stoji samo korupcijski skandal (nikakva velikosrpska, četnička ekspanzija). Politički uzurpatori, namećući partijsku državu u kojoj glas partijske spodobe vrijedi više od prolivene krvi za Dom, nesposobni i jadni (u smislu tržišnog nadmetanja za novce) unovčuju nezainteresiranost Hrvata za vlastitu slobodu i boljitak.
Plenković (und Gesellschaft), poučeni primjerom Sanadera, prodaju političke probitke (a ne firme) (Srbima koji ih ne koriste) jer je teže ući u trag toj trgovini. Vjerojatno srpska vlast dobiva novce iz hrvatskog proračuna u ime mita (politička nestabilnost na granici i špijuniranje Rusa). Sve nelogično i bespotrebno.
Amerikanci nadgledaju protoke novaca, a ako nema roba onda su usluge u pitanju.
Plenković je na popisu smutljivaca. Tko ga je doveo? (Sanaderov slučaj je ništavan u odnosu što čeka pLenkovića!)

Propovijedaju ustašku revoluciju, koje (ni)je lako opovrći/dokazati!




Oznake: ustaška revolucija, ndh, četnici, srbi, vlasi, seljačka država, Fašizam, Otto-motor, za dom spremni, domobrani, logika, konspitarativnost, politički uzurpatori, partijska država, korupcija, prolivena krv za Dom, partijski glas, sanader, Plenković

27

ponedjeljak

svibanj

2019

D'Hondt nije poučio pLenkovića


Što je Plenković uradio!?


U vrijeme sloma jedne Europe i nastanka neke nove ili stare, vladajuća stranka-partija (hDz) sastavlja listu s Resslerom, polupismenim polupravnikom koji u EU parlamentu nema političku vrijednost.

Zapravo, Plenković je podvio rep i prepustio bitku za Europu a zadovoljan je svakodnevnim pljačkanjem Hrvatske. Nije kupio INAu, rasprodao je vode i šume, oštetio zdravstveno osiguranje, ....

Naravoučenje: Plenković je javni (polupismeni, polupravnik) eksponent politike upropaštavanja Hrvatske. Sve samo ne netko tko može biti premijer ili bilo kakva politička figura u Hrvatskoj.

Građanskim ratom je trebalo nametnuti promjene koje bi trajno onemogućile trećerazredne pravnike koji se nameću kao najvrjedniji pojedinci koji donose prevagu pri donošenju važnih i manje važnih odluka u životu jedne države, naroda i pojedinca.
(Pošasti koja nas truje nećemo se riješiti izbornim ili referendumskim putem.)

Papa Pio VIII


Oznake: Plenković, slom Europe, polupismeni, eksponent politike, građanski rat

29

utorak

svibanj

2018

Od*ebite!



Dajte ih nama - vlast narodu


Sramotna je politika (to nije politika- to je lopovluk sa višestoljetnim lažima) nekad obećavajućeg HDZ-a i njegova surovog grabljenja vlasti (koja pripada narodu). Jedini (a nije jedini, samo je tupinama koji grabež drže dostignućem) razlog zauzimanja vlasti je onemogućavanje povratka jugoslavena- komunjara !?
Tako su (iako to nije jedini razlog) i došli na vlast 90-e. (Sve ostale razloge su vremenom zaboravili.)

Kako se itko usudi zanemariti državotvornost, suverenost kao izvore postojanja i opstanka jednog povijesnog naroda (stari narod, mlada nacija). kompleksnost društva utkanog u državu nije svedeno samo na ekonomsko postojanje, ali je ekonomsko postojanje vrlo važno.

Pridavati značaj jugoslavenima- komunistima je mehanizam održavanja pljačkaškog statusa ravnoteže, po kojem je jedini problem i neprijatelj jugoslaven ili/i komunist. (Dajte ih nama - hrvatskom narodu.)

HDZ je svojom bezidejnosti (jedina ideja je bogato uhljebljavanje i obitavanje na državnim proračunima) Hrvatsku unazadio 300 godina.
Partijski sustav održavanja materijalnoga statusa obnašanjem javnih službi je razvijena Europa brutalnim građanskim revolucijama odavno ukinula.

Ako do sad niste shvatili, pjesme koje pjevate i recitale koje recitirate (povodom jubilarnih 28 i pol godišnjica osnutaka ogranaka) nas ne zanimaju. Od*ebite!

Nije Hrvatska sdp i hdz. Hrvatska je svakodnevni rad na svakom polju ljudske djelatnosti (a ne bezobzirna pljačka i obmanjivanje vlastitog naroda).
Plenkovića ste trebali odbaciti, ali niste jer iza malaza krijete svoje pokvarene namjere.

Odbaciti ćemo mi vas, zauvijek.
Politološke teorije ukazuju na antihrvatsko hdzovsko podrivačko djelovanje. Djelovanje protiv države Hrvatske i svih koji u njoj vide svoju domovinu.

Ukrali ste nam Jelačićevu Hrvatsku, ukrali ste nam Starčevićevu Hrvatsku, ukrali ste nam Radićevu Hrvatsku, ukrali ste Pavelićevu Hrvatsku, ukrali ste Tuđmanovu Hrvatsku. Tati, a ne Hrvati.

Hrvatska (neovisna država) pripada narodu (protiv kojeg se podigla haranga jer nema razvijenu diplomaciju, vojsku, industriju, politiku, svijest o složenosti države i neophodnosti strogog odabira važnih i manje važnih državnih dužnosnika, kao i o važnosti ozbiljnog rada svega hrvatskog).
Nema ustaša, nema partizana, nema hdza, nema sdpa ... Hrvatska pripada narodu.

2 000 000 glasača - za vlastitu Hrvatsku.


Oznake: sramotna politika, lopovluk, laži, grabljenje vklasti, suverenost, državotvornost, jugoslaveni, komunisti, parijski sustav, svakodnevni rad, Plenković, ukrali ste nam Hrvatsku, politološke teorije, neovisna država Hrvatska, Hrvatska pripada narodu

01

srijeda

studeni

2017

Srušite plenkovića! (nije on Hrvatska)



HDZ je svojim postuđmanovskim puzanjem dokazao kako svakodnevno sudjeluje, umjesto u stvaranju hrvatske politike, na rastakanju hrvatske države.

Imenovati plenkovića (besramnog idiota) predsjednikom stranke i predsjednikom Vlade RH je zadnja podvala HDZa hrvatskom narodu.
Nakon razdoblja političke i druge borbe za suverenitet i državu, Tuđmana i domoljubnih političara, nastupila je postuđmanovska era orjunaškog HDZ-a.

