20

četvrtak

kolovoz

2020

Maršalov put - narod u Irsku, anemičari srbima i rusima




Sklonost hrvatskih (čitaj jugoslavenskih) političara podvlačiti se pod srpsko-vlaške i ruske skute unatoč katoličkoj i prozapadnoj narodnoj volji ukazuje na bitan čimbenik (faktor) hrvatskog stanja.
Nedemokratičnost društva je primjetna na svakom koraku.

Narod bježi u slobodne zemlje, u kojima je sloboda jamstvo materijalnog uzdignuća. Bježi od šačice političara koji ne odmiču od rusa, srba (nikad do okupiranog Beograda nisu stigli, pa se srbe s Vlasima u Banja Luci (j0sipović) ili u Srbu (anemičar) s kojima ne stižemo nigdje.

Nazovi političarima je važno Vlahe držati Srbima, Srbe (koje ne mogu niti vidjeti) bitnim političkim čimbenikom, a Ruse prikrivati kao da su nepostojeći - iako Rusi a ne Srbi Vlahe i Hrvate posrbljavaju i preseljavaju.

To što narod bježi u Irsku a političari srbuju ukazuje kako osim prorusko - prosrpskih drugi ne postoje.

Hrvatska nema snage osoviti se na vlastite kadrove. Lakše joj je tonuti u ropstvu i trpjeti poniženja nego odabrati civilizacijdko okružje u kojoj će Hrvat biti Hrvat a Hrvatska njegova domovina.

Grb Hrvatske na vitraju crkve u Nurnbergu, izrađen 1513.g.

Oznake: srpsko vlaški skuti, sloboda, iseljavanje, Ropstvo

13

četvrtak

kolovoz

2020

Nisu psi rata, ali su krmci (rata)






U Hrvatskoj su mnogi ljudi organizirani (partije, najpoznatija je izdajnička ... kpj/h, skj/h, sdp, hdz, ..).
Ali u ratu nisu ili ne sudjeluju. S razlogom.
Niti jedna izdajnička partija ne regrutira/novači ratoborne već plašljive savitljivce. Osobe bez čvrstih stavova.
Milošević je pokrenuo vLahe na srpskoj strani i odveo ih u Srbiju (mi se veselimo toj seobi jer je Srbija konačno postala Vlaška država: Svi Vlasi u jednoj državi). Od provjerenih savitljivaca napravio gubitnike.
Hrvatski savitljivci (krmci) su bili pošteđeni (u ime obrane) i sad sjaje punim sjajem (izdajničke naravi).
Prasad


Zaključimo (bez postavki i dokazivanja); Mi (vlast) se veselimo Oluji, ali nam je žao dragi sRbi što ste izgubili i nas prisilili iznova da lažemo. (Znate vi da smo za novce i niske pobude sposobni (nikad spremni) svašta raditi. Glupi ste jer ste na nas računali (za vrijeme rata smo se sakrili u mišje rupe). Sad opet lažemo za vas i nas. Takvi smo. Vi ne možete pobijediti, a ovi ("naši") ne znaju pobijediti (ratovati protiv nas a ne protiv vas). Mi smo poraženi, vi pobijeđeni, ali zajedno lažemo kako bi nam bilo gore.)

Rat za hrvatsku neovisnost neće obilježiti junaštvo (svojstveno junacima), već smutljivost anemičnih pičkopizdaca koji trkeljaju po vas dan kako bi noću mogli obaviti prljavu rabotu: izdati samoga sebe.
Krmci rata.

A vi narode, polagano u suton neizvjesne budućnosti koju niste branili niti stvarali ...
Pojest će vas laži krmaka rata.

Nuštar, godine koje se ovo nije dogodilo

Oznake: psi rata, krmci rata, rat, organizirani sukob, izdajnička partija, plašljivi savitljivci, vlasi, Vlašaka država, izdajnička narav, Oluja, novac, niske pobude, junaci, anemični pičkopizdac, izdari samoga sebe, neizvjesna budućnost, laži krmaka rata

09

nedjelja

kolovoz

2020

Politika pomirbe nije politika




Politika pomirbe nije politika.
Ako profesionalni (nazovi) političari provode pomirbu, zbog složenosti postupka mirenja, pomirba se nikada ne provede.
Polazeći od stajališta da političari mogu sudjelovati u stvaranju sukoba (pa i oružanih), držati mogućim da političari mogu uspješno provoditi pomirbu je krivo.



Razlike u stajalištima koje prouzroče neslaganja i/ ili i sukobe ne mogu se rješavati bez pravičnosti - koja podrazumijeva katarzu, pravnu i ostalu zadovoljštinu. (Tema ovog upisa nije pomirba i svi njeni aspekti.)

Kad netko sa 17.9% izbornih glasova provodi jednu u nizu vlastitih neuspješnih politika, politiku pomirbe Hrvata i Srba nakon međusobnog rata u kojem su mnogi izgubili najmilije, unatoč očitoj nemogućnosti obavezati sve članove zajednice, onda je taj tipična budala koja društvo koristi za vlastite projekte.

