30

utorak

kolovoz

2016

Partijska zabluda



... s posljedicama


Izbor vlasti je ispit zrelosti nacije, naroda.
Predizborna kampanja (iznova) retorikom ukazuje na ozbiljnost aktera koji se promoviraju.

Jednom nesmotreno popuštanje milanovićevoj (nerealnoj) želji za moći i vlasti koštalo nas je zbrke, produbljenja krize, povećanja javnog i vanjskog duga, demografskoga sloma, uništenja nacionalnih vrijednosti, ugrožavanja života običnog stanovništva ...
Bahato, bezobrazno derište kojem se svidjelo jašiti na grbači javnih dobara ...


Ugrožavanje temelja (ekonomskih) države, nesposobnost ponuditi smislenu politiku i pribjegavanje (jeftinim, ali jako opasnim) smicalicama isključilo je milanovića iz utrke za premijersko mjesto.
SDP (u koaliciji s političkim trabantima) nema izglede pobijediti na predstojećim izborima. Mogu samo ukrasti.
Ono što su uradili 2011.g. i 2016.g. (nevjerojatno je u zemlji koja je ratom napustila socijalizam povratak socijalista parlamentarnim izborima) "lažirajući" izbore na prijevremenim izborima je nemoguće. Jer slijedi revolucija (razumnih).
Svima je bjelodano razvidno kako ta svita lijenih lažaca nije sposobna voditi državu (naročito ne u krizi, ponajmanje nakon krize u kojoj su preuzeli vlast i produbili krizu).
Nezakonita pomoć takvoj svojti je opasno poigravanje (vlastitim životom).

Vrijeme je revolucije, krvavog razračuna sa bjelodano krvnicima, kojima ništa nije sveto.
(Onaj tko računa na milanovića i mesića krivo računa, a to se mora nekome razbiti od glavu ...)



Oznake: izbor vlasti, ispit zrelosti nacije, ozbiljnost, promoviranje, želja za moći i vlasti, produbljenje krize, povećanje duga, demografski slom, bahatost, temelji države, politički trabanti, napuštanje socijalizma, revolucija

29

ponedjeljak

kolovoz

2016

Postanite dio povijesti



Hrvatska ima nade


Svi društveni sustavi imaju zajedničku zakonitost (koja je ekonomske naravi). Zakon ponude i potražnje.
Taj zakon nije osporen i vrijedi od nastanka ljudskog društva ...

Zakon ponude i potražnje je ekonomski model određivanja cijene na tržištu.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zakon_ponude_i_potra%C5%BEnje

Određivanje cijene na tržištu ukazuje na potrebu i sposobnost plaćanja roba i usluga.
U politici to znači kako moramo sudjelovati (stvarati povijest) vlastitim prilozima u ostvarivanju političkih ciljeva.
Neuobičajeno je (i nevjerojatno) da država financira (od naših novaca) političke stranke i kampanje, političare i državne dužnosnike. A mi smo u potpunosti nezadovoljni njihovom organizacijom, ciljevima, ostvarenim.

Dakle, logičnije je da s većim udjelima (aktivnosti i novčanim prilozima) sudjelujemo u procesu formiranja, upravljanja i kontrole vlasti. Od one najniže do najviše državne vlasti.


Primjer otklona (od kuloarsko-elitističkih grupa koje su monopolizirale sredstva, kontrolu izbora i kontrolu vlasti raspolažući s državnim (zajedničkim) novcima) je otklon generala Željka Glasnovića.
Uz zvučnu najavu kako neće biti fikus, nije se odmetnuo (od takvih, povlaštenih, političkih grupa), već pokrenuo povijesni (nakon F. Tuđmana, koji je podjednako potaknuo osobna učešća u izboru i stvaranju državne vlasti) proces oslanjanja na vlastita stajališta i vlastita materijalna dobra kao jamstvo demokracije.
U tom činu izdao je zamolbu (poziv na prosudbu) za donaciju, koju prenosim u potpunosti:



PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI HRVATSKOJ
XI. IZBORNA JEDINICA - NEOVISNA LISTA ŽELJKO GLASNOVIĆ

ZAMOLBA ZA DONACIJU
Poštovani!
Nositelj sam Neovisne liste - Željko Glasnović u XI. Izbornoj jedinici na predstojećim Izvanrednim parlamentarnim izborima (10.-11.09.2016.) za izbor zastupnika koje biraju hrvatski državljani bez prebivališta u Republici Hrvatskoj.
Obraćam Vam se s molbom za financijsku potporu izbornoj kampanji Neovisne liste Željko Glasnović prema Vašim mogućnostima.
Snage koje desetljećima destruiraju jedinstveno hrvatsko biće i onemogućavaju izgradnju hrvatske nacionalne države raspolažu s neograničenim sredstvima u izbornoj kampanji, dok mi ovisimo o dobroj volji pojedinaca.
Vjerujem da se iz moga dosadašnjeg djelovanja prepoznataje odanost i predanost dobrobiti domovinske i izvandomovinske Hrvatske.
Prva točka našeg programa je izgradnja funkcionalne pravne države. To je temeljni uvjet za gospodarski oporavak jer je sadašnja Hrvatska naslijedila pravnu stečevinu Jugoslavije. Dodatna otežavajuća okolnost je mentalna baština komunizma koja je totalno poremetila moralne vrijednosti. Da bi izgradili Hrvatsku sa hrvatskim sadržajem moramo osvojiti kulturni prostor, prvenstveno medije i školstvo. Bez preodgoja nema duhovnog preobrata i povratka na tradicionalne europske vrijednosti utemeljene na 10 Božjih zapovijedi.
Prije odluke o donaciji prosudite želite li sudjelovati u ovom boju za jedinstveno hrvatsko biće u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i izvandomovinskoj Hrvatskoj.
Bog i Hrvati!
Vaš Željko Glasnović
Nositelj Neovisne liste u XI. Izbornoj jedinici
Podaci za uplatu:
ŽELJKO GLASNOVIĆ ZA FINANCIRANJEIZBORNE KAMPANJE NEZAVISNE LISTE
Zagreb, Strojarska c. 2
IBAN: HR8323400093510678219 - račun posebne namjene
SWIFT (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X,
NAPOMENA:
Fizička osoba može donirati do 30.000 kuna u kalendarskoj godini.
Pravna osoba nezavisnoj listi može donirati do 100.000 kuna u kalendarskoj godini.
Zabranjuju se, donacije od stranih država, političkih stranaka i pravnih osoba, zatim državnih tijela javnih poduzeća, pravnih osoba s javnim ovlastima, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba u kojima država ili jedinice lokalne i regionalne samouprave imaju udjele i dionice, javnih i drugih ustanova u državnom ili lokalnom vlasništvu, kao i donacije udruga radnika i poslodavaca.
Za donacije u obliku proizvoda ili usluge - pravne osobe i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost ili dužni su izdati račun, a fizičke osobe kao građani moraju dati izjavu ili darovni ugovor. Mora biti naznačena tržišna vrijednost darovanog proizvoda ili usluge te naznaka da ne podliježe naplati.





Oznake: društva, zakonitosti, zakon ponude i potražnje, formiranje cijene, cijena i politički procesi, državna finaciranja, otklon od monopolisitčkih krugova, zamolba za donaciju, poziv na prosudbu, Hrvatska ima nade

28

nedjelja

kolovoz

2016

Sudar Titana



Milanović je spomenuo majku. Plenkoviću. Plenković nije spomenuo i oca i majku. Milanoviću.

Plenković je oprostio. Milanoviću. Milanović se nije ispričao. Milanoviću. (Njemu je to normalno.)

Milanović je spočitnuo Plenkoviću Jadranku Kosor, HDZ (u 42. godini), domoljublje (a to ipak govori kako mu je spominjao majku (bez obzira na profesionalnost i ugled dotične)).

Milanović je zaboravio spomenuti kako je i on preko HDZ-a utrčao na državne jasle. I sudario se. S Plenkovićem.
Sudar Titana.(Tito je mitsko biće koje je ljude pretvaralo u lažive, neprepoznatljive nakaze, ili ih je bacalo u jame (pretvorene ili nepretvorene).)


