29

petak

svibanj

2020

U susret



Dan državnosti je opet Dan državnosti. Onaj dan u RH kad veličamo hrvatsku samobitnost, suverenitet (koji opet nemamo, već ga tražimo).

Pragmatičnost onih koji su paktirali s Hitlerom prije nastanka NDH-HDZ države, ideološka (uvijek su djelovali ideološki) opravdavanja o ispravnosti Hitlerovog rata (onog na zapadu, bratskog njemačkog naroda protiv kapitalizma) ukazuje na jednodimenzionalno i isključivo tumačenje povijest sa stajališta ideološki ispravnog.

Nitko drugi nije imao pravo strateški sklapati savezništva (u zadanim okvirima).

Takav postupak je okarakteriziran kao jednoumlje.




U susret Danu državnosti, zapravo u susret Danu antifašističke borbe, koji po svojoj prirodi ne mogu istovremeno (makar na različite datume) egzistirati.



28

četvrtak

svibanj

2020

U srcu



Hrvatska nije izvršila promjenu proizvodnje, stoga je propala (propada) s feudalnim društvenim uređenjem.
Feudalni vlastodršci nisu promjene (povlaštenog položaja) dopuštali mirnim putem, te su se građanske revolucije nasiljem izborile za sveukupne društvene promjene.
Samo nasilje (revolucija) nije jamstvo pozitivnih društvenih promjena.

U Hrvatskoj je provedeno nekoliko revolucija, ali niti jedna građanska (smjena feudalnih društvenih okvira).
Revolucije su završavale kao okupacije (dvije, tri) jugoslavenske (srpske). Prva jugoslavenska revolucija stopljena s revolucijom nastanka Države SHS (Države Slovenaca, Hrvata i Srba) koja je trajala mjesec dana, rezultirala je nekritičkim i pučističkim potpadanjem pod vlast (veliko)srpske (Karađorđevićeve - albansko katoličke) monarhije.

Ustaška revolucija je rješavala gorući problem - asimilacije i unitarizma - iako okrenuta slobodnom seljaštvu, kratko je trajala i teško je predvidjeti bi li riješila problem feudalnih okova.

Socijalističko komunistička (boljševička) revolucija provodila je promjenu vlasništva, način proizvodnje, ali nije ukidala feudalne okvire nego ih je (po sovjetsko-ruskom modelu) vješto pretakala u inovativnije oblike. Partijski (carsko-kraljevski) zaslužnici nisu dobivali feude, već samoupravne organizacije u kojim su bili avangardna predvodnica (upravitelji i vlasnici partijsko-carskom milošću).



Slom komunizma nije doveo do slobodne već do partijske države - vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju su vlastodršci zadržali i postali svemoćni. Demokracija je paravan, bez stvarnog značenja.
Nikoga ne birate, nitko vam ne odgovara, niste slobodni.
Više vrijedi glas jednog partijskoga aparatčika nego 400 000 narodnih glasova politički određenog naroda.

Mehanizmi produženog uplitanja vlasti u vlasničke i proizvodne odnose su dokumentima UN-a zabranjeni, ali svejedno kamarila na vlasti krmči na grbači kmeta (koji nije izborio svoju slobodu).

Društvo se mora mijenjati, sa smanjenjem utjecaja vlasti a povećanjem odgovornosti vlasti stvarnim nositeljima vlasti.


Vrijeme je za nevrijeme, za slom feudalno-partijskih, totalitarno-nedemokratskih, porobljivačko-obmanjivačkih sustava.
Vrijeme je za narodnu vlast, vrijeme je za slobodu.

Smjenu ove nakaradne vladavine (prdi-ludi koalicija) nećete provesti mirnim putem.

Oznake: U srcu, proizvodnja, feudalizam, društveno uređenje, revolucija, feud, građanska revolucija, boljševička revolucija, mehanizmi produženog uplitanja vlasti

26

utorak

svibanj

2020

Nisu oni ništa dobili



Hrvatska je kasnila s građanskom revolucijom, koju na kraju nije nikad izvela.
Feudalizam se raspao, s kojim se raspalo i hrvatsko društvo.

Specifičnost ( Antemurale Christianitatis - "predziđe kršćanstva") granice civilizacija, na kojoj su podjednako propadala carstva (Osmansko, AU, Njemačko, Rusko,...), iz istog razloga (u tim okvirima u niti jednom carstvu nitko nije smogao snage provesti građansku revoluciju) - ekonomsko-proizvodnog zaostajanja (feudalna društva su manje produktivna od kapitalističkih).

Tako su građanske revolucije u Turskoj, Rusiji, AU, Njemačkoj ... zamijenile kontrarevolucije (revolucija vlasti a ne revolucija proizvodnih odnosa).
U spletu svjetskih država i naroda, dio ih je zastranio u revolucijama koje mijenjaju vlasti, ali ne i proizvodnu osnovu.
Hrvatska (slavenska revolucija 1918.g., ustaška revolucija 1941.g., komunistička revolucija 1945.g, jogurt revolucija 1987.g., balvan revolucija 1991.g., hrvatska revolucija 1991-95.g.,) je upala u slijed revolucija u kojim nije mijenjala (iako je mijenjala vlasništvo) proizvodnu produktivnost nabolje.

