online

nulla dies sine XVL lineae




30.06.2007., subota

Romano Bolković: Spojio sam Mesića i Zagorca


U kafiću "Britanac" na uglu Nazorove i Britanskog trga Josip i Saša Perković često obavljaju špijunske dogovore, pa je tamo obavljen i razgovor s Romanom Binderom, prijateljem odbjeglog generala Vladimira Zagorca


U današnjoj telefonskoj izjavi za 45 lines Romano Bolković, novinar i vlasnik OTV-a tvrdi da nije spojio Perkovića i Zagorca, već Mesića i Zagorca.


- Sašu Perkovića upoznao sam tek na večeri u Vili Weiss, pojasnio je.


Bolković ne želi reći je li inicijativa za komunikacijom došla od Zagorca, kao što to tvrdi Jasmina Popović i drugi novinari bliski Uredu Predsjednika ili od predsjednika Mesića kao što kaže odvjetnik Zvonimir Hodak. Vlasnik Otvorene televizijije ne vidi ništa čudno ni u tome što je baš on bio posrednik.

- Poznajem, kao i mnogi novinari, Romana Bindera (prijatelj Vladimira Zagorca) iz grada, a poznajem i predsjednika Stjepana Mesića. Ne vidim razloga zašto ih ne bih spojio, ako je to moglo pomoći rješavanju nekog problema, dodaje.


On ne želi podrobnije komentirati navod odvjetnika Hodaka da je na sastanku u Vili Weiss na kojem je i on bio, predsjednik Stjepan Mesić ponudio Vladimiru Zagorcu preko Bindera da surađuje u istrazi:

- Predsjednik je tada Zagorčevu prijatelju otvoreno rekao: ‘Neka Zagorec progovori o tajnim računima, privatizaciji, provizijama, trgovini oružjem, neka to dokumentira, a ja ću srediti da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustane od daljnjeg progona’, - izjavio je Hodak Jutarnjem listu.


- Zar 45 lines misli da bi predsjednik Mesić takvo što rekao Binderu? Mogu posvjedočiti samo da se na tom sastanku dogovarao budući način komunikacije, što je i rezultiralo tim Perkovićevim odlaskom u Beč. Što je pak, Saša Perković u Beču ponudio Zagorcu, ja ne znam, kazao je Romano Bolković za 45 lines.


Ne želi komentirati ni procjene da je Zagorac u suradnji s austrijskom službom uvalio predsjednika Stjepana Mesića i njegova savjetnika u međunarodnu špijunsko-pravosudnu aferu, kao ni navode novinara bliskih Uredu Predsjednika da je Zagorec bio voljan cinkati visoke dužnosnike HDZ-a, bivše i aktualne, ali da je ponudio neke nevažne informacije u dogovorenoj akciji policijskog oduzimanja dokumentacije Romanu Binderu, ali da je predsjednik i dalje bio za suradnju.

- Osim uspostavljanja kontakta, nisam ni na koji način želio sudjelovati u njihovoj komunikaciji jer bih, između ostalog, kao novinar dospio u kušnju da doznale informacije objavim na OTV-u. Zato se ne bih upuštao u komentiranje onoga što ne znam, zaključio je Romanu Bolković izjavu za 45 lines.


P.S. Bio sam šokiran mogućnošću da je informacija o Bolkovićevoj posredničkoj ulozi u ovoj priči istinita iz nekoliko razloga koje ću nabrzinu skicirati s dva citata ljudi bliskih predsjedniku Stjepanu Mesiću:

Razočaran Mesićem i novom vlašću koja nije prepoznala i dostojno valorizirala njegove navodne zasluge u rušenju HDZ-a, Romano je potisnuo mržnju prema Grubišiću i otpuzao mu na poklon. Grubišiću, koji je u međuvremenu za Pašalićev račun ishodio smjenu Zinke Bardić s mjesta glavne urednice Vijesti CCN-a, nije bilo dovoljno poklonstvo u formi plaćenoga oglasa, pa je Romano Bolković krenuo u patriotsko dokazivanje potpuno se stavivši na raspolaganje Iviću Pašaliću i Miroslavu Tuđmanu. Romano Bolković postao je tako megafon u rukama nacionalnih pljačkaša i zaštitnika osumnjičenih ratnih zločinaca. Nekako se čini da mu ta uloga najbolje pristaje.


Ivica Đikić, Aim, Zagreb, 19.8.2001.


Nacional objavljuje pisma koje je Romano Bolković, voditelj emisije 'Dva u devet' na OTV, 1994. i 1995. pisao Franji Tuđmanu od kojeg je tražio da raščisti prljave vlasničke igre na OTV-u ‘Ja ne mogu prihvatiti još jedan suvišan razgovor s Pašalićem, između ostalog i zato jer je Pašalić osobno zainteresiran za OTV te da svojim angažmanom izravno sudjeluje u događajima oko OTV-a.’, piše Bolković Tuđmanu...

Premda silno kivan što ga je u raspodjeli unosnog kolača zapala uloga vrlo sitnog dioničara, voditelj emisije “Dva u devet” ostao je vjerniji svojim instinktima strašljivca i lažljivca: dok je Grubišića potajno denuncirao Uredu predsjednika, istoga je Grubišića u javnosti uzdizao u nebesa. Na sličan način ponašao se u aferi Grupo. Prvo je svim viđenijim političarima vladajuće koalicije ispričao sadržaj ortačkih ugovora između Grubišića, Pavića, Pašalića i Kutle, a potom je, u službenoj istrazi, naglo zašutio, cinkajući one koji su, pak, o tome svjedočili. Štoviše, u nedavnoj istrazi o “crnim fondovima” Bolković je masno slagao kako o financiranju pretvorbe OTV-a gotovo ništa ne zna, jer Kutlu u to doba nije ni poznavao.


Željko Bagić, Nacional, 29.04.2002.


P.P.S. Začudilo me i da Zoran Šprajc u večerašnjem Dnevniku nije imao prilog na temu propalog deala Mesić-Zagorec, a Nova TV je korektno nastavila priču.


- 20:42 - Komentari (7) Isprintaj #

29.06.2007., petak

45 Lines Breaking News


ROMANO BOLKOVIĆ POSREDOVAO IZMEĐU SAŠE PERKOVIĆA I VLADIMIRA ZAGORCA


Odvjetnik Vladimira Zagorca Zvonimir Hodak demantira ptičicu koja je blogu 45 lines došapnula da se razgovor Merlić- Jukić nalazi na jednom od dva DVD-a koji se prevode na austrijskom sudu. Hodak kaže za Jutarnji list:

Predsjednik Republike Stjepan Mesić obećao je generalu Vladimiru Zagorcu da će do 16. lipnja ove godine urediti da se tjeralica protiv njega stavi izvan snage, a Zagorec je zauzvrat trebao dati podatke o tajnim računima, privatizaciji, provizijama te sve to dokumentirati.

Tvrdnje su to Vladimira Zagorca koje nam je danas prenio njegov zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak. Mesićevu je ponudu Zagorcu, kaže Hodak, izravno prenio predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković na sastanku u Beču 25. svibnja ove godine. Dogovor koji su postigli Zagorec i Perković audio je i video snimljen na dva DVD-a koji su predani austrijskoj istražnoj sutkinji.


Hitno bi se trebao sastati saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da se ispita teza jesu li Predsjednik i njegov savjetnik Perković narušili nacionalnu sigurnost tako što su upali u zamku austrijske tajne službe s kojom je surađivao Vladimir Zagorec.

