30

četvrtak

travanj

2020

Mitovi: Tko je ratovao i pobijedio na Kosovu polju?




Bitka na Kosovu polju se vodila 15. lipnja[1] 1389. godine između ujedinjenih srpskih, bosanskih i albanskih snaga[2][3][4] protiv Otomanskog Carstva.

Nakon pada Sofije u Bugarskoj (1382.) i Niša u Srbiji (1386.) otvorila su se Turcima vrata u Srbiju. Lazar je pomoću bosanske vojske 1387. godine razbio Turke kod Pločnika na rijeci Toplici, ali ta kao i ona bosanska pobjeda kod Bileće (1388.) razjarila je sultana Murata I. Prvi na udaru bio je knez Lazar. Izmirivši se sa Žigmundom, ugarskim kraljem tražio je i pomoć Tvrtka, bosanskoga kralja. Tvrtko mu je poslao 20.000 vojnika pod vodstvom vojvode Vlatka Vukovića. Njima su se pridružili križari iz Hrvatske pod vodstvom bana Ivaniša Horvata. Na strani balkanskih saveznika su sudjelovali i odredi Bugara, Vlaha i Čeha[6]. Mađarska i Poljska su također poslale pojačanja balkanskim saveznicima.[7]

Bitka se odigrala 15. lipnja 1389., na Vidovdan. U osmanskoj vojsci je sultan Murat I. upravljao središnjim dijelom vojske dok su krilima upravljali njegovi sinovi Jakub i Bajazid. Tijek bitke i danas je nejasan; prema jedinim izvorima iz prve ruke - onih sa bosanskog dvora Tvrtka I. kršćani su odnijeli pobjedu; međutim se zna da su Srbi ubrzo nakon bitke plaćali sultanu danak, iz čega moramo zaključiti da je posrijedi u najboljem slučaju "Pirova pobjeda".

Također je u bitci poginuo srpski knez (i vladar pretežnog dijela Srbije) Lazar Hrebljanović: Njegova udovica Milica i malodobni sin Stefan su ubrzo nakon bitke sklopili mir s Turcima, priznajući vrhovnu vlast sultana i obvezavši se na plaćanje danka; njihove vojne jedinice su se borile na turskoj strani protiv kršćana u bitkama na Rovinama (1395.) i kod Nikopolja (1396.), te u bitci sa Mongolima kod Ankare ("Angore") (1402. god.). Vidjevši u rasulu koji je u Turskoj nastao poslije što su Mongoli teško porazili Turke 1402. godine[8], priliku da se otrgne od neugodne podložnosti muslimanskim vladarima, Stefan Lazarević 1402. godine raskida vezu s Turcima, postavši vazal ugarsko-hrvatskom kralju Žigmundu Luksemburškom, čije je vojsku 1396. godine bio pomogao poraziti u važnoj bitci kod Nikopolja.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_na_Kosovu_polju


Josip Horvat Međimurec, Dolazak Hrvata na Kosovo, ulje na platnu, 1930.




Josip Horvat Međimurec


Josip Horvat (Čakovec, 18. veljače 1904. – Zagreb 2. lipnja 1945.), hrvatski slikar.






Josip Horvat Međimurec, Domobran na Trebeviću, 1942







Oznake: Mitovi, bitka na Kosovu polju, Josip Horvat Međimurec

29

srijeda

travanj

2020

Tko je bačen u Savu?



Jasenovac nije mit. Jasenovac je stvarnost koja se svakodnevno pojavljuje (s razlogom).

Trenutno je Jasenovac spomenut kao sredstvo odvraćanja pozornosti (od trgovačke prakse namještanja izbornih rezultata).
Sve ukazuje na duboku promašenost hdz-sdp vladavine, komesarsko-partijskog oblika vladanja.
Nakon pojave korone (koja traje), potresa u Zagrebu, kolapsa (svjetske) privrede (pa i hrvatske).


Vrijeme je detaljne rasčlambe (pa i uloge mArić-pLenkovićeve alkemije, rušenja zdravstvenog sustava, produbljavanja dužničke krize, ...).
To je ono što vladajućoj kamarili najmanje treba. Jasenovac.

Ploču (koju ploču?, trebalo je podići spomenik s vječnim plamenom hosovim vitezovima) treba baciti, jer smeta Srbima koje su (po Dodiku) možda bacali u Savu. Možda u Jasenovcu bacaš likvidirane u Savu, ali ih nizvodno nitko ne vadi iz Save ... (??).
Koliko moraš biti poremećen i tvrditi kako su organizatori likvidacija genocidnih razmjera mrtve žrtve možda bacali u rijeku (Savu) koja protiče kroz naselja ...?

Dobro. Bitno je prebaciti lopticu na drugi teren. I pokazuje kako u Hrvatskoj nitko ne brine za Hrvatsku. Takvi smo, stoga nam mogu izmišljati prošlost i oduzimati budućnost.