Razlozi takvog ponašanja nekad vodeće stranke-pokreta satkani su u činjenici kako je sam F. Tuđman koristio Šeksa za održavanje prevlasti u HDZ-u. Šeks je obilazio ogranke i osiguravao pravne okvire stalne Tuđmanove prevlasti na stranačkim Saborima.

Šeks, nakon Tuđmanove smrti, održava prešućivanu ulogu kontrolora kadrovskih odnose u HDZ-u. Pravno, sposoban (podmetati i spletkariti), Ideološki, idiot (nepismena nakaza koja nema grama morala, hrvatstva ili sposobnosti graditi društvo).
Šeks je židovskog (kapitalistička obitelj) podrijetla, orjunaško-komunjarske prošlosti. Vlastohlepan. (Dosta o Šeksu.)(Nisu moji preci ostavljali kosti da bi takvi određivali narav države ...)

Plenković je odlučio: kupiti INU, prodati HEP, imenovati povjerenstvo (za sukobe oko prošlosti), razvlastiti birače, obezvrijediti MOST, kriminalizirati HOS (Za dom spremni!), uvesti euro, ...
Previše za idiota koji nije dobio niti 17% glasova.
Ako očekujete kako ću se suglasiti s takvim ponašanjem i ostati pasivan, varate se!
Odlučivati o nacionalnoj valuti bez odluke javnosti je kažnjivo djelo (kazna će biti okrutna!). Strepite!
Jugoslavensko-orjunaška svita je ostala pošteđena u Domovinskom ratu. Sada je vrijeme za brutalni obračun s tim samozvancima, koji pokušavaju uvesti svevlašće.
Hrvatska nije orjunaška djedovina, vrijeme je za nacionalni obračun.
Naredni rat će biti građandski rat.
Zadnja nada za izbjegavanje rata je mir.


Riješili smo se velikosrba, jugoslavena - riješit ćemo se i njihove ostavštine - idiota koji su u jugoslavijama bili srpska služinčad, a sad bi htjeli biti gospodari. Valjda su pomislili kako su nakon srba oni prvi nasljedni vladajući red.

HDZ-om (kadrovski) upravlja Šeks, a Šeks nije sposoban upravljati. Hrvati ne mogu biti politički sljedbenici takvog nakaradnog političkog pravca.

Srušite plenkovića, dok je vrijeme. Kasnije će biti kasno.

2 000 000 glasova, za vladu nacionalnog spasa.


Oznake: HDZ, postuđmanska era, orjunaški HDZ, Šeks, unutarstranački odnosi, kadroviranje, ideologija, Plenković, 2000000

02

ponedjeljak

listopad

2017

IDS, Plenković, droga i fašizam



U Hrvatskoj je problem narkomanija, a ne fašizam


Plenković (uz pomoć vječnog jugoslavena Šeksa) bez ikakvih stranačkih aktivnosti (sjednice predsjedništva (središnjice) nisu stranačke aktivnosti već aktivnosti predsjedništva stranke) i bez potpore članstva koristi (mrtvu) stranku (HDZ) za vlastite (kao dijete okorjelih jugoslavena i poltrona)(poltron (franc. iz tal.), ulizica, laskavac, beskičmenjak) zlurade i nisko motivirane zlouporabe državne vlasti (koje se dokopao puzajućim državnim udarom)(zaobilazeći demokratska i moralna načela).

Takva (lopovska) vlast koristi niske porive (potičući međunacionalnu netrpeljivost), osobe ukaljane teškim kriminalnim radnjama (dileri narkotika instalirani na čela fiktivnih stranaka), uvijek jednu te istu nacionalnu manjinu preko jednog te istog zastupnika te iste manjine, ...

Pojasnit ću probleme koje stvara Plenković (Šeks, Granić).
U feudalnom društvu koherentna (koherencija (lat.), logička i osjećajna dosljednost u mišljenju ili djelovanju; odsutnost proturječja, posebno u mišljenju i djelovanju) društvena grupa može živjeti na feudima.
U društvo specijalističke podjele rada (poluindustrijska, industrijska i post industrijska društva ne mogu opstati sukobljavajući se s većinom).
U ovom slučaju i nacionalne manjine, i političke manjine su osuđene na propast ukoliko netolerantno zastupaju svoja stajališta protivno većini.
Vlast bi morala poticati integraciju nacionalnih i političkih manjina u glavne društvene tokove (ostavljajući im prostora za njihovu samobitnost).
Plenković (nesposobni mamlaz koji je naumio dobro unovčiti svoju izdajničku ulogu) radi suprotno.
Time je uništio i nacionalne manjine, i HDZ kao stranku.

Zadaća vlasti koja krade, laže i vara je stvarati što više društvenih problema kako bi sakrila svoje namjere: dovoljno popljačkati za vlastiti interes kako bi se nesposobni, balavi orjunaš osigurao do kraja života.
To vam je Plenković.

(Zašto se krije iza EU i koja je stvarna politička pozadina nesposobnih krvopija? EU ne stvara novu Jugoslaviju jer bi joj za to trebalo i novčanih i kadrovskih potencijala, a nema posebnog interesa objedinjavati različite civilizacije u jednoj državi. Plenkovićeva vlada samo otima koliko god može ... jer nakon njih mora netko vraćati. A bude li vraćao netko pametan, oni će prvi vratiti oteto i platiti svoju naivnost.)

Toliko o IDSu i prijedlogu o postroženju kaznenog zakona u progonu fašizma. Veći problem od fašizma je narkomanska groznica, u kojoj sudjeluju visoko pozicionirani političari, puneći svoje džepove opskrbljujući tržište narkoticima. Ili IDS misli kako je Istra raj na zemlji pa turisti trče upiti tračak tog raja?

Ova vlast ne rješava već stvara probleme.
Potrebno je 2 000 000 objedinjenih biračkih glasova za opoziv ove vlasti i uspostavu hrvatske vlade.


Oznake: IDS, Plenković, Šeks, niski porivi, međunacionalna netrpeljivost, prikrivanje pljačke, specijalistička podjela rada, feudalno društvo, društvena tolerantnost, posljedice netolerantnosti, stvaranje društvenih problema, uništenje HDZa, droga, raj na zemlji

29

petak

rujan

2017

Glasnović opet proziva kodnim imenima



Saborski zastupnik general Željko Glasnović opet proziva saborske zastupnike i državne dužnosnike kodnim imenima.
Dokumentacija koju posjeduje ukazuje na SDB (UDBA) i KOS kadrove koji su infiltrirani na visoke državne pozicije i/ili igraju važnu ulogu u politici RH.