Hodak dodaje da je osoba koja je uspostavila kontakt između Zagorca i Perkovića jedan poznati tv novinar.

- Zagorčeva prijatelja tada je nazvala prijateljica i prenijela mu poruku jednog poznatog TV novinara da s njim želi popiti kavu i ostavila mu njegov broj mobitela - kaže Hodak i dodaje da su se nakon nekog vremena sastali te mu je taj novinar rekao “da su ga zvali ‘oni gore’ i da ne bi bilo loše kada bi se s njima sastao, pa i sa samim ‘šefom’”...

- Perković i Zagorčev prijatelj su se ipak 12. ožujka ponovno sastali u gostionici Britanac. Perković je došao službenim automobilom s vozačem koji ih je odvezao u Vilu Weiss gdje ih je već čekao novinar posrednik - prenosi Hodak i dodaje da im se predsjednik Mesić pridružio i Zagorcu ponudio ulogu pokajnika.

- Predsjednik je tada Zagorčevu prijatelju otvoreno rekao: ‘Neka Zagorec progovori o tajnim računima, privatizaciji, provizijama, trgovini oružjem, neka to dokumentira, a ja ću srediti da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustane od daljnjeg progona’ - izjavio je Hodak.


Izvor blizak Zagorčevoj obrani u izjavi za 45 lines demantirao je sumnju da je riječ o Dubravku Merliću, koji je u to vrijeme predvodio Mesićevu antizagorec kampanju ugošćujući svjedoke koje je na vezi držao Saša Perković.

- Ne. Riječ je o Romanu Bolkoviću. On je spojio Perkovića i Zagorca.

Ova nam je informacija potvrđena i iz krugova bliskih Hrvoju Petraču, kojega se može smatrati inicijatorom Zagorčevog progona.

Do zaključenja posta nismo uspjeli dobiti Bolkovićev komentar, a moramo priznati da smo šokirani mogućnošću da je informacija o njegovoj posredničkoj ulozi istinita.

- 23:43 - Komentari (5) Isprintaj #

Jukić o židovskim draguljima




Šapnula mi je ptičica da se na austrijskom sudu na njemački prevodi sadržaj gornjeg videa, odnosno donji transkript razgovora novinara Dubravka Merlića i Ferdinanda Jukića, jednog od svjedoka u istrazi o sudbini dragog kamenja za čiji se nestanak u Hrvatskoj okrivljuje Vladimir Zagorec. Jukić je, podsjetimo, u tom nastupu, dobrim dijelom, potvrdio priču ekskluzivno objavljenu na 45 lines:

Zagorčevi dragulji su ustaško blago oteto Židovima

Merlić je s tolikom obazrivošću ispitivao Jukića o delikatnoj tezi da bi ovaj transkript trebao uči u fakultetske priručnike kao primjer kako se ne radi istraživački interview.

Prosudite ponovno:

-Dakle, gospodine Jukiću, Vi ste 1993. dobili to drago kamenje da ga prodate.


* Da ga pokušam prodat, da...

- A zašto?

* Da bi ga se unovčilo, i normalno, založilo za kupovinu oružja.

- Možemo li tvrditi da je netko te dragulje, to drago kamenje dao iz najbolje namjere, da se to pretvori u novac za oružje?

* Točno, točno, točno...

- Je li to jedna osoba dala ili neka institucija?

* Institucija, jako velika.

- Ured Predsjednika je... Ima li veće institucije od Ureda Predsjednika?

* Ima.

- Koja?

* Ma, ne mogu Vam sad to reći. Ja sam dao iskaz Državnom odvjetništvu...

- Jel Crkva? Crkva je iznad...

* I ne mogu da iskačem sad iz toga. Oni vode istragu, a ja Vam samo mogu reći ono što sam rekao i njima. Kod njih je opširnija situacija i dokumentacija.

- Da, da... Dobro. Dakle, postoji inače, vrti se u kuloarima i medijima jedna teza, koju ću ja reći, pa ćete Vi vidjeti da li... Po onome što, što Vi govorite, ako ste Vi vjerodostojan svjedok, ta bi teza mogla biti zanimljiva. Po svemu sudeći, neki krugovi tvrde da je u to doba, dakle 1993., određena količina dragog kamenja bila donirana od Katoličke Crkve da se to drago kamenje uloži za obranu Hrvatske. Možete li to komentirati?!

* Bez komentara!

- Dobro. Znadete li možda podrijetlo tog dragog kamenja?

* Ne bih znao porijeklo, samo, bili su svi stari, između 45 i 50 godina...

- Znači iz doba 2. svjetskog rata?

* Ima li specijalnu vrstu obrade dijamanata.

- Što to znači specijalna vrsta obrade dijamanata? Ja sam tu nestručnjak.

* Pa, hmhh... Jedna vrsta nacije, naroda, koja svoje dijamante označava i ima tradicionalni rad... tako da... ovaj... Nije se moglo prodati...

- Dobro. Dakle vi niste uspjeli prebaciti jednu količinu tog dragog kamenja u Austriju, ste rekli?

* Ne. Ja sam imao svega, možda... Šest komada sam uzeo.

- To je bila nekakva testna skupina?

* To je bilo nešto da vidimo, otprilike što možemo ... (uvalit? nerazumljivo, op. 45 lines)

- To ste nosili u Austriju?

* Da.

- Kod uglednih draguljara u Austriju?

* Da nosili smo kod jednih Jevreja koji se bave s time.

- Židova, jel tako?! Kakva je bila reakcija njihova?

* Nikakva. "Pakujte i nosite to dalje!"

* Ne znam. Nisam se razjašnjavao jer samnom je bio kolega jedan, Izraelac, a s obzirom da ja dobro govorim hebrejski, razumio sam o čemu je stvar, pa smo to napustili.

- Je li to što Vas je ovaj odbio, ovaj draguljar, izazvalo stanovitu skepsu, strah?

* Ne, nije...

- Nelagodu?

* Ne, zašto?

- Vi ste znali o čemu se radi.

* Nisu bili spremni da odreagiraju, verovatno, a mi smo se što prije... napustili teren i ... otišli na još dva, tri mjesta i kad smo vidjeli da ne možemo, ja sam to vratio.

- I uvijek je bila ista reakcija?

* Uvijek ista reakcija.

- Dobro, mi smo pokušali s gospodinom Jukićem doći do ovoga... Idemo sad...


P.S. Na 45 Lines International objavljen je češki prijevod teksta o atentatu na Milana Levara:
Poslední rozhovor s Mićem


- 17:48 - Komentari (0) Isprintaj #

28.06.2007., četvrtak

"Atomski s leva"


Saša Perković (s uskličnikom), Vladimir Putin i Stipe Mesić (Photo by Ured Predsjednika)

Zadnjih nekoliko dana trpim optužbe CikaVelje na Pollitiki da su moje priče o utjecaju udbaša na recentna politička zbivanja u Hrvatskoj, teorija urote; da raspolažem indicijama, koje onda na nevaljao način povezujem u netočne zaključke...

Danas je iz Beča, preko Jutarnjeg, a slušao sam i na Vijestima Nove Tv objavljena vijest koja će CikaVelju jako razveseliti:

Odvjetnik Dohr prethodno je stalno upozoravao da iza procesa Zagorcu stoji politika, pri čemu je istaknuo da je i predsjednik Stipe Mesić iskoristio svoj službeni posjet Austriji da se još jednom uplete u ovaj slučaj. Zagorčev odvjetnik naveo je i kako je Zagorec imao ponudu najviših hrvatskih državnih instanci da će predmet protiv njega pasti u vodu ako za njih napravi određene stvari. No, Zagorec nije pristao. Dodao je i kako Zagorcu u Hrvatskoj prijete razni klanovi.