Za Dom spremni

Oznake: Jasenovac, Mit, stvarnost, odvraćanje pozornosti, komesarsko-partijski oblik vladavine, korona kriza, ploča u Jasenovcu, sava, izmišljena prošlost, oduzeta budućnost

27

ponedjeljak

travanj

2020

Za Jasenovac Spremni - Jasenovac prije i poslije Jasenovca




Jasenovac je naseljeno mjesto i općina u Hrvatskoj (kraljevini?, banovini?, NDH?, FRH? SRH?, RH?).

Općina Jasenovac, popis stanovništva.



Naseljeno mjesto Jasenovac, popis stanovništva.


Logor Jasenovac

Lokacija u samom Jasenovcu je po svemu sudeći odabrana jer se ondje nalazio industrijski lokalitet na kojemu su lokalni srpski poduzetnik Lazar Bačić podigao ciglanu, elektranu, pilanu, tvornicu lanaca i ljevaonicu zvona: vlasti NDH su taj industrijski kompleks oduzele obitelji Bačić odmah 1941. godine.
Pripremni radovi za osnivanje novog logora započeli su najkasnije 24. srpnja 1941. kada je Ravnateljstvo melioracionih i regulatornih radova naručilo drvo "za gradnju drvenih baraka u Jasenovcu". Iako se spominje mjesto Jasenovac, prvi zatočenici dopremani su u Logor I, pokraj sela Krapje, i u Logor II, koji se nalazio u blizini sela Bročice. Ova prva dva logora ubrzo su rasformirana zbog čestih poplava rijeke Veliki Strug koje se onemogućavale rad zatočenika i boravak u logorima, a preživjeli zatočenici preseljeni su u novoosnovani Logor III Ciglana, smješten nedaleko mjesta Jasenovac, uz rijeku Savu, gdje je već postojao industrijski kompleks. Uz ovaj najveći, a po svojoj funkciji centralni, postupno su formirani i drugi dijelovi logora: radna grupa Kožara, osnovana 1942. godine u samom mjestu Jasenovac, logor Stara Gradiška, drugi po veličini logor, smješten unutar objekta bivše kaznionice, te logorske ekonomije Mlaka, Jablanac, Gređani, Bistrica i Feričanci.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sabirni_logor_Jasenovac




Prvi neslužbeni podaci o broju žrtava logora su iznijeli britanci 1945.g. u propagandnom filmu o logorima Europe (procjena 20 000 žrtava).
Prvi službeni podaci (??) su iznijeti na suđenju Ljubi Milošu, jednom od zapovjednika logora, križaru uhvaćenom na Papuku 1947.g., na suđenju 1948.g. kad je osuđen na smrt (iste godine ubijen). U prvom suđenju i za Jasenovački logor svjedoci su svjedočili o osobnom učešću u likvidacijama (svjedoci opširno iznose svoja svjedočenja i uvijek povezuju pojedinačne likvidacije s nekom uzročnom vezom - krađa, ili slično).
Podjednako je suđenje Miroslavu Filipoviću (Majstoroviću) temeljeno na iskazima preživjelih svjedoka i priznanju Filipovića (ubojstvo 20 000 do 30 000 zatvorenika nad unaprijed pripremljenim rovovima, udarcem malja), ili ubojstvo 56 bosanskih židova povezanih žicom koji su od udaraca sjekirom svi popadali u bunar).
Suđenje je provedeno 1946.g. (smrtna presuda je iste godine izvršena).
Kasnije suđenje Dinku Šakiću je podjednako temeljeno na svjedočanstvima likvidacija, koje su sadržavale način, broj likvidiranih i lokalitet izvršenja.

Unatoč suđenjima službena brojka žrtava logora je pripremljena i objavljena (49.874) tek kad se pisao zahtijev za reparaciju ratne štete prema Njemačkoj. Dogovori o ratnim reparacijama su vođeni od Potsdamske konferencije do 1953.g. (pa i kasnije).
Jugoslavenski zahtjev za reparacijom je trajao od 1945.g., pa je u jednoj etapi Njemačka zatražila iskapanja i istraživanja zbog utvrđivanja broja žrtava u logoru Jasenovac. Istraživanja su vršena 1964.g. i nisu potvrdila Jugoslavenske navode, pa niti iznos za reparaciju temeljen na tim brojkama nije usvojen (odšteta za zatvorene, nestale i pogubljene).

Dakle, šetnje od ustaške odgovornosti (koja je suđenjima i publikacijama bez stručne kritike stalno mijenjana) do njemačke odgovornosti i istraživanja koje nije potvrđivalo navode.

Stalno manipuliranje sa svrhom nešto postići, stvorio je mit Jasenovac pa su zapravo, sve žrtve, bile brojne ili ne, bile žrtve namjere ili ne, bilie žrtve sustavnog uništavanja ili ne, stvaranjem mita postale su beznačajne.
Mit je nadrastao značaj sveukupnih žrtava Jasenovca (ma koliko ih stradalo, i ma kako stradali).