Miler (Müller), Flilter 57, Degenerik, Tereza ... tko su osobe skrivene iza kodnih imena? Vrbik, ustavni sudac?

(Dokumentacija je potpuna, stvarna imena su navedena u dokumentima.)

Radi li se o osobama koje upravljaju Plenkovićem, ili Plenković (očito) samovoljno krši Ustav i provodi političku samovolju?
Tko je uistinu sposoban upravljati (mrtvim) HDZ-om (osim kadrova koji su od početka infiltrirani u taj (sad već propali) pokret)? Samo politički istureni, pretrčali kadrovi UDBE i KOSa (Granić, Šeks, Manolić, Gregurić Franjo, ...).
Oni su od početka faktori koji su trebali onemogućiti HDZ u suverenističkim namjerama. Tada nisu uspjeli, sada su jedini politički mentori (mrtvog) HDZa.

Premijer Plenković (kao pravnik) mora znati kako je pravno neodrživa pozicija u kojoj jedan četnik, orjunaš, komunjara, nebranitelj, nehrvat, nesuverenist obnaša funkciju predsjednika stranke i predsjednika vlade u sprezi s osobama koje su surađivale i surađuju s nehrvatskim političkim snagama. Plenkovićevu političku (šuvarističku) karijeru nitko ne može spasiti.

Istrčavanje sa slučajem Todorić je samo neuki pokušaj skretanja pozornosti. Nisu sposobni boriti se protiv istine.

Todorić je KOSov/UDBAin povjerenik koji je (vojno) strateške firme objedinio u koncern AGROKOR. Sustavno je koristio državne poticaje, potplaćivao radnu snagu (zaposlenu u firmama koje nisu tržišno nastupale), iskoristioukrajinsku krizu i prekršio trgovinski embargo nametnut Ruskoj Federaciji.
Zašto bi 40-50 tisuća radnih mjesta u Agrokoru i tvrtkama koje posluju s Agrokorom bilo strateški, a 300 000 izgubljenih radnih mjesta u drugim socijalističkim i postsocijalističkim tvrtkama nisu strateški važne?
Zašto nije obrazložena strateška važnost Belja, Jamnice, Zvijezde i sl. firmi?

Jer se politikom bave osobe koje dokumentirano surađuju s UDBAom/KOSom, iz državnog proračuna financiraju prosrpsko/proruske vojne i političke interese.

Todorić nije bloger nego urotnik koji nas preko 20 godina pljačka, truje i uništava. Zajedno sa svojim nalogodavcima koji se kriju u saborskim klupama, foteljama vlade, foteljama sudskih instanci, savjetničkim foteljama, ...

Državu (Hrvatsku) koju je Jugoslavija krvavo gušila okupacijom prepustiti djelatnim osobama jugoslavenskog krvoločnog sustava nije preporučljivo.
Za slobodu i suverenitet ćemo se morati iznova boriti.
A za boljitak moramo pobijediti u toj borbi i nakon toga početi raditi.

Hrvatska za sva vremena!




Oznake: Glasnović, sabor, kodna imena, udba, kos, Plenković, četnik, orjunaš, komunjara, nebranitelj, nehrvat, nesuverenist, Ruska Federacija, sloboda, borba, pobjeda, rad

22

petak

rujan

2017

Plenković mora otići



Blogov kolac II
Godina produžavanja dugovanja



Redoslijedom ću navesti smisao priopćenja vladinih dužnosnika (ministar financija, premijer vlade, potredsjednici vlade, ...).

Hrvatska smanjuje javni dug.
Hrvatska ne povećava javni dug, unatoč novim zaduženjima.
Hrvatska se gospodarski oporavlja.
Industrijska proizvodnja raste.
Hrvatska bilježi porast potrošnje na malo.
Hrvatska bilježi porast BDP-a.
Hrvatska ima suficit 95 milijuna kuna.


Smanjenje javnog duga je pozitivna pojava, iznos smanjenja je bio nekoliko stotina milijuna kuna.
Nakon toga se RH iznova zadužuje, ali bez povećanja javnog duga, jer novim zaduženjima po povoljnijoj kamati (2,5%) otplaćuje nepovoljnije kredite (kamata 4,5%).
Makroekonomski parametri koje su dužnosnici predočavali upućuju na oporavak gospodarstva (i proračuna).
Zadnje priopćenje o državnom suficitu u iznosu 95 milijuna kuna je trebalo poslužiti potvrdi svih navoda.


Ne ulazeći u točnost brojčanih podataka (pretpostavimo kako su svi točni), nemoguće je izostaviti tvrdnju o dodatnom porastu javnog duga u iznosu od najmanje 7,5 milijardi kuna (oko 1 milijarda €).

Hrvatska je 2016.g. imala zaduženje u iznosu od oko 300 milijardi kuna. Na taj iznos bi po godišnjoj kamatnoj stopi od 2,5% za kamatu bila dužna 7,5 milijardi kuna. U državnom proračunu je bila predviđena stavka o povratu prispjelih dugovanja (na ime kamate i povrata glavnice). Hrvatska je dodatnim zaduženjem podmirila prispjele obaveze, ali je podmirivanje izvršila produžavanje zaduživanja za jednu kalendarsku godinu. Koje pribrojavanjem godišnje kamate povećava iznosi za navedenih 7,5 milijardi kuna (što drugi dijagram zaduženja čini netočnim).

dijagram otplate kredita I



Hrvatska će 2018.g. ponovo podmirivati rate kredita i povrata dijela glavnice u istom iznosu od oko 300 milijardi kuna. Jednu godinu nisu uradilli ništa, osim produžili kredit za godinu dana i time zadužili Hrvatsku za 7,5 milijardi kuna.
Prebacili su oko 1 milijardu € dodatnog zaduženja na vlade koje će doći.
Kako su onda ostvarili suficit proračuna (osim ako njihov račun ne smatramo kalkulantskim)?
Bi li dodatno zaduženje u iznosu od 1 milijarde € smatrali suficitom državnog proračuna (što je tehnički ispravna tvrdnja) za tekuću godinu?

dijagram otplate kredita II


Ova Vlada mora dati ostavku ili je moramo opozvati bilo kojim legalnim sredstvom.
Plenković mora otići ...


Iznosi dugovanja i kamate su okvirni, grafikoni dugovanja ne odgovaraju stvarnim, jer metodološki nisu ispravni ali slikovito prikazuju problem produžavanja dugovanja za jednu (propuštenu) godinu smanjivanja dugovanja.

