27

četvrtak

siječanj

2022

Demografski kraš





Odljev stanovništva je bogomdano prokletstvo.

Jedni odlaze tamo gdje im je bolje, drugi dolaze od tamo gdje im je gore.
Hrvatska je upravo takva država, za neke bolja a za neke gora.

Kako je to moguće?

Titoističke (srbočetničke rusko-komunjarske horde na vlasti) su odreda budalaši. Ne poštuju državu (instrument naroda), već grade terorističku paradržavu.
Da, treba glasno reći da se jugoslavija (sa us*anim cccr-om) raspala jer je bila teroristička tvorevina. Organizirali su i poticali terorizam diljem svijeta. Ilegalno izvozila oružje ...

Samoupravljačka tvorevina, humanisti od formata, ...
Jugolsavija je bila teroristička paradržava. Zbog tog se u krvi raspala.

Takve spodobe državu ne drže organiziranom, već državu koriste za povlastice i izuzetke. Jednima je dobra, drugima nije.


Smanjenje stanovništva (ustanovljeno na popisu stanovništva??, što bi bilo da je po popisu bilo tri milijuna više - tko bi gradio crkve za toliko stanovništvo?) nije problem. Ne treba nama nitko - ni oni koji su odselili ni oni koji bi uselili ... trebamo mi raditi - manje nas je, znači više resursa ali ne za "gazde" neradničke i "komunističke" aktiviste.

Problem je nerad, a ne smanjenje stanovništva.

*!/#!!¨[ (prijevod poznat redakciji)


Oznake: bogomdano prokletstvo, Popis stanovništva, titoističke horde, budalaši, Drava, teroristička paradržava, smanjenje stanovništva, rad, neradnici

14

srijeda

ožujak

2018

Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?



Mladi odlaze jer u Hrvatskoj nije moguće radom priskrbiti imetak sebi, u Hrvatskoj se radi za druge.
Mladi su presiromašni kako bi radili za druge. (Najsiromašniji i najobespravljeniji sloj društva su mladi.)
Odlaze.

(Jer industrijske zemlje iskorištavaju sav raspoloživi potencijal za razvoj, bogati i privilegirani moraju raditi i iskorištavaju svoje bogatstvo za stvaranje većeg bogatstva, a siromašni i obespravljeni pridonose razvoju jer su motivirani promjeniti svoje nepovoljno stanje.)(U Hrvatskoj privilegirani upravljaju razvojem, prisiljavajući druge da rade za njih, a ne za sebe. Porezni sustav razvijenih država prisiljava svoje građane na investicije, u Hrvatskoj porezni sustav prisiljava građane na rad u sivoj i crnoj ekonomiji.)

Da se Isus rodio kod nas, iselio bi u Egipat.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn - Bijeg u Egipat

Oznake: Mladi, RH, odlazak, rad, imetak, rad za sebe, rad za druge, najsiromašniji sloj društva, industrijske zemlje, bogati, siromašni, porezna prisila, siva i crna ekonomija

29

petak

rujan

2017

Glasnović opet proziva kodnim imenima



Saborski zastupnik general Željko Glasnović opet proziva saborske zastupnike i državne dužnosnike kodnim imenima.
Dokumentacija koju posjeduje ukazuje na SDB (UDBA) i KOS kadrove koji su infiltrirani na visoke državne pozicije i/ili igraju važnu ulogu u politici RH.

Miler (Müller), Flilter 57, Degenerik, Tereza ... tko su osobe skrivene iza kodnih imena? Vrbik, ustavni sudac?

(Dokumentacija je potpuna, stvarna imena su navedena u dokumentima.)

Radi li se o osobama koje upravljaju Plenkovićem, ili Plenković (očito) samovoljno krši Ustav i provodi političku samovolju?
Tko je uistinu sposoban upravljati (mrtvim) HDZ-om (osim kadrova koji su od početka infiltrirani u taj (sad već propali) pokret)? Samo politički istureni, pretrčali kadrovi UDBE i KOSa (Granić, Šeks, Manolić, Gregurić Franjo, ...).
Oni su od početka faktori koji su trebali onemogućiti HDZ u suverenističkim namjerama. Tada nisu uspjeli, sada su jedini politički mentori (mrtvog) HDZa.

Premijer Plenković (kao pravnik) mora znati kako je pravno neodrživa pozicija u kojoj jedan četnik, orjunaš, komunjara, nebranitelj, nehrvat, nesuverenist obnaša funkciju predsjednika stranke i predsjednika vlade u sprezi s osobama koje su surađivale i surađuju s nehrvatskim političkim snagama. Plenkovićevu političku (šuvarističku) karijeru nitko ne može spasiti.

Istrčavanje sa slučajem Todorić je samo neuki pokušaj skretanja pozornosti. Nisu sposobni boriti se protiv istine.