Ova trči-laži-kradi pLenkovićeva vlada je produkt jedne takve blijede revolucije (baršunasto-jezična revolucija) koja ne vodi nikamo (do u propast).
To je karakterizira kao nakupinu smutljivaca koji bezobzirno troše društvene resurse (vrijeme, novac, ljudstvo) za vlastite interese (koristeći kakav-takav državni represivni i organizacijski potencijal).

Stalno mijenjamo, "sve" mijenjamo, ali nikada ne postižemo cilj.

U rovove punim skeleta uskaču neki novi (politički) mrtvaci, narod gladan kruha (i nade u povratak razuma).

Revolucija srca

Razvlastite hdzsdpidssdsshns.

Borit ćemo se kao (japanci) za cara, raditi kao (truli) kapitalisti.
I Hrvatsku učiniti dostojnom življenja.


Oznake: Hrvatska, građanska revolucija, carstva, promjena vlasti, promjena proizvodnih snaga, baršunasto-jezična revolucija, rovovi, raditi, revolucija srca

22

petak

svibanj

2020

Ustaše nisu imale sinova



Ustaški pokret je bio konspirativan, malobrojan i odgovor na velikosrpsku agresiju, srpsku okupaciju i osobnu diktaturu kralja Aleksandra.

Sudbina je htjela pa su ustaški prvaci iznijeli cjelovit nacionalni okvir (koji je odgovarao nacionalnoj, suverenoj republikanskoj, demokratskoj državi), koji je u složenim međunarodnim odnosima bio tek neostvarena težnja.Podmetanjem teza ustaštva i ustašizacije suprotstavljaju se cjelovitom rješenju hrvatskog pitanja, suprotstavljaju se demokratizaciji, nacionalnoj državi i volji naroda.)
U kovitlacu svjetskog ratnog previranja uspostava NDH je više zasluga neprijatelja nego prijatelja Hrvata.

Kraj rata je doveo do ponovne okupacije Hrvatske (jednom okupirane 1918.g.). Ustaše su isčezle (revolucionarna organizacija - hrvatski revolucionarci - nisu dvojili o sudbini u novoj (okupacijskoj) Jugoslaviji).

Nikakva osveta, već strah od narodne volje za vlastitom državom (s razlogom poistovjećenom s NDH) koja bi se mogla iskazati u novim međunarodno pravnim uvjetima (osnivanje nove svjetske organizacije UN, koja je temeljila priznavanje novih država na volji naroda), razlozi su masovnog pokolja na Bleiburškom polju i Križnim putevima (na kojim su marširali neprijatelji nove Jugoslavije, a ne krivci).

Preživjeli, zastrašeni i obespravljeni neviđenim terorom mogli su samo promatrati uzdizanje Jugoslavije kao narodne volje (kojeg naroda?), pa i kroz učestvovanje u osnivanju UN-a.
Oni koji su isporučili Hrvatsku, Zemun, Boku, ... Jugoslaviji i Srbima, a Hrvate na masovne likvidacije, izgone i ropstvo nemaju razloga očekivati ruku pomirenja. Možda tek njihovi sinovi - ako su prošli katarzu.

Malobrojne ustaše su većim dijelom emigrirali, dio je likvidiran bez suda. U Hrvatskoj nema ustaške djece.

Dakle, politika pomirbe ustaških i partizanskih sinova je tuđmanova podvala hrvatskom narodu čije posljedice sada trpimo podnošenjem nedemokratske, nenarodne, nestručne, nepoštene ne nacionalne, nerepublikanske vlasti.


Politika pomirbe se odnosila na komunistički totalitarni i zločinački aparat, a ne na mirenje ustaških i partizanskih nepomirljivih gledišta.

U Hrvatskoj su likvidacijama, raseljavanjem i progonom uništavani svi koji su bili za samostalnu Hrvatsku, a protiv bilo kakve Jugoslavije. Netko je taj teror provodio. U duhu pomirbe, treba ga imenovati. (Orjunaši, komunjare, izdajice.)

Brane granice Velike Srbije, sputavajući svaku pomisao da su Jugoslavije okupatorske i osvajačke tvorevine koje su onda a i sada otimale Hrvatskoj.
Partizanski sinovi (sinovi orjune) mire se sami sa sobom. Jer ih nitko prije nije pomirio sa sudbinom.
Sudbinom izdajica.

Pustimo hdz neka ugine. Iskažimo svoju (narodnu) volju, sposobnost za vlastitom državom dostojnom življenja.

Ili ili (ili hdzsdp, ili narodna država)



Oznake: ustaše, sinovi, partizani, demokracija, republika, narodna volja, UN, Bleiburg, križni put, neviđeni teror, politika pomirbe, obrana granica Velike Srbije, sudbina izdajica

20

srijeda

svibanj

2020

Vukovar je danas još jednom obranio Hrvatsku


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, gradski zastupnici i predsjednici vukovarskih ogranaka HDZ-a istupili su iz stranke kojoj su pripadali (HDZ) i pristupili stranci ljudskosti.

Hrvatsku je još jednom obranio Vukovar. Razoreni, ranjeni, ubijeni Vukovar.
Onaj Vukovar koji je krvario za bolju, pravedniju i prosperitetniju Hrvatsku.

Vukovar koji kleči (na granici). Ali ne kleči kao poražen, već kleči moleći svevišnjeg za naše bolje.


Dužni smo takvom Vukovaru dati punu podršku.
A najbolje ćemo pomoći Vukovaru tako da smo radišni, sabrani, mudri, pametni. Domoljubni, humani, bogati, ...