Oznake: Plenković, blogov jolkac, vladina priopćenja, javni dug, nova zaduženja, gospodarski oporavak, rast industrijske proizvodnje, porast potrošnje na malo, porast BDP-a, suficit državnog proračuna, produženje kredita, godišnja kamatna stopa, prevaljivanje duga na naredne vlade

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

11

srijeda

siječanj

2017

Moj tata kaže da smo mi svi papci



Margine društva


Hrvatska je preplavljena spodobama. Najokorjeliji promašaji (mada ne i najveći) su u politici.

Nakon stoljeća promašaja (jugoslavenski odbor, ujedinjenje, jugoslavenstvo (integralno i unitarno), komunistička partija, stranke i strančice, partizanija, kvazifederalizam, socijalizam, ...) iznova (kao da ništa naučili nismo) nas zasipaju (isti, različiti (isti) i opet isti) svojim istovjetnim stavom.

Svi odreda nevrijedni (zašto se onda finaciraju našim sredstvima i zašto upravljaju našim životima?).

Stier (INA, Sirija, nalazišta, milijarde) treba procjene za daljnje procjene (kao da smo željeli vlast idiota (uhljeba) kojima je vlast izvor situiranja (a ne rješavanja nakupljenih problema). Hrvatska je u problemima jer ne rješava probleme (odavno niti jedna vlast u RH ne rješava već stvara probleme). Jer su svi (nesposobni) uhljebi.

Još jedan uhljeb (Petrov) predlaže (samo to predlaže) ustavnu zaštitu nacionalnih strateških resursa (kako se ne bi ponovila INA). Ako ima spoznaje o nečemu što je nedopustivo mora podnijeti prijavu ... (ali se on nije ustoličio rješavati (do vlastite pshičko-materijalne) probleme).

Bulj (po potrebi pametan) nije pametan. Što taj radi u Saboru?

Plenković (nakon godine ružnih nametanja), nastavlja nametanja o sudbini INA-e i potrebi referenduma o prodaji HEP-a. Taj mamlaz se rodio priglup.


Zapravo bi Hrvatska morala birati dokazane (stručnjake, domoljube, vrijedne, pametne, lijepe, radišne, nenametljive, uslužne, inovativne, odgovorne, ...). Ostale izgurati na margine društva.


Rješite se šljama!


Oznake: spodobe, politika, promašaji, nevrijedni, Stier, petrov, Bulj, Plenković, dokazani, margine društva

02

srijeda

studeni

2016

Tko je naredio uhićenje u Orašju


Hrvatskom vlada nakupina najgoreg ološa. Varaju, kradu, lažu.

Posjet plenkovića Sarajevu je služio njegovim političkim mentorima utanačiti zastrašivanje Hrvata (uhićenjem hrvatskih branitelja).

Jedino kome smetaju branitelji danas je HDZ (kojeg su okupirali Šeks, Granić, Gregurić).
Plenković je svojedobno vodio predsjedničku kampanju predsjedničkoga kandidata HDZa (naj jače stranke, koja je okončanjem rata i mirnom reintegracijom podunavlja postigla zavidnu potporu). Brat predsjedničkoga kandidata je bio član HSLS-a, plenković član HSLS-a, a predsjednički kandidat gubitnik (na izborima). (Granić/i je/su prodao/li izbore 2000.g.)
Ista trojka se susrela (na razvalinama nekad slavnog HDZ-a) s plenkovićem u ulozi (hdzova) premijera. Tko bi te budalaše slušao, trpio.
Niti jedan se nije odvažio oružjem braniti (ili stvarati) Hrvatsku. Novčano se koristiti tom državom je njihov odabir.
Oni koji su oružjem stvarali Hrvatsku ne bi podnijeli vladavinu takve bratije.

Plenkovićevi savjetnici su dogovorili uhićenje u Orašju ...Oteli su HDZ, oteli su vlast, oteti će i novce ... a sve plaćaju istinski domoljubi.


Oznake: Plenković, Sarajevo, mentori, zastrašivanje Hrvata, predsjednički kandidat, brat, predizborna kamapanja, gubitak izbora, prodaja, razvaline HDZ-a, novčana korist, dogovoreno uhićenje

13

četvrtak

listopad

2016

Odlučni Plenković (vraća javni dug)



Plenković (poduprt gregurićem, valentićem) odlučan je birati ministre ...
Ja sam siguran kako takvi neće odlučivati ništa. Kako?

Upravljati državnim proračunom (bez kune doprinosa tom proračunu) zaista proizvodi poremećene grupacije koje se sustavno roje oko (nepripadajuće) moći. (I odbijaju istinsku snagu od uloge u održavanju države.)

Premijer ne bira Vladu (poslije izbora), ovaj da ... možda do kraja mandata shvati gdje su izlazna vrata (s gregurićem i valentićem, zajedno).

(Onaj tko bira ministre, vraća javni dug ...)(a onaj tko ne bira nikoga nije dužan nikome).

Blog izražava moja čvrsta stajališta.





Oznake: Plenković, Gregurić, Valentić, državni proračun, rojenje, biranje Vlade, javni dug

07

srijeda

rujan

2016

Milijarde (razloga za ponavljanje izbora)



Demokracija je oblik iznalaženja najboljeg rješenja, pa tek onda način prihvaćanja rješenja.
Sudjelovanje više (interesnih) skupina u procesu odabira ideja i kadrova za provedbu ideja čini demokraciju potpunom.

U odabiru zakonodavne (doduše, u sustavu parlamentarnog apsolutizma jer parlamentarna većina ima i predsjednika/cu iz svojih redova) vlasti to znači kako bi demokracija trebala osigurati više pravaca u budućem radu parlamenta, ali i kadrove koji će novonastale probleme riješavati podjednakom sposobnošću demokratskog iznalaženja najboljeg rješenja. Dosadašnja praksa (hrvatske "demokracije") to nije potvrđivala. A kako stvari stoje, neće ni naredna parlamentarna vlast promjeniti ništa nabolje.

U kontekstu posvemašnog rušenja svih dosadašnjih vidova vlasti (koji su se iskazali kao karijeristički, apsolutistički, pljačkaški, nesposobni, državno-unitaristički, diktatorski) navest ću nekoliko zanimljivih floskula predizborne antikampanjske kampanje.

Milanović je (tutle) narkoman i priglup. Uz prošlomandatsko zaduženje od preko 100 milijardi kuna, ugasio je oko 200000 radnih mjesta. Za svako radno mjesto potrebno je minimalno oko 500 000 kn (što preračunato iznosi 100 (milijardi kuna)). Zoka (i prosrpsko proglupi i priglupi) sdp su OUT.