Oni koji su stvarali mit najmanje su vodili brigu o logorašima Jasenovca, danas najmanje brinu o stanovništvu Jasenovca.

Jasenovac (i općina i naselje, kao i većina hrvatskih naselja) je raseljena za vrijeme mitomana (orjuna, ljuta)(samorupravljači i komunisti, proleteri).
Jedino je promaklo hrvatskoj nezavisnoj intelektualnoj sceni primjetiti da izmicanje HOS-ove ploče iz mjesta Jasenovac (zbog neprihvatljivih obilježja) jednako upućuje na nepodobnost prisustva Hrvatske u Jasenovcu (što je blenton pLenković svesrdno amenovao). (Slanje vijenca na Sustjesku nije slučajno, već slučaj koji potvrđuje pLenkovićevu privolu o izdvajanju Jasenovca iz sastava Hrvatske. Samo tko je nama (meni) pLenković?)



Za Jasenovac Spremni

Oznake: Jasenovac, popisi stanovništva, logor. Jasenovac, broj žrtava logora Jasenovac, suđenja, reparacija, ustaše, Njemačka, Ljubo Miloš. Miroslav Filipović, Dinko Šakić, mit Jasenovac, HOS, Hrvatska

21

utorak

travanj

2020

Kako to? (Ustaša iz Zemuna)



U Hrvatskoj (okolici)(od Maracaibo-a do Thaba-Tseka) svjetskih čuda na pretek.
Što je vlast lošija (od pLenkovićeve je teško biti gori) politički je narod razjedinjeniji.
Umjesto da se ujedini i okonča vladavinu umno zaostalih, narod i politička oporba se odmetnuše u nepostojanje.

Ne postoji narod.

Zbog toga ne postoji vlast, ne postoji država, ne postoji oporba.

Kome imamo zahvaliti na takvom stanju?
Narodu? (Nije narod nevin.)
Oporbi? (Oporba je vlast, ali u drugim dresovima, da zavaraju suca (narod).)

Ostaje samo vlast kao krivac.
Zapravo, službe (državne) rade sve kako bi vlast ostala kriva.

Narod mora promijeniti službe da bi promijenio vlast, a vlast mora promijeniti da bi promijenio službe.
To referendumima i izborima, demokratski neće "ići".

Ako želi slobodu narod mora udariti na sva tri stupa vlasti, na službe i represivni aparat.
Narod mora izvršiti oktobarsku revoluciju u lipnju ...

I umjesto proleterske, radničke stvoriti radnu državu. (Ili neka zauvijek šuti.)



Moralo bi se dogoditi civilizacijsko čudo da hrvatski narod nađe izlaza iz onog gdje su ga odveli najgluplji među njima.
(Prije su morali zaustaviti propadanje ... sada je propast spas za sve zdravog razuma. Zaratimo sami sa sobom, to će nam vratiti samopouzdanje, a ionako ne možemo izgubiti. Ili će pobijediti oni pa ćemo mi propasti (tada će i oni propasti). Ili ćemo pobijediti mi, pa će propasti oni. Netko mora propasti. Mi samo pobjedom možemo opstati.)

Za Dom, Sretni.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3100693/skandalozno-familija-ustase-hoce-kucu-u-beogradu

Propustnica onda (i još štošta): U Zemunu su bili za Poglavnika i Dom spremni ...



Oznake: Hrvatska, svjetska čuda, loša vlast, ujedinjenje, narod, oporba, krivac, sloboda, oktobarska revolucija, lipanj, proleterska država, radna država, proleter, civilizacijsko čudo, građanski rat, pobjednici, propast

16

četvrtak

travanj

2020

Kratki tečaj (nečeg)



Rusi su stoljećima prisutni u svjetskoj politici. Mir u Srijemskim Karlovcima (siječanj 1699.), iako su Rusi tamo sudjelovali kao članica Svete lige (Habsburška Monarhija, Mletačka Republika, Poljska, Rusija), sklopljen je s Osmanskim Carstvom.





Od tog prvog uključenja Rusa u europske organizacije, neprestano se pripremajući teren, šire. Teritorijalno ili utjecajem.

Podjela Poljske 1939.g. s Hitlerovom Njemačkom nije slučajnost.

Ukratko, velikosrpstvo je ruski produkt (stalnog ratnog i genocidnog širenja Srbijice (pa ni pašaluk nije Srbija, već je to Raška). Širenje Rusije preko Poljske nije moguće, jer je iza Njemačka, s kojom Rusija (ili Njemačka s Rusijom) dobro surađuje.

