24

utorak

studeni

2020

Slavimo za 14 godina stotu godišnjicu prvog cestovnog mosta preko Save Beograd-Zemun, slavimo skoro, za 15 godina, stotu obljetnicu prvog mosta preko Dunava Beograd-Pančevo; Koji Q piše u Ustavu?



Koji Q piše u Ustavu?


U Ustavu RH piše ono što bi htjeli oni koji tvore državu i smatraju je svojom voljom svojim dobrom.
Preambula Ustava nema pravnu važnost, te je pozivanje na preambulu pravno nekorisno.
U preambuli se spominje odluka zaVnoha nasuprot proglašenju NDH (dakle, i ZAVNOH i NDH), ali se spominju i kneževine, kraljevine, Unije, o Banovini, o nepriznavanju jUgoslavije (pa tako i te antifašističko-fašističke, titove)).

U Ustavu RH piše da je RH (teritorijalno nije definirana) demokratska, u kojoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.
Zašto onda ne raspišu referendum je li Hrvatska ustaška, republikanska, nacistička, prosrpska, diktatorska, polikolorna (višebojna, premazana svim bojama), tamnica hrvatskog naroda ili slobodnom voljom hrvatskog naroda tvorevina koja na temelju te volje postoji.

Ako se netko poziva na antifašističke temelje koji se spominju u preambuli Ustava, onda zapravo priziva nedemokraciju, jer niti jedna era hrvatskih temelja nije bila demokratska. Zbog tog je bio rat za neovisnost i demokratski poredak koji je sada pretvoren u trećerazrednu kvazi diktaturu kvazi pedera i kvazi guzičara "pLenkya".
Prava diktatura je titova krvoločna diktatura koja je ostavila razoren narod bez države, političke promišljenosti i bez kulture življenja.
Sve lopov do lopova, a tita i titovih ubojica nigdje. Sporadična ubojstva koja provode plenkovićeve ubojice koriste mafijaški obrazac, likvidacije za koje nitko ne pita.

Vlast je narodu zla maćeha, jer narod nema svoju vlast.


A sad o bEogradskim mostovima ...


Prvi cestovni most preko Save koji je povezivao Beograd i Zemun je bio most Kralja Aleksandra, pušten u promet 16. prosinca 1934.



Prvi cestovni most preko Dunava koji je povezivao Beograd i Pančevo je bio Most Kralja Petra Drugog, pušten je 10. studenog 1935.g.



Prvi most preko Save je bio željeznički most pušten u promet 1884., a izgrađen je kao dio pruge koja je povezivala Europu i Tursku (gle čuda, taj je most bio uvjet priznavanja Kneževine Srbije 1878.).

Oznake: ustav, preambula, demokracija, narod, diktatura, beogradski mostovi, sto godina, Zemun