Plenković obećava 160 000 radnih mjesta, povećanje mirovina na 60% iznosa primanja (plaće), povrat nacionaliziranoga, ...
Za 160 000 radnih mjesta treba osigurati 80 (milijardi kuna). Što je to 80? Sitnica.
Za povećanje mirovina treba povećati prihode od uplata za mirovine (i, vidljivo, poreze, što je zabranjeno poveljom UN-a). Zabranjeno je proračunskim novcima kupovati glasove. I umirovljenika i nezaposlenih. Ali svejedno on to radi (vrsni pravnik, međunarodnog neradnoga prava).
Pravne (i moralne) dvojbe prestaju (nije ih potrebno navoditi) kad se sračuna potrebna suma za kamate (sadašnjeg zaduženja), nemogućnost daljnjeg zaduživanja u inozemstvu (osim kod iseljeništva koje je emotivno, time pogodno za državnu prevarantsku mašineriju), potrebu povećanja radnih mjesta (za koje su potrebne investicije, u državi koja je prevarantsko-apsolutistička kleptomanska knežija (banovina)), ulaganja u Slavoniju (s ciljem zaustavljanja iseljavanja mladih (znači državna ulaganja u otvaranje radnih mjesta, ali i prešutno priznanje o nebrizi za starije (slavonce) osuđene na smrt)), povećanje mirovinske mase i sredstva za denacionalizaciju. nitko nije shvatio kojim redoslijedom će se provoditi plenkovićev plan utroška stotina milijardi (kojih nema i nije naveden način namicanja (koliko god plan investiranja u otvaranje radnih mjesta izgledao kao plan povećanja raspoložive proračunske novčane mase, nikada investicije nisu trenutno izazvale povećanje proračunskoga novca ...)). I to sve u vrijeme kad je Hrvatska država (pre)zadužena skoro 300 (milijardi kuna).
Prdež (na vjetru). (Od priglupoga pravnika ništa drugo niti ne možete očekivati.)

Pavnik(ci) upravljani centralnom državnom vlasti (pravi centar moći) u borbi protiv pameti, ideja, demokracije i naroda. Upravljati državnim proračunom od 100 (milijardi kuna)(za koje niste ni orali ni kopali, a da istovremeno na tržištu (mimo pogodovanja u državnim službama) niste zaradili kune) uistinu je za tu nedemokratsku svitu primamljivo.

Na izborima je trebao (kandidirati se i) pobijediti netko tko bi ponudio program vraćanja javnog duga uz povećanje društvenog i osobnog standarda, uz istovremeno jamstvo o izostavljanju rasprodaje imovine i dobara.
Ako se takav nije pojavio kao kandidat na izborima proizlazi da demokracija ne funkcionira (ili je opstruirana).

Ako izbori ne nude demokratski put rješavanja problema, treba ih ponoviti (dok ne dobijemo ispravno rješenje). (Izbore koji će se dogoditi 11. rujna 2016. treba ponoviti.)(Ne na ovakav način i ne zbog toga što su dobri ...)



Oznake: demokracija, interesne skupine, parlamentari apsolutizam, Milanović, Plenković, dosezi, nova radna mjesta, denacionalizacija, umirovljenici, milijarde, državni proračun, pravnici i državna vlast

28

nedjelja

kolovoz

2016

Sudar Titana



Milanović je spomenuo majku. Plenkoviću. Plenković nije spomenuo i oca i majku. Milanoviću.

Plenković je oprostio. Milanoviću. Milanović se nije ispričao. Milanoviću. (Njemu je to normalno.)

Milanović je spočitnuo Plenkoviću Jadranku Kosor, HDZ (u 42. godini), domoljublje (a to ipak govori kako mu je spominjao majku (bez obzira na profesionalnost i ugled dotične)).

Milanović je zaboravio spomenuti kako je i on preko HDZ-a utrčao na državne jasle. I sudario se. S Plenkovićem.
Sudar Titana.(Tito je mitsko biće koje je ljude pretvaralo u lažive, neprepoznatljive nakaze, ili ih je bacalo u jame (pretvorene ili nepretvorene).)


Kao da sam prespavao stoljeće (tuge), agoniju jugoslavenstva, bratstva i jedinstva, samoupravnog socijalizma. I poltrone koje ustaše nisu zaplašili. Iznova započinje bal vampira (krvopija), koji se (nakon laganog obračuna s domoljubima) međusobno iscrpljuju (vlastitom ispraznošću). Dobro je ivan (spominjani) rimac rekao kako je milanović preokrenuo kampanju ...sad je ono što je jedino moguće postala stvarnost. Proročki je (ivan plemeniti (p)rimac) potvrdio svoju nadaranost (u promicanju društvene istine). Očito je obučen za tako teške teme ... partija i priroda, u uzajamnom sažimanju.

Normalno, sarkastičan sam ...

Cornelis van Haarlem: Pad Titana, 1588.


Oznake: Milanović, majka, Plenković, otac i majka, oprost, isprika, Sudar, titani, jame, stoljeće tuge, ivan rimac, društvene istine, sarkazam

25

četvrtak

kolovoz

2016

Aternativa (U srcu ...)



Ako su u Hrvatskoj Plenković i Milanović alternativa strankama/partijama (jedan drugom), nisu alternativa nama (ostalim). Zašto?

Hrvatska ima zamašan (prekomjerni) javni i vanjski dug. Javni dug (državni dug označava ukupni dug države prema vjerovnicima) može rasti na unutarnjem (na unutarnjem nema potrebe jer državne službe smišljaju (monopolne) zakone kojima će namicati sredstva bez zaduživanja) ili vanjskom (nema izgleda jer je zaduživanje na vanjskom planu uvjetovano mogućnošću vraćanja zaduženja) planu.
Vanjski dug ne može rasti (sastavljen od vanjskih zaduživanja koja ne mogu rasti jer mora postojati garanacija sposobnosti vraćanja zaduženja, ili vanjskih ulaganja koja su bezizgledna jer je investicijski ciklus vezan na mnoge parametre (kupovna moć, ukupni potencijal države, radna sposobnost, ... ) koji nisu ostvarivi (bar ne s dvojcem Plenković/Milanović, HDZ/SDP) u RH.

Hrvatska (kao gluha kučka) i dalje kopka na polupopulizmu ideološko/podjarmljivačke politike (obećavanja političkog monopola i obračuna ekonomsko-represivnim mjerama s protivnicima). Hrvatska trči posljednji krug (u takvom političkom ozračju), prije potpunog oslobođenja (prosvjetljenja). Zaduživanjem je sustigla vrijeme otplate (dugova). Loše (po nas i vlast koja se hoće dopasti biračima).