Todorić je KOSov/UDBAin povjerenik koji je (vojno) strateške firme objedinio u koncern AGROKOR. Sustavno je koristio državne poticaje, potplaćivao radnu snagu (zaposlenu u firmama koje nisu tržišno nastupale), iskoristioukrajinsku krizu i prekršio trgovinski embargo nametnut Ruskoj Federaciji.
Zašto bi 40-50 tisuća radnih mjesta u Agrokoru i tvrtkama koje posluju s Agrokorom bilo strateški, a 300 000 izgubljenih radnih mjesta u drugim socijalističkim i postsocijalističkim tvrtkama nisu strateški važne?
Zašto nije obrazložena strateška važnost Belja, Jamnice, Zvijezde i sl. firmi?

Jer se politikom bave osobe koje dokumentirano surađuju s UDBAom/KOSom, iz državnog proračuna financiraju prosrpsko/proruske vojne i političke interese.

Todorić nije bloger nego urotnik koji nas preko 20 godina pljačka, truje i uništava. Zajedno sa svojim nalogodavcima koji se kriju u saborskim klupama, foteljama vlade, foteljama sudskih instanci, savjetničkim foteljama, ...

Državu (Hrvatsku) koju je Jugoslavija krvavo gušila okupacijom prepustiti djelatnim osobama jugoslavenskog krvoločnog sustava nije preporučljivo.
Za slobodu i suverenitet ćemo se morati iznova boriti.
A za boljitak moramo pobijediti u toj borbi i nakon toga početi raditi.

Hrvatska za sva vremena!




Oznake: Glasnović, sabor, kodna imena, udba, kos, Plenković, četnik, orjunaš, komunjara, nebranitelj, nehrvat, nesuverenist, Ruska Federacija, sloboda, borba, pobjeda, rad

21

ponedjeljak

kolovoz

2017

Slučaj Yusipović



U Hrvatskoj (zemlji seljaka, titovih samoupravljača i katolika) industrijalizacija nije ojačala primarne djelatnosti, uvela sekundarne i tercijarne djelatnosti.
Industrijalizacija (titove petoljetke industrijalizacije i elektrifikacije stvorile su mnoštvo nezaposlenih (jer industrija nije imala realnu osnovu postojanja) i mnoštvo zaposlenih u popratnim (na državnoj službi)(u školstvu, zdravstvu, upravi, ...firmama s državnim monopolom). službama

Takva država nema uvjeta za razvijenu uslužnu djelatnost - novinarstvo.
Svejedno državne ustanove kroz obrazovni sustav produciraju svake školske godine podjednak broj novinara.

Što je obilježje tih novinara i novinarstva u Hrvatskoj?
Profesionalci bi morali znati koliki je poslovni potencijal (stanje tržišta) u djelatnosti kojom se profesionalno bave.
Morali bi sagledati potrebe tog tržišta (neovisna i pravovaljana informacija).

Unatoč želji (u društvu podjele rada) posvetiti život određenom zanimanju, nikad niti jedan novinar nije javno ponudio produkt koji ima navedene karakteristike.
U Hrvatskoj novinarstvo nije profitabilno (slaba kupovna moć, usporena gospodarska kretanja, ...). Uz objektivne uzroke (koji su podložni utjecaju profesionalnih zahvata, što znači kako ih se da nadvladati), subjektivni razlozi ukazuju na pozadinu trenutnog stanja.

U društvu u kojem je (uslijed učenja radničke države) rad nepoželjan, a monopol i društveni položaj izvor prihoda, vanjski centri moći sufinanciraju (zapravo su glavni financijeri propalih novinarskih poslovnih poduhvata) novinarstva u Hrvatskoj.
Posljedica je (ionako nestručno i neprofesionalno novinarstvo) sudjelovanje novinarstva u specijalnom ratu (protiv Hrvatske).
To pospješuje ionako lošu sliku o hrvatskom novinarstvu, pa su prisiljeni još aktivnije sudjelovati u stvaranju društvenih psihoza (kao zadaća specijalnog rata).
Stvaranje percepcije o svemoći srpskih lobija (filijala i agentura specijalnog rata), ruskoj supremaciji (iako je riječ o vojnoj a ne industrijskoj ili civilizacijskoj veličini), istovremeno prikrivajući (prešućujući) hrvatske agente (od premijera, ministara, do SOA-inih djelatnika) u službu (neprijateljske) vojne i političke prijetnje.

Funkcioniranje novinarstva jedino u službi specijalnog rata protiv Hrvatske (kako bi neuvjerljivo i nefunkcionalno novinarstvo utjecalo na promjenu stanja? uz prekobrojne i nesposobne novinare?) usmjerava cjelokupno novinarstvo na izrazitije akcije specijalnog rata (kao opravdanje za financijsku potporu vanjskih centara (koji upravljaju specijalnim ratom protiv Hrvatske)).