Kao da sam prespavao stoljeće (tuge), agoniju jugoslavenstva, bratstva i jedinstva, samoupravnog socijalizma. I poltrone koje ustaše nisu zaplašili. Iznova započinje bal vampira (krvopija), koji se (nakon laganog obračuna s domoljubima) međusobno iscrpljuju (vlastitom ispraznošću). Dobro je ivan (spominjani) rimac rekao kako je milanović preokrenuo kampanju ...sad je ono što je jedino moguće postala stvarnost. Proročki je (ivan plemeniti (p)rimac) potvrdio svoju nadaranost (u promicanju društvene istine). Očito je obučen za tako teške teme ... partija i priroda, u uzajamnom sažimanju.

Normalno, sarkastičan sam ...

Cornelis van Haarlem: Pad Titana, 1588.


Oznake: Milanović, majka, Plenković, otac i majka, oprost, isprika, Sudar, titani, jame, stoljeće tuge, ivan rimac, društvene istine, sarkazam

Damir Markuš



Izbori za hrvatski parlament (jednodoman, obilježen parlamentarnim apsolutizmom) uz izborne liste preferencijalnim glasovanjem omogućavaju izbor kandidata po nahođenju biračkoga tijela ...
Hrvatska je ponudila, u političkoj krizi, odgovornost građana (udovoljavajući volji birača) (jer je državni dug prevelik).
Mnogi istinski domoljubi nisu imali priliku (u bolja vremena) dosegnuti vladajuće pozicije, niti (unatoč svojim dokazanim vrlinama) utjecati na političke procese.
Zaprepasti usklađenost inicijative za preferencijalnim glasovanjem i potrebnog vremena nacionalnog jedinstva.
(Ona) Hrvatska je ponudila preferencijalni sustav u vrijeme kad je trebala nastupiti vlada nacionalnog jedinstva (spasa) i temeljito osloboditi područje zakonodavstva, politike i državnih službi od orjunašjo-pljačkaške neradničko-nesposobne svojte ...

U tom okružju, kandidatura i preporučeni odabir Damira Markuša, jamstvo je približavanja obavezi biračkog tijela stvoriti vlastitu vlast koja će služiti dobrobiti.
Damir Markuš je vlastitim zalaganjem dokazao svoje časne namjere i ljubav koju gaji prema vlastitoj državi, vlastitom narodu, vlastitoj budućnosti. Odgovor na neodgovornost koju su iskazali mnogi prema vrijednostima koje moramo njegovati. Odgovornost za vlastito (koje nije ničije iako je naše ... treba voljeti kao vlastito). Damir to može.

Damira Markuš (Kutina) je kandidat u VI. izbornoj jedinici, lista broj 3 (HDP, HČSP, ABH, OS), kandidat broj 8.
Zaokružite.



Oznake: Damir Markuš Kutina, hrvatski parlament, jednodoman, parlamentarni apsolutizam, preferencialno glasovanje, domoljubi, vladajuće pozicije, utjecaj na politikčke događaje, vlada nacionalnog jedinstva, jamstvo, odgovornost za vlastito

27

subota

kolovoz

2016

Hrvatski memento



Slom AU, kraljevine, sfrjota, rh ...

Hrvatska se nalazi u specifičnom stanju (ne zove se drugo stanje, već posebno stanje). Populističko popuštanje pri izlazu iz socijal-jugoslav-balkan-samoupravljanja popratilo je otvaranje tržišta (zapadnim robama i uslugama). Pametni su kupili i naučili (što su trebali) od zapada, oni malo slabiji nisu.
Model (od samog početka uočljiv) otvaranja zapadnim robama i uslugama stvarao je potrebu pune zaposlenosti (na uvoznim robama). Dugoročno neodrživ.

Trgovinski deficit je proizveo blokirane, zadužene, prekomjerni javni i vanjski dug ...

Službe koje su sudjelovale u kreiranju (na krilaticama pomirbe i svehrvatstva) takvog modela tranzicije (u svojoj nemoći) su se našle u poziciji nesposobnosti premostiti ono s ovim (sutrašnjim) dobom. Nesposobne su proizvesti model povrata zaduženja, porasta standarda i očuvanja nacionalnih dobara.
Pomalo izgubljene (u metežu narodnog nezadovoljstva) guraju svakog ispred sebe kako bi prikrili svoju slabost - nesposobnost projiciranja budućnosti.
Nespretno guraju nesposobne krkane (Kosor, Josipović, Milanović, Petrov, Plenković, ...) kako bi stvorile alibi za ono što ne mogu (i nisu sposobne), ali mogu nametati imenovane (kako bi nas obmanjivali).

Hrvatska se utapa u rukama spasitelja ...

U Hrvatskoj treba reorganizirati tajne službe i nečasno otpustit sve koji su sudjelovali u stvaranju kaosa (kojeg sada prikrivaju namećući poluidiote).



Oznake: slom, populističko popuštanje, socijal-jugoslav-balkan-samoupravljanje, trgoviski deficit, blokirani, zaduženi, javni dug, vanjski dug, službe, pomirba, svehrvatstvo, tranzicija, povrat zaduženja, stvaranje kaosa

26

petak

kolovoz

2016

Hrvatski smrad



milanović (komunjarski dečko, narkomančić, kvazi intelektualac, kvazi pol(k)itičar, smrad) nije izborna opcija (kad se dogodi njegova pobjeda, izbori su namješteni ...).
Ali je (po hrvatskoj navadi) njegovo zloupotrebljavanje (razuma) narodni kodeks (bijega od bijede). Ne radiš, kradeš, varaš, ikona si (uspješnosti). Zbog toga nam je država dužna k`o Hrvatska ...

Nije sad upitan milanović. Neki rimac (ivan??)(politički anlitičar ??) tvrdi kako je razvidnost milanovićeva sloma s braniteljima (i objava transkripta tog razgovora) milanovićev adut. Medijski je milanović postao glavna tema.
Onda je rimac priopćio kako je milanović glavna tema (i sve pokvario). Sada je rimac glavna tema medija ...

U Hrvatskoj idiotluk napreduje, kampanja (politička) vadi go*na iz go*ana, a ljude gura u go*na (do ušiju).
Smrad (kojeg se treba riješiti).

Nevjerojatna lakoća bespotrebnoga samoponižavanja. (Intelektualno-moralna bijeda.)




Oznake: komunjarski dečko, narkomančić, kvazi intelektualac, kvazi pol(k)itičar, smrad, izborna namještanja, ikona uspješnosti, politički analitičar??, glavna tema medija

25

četvrtak

kolovoz

2016

Aternativa (U srcu ...)



Ako su u Hrvatskoj Plenković i Milanović alternativa strankama/partijama (jedan drugom), nisu alternativa nama (ostalim). Zašto?

Hrvatska ima zamašan (prekomjerni) javni i vanjski dug. Javni dug (državni dug označava ukupni dug države prema vjerovnicima) može rasti na unutarnjem (na unutarnjem nema potrebe jer državne službe smišljaju (monopolne) zakone kojima će namicati sredstva bez zaduživanja) ili vanjskom (nema izgleda jer je zaduživanje na vanjskom planu uvjetovano mogućnošću vraćanja zaduženja) planu.
Vanjski dug ne može rasti (sastavljen od vanjskih zaduživanja koja ne mogu rasti jer mora postojati garanacija sposobnosti vraćanja zaduženja, ili vanjskih ulaganja koja su bezizgledna jer je investicijski ciklus vezan na mnoge parametre (kupovna moć, ukupni potencijal države, radna sposobnost, ... ) koji nisu ostvarivi (bar ne s dvojcem Plenković/Milanović, HDZ/SDP) u RH.

Hrvatska (kao gluha kučka) i dalje kopka na polupopulizmu ideološko/podjarmljivačke politike (obećavanja političkog monopola i obračuna ekonomsko-represivnim mjerama s protivnicima). Hrvatska trči posljednji krug (u takvom političkom ozračju), prije potpunog oslobođenja (prosvjetljenja). Zaduživanjem je sustigla vrijeme otplate (dugova). Loše (po nas i vlast koja se hoće dopasti biračima).