Prijevremeni izbori su morali biti trenutak političkog zaokreta, formiranja demokratske vlade (nacionalnog jedinstva) sastavljene od stručnjaka (čitaj: stručnjaka a ne raznih milanovića, plenkovića, stiera, opačićki, petrova i sličnih), spremnih četiri godine (demokratski mandat) posvetiti oporavku (napaćene) Hrvatske (širom Svijeta). Ponuditi kadrove sposobne sagledati stanje (javnog i vanjskog) duga, sposobne javno raspraviti o modelu obuzdavanja i smanjenja zaduženja (uz istovremeni porast osobnog i društvenog standarda, bez rasprodaje imovine i dobara).
Hrvatska se mora odreći instrumentaliziranja politike u svrhu ostvarivanja povoljnosti za određene interesne grupe i koristiti politiku za nametanje radnog sustava (promicanja pojedinaca i društvenih grupa).

HDZ (po političkom programu) nema ideoloških ili drugih zapreka za ne nametanje radnog modela ekonomske i društvene pokretljivosti, pa je potpuno razvidno zašto SDP stalno podmeće lijeve karijeriste na čelo HDZ-a (Kosor, Plenković, u tom smislu im je Sanader bitno različit-iskoristiv). Jedino tako mogu produžiti model političke podobnosti kao sredstva materijalnoga i društvenog pozicioniranja. (Onaj tko je služio srbima i titu, sposoban je za vlastiti interes na štošta ...)

Ja sam prorekao.


Sweet home Alabama
Where the skies are so blue ...




Flag of Alabama


Oznake: Plenković, Milanović, alternativa (politička), javni dug, vanjski dug, unutarnji i vanjski javni dug, polupopulizam, ideološko/podjarmnjivačka politika, model obuzdavanja i smanjenja zaduženja, rast standarda, zaustavljanje rasprodaje, radni sustav ekonomske i društvene pokretljivosti, sdp smicalice, model političke podobnosti

19

petak

kolovoz

2016

Što s populizmom ...




Obećanje o povećanju mirovina na 60% od prosječnih plaća, koje je izrekao Plenković na predizbornom skupu za VII. izbornu jedinicu izaziva dvojbu.



Približavanje sadašnjih mirovina primanjima je neumitan (uz toliki broj nezaposlenih i snižavanje primanja zaposlenicima, uz istovremeno zamrzavanje ili neznatan porast mirovina). Za takvo što nije potrebno obećanje.

Ostaje dvojba. Postoji li želja za porastom broja zaposlenih, porasta primanja zaposlenih i kako to povezati s porastom mirovina?

Zašto bih ja radio prosječno kako bi netko (meni nepoznat) imao 60 % od moje plaće?
Zašto bih ja radio natprosječno (i tako povećavao prosjek) te omogućio da netko ima veću mirovinu od kolege koji još uvijek radi isti posao na kojem je netko umirovljen?
Zašto bih ja radio ispodprosječno, pa ću povećati postotak odnosa mirovine i primanja (te će mirovina biti veća od 60% primanja)? Hoće li u tom slučaju navedeni političar biti izuzetno uspješan (jer je povećao odnos mirovine i primanja)?

Zašto političari (uopće) spominju mirovine? (Jer je socijalistički krvolok nametnuo solidarnu štednju, umjesto životne štednje, i od mirovina napravio pitanje budućih (radnih) generacija koje nisu voljne prihvatiti tu obavezu. Nesposobnost bilo koje postsocijalističke vlasti razriješiti osnovno pitanje rada (pravična nadoknada), stvorilo je društvo potrošača umjesto društva proizvođača. Društvo potrošača nužno stvara socijalne uvjete (sirotinju koju je stvorio društveni poredak, a ne njihova nesposobnost osiguravati životne uvjete).
Ovim je dokaz o zločinačkoj naravi jugoslavenskog socijalizma i društva koje slijedi taj poredak jednoznačno iskazan.
Društvo društvene nepravde ne može popraviti partija/stranka koja je stvorila tu nepravdu. Ili je produžava.

O pravednosti ...

Gustave_Courbet_1819-1877_-_Poor_Woman_of_the_Village

Oznake: povećanje mirovina, prosječna plaća, Plenković, dvpjba, broj zaposlenih, porast primanja zaposlenih, prosječan rad, natprosječan rad, ispodprosječan rad, političari i mirovine, solidarna štednja, životna štednja, obaveze budućih radnih generacija, pravična nadoknada, društvo potrošača, društvo proizvođača, društveni poredak uzrok neimaštine, zločinačka narav socijalizma, društvena nepravda

12

petak

kolovoz

2016

Nadnaravno (naravno)



Plenković je u debati pokazao svoje pravo (sposobno) naličje.

Toliko je superioran nad Milanovićem (što, ruku na srce, ništa ne govori o Plenkoviću (već o nama koji smo trpjeli Milanovića, a trebali bi trpjeti i (podjednakog, retorički drukčijeg) Plenkovića).

Ako je Plenković verbalno porazio Milanovića (i otvorio vrata vlasti), zašto verbalne vještine nije iskoristio prije?
Zašto verbalno nije potukao (Karađorđeviće, orjunaše, četnike, partizane) Tita, Miloševića, JNA, Račana (Šuvara i Bakarića)? Zašto nije Milanovića verbalnim vještinama prijevremeno svrgnuo s vlasti? Zašto je Plenković čekao imenovanje predsjednikom HDZ-a da bi iskazao svoje verbalne (nadnaravne) vještine (vratiti će i državni dug tim vještinama?)? Zašto nitko nije iskoristio verbalne vještine (prije Plenkovića)?
Bit će da je ipak Plenković izgubio i prije nego je počeo govoriti (jer se netko ružno poigrava sudbinom jednog naroda producirajući demokraciju (koje nema) i vještine (kojim se ne ostvaruje ništa)).
Mi smo dobitnici. Još jednom se pokazalo kako se izbori u RH namještaju (naočigled svih). Strah i treptaj (koji ukazuje na besprizornost bezobraštine koju nam serviraju).

Onaj tko verbalno pridoda jednu kunu u proračun RH, dobiti će nobelovu nagradu za mir (i ekonomiju).

Ja sam rekao!


Oznake: Plenković, debata, naličje, superioran, Milanović, retorička razlika, demokracija koje nema, vještine, dobitnici, namještanje izbora, bezprizornost, kuna u proračunu, nobelova nagrada za mir i ekonomiju

11

četvrtak

kolovoz

2016

Blogobojasni blog



Evo zašto su ugradili Plenkovića ... on je poznat po patnji za Hrvatsku i spoznaji o zločinačkoj naravi jugoslavenskih/titova režima/a.

HDZ traži vlastitog krvnika ili spasenje ...