Iza zatvorenih vrata svjedočio je i Zagorčev poslovni suradnik Roman Binder, dok je treći svjedok obrane bio Mario Keinz, službenik austrijske državne policije u Odjelu za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma. Keinz je ispričao kako je Zagorca upoznao 2003. godine radeći na lociranju generala Ante Gotovine. Ujesen 2006. Zagorec mu je donio dokumente o intenzivnoj medijskoj kampanji protiv njega i mogućem kaznenom progonu.

- Donosio mi je dokumente sve do ovog proljeća. Predao mi je i popis osoba koje bi navodno trebale poduzeti akcije protiv njega i članova njegove obitelji. Kontaktirao sam kolege u hrvatskim službama sigurnosti, ali nisam puno saznao - izjavio je Keinz.

Jedan dio ispitivanja bio je otvoren za javnost. Tada je generalov odvjetnik iznio dosad nepoznati detalj o tajnom susretu Zagorca sa savjetnikom predsjednika Stjepana Mesića Sašom Perkovićem.

Odvjetnik Dohr pitao je inspektora Keinza poznaje li Sašu Perkovića. Keinz mu je odgovorio da zna tko je Perković. Nakon toga je odvjetnik pitao zna li i za sastanak Zagorca i Perkovića 25. svibnja ove godine. - Da, o tome postoji i neka zabilješka - odgovorio je austrijski inspektor.

O detaljima toga razgovora nije bilo govora, niti je Zagorčev odvjetnik poslije o tome želio razgovarati. Može se pretpostaviti da je dolazak tako visokoga dužnosnika u Beč vjerojatno povezan s istragom o daljnjim tokovima novca u koje bi Zagorec mogao biti dobro upućen.


Željko Petrušić, Jutarnji.hr, 27.06.2007


A moj komentar uopće neće biti tvrdnje. Samo pitanja.

Je li pravno u redu da predsjednikov savjetnik za unutarnju politiku Saša Perković posjećuje osumnjičenika Županijskog suda u Zagrebu i lice s tjeralice MUP-a? Funkcija predsjednikova savjetnika nikako ne nosi policijske, državno odvjetničke ili sudske ovlasti, je li tako? Može li se reći da
je susret predsjednikova savjetnika i lica s tjeralice organiziran u Uredu Republike? Predsjednik nije demantirao informaciju o susretu Perković-Zagorec. Krši li predsjednika zakon kad nalaže, odobrava ili prikriva nelegalno uplitanje u rad pravosuđa?

Na blogu sam objavio više informacija o upletenosti predsjednika Stjepana Mesića u slučaj Zagorec upravo preko Saše Perkovića. Potražite priče o Ferdinandu Jukiću i Tereziji Barbarić.

Je li točno da je predsjednik Mesić duboko politički u ovaj proces i da ga je dijelom i inicirao?

Je su li Saša Perković i Stipe Mesić) te visoke instance hrvatskih vlasti koja da su nudile generalu Zagorcu da će predmet protiv njega pasti u vodu ako za njih napravi određene stvari?

Može li se reći da je general Vladimir Zagorec surađivao s austrijskom civilnom tajnom službom po pitanju bijega generala Ante Gotovine?

Je li moguće da će na površinu isplivati i varijanta da je Hrvoje Petrač reketario Vladimira Zagorca u ime pomaganja Anti Gotovini, kao što sam svojedobno najavljivao?

Je li to sve moguće ili sam ja zaslijepljen iluminatima?

P.S. Večernjakova novinarka Jasmina Popović, povremena neslužbena glasnogovornica Ured Predsjednika, izražava zabrinutost Stipe Mesića i Saše Perkovića najnovijim razvojem događaja.

UPDATE 28. 06. 2007. 13,42

Evo samo nekoliko podsjetnika na raniju involviranost maestralnog dueta Mesić-Perković u rad pravosuđa:

Terezija Barbarić, ranije Biljana Sučić, upućena je iz kabineta Mladena Bajića da prije nego što da iskaz u Državnom odvjetništvu, obavi razgovor u Uredu predsjednika. Prema informacijama bliskim Pantovčaku, ključna svjedokinja u slučaju pronevjere iseljeničkih i državnih novaca pod okriljem šverca oružja, do sada je u proteklih 10 dana, dva puta bila na razgovoru kod Predsjednika Stjepana Mesića. Tim je razgovorima bio nazočan i Saša Perković, predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost, iako je Terezija Barbarić upozorila Predsjednika Mesića, da je njegov otac Josip, bio u tijesnim odnosima s Hrvojem Petračem i Vladimirom Zagorcem.

45 lines, 22.10.2006.


Tako se požalila (Terezija Barbarić) da joj je nakon intervjua Nacionalu, Mesićev savjetnik Saša Perković dao laptop u koji je trebala unijeti "sve svoje spoznaje o tajnim računima", ali da je ona nakon dana računalo vratila pošiljatelja, neobavljena posla.

Čim sam vidio da večeras gostuje kod Merlića, bilo mi je jasno da je Saša Perković, ipak uspio u zadatku koji mu je Mesić povjerio...

Nakon gledanja snimke emisije mogu samo zaključiti da su se moje sumnje obistinile. Terezija Barbarić dobila je nalog iz Ureda Predsjednika da se pojavi u Merlićevoj emisiji, a Saša Perković, Mesićev savjetnik, dostavio je Kontraplanu dio dokumentacije o tajnim računima. Ne samo da ovo zaključujem iz sadržaja emisije nego za to imam i svjedoke, a predsjednik Stjepan Mesić, Terezija Barbarić, Saša Perković i Dubravko Merlić, slobodno me mogu tužiti ako se s tim ne slažu.

45 lines, 13.03.2007.


A evo i drugih linkova na istu temu:


Zašto Mesić požuruje istragu o tajnim računima?!
, Vladimir Zagorec odbio plaćati reket za Gotovinu, Neuspjelo mirenje Šarinića i Smokvine, Mesić manipulira istragom o tajnim računima, I Ferdinand Jukić instruiran od Stjepana Mesića, Mesić odgovara na kritiku s 45 lines preko Ferala, Eksluzivno: Predsjednik Mesić sredio interview Terezije Barbarić u Nacionalu, Što sam vam rekao!, Terezija Barbarić u panici!, Šokantno: Predsjednik RH Stjepan Mesić u Francuskoj kazneno prijavljen za pokušaj atentata na Marina Tomulića
...

- 13:42 - Komentari (3) Isprintaj #

27.06.2007., srijeda

Sanaderovo spašavanje Ferala


Feral ponovno na kioscima!

Feral Tribune sutra će se naći na kioscima nakon dvotjedne stanke zbog financijskih teškoća, potvrdio je danas direktor izdavača tog splitskog tjednika Zoran Erceg, objasnivši da je tvrtka u Europapress holdingu (EPH) pronašla partnera koji će ju dokapitalizirati.

Hina, Zagreb, 27.6.200


Čini se da je postignut dogovor između premijera Ive Sanadera, suvlasnika EPH-a Nine Pavića i vlasnika Ferala.

Kaže Zoran Erceg da je preostao dug od oko milijun kuna PDV-a za koji su od Ministarstva financija zatražili odgodu plaćanja.