Prijevremeni izbori su morali biti trenutak političkog zaokreta, formiranja demokratske vlade (nacionalnog jedinstva) sastavljene od stručnjaka (čitaj: stručnjaka a ne raznih milanovića, plenkovića, stiera, opačićki, petrova i sličnih), spremnih četiri godine (demokratski mandat) posvetiti oporavku (napaćene) Hrvatske (širom Svijeta). Ponuditi kadrove sposobne sagledati stanje (javnog i vanjskog) duga, sposobne javno raspraviti o modelu obuzdavanja i smanjenja zaduženja (uz istovremeni porast osobnog i društvenog standarda, bez rasprodaje imovine i dobara).
Hrvatska se mora odreći instrumentaliziranja politike u svrhu ostvarivanja povoljnosti za određene interesne grupe i koristiti politiku za nametanje radnog sustava (promicanja pojedinaca i društvenih grupa).

HDZ (po političkom programu) nema ideoloških ili drugih zapreka za ne nametanje radnog modela ekonomske i društvene pokretljivosti, pa je potpuno razvidno zašto SDP stalno podmeće lijeve karijeriste na čelo HDZ-a (Kosor, Plenković, u tom smislu im je Sanader bitno različit-iskoristiv). Jedino tako mogu produžiti model političke podobnosti kao sredstva materijalnoga i društvenog pozicioniranja. (Onaj tko je služio srbima i titu, sposoban je za vlastiti interes na štošta ...)

Ja sam prorekao.


Sweet home Alabama
Where the skies are so blue ...




Flag of Alabama


Oznake: Plenković, Milanović, alternativa (politička), javni dug, vanjski dug, unutarnji i vanjski javni dug, polupopulizam, ideološko/podjarmnjivačka politika, model obuzdavanja i smanjenja zaduženja, rast standarda, zaustavljanje rasprodaje, radni sustav ekonomske i društvene pokretljivosti, sdp smicalice, model političke podobnosti

23

utorak

kolovoz

2016

Sva bijeda socijalizma/komunizma




Komunizam/socijalizam je/su društveni poredak koji negira civilizacijski doseg (privatnog vlasništva).
Oblikovanje društva na temeljima primitivne zajednice, s tehnologijama koje danas posjedujemo (oružja za masovna uništenja, industrija za globalna zagađenja) svojevrsni je hazardni korak (u izvjesno).

Oslobađanje (političkog, a političko sadrži ne/legitimnost upravljanja društvom) čovjeka u sprezi s (organizacijsko-proizvodnim) dosezima društva izvor je (ne)izvjesnosti.

Komunizam/socijalizam je oslobodio necivilizirani potencijal (u čovjeku) i pretočio ga (trajni) izvor zla.
I revolucionarni način (koje su zagovarale komunističke partije pod sovjetskim vodstvom), i socijaldemokratski način (socijalizam parlamentarnim putem) se podjednako oslanjaju na one najgore među nama. Na društveno neosjetljive, nesposobne i rušilački nastrojene. Kočiti društvo (u naprednijem obliku) i umjesto svakodnevnog dopunjanja benefita tako organiziranog društva, ustrajavati na (nefunkcionalnom) arhajskom društvu (svakodnevnim lamentiranjem o potrebi pravednosti) mogu samo poremećene osobe.
Nepostojanje teoretičara društva (do papagaja nakićenih tuđim (marksovim) perjem) proizvelo je društvenu klimu punopravnosti socijalističkog koncepta (iako je vidljivo kako su i ideja i propagatori ideje sedmorazredna (priglupa) balavurdija (čiji su očevi zakoračili stazom srama) iskazujući bezobzirnost i neodgovornost prema svima, naročito prema sebi samima).
Sve (funkcionalne) osobine društva teško optužuju socijalizam/socijaliste (pa i one umjerene). Zagovornici takvih promašaja moraju mrziti društvo do te mjere kako bi postali gluhi (na upozorenja koja im se upućuju).
Oni su u stalnom ratu (s okolinom), i lako postaju instrument vanjskih sila (u razaranju društva).

Bijeda socijalizma/komunizma proističe iz trostrukog negativnog učina; razaraju društvo iznutra (za vlastiti interes), potpomažu rušenju društva za vanjski ili vanjske interese i promoviraju najgore (kadrove) u društvu.
Nameću one najgore među nama,

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se obilježava i u Hrvatskoj polazi od šteta koje su takvi režimi proizveli ... obilježava se 23. kolovoza (na dan potpisivanja pakta Hitlera i Staljina).



Oznake: komunizam, socijalizam, civilizacijski doseg, privatno vlasništvo, tejnologije, dosezi društva, necivilizirani potencijal, izvor zla, teoretilčari društva, stalni rat, instrumenti, sedmorazredna balavurdija, staza srama, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i

22

ponedjeljak

kolovoz

2016

Medalje za postojanje



Ja samo olimpijski pobjednik (u otkopavanju vlastitog vrta)(tražim zakopano djetinjstvo).

Ma koliko se hvalio kako nisam gledao televiziju (nemam je)(kad je imam nema volje uključiti je i potražiti neki kanal), svejedno sam obasut olimpijskim igrama ...

Priželjkujem dugo, vruće, dosadno ljeto.

Nisu mi potrebni (plastični, šareni, umjetno napeti) događaji koji će obilježavati moj život. Nije mi potrebna industrija zabave koja će popunjavati moje slobodno (sve) vrijeme (ovog svijeta) ...

Nekad (bez tv-a i interneta) ljeta su duže trajala, bila su popunjena vlastitim događajima. Bili smo više okrenuti sebi i svojim bližima. Olimpijade i nisu počinjale (u nekim dijelovima svijeta) ...

Ne otimajte mi djetinjstvo (koje sam zakopao u dubokom hladu koštela), ne budite me iz duboka sna (nevažnosti). Važan sam samo sebi (i vlastitom mjerenju vremena). Svaki treptaj (oka) brojim kao škljocanje foto-aparata (i stvaram povijest, skrivenu od javnosti, prepunu medalja koje se dodjeljuju za postojanje).

jedna (zlatna) medalja za one koji ne postoje (do u našim mislima)




Oznake: olimpijski pobjednik, zakopano djetinjstvo, olimpijske igre, dugo ljeto, događaji koji obilježavaju život, slobodno vrijeme, duboki san nevažnosti, medalje za postojanje

21

nedjelja

kolovoz

2016

Krvava (narodna) politika koja se nastavlja



Kandidatura koalicije (kako bi drukčije) koja se naziva "narodnom" (kao dio naroda kojem pripadam, Hrvatskog, pitam se kojeg je naroda tako nazvana koalicija) izaziva prijepor.

Ako se mogu kandidirati Milanović, Mesić, Pusić, i sl., a da pri tome postoje i minimalni izgledi izborne pobjede tih osoba, Hrvatska je izgubila.
Ustrajavanje na narodnim obilježjima (a da pri tom ne zastupaju hrvatski narod) državno-pravna je opasna smicalica propagiranja višenarodnosti (koja je po nemarsističkim teorijama nacionalna tvorevina - u Hrvatskoj bi se nazivala hrvatskom nacijom), izostavljajući (hrvatsku) naciju kao okvir.
Zamrzavanje političkog poimanja društva na stadij višenarodnosti, bez nacije i države, upućuje na iznova sukob o pitanju suverenosti (hrvatskog naroda i prava na nacionalnu državu, priznatu u UN-u).
Postojanje tako nakaradnih (protivno međunarodnom pravu i Ustavu RH) političkih ideja ukazuje na probleme. Probleme onih koji su protukandidati takvoj (nakaradnoj) nakupini.

Zapravo (jednostavnijim rječnikom), onaj tko ima problema sa milanovićem i orjunaškom svitom ima nekih drugih problema. Tko se muči s tom nakaradnom, neradničkom, pljačkaškom, laživom, podrivačkom skupinom ima problema sa samim sobom.

Inertnost DORH-a i državnih organa (DIP, razna druga tijela za zaštitu ustavnosti i državnog poretka) zapanjuje. Branitelji (koji se kunu kako su svojedobno bili spremni za domovinu umrijeti (a sve ono za što su krvarili izborima netko poništava)), Hrvati (koji se kunu u hrvatstvo i potrebu vlastite države), profesori (ustavnog prava), liječnici, svećenici, ribari, seljaci, ...
Izgubili ste (vlastiti identitet).