Hrvatsko novinarstvo je financirano iz tih centara moći.
Hrvatsko novinarstvo producira (izaziva) društvene psihoze (tamo gdje ih nema)(ili već prepoznate društvene psihoze predočava u drugom svjetlu ...).
U društvu u kojem novinarstvo, što zbog stanja društva - što zbog stanja novinarstva, nije zapaženo, sudjelovati u širenju lažnih informacija (kao sredstva specijalnog rata) pod izlikom negodovanja protiv takvih aktivnosti je dragovoljno sudjelovanje u specijalnom ratu protiv Hrvatske i pojačavanja utjecaja neutjecajnog novinarstva.
Naučite se umanjivati značenje beznačajnog.

Ono što nikad ne bih pročitao, čuo ili vidio (Yusipovićeve brljotine, taj se ne bi usudio izmigoljiti na ulicu i dijeliti letke s istim sadržajem), preko onih koji se ne bave novinarstvom (fb, twitter, mail, web, blog, ...) i svesrdno šire (trash) informacije, zasut sam brljotinama nad kojim se po cijele dane zgražavamo.
Jesmo li razumni ...?

Nesposobnost bilo kojeg novinara, s pozicije profesionalnosti, prokazati taj sustav je odraz neprofesionalnosti i nedruštvenosti.

Smrt fašizmi i drugovima koji se nadaju antifašističkoj karijeri



Oznake: industrijalizacija, Hrvatska, seljaštvo, radništvo, djelatnosti, Novinarstvo, Profesionalizam, profitabilnost, vanski centri moći, specijalni rat, rad, monopol, Yusipović

17

subota

prosinac

2016

Hrvatski bog blata



Kroz sve društvene etape razvoja čovječanstva vrijedio je zakon ponude i potražnje.

Dolaskom Tita (i komunjarsko-orjunaške svojte), konfiskacijama i nacionalizacijama (iako je i Kraljevina SHS/Jugoslavija pomakla ekonomske zakonitosti na nepodnošljivu lakoću pljačkanja i uništavanja) stvorena je kasta parazita (koji vegetiraju političkim vratolomijama negiranja normalnog ekonomskog sustava).
Država je društvena nadogradnja. Stvaranje (rad) dobara je osnova (baza).

Hrvatska je propala/propadala kroz vremenska razdoblja kad je rad zanemaren (što zbog ratova (osmanlija na granicama), što zbog prisajedinjenja, ujedinjenja, komunizma, konfiskacija, nacionalizacija, bratstva i jedinstva, ...).

Zašto Hrvatska nakon osamostaljenja (u krnjim granicama) ne cijeni rad (osnovu postojanja, pa i društvene nadogradnje)?
Zašto Hrvatska ne cijeni branitelje u blatu (svakodnevnog rada)? Zašto (uzaludno i štetno) lamentira o boljitku (kojeg ne primjećujemo na oranicama (sada livadama i šikarama), pašnjacima, gradilištima, tvorničkim dvorištima, željeznicama, ...).
Što će mi država koja se nada kako ću skapavati i oboljevati u blatnom kanalu stvarajući sredstva kojim će odabrani besplatno liječiti one koje hoće, besplatno školovati podjednako odabrane ... ili (svejedno) bilo koga.

Titova lakoća stvaranja sociološke zbrke izvlaštenjem i obespravljivanjem stvorila je nepodnošljivu količinu blata (u kojem se nitko ne želi valjati). Bando, svi koji troše moraju prije zaraditi više nego imaju namjeru potrošiti.
Država nije nužna (a oni koji je žele imati moraju biti znatno pravedniji i organiziraniji od titovih pionira (koji se vlasti ne mogu odreći)).
Moja država ne priznaje srpsko kraljevstvo, ne priznaje jugoslavenstvo, ne priznaje komunizam, ne priznaje vladavine titoista, ne priznaje vlast plenkovića. Ja sam Kralj (kraljeva) kraljevstva u kojem radnik u blatu vrijedi više od bogova prava. Bog blata, hrvatskog blata. Hrvatski bog blata (koji ima želju nadograditi državu kojom će biti ponosan.

Borba za državu nije prestala završetkom Domovinskog rata. Borba protiv orjunaša, jugoslavena, parazita, titoista, izdajica borba je za državu blagostanja. Borba za onog tko stvara i radi. Država pripada njemu.





sv. Mihael


Oznake: društvene etape, zakon ponude i potražnje, konfiskacije, nacionalizacije, rad, osnova, društvena nadogradnja, radnici, blato, kraljevstvo, domovinski rat, država blagostanja