30

utorak

kolovoz

2016

Partijska zabluda



... s posljedicama


Izbor vlasti je ispit zrelosti nacije, naroda.
Predizborna kampanja (iznova) retorikom ukazuje na ozbiljnost aktera koji se promoviraju.

Jednom nesmotreno popuštanje milanovićevoj (nerealnoj) želji za moći i vlasti koštalo nas je zbrke, produbljenja krize, povećanja javnog i vanjskog duga, demografskoga sloma, uništenja nacionalnih vrijednosti, ugrožavanja života običnog stanovništva ...
Bahato, bezobrazno derište kojem se svidjelo jašiti na grbači javnih dobara ...


Ugrožavanje temelja (ekonomskih) države, nesposobnost ponuditi smislenu politiku i pribjegavanje (jeftinim, ali jako opasnim) smicalicama isključilo je milanovića iz utrke za premijersko mjesto.
SDP (u koaliciji s političkim trabantima) nema izglede pobijediti na predstojećim izborima. Mogu samo ukrasti.
Ono što su uradili 2011.g. i 2016.g. (nevjerojatno je u zemlji koja je ratom napustila socijalizam povratak socijalista parlamentarnim izborima) "lažirajući" izbore na prijevremenim izborima je nemoguće. Jer slijedi revolucija (razumnih).
Svima je bjelodano razvidno kako ta svita lijenih lažaca nije sposobna voditi državu (naročito ne u krizi, ponajmanje nakon krize u kojoj su preuzeli vlast i produbili krizu).
Nezakonita pomoć takvoj svojti je opasno poigravanje (vlastitim životom).

Vrijeme je revolucije, krvavog razračuna sa bjelodano krvnicima, kojima ništa nije sveto.
(Onaj tko računa na milanovića i mesića krivo računa, a to se mora nekome razbiti od glavu ...)



Oznake: izbor vlasti, ispit zrelosti nacije, ozbiljnost, promoviranje, želja za moći i vlasti, produbljenje krize, povećanje duga, demografski slom, bahatost, temelji države, politički trabanti, napuštanje socijalizma, revolucija

27

ponedjeljak

lipanj

2016

Hrvatska (nogometna reprezentacija)



Nogomet je najočitiji (primjer) hrvatski proizvod (koji posjeduje) profesionalnu kvalitetu.
Kako se odnosimo prema tom proizvodu?
Sretni smo i ponosni? Inspiracija nam je i poticaj (u svim razvijenim državama sportski su događaji poticaj rastu BDP-a)? Profesionalno smo usredotočeni i koristimo uspjehe (vrhunskih) sportaša za promoviranje vlastitih proizvoda i usluga ..?

Postoje dva glavna pristupa (sportu, posebno uspješnom nogometu). Jedan je tradicionalni (kapitalistički), drugi je socijalističko-komunistički (kojem, kroz prizmu odnosa prema vlasništvu, smeta vrhunski sport koji omogućava kapitalistički način bogaćenja i funkcioniranja ...).

Ja sam opredijeljen (trajno). Ne postoji dvojba. Hrvatski nogometaši su vrhunski proizvod (koji direktno i indirektno promoviraju (nacionalnu) Hrvatsku ... nema kraja mojoj sreći kad ih vidim postrojene s rukom na srcu pri sviranju himne).
Spoznaja o posebnoj vrijednosti (koja plijeni i svraća pozornost i drugih nacija) dovoljan je razlog za izuzetnu podršku (inače profesionaliziranom) kadru koji sudjeluje u stvaranju (izvanredne) posebnosti.

Takva Hrvatska (reprezentacija) ne može razočarati. Samo nadahnuti.

Bravo za naše (*staše) (i ne samo naše) nogometaše. Cijenimo rad, talent i upornost kojima ste dosegli (zavidni) ugled ...

Hrvatska za sva vremena!



Oznake: nogomet, hrvatski proiuzvod, inspiracija, Poticaj, promoviranje, pristup sportu, opredijeljen, posebnost, nadahnuće, zavidni ugled

04

petak

prosinac

2015

HDZ (reinkarnacija)


HDZ-ova loša reputacija je krenula po Tuđmanovoj smrti (iako je prije pripremana, pa čak i prije pojave HDZ-a).
Kako je onda HDZ nastao i postao vodeća snaga hrvatskog društva? Zauzimanjem i djelima Franje Tuđmana, njegovih suradnika, članstva i hrvatskog naroda.

Po smrti Franje Tuđmana, nitko nije promovirao politiku HDZ-a u strahu od (prije pripremljenih optužbi za ratne zločine). Sjetimo se, Tuđmana su tri dana po Oluji optužili (Bildt) za ratne zločine, nije pozvan na proslavu godišnjice pobjede nad fašizmom (kao jedini živući predsjednik koji je sudjelovao u toj borbi).
Zatajenje djela i borbe Franje Tuđmana stvorila je (konvertite) spremne odreći se Tuđmanova djela, odreći se izvornih načela HDZ-a.
Zaista nitko nije kriv za kolebljivost i nevjericu (u vlastitu snagu, ispravnost).
Na sjemenu te sumnje izniklo je divlje tkivo (stranputice hrvatske zbilje).
Tko odustane ili posumnja u vlastiti ispravni put, osuđen je na lutanje.

Petnaest godina nitko nije promovirao i okupljao narod na interesima države/nacije. Nije bilo narodnih skupova (do predizborne promidžbe koja po izborima zaboravi obećano).
Rezultat je kolebljivost i rasutost glasača na izborima (presudnim za budućnost svih nas).

Politika je oblik interesnog organiziranja, propusti u kontinuitetu tog organiziranja vidljivi su u nenarodnoj vlasti, nakaradnom sustavu i percepciji Hrvatske kao propale (zaostale) države (što ne negiramo, samo potvrđujemo).

Svi (i sve) za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!



Oznake: Tuđman, politika, promoviranje, stranputica hrvatske zbilje, okupljanje naroda, narodni skupovi, interesno organiziranje, kontinuitet