Vukovaru ćemo vratiti ljubav, koju Vukovar daje nama.

Oznake: Vukovar, gradonačelnik, Ivan Penava, gradski zastupnici, Hrvatska, obrana, ljubav Vukovara

17

nedjelja

svibanj

2020

Tko je tko u politici (agresije)


Hrvatska je na granici civilizacija (s razlogom).
Stalna opasnost od prodora očvrsla je hrvatski narod.

A onda je stigao naučni socijalizam (marksizam). Koji je društvo razarao iznutra.
Napad iznutra (bolje da propadne selo nego običaji) nikad nije uspio bez vanjske pomoći.
Društva se mijenjaju, ali tek pristankom većine.

Zašto onda u Hrvatskoj marksisti 65 godina drže narod u okovima?
Jer su na Bleiburškom polju i Križnim putevima zločinački (genocidom) pobili političke protivnike.
Uz pomoć vanjskih faktora (Crvena armija, Kominterna, Staljin).

Što su sovjeti-srbi-komunjare uspjeli postići tim pokoljem?
Proširiti srbijicu, smanjiti Hrvatsku, promjeniti povijest ka nepodnošljivosti.

Nakon sloma sovjetskog (varšavskog) bloka, preslagivanjem ruske agresivne politike njihovo (rusko) agitpropovsko finaciranje skupinica (sukob s Poljskom zbog spomenika Crvenoj armiji, sukob s Češkom zbog spomenika Crvenoj armiji, ...) koje veličaju rusko-sovjetske okupacije i krvave marionetske režime u Hrvatskoj je (umjesto proruskog naroda) iznjedrio (nakon pokolja na Bleburškom polju i Križnim putevima) još očitiju skupinu prodanih duša koji ruskim novcima pokušavaju upravljati (okrnjenim genocidom i progonima) društvom.

U Hrvatskoj je potrebno zabraniti rad svih političkih stranaka i političara jer svi dopuštaju rusko zločinačko uplitanje u odnose društva, bez jasnog imenovanja krivca za razaranje društva. To razaranje (koje rusi podržavaju i provode) od pojave komunističke partije (101 godinu), uz sva prijašnja razaranja (prodor turaka, huna, ....), karakerizira sve političke snage kao nesposobne (onda su oni suučesnici) braniti društvo od agresije.
Svi su oni, na ovaj ili onaj način, povezani s ruskim planom razaranja Hrvatske iznutra.

Koji hdz, sdp,ids,hns,sdss,ovi-oni ...
Sve su to ništice ljudskog postojanje. Hrvatsko društvo s njima i njihovim lažima neće nigdje stići.

Lidera nema, niti će ih više biti. Nitko narod ne može voditi. Jedino je moguće biti lider u obrani demokracije, ali to nije unosno (to nije borba za vlastitu moć i vlastita materijalna dobra).
A takvog nećete dobiti.

Hrvatska je (opet) zaspala (sanjajući državu u kojoj je sve dobro).
Borite se i gradite demokraciju da bi vam bilo dobro.

Sablja i kaciga Nikole Šubića Zrinskog


Oznake: tko je tko, agresija, naučni socijalizam, društvo, narod u okovima, agitpropovsko finaciranje, lideri, demokracija

15

petak

svibanj

2020

Bleiburško polje - početak i kraj jUgoslavije: tko se boji Ustaša?



Stradanje hrvatskog naroda na Bleiburškom polju sustavni je čin obespravljenja naroda do genocida.
Naredbu (produženje proširenja ruskog interesnog teritorija (partizanija je ušetala u Trst)) je dala Moskva, provela titova zločinačka armija.
Tektonski poremećaj u shvaćanju vlasti i međunarodnog prava je izazvao Drugi svjetski rat, mu tijeku kojeg je pripremana nova svjetska organizacija (UN), na novim međunarodno pravnim osnovama. Samo narod može tražiti državu.
Hrvatski narod koji bi tražio vlastitu državu na tim načelima je posmican na Bleiburškom polju i Križnim putevima. Jedini krimen im je bio mogućnost traženja Hrvatske države (s kojom se Moskva nije slagala).

Zločinačka armija (titova) je izvršila genocidan pokolj stvarajući jUgoslaviju, ali je i prije nego je započela stvarati tu marionetsku i zločinačku tvorevinu prouzročila kraj jUgoslavije (u bilo kojem obliku) pokoljem koji su napravili nad hrvatskim narodom (katoličke i muslimanske vjeroispovijesti).

Divljanje barbara s Istoka (ruske necivilizirane horde) prikrivene sustavnim jednoumljem (veličanja antifašizma), korištenjem partizansko-četničkih paravojski (partizani ni četnici nisu bile priznate vojske) vratilo je Ustaše u fokus propagandne mašinerije: zar 400 Ustaša može biti prijetnja državama i vojskama?

Na Bleiburškom polju su oteli državu hrvatskom narodu. (Nevažno je što oni kažu.)

Tuđmana i Šuška su otrovali Rusi, jer su im kvarili geostrateško pozicioniranje. Iza njihove smrti ljigavci gmižu hrvatskim tlom. (Nagla promjena smjera vlasti - umjesto vladavine naroda (demokracija) - vratila se ruska praksa postavljanja debila: tiTo, predsjednik predsjedništva, miLošević, rAčan, mEsić, jUsipović, kOsor, miLanović, pLenković, miLanović, ...)
Ako su pLenković i bratija zastrašeni ruskim prijetnjama, moraju odstupiti. Ako se slažu s ruskim promicanjem krvave partizansko - četničke prakse moramo ih najuriti.