Iako još nisu dobili odgovor, Erceg vjeruje da će on biti pozitivan.

A vjeruje zato što je Ratko Maček najavio 'Vlada traži način za pomoć Feralu'

Hoće li sada skočiti saborski zastupnici HNS-a i priupitati Sanadera neka pojasni smatra li se "akcija spašavanja Ferala" nastavkom obostrano korisne suradnje Vlade i EPH-a oko prodaje Slobodne Dalmacije?!

A koliko će se Feral razlikovati od Globusa, koji u ovom broju preko Jelene Lovrić, podržava Sanader-Šišljagić-Đapić pakt, i a preko Bisere Fabrio, objašnjava Mesićevu ljutnju na Bozanića, vidjet ćemo u sutrašnjim tekstovima Drage Hedla i Ivice Đikića, koji će, osnovano pretpostavljam, obrađivati iste teme.

- 16:11 - Komentari (4) Isprintaj #

26.06.2007., utorak

Gledatelji "Otvorenog" prokužili Mesića


Hitno molim nekoga tko je snimio većerašnje gostovanje predsjednika Stjepana Mesića kod Mislava Bage da uploada video na JuBitu!

Izgleda je na Bagu blagotvorno djelovala nagrada HND-a, pa je pritisnuvši Mesića pokazao da naš predsjednik nije "puhao HDZ-ovoj Vladi za vratom", da trenutno podržava Sanadera, a gledatelji su pametno zaključili da će HDZ biti njegov favorit na izborima.

Da je bio malo uporniji, Bago bi pokazao i da predsjednik zamjera šefu SDP-a Zoranu Milanoviću što preko priče o nepotrebnosti 11. izborne jedinice, otpiljuje Milana Bandića. No, i to što je Mesić rekao da u SDP-u postoje profilirani političari i novi predsjednik, pa bi sad oni (Bandić i Milanović) koji su bili konkurenti u predizbornoj utakmici, trebali zajedno, sasvim je jasna poruka Milanoviću da prestane raditi protiv Bandića, ako želi predsjednikovu potporu.

A izjava da je OK da Sanader razgovara sa Šišljagićem mogla bi značiti da je i Mesić upoznat sa navodnim dealom Sanader-Glavaš :

Pred mjesec dana sam dobio info da će Sanader pomilovati Glavaša uz uvjet da Glavonja bude politički neaktivan.
To je bio info koji mi nitko službeno nije mogao potvrditi, odnosno, nisam imao drugih indicija koji bi potkrijepili, pa ga nisam objavljivao. Kada sam vidio Glavaševo pismo da ga se pusti iz zatvora, a on će šutjeti (neće davati izjave za javnost) bio mi je to jasan znak da je info točan i da je dogovor pao. Onda je neki dan Šišljagić izjavio da će Glavaševa stranka koalirati i s HDZ, pa onda ova kava. Stvar je jasna.

45 Lines, Pollitika.com, 26/06/2007 - 15:00.


Dakle, trijumvirat Mesić-Sanader-Bandić i dalje jaše zajedno.

- 23:36 - Komentari (3) Isprintaj #

Sanader u crvenoj pidžami



Ivu Sanadera veže veliko prijateljstvo sa splitskim arhitektom Jerkom Rošinom, pa se nagađa da će premijer svoga prijatelja postaviti na mjesto ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Kolega watergate je pisao o sumnjama da Sanader namješta poslove Rošinu u Splitu.

A naš premijer svog prijatelja predstavlja kao renesansnog čovjeka kojega bi poželjela svaka Vlada. U video prilogu možete poslušati kako je Rošin dio svog raskošnoga talenta potrošio na djecu. Obratite pažnju na pjesnikovu sklonost recitiranju vlastitih djela. Osobina nalik onoj Dragutina Tadijanovića. Jedino ga, onako po splisku, zezaju palatali i štošta drugo... Nema veze. Djeci se sve može prodati.

- 02:57 - Komentari (0) Isprintaj #

24.06.2007., nedjelja

Kako je Margetić pomogao svojoj žrtvi

Objavljivanjem video zapisa o svjedočenju umirovljene odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić Domagoj Margetić je nehtijući pomogao svojoj žrtvi.

Pročitajte post blogerice Darije:

24.6.2007.G.

UPDATE: Tek danas sam primijetila da je Margetić stavio link na ovaj post u kojem ima netočnih navoda, što sam u međuvremenu saznala.

Nije li na jednom novinaru da se poziva na isključivo TOČNE I PROVJERENE INFORMACIJE?!?

Djelatnici pravosuđa i policije su me potpuno krivo uputili da se Ana Jendriš-Jelesić nalazi u Požeškoj kaznionici, u kojoj nije nikada ni bila. Margetiću je taj podatak bio poznat i svejedno je stavio link na ovaj post bez ikakvog objašnjenja i upozorenja ili što bi bilo daleko profesionalnije ISPRAVKE NETOČNOG NAVODA.

Ukoliko se ne može vjerovati organima reda, sigurnosti i zakona, kome onda vjerovati...novinaru poput Margetića, koji je preko tri godine skrivao video zapis koji je ujedno i dokazni materijal, što je kažnjivo po čl.304 KZRH.

Tvrdi da nije bio moment, te da javnost ima pravo znati...Što???

Video nije cijeli, nedostaju najbitniji dijelovi kronologije.

Krivo su me uputili gdje tražiti Anu, s obzirom da možemo jedna drugoj svjedočiti u različitim postupcima, nekome očito to nije odgovaralo.

U postupku navodne prijevare nema nigdje dokaza da su navodni oštećeni uistinu oštećeni, odnosno žrtve prijevare. S obzirom da nema relevantne dokumentacije, tko nam garantira da se ne radi o čl.347 i 348 KZRH, dakle DAVANJE I PRIMANJE MITA. U tom slučaju velika većina bi bili počinitelji kz djela, a ne oštećeni, predmet ne bi bio u nadležnosti OPĆINSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA, već USKOKA.

Mislim da su ipak pravno educiraniji od mene i da nije žalosno bilo bi smiješno kako su izašli u postupak sa blago rećeno nepotpunim i nepripremljenim predmetom. Možda se nekom jako žurilo?!? Ovako kako se i Margetiću žuri sada prikazati Anu kao odvjetnicu krim miljea bez jednog jedinog dokaza?!?

Koji ću klinac sa papalinama i žrtvenom janjadi...Neka nama Margetić šapne tko su kitovi, čiji posrednik je bila Jagoda Blum, tko ju je uputio na Anu...a ja neću postaviti pitanje na čijoj strani igra.

To je valjda neka nova disciplina funkcionalno-primjenjenog novinarstva.

darija.bloger.hr

- 20:43 - Komentari (2) Isprintaj #

Revolucionarna emigracija pod dirigentskom palicom UDBA-e


Dijelovi Temeljnih načela Hrvatskog revolucionarnog bratstva od 06. kolovoza 1988.


Pokojni Boris Maruna izjavio je Vladi Vurušiću za Globus koncem devedesetih da ubojice Brune Bušića žive u Hrvatskoj i da su moguće bile na Bruninom hrvatskom pogrebu.



Tu sam izjavu doživio kao osobnu satisfakciju za sve napade i pritiske kroz koje sam prošao istražujući Bušićevo ubojstvo i hrvatsko suđenje na tu temu i došavši do istog zaključka kao Maruna.

Prvo mi je Josip Perković, svih hrvatskih udbaša tri puta zaprijetio da bi me mogao ubiti ako nastavim pisati o njemu i udbinim ubojstvima.


