07

utorak

travanj

2020

Po čemu će ostati zapamćen pLenković i Krizni stožer?



Pandemija, epidemija, zaraza.





https://www.worldometers.info/coronavirus/





Hrvatska







Grčka









Njemačka










Austrija








Južna Koreja









Po čemu se Hrvatska ističe od ostalih država. Po izuzetno malom broju testiranih; po izuzetnoj zatvorenosti (zimska, vrlo pasivna privreda - u odnosu na Italiju, Austriju, Njemačku); po izrazito rigoroznim mjerama (koje je i prije morala uvesti (kad je već isrpljena stalnim pljačkanjem zdravstvenog sustava - koji je i prije pandemije bio u ogromnim dugovima) za razliku od Južne Koreje koja je s 50 milijuna stanovnika poduzela mjere bez zaustavljanja gospodarstva; ...


Da, Hrvatska je jedina koja se za tri mjeseca potpune paralize mora zadužiti 75 milijardi kuna, što je 52% državnog proračuna.
Vrlo uspješno preuzimanje vođenja krizom, kojom se sakrivaju svi promašaji nesposobne vlasti (s ozloglašenim Marićem (ministrom tuposti)(koji je specijalizirao zaduženje na zaduženje do potpunog sloma u Agrokoru)).
Ostali svoje krize finaciraju iz prijašnjeg suficita.

Društvo ludih glasača i pametnih prebrojavanja glasova nepostojećih birača.
Ove treba potjerat.

Ostat će zapamćeni po nestručnom i lopovskom vođenju države potkradanjem zdravstvenog sustava i skrivanja te krađe pokušajem javnog prikazivanja kao spasitelja u zdravstvenoj krizi. Previše za nekog tko je ionako otrpio sve što se može otrpjeti.

Za Dom, spremni.

Vrijeme je za temeljne promjene političke strukture, gospodarskih navika i odgovornosti prema svemu.



Oznake: pandemija, epidemija, zaraza, www.worldometers.info, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Grčka, južna koreja, Plenković, zdravstvo, vođenje krizom, ministar tuposti, financiranje krize iz suficita