Zato, složno: Bog i Hrvati, Za Dom spremni!



Oznake: Bleiburško polje, stradanje Hrvatas, obepravlenje naroda, genocid, međunarodno pravo, početak i kraj jUgoslavije, Ktižni putevi, zločinačka armija, pokolj, jednoumlje, veličanje partizansko - četničke prakse, partizanska i četnička paravojska, barbari s Istoka, Tuđman, šušak, gmizavci

11

ponedjeljak

svibanj

2020

Kako smo izgubili američku pobjedu?



Hrvatski rat(ovi) za neovisnost

Rat za hrvatsku neovisnost je rat za oslobođenje. Rat protiv jna, četnika, komunista, jugoslavena, partizana, totalitarizma i jednoumlja.


Kako je onda politika pomirbe postala politika pomirbe ustaških (ustaše nisu imali sinova) sinova i partizanskih sinova (jesu sinovi, ali nije bilo partizana)?
Politika pomirbe je (osim za fTuđmana) bila politike pomirbe žrtva jugoslavensko-komunističkog totalitarnog režima i svih koji su na bilo koji način protivno svojoj volji sudjelovali u toj represiji.
Titoistički režim je totalitaran i zbog kapilarne pojave totalitarnih režima (prisiljavanja stanovništva na aktivno sudjelovanje u represiji) politika pomirbe nakon 1990.g. ponudila je proces katarze i izmirenja sa djelovima jugoslavensko-komunističkog zločinačkog aparata.
Osim tUđmana, koji je grozničavo nepostojećom pomirbom (ustaše-partizani) kupovao alibi za svoje vrludanje, nitko nije spominjao niti podrazumijevao ikakvo mirenje ustaških i partizanskih sinova.

Ponavljam, 1991.g. nitko nije ratovao protiv ustaške vlasti već protiv komunističko-jugoslavenske tiranije. Nismo vodili građanski rat za republiku, već rat za neovisnost (oslobađanje od okupatora).
Jesmo li ikad pristali dragovoljno na zajedništvo, i ako jesmo kad je ta dragovoljnost prestala, nije bitno za agresiju kojoj smo bili izloženi.
Titova vojska, titovi pioniri (već zabradatili), titovi krvnici, titovi galebovi, titova doktrina. Napali su nas i gurali s vjekovnih ognjišta.

Slanje vijenaca na Sutjesku (mi ih šaljemo na Drinu (drinskle mučenice, četnički pokolji 1941.), veličanje partizana i tiTa ... tko je tu glup?

Tri osvajačka rata Jugoslavije protiv Hrvatske

Jugoslavija (kvazi tvorevina, marionetska srbo-četnička, komunjarsko-ruska papazjanija) nije odabir hrvatskog naroda, pa nas tiTo nije svrstao na pobjedničku stranu. Narod ne može biti na gubitničkoj strani, jer osvajački ratovi nisu dopušteni. A Jugoslavija je vodila tri osvajačka rata protiv Hrvatske.

U međunarodno pravnim odnosima to je kamen smutnje, pa su USA morale poraženu Hrvatsku uskrisiti, koju opet bez borbe predajete neprijatelju (pLenković, miLanović, ... odreda orjunaško-četnička petorazredna svita).

pLenković i dalje ne smatra volju naroda međunarodno pravno odredbom oblika vladavine. Već samovoljno baulja po marginama podlosti i izdaje.

Niste nikad ništa uložili u vlastitu državu, pa vam se država osvećuje na najironičniji način ... pLenković vam u demokraciji glumi apsolutistu (i to trpite, s razlogom)(vrhunska politička farsa režirana u vašim vlastitim glavama, on je vaša fikcija).

Ironija, kad sustav ne djeluje, onda se trudimo sustav nadograditi anemičnim idiotima.
Američku pobjedu ste rastočili jer ništa ne znate cijeniti, sad ćete preko sindikata tražiti milodare.

Niste ustaše, niste partizani i nemate se razloga miriti. Morate se probuditi i zaratiti međusobno. Morate zaraditi samopoštovanje.

Kako je jajačka banovina iz 1526. postala centar jUgoslavije i nije hrvatska?

Oznake: Hrvatski rat za neovisnost, politika pomirbe, partizani, ustaše, komunizam, jugoslavija, totalitarizam, tito, Plenković, Milanović, Sutjeska, Drina, odabir hrvatskoh naroda, usa, jUgoslavenska okupacija, politička farsa

08

petak

svibanj

2020

Kome smeta Za Dom spremni?



Za Dom spremni - Pro patria parati
Za Dom spreman - Pro patria paratus


Pro patria (parati/paratus) je široko raširena latinska izreka.
Mnogi narodi i organizacije, političke stranke, umjetnici, ... koriste latinsku izreku u izvornom ili prevedenom obliku.