Hrvatska (bez ustručavanja).
Strepimo od vlastitog kukavičluka. (SDP najavljuje nova rastakanja države i državnosti, Domovinskog rata za njih nije bilo (jer su njihovi izgubili u tom ratu).)
Tko od takvih strepi zaslužuje tu neradničku, lopovsku bandu. Narodnu bandu.

ratna razaranja Nuštra, plod jedne politike (koja se nastavlja)



Oznake: izborna kandidatura, narodna kolicija, hrvatski narodm, ostali narodi, nacija, opasno propagiranje višenarodnosti, zamrzavanje političkog poimanja, novi sukob za državnost, protu ustavna kampanja

20

subota

kolovoz

2016

Odjel(i) za likvidacije



Ako je u Jugoslaviji postojao Odjel koji je planirao ubojstva hrvatskih iseljenika, je li postojao Odjel za likvidacije političkih protivnika u Jugoslaviji. (?)

Bušići


Oznake: jugoslavija, Odjel za emigraciju, ubojstva hrvatskih iseljenika, protivnici Jugoslavije

19

petak

kolovoz

2016

Što s populizmom ...




Obećanje o povećanju mirovina na 60% od prosječnih plaća, koje je izrekao Plenković na predizbornom skupu za VII. izbornu jedinicu izaziva dvojbu.



Približavanje sadašnjih mirovina primanjima je neumitan (uz toliki broj nezaposlenih i snižavanje primanja zaposlenicima, uz istovremeno zamrzavanje ili neznatan porast mirovina). Za takvo što nije potrebno obećanje.

Ostaje dvojba. Postoji li želja za porastom broja zaposlenih, porasta primanja zaposlenih i kako to povezati s porastom mirovina?

Zašto bih ja radio prosječno kako bi netko (meni nepoznat) imao 60 % od moje plaće?
Zašto bih ja radio natprosječno (i tako povećavao prosjek) te omogućio da netko ima veću mirovinu od kolege koji još uvijek radi isti posao na kojem je netko umirovljen?
Zašto bih ja radio ispodprosječno, pa ću povećati postotak odnosa mirovine i primanja (te će mirovina biti veća od 60% primanja)? Hoće li u tom slučaju navedeni političar biti izuzetno uspješan (jer je povećao odnos mirovine i primanja)?

Zašto političari (uopće) spominju mirovine? (Jer je socijalistički krvolok nametnuo solidarnu štednju, umjesto životne štednje, i od mirovina napravio pitanje budućih (radnih) generacija koje nisu voljne prihvatiti tu obavezu. Nesposobnost bilo koje postsocijalističke vlasti razriješiti osnovno pitanje rada (pravična nadoknada), stvorilo je društvo potrošača umjesto društva proizvođača. Društvo potrošača nužno stvara socijalne uvjete (sirotinju koju je stvorio društveni poredak, a ne njihova nesposobnost osiguravati životne uvjete).
Ovim je dokaz o zločinačkoj naravi jugoslavenskog socijalizma i društva koje slijedi taj poredak jednoznačno iskazan.
Društvo društvene nepravde ne može popraviti partija/stranka koja je stvorila tu nepravdu. Ili je produžava.

O pravednosti ...

Gustave_Courbet_1819-1877_-_Poor_Woman_of_the_Village

Oznake: povećanje mirovina, prosječna plaća, Plenković, dvpjba, broj zaposlenih, porast primanja zaposlenih, prosječan rad, natprosječan rad, ispodprosječan rad, političari i mirovine, solidarna štednja, životna štednja, obaveze budućih radnih generacija, pravična nadoknada, društvo potrošača, društvo proizvođača, društveni poredak uzrok neimaštine, zločinačka narav socijalizma, društvena nepravda

Stevo (Stiv) Culej



Hrvatska se (zbog društvenih osuda) licemjerno odnosi prema svojim braniteljima (i državi).
Interesno (primitivni), brzo potpadaju pod anarhični (arhaični) model društvenog ponašanja.
Nesposobni uspostaviti i održavati moderni oblik političkog organiziranja (politika je oblik interesnog organiziranja), javno prihvaćaju proklamirane vrijednosti, ali (skriveni) iza glasačkog paravana odlučuju drukčije.
Inače bi uličnim demonstracijama opovrgli račanov, mesićeve, josipovićev i milanovićev mandat/mandate.

Nakon zabluda o sposobnosti hrvatskih birača (nadvladati strahove, dvojbe i iskazati biračku hrabrost), o stupnju političke organiziranosti (koja je refleksija političkog košmara koji je stvorila), treba iskoračiti (birač prema biračima)(nisam birana osoba) prema političkom tijelu i zahtijevati (političku organiziranost, političku odgovornost, političku zrelost).

Glasujte iz dubine srca, glasujte za vlastite kandidate, glasujte za one koji će društvo napraviti uređenijim.
Branitelji! U V. izbornoj jedinici glasujte za Stiva Culeja

8. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ

14. STEVO CULEJ

Pokažite kako ste svjesni trenutka u kojem se Hrvatska nalazi, kako ste svjesni dugoročnosti politike i boljitka koji ćemo ostvariti samo uz odabrane (saborske) zastupnike. Pokažite kako je javno deklariranje domoljublja i hrvatstva našlo mjesta u vašem srcu (i prevladalo sve dvojbe i strahove, nadišlo moralne slomove i pobijedilo hipokriziju).

Pokažimo da Hrvatska nije slučajna država, pokažimo kako nam je stalo do domovine. Dajmo glas pravom čovjeku.






Oznake: Hrvatska, licemjerje, anarhija, arhaični model, moderni oblik političkog organiziranja, proklamirane vrijednosti, birački paravan, ulične demonstracije, slučajna država, domovina, boljitak

18

četvrtak

kolovoz

2016

Zablude o UDB-i



UDBA (sr. Uprava državne bezbednosti, hr. Uprava državne sigurnosti) nije toliko moćna koliko se (mitski) pripisuje toj organizaciji (i njenom utjecaju u postjugoslavenskom razdoblju).
Režimska tajna policija koja se koristila brutalnošću u uspostavi i očuvanju jednog (krvavog) režima.
Bila je jedan od (važnijih) razloga sloma jugoslavenskog režima.

Hrvatska je izrazito malobrojna država/nacija za postojanje dvije ili više političkih opcija, naročito ako su ideološki suprotstavljene.
U Hrvatskoj je ta podijeljenost formalno (iako se iza kuloara odvija politička trgovina) izrazita. Smisao joj je stvoriti okvire podjele društva (u kojoj je manjina privilegirana a većina u političkoj nemilosti).
Nakon feudalizma, Hrvatska (niti kroz različite jugoslavije, niti kroz kraljevinu, pa ni socijalističku tvorevinu) nije prevladala feudalna obilježja.
Povlašteni sloj održava povlaštenost nad većinom političkim manipulacijama.
Koliko god bilo nevjerojatno, HDZ prednjači u tom obmanjivanju.
Postoji povlašteni (politički) sloj, postoji obespravljena većina, HDZ je obnašao vlast (uključujući odgovornost za ustavna i sigurnosna pitanja) 18.5 godina.

Stiglo je vrijeme naplate takvoj politici.
Pojavile su se političke grupe nezadovoljne sveukupnim stanjem (i nesposobnošću vladajućih riješiti osnovne političke probleme).

Osnova malobrojne države pri uspostavljanju političke vlasti mora biti spoznaja o ograničenosti kadrovskih resursa. I potrebi suglasnosti za obnašanje političke vlasti.
Samo kvalitetni kadrovi mogu unaprijediti državnu upravu i državu. (Nedostatak tih kadrova produbljujemo (fiktivnom) političkom podijeljenošću postojećih kadrova).
Nije UDBA premrežila Hrvatsku. Hrvatska je premrežena feudalnim obmanama i malobrojnošću kvalitetnih kadrova koji obnašaju državne službe.
UDBA u socijalističko doba (krvnici) nije bila sposobna, već brutalna. U Hrvatskoj je posebno oslabljena (te je teza i udbaškoj supremnaciji pri stvaranju RH začuđujuća, ali kao dio specijalnog rata učinkovita u osnovnoj zadaći - zamagljivanju razloga neuspješnog društva).
To je vidljivo, UDBA je samo izgovor za našu sljepoću, paravan za uspostavu/restauraciju/produžavanje feudalnog uređenja.