Bilo je i drugih prijetnji ubojstvom od raznih suradnika UDBA-e koje su stizale preko posrednika. Naravno, pritiskala se i redakcija.
Mirko Galić me čak htio udaljiti iz Hrvatske, poslati u Pariz da istražujem tko je ubio Bušića, što je bilo namjerno promašeno, baš kako je to i Maruna znao.

Dio prijatelja Josipa Perkovića, koji su se hvalili svojim revolucionarnim djelovanjem u emigraciji, vodio je kampanju preko tjednika "Obzor" (urednici Milan Ivkošić i Milan Jajčinović) protiv novinara Novog lista Roberta Franka i mene, koji smo jedini u Hrvatskoj sustavno pisali da je suđenje namješteno, da Sindičić nije ubojica...

Tomislav Mičić, bivši emigrant iz Njemačke, a kasnije časnik SIS-a, stručnjak za Specijalni rat, optužio je Franka i mene da radimo za KOS i UDBA-u.

Odgovorio sam mu pismom Nitko nije znao za pukovnika Mičića.

Autora filma o ubojstvu Mire Barešića i snimatelja filma "Hrvati - teroristi ili borci za slobodu?", Nikolu Majstrovića, optužio je da je suodgovoran za Bušićevu smrt.

Majstrović, koji se danas navodno povukao iz borbe za istinu o pogibiji Brune Bušića i Mire Barešića, tada je žestoko odgovorio:

Ne čudi me da je čitav Mičićev intervju koncipiran na optužbama o suradnji sa stranim službama, jer to je sada u Hrvatskoj standard kao što je bio i u Jugoslaviji, dakle optuživati i denuncirati političke neistomišljenike za suradnju s vanjskim neprijateljem. Osim toga, Mičić je okružen ljudima koji su radili ili još uvijek rade za strane službe, a Erich Schmidt-Eenboom u svojoj knjizi "Der Schatten Kriger" kaže da je njemačka obavještajna služba plasirala Mičića u Ministarstvo obrane.

NIKOLA MAJSTROVIĆ, Obzor, 30, SIJEČNJA 1999.


Tomislav Mičić je danas na velikoj kušnji. Njemački istražitelji iz procesa protiv Krunoslava Pratesa žele privoljeti Mičića da ispriča sve što zna o odnosu Pratesa i Josipa Perkovića, a vezano za ubojstvo Stjepana Đurekovića. Mičić se kao i mnogi drugi veliki emigrantski revolucionari (Frane Goreta, Drago Sudar, Nikola Štedul, Ante Butković...) uspostavom hrvatske države, zaposlio u MORH-u i službeno bio podređen Josipu Perkoviću. On je i veliki prijatelj sa njemačkim odvjetnikom Krunoslava Pratesa, Helmutom Rosebrockom, koji u Hrvatskoj još iz vremena Jugoslavije, ima kuću za odmor na Jadranu.

Drago Sudar iz Hrvatskog revolucionarnog bratstva, a kasnije Perkovićev SIS-ovac, obrušio se u Obzoru na moj intervju sa Josipom Majerskim: Tko su Sindičićevi pomagači

Sudar se kasnije Marku Markoviću hvalio kako je Josip Perković autoritet kojeg treba pitati o djelovanju HRB-a, najtajnije i najborbenije emigrantske organizacije:

Hrvatska je javnost nedavno upoznata s "rekonstrukcijom rada Udbe" koju je napravio Josip Perković, u kojoj je HRB-u posvećeno malo prostora. Vi ste navedeni kao član HRB-a, a Perkoviću se ne može prigovoriti da nije bio na izvoru informacija. Kakva su Vaša saznanja o tome?

* U povodu prijetnje predsjedniku Mesiću atentatom i osude zbog veleizdaje, u hrvatskim medijima objavljeni su razni, u najvećem broju slučajeva nepotpuni i netočni komentari o HRB-u. Najzanimljivije je ono što je donio Večernji list pod naslovom "Koprcanje romantičara Hrvatskog revolucionarnog bratstva u klopci Udbe".

Autori komentara Željko Krušelj i Zvomir Despot pišu kako je prije tri godine bivši načelnik republičkog SDS-a Josip Perković napravio rekonstrukciju te službe od 1980. do 1990. Prema tom Perkovićevu uratku, HRB je stalno bio pod nadzorom preko stanovitog "Oskara", a kao članovi HRB-a navedeni su Ante, Ivan i Tvrtko Butković, Ljubomir Dragoja, Tomislav Rebrina, Ivan Andabak, Zdenko Marinčić, Franjo Turk, Ante Sarić, Vlado Damjanović, Petar Andrić, Drago Sudar, Dane Šarac, Tomislav Naletilić i Brano Šetka.

Drago Sudar, Slobodna Dalmacija, ČETVRTAK 28. rujna 2000.


Ni taj veliki revolucionar nema ništa protiv Perkovića. Čak se poziva na njega kako bi si priksrbio legitimitet HRB-ovca i druge ocrnio kao suradnike UDBA-e. Citira se i Perkovićevo otkriće da je suradnik UDBA-e pod pseudonimom "Oskar" koji je cinkario HRB-ovce iz Njemačke stanoviti Ivo Šimunović:

— "Oskar" je, dakle, postojao. Imate li saznanja tko je to bio?

Njegovo pravo ime je Ivan Šimunović, a rodom je od Bjelovara. Živio je u Kiehlu u Saveznoj Republici Njemačkoj, nedaleko od njemačko-francuske granice. Da je doušnik Udbe, otkriveno je 1978. godine. Prilikom premetačine u njegovu stanu, njemačka policija zatekla je Đuru Lukića, rođenog 1923. u Korenici. Taj je policijski izvještaj bio u spisima u istražnom postupku protiv izvjesnog hrvatskog emigranta, osumnjičenog za umiješanost u neke diverzije u Jugoslaviji.

Tako je posrednim putem došlo u prave ruke. Kasnijom je provjerom utvrđeno da je Đuro Lukić bio partizanski oficir (najvjerojatnije u Ozni u vrijeme masovnih likvidacija Hrvata u Lici) te da je zaposlen u Centru SDS—a u Zagrebu, u sekciji za hrvatsku emigraciju.

Drago Sudar, kao gore


Veliki stručnjak za UDBA-u i njen navodni neprijatelj, Drago Sudar, prešutio je činjenicu da je spomenuti Đuro Lukić, preko kojeg Perković i on razotkrivaju "Oskara", zapravo punac Josipa Perkovića, najzaslužnija osoba za Perkovićevu meteorsku karijeru u UDBA-i. Taj Đuro Lukić je djed Saše Perkovića, aktualnog savjetnika predsjednika Stjepana Mesića za nacionalnu sigurnost.

Ovaj Sudarov interview potvrdio mi je pretpostavku da se Josip Perković u rekonstrukciji rada UDBA-e poslužio i dokumentom o HRB-u iz savezne UDBA-e iz 1982. čije sam dijelove objavio u postu Naprijed naši, ustaše i udbaši!

Napominjem da u neobjavljenim dijelovima tog dokumenta ima i priča kako je Ante Butković spremao ubojstvo Jakše Kušana, šefa Borisu Maruni u Novoj Hrvatskoj. Ante Butković je danas umirovljenik HV-a i živi u Tisnom, na Murteru, kod Šibenika i potpisnik je Margetićeve Deklaracije za lustraciju. Njegov brat Ivo javno brani u Hrvatskom listu Perkovićevog hercegovačkog udbaša Ivana Bandića, aktualnog veleposlanika RH u Mađarskoj.