(Jadan ti sam ja s krvatima ...)(Stalno srljaju u jame, tuđe države i siromaštvo (materijalno i duhovno)).


Oznake: Plenković, patnja za Hrvatsku, zločinačka narav, jugoslavenski režimi, krvati, jame, tuđe države, siromaštvo

03

srijeda

kolovoz

2016

Vrijeme je za istinu o HDZ-u



Perković je (po Milanoviću) jedan od osnivača HDZ-a (uz druge udbine egzekutore).
Osnovali su HDZ i učlanili milanovićeva oca (Stipu) koji je učlanio sina Milana (i poslao ga u MVP, kako bi se materijalno osigurao).
Učlanili su i Jadranku Kosor (1995.), namjestili je u Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti (pa imenovali predsjednicom HDZ-a i premijerkom RH; presedan).
Učlanili su i komunistu Kujundžića (pa izbacili na margine hrvatske desnice (kako bi kontrolirali politički prostor)). Sad ga vraćaju kako bi HDZ dobio na brojnosti i ugledu ...
Učlanili su i Prgometa, pa izbacili (kako bi, podjednako, kontrolirali ove-one ...). Most,. SDP, HRID, pa opet HDZ kako bi unio novi zaokret u politiku HDZ-a ...
Učlanili su i Plenkovića (2011.) kako bi smjenom Karamarka privoljeli MOST (koji sad tvrdi kako im ni Plenković ne odgovara). Izgubio se smisao smjene Karamarka, nastavlja se kao da je (nedavna) prošlost prošla ..
Gdje je Plenković bio prije učlanjenja u HDZ? (Odgovor: HSLS do 2008.).

Uzput, dok ne postoji (ideološka) vlada (ne treba plaćati političke poslušnike) javni dug se smanjuje u milijardama kuna (na mjesečnoj razini).
HDZ je preuzeo KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP model (zabranjen poveljom UNa) kupovine vlasti (državnim, zajedničkim) novcima.

(Postoji i onaj drugi, pa i treći HDZ). Drugi HDZ je (prijeratni i poratni, hrvatski) pokret.
Treći, opet, kao i prvi pokvareni, ali orjunaše mijenjaju hrvatine sa rukom na srcu ... i zajedničkoj blagajni.


Ustrajavanje (nevidljive vrhuške) na kontroli političkog prostora stalnim recikliranjem (odurnih) kadrova, umjesto takmičenja idejama i učinkovitošću, ukazuje na sumorni (ubilački. zločinački) stroj koji je Hrvatsku zdrobio (u 25 godina postojanja). Sve poduzimaju kako ne bi postojala izborna praksa odgovaranja za učinjeno/neučinjeno, kako se hrvatske stranke ne bi takmičile izbornim programima.
Zagađuju prostor osobama (koje nisu dostojne tolike pozornosti, još manje moći).

Vrijeme je za smjenu onih koji se drže nezamjenjivim (crne eminencije hrvatske bijede).


Oznake: Perković, Milanović, Osnivači HDZa, Kosor, Kujundžić, Prgomet, Plenković, nevidljiva vrhuška, crne eminencije hrvatske bijede

02

utorak

kolovoz

2016

Verbalno (po)(s*anje)



Gdje je HDZ zalutao ...?


Otvaranje iznova dijaloga između HDZ-a i SDP-a postaje očaravajući moment (besmisla) hrvatske zbilje.

SDP (u naravi zločinačka organizacija namještena nemoralnim i neodgovornim osobama) cvijeta HDZ-ovim popuštanjem (glede povijesne osude o naravi i učinu KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP partije).
Posljednji mandat te partije unazadio je Hrvatsku 20 godina (zbrojeno sa propuštenim razvojem, ukupno uništenih 50 godina). Brutalan odnos prema braniteljima (spada u nedjela krvnih delikata), hrvatskim intelektualcima, hrvatskim sportašima, hrvatskoj vjerskoj (katoličkoj) zajednici, hrvatskoj kulturi, hrvatskoj mladosti (kao i uopćeno demografiji), Hrvatskoj ... svakako ukazuje na (pravno-organizacijsku) nesposobnost nacionalne Hrvatske smisleno uspostaviti narodnu državu (u kojoj je zločin biti zločinac).

Ponuda sučeljavanja Milanovića i Plenkovića (borba dva Titana verbalnog iskazivanja) ukazuje na svu bijedu hrvatske stvarnosti. Jedan bahati bezobraznik, drugi isprazni pozer. Pričaju gluposti, te je veličanje njihovih verbalnih sposobnosti (u vrijeme posvemašne krize koju su stvorili) jedini medijski instrument (glancanja drvenog sjaja).

HDZ je u svojoj nesposobnosti ponuditi društvo razvoja (u gospodarskom i političkom smislu) spao na hrvanje u blatu (koje nije blato) sa SDP-om, pritom zdušno omogućavajući da u takvom okružju SDP manje smrdi ...
(SDP je (po poslanju) partija nakaradnih i sumanutih lumpen-proletera koji se krvnički odnose prema narodu (za fotelju ili plaćicu), unajmljena politička strančica koja se voli zvati partijom, prepuna krvi i zločinačkih snova. Zašto HDZ preferira u kvazi višestranačju baš takve izrode (naj pozdaniji su u naručenim političkim smaknućima (cijelog) naroda ...) upitno je samo do prvog u mjesecu ... nakon toga je svima jasno gdje je zalutao HDZ.)

Za dom, Spremni!



Oznake: uspostava političkog dijaloga, očaravajući moment, hrvatska zbilja, povijesna osuda naravi partije, KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP, zbroj uništenih godina, brutalan odnos, sučeljavanje, Milanović, Plenković, bezobrazmik, pozer, veličanje verbalnih sposobnosti, hrvanje u blatu (g*vnima), kvazi višestranačje, pouzdanost u smaknuću cijelog naroda, gdje je HDZ zalutao

30

subota

srpanj

2016

Plenkovića treba smijeniti dan prije izbora




Problemi države su problemi svih nas (birača, hrvatskog puka, ...).
Određivanje smjernica razvoja i upravljanja društvom mora biti naša obaveza.
Odgovorni smo sebi, budućim naraštajima (i generacijama prije nas).

Iako društvena struja (kojoj pripadam) nekritički srlja (kao guske u maglu), iskazuje neznanje osnovnih načela društva, u srazu s vlastitim spoznajama (o nepostojanju jedinke, jednog Hrvata) oštro se protivim podržavanju Andreja Plenkovića na predstojećim parlamentarnim izborima.
Svim sredstvima treba poraziti tu svitu (i praksu sustavnog ignoriranja domoljubnog glasačkog tijela stalnim zanemarivanjem političkih htijenja tog (većinskog) dijela društva). Političko manevriranje u svrhu političkog obespravljivanja hrvatskog stanovništva je nedopustivo.

