24

utorak

studeni

2020

Slavimo za 14 godina stotu godišnjicu prvog cestovnog mosta preko Save Beograd-Zemun, slavimo skoro, za 15 godina, stotu obljetnicu prvog mosta preko Dunava Beograd-Pančevo; Koji Q piše u Ustavu?



Koji Q piše u Ustavu?


U Ustavu RH piše ono što bi htjeli oni koji tvore državu i smatraju je svojom voljom svojim dobrom.
Preambula Ustava nema pravnu važnost, te je pozivanje na preambulu pravno nekorisno.
U preambuli se spominje odluka zaVnoha nasuprot proglašenju NDH (dakle, i ZAVNOH i NDH), ali se spominju i kneževine, kraljevine, Unije, o Banovini, o nepriznavanju jUgoslavije (pa tako i te antifašističko-fašističke, titove)).

U Ustavu RH piše da je RH (teritorijalno nije definirana) demokratska, u kojoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.
Zašto onda ne raspišu referendum je li Hrvatska ustaška, republikanska, nacistička, prosrpska, diktatorska, polikolorna (višebojna, premazana svim bojama), tamnica hrvatskog naroda ili slobodnom voljom hrvatskog naroda tvorevina koja na temelju te volje postoji.

Ako se netko poziva na antifašističke temelje koji se spominju u preambuli Ustava, onda zapravo priziva nedemokraciju, jer niti jedna era hrvatskih temelja nije bila demokratska. Zbog tog je bio rat za neovisnost i demokratski poredak koji je sada pretvoren u trećerazrednu kvazi diktaturu kvazi pedera i kvazi guzičara "pLenkya".
Prava diktatura je titova krvoločna diktatura koja je ostavila razoren narod bez države, političke promišljenosti i bez kulture življenja.
Sve lopov do lopova, a tita i titovih ubojica nigdje. Sporadična ubojstva koja provode plenkovićeve ubojice koriste mafijaški obrazac, likvidacije za koje nitko ne pita.

Vlast je narodu zla maćeha, jer narod nema svoju vlast.


A sad o bEogradskim mostovima ...


Prvi cestovni most preko Save koji je povezivao Beograd i Zemun je bio most Kralja Aleksandra, pušten u promet 16. prosinca 1934.



Prvi cestovni most preko Dunava koji je povezivao Beograd i Pančevo je bio Most Kralja Petra Drugog, pušten je 10. studenog 1935.g.



Prvi most preko Save je bio željeznički most pušten u promet 1884., a izgrađen je kao dio pruge koja je povezivala Europu i Tursku (gle čuda, taj je most bio uvjet priznavanja Kneževine Srbije 1878.).

Oznake: ustav, preambula, demokracija, narod, diktatura, beogradski mostovi, sto godina, Zemun

19

četvrtak

studeni

2020

Mirotvorac ili debil?






Š*pak nam prodaje pomirbu kao gotovu pojavu. Iako je pomirba završni čin procesa koji se treba odviti.
Pa što je potrebno uraditi, ili što se mora dogoditi kako bi nastupila pomirba?

Prvo. Konflikt (sukob).


Konflikt među pojedincima ili grupama često izazivaju i konflikt unutar pojedinca.

Konflikt je situacija u kojoj dvije strane (osobe ili grupe) žele postići cilj za koji opažaju da ga može postići jedna strana, ali ne obje.
Sikavica, P.: Organizacija, Školska knjiga, Zagreb, 2011.

Najčešće strategije rješavanja konflikata su: prilagođavanja, suradnja i rješavanje, izbjegavanje, nadmetanje i autoritativno naređivanje.









Vrste konflikata se mogu podijeliti s obzirom na: posljedice koje izazivaju, predmet konflikta, troškove, sudionike konflikta i prema organizacijskoj razini na kojoj se javlja konflikt.

Konflikti s obzirom na troškove mogu biti jeftini ili skupi. Konflikte koje je Hrvatska proživjela u Jugoslavijama (sukob s monarhistima, sukob s komunistima, sukob s velikosrbima, sukob s glupima) spadaju u izrazito skupe i proces rješavanja konflikta ne može biti autoritativno naređivanje (svojstveno drugoj (komunističkoj) jUgoslaviji - titoistima).
pLenkovićeva (četnička) Republika (vladavina malobrojnih adz-sdss) nedvojbeno nema zapreka jer nitko na veleumnu najavu provođenja pomirbe i suživota ne ukazuje na strukturu problema koju debil ne može riječima i direktivama otkloniti.