Ako je Za Dom(ovinu) spremni prijevod latinske izreke iz Ciceronova djela De officiis (Cicero, De officiis [O dužnostima], c84, 1. knjiga: O moralnom dobru): „…Inventi autem multi sunt, qui non modo pecuniam, sed etiam vitam profundere PRO PATRIA PARATI essent, idem gloriae iacturam ne minimam quidem facere vellent, ne re publica quidem postulante…“,

u prijevodu

S druge strane, mnogi koji su bili ZA DOMOVINU (DOM) SPREMNI dati ne samo svoj novac, nego i svoje živote, sad se ne bi složili ni oko najmanje žrtve osobne slave čak iako to traže interesi njihove zemlje….
https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/pro-patria-parati-marko-tulije-ciceron-ustasa/

zašto je u Hrvatskoj ta izreka sporna?

Korijeni (izreke i osporavanja) leže u civilizacijskom određivanju onog tko se koristi izrekom.

Zapadna civilizacija (zapadna kultura) temelji se na tradicijama

grčko-rimske kulture;
kršćanstvu, prvenstveno zapadnog tipa;
pred-kršćanskim kulturama i tradicijama, obično vezanim uz keltske, germanske narode;
renesansi.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zapadna_kultura



Ne smeta Srbe hrvatsko korištenje Za Dom spremni, njih smeta hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji.
Ne smeta Srbe hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji, smeta Ruse.

Naredbu za likvidacije naroda na Bleiburgu, Križnim putevima je izdala moskovska vlast kako narod ne bi potraživao državu u povijesnim granicama (jer je katastarski većina BiH bila hrvatska).
Da je 1945.g. hrvatski narod organizirano tražio u UN-u pravo na državu (po novom međunarodnopravnom principu kako samo narod može tražiti državu) Hrvatska bi bila priznata sa Zemunom, BiH, Bokom Kotorskom, obalom do Bara.
Krvoproliće koje su napravili zbog širenja ruskog utjecaja i pomicanja granica, sustavnog zatiranja hrvatsva i hrvatskih pravica produžili su kvazinacionalnim buđenjem 1991.g., a nastavljaju i danas (organizirani i orkestrirani), osokoljeni teškim epidemijskim stanjem u USA, koja je jedina braniteljica istočne civilizacijske granice.


Točka.

(Vlast i oporbu strpati u stočne vagone i poslati na istočni front, neka ližu stražnjicu gospodaru.)


Područja Europe koja pripadaju zapadnoj civilizaciji, prema Samuelu Huntigtonu

Oznake: za dom spremni, latinska izreka, pro patria parati, zapadna civilizacija, tradicije., Bleibur, križni put, narod, UN, Drava, Zemun, Bih, Boka Kotorska, kvazinacionalno buđenje, katastar

06

srijeda

svibanj

2020

Kome je pomogla korona-kriza?



Korona-kriza nije pomogla nikome, ali je sučelila određene političke i ostale snage.

Otvorio se prostor za raščlambu i otvoreno (ili prikriveno) istupanje.


Veliki meštri obmane (hdz, udbo-komunistički kadrovi), korona-krizu su podjednako nastojali iskoristit (samo obmanama).
U Hrvatskom ratu za neovisnost su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji kojoj je cilj bio raspad jUgoslavije i ostvarenja cilja uspostave Velike Srbije (što je značilo i uspostavu samostalne Hrvatske).
Za razumijevanje stvarne uloge takozvanih očeva domovine je veličina i oblik novostvorene Hrvatske.
Republika Hrvatska, koja je tim ratom nastala, malo je veća (u granicama nastalim mirom u Srijemskim Karlovcima 1699. koje su radije zvali avnojevskim granicama). Razliku su prepustili/prepuštaju nepovijesnim narodima koji nikad nisu imali državnost na tim teritorijima.
A oblik vladavine nije demokratska u republici, već partijska (ili osobna) diktatura, s kmetsko-robovskom privredom (većina privrede je u partijskim rukama i pod partijskom upravom).
(Tuđmanovi kadrovi, tadašnji ministar Boljkovac, i predsjednik Vlade pa šef Ureda za zaštitu ustavnoga poretka Josip Manolić su do smjene dostavljali srbima podatke. Tek smjenom koju je tražila vojna obavještajna služba, prestala su vojna napredovanja srbo-četničkih agresora. Obojica su bili vrlo povjerljivi tuđmanovi kadrovi.)
Slom Krajina (koji se odvio unatoč UN-ovim mirovnim snagama koje obično zamrznu stanje) je povijesni presedan, kojem se jugo-udbašija nije nadala.

Progoni branitelja, haške optužnice, sustavno zatiranje hrvatskih a veličanje jugoslavenske vojske (četnika, partizana), iskrivljavanje povijesnih činjenica je posljedica pritajene (jugoslavenske) uloge udbo-kosovskog krila koje je preuzelo vođenje Hrvatskom u sudbonosnim trenucima sloma jugoslavije i komunizma.


Podjednak postupak (udbo-kosovsko-četničko-komunistički model) odnosa prema svemu hrvatskom producira (tutle) pLenković. U ime prijema Srbije u EU, napada HOS i ZDS, abolirajući velikosrpsku agresiju. Pa Srbi su sve branitelje nazivali ustašama, zašto im sada smeta da svi budemo Za dom spremni (DOM je bio glasilo Hrvatske seljačke stranke (označavao je domovinu za koju smo spremni), Za dom spremni geslo Hrvatskog domobrana (i Hrvatske seljačke stranke), Bog i Hrvati geslo HSS-a (ali ga je smislio Ante Starčević), ...).