Prvi svjetski rat je carska Njemačka sa "saveznicima" (Austro-Ugarska (i Galicija), Osmansko carstvo) ratovala protiv carske Rusije.
Propalo je njemačko carstvo, carstvo Austro-ugarsko, rusko carstvo, Osmansko carstvo. Ali su proruski sateliti ojačali tamo gdje u Velikom ratu to nitko nije očekivao: Jugoslavija, Jadran.

Drugi svjetski rat je nacistička Njemačka sa "saveznicima" (Austrija, NDH, Turska, Italija, Bugarska, Ukrajina) ratovala protiv SSSR-a (Rusije). Propale su nacistička Njemačka, Austrija, Italija, NDH, Bugarska, Ukrajina, Turska. Ali je ojačao proruski satelit: Jugoslavija, Jadran.

Đavolji trokut

Komunističke Ukrajina, Rumunjska, Bugarska nisu nikakva prijetnja (jer su sve prešle od komunističkog proruskog određenja na demokratska prozapadna društva).
Jedino je Jugoslavija ostala srce ruskog ekspanzionizma.
Proruski utjecaj, suradnjom svih Njemački (koje svom savezniku Rusiji isporučuje svježe topovsko meso, svoje "saveznike"), usmjeren na jugoistok doveo je do izgubljene politike prožete velikosrpskim ludilom.
Tri rata u 76 godina počivaju na istim temeljima: Rusko podrivanje, stalno rovarenje i nesređene političke strukture koje zbog novaca narod vode iz propasti u propast.

Sklopite savezništvo s Njemcima (mErkel - pLenković pakt), trgujete s rUsima (aGrokor, kršenje ekonomskih sankcija zbog ruskog upada na Krim), otvarate pitanja odnosa sa sRbima (Njemci vam nisu saveznici, nego naddržava koja dostavlja informacije Rusima).
Tako su počela tri rata. I nakon tih ratova dovedete mamlaza (pLenković, s priglupim "facama") koji se zadržava u trokutu (Njemci, Rusi, Srbi) koji nas je u 77 godina tri puta uveo u ratove iz kojih smo izišli teritorijalno osakaćeni, demografski devastirani (masovnim smaknućima i raseljavanjem), osiromašeni.

Da, spomenik u Srbu su obnovili Rusi, koji svake godine Republici Hrvatskoj uplaćuju 300 000 € za obnavljanje i očuvanje partizanskih (jugoslavenskih, četničkih) spomenika.

Hrvatska u raljama glupana

(Kretena koji bez suglasnosti hrvatskog naroda pokreće uvođenje eura (što znači gubitak bruto narodnog dohotka preko 20%), potplaćenog od njemačkih obavještajnih službi jer razlika ide direktno njemačkom gospodarstvu (kao što su potplatili italijanske, španjolske i portugalske političare (engleske nisu uspjeli) treba zbog vraćanja Hrvatske u Đavolji trokut koji nas uništava po kratkom postupku razriješiti svih nadanja.) Ali, nema tko. Previše ste glupi.

Zato vam je i stožer svaki dan na televiziji. Uspješniji od miloševićevog saveza komunista.

(Hrvatska nakon trostrukog ponavljanja istovjetnih uvjeta (đavoljeg trokuta: Njemci, Rusi, Srbi) iznova juriša istim obrascem, s vjerojatno istim ishodom.)


Oznake: rusi, Sveta liga, Veliki turski rat, mir u Srijemskim karlovcima, velikosrpstvo, jugoslavija, jadran, đavolji trokut, Hrvatska u raljama

15

srijeda

travanj

2020

Ministar krivog Q



Hrvatska. Za epidemiju spremna.

Dokoluta netko do ministarskog položaja, zahvali na pitanjima i razvali priču kako su mudro promjenili zakone prije izbijanja epidemije (korone).

(Osobina titoističko-orjunaškog okota su tvrdnje i ponašanje kako sve od njih počinje.)


Epidemija kuge 1428., Korčula, pogodila 7 000 stanovnika, preživjelo 1000 stanovnika.

Epidemije kuge 15. stoljeće, Dubrovnik, pogodila 50 000 stanovnika, umrlo 10 000 stanovnika.

Epidemije kuge 1358., do 1371.-1374. uz male prekide slijedile četiri epidemije kuge, Dubrovnik, umrli desetci tisuća ljudi.


Dubrovnik je 1377. uveo karantenu, prvi u svijetu.


Epidemije kuge 15, st. u Dubrovnik, Šibenik, Split, Zadar i Pula. Bilo ih je oko 25, a najjače su zabilježene 1401., 1416., 1437. kada je poumirala većina stanovnika.

Epidemija kuge u 15. st., Zadar ih doživio oko 12, Istra devet, Trogir i Rab po osam, a Pag tri.

Epidemije pogađaju Zagreba 1468., 1475. ili 1481. godine.

Epidemija u 16. st. najviše pogađa Split u kojem umire polovica stanovništva, Šibenik i Brač.