Najjednostavnija indirektna tehnika rješavanja konflikta je smanjivanje kontakata između strana u konfliktu. Neovisno radi li se o pojedincima ili grupama u konfliktu pomaže smanjivanje njihovih kontakata. (sdss u vlasti je upravo suprotno, sad je i adz na vlasti suprotan ciljevima ... mudroslovlje (filozofija stanja) završeno)

Ostatak potreban za pomirbu u takvim okolnostima nije važan.

Ja sam rekao (klekao)(pred tolikom glupošću i glupi ustuknu)

korišten rad Ivana Krizmanić: Konflikti i način njihova rješavanja u organizacijama, ZAVRŠNI RAD Karlovac, 2016.

Oznake: mirenje, konflikt, sukob, ciljevi, podjela sukoba, metode rješavanja sukoba

07

subota

studeni

2020

Je li Amerika podijeljena na pametne i glupe?



Prije četiri godine je dio amerikanaca glasovao za Hillary Clinton, jer je Donald Trump u predizbornoj utrci obećao smanjivanje državnih uplitanja u gospodarske tokove.
Obećao je smanjiti ratove (zapravo izdatke za vojnu industriju).

Onu industriju koja ne nastupa na tržišnom polju, već američka vojska superiorna zaostalim talibanima ili isilovcima (Sadamu) prosipa pametne bombe po planinama i klancima Afganistana, dok Kina kopira tehnologije, prisvaja afričke i južnoameričke rudnike, osvaja tržišta i svijetli u mraku kao božićna jelka ...

Svi koji tvrde kako je Trump podijelio Ameriku lažu. Amerika je podijeljena na dio urbanog stanovništva koje bez američkog državnog intervencionizma i pažljivo odabranih meta nije sposobno proizvoditi konkurentnu robu, pa bi samim tim osiromašilo ispod razine ljudskog dostojanstva. E, ta amerika mora krasti izbore.

Ostatak (više od polovice Amerike) nije sposobno poduzeti tolike korake kako bi nadvladalo tu očajnu gomilu.
Amerika je podijeljena na glupe i pametne, samo su glupi bezobrazni i vole misliti kako su pametniji.
Kao i u Hrvatskoj. Samo u Hrvatskoj nema 2% super pametnih (koji smisle atomske bombe, rakete, lasere, dronove, kompjutore, satelite, ...), koji će te bezobrazne poslati u planine Afganistana već vam obećaju poratne zrakoplove koje će konačno morati kupiti od amerikanaca.

Trump je svijetu pokazao koliko će političke vrhuške (po normama države i međunarodnog prava, demokracije i volje naroda) opstati ne plate li americi danak (porez na demokraciju, koji kad plate ne mora biti demokracija).

Živjela Američka strategija realnog straha. Bojite se američke vojne sile, zapravo se bojite sile i to je jedini put.
Veseli me pLenkovićeva sposobnost lagati sebe o značaju šupka ...

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, predizborna obećanja, državni intervencionizam, tržište, urbana amerika, očajna gomila, glupi i pametni, super pametni, afganistan, danak na demokraciju

04

srijeda

studeni

2020

Je li Amerika (još) predvodnica slobodnog svijeta?



Izbori u USA (predsjednički, izbor kongresmena, izbor senatora) su prigoda preispitati stanje Svijeta.
Demokracija je sudbonosna, varljiva i ranjiva.

Većina priznatih država ima režime, lažne demokracije (demokratski izbori nisu jamac demokratskoga društva).

Demokracija podrazumijeva izbor kandidata koji će podupirati demokraciju u mandatu (neće prekoračiti demokratske norme).
Profesionalni političari su većinom odgojeni (jedini izvor moći, naročito financijske) kao nedemokratske osobe koje cijeli život teže otuđenju i koncentriranju nepripadajuće moći.

Izbor političara koji je dokazao svoje demokratske i ostale kvalitete kroz različite oblike djelovanja, pa makar i kroz rad organizirane političke aktivnosti, za razliku od trećerazrednih politikanata je zadaća društva.

Borba protiv obmane i zlouporabe državnog aparata (tajne službe, institucije, državna infrastruktura, porezni novci) u obrani raspršivanja (disperzije) političke moći je svakodnevna obaveza svakog birača.

Ako Amerika odabere predsjednika dostojnog titule vođe slobodnog svijeta, pobijedila je Amerika i slobodarski svijet.

Tada ćemo slaviti demokraciju (koju u Hrvatskoj guši pLenković i klika).

Hrvatska mora biti veća!

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, vođa slobodnog svijeta, Hrvatska