Korona-kriza je vođena na istim premisama, protiv Hrvata (sustavno uništavanje zdravstva, pa tako i javnog zdravstva), poslušno provođenje naputaka prosrpsko-kineskog marksističko-zločinačkog terorističkog WHO, čije su smjernice u svim zemljama koje su ih provodile polučile iste rezultate. Podjednake rezultate su postigli BiH, CiG, Makedonija, ... Ako je hrvatski stožer mudar (lijepogli hrvatsko-titoističkog izraza), a bOsanci glupi, zašto su nam rezultati podjednaki? (Jer su mudraci glupi.)
Hrvatska je privreda mala, preko 30% BDP-a je od turizma (a bar još 20% od tog novca koji oni koji ga zarade u turizmu troše za proširenje poslovanja ili osobnu potrošnju). Ostalih 30% su državna poduzeća (prosvjeta, zdravstvo, ...). Da smo ostavili privredu bez izolacije, tko bi nam dolazio (kad su drugdje mjere ograničenog kretanja)?
Uspjeh stožera i pLenkovićeve vlade je mit koji bez skretanja na ideološke razračune (titova metodologija - staljinovi sljedbenici - vražiji đaci) je neodrživ.

Minimalno uložiti, prethodno potkopati bilo koju mogućnost učinkovite mjere, maksimalno profitirati proglašavanjem uspješnosti ostvarenja nemoguće misije ... I spomenuti zabrane prava na samobranu, na vlastita obilježja i izričaj.

Taj problem potkopavanja svake hrvatske osobenosti (samosvojnosti) je (više)stoljetna politika nametanja i trpljenja antihrvatskih institucionalnih kadrova.

pLenković (politička lešina) je doveden (zašarafljen) kako bi svojom (pretjeranom, ha!) uglađenošću osigurao nova zaduženja (i dosadašnja nas ubiše). Kako bi ostvario zaduženja, a narod bi ih morao vraćati, mora narod utjerati u krivicu (ustaštvo, genocidnost) kako taj narod ne bi imao pravo ostvariti narodnu vladavinu, i nacionalizacijama odbiti plaćanja potajice zaduženih novih kredita. Vrlo uspješan način nametanja osobne diktature.
miLanović je ostvario mandat na 5 godina (koji mu je osigurao upravo ovakav hdz o kojem pišem), nenadano-neiznenadnim aboliranjem velikosrpske agresije napadima na HOS prebacuje pred izbore lopticu na ideološke teme, na kojim pLenkovićeve gazde dobivaju.
U protivnom bi se predizborni napor uložio u objašnjavanje ekonomskih rezultata (idiota) pLenkovića: kupiti ćemo INA-u, kupiti ćemo borbene zrakoplove, s kUjundžićem je potkradao zdravstveni sustav i dočekao korona-krizu potpuno nespreman, ...).

I izgubio bi izbore jer nas je materijalno uništio: ne može prevariti EU (potkradaju nas i pokrast će nas do potpunog siromaštva, kako su to uradili Italij, Španjolskoj, Portugalu, ...), ne može prevariti Kineze, ne može prevariti Ruse, ... nikome ne može prodati oružje niti dobiti nepovratne kredite (sve je to tito radio, i plaćao samoupravni nerad). Ovaj to bleso ne može, nema razloga da ga dalje trpimo.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni (sve je skuhao HSS, jer su oni koristili pravaški a zauzvrat ponudili "svoj" Za Dom spremni pravašima)

DOM (Domovina), kasnije glasilo HSS-a, prvi put izdano 15. prosinca 1899.
Tijekom Drugoga svjetskog rata izlazio je u partizanima na Petrovoj gori pod naslovom Slobodni Dom. Zanimljivo je da se taj list ugasio tek 1963. godine.



Nije k bEljak seljak, ... odavno je to način na koji se koriste protiv Hrvata.
U ono su doba provodili promjenu obrazaca i osobnosti Hrvata, kao i danas. Sve Hrvatsko na isti manipulativni način pretapaju u blato.






Svaka kriza, pa i ova s koronom, možda pomogne Hrvatima (krvavo) skinuti okove ropstva i postići vlastitu slobodu. Ali im to neće uraditi korona virus, već samo oni sami.



Oznake: korona kriza, veličanje jugoslavenske vojske, mit o uspjehu vlade, bdp, turizam, potkopavanje hrvatske samosvojnosti, velikosrpska agresija, zašarafljen, ideološka i ekonomska rasčlamba

03

nedjelja

svibanj

2020

Za Dom spremni - geostrateški značaj



Hrvatska država postoji i ne postoji.



Nesposobnost Hrvata odabrati vlast je sustavni cilj geostrateškog pozicioniranja. (Onaj tko poduzima mjere s ciljem negiranja sposobnosti hrvatskog naroda imati državu, a da pri tom i uspijeva (dakle, nije to Srbija), mora biti moćan (Rusija), pa je trenutna aktivnost nevlasti (koja nije bezvlašće, jer bezvlašće oslobađa narod koji bi iznova promptno stvorio državu - vlastitu) odraz geostrateškog pozicioniranja.)

