15

srijeda

siječanj

2020

Institucije i (prdo)domet



Društvo je , po teoriji društvenog ugovora, volja pojedinaca tvoriti zajednicu u kojoj određene poslove prepuštaju institucijama. Brigu o vlastitom životu nikakvim ugovorom (do demagogijom partijaša-udbaša-četnika-komunjara-orjunaša-laktaša) nitko nije prenio na državu.



Slučaj u Splitu je nedvojbeno uzdrmao temelje države-demokracije-institucija.

Od izbornih slogana i programa koji negiraju demokraciju (osvajanje glasova a ne zastupanje biračke volje) do ustrajavanja na uskraćivanju prava pojedinaca za brigu o vlastitom životu (zagovaram slobodu posjedovanja oružja) vode društvo korak dalje od onog na što je većina u brizi za svoje dobro spremna pristati.

Pobuna pojedinca je postala pobuna društva, koje ionako ne radi u korist pojedinca. Vrijeme je za filozofe a ne lažove na državnoj vlasti. Unatoč tome ste za predsjednika odabrali-ili prihvatili prevaranta.

Institucije ne mogu nadomjestiti brigu za vlastiti život. Otklon od prirodnog stanja se skupo plaća.


Oznake: institucije, društveni ugovor, Drava, društvo, dogovor pojedinaca, demokracija, Split, negiranje demokracije, pobuna pojedinca, pobuna društva

07

utorak

siječanj

2020

Škorin poučak II, Demokracija bez pobjednika



Škorin poučak II


Umjesto pilane o izdaji Škorinih glasača, vrijeme je da ostatak hdz simpatizera odustane od monopola hdza na državnu i ostalu vlast i slušaju one koje napadaju (istinske domoljube kojima je napredak Hrvatske zadaća).

Ustrajno neprijateljsko ponašanje hdzovih satrapa prema svemu što je domoljubno a nije pod njihovom kontrolom je iritantno, i konačno je ustrajnom uništavanju domoljublja (Granić doveo Račana, Sanader doveo Kosor , Kosor dovela Milanovića, Granić doveo Mesića, Kosor dovela Mesića, Grabar dovela Milanovića)(Sanader doveo pupovca, Pupovac doveo Plenkovića, ...) došlo kraju.

HDZ je uništio sve vrste HSP-a, HSS, HSLS, HKDU, HDS, ...
Ali je uskrsavao SDP kad god su se ugasili. Uskrsnuo je hrvatsko-srpsku koaliciju iako je ta politika iznjedrila toliko zla. Uskrisili su jugoslavenstvo (orjunu, udbu, jugoslavenstvo, region, ...).

Suverenitet (u cjelini, pa uništavaju i monetarni) su uništili.
Takvima nitko glasa ne daje. Vrijeme je razmontirati hdz mašineriju, posebno isprazno političarenje.


Demokracija bez pobjednika

Demokracija je stanje duha. Način odlučivanja.
Kad netko na izborima pobijedi sa 600 000 glasova (u prvom krugu), ili u drugom krugu s 1 000 000 glasova mora znati da je oko 2 500 000 birača protiv njega.
U demokratskim društvima, kad pobjednik s takvom manjinom pokuša donositi odluke koje ne odgovaraju većini, ta 2 500 000 su stranka koja ne nameće rješenje, nego zaustavlja nametanje provođenja odluka manjine.

U demokraciji su relativni pobjednici jedna politička opcija, a svi ostali neformalna, djelomična stranka (oporba u obrani zajedničkih interesa).
G*vnari iz hdza provode svađu sa svima koji nisu dali glas hdzu kako bi izišli iz zajedničke oporbe (i postali su oporba jer nisu imali potporu većine u donošenju odluka). Zato im je važan povratak lešine komunjarstva-udbašije (sdp) kako bi izigrali demokraciju.
HDZ ne može pristupiti većinskoj koaliciji izbornih gubitnika, jer su protiv narodne volje, ali glasači i članovi HDZ-a mogu istupiti iz tog vražjeg brloga i savjesno posvetiti dostatnu energiju procvatu demokracije i Hrvatske.
HDZ je partijska lešina, njihovo ponašanje je dovelo Hrvatsku na rub građanskog rata.

Relativni pobjednik nema apsolutnu moć, Većina (iako nesložna) ne mora donositi odluke (jer se razmimoilaze) ali ima dostatnu moć i obavezu zaustaviti samovolju relativnog pobjednika (u ovom slučaju kriminalca koji se junači socijalizmom i jugoslavenstvom). Računati na hdz je uzaludno. A to znači da su nestali kao značajna politička organizacija. (Sad će (iako to plenković od početka radi) kao i sdp lešinariti.)

HDZ-u nije cilj demokracija i vlast naroda, pa moraju povratkom komunjara zacementirati sve što je u*rani plenković pobrkao (na našu štetu).

Hrvatska do novih izbora, opoziva ili građanskog rata mora preživjeti.