Da ubojice Brune Bušića i ostali udbini suradnici koji su u emigraciji djelovali kao revolucionari (ustaše) žive u Hrvatskoj, sa svim privilegijama koje im je njihova borba dala, potvrđuje i Ružica Andrić, udovica Ambroza Andrića, sudionika Bugojanske akcije:

8.2.2006 Jutarnji list 8.2 2006 izvjescuje javnost, da je Ante Djapic najavio da ce u Saboru predloziti da se Bugojancima da status hrvatskih branitelja. Djapicevu najavu objavila je i Matica, br. 79.

17.2.2006. Hrvatski Vjesnik iz Melbourna objavljiva clanak Radovana Stipetica "Ante Djapic i Bugojanci" U clanku Stipetic tvrdi da je Hrvatsko Revolucionarno Bratsvo bila proustaska organizacija. To je laz. H.R. Bratsvo bila je udbina organizacija, formirana i komunistickoj Jugoslaviji pedesetih godina prosloga vjeka.

17.2.2006. Uz clanak Stipetica, Hrvatski Vjesnik iz Melbourna objavljiva i clanak Drage Sudara "Najzlocudniji tekst o Hrvatskoj emigraciji nakon pada Berlinskog zida" Sudar pise: "Radovan Stipetic drzi da je on pozvan i mjerodavan upozoriti Sabor na moguce posljedice medjunarodnih razmjera koje bi Hrvatska imala kada bi Djapic uspio progurati svoju nakanu".

Za neupucene, ova izjava je zbunjujuca. Ali ne i za mene. Mi clanovi Bugojanske grupe, zrtve smo, crvene internacionalne konspiracije, protiv Hrvatskog naroda. Sudar nije u pravu. Hrvatska nebi imala medjunarodnih posljedica da da priznanje Bugojanskoj grupi. Ali da izadje citava istina o udbaskim teroristima, koji su vodili Hrvatsko Revolucionarno Bratstva, onda bi svijet shvatio da su oni bili, a vjerujem da su i jos, djelovi internacionalnog terorizma, Za njih bi bile velike posljedice medjunarodnih razmjera.

17.02.2006. Uz clanak Stipetica i Sudara, Hrvatski Vjesnik objavljiva i izjave Boze Vukusica. Vukusic je izjavio staru udbasku laz, da je Bratstvo bilo formirano u Australiji. On je takodjer izjavio da Srecko Rover nije imao udjela u forimiranju Bratstva u Australiji. Vukusic sakriva istinu.

Istina je ovo. Bratstvo je formirano u bivsoj Jugoslaviji a prvi ogranak tog udbaskog Bratstva formirano je u Sydney, ( Australija) 1960 god. U formiranju tog prvog ogranka Bratstva van Jugoslavije imao je udjela i Srecko Rover. Te informacije ja sam pronasla i tajnim arhivima Bratsva. koji su mi dosli u ruke 1994, a pronadjeni su u kuci S. Rovera. Dalje u clanku Vukusic tvrdi da su Bratsvo formirali mladi hrvatski politicki iseljenici. Ni to nije istina. Istina i cinjenica je: Infiltrirani udbasi medju hrvatskim izbjeglicama formirali su ogranke Bratstva u svim zeljama gdje su postojale zajednice hrvatskih izbjeglica. Sudar, Stipetic i Vukusic, pricaju drukcije, ja bi rekla, da njih sva trojica pusu u isti rog.

Ružica Andrić, Hrvati AMAC, Ponedjeljak, 13. studeni 2006.


I još oštrije u odgovoru Frani (Franji) Perinčiću:

Tvoj istomišljenik I. Butković meni je se prijetio, ako ne budem šutila da će i moja kćer biti silovana, kao i kćer pok. Glavaša...

U lipnju mjesecu ove 2006 godine navršava se trideset četvrta obljetnica od kako ste zaveli i uveli mlade Bugojance u jugoslovensku zamku da budu poubijani. Na ovu obljetnicu mučkog izdajstva i ubojstva Bugojanske grupe, ja imam par poruka za tebe Peričiću, za Marića, Bošnjaka, Sarića, Gojevića, Mudronju, braću Butkoviće, i sve druge vaše suradnike.

1. Vi ste počinili strašne zločine svjesno i dobrovoljno. Počinili ste ih za judine srebrnjake. Vi živite u strahu zbog vaših zločina. Oslobodite sebe. Priznajte vaše zločine i zamolite vaše žrtve da vam oproste.

2. Protiv svih pravila ja sam preživila. Moja je moralna dužnost da svjedočim istinu. Moj suprug Ambroz i moja braća Bugojanci, da su živi, bili bi na mene ponosni, za otpor koji sam dala vama udbinim teroristima i zločincima.

3. Još jednom, ja tražim od vas, prestanite širiti laži o Bugojanskoj grupi. Prestanite blatiti Bugojance. Prestanite koristiti Bugojansku grupu za vaše koristoljublje.

4. Držite na umu, istina je na mojoj strani. Držite na umu, svaki puta kada ja čujem da širite laži o Bugojanskoj grupi, ja ću se nastavit boriti protiv vaših laži, dokle god mogu. Kada prestanem to će značiti da ste me ili ubili ili totalno razorili.

5. Vaši prljavi trikovi ne uspjevaju više. Hrvatska javnost shvatila je, da vi čekate da moje izjave i objavljeni dokumenti padnu u zaborav, a onda vi opet izadjete na javnost sa vašim lažima i dezinformacijama. Usudjujem se se proreći, kada padne u zaborav ovaj moj članak, objavljeno pismo udovice Ilije Glavaša i izjava M. Vlasnovića, opet će se na javnost pojaviti jedan od udbaša ili udbašica u svijetlu njegove/njezine zle ćudi, da šire laži o Bugojanskoj grupi, meni i drugim udbinim žrtvama.


Ružica Andrić , Spremnost, 20. lipanj 2006.


- 17:22 - Komentari (6) Isprintaj #

22.06.2007., petak

U šumi i zobi


Maksimir2


sljiva_u_zobi


- 23:06 - Komentari (0) Isprintaj #

Norac je zapovijedio maskiranje leševa


Priča Johana Tildera, heroja Domovinskog rata, kojega bi svi, najradije zaboravili

Dio Tilderova iskaza o ratnim zločinima u Medačkom džepu, emitiran je 1994. na Radio Korenici, a ja sam ga stavio kao audio podlogu snimkama koje je načinila Tilderova jedinica u Čanku.

Tko slabije čuje, evo i njegovih rečenica u pisanom obliku, prenesenih iz Nacionala:

Zapovjednik 9. gardijske brigade Mirko Norac trećeg je dana zapovjedio Josipu Krmpotiću, mom nadređenom, da se spale sve kuće u Čitluku, a samo dva dana poslije počelo je i miniranje srpskih kuća u Divoselu", ukratko je Tilder prepričavao događaje u kojima je sudjelovao. "Sjećam se da je Norac jednom zapovjedio da se zbog dolaska novinara tijela ubijenih Srba moraju negdje maskirati i sakriti", izjavio je Tilder...