Tko je geostrateški gospodar na ovim područjima? USA (samostalnost Makedonije, suverenitet Crne Gore, stanje u BiH, ... sve kontrolira USA).
Podjednako je kontrola geostrateškog preslagivanja u kojem se nalazi Hrvatska (nakon srpske i komunističke okupacije) u rukama USA.
Čim se USA usredotoči na vlastite probleme (a pitanje u Hrvatskoj, koja je nuklearna zemlja, jest problem USA) polu prodani i odmetnuti, polu obavještajni, polu diplomatski, polu vladajući kadrovi orkestrirano ruše državu (u korist geostrateškog interesa sila mraka). Time se vidi pogubnost polu diletanta pLenkovića koji "diktatorski" vodi Hrvatsku na stranputice geostrateškog pozicioniranja). Od tog imbecila nije ništa drugo za očekivati, ali je dokaz o lažnim izborima kojim su ga instalirali kako bi urušio započete procese stasavanja hrvatske države

Cjelokupni hdzov ratni vrh je fingirao Domovinski rat (pojam koji je tUđman preuzeo iz sovjetskog, staljinističkog propagandnog klišea u 2. svjetskom ratu) - zapadni povjesničari koriste naziv Hrvatski rat za neovisnost (The Croatian War of Independence).
Sustavno su poduzimali mjere za razdiobu teritorija (u korist Srbije), zanemarujući nesrpsko stanovništvo.
I vlastit su narod razdijelili i ostavili na nemilost velikorpskim agresorima.
Zbog toga ne čudi da je poslijeratna vlast obilježena "vladavinom" osoba koje nisu sudjelovale u Hrvatskom ratu za neovisnost, ali se rado pozivaju na humanizam i političku ispravnost.

Hrvatska je prošla rat (rat je odraz nesposobnosti riješiti probleme političkim putem).



I nakon razarajućeg rata (u kojem se elita nagodbenjaka pritajila i pozicionirala zaklonjena od srbočetničkih hordi), rata u kojem su s napuštenim i izdanim narodom, krvarili i ginuli HOS-ovci, na vlast lažnim izborima sustavno vraćane one snage koje su dovele do rata u kojem su njihovi nalogodavci poraženi.
Po završetku rata za neovisnost, Hrvatskom politikom dominiraju polupismeni ratni dezerteri (s ciljem povratiti prijašnji geostrateški položaj Rusije).
Ništa nije slučajno, ali je jako neobično.

POZIV hrvatskim (polupismenim) povjesničarima:

priložite dokumentaciju i dokaze da je Za dom spremni ustaški pozdrav!

Ili od*ebite iz mog života zauvijek.


Kristijan Kreković, «Egzodus dvadesetog stoljeća»

Oznake: Hrvatska, Drava, vlast, geostrateški značaj, geostrateško pozicioniranje, Hrvatski rat za neovisnost, rat, lažiranje izbora, orkestrirano, geostrateki položaj Rusije

02

subota

svibanj

2020

Jadnici



Ako je prekršaj nosit HOS-ovu

majicu na ulici treba mijenjati zakon,

a ne ulicu i majicu.




Hrvatska je na političkoj prekretnici (orjunizacije).

Domovinski rat - dok se u engleskoj literaturi koristi i izraz Hrvatski rat za nezavisnost - teško je pogodio Hrvatsku.




Svjedoci smo (živi) o potpunom rasulu hrvatske politike i sposobnosti bilo kakve obrane od velikosrpskle agresije.
Račanovi reformirani komunisti (skh-sdp)(savez komunista hrvatske - stranka demokratskih promjena) (kasnije socijaldemokratska partija) je razoružala Civilnu obranu Hrvatske (predala oružje Civilne obrane na čuvanje JNA, koja to oružje nije nikad vratila Hrvatskoj, do naoružavajući srpske pobunjenike).
U naletu velikosrpske četničke-jna agresije tadašnja vlast (hdz, vlada nacionalnog spasa), izloženi (Hrvatska) embargu na oružje (zasluga još jednog orjunaško-komunjarskog kretena (bLončara), uglavnom je bila nemoćna i nesposobna opremiti obranu i organizirati zaštitu od srpskog vojnog divljanja.
Samo je ograničenost velikosrpske agresije spriječila posvemašnu katastrofu (toliko o tuđmanovu hdzu).

U tim okvirima, kad je vlast u Zagrebu, popuštajući (izbijanje Srba na "amputacijsku liniju" Virovitica-Karlovac-Karlobag) srpskom nadiranju, iskazala svoju nespremnost diplomatski ili vojno (cjelokupni sastav vlade je bio jugoslavenske-orjunaško-četničko-komunjarske provenijencije) braniti Hrvatsku (uspostavom ZNG (zbora narodne garde) koji je bio malobrojan i nije popunjavan principom opće vojne obveze), kada je većina krajeva i stanovništva u tim krajevima prepuštena divljanju jugo-četničkih hordi, Hrvatska se samoorganizirala na principu osobnog herojstva.

Prednjačili su, uz lokalne dragovoljce, koji su većinom i pristupali HOS-u, Hrvatske obrambene snage Hrvatske stranke prava. Riječ je o 1991.g., nepriznatoj Republici Hrvatskoj, nepriznatoj vlasti u Zagrebu i vremenu kad tadašnji "predsjednik" (čega?) Tuđman oklijeva s proglašenjem neovisnosti i proglašenjem rata.

Neometano izbijanje velikosrpskih snaga na granice Velike Srbije (nešto više od 20 km od Zagreba), s pogubnom politikom prepuštanja nesrpskog stanovništva genocidu i progonima, mučenjima i uništavanju svega hrvatskog, dio je tog vremena.

