17

nedjelja

veljača

2019

Mnoštvo je kanibala koji se hrane hrvatskim mesom



Za dom spremni! postaje prijeporni slogan čije se porijeklo i smisao ne određuju nego se vremenski i smisleno izobličuje.

Spominjanje doma (domovine) u vrijeme kad postoji ustaški i domobranski pokret, a član oba pokreta je Ante Pavelić, traži kronološki prikaz pojave i uporabe tog pozdrava. (Tko bi koristio Za dom spremni!?)

(Ustaški pravilnici i uporaba ne ukazuju na ustaški korijen nastanka tog pozdrava. Poistovjećivanje tog pozdrava s ustašama je plod krivotvorenja povijesti (što izumiteljima jugoslavenske nacije nije nezamislivo). Ustaše su popularnu inačicu pozdrava prihvatili u nadi kako će im pomoći približiti se narodu. Zašto onda ustrajavanje na tvrdnjama bez dokaza i dokumenata!? Dokumenti su uglavnom povjesničarski klasificirani i objavljeni.)

Kriminalizacija pozdrava proglašavanjem ustaškim pozdravom sustavna je i mehanizirana rutina ispitivanja socioloških spoznaja u rastakanju identiteta jednog naroda. Hrvati su sustavno demonizirani kao opomena malim narodima o sudbini koja ih može zadesiti, te time hrvatska patnja postaje svjetski poznata.

Daljnje ustrajavanje na krivotvorinama nema zadaću ocrniti ustaški pokret ili potpomoći jugoslavenstvo i partizanštinu, već ovladati istinom (poviješću) kako bi se laži uspostavile kao vrijednost.



Dopis zamjenika tajnika Hrvatskog domobrana u SAD-u Luke Grbića, 3. kolovoza 1936.



Proglas(i) Slavka Kvaternika, 10. travnja 1941.


Oznake: kanibali, za dom spremni, domovina, ustaški pokret, domobranski pokret, Ante Pavelić, mehanizirana rutina, sociološke pojave, identitet jednog naroda, vrijednosti

19

petak

kolovoz

2016

Stevo (Stiv) Culej



Hrvatska se (zbog društvenih osuda) licemjerno odnosi prema svojim braniteljima (i državi).
Interesno (primitivni), brzo potpadaju pod anarhični (arhaični) model društvenog ponašanja.
Nesposobni uspostaviti i održavati moderni oblik političkog organiziranja (politika je oblik interesnog organiziranja), javno prihvaćaju proklamirane vrijednosti, ali (skriveni) iza glasačkog paravana odlučuju drukčije.
Inače bi uličnim demonstracijama opovrgli račanov, mesićeve, josipovićev i milanovićev mandat/mandate.

Nakon zabluda o sposobnosti hrvatskih birača (nadvladati strahove, dvojbe i iskazati biračku hrabrost), o stupnju političke organiziranosti (koja je refleksija političkog košmara koji je stvorila), treba iskoračiti (birač prema biračima)(nisam birana osoba) prema političkom tijelu i zahtijevati (političku organiziranost, političku odgovornost, političku zrelost).

Glasujte iz dubine srca, glasujte za vlastite kandidate, glasujte za one koji će društvo napraviti uređenijim.
Branitelji! U V. izbornoj jedinici glasujte za Stiva Culeja

8. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ

14. STEVO CULEJ

Pokažite kako ste svjesni trenutka u kojem se Hrvatska nalazi, kako ste svjesni dugoročnosti politike i boljitka koji ćemo ostvariti samo uz odabrane (saborske) zastupnike. Pokažite kako je javno deklariranje domoljublja i hrvatstva našlo mjesta u vašem srcu (i prevladalo sve dvojbe i strahove, nadišlo moralne slomove i pobijedilo hipokriziju).

Pokažimo da Hrvatska nije slučajna država, pokažimo kako nam je stalo do domovine. Dajmo glas pravom čovjeku.






Oznake: Hrvatska, licemjerje, anarhija, arhaični model, moderni oblik političkog organiziranja, proklamirane vrijednosti, birački paravan, ulične demonstracije, slučajna država, domovina, boljitak