Takvih budala ima napretek, ali malo je civiliziranih društava koja bi dozvolila takvoj budali pristup ikakvoj moći nad tim društvom.
Iza takvih "politika" u državnoj blagajni nedostaje mnoštvo novaca.

Hrvati su se pomirili s budalama, ne zato jer moraju.


Oznake: politika pomirbe, postupak mirenja, društveni sukobi, oružani sukobi, pravičnost, katarza, civilizirana društva, moć nad društvom

06

četvrtak

kolovoz

2020

O nepodobnosti demokracije




Demokracija je oblik donošenja odluka, pa se vladavine u kojima većina donosi odluke smattaju demokratskim.


Pojam demokracija označava pluralistički oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njezinih građana ...



Ma koliko zakrivljivali pojam demokracije, osnovno načelo je volja većine, koja ako nije ispoštovana ne možemo govoriti o demokraciji.
Drugi problem demokracija je ustavno načelo koje oni koji nameću svoja politička stajališta zaobilaze i samim tim postaju kriminalci.

Hrvatska je u EU razotkrivena u nedemokratskom i prevarantskom odnosu naspram birača- poreznih obveznika. Nezakonitosti upravljanjima EU fondovima Hrvatsku je svrstalo na crnu listu EU institucija. Odgovor na transparentno prozivanje EU tijela je dječje sakrivanje iza podobnosti (mamlaza) pLenkovića.

Ta surova, presuđujuća uplitanja EU bez lustracije bi izazvala (u normalnim demokracijama) smjenu cjelokupnog državnog aparata (stranke, političari, sudstvo, i svi koji se trenutno nalaze na tim funkcijama).

Odgovor takve (krivo)vlasti je izopćenje naroda, suspenzija demokracije (koje nikad nije ni bilo), i podilaženje EU podmetanjem (mamlaza) pLenkovića (kojeg EU ne može podržavati zbog nakaradnosti sustava koji nameće).

Niti EU, niti (izuzev vUčića i nekoliko njegovih bliskih balabana) Srbija ne podržavaju igrokaz pLenković-pUpovac osovine koja prenosi laži i obmane.
Država koju nekolicina umno poremećenih drži nasuprot svih, a najupornije nasuprot pameti, nije centar interesa.
Ponajmanje javnosti ekonomski i demokratskih razvijenih društava.
Nije objekt interesa nikoga, bar ne po dobru.
Zastrašuje ta količina prijetvornosti i laži koju takve vlasti produciraju.
Nažalost, jedino je Hrvatima ta nakaradna papazjanija svakodnevno izvor interesa i frustracija.

Hrvatska je napadnuta tamo gdje je najranjivija, tvrdnjama kako je nesposobna imati vlastitu državu.

(Vrijeme je za državni udar i Drugu republiku.)
S narodom, bez kreše bEljaka, bez Udbe i anemičnog, bez miLanovića i olimpijske prvakinje u presvlačenju kostimića.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: demokracija, volja većine, oblik donošenja odluka, ustavno načelo, EU odnos, krivovlast, smjena državne vlasti, suspenzija demokracije, igrokaz pLenković-pUpovac, razvijena društva, vlastita država, druga republika

04

utorak

kolovoz

2020

Koga treba neutralizirati umjesto lustracije?




Rat za neovisnost (nije Domovinski rat) je Hrvatskoj nametnut, kontroliran i kao takav je Hrvatsku ostavio s neriješenim problemima.




Hrvatska, ostavljena sa izmiješanim kadrovima, jugo-četničkim i nazovi domoljubnim, nesposobna stvarati nesposobna je bez pomoći američkih službi postojati kao demokratska država.

Mreža kontrole stanovništva, koje je ionako mentalno bliže neradu i ležernosti za nadoknadu nego radu i trudu, od službi do materijalne raspodjele stvara i raspodjelu vlasti. Sve samo ne demokracija.

Pozadina (tajna policija, sigurnosne službe, ...) upravlja nakaradno šeretskim političarima. U Hrvatskoj ne postoji "normalan" političar. Karikature ljudskog postojanja. Glupo i bezobrazno. Takvi niti stvaraju niti održavaju politiku (još iz titovih komunističkih vremena). Čemu onda lustracija?

Lustrirati ruske agenete ne možete, jer ruski agenti uspijevaju zbog mentaliteta nacije (prodane duše, neradnici i nepismeni balabani). A svi generali, partizani, osloboditelji ... Gdje su sad branitelji?

Treba "pomesti" agenturu (sve službe). Narod prepustiti sebi (preživljavanju). Osloboditi tržište rada i tržište roba (osloboditi ih udbina zagrljaja). Političari (koji se bezobrazno nadmeću u gluposti) ne treba lustrirati. Takve voda odnese kad oslobodite tržišta rada i roba.
...
Ali bespredmetno je razglabati o problemima za koje treba koristiti mozak. Većina ionako ima problema s tvorbom prostih rečenica.



Oznake: Rat za neovisnost, nametnuti rat, jugo-četnički kadrovi, tajna policija, šeretski političari, lustracija, neutralizacija, američka pomoć, neradnici, prodane duše, balabani, nepismeni, udbin zagrljaj, sloboda tržišta roba, sloboda tržišta rada, tvorba prostih rečenica