Oni koji su se (po svim međunarodno prihvaćenim ratnim normama) odlučili na otpor, mimo nadzora tadašnje kvazi vlade u Zagrebu, iako nedostatno naoružani, ali prisiljeni poduzimati i nemoguće u zaustavljanju agresije i izbjegavanja katastrofe, većina ih je nosila oznake HOS-a, pozdravljala Za dom spremni, nije veličala fašizam, genocid, zločin.

Veličala je hrvatski otpor, herojstvo i branila Hrvatsku od (zagrebačko-orjunaškog) nagodbenjaštva koje je njima značilo gubitak svega, pa i života.
Hrvatske obrambene snage (HOS) nisu ZNG, nisu HV, niti su dio strateškog uzmicanja. Ako je što obranjeno, obranjeno je zahvaljujući samožrtvovanju dragovoljaca, a ne stranačkih "junačina" koji su podijelili činove Mesiću, Pusićki, Račanu, ovom - onom. A zolje iz ilegalnog uvoza hdz-ovim stranačkim vođama kriznih stožera.

Treba HDZ-SDP proglasiti zločinačkim organizacijama (zbog svesrdnog pomaganja velikosrbima u ostvarenju velikosrpskih planova).
Tijek povijesti (presedan o okončanju UN-ove misije) se promijenio zahvaljujući promjeni odnosa unutar međunarodne zajednice koja nije mogla dopustiti teritorijalna osvajanja temeljena na genocidu i agresiji, dajući dozvolu za redarstveno-vojnu akciju (za koju visoko članstvo HDZ-a i tadašnje Vlasti nikad nije bilo pripravno).

Sadašnji HDZ-SDP je podjednako velikosrpski produkt (ruske službe, agentura i premreženost).

Rat je vođen kako ga ne bi izgubili, ali u granicama do Krajine. Završio je tako da nismo izgubili (čime se bez zasluga kite), ali na granicama s kojim Srbi nisu zadovoljni.
Nikad nismo držali do HDZ-a, SDP-a, ali ni Srbi nakon rata više ne drže do njih. To je vidljivo svakog dana.

Najviše danas, kad nas nastoje uvjeriti kako je ZA DOM SPREMNI - HOS izraz veličanja fašizma.
Jadnici.


Oznake: HOS, The Croatian War of Independence. svjedoci, rasulo, embargo na oružje, velikosrpska agresija, osobno junaštvo, jadnici

01

petak

svibanj

2020

Ukazanje nobelovaca u OkUčanima - Što će nam ustaše pored takvih?



Nije pitanje legitimiteta uporabe ZDS, već načina nametanja zabrane


Milanović je partijski sitnodušmanski aparatčik.


Aparatčik (ruski a??0@0BG8:, hrvatski: muž/žena „džavnog aparata“) izvorno je izraz iz ruskog jezika za partijskog dužnosnika (u realsocijalističkom nazivlju: funkcionera) ili birokrata u bivšim socijalističkim državama i njihovom partijskom aparatu. Izraz se danas koristi uglavnom pogrdno. Riječ je na hrvatskom jeziku povezana uz više negativnih riječi za priviligirane šefove nomenklature koji namjerno zlouporabljuju svoju moć.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Aparat%C4%8Dik


Imenovan (staljinističkom metodom, iznenada i neočekivano) iz usta mrtvog Račana novim šefom SDP-a.

Svi su bili sretni rasulom sdp-a (nakon četverogodišnje račanove koalicije), ali se kasnijim istim obrascem okupiranja HSS-a, HSLS-a i sličnih stranaka uvidjelo kako političkim prostorom vladaju mračne snage (tajnih službi).

Ako ne postoje političari (primjerice, Milanović je papak koji samo gleda svoj osobni interes, i to radi vrlo loše jer gazi po tuđim životima na naj bezobrazniji način, što upućuje na podršku tajnih službi i terora koje su sposobne provoditi), ne postoji politika. Tada ne postoje ni političke stranke, ni demokracija.

Biti svjetlonoša u društvu (a funkcija predsjednika države ili predsjednika Vlade to nije, njihova je zadaća osigurati demokratske okvire djelovanja društva u okviru kojih bi samo društvo na najprihvatljiviji način riješilo svoje dvojbe) zahtijeva veći značaj i osobni doprinos pravednom, demokratskom društvu.

Ponašanje precednika (oba) (i države i Vlade) je neprimjereno njihovoj ulozi i njihovoj veličini.
Jedan diktatorski (osobno) nameće (i zloupotrebljava), drugi diktatorski (povjerenstvom) nameće (i zloupotrebljava) društvenu normu.

(Što će nam ustaše pored takvih?)



Ja se budim i idem spavati Za Dom spreman.
I neću tražiti dozvolu za komemoriranja (nisam nekrofil). To je živi izričaj i ocrtava život na granici (turskog carstva, borbe za suverenitet i ljubavi prema neprijateljima).

Ustaše nisu smislile Za dom spremni (po povjesničaru B. Krizmanu su preuzeli popularan pozdrav kako bi se dopali narodu). Spominjati bana Jelačića je povratak na pripajanje Bosne i Hercegovine, ovim mamlazima ne odgovara ...

Lipanj 1930., geslo ustaškog pozdrava

Oznake: aparatčik, staljinistička metoda, rasulo sdp-a, svetlonoša, demokracija, društvena norma, osobna diktatura, diktatorsko povjerenstvo, za dom spremni