Posebno dramatično bilo je svjedočenje Tildera o zločinu koji je nazvao "lov na civile", a dogodio se 11. rujna na području Debele glave kod Čitluka: "Kod sela Rajčevići popodne smo čekali dolazak srpskih civila koje je iz šume kod Debele glave trebala istjerati specijalna policija MUP-a. Kad su civili bili istjerani iz šume i kada su došli na otvoreno, počeli smo pucati po njima. Prema mojim procjenama, ubili smo ih tridesetak. Sa mnom su bili Poplašen, Šokec, Dmitrović, Lovrić, Barišić i Drlek, zatim Đenanović, Petti, Sadiku i Vrginček. Sjećam se da je bilo više žena od muškaraca, uglavnom starijih od 55 godina."


Nacional 23.10.2002, krajinaforce.com


- 13:04 - Komentari (12) Isprintaj #

21.06.2007., četvrtak

Oprostite zbog tehničkih smetnji


Omele su me tehničke smetnje da vam se javim zadnjih 7 dana. Nije riječ o neplaćenom PDV-u i nisu mi u pomoć priskočili premijer Ivo Sanader i predsjednik Stjepan Mesić. Posrijedi su stvarno tehničko/tehnološki razlozi, ali sada kad su otklonjeni, nebitni su za potanko objašnjavanje.

Pripremio sam za Vas nekoliko novih naslova, između ostalih: Mesić je utrnuo Feral, Sanader u Sovinom gnijezdu, Audio i video svjedočenje pokojnog Johana Tildera o ratnom zločinu u Medačkom džepu.

Strpite se još koje kraće vrijeme do tih objava i uživajte u druženju s 45 lines!

- 14:11 - Komentari (4) Isprintaj #

13.06.2007., srijeda

Dragutin Frančišković otkriva strogo čuvanu državnu tajnu: Pio sam kavu s Karamarkom


Da, odgovaram atimonu, tom provokatoru, bolje reći jadniku, koji pripada agenturi ili doušničkoj skupini, ne više POA-e ("pokojnog" Franje Tureka), već sada SOA-e (aktualnog Tomislava Karamarka). Potonji je obećavao, pišući novi zakon i ustroj uspostave moderne službe, rasterećene prošlosti. Nažalost, od svega toga ispao je mućak, a u mnogim stvarima situacija sa SOA-om gora je neg s POA-om.

Žali Bože silnoga novca koji se nemilosrdno troši, pa i na ovakve gluposti koje radi atimon, prokazivanja, blaćenja i sijanja monstruoznih laži.

Lažov atimon je zabrinut i postavlja pitanje zašto nitko ne piše o prozvanima među kojima je i Frančišković, o Frančiškovićevoj ulozi u KOS-u JNA gdje je kao načelnik Odjela tehnike KOS-a u Muzilu, Puli, prisluškivao građane koji imaju članove obitelji u inozemstvu (tj. rodbinu hrvatske političke emigracije) i koji je kao takav prije par godina svjedočio o "udruženom zločinačkom pothvatu".... Laž do laži. Takav lažovčina predstavlja uzdanicu nekakvoj službi?!

Valjda je jasno i tom lažljivcu da su to neistine, ali očito ih mora odraditi da bi dobio svoje mrvice od starog udbašine, sluge svih režima, koji mu je dao ovaj klevetnički zadatak.

Kud sreće da sam bio kosovac, a posebno da sam bio udbaš, ne bih prolazio kalvariju i stalno bio na tapetu i izložen prozivkama od strane tih istih udbaša i kosovaca. Bio bih ugledan i podoban građanin u društvu u kojem udbaši i kosovci još uvijek u velikoj mjeri dominiraju i vladaju.

Kako bih mogao biti kosovac kada me je KOS proganjao za vrijeme Hrvatskoga proljeća, zbog brata koji je morao pobjeći u emigraciju?!

Što se tiče moga svjedočenja pred haaškim istražiteljima, to je poznato nadležnim organima. U tome nema ničega spornog, posebno to nema veze s "udruženim zločinačkim pothvatom". To nema veze ni sa Hrvatima ni s hrvatskom državom. U pitanju su pojedinci koji su se neodgovorno ponašali poslije "Oluje", ubijajući starce i paleći kuće. S time, isto tako, nemaju veze niti su za to odgovorni naši generali optuženi u Haagu. Vjerujem da će pravi počitnitelji tih zločina kad-tad morati odgovarati.

I na kraju, postavljam pitanje po kojoj osnovi i zašto se mene "obrađuje i prisluškuje" zajedno sa Željkom Peratovićem? Je li od važnosti za nacionalnu sigurnost s kime ću ja popiti kavu? S mnogim se poznanicima sretnem, a s nekima i popijem kavu. Nekada sam kavio pio i s Tomislavom Karamarkom? Je li i to važno za nacionalnu sigurnost?

Dragutin Frančišković, Zagreb, 13. 06. 2007.




- 17:05 - Komentari (5) Isprintaj #

Ana Jendriš-Jelesić: Hvala Margetiću što je odao svoga suradnika


Umirovljena odvjetnica Ana Jendriš-Jelesić ne surfa internetom. Nazvala me pred trenutak da je u razgovoru sa svojom odvjetnicom Milicom Đurđević saznala da Margetić neće objaviti video, a ako i bude objavljen da to nije ništa strašno, ali i da to nisu Margetićeve stranice. Rekao sam joj što je objavljeno na Margetićevom portalu i blogu. Isprintat ću joj to i dostaviti još danas, a ona će s tim materijalom na policiju.

Margetić je video dobio od Vlatka Paljuga (član predsjedništva HR, voditelj marketinga HR, vođa Republikanskih Demokrata).

- Još prije otprilike tri godine, dobio sam video snimku intervjua odvjetnice Ane Jendriš Jelesić o organiziranom kriminalu u Hrvatskoj. Snimku sam dobio od osobe koja je razgovor snimila, međutim, zadnjih nekoliko godina jednostavno nije se ukazala prava prilika za objavu toga materijala. Sada sam tu snimku objavio. Zašto? Zato što, kao i u mnogim ranijim slučajevima, smatram da javnost ima pravo znati.

Domagoj Margetić, margetic.blog.hr, 12.06.2007.

.
Razgovor je snimio Vlatko Paljug 2004. u uredu Milice Đurđević, a bio je prisutan i Tomislav Bogdanić, predsjednik Hrvatskih Republikanaca. Paljug i Bogdanić su me uvjereni da će oni taj materijal odnijeti u UN i tamo tražiti pomoć za moj slučaj, te da će ga službeno uručiti i ravnatelju USKOK-a Željku Žganjeru. To nije snimano za javno publiciranje. Obećali su mi dostaviti i kopiju videa te me obavijestiti što su poduzeli. Nakon što mi nisu dostavili kopiju i nisu mogli objasniti kako su za mene lobirali, rekli su da je snimka uništena.

Margetića ću tužiti, a zahvaljujem mu što je odao onoga tko mu je snimku dostavio, kratko je za 45 lines izjavila umirovljena odvjetnica Ana Jendriš-Jelesić.


- 14:26 - Komentari (27) Isprintaj #

Kiro će odletjeti da bi se ušutkalo "mangupe s desna"


Kolega bloger Nenad Stazić, odjeven u JuBiTu majicu priskrbio nam je danas u Saboru, zasigurno, još jedan video uradak s ministrom policije Ivicom Kirinom u glavnoj ulozi. Pitao ga je kad će podnijeti ostavku zbog nezakonita nadzora interneta. Kiro se ovaj put nije istaknuo u mentalnoj akrobaciji, verbalno začudno smiješnom, nego je nastupio kao da iz njega govori zagorski mudrijaš Ivan Jarnjak.