Plenkovića treba smijeniti dan prije parlamentarnih izbora.

Njegova (nakaradna) nesposobnost (razumijevanja političkih i demokratskih principa), karijerizam i isprazna kavazi intelektualnost (u vrijeme posvemašne krize nastale prekomjernim povećanjem javnog i vanjskog duga) zahtijeva mjeru otriježnjenja i odlučnosti prekinuti politiku pretapanja hrvatskog društva u društvo siromaštva, beznađa i pasivnosti.

Niste me se dojmili, zakulisni gospodari (bijede) odstupite ... vrijeme je za smjenu naravi (dosta nam je komesarskih budaletina).

Hrvatska mora ponuditi i birati osobe (političku struju) koje će ponuditi koncept razrješenja javnog i vanjskog duga, uz istovremeno povećanje životnog standarda i obećanje o ne zadiranju u vlasništvo stanovništva ...


Hal 9000 (2001. A Space Odyssey)


Oznake: Plenković, smjena, dan prije izbora, društvena obaveza, smjernice, upravljanje društvom, odgovornost, društvena struja, nesposobnost, siromaštvo, beznađe, pasivnost, karijerizam, kvazi-intelektualnost, sustavno političko obespravljivanje dijela stanovn, komesarske budaletine

25

ponedjeljak

srpanj

2016

Mišja groznica



Za razliku od Karamarka (koji je 4 godine dopuštao milanovićevoj ergeli bančenje na račun napaćene Hrvatske), izjavljujem:


Pun nam je Q Stiera, Plenkovića, i sličnih.


Hrvatska je dužna 300 milijardi kuna, HDZ umjesto dokazanih kadrova nudi polukrkane koji ne znaju privezati hlače ...

Zar zaista nemate niti jednog nobelovca? Nemate niti jednog akademika (Reinera ste prešutjeli)? Nemate niti jednog uglednog doktora (nauka)?
Misliti s plenkovićem i stierom za*ebavati narod?
Uredbom (apsolutistički) staviti sudbinu naroda u ruke popišanaca ...?
Nakon Sanadera, drznuli ste se i namjestili Kosor, nakon Kosor izbornim krađama namjestili ste Milanovića. Sada nam navještate namještanje Plenkovića ...!? On (sa suradnicima i savjetnicima) nema pojma ...

Vratite nam našu vlast, pripada i proizlazi iz naroda. Referendumom ćemo vas stjerati u mišje rupe (odakle ste izgmizli)!




Oznake: karamarko, bančenje, milanovićeva ergela, napaćena Hrvatska, pun Q, Stier, Plenković, dug, dokazani kadrovi, polukrkani, nobelovci, akademici, doktori nauka, uredbe, Apsolutizam, sudbina naroda, vraćanje vlasti narodu, Referendum, mišje rupe

21

četvrtak

srpanj

2016

Zašto Plenković ne smije osvojiti vlast ...



Plenković jest alternativa Milanoviću, ali udbaška ....


Onaj tko se muči ili sumnja u pobjedu nad komunjarsko-udbaškom garniturom koju predvodi Milanović (u vrijeme Tuđmana i Đodana takvi se ne bi ni bavili politikom) zaista ima problema ...
Koliko moraš biti loš kad su ti prepreka osobe koje se niti prekrstiti ne znaju ...?

Ali, ...
Na parlamentarnim izborima ne smije pobijediti Plenković. Milanović nas otvoreno iritira i narod će mu "skinuti" glavu, Plenković će nas pokvareno "baciti" u nevolje od koji ćemo se oporavljati petsto godina (on je komunjara umotan u novi celofan).


Ostaje nejasno zašto je (bilo koja) stranka HDZ ponudila umjesto vlade nacionalnog spasa kvazi elitističku garnituru (Plenković, Stier, Krstičević, ...) koja je nesposobna zapamtiti put do Banskih dvora (a kamo li sagledati složenu situaciju i ponuditi riješenje). Uostalom, stalnim previranjem došli smo do novih izbora na koje političke stranke i političari nastupaju bez spomena glavnog problema: prevelik vanjski i javni dug.

Umjesto konsenzusa i angažiranja najboljih hrvatskih sinova i kćeri (službe) nam serviraju isprazne, anonimne, nesposobne, kljaste (i ćorave) osobe (bez kompasa i kočnice).
Smisao monopola na zakonodavstvo i izbjegavanja javnog sučeljavanja o javnom dugu neumitno zahtijeva organiziranje referenduma o narodnoj volji (bez obzira na parlamentarne izbore).
Vrijeme je sticanja uvida javnosti u genezu nastanka dugova i odabir modela rješavanja dugovanja.
Sakrivanje iza ispraznih stranačkih programa najbolje je vidljiv na primjeru HDZ-a.

Nude osobu koja s 20 godina nije ustajala protiv Račana i komunista, s 21 godinu nije ustajala protiv srpske agresija , a s 46 godina bi nas trebao spašavati od Milanovića ... i to im je izborni program (plenković je umjeren i vješti retoričar koji će poraziti milanovića?! milanovića je porazila majka priroda (vidim i plenkovića)). Trećerazredni otpad maršira Hrvatskom.

Upravljanje službi izbornim procesima otklonilo je Hrvatsku od politike nezavisne države (s granicom na Drini), ali je pomaklo ka državi s granicom na rubu razuma ...
Uništiti gospodarstvo i sve ono što počiva na gospodarstvu suludi je plan razbijanja (poveljom UNa zagarantiranih) odlika države koja objedinjava teritorij, stalno stanovništvo, vlast i sposobnost stvarati odnose s drugim državama.
Hrvatska je sustavno onemogućavana djelovati i nastupati kao država. Onaj tko će je naviše zakočiti je (prerušeni)(komunjarski otpad) Plenković.
Glasujte za vragove, s njima ćemo se lako obračunati. Hrvati vole otvorene neprijatelje, protiv prevare i nekaraktera se ne znaju (i ne mogu) boriti... izgubiti će mjesto u raju.

Ja sam rekao!



Oznake: komunjarsko-udbaška garnitura, alternativa, parlamentarni izbori, Plenković, Milanović, narod, nevolje, Vlada, nacionalnog spasa, najbolji hrvatski sinovi i kćeri, javni i banjski dug, javno sučeljavanje, Referendum, službe, onemogućavanje djelovanja kao države, prerušen, komunjarski otpad, vragovi, otvoreni neprijatelji, pokvareni i nekarakterni, mjesto u raju