Oznake: udba, režimska tajna policija, razlog sloma jugoslavije, malobrojna država, ideološka suprotstavljenost, podjela društva, priveligiranje manjine, feudalna obilježja, brutalna služba

17

srijeda

kolovoz

2016

Liste (značenje)



Pojava velikog broja lista za predstojeće parlamentarne izbore govori o dosadašnjoj nedemokratičnosti Hrvatske.
Četiri godine sdpove vladavine otvorilo je oči svima, probudilo političko biće u svima nama.

Ako milanović, pusić i slični mogu neometano ostvarivati sve vlastite političke ciljeve u (demokratskom, hrvatskom, kršćanskom) Saboru, onda je vrijeme za opću pobunu.
Vrijeme je za buđenje svih (demokratskih) političkih interesa (koje je HDZ zagušio pričama o domoljublju i državotvornosti).

Jednoumlje (izrazito nedemokratično, bez ostvarenja parcijalnih interesa određenih političkih i ostalih skupina društva) smjenjuje višestranačka poplava lista (pluralitet političkih zahtjeva), koje neće ni ulaskom u Sabor ostvariti vlastite ciljeve.
To je zadaća jednoumlja (nakon vlastitog monopola na odlučivanje), stvoriti privid političkih mogućnosti (i u potpunosti onemogućiti ikakve političke promjene (disperzije političke moći i posljedica takve disperzije)).
Cilj više stranačkih i nezavisnih lista je zadržati okvire političke moći (uspostavom nefunkcionalnog višestranačkog parlamenta) skoncentrirane na priveligiranu skupinu ...

HDZ je (kroz 26 godina) samo u vrijeme Franje Tuđmana uspješno (učinkovito) odgovarao ovom (političkom) izazovu. Kasnije verzije HDZ-a se nisu približile ovom problemu, nego su vlastitim političkim djelovanjem potpomagale stvaranje političkog monopola.
HDZ je napustio demokratizaciju (društva), zajedništvo (proglasio se strankom, umjesto pokretom) i hrvatstvo (odustajući od demokršćanskih načela; otklonom od dijaspore, BiH Hrvata, branitelja, simbola hrvatstva ...).

Pojava preko 170 lista za predstojeće izbore ukazuje na prethodni problem (nedemokratičnosti i nepostojanja disperzije političke moći; neostvarenja političkih ciljeva velikih skupina društva) i nailazeći (planirani) problem neusaglašavanja ostavrenaj parcijalnih političkih interesa inače ostvarivih u demokraciji).
Predstoji paraliza političkog sustava (dosada ostvarivana političkim monopolom jedne ili druge partije (HDZ, SDP)), od sada tvorbom raznolikog parlamenta (koji kao i do sada nije sposoban provoditi politiku zadovoljavanja interesa birača ...).

Ne zna se zašto, ali cilj hrvatske politike je izvlaštenje naroda kao nositelja vlasti ...




Oznake: Izborne liste, parlamentarni izbori, nedemokratičmnost, političko biće, politički monopol, opća pobuna, jednoumlje, pluralitet političkih zahtjeva, privid političkih mogućnosti, disperzija političke moći, politički izazov (uspješnosti), obilježje HDZa, paraliza parlamentarnog života, izvlaštenje naroda

Geološki



Problem(i) hrvatskog društva


Socijalizam (koji je poharao društvo) ostavio je dubokog traga na hrvatskom biću.
Kao i svaki socijalizam, jugoslavenski (danas hrvatski) produbio je (nakon početne nacionalizacije) sveukupno siromaštvo društva.

Padom Berlinskoga zida i padom Varšavskoga pakta, raspadom jugoslavije u Hrvatskoj je nastupilo doba povratka stratificiranom društvu.
Raslojavanje društva (od prvotne podjele na partijaše i nepartijaše) (kao i sve nenametane društvene pojave) teklo je postupnu (naglo).
Nekolicina (odvažnih) se obogatila naglo (što ne znači nužno na ratnom profiterstvu ili nekom drugom nedozvoljenom obliku bogaćenja). Ostatak je zadržao socijalistička obilježja.

Narod je doživljavao novu hrvatsku vlast kao zamjenu za jugoslavensko-velikosrpsku (ali podjednako poželjno socijalističku), a vlast se (u svim segmentima) prilagodila takvim zahtjevima.
Nesposobnost društva proizvesti okružje novih odnosa (stvarajući crvenu Hrvatsku), potpomognuto je (planiranim) povratkom crvene buržoazije (lumpen-proletera) i pozicioniranjem takvih kadrova u sve pore društva.
Nesposobnost suprotstaviti se povratku (recikliranjem) komunjara-orjunaša postuđmanovski je tuđmanovski plan stvaranja (održavanja) "crvene" Hrvatske - socijalističke tvorevine s himnom Lijepa naša.
Plansko popuštanje (Račanu, Mesiću, Josipoviću, Milanoviću), s namjerom ustavnih i zakonskih okvira (kojima bi se okovala socijalistička Hrvatska) HDZ-ov je pakleni plan (milenijske urote).
Hrvatska nije sposobna provesti ciljeve tranzicije (razlaza sa socijalističkim sustavom).
Hrvatska nije sposobna ostvariti društvo sloboda.

HDZ prebacuje odgovornost na SDP, SDP na srbe (koji bezrazložno (više u svojoj naivnoj priprostosti) prihvaćaju ulogu gromobrana u svim unutarhrvatskim (teškim) obračunima).

Dakle, HDZ je grobar moderne, nacionalne, demokršćanske, razvijene, radišne i uspješne Hrvatske. (Planski.)

Kako se to očituje u svakodnevnom životu?
Niti jedan cilj tranzicije (tržišna privreda, slobode rada, slobode tržišta, političke slobode, osobne slobode) nije ostvaren. Otklon od socijalizma je kozmetičke naravi (nekolicinu (financijski uspješnih) su pustili kako bi služili kao primjer uspjeha tranzicije, iza njih "instalirali" partijske poduzetnike (koji upravljaju nacionalizioranim pa privatiziranim u ime partije/a)).
Najlakše je ustanoviti socijalističku narav svih HDZ-ovih vladavina promatrajući niže dužnosnike (u gradovima, općinama i županijama). Upravljajući proračunima (utemeljenim na državnom monopolu (prireza, poreza) i državnom proračunu (podjednako monopoliziranom), protivno nesocijalističkim principima, naguravali su se na milijunske ili veće iznose kojim su upravljali (bez da su zaradili niti deset puta manje iznose u privatnom životu)? Kako je moguće povjeriti proračune ljudima koji nikad nisu upravljali s tolikim količinama novaca, a praktički bez kontrole ili posljedica ...?
Iskorištavati financijsku moć (pogodovanjem u poslovima, u namještanju na državna zaposlenja, u kapitalnim investicijama i ulaganjima, ...) utemeljenu na državnom monopolu i neadekvatnoj kontroli (upravljanja državnim resursima) osobina je socijalističkog sustava (jednakosti). Osobina socijalizma je uporaba državnog monopola u naplati poreza, ali i korištenje državnog monopola u raspodjeli tih sredstava.

HDZ je (partijski) iskoristio (minorni i beznačajni) SDP u stvaranju parlamentarnog apsolutizma i zakonskih okvira produžetka socijalizma prividnom demokratizacijom.

Svijet je lopta šarena ...

(Geološki, Hrvatska ima malo nafte, ali mnogo budala ...)


Oznake: socijalizam, siromaštvo društva, pad Berlinskoga zida, pad varšavskoga pakta, partijaši, nepartijaši, raslojavanje društva, hrvatska vlast, poželjno socijalistička vlast, postuđmanovski tuđmanovski plan, Crvena Hrvatska, milenijska urota, tranzicija, društvo sloboda, grobari moderne Hrvatske, produžetak socijalizma, prividna demokracija

16

utorak

kolovoz

2016

Mili bože, je li to moguće ... ?




Objavljene su izborne liste za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.
Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, nakon provjere ispravnosti, službeno je (u zakonskom roku) objavilo važeće izborne liste stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje sudjeluju na predstojećim parlamentarnim izborima.
(Umjesto uobičajene poruke (Svima želim mnogo uspjeha) ipak se moram (vrlo nezadovoljan) kritički osvrnuti na trenutno stanje ...)