Oznake: Škorin poučak II, glasački monopol, državna vlast, domoljublje, Suverenitet, političarenje, demokracija, način odlučivanja, Relativni pobjednik, apsolutna većina oporbe, obaveze oporbe, neformalna stranka većine, obrana zajedničkih interesa, građanski rat, opoziv, novi izbori

06

ponedjeljak

siječanj

2020

Zatvori prozor



Ako je na predsjedničkim izborima stranka ponudila predsjedničkog kandidata, ciljevi te kandidature moraju biti jasni.
hdz je stranka oko vlasti (siluju vlast pa nisu na vlasti nego su uokolo, najviše u tami (bezakonja)).
Predsjedničkim izborima izgubili su i parlamentarne izbore. Zašto?
Zato što nisu sposobni procjeniti izglede svog kandidata, a jedna je izborna jedinica.
Tko takvim mamlazima može povjeriti državu?

Ankete i predviđanja rezultat izbora imaju određenu točnost i pouzdanost. I sve su ankete tvrdile kako k0linda nema izgleda (od onog trenutka kad se priklonila pLenkoviću i hdzu).

Iako je izborno tijelo naklonjeno tradicionalnim vrijednostima (obitelj, narod, nacija, vjera, domovina), pobjeđuje kandidat koji je izdajnički protiv svih vrijednosti koje većina podržava (to je u zreloj demokraciji nezamislivo).
Svi su sve znali i predviđali.
Zaključak. hdz je gubitak glasačkog tijela iskoristio za obračun s neposlušnim narodom. Narod najbolje uništava jugo-orjunaška četničko-komunjarska ergela lipicanera (paradni konji koji nisu tako lijepi kao pravi lipicaneri, niti imaju moći do prijetvorno i prevarom zagorčavati život narodu).

2 000 000 pušaka. Kad grme topovi i pucaju puške glas naroda se jače čuje.

(Zabluda je očekivati mesiju i vrijeme koje dolazi. Izbor vlasti je sada i za ovo vrijeme. Sve ostalo je nenadoknadiv gubitak.)

Oznake: predsjednički izbori, vlast, silovanje vlasti, parlamentarni izbori, ankete, tradicionalne vrijednosti, obračun s narodom

03

petak

siječanj

2020

Zašto neću glasovati za kGk



Sjaj jugofašizma


Demokracija je nepostojeći temelj hrvatske države.

Zamislite, u Ustavu RH piše Temeljne odredbe.



Svejedno, jugoslavenski politički naivci svrstavaju antifašizam (što je to?) u temelje RH.
Demokracija je po definiciji fašizma, koji je autoritarni oblik vladavine, i antifašistička.

Unatoč tome, jugo(fašisti) su antifašisti protiv svih osim protiv vlastitog fašizma.
Bitna odrednica njihova postojanja je želja za vlašću, po bilo koju cijenu.

U tom komplotu, Kolinda Grabar Kitarović je , kao unuka partizančića, zaluđena vlastitim obmanama, u čudnom spletu postala osoba koja na najgori mogući način sjaji jugofašističkim sjajem.

Operativac NATO organizacije, od početka s jugofašističkom nakupinom, pripremana (ona ili netko sličan) partijsko-doušničkom linijom održavati stanje jugofašizma vladajućom opcijom u RH.

Premještanje ploče HOS-a iz Jasenovca u Gradišku nije pLenkovićevo već kOlindino nedjelo. Premještanje Thompsona iz Čavoglava u Knin, Slunj, ovi-oni trg je njeno nedjelo.
Poništenje referendumskih inicijativa nije pLenkovićevo već njeno nedjelo.
Instanbulska, Marakeška ... su njeno nedjelo.
Iza svih obmanjivanja naroda i zaobilaženja temelja RH (narodne vlasti, demokracije) stoji jugofašistkinja: kGk.

Izbori su vođeni jednosmjerno, po uzoru na pUtina, sa svrhom osiguravanja povlaštene pozicije (uzurpatora narodne vlasti).
pLenković je hsls-ovac (do 2008.g.), u stranci koja je pregrmila politički slom socijalizma-komunizma, velikosrpsku i jugoslavensku agresiju. Nikako pored zaslužnih nije mogao preuzeti cjelokupni hdz i provoditi antisuverenističku jugofašističku politiku.
Na predizbornim sučeljavanjma, kOlinda se izjasnila kao osoba koja je u hdzu od početka. Zaslužna za stvaranje ovakve Hrvatske.

Jugofašističke armade, ma koliko puta i ma kojim argumentima suočeni sa stvarnošću pogubnosti jugoslavenske ideje nameću (želju za vlašću) jugofašizam hrvatskom narodu. U želji nadživjeti Hrvate.

Sjaj jugofašizma u izdanju bitno ograničene kgk, uz svu veličinu pompe koju oko sebe stvara taj krug, dosegao je svojom ispraznošću zenit. Iz kojeg najjače sjaji.

Ne treba nam takva vlast. Bolju nismo sposobni birati.

Glas protiv kgk, jugofašizma nije glas za nikoga do glas za povratak razuma i odgovornosti za vlastitu sudbinu.


Oznake: demokracija, temelji države, antifašizam, jugofašisti, želja za vlašću, operativac, nato, partizančići, HOS, Jasenovac, Gradiška, Čavoglave, Thompson, sjaj, ispraznost