- U zakonu jasno piše da ministar nije ovlašten izdavati naloge za nadzor interneta već da to rade nadležni policijski odjeli na nalog suda, rekao je otprilike Kirin Staziću.

- Pa problem i je u tome što ste vi izjavili da ste to radili, neovlašteno, poantirao je Stazić.

Kirinov uzor Ivan Jarnjak stručnjak je za HDZ-ovu demagogiju. On je kreator pitijskih odgovora koje Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost daje podnosiocima predstavki protiv maltretiranja tajnih službi:

- Prekršena su vam ljudska prava, ali SOA (POA) nije prekršila zakon.

Jarnjak je, i po mišljenju raznih poznavatelja stanja u policiji i tajnim službama, i dalje jedan od glavnih kreatora kadrovskih rješenja i strateških planova u tom sustavu.
Nakon analiza javno dostupnih informacija i mišljenja nekako mi se trenutno nameće zaključak da su u HDZ-u, bez obzira na trenutno odbijanje da žrtvuju Kirina, spremni na taj korak, e kako bi jednim udarcem ubili tri muhe: prividno popustili SDP-u, na čelo policije postavili Jarnjakovog odanog, sposobnog policajca Marijana Benka, koji bi se potom izletio u javnost s informacijom da je MUP pri kraju obrada vezanih uz ratni zločin partizana na Kočevskom rogu. Time bi se zatvorio proces pripremnih lustracijskih radnji koje je Sanader navodno dogovorio s Katoličkom Crkvom (što je najavio i kardinal Bozanić na Bleiburgu). Na simboličkoj razini to bi bila tema preko koje bi se upućivale žaoke SDP-u i HNS-u. Predsjednika SDP-a već su preko JuBiTua označili kao titoistu, dakle podržavatelja partizanskih zločina, bez obzira što je Milanković izrijekom osudio te zločine, odnosno zbog njih nema lijepo mišljenje o Titu. Svejedno. HDZ računa da je za nametnuti mišljenje biračima važno samo o nekome ili nečemu stvoriti predodžbu.

U sklopu istrage o zločinima na Kočevskom rogu ići će se posredno na predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić temeljem njenih izjava u kojima nije baš izričito osudila zločin i podatkom da joj je jedan predak bio pripadnik specijalnog odreda 11. dalmatinske brigade na Kočevskom rogu.

Preko takvih napada na SDP i HNS, HDZ će prije svega jačati svoju uzdrmanu poziciju na desnom centru. Optužnica protiv Sime Dubajića, koji je u Beogradu, ali i protiv nekih partizana koji žive u Splitu i Zagrebu, bila bi nekovrsna kompenzacija za nagomilane frustracije kod "desnog biračkog tijela" jer nitko do sada nije odgovarao za partizanske i zločine UDBA-e, te zbog činjenica da je u Sanaderovom mandatu Ante Gotovina isporučen Haagu, započela suđenja Branimiru Glavašu, Ademiju i Norcu...

Najveću opasnost takvom HDZ-ovu planu kojim se želi pridobiti desne birače, predstavljaju one skupine koje nemaju ništa protiv lustracije partizanskih zločina, ali smatraju da su oni udbaški, obzirom na još aktivnu ulogu udbaša u političkom životu zemlje, ovoga trenutka veći prioritet.

Takvim skupinama pripadaju i blogeri s hobotnice koju često u zadnje vrijeme citiram. Oni naime smatraju da je Ivan Jarnjak jedan od važnih unutarnjih organa udbaške hobotnice koja je imala udjela u zločinima za domovinskoga rata. Tamo se, naime, propituju predratni odnosi Ivana Jarnjaka s udbašem Mišom Deverićem, rasvjetljava se Jarnjakova uloga u potezima vlasti spram obrana Gotovine, Markača i Čermaka, raspravlja se o Jarnjakovim vezama s Josipom Perkovićem, piše se o Perkovićevim vezama s osobama koje su činile ratne zločine u Domovinskom ratu, aktualnoj ulozi Jarnjaka i Perkovića u kadrovskoj špijunsko-policijskoh shemi u RH i BiH... Ta ekipa ne želi HDZ opet na vlasti i nije spremna podržati ga protiv SDP-a. Najavljuju i podatke o HDZ-ovim "crnim" predizbornim fondovima. Dakle, Kiro neće odletjeti zbog pritiska SDP-a već da bi se efikasnije ušutkali "mangupi s desnice" koji traže lustraciju HDZ-a.

- 13:08 - Komentari (0) Isprintaj #

Željko Kekić u razgovoru za Radio Mrežnicu o tajni uspjeha Josipa Perkovića


Vlasnik Radija Mrežnice Željko Kekić


Željko Kekić, predstavljen kao bivši suradnik Josipa Perkovića u dva sistema, govori 16. studenoga 2005. u emisiji Briefing na svome radiju o Tuđmanovoj zahvalnosti što mu je Perković pomogao da osvoji vlast, ubojstvu Ante Paradžika, Milenku Filipoviću, Tvrku Pašaliću, Gojku Šušku, Željku Žganjeru, Josipu Boljkovcu, Josipu Manoliću, Vladi Gotovcu, Marku Veselici, Božidaru Spasiću, Dobroslavu Paragi, Carli Del Ponte, Anti Nobilu...


UPDATE SA HOBOTNICE:

Kekić otvara oči javnosti, koja nikako da progleda, jer nesmije, zbog SDB-ovih lešinara koji upravljaju iz sjene političko - nojevskim estabishmantom u HR, a Peratovic je to dobro povezao sa tematikom i trenutnom situacijom.
Naravno da ce mu dežurni udbaši odgovoriti na ove poruke, jer ih ovo itekako ometa. Tako se moglo čuti, kako se kadroviralo i TKO je kadrovirao, što je vrlo interesantno, obzirom na ''saradnike'' koji se pojavljuju u neobjavljenim dosjeima.
Ako se sazna i izloži, koliko je drug Perković bio involviran u istrage oko ratnih zločina, to će ujedno sadžavati dio odgovora, kolika je njegova paraobavještajna hobotnica jaka, i koliko su HR službe šuplje, odnosno povezane u inkriminiranim radnjama. Naravno da o ovoj tematici ima već utvrđenih činjenica i podataka, a uz dodatno informiranje, kod njihovih starih pajdaša po struci, mislim da ćemo i ovoj trakavici stati u kraj.
Također postoji određena dokumentacija, koja povezuje neke događaje koji su direktno povezani sa ratnim periodom, a teško kompromitiraju i optužuju tadašnje obavještajne režisere i neke njihove glumce.
Problem je što aktualni nojevski establishmant, na to neće reagirati, jer bi time ugrozio centralni politički vrh, pa je stoga potrebno, takav materijal, prevesti i razaslati onima, koji će sigurno pokrenuti pitanja odgovornosti, a sveza su sa EU preporukom o LUSTRACIJI, i lažima, koji potencijalni kandidati uporno guraju njima kao istinu. Dio tima iz inozemsva, zauzeo se, da odradi ovaj interesantni dio, i da ga dostavi na pravo mjesto.,

hobotnica, 12. o6. 2007.


- 08:47 - Komentari (3) Isprintaj #

12.06.2007., utorak

Odvjetnica Ana jendriš-Jelesić najavljuje tužbu protiv Domagoja Margetića


Najava na Margetićevom portalu necenzurirano.com koja treba biti uklonjena u roku pola sata


Umirovljena odvjetnica Ana Jendriš-Jelesić tražiti će