Nitko (uz čast pojedinačnih iznimki) nije ponudio liste (dokazanih)(sposobnih)(prepoznatih)(poznatih) koje odgovaraju trenutku (prvi izvanredni parlamentarni izbori)(dugotrajna kriza koja je proizvela drugu i treću krizu (prekomjernog zaduživanja, iseljavanja)).

Hrvatska je bačena u ropstvo političkim elitama (koje su sve samo ne političke elite). Ropstvo.

(Da je demokracija bila bi lustracija (ne bi bio Jandroković, Stier i Plenković, ne bi bio Milanović).)

Tko očekuje kvalitetan pomak s takvim kandidatima (npr. Slaven Horvat, kandidat br. 8, lista br. 18 (ŽZ, PH, AM, AD) u VII. izbornoj jedinici)?

Anonimni (jurišnici), partijski poslušnici.
Hrvatska je na koljenima ...


Oznake: Izborne liste, DIP, kritički osvrt, odgovor trenutku, prvi izvanredni parlamentarni izbori, političke elite, ripstvo, demokracija, lustracija, jurišnici, partijski poslušnici

14

nedjelja

kolovoz

2016

Tko je taj Željko Glasnović?



Hrvatska je idejom jugoslavenstva politički okupirana (prvotno integralnim pa unitarnim jugoslavenstvom) skoro dva stoljeća.

Smislena (i organizirana politička) aktivnost na iznova uspostavi hrvatske države rezultirala je Načelima hrvatskog Domobrana (koja su potpisali dr Ante Pavelić i dr Vlatko Maček, tridesetih godina prošlog stoljeća ...).
Načela odbacuju jugoslavensku ideju (iako izrijekom ne spominju jugoslavenstvo ...).

Država (kao najviši oblik društvenog organiziranja) višestruko je složena (sociološka) tvorevina. Osnovni postulati (nacionalne države) podjednako su temeljni i jugoslavenskoj i hrvatskoj državi ...

Sukob (sudar jugoslavenske (kao i velokosrpske) i hrvatske nacionalne ideje) rezultirao je početno nametanjem (jedne ili druge ideje) nasiljem (u tom smislu niti jedno jugoslavenstvo nije abolirano nasilnog karaktera)(niti je moralno superiorno), pa se pretočio u ratni sukob. (Ratne sukobe.)

Po završetku ratnih operacija (politici aboliranja (pobunjenika) i pacificiranja, mirenja (nacionalnih Hrvata i Hrvata jugoslavena, velikosrba, orjunaša) u Domovinskom ratu, nastupila je era detuđmanizacije, rastakanja HDZ-a (nositelja društvenih promjena u tom razdoblju), omalovažavanja hrvatskih branitelja i materijalnoga uništavanja hrvatske države ...

Umirovljenje hrvatskih generala (2000.g.) početak je novog sukoba jugoslavena (velikosrba) i Hrvata.

HDZ (pokret/stranka), nositelj početne (uspješne) političke borbe i organizator oružane obrane Republike Hrvatske, po smrti glavnih protagonista, nikad više nije dosegao razinu svijesti, odlučnosti, sposobnosti ispravno se suprotstaviti novoj jugoslavenskoj (velikosrpskoj) navali ...

Umirovljenje hrvatskih generala (privremeno) je isključilo (najodlučnije) borce za hrvatsku neovisnost. Dužnost HDZ-a je omogućiti braniteljima i generalima (kroz političku djelatnost) na ravnopravan tretman u društvu.
Ali HDZ to nije znao, nije sposoban za takav čin.
(HDZ je zaokupljen unutarstranačkim frakcijskim borbama za (kvazi)politički i materijalni status, bez sposobnosti kvalitetno utjecati na politički život Hrvatske.)

Kako je Domovinski rat branio postavku suverene Hrvatske (politički konstrukt), moguće ga je svakojako tumačiti. Neupitno je da je Domovinski rat bio obrambeni, pravedni, oslobodilački rat.

Neupitna je i borba protiv siromaštva (s ciljem uspostave hrvatske suverene države). Univerzalnost cilja (hrvatska državnost)(sa svim posljedicama državnosti) određuje rat protiv velikosrpske i jugoslavenske agresije (ma koliko isticali agresore) u novom svjetlu (oslobođenom međunacionalnog karakatera tog sukoba).
Sputavanje hrvatskih branitelja i hrvatskih generala u političkoj borbi (za ciljeve Domovinskog rata) nečasni je čin hdzove vrhuške. Omalovažavanje uzvišenosti cilja (dok su istovremeno bili u mišjim rupama, ili su aktivno sudjelovali (pa i sa visokih stranačkih dužnosti) u podrivanju onog (veličanstvenog) HDZ-a i borbe za neovisnost).

Istup generala Željka Glasnovića u političkoj kampanji korak je ka konačnom ostvarenju hrvatskih snova ... obračun s rušiteljima hrvatske suverenosti. Ukazivanje na neodrživost teza o hrvatskoj krvoločnosti i politička zlouporaba tih teza. General Željko Glasnović je neovisni kandidat u XI. izbornoj jedinici, za dijasporu, ali je jednako kandidat cijeloj Hrvatskoj. Jer se bori za univezalnost prava na dostojan život ...
Povratak časti (jednom rasutom i poniženom narodu), vjere u bolje.

Hrvatska, za sva vremena!



Oznake: Željko Glasnović, ideja jugoslavenstva, integralno jugoslavenstvo, unitarno jugoslavenstvo, Načela hrvatskog domobrana, velikosrpstvo, sukob, nametanje nasiljem, moralna superiornost, detuđmanizacija, rastakanje HDZ-a, omalovažavanje hrvatskih branitelja, materijalno uništavbanje hrvatske države, novi sukob, suvereneost, univerzalnost borbe, međunacionalni karakter sukoba, nečasni (politički) čin, kandidat dijaspore

13

subota

kolovoz

2016

Kičma&*Uda



Debata (koju neću gledati jer je nisam gledao ...) ima svoje popratno logičko tumačenje.


Svi su znali kako Milanović bezočno, bahato i prostački laže (iako ponekad i istinu laže).
Čemu je bila potrebna (do sada nitko tko je držao do sebe nije debatirao s takvom nakaradnom osobom) debata s takvim (ne)karakterom.

Tumačiti Milanovićev (izborni) uspjeh njegovom verbalnom osobnošću (u zemlji bijednih, gladnih, umorenih komunizmom, socijalizmom i jugoslavijama (prepunim srba i srpske okrutnosti), što je on otvoreno zastupao) nije ništa do povodljivost i popustljivost (u bitnim segmentima društva i života). Nemate kičme i bojite se tajnih službi ... to je razlog Milanovićeva "uspjeha". Niste se usudili izići na ulice i odgovoriti neverbalno majmunu (koji razumije samo neverbalno obraćanje ... toliko o njegovoj verbalnoj uspješnosti). Prisila.

Sad ste (iznova) opet isti (Plenković je verbalno uspješniji od Milanovića, vi i dalje nemate kičmu i niste sposobni ni verbalno ni neverbalno odgovoriti na planove tajnih službi). Bojite se.
Vi ste roblje (roblja).

Bistra izvorska voda ima više kalcija od vas ... (uputa, kalcij je potreban za tvorbu koštanog sustava).


Oznake: debata, logičko tumačenje, Milanović, bezočno, prostački, laže istinu, debata s nekarakterom, verbalna osobnost, umoreni komunizmom, iznova opet isti, bez kičme, verbalno, neverbalno, planovi tajnih službi, strah, kalcij, bistra izvorska voda, koštani sustav

12

petak

kolovoz

2016

Nadnaravno (naravno)



Plenković je u debati pokazao svoje pravo (sposobno) naličje.

Toliko je superioran nad Milanovićem (što, ruku na srce, ništa ne govori o Plenkoviću (već o nama koji smo trpjeli Milanovića, a trebali bi trpjeti i (podjednakog, retorički drukčijeg) Plenkovića).

Ako je Plenković verbalno porazio Milanovića (i otvorio vrata vlasti), zašto verbalne vještine nije iskoristio prije?
Zašto verbalno nije potukao (Karađorđeviće, orjunaše, četnike, partizane) Tita, Miloševića, JNA, Račana (Šuvara i Bakarića)? Zašto nije Milanovića verbalnim vještinama prijevremeno svrgnuo s vlasti? Zašto je Plenković čekao imenovanje predsjednikom HDZ-a da bi iskazao svoje verbalne (nadnaravne) vještine (vratiti će i državni dug tim vještinama?)? Zašto nitko nije iskoristio verbalne vještine (prije Plenkovića)?
Bit će da je ipak Plenković izgubio i prije nego je počeo govoriti (jer se netko ružno poigrava sudbinom jednog naroda producirajući demokraciju (koje nema) i vještine (kojim se ne ostvaruje ništa)).
Mi smo dobitnici. Još jednom se pokazalo kako se izbori u RH namještaju (naočigled svih). Strah i treptaj (koji ukazuje na besprizornost bezobraštine koju nam serviraju).

Onaj tko verbalno pridoda jednu kunu u proračun RH, dobiti će nobelovu nagradu za mir (i ekonomiju).

Ja sam rekao!


Oznake: Plenković, debata, naličje, superioran, Milanović, retorička razlika, demokracija koje nema, vještine, dobitnici, namještanje izbora, bezprizornost, kuna u proračunu, nobelova nagrada za mir i ekonomiju

Sva vlast roblju



Hrvatska ima novu struju (starog sjaja).
Traže volontere (u državnim službama (vjerujem kako oni drže da bi bilo prikladno nekoga platiti a volontirali bi sinovi glasača ...)).

Hrvatska postupno klizi ka stadiju kada će državom upravljati robovi (danas ih nazivamo volonterima)).

Sva vlast roblju ...

(Hrvatska je tranzicijom umjesto tržišnom kapitalizmu, krenula ka robovlasništvu ...).



11

četvrtak

kolovoz

2016

Blogobojasni blog



Evo zašto su ugradili Plenkovića ... on je poznat po patnji za Hrvatsku i spoznaji o zločinačkoj naravi jugoslavenskih/titova režima/a.

HDZ traži vlastitog krvnika ili spasenje ...


(Jadan ti sam ja s krvatima ...)(Stalno srljaju u jame, tuđe države i siromaštvo (materijalno i duhovno)).


Oznake: Plenković, patnja za Hrvatsku, zločinačka narav, jugoslavenski režimi, krvati, jame, tuđe države, siromaštvo

08

ponedjeljak

kolovoz

2016

Podivljali Max



Svojedobno je HDZ tražio (stvarajući okvire pokreta) podršku svih političkih opcija u političkom obračunu s jugo-orjunaško-četničkom JNA, beogradskom vrhuškom, komunističko-prosrpskom, prosovjetskom unitarističkom krvavom diktaturom ...

Titova politika (podupiranja prosovjetskih režima), zaobilaženja povelje UN-a i distribucije oružja i pružanja vojne logistike (podjednako krvavim ili krvavijim režimima), stvaranja titoista (s podjednakom željom sudjelovati u stvaranju svjetskog terorizma) nejasne društvene stratifikacije iznjedrila je krvavi epilog.

Složenost odnosa (totalitarizam zakrabuljen socijalizmom s ljudskim licem ... (kakav li je tek onda bio onaj drugi socijalizam) poigravanje je s ljudskom strpljivošću.

HDZ je u prvotnom stanju težio svehrvatskom pokretu s jasnim ciljevima. Danas je strančica s nejasnim političkim programom, vođena i vodana (preko bara i lokava)(u kaljužu ljudske bijede).

Sanader, Kosor, Karamarko, Plenković ... (što zapravo mi hoćemo?).
Htjeli smo političku snagu koja će transformirati hrvatsko društvo (ustrajavanje na suverenitetu je borba za slobodu, boljitak (prosperitet, blagostanje)). Nametanje parlamentarnoga apsolutizma, odustajanje od transformacije društva ka modernom (sloboda rada, sloboda tržišta, političke slobode) sveli smo se na arhajsko društvo (političke vrhuške)(koja lažima osigurava svoj povlašten položaj).

Onima koji lažu čitav život i lažima su nas isporučili velikosrpskoj četničko-zločinačkoj kamarili nije vjerovati. Iznova će nas isporučiti na gubilišta ...

(Zanemarivati četiri godine pogubnu politiku milanovića i sdpa, a nakon toga vraćati se na političku ravnopravnost (demokratskoga uvažavanja) politika je političkih diletanata (čiji su nas očevi već jednom prodali ...). Sto tisuća radno sposobnog stanovništva neće braniti Hrvatsku, neće hraniti Hrvatsku, neće plaćati zdravstveno za umirovljenike ... oni su nepovratno izgubljeni (jer su iselili, i negdje drugdje stvaraju vlastitu budućnost). Opustošili ste (ljudska srca) ... nitko vam ne vjeruje, nitko vam se ne raduje... umrite u bijedi vlastite bezvrijednosti.

Hrvatska optužuje.
Nećete se političkim smicalicama osloboditi civilizacijske osude jednog zločinačkog sustava (jugoslavensko-komunističko-socijalističke diktature). Nećete političkim manevrima (na zasadama osude drugog sustava (dokaz da su političari znatno ograničeni jer se drže osude jednog označenog sustava, a drugi je (koliko mi vrištali) prihvatljiv)) izbjeći zločinačku nakanu i narav jugoslavenštine i socijalizma. Suočavanje s karakterom tog sustava čeka vas svakodnevno (na svakom uglu). Nećete pobjeći istini. Nećete pobjeći pravdi. Nećete nametati politički (niti bilo koji drugi) vrijednosni sustav.
Vratite nam našu vlast ...



Oznake: HDZ, politički pokret, cikljevi pokreta, titova politika, titoizam, socijalizam s ljudskim licem, nejasan politički program, la, isporučivanje na gubilište, politika ravnopravnosti demokratskim uvažavanjem, političke smicalice, politički manevri, nametanje političkog vrijedonosnog sustava, narav jugoslavenštine

06

subota

kolovoz

2016

Za Dom Spremni



Država (nezavisna) stvara svoje zakone kojima regulira pravne odnose ...




Normativni akt. Što je normativni akt?



I norma i (pravni) akt, normativni akt. Opće pravno pravilo (zakon, uredba, pravilnik i dr.), opće pravilo o ponašanju.

Dvojbe o značenju pokliča Za dom, spremni! treba razriješiti pravnim aktom po kojem se niti u kojem slučaju njegova uporaba ne bi mogla tumačiti postupkom protiv nekog zakona RH. Dekriminalizacija (smisla i tumačenja okolnosti uporabe). Za dom, spremni treba tumačiti kao domoljubni čin (iskazivanja ljubavi prema domovini (u modernom smislu pripadnosti hrvatskoj naciji (bez obzira na etničko podrijetlo))).

RH je svojim zakonodavstvom stvorila uvjete iskorištavanja jednog izričaja za progon po vrlo čudnoj osnovi: tumačenju smisla i okolnosti pri kojim je korišten izričaj. (Uvijek na štetu hrvatskog ponosa.)

Vrijeme je za referendum kojim će se ta dvojbenost otkloniti (kao što svakodnevno spominjemo Zagreb, Sabor, državu, nezavisnost (ispravnije, neovisnost), župane, kune, Jasenovac (ostaje nerazjašnjeno zašto nisu tražili promjenu imena Jasenovac? ... (htjeli su trajno stvarati kompleks krvoločnosti ...?!)).

Hrvatska mora stvarati vlastite zakone (sposobnost uspostaviti vlastitu vlast nad stalnim stanovništvom na određenom teritoriju ...), to je određenje države.

Za dom, Spremni ...


Oznake: Drava, nezavisna, zakoni, pravni odnosi, normativni akt, norma, akt, opće pravilo o ponašanju, za dom spremni, hrvatski ponos, referndum, Jasenovac, vlastit zakoni

04

četvrtak

kolovoz

2016

Otvoreno pismo za svakoga i nikoga




Presuda Mustaču i Perkoviću pokrenula je (iznova) nužna pitanja (naravi titoističkog, orjunaškog, jugoslavenskog, komunističkog, nesvrstanog, socijalističkog sustava).

Politički manevar (svođenja smisla osude iskrivljenim tumačenjima na opstruiranje smisla pravičnosti (osude)) zahvatio je pobornike titoističkog koncepta (osporavanja suverenosti Hrvata).

Svi koji su pogođeni presudom (kao dio sustava koji je proizvodio nasilje (nad Hrvatima)), shvatljivo (ili neshvatljivo), osporavaju značaj osude (protežnost na sustav koji je u svojoj osnovi zločinački, počivao je na zločinu i produžavao bi zločinom svoju premoć).

Ali, kada predsjednik HDZ-a osudu svede na zločinstvo jugoslavenskih tajnih službi i nasilnost prema iseljenicima nedvosmisleno osporava zločinačku narav tog sustava naspram Hrvata (pogotovo onih koji su živjeli u Jugoslaviji).
Svjedok sam zločinačke naravi jugoslavenskih država prema Hrvatima. U znatno okrutnijem i brojnijem obliku od onog iskazanoga nasilja prema emigraciji (iseljenicima).
U tom kontekstu prosvjedujem javno protiv nekompetentnog i (namjerno) iskrivljenog tumačenja sudske presude (koja je morala otvoriti pitanja odnosa prema jednom zločinačkom sustavu, usmjerenosti (fokusiranosti) zločina (na Hrvate) i univerzalnosti osude zločina (kao sredstva prevladavanja posljedica tog mračnog doba).

Kao žrtva komunističke antihrvatske represije duboko sam povrijeđen površnošću i neodgovornošću čelnog čovjeka (stožerne (??)) stranke i ciljanoga javnog istupanja (sa svrhom ublažavanja precepcije zločinačkog karaktera jednog doba i osoba koje su obilježile to doba).

Na znanje: javnosti, članstvu HDZ-a (hdz@hdz.hr)

bloger Goto


Oznake: otvoreno pismo, presuda, Mustač, Perković, politički manevar, titoistički koncept, osporavanje značenja presude, svjedok zločinačke naravi, brojnije i okrutnije nasilje prema vlastitom stano, zločinački sustav, fokusiranost zločina, univerzalnost osude zločina, javno prosvjedovanje, površnost i neodovornost, bloger Goto

Neimenovani (niži) izvor



(podnaslov je ispod teksta)


"Osuđen je režim koji je radio protiv hrvatskog iseljeništva ..."

Isti taj režim je u Hrvatskoj provodio politiku pomirbe (??) (glupih i slijepih, pobijedili su i jedni i drugi, dva puta).


Sataraš (sarkazam)




Oznake: osuđen, režim, hrvatsko iseljeništvo, Hrvatska, gluhi i slijepi, dva puta

03

srijeda

kolovoz

2016

Šprajc (i vesna pusić)



(podnaslov je ispod teksta)


Oni su i do sada bili krivi ali nisu bili osuđeni ...


Sarkazam


Oznake: krivi, osuđeni

Vrijeme je za istinu o HDZ-u



Perković je (po Milanoviću) jedan od osnivača HDZ-a (uz druge udbine egzekutore).
Osnovali su HDZ i učlanili milanovićeva oca (Stipu) koji je učlanio sina Milana (i poslao ga u MVP, kako bi se materijalno osigurao).
Učlanili su i Jadranku Kosor (1995.), namjestili je u Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti (pa imenovali predsjednicom HDZ-a i premijerkom RH; presedan).
Učlanili su i komunistu Kujundžića (pa izbacili na margine hrvatske desnice (kako bi kontrolirali politički prostor)). Sad ga vraćaju kako bi HDZ dobio na brojnosti i ugledu ...
Učlanili su i Prgometa, pa izbacili (kako bi, podjednako, kontrolirali ove-one ...). Most,. SDP, HRID, pa opet HDZ kako bi unio novi zaokret u politiku HDZ-a ...
Učlanili su i Plenkovića (2011.) kako bi smjenom Karamarka privoljeli MOST (koji sad tvrdi kako im ni Plenković ne odgovara). Izgubio se smisao smjene Karamarka, nastavlja se kao da je (nedavna) prošlost prošla ..
Gdje je Plenković bio prije učlanjenja u HDZ? (Odgovor: HSLS do 2008.).

Uzput, dok ne postoji (ideološka) vlada (ne treba plaćati političke poslušnike) javni dug se smanjuje u milijardama kuna (na mjesečnoj razini).
HDZ je preuzeo KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP model (zabranjen poveljom UNa) kupovine vlasti (državnim, zajedničkim) novcima.

(Postoji i onaj drugi, pa i treći HDZ). Drugi HDZ je (prijeratni i poratni, hrvatski) pokret.
Treći, opet, kao i prvi pokvareni, ali orjunaše mijenjaju hrvatine sa rukom na srcu ... i zajedničkoj blagajni.


Ustrajavanje (nevidljive vrhuške) na kontroli političkog prostora stalnim recikliranjem (odurnih) kadrova, umjesto takmičenja idejama i učinkovitošću, ukazuje na sumorni (ubilački. zločinački) stroj koji je Hrvatsku zdrobio (u 25 godina postojanja). Sve poduzimaju kako ne bi postojala izborna praksa odgovaranja za učinjeno/neučinjeno, kako se hrvatske stranke ne bi takmičile izbornim programima.
Zagađuju prostor osobama (koje nisu dostojne tolike pozornosti, još manje moći).

Vrijeme je za smjenu onih koji se drže nezamjenjivim (crne eminencije hrvatske bijede).


Oznake: Perković, Milanović, Osnivači HDZa, Kosor, Kujundžić, Prgomet, Plenković, nevidljiva vrhuška, crne eminencije hrvatske bijede

02

utorak

kolovoz

2016

Verbalno (po)(s*anje)



Gdje je HDZ zalutao ...?


Otvaranje iznova dijaloga između HDZ-a i SDP-a postaje očaravajući moment (besmisla) hrvatske zbilje.

SDP (u naravi zločinačka organizacija namještena nemoralnim i neodgovornim osobama) cvijeta HDZ-ovim popuštanjem (glede povijesne osude o naravi i učinu KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP partije).
Posljednji mandat te partije unazadio je Hrvatsku 20 godina (zbrojeno sa propuštenim razvojem, ukupno uništenih 50 godina). Brutalan odnos prema braniteljima (spada u nedjela krvnih delikata), hrvatskim intelektualcima, hrvatskim sportašima, hrvatskoj vjerskoj (katoličkoj) zajednici, hrvatskoj kulturi, hrvatskoj mladosti (kao i uopćeno demografiji), Hrvatskoj ... svakako ukazuje na (pravno-organizacijsku) nesposobnost nacionalne Hrvatske smisleno uspostaviti narodnu državu (u kojoj je zločin biti zločinac).

Ponuda sučeljavanja Milanovića i Plenkovića (borba dva Titana verbalnog iskazivanja) ukazuje na svu bijedu hrvatske stvarnosti. Jedan bahati bezobraznik, drugi isprazni pozer. Pričaju gluposti, te je veličanje njihovih verbalnih sposobnosti (u vrijeme posvemašne krize koju su stvorili) jedini medijski instrument (glancanja drvenog sjaja).

HDZ je u svojoj nesposobnosti ponuditi društvo razvoja (u gospodarskom i političkom smislu) spao na hrvanje u blatu (koje nije blato) sa SDP-om, pritom zdušno omogućavajući da u takvom okružju SDP manje smrdi ...
(SDP je (po poslanju) partija nakaradnih i sumanutih lumpen-proletera koji se krvnički odnose prema narodu (za fotelju ili plaćicu), unajmljena politička strančica koja se voli zvati partijom, prepuna krvi i zločinačkih snova. Zašto HDZ preferira u kvazi višestranačju baš takve izrode (naj pozdaniji su u naručenim političkim smaknućima (cijelog) naroda ...) upitno je samo do prvog u mjesecu ... nakon toga je svima jasno gdje je zalutao HDZ.)

Za dom, Spremni!



Oznake: uspostava političkog dijaloga, očaravajući moment, hrvatska zbilja, povijesna osuda naravi partije, KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP, zbroj uništenih godina, brutalan odnos, sučeljavanje, Milanović, Plenković, bezobrazmik, pozer, veličanje verbalnih sposobnosti, hrvanje u blatu (g*vnima), kvazi višestranačje, pouzdanost u smaknuću cijelog naroda, gdje je HDZ zalutao