U Dubrovniku je 1517. od kuge umrlo više 1600 ljudi, 1526.-1528. oko 20 tisuća pučana, u 75 osoba iz redova vlastele s 84 vlastelinke.

Za pet godina Dubrovnik pošast koju su ondje zvali peste, pestilenza, male contagiosa ili malatia, odnijela je, prema nekim podacima, 2600 života.

Kuga u Stonu 1543. g., od posljedica bolest umrlo 90% stanovništva.

Sredinom 16. stoljeća epidemija kuge se u hrvatske zemlje proširila s teritorija Osmanskog Carstva. U listopadu 1553. zabilježena je na zagrebačkom području, a u lipnju 1554. u križevačkom kraju i Međimurju. Od kuge stradao velik broj ljudi, što je oslabilo obranu od Osmanlija. Epidemije su pogađala i druga područja, npr. Rijeku 1599. godine.

Epidenija kuge u 17. st., Splitu je 1607.-1608. umrlo oko 2800 ljudi, a u Zadru 1619., prema nekim procjenama, oko dvije trećine stanovnika. ZAdar, 1630.-1632. kada je umrlo četiri tisuće ljudi.
Pula 3000 umrlih, kopar 4000 umrlih.

Epidemija kuge 1649. u Dalmaciji, Zadar i Šibenik žarišta, 7000 umrlih.


Epidemija kuge 1645., Podunavlje, Međimurje. Da kuga ne prijeđe preko rijeke Drave, Varaždinska je županija u studenom donijela zaključak da se na rijeci Dravi postave guste straže koje će paziti da preko rijeke ne prelaze ljudi iz krajeva gdje je vladala zaraza. Nedovoljne mjere jer se kuga proširila do Koprivnice i Zagreba.

Epidemija kuge, 1730., 1765. i posebno 1783.-1784. u Splitu gdje je umrlo 3500 ljudi.






O kakvim to zakonima priča Beroš kad kaže da su donijeli zakone koji su im omogućili uspješnu borbu protiv pandemije izazvane korona virusom?
Karantenu i koridore (koje su nametanjem izbjeglica uspješno anulirali) su smislili Hrvati i prvi primjenili. U tisućljetnoj borbi za zadravlje.

(Hrvatsku nisu pogađale samo epidemije kuge ...)

Studenti medicine na studiju proučavaju predmet Povijest medicine i postoje mnogi sveučilišni udžbenici koji obrađuju to područje.

Po podacima iznesenim u Članku "Epidemije kuge: Najteže pojave u hrvatskoj povijesti! Justinijanova kuga, Crna smrt...", 19.03.2020 09:25 Hina,
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/koronavirus/3666243/epidemije-kuge-najteze-pojave-u-hrvatskoj-povijesti-justinijanova-kuga-crna-smrt/

Kad je ova zastava izvješena na brodu, onda je cijeli brod u karanteni


Oznake: EPIDEMIJE, kuga, Dubrovačka Republika, karantena, sanitarni koridor, povijest medicine

10

petak

travanj

2020

Clint E: Bosonogi



Svjedoci smo što jugoslavenskog, što udbo-hrvatskog jednoumlja.
Partijska država kao spas od kraljevine Srba, posrbica i srbofila.

Kako je iza te katastrofe (i kada) krenulo nizbrdo?
Prije nego su nastale jugoslavenske tvorevine (monarhistička i partijsko-udbaška).
Uvijek nam se povijest osvećuje.
Ono što niste uradili na vrijeme i ispravno osvećuje vam se odmah i poslije. Nama je poslije postala prošlost, a budućnost katastrofalno poslije.

Izlaz iz feudalnog doba (ban Jelačić formalno ukida kmetstvo 1848.g., iako to nije kraj feudalizma), u kojem se nasljeđivao društveni status (plemstvo)(koje je bilo vladajuće) pokušalo se s partijskom državom (u kojoj se vladajući položaj stiče).
Feudalizam nije zamijenio kapitalizam i građansko društvo s mehanizmima zaštite.




Unutarnja rušilačka snaga

Zamijenila ga je kvazidemokracija u kojoj je nejasan put do vlasti i benefita koji se otvaraju s nejasnom vlašću (znamo, kradu izbore i zastrašuju birače, ništa nije nejasno).

Problem nejasnog puta do vlasti i (zbog takva puta) vremena trajanja vlasti, vlastodršci su pohlepni (pljačkaši), razorni i bezobzirni.

Mislite li da su oni koji potkradaju zdravstveni sustav 20 godina, a pLenkovićeva svita zadnje dvije godine (nisu sanirali nego su dugove produbljavali i rušili sposobnost zdravstvenog sustava oduprijeti se pošasti epidemije) naši spasitelji?

Njihovo vrijeme ne postoji, zato je vrijeme koje oni provedu na vlasti izuzetno opasno.
Oni će to vrijeme iskoristiti maksimalno.
Oni su unutarnja rušilačka snaga, jer jedino razaranjem (nisu sposobni stvarati) mogu profitirati.


Oznake: jugoslavensko jednoumlje, udbo-hrvatsko jednoumlje, partijska država, kraljevine Srba, posrbica i srbofila, osvećivanje povijesti, feudalizam, kapitalizam, građansko društvo, nasljeđivanje društvenog statusa, kvazidemokracija, krađa izbora, zastrašivanje birača

07

utorak

travanj

2020

Po čemu će ostati zapamćen pLenković i Krizni stožer?



Pandemija, epidemija, zaraza.





https://www.worldometers.info/coronavirus/





Hrvatska







Grčka









Njemačka










Austrija








Južna Koreja









Po čemu se Hrvatska ističe od ostalih država. Po izuzetno malom broju testiranih; po izuzetnoj zatvorenosti (zimska, vrlo pasivna privreda - u odnosu na Italiju, Austriju, Njemačku); po izrazito rigoroznim mjerama (koje je i prije morala uvesti (kad je već isrpljena stalnim pljačkanjem zdravstvenog sustava - koji je i prije pandemije bio u ogromnim dugovima) za razliku od Južne Koreje koja je s 50 milijuna stanovnika poduzela mjere bez zaustavljanja gospodarstva; ...


Da, Hrvatska je jedina koja se za tri mjeseca potpune paralize mora zadužiti 75 milijardi kuna, što je 52% državnog proračuna.
Vrlo uspješno preuzimanje vođenja krizom, kojom se sakrivaju svi promašaji nesposobne vlasti (s ozloglašenim Marićem (ministrom tuposti)(koji je specijalizirao zaduženje na zaduženje do potpunog sloma u Agrokoru)).
Ostali svoje krize finaciraju iz prijašnjeg suficita.

Društvo ludih glasača i pametnih prebrojavanja glasova nepostojećih birača.
Ove treba potjerat.

Ostat će zapamćeni po nestručnom i lopovskom vođenju države potkradanjem zdravstvenog sustava i skrivanja te krađe pokušajem javnog prikazivanja kao spasitelja u zdravstvenoj krizi. Previše za nekog tko je ionako otrpio sve što se može otrpjeti.

Za Dom, spremni.

Vrijeme je za temeljne promjene političke strukture, gospodarskih navika i odgovornosti prema svemu.



Oznake: pandemija, epidemija, zaraza, www.worldometers.info, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Grčka, južna koreja, Plenković, zdravstvo, vođenje krizom, ministar tuposti, financiranje krize iz suficita

03

petak

travanj

2020

Kako se suzbija epidemija-pandemija brzoširećeg virusa -OBRAT- Zašto su teoretičari zavjere u pravu?





Bolja definicija je



oboljavanje, naglo, veći broj ljudi, određeno područje, kratko razdoblje

Za korona virus:
Oboljavanje je simptomatsko ili asimptomatsko.
Naglo je.
Veći broj ljudi (iako su zbog nesposobnosti brzog, brojnog i pouzdanog testiranja razmjeri nepoznati).
Određeno područje (iako je pandemija, područja su vezana za temperaturu, vlagu, kvalitetu zraka koji ljudi dišu).
Kratko razdoblje (??).

Kratko razdoblje je ključ suzbijanja epidemije-pandemije.

Ne morate imati spoznaje o virusu (do spoznaje kako virusi preživljavaju). Ne morate imati dijagnostički aparat (kad ionako nemate lijeka ili protutijela za sticanje imuniteta). Ne morate imati maskice i zaštitna odijela (u gigantskim razmjerima). Ne morate imati dezificijense u noegraničenim količinama (stvorit ćete super patogene bioagense).

Morate imati sposobnost (u naglo rastućej svjetskoj populaciji i izrazitom povećanju gustoće naseljenosti (urbanizacija mega gradovima)) razlučiti zaražene i dvojbene od zdravog stanovništva.
Kod korone se po trenutnim (nepouzdanim) podacima radi o 1.030.642 registriranih slučajeva zaraze virusom.

To razlučivanje se mora provesti u što kraćem roku. Po spoznajama je zaražena osoba kliconoša i dva dana prije prvih simptoma (tada najviše, karakteristika virusa i njegove diobe).
Kako na višemilijunskoj (ili među milijardama) populaciji provesti pred dijagnostiku istovremeno? Software-om.
Morate imati program (upitnik) koji bi vas specijalist- infektolog ispitivao da ste se sumnjajući na zaraz obratili njemu. Tek nakon prvog koraka (anamneza) se poduzima fizikalni pregled i daljnja diagnostika.

Potreba za žurnim prvim korakom, u slučajevima brzošireće virusne zaraze se ne obavlja uobičajeno (dok je na Svijetu bila jedna milijarda stanovništva, a samo je stotinjak milijuna imalo zdravstvenu zaštitu (izolirani kontinetima i vlastitom proizvodnjom)).
Pacijent taj korak mora u svrhu zaustavljanja širenja zaraze, obaviti na daljinu, bez fizičkog kontakata (software, application, telefonski automat).
Ali, uvjet uspješnog suzbijanja epidemije-pandemije je identificiranja zaraženih istovremeno (kratko razdoblje koje karakterizira epidemiju treba savladati, ne lutanjem zaraženog do specijaliste-medicinskog osoblja, kojih ionako nema dovoljno za suzbijanje epidemije na stari način, već moćnim serverima koji će pred dijagnostiku obaviti istovremeno za cijelu populaciju zahvaćenu zarazom-epidemijom).

U Petak navečer svi popune obrazac s pitanjima koje bi im postavio epidemiolog, i u slučaju korone, u Nedjelju navečer (zbog ona dva dana) ponove ispunjavanje obrasca, u toku ta dva dana svi budu u samoizolaciji. Tako dobijete sliku cjelokupnog stanovništva i dalje epidemiološki i klinički postupate s pouzdano zaraženim, dvojbenim i pouzdano nezaraženim.
Ako imate zaštitna odijela i opremu, sigurno transportirate i medicinski obrađujete zaražene, a ako nemate (kao što je slučaj s Hrvatskom), prisilnim izoliranjem sputavate daljnje širenje infekcije (pod uvjetom da je socijalni kontakt glavni put širenja infekcije; ako se prenosi zrakom onda se približite svećeniku i za savjet pitajte meteorologa; tj. pozovite nezaraženo stanovništvo u atomska skloništa, kao kod nuklearnog napada ...).
Tako dobijete prijeko potrebnu sliku stvarnog (trenutnog) stanja, bez velikih ograničavanja kretanja (iskoristite ionako slabu gospodarsku aktivnost i pokretljivost stanovnišva koja je očita vikendom).

Dakle, nije neophodno uvoditi izvanredna stanja (iako broj oboljelih može biti i viši od postotka pri kojem društvo može funkcionirati), nisu potrebna ograničavanja kretanja zdravog stanovništva, niti zaustavljanja gospodarske i ostalih aktivnosti.

Serveri takve snage postoje (fb se koristi takvim serverima; po cijeli dan nekome "peremo" mozak slikama, glazbom (i youtube se koristi takvim serverima)). Država ima programere, država ima liječnike specijaliste (u nedovoljnom broju za suzbijanje epidemije pandemije na klasičan način, ali za izradu upitnika koji bi se popunjavao preko nekog digitaliziranog puta dovoljno), koji bi nakon toga imali dovoljno raspoloživog vremena za zbrinjavane zaraženih.

Digitalizirana era, porast stanovništva, globalizacija privrede (razmjene roba i usluga, razmjena ljudi) zahtijeva (svi su resursi već pripravni) za brzo zaustavljanje svake epidemije-pandemije - pa i brzošireće virusne pandemije korona virusom.
To se može uraditi samo primjenom postojeće digitalne opreme, a ne klasičnim (pred digitalnim) načinom vlastitog odabira (medicinskog) specijaliste i potrage za takvom osobom.

To je spoznaja koja daje za pravo svima koji zagovaraju teoriju zavjere. Uz sve razvijene infrastrukturne resurse potrebne za moderni pristup epidemiji, zanemarujući potrebu brzog dijagnosticiranja, osuđeni smo na hvatanje vlastitog repa, dok vi ustanovite jednog zaraženog, epidemiološka se slika bitno izmjenila, i nikada nećete suzbiti zarazu.
Ne, ni automobile kakve vozite ne bi koristili bez suvremenih digitalnih strojeva koji rješavaju jednadžbe koje ne bi rješavali bez njih. Iznenadili bi se koliko proizvoda i usluga ne bi koristili da nije digitalna era, jer ljudi ne mogu riješiti složenije i veće matematičke jednadžbe u realnom vremenu. Ne mogu se ni boriti protiv brzoširećeg virusa bez primjene kompjutora ...


Ujedno je ovo dokaz potpune nesposobnosti hrvatskog kriznog stožera borbe protiv epidemije korone, jer je svojim arhaičkim i nestručnim postupcima Hrvatsku vratio u mrak srednjeg vijeka (liječenja kuge).
pLenkovića treba žurno razvlastit (jer je dvije godine branio tadašnjeg ministra zdravstva Kujundžića, jer su zajedno izvlačili ogromne novce iz zdravstvenog sustava), da bi nam servirao potpuno promašen koncept suzbijanja epidemije, koji neće suzbiti samo epidemiju (ako je suzbije), već će izazvati niz negatiovnosti, pogubnih događaja za državu i narod.

Nesposobnost je očita, iako je i prije izbora na odgovornu funkciju bilo bjelodano da je riječ o "hohštapleru" težeg kalibra.



Ja sam rekao.

Goyathlay, "Onaj Koji Zijeva", Umro je u Fort Sillu sa 80 godina od upale pluća. (poznatiji kao Geronimo)




Oznake: epidemija, pandemija, oboljavanje, kratko razdoblje, virus, specijalist medicine, digitalizacija, porast stanovnišva, povećana gustoća naseljenosti, razlučivanje, pred dijagnostika, globalna razmjena ljudi i roba, serveri, digitalna infrastruktura, epidemiolozi, korona virus, arhaična metodologija, nesposobnost kriznog stožera, Plenković, teorija zavjer potvrđena

02

četvrtak

travanj

2020

Krize u krizi



Hrvatsko gospodarstvo i 5 kilograma ničega


Hrvatsko gospodarstvo nije sustav koji je uravnotežen, već je od tradicionalnog predindustrijskog gospodarstva kontinuirano (od prve industrijske revolucije - pronalaska parnog stroja) u krizi (nesposobnosti donošenja odluke) nesposobnosti prilagođavanja i uspješnog funkcioniranja u novonastalim (industrijskim) okvirima.

(James Watt, protivno uvjerenju kako je izumio parni stroj, 1765. znatno je usavršio parni stroj i to se smatra početkom prve industrijske revolucije.)




Hrvatska više od stoljeća ima problema u proizvodnji, pa je potrošnja i razmjena poremećena (iako je razlog proizvodnje upravo potrošnja, pa i proizvodnja za vlastite potrebe).

Posljedice su raslojavanje i moralno potonuće hrvatskog naroda, masovno iseljavanje i znatan pad općeg razvoja nacije.

Temeljeno na izrečenom, novonastale krize (u krizi) izazvane pandemijom korona virusa i potresa u Zagrebu nisu prouzročile krizu zdravog gospodarstva, već gospodarstva u krizi.

Što bi značio izričaj "gospodarstvo u krizi"?
Hrvatska danas (i sutra) ne rješava krizu izazvanu vanjskim (pandemijskim) faktorom, već složeniju krizu (koja traje duže, i nastala kriza (kad Sanaderova kamarila nije iskoristila svjetsku gospodarsku krizu nastalu za njegova mandata) se ne sanira već se mora iskoristiti za reformu kojom bi se gospodarski sustav oslonjen na tuđu proizvodnju i smanjenu potrošnju morao transformirati u ciljanu potrošnju, veću nezagađivačku proizvodnju i društvo koje nije socijalno ako za to nema uvjeta.
Ukratko, Hrvatska je 2008. ili bi 2020. morala prestati biti socijalistička (što se sličnošću sa socijalnom državom na prijevaru pokušava zadržati).

Mjere i ponašanje Vlade po pitanju gospodarstva su katastrofalne. Služe samo dosadašnjoj praksi produbljavanja razdora između hrvatskih građana koje vodi građanskom ratu. Jer koriste državni aparat i zakonodavstvu na korist nesposobnih, na štetu radišnih i inovativnih.
Nismo socijalisti-komunisti, ne možemo biti socijalni. Zašto su onda svi zakoni i postupci u kriznim paketima zaštite gospodarstva temeljeni na tim dogmama?

Durer, apocalisse, 12 il mostro marino e la bestia

Oznake: Krize u krizi, hrvatsko gospodarstvo, sustav, trdicionalno gospodarstvo, predindustrijsko, parni stroj, moralno potonuće, raslojavanje, iseljavanje, opći razvoj nacije, katastrofa, građanski rat, socijalizam, socijalni, uporaba zakonodavstva

01

srijeda

travanj

2020

Grobari hrvatskog gospodarstva su grobari hrvatskog suvereniteta i budućnosti



Mjere koje je grobar (krele) sa svojom bandom ponudio pljačkaški je i ponižavajući (oslanjanje na sve koruptivne dijelove hrvatskog društva), produžetak je dužnižničkog modela (u slomu svjetskog gospodarstva, po povećanim cijenama).

Stalno podmetanje neozbiljnog oblika političkog djelovanja i obmanjivanja naroda, sa katastrofalnim posljedicama za političku snagu i gospodarsku budućnost Hrvatske ukazuje na potrebu žurnog razvrgavanja svih pravnih sveza s pLenkovićevom kvazivladavinom.

Umjesto suzbijanja daljnjeg zaduživanja, preustroja privrede na zdravu tržišnu konkurentnost (povećanja dodane vrijednosti), Hrvatska se oslanja na dotok gotovog novca koji je pokretač (potrošačkog) pogubnog ponašanja.

Od bande koja se namiruje, bolje se niti ne može očekivati.

Hrvatska je u rukama grobara ...


Oznake: mjere, grobar, krele, pljačkaši, ponižavanje, dužnički model, tržišna konkurentnost, povećanje dodane vrijednosti, dotok gotova novca, potrošačko ponašanje, banda