14

srijeda

ožujak

2018

Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?



Mladi odlaze jer u Hrvatskoj nije moguće radom priskrbiti imetak sebi, u Hrvatskoj se radi za druge.
Mladi su presiromašni kako bi radili za druge. (Najsiromašniji i najobespravljeniji sloj društva su mladi.)
Odlaze.

(Jer industrijske zemlje iskorištavaju sav raspoloživi potencijal za razvoj, bogati i privilegirani moraju raditi i iskorištavaju svoje bogatstvo za stvaranje većeg bogatstva, a siromašni i obespravljeni pridonose razvoju jer su motivirani promjeniti svoje nepovoljno stanje.)(U Hrvatskoj privilegirani upravljaju razvojem, prisiljavajući druge da rade za njih, a ne za sebe. Porezni sustav razvijenih država prisiljava svoje građane na investicije, u Hrvatskoj porezni sustav prisiljava građane na rad u sivoj i crnoj ekonomiji.)

Da se Isus rodio kod nas, iselio bi u Egipat.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn - Bijeg u Egipat

Oznake: Mladi, RH, odlazak, rad, imetak, rad za sebe, rad za druge, najsiromašniji sloj društva, industrijske zemlje, bogati, siromašni, porezna prisila, siva i crna ekonomija

22

srijeda

studeni

2017

Ratni zločinčić



Proglašavanje Ratka Mladića ratnim zločincem ukazalo je na mnogo ozbiljno-ozbiljnih tema.
Ratko Mladić je monopolni zločinac. Ili nije imao tko, ili nije mogao nitko biti zločinac umjesto Mladića.


Iako je pravno individualizirana krivnja, osuda Mladića je osuda jednog sustava koji nije stvarao individue već je bio usredotočen na kolektivno ludilo.


Uz pijetet prema svim žrtvama, posebno onim čije je stradanje prouzročio genocidni jna potpukovnik prometnut u đenerala, Mladić je s lakoćom i bez otpora obavljao krvoločne poduhvate.
Jna je zločinački stvorila uvjete i kadar s monopolnom pozicijom.
Mladić s jna opremom, naobrazovanjem, popratnim (obavještajno-izdajničko-podrivačkim)(logistikom) službama protiv "nadmoćno slabijeg" protivnika.
Na selo Kijevo je/su nahrupio/li protiv pripadnika hrvatske policije koji su obavljali policijski posao u tom selu.
U Škabrnji je/su nahrupio/li protiv malobrojnih pripadnika škabrnjske obrane (samo-organizirana postrojba hrvatske vojske). Peruća i 30 tona eksploziva (prijetnja cetinskom kraju potopom).
Put ga/ih je nanosio na nebranjena i neopremljena naselja (Vrlika, Šibenik, Zadar, zaleđe Šibenika i Zadra).
Put po BiH je podjednako krvoločan i karakterističan (opsada i zločini nad Sarajevom; zločini u Foči, Ključu, Kotor Varošu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i završno u Srebrenici).

Svi zločini su počinjeni nad razoružanim i vojno neorganiziranim stanovništvom. Pripremljenim za srpsko klanje. Pripremanim u ozračju nesvrstanih, bratstva i jedinstva, nobe (partizanštine), samoupravnog socijalizma i jugoslavije.
Mladić je (iako (nad)prosječan; nesposoban za rad ili kvalitativan odnos prema životu) produkt sustavnog djelovanja na uništenju naroda, država, vjerskih zajednica. Mladić je produkt podmukle orjunaško-komunjarske klike (koja je desetljećima razarala društvo pripremajući ga za malog zločinca Mladića). Nekada su to bili Kardelj, Bakarić, Blažević, ..., Savka, Šuvar, Račan. Danas su to Pusić, Borić, Bandić, Jovanović, Stanković, Pupovac. I mnoštvo neimenovanih (partijskih potrkala) koji su zanemarili obaveze i prava društva i pojedinca na vlastito organiziranje. Drug Tito je mislio za nas. I partija. Ponekad je Tito bio iznad partije, ponekad je slušao partiju (ako je partija predlagala ono što je on nalagao partiji).

Porazno je za sve nas spoznaja da je Mladić četiri godine rata divljao po prostorima Hrvatske, BiH. Prokazuje nas kao nemarne i nesposobne skrbiti za vlastiti boljitak. Jedan poremećeni oficirčić je u sustavu koji smo stvarali ubilježio krvavi ratni trag prepun ratnih zločina.
Bez obzira na individualnu odgovornost i ograničenost ICTY suda u Haag-u, opseg zločina krvavog đenerala Mladića ukazuje na dublju i složeniju strukturu koja je poticala i omogućila te zločine. Ratko Mladić je ratni zločinčić. Zločinci su ostali neprozvani.
Radujte se presudi, mrtve neće oživjeti ali bi žive morala probuditi.

Ne dozvolite više nikad da vam netko s vašim dopuštenjem i vašim novcima ugrožava život i mir.
JNA je ORJUNA je KPJ/H/SDP

Škabrnja

Oznake: Mladi, ratni zločinac, ozbiljno-ozbiljne teme, monopolni zločinac, pijetet, žrtve, nadmoćno slabiji protivnik, kvalitetean odnos prema životu, razoružani, nemarni, nesposobni, dublja i složenija struktura, ratni zločini, dopuštenje