26

utorak

svibanj

2020

Nisu oni ništa dobili



Hrvatska je kasnila s građanskom revolucijom, koju na kraju nije nikad izvela.
Feudalizam se raspao, s kojim se raspalo i hrvatsko društvo.

Specifičnost ( Antemurale Christianitatis - "predziđe kršćanstva") granice civilizacija, na kojoj su podjednako propadala carstva (Osmansko, AU, Njemačko, Rusko,...), iz istog razloga (u tim okvirima u niti jednom carstvu nitko nije smogao snage provesti građansku revoluciju) - ekonomsko-proizvodnog zaostajanja (feudalna društva su manje produktivna od kapitalističkih).

Tako su građanske revolucije u Turskoj, Rusiji, AU, Njemačkoj ... zamijenile kontrarevolucije (revolucija vlasti a ne revolucija proizvodnih odnosa).
U spletu svjetskih država i naroda, dio ih je zastranio u revolucijama koje mijenjaju vlasti, ali ne i proizvodnu osnovu.
Hrvatska (slavenska revolucija 1918.g., ustaška revolucija 1941.g., komunistička revolucija 1945.g, jogurt revolucija 1987.g., balvan revolucija 1991.g., hrvatska revolucija 1991-95.g.,) je upala u slijed revolucija u kojim nije mijenjala (iako je mijenjala vlasništvo) proizvodnu produktivnost nabolje.

Ova trči-laži-kradi pLenkovićeva vlada je produkt jedne takve blijede revolucije (baršunasto-jezična revolucija) koja ne vodi nikamo (do u propast).
To je karakterizira kao nakupinu smutljivaca koji bezobzirno troše društvene resurse (vrijeme, novac, ljudstvo) za vlastite interese (koristeći kakav-takav državni represivni i organizacijski potencijal).

Stalno mijenjamo, "sve" mijenjamo, ali nikada ne postižemo cilj.

U rovove punim skeleta uskaču neki novi (politički) mrtvaci, narod gladan kruha (i nade u povratak razuma).

Revolucija srca

Razvlastite hdzsdpidssdsshns.

Borit ćemo se kao (japanci) za cara, raditi kao (truli) kapitalisti.
I Hrvatsku učiniti dostojnom življenja.


Oznake: Hrvatska, građanska revolucija, carstva, promjena vlasti, promjena proizvodnih snaga, baršunasto-jezična revolucija, rovovi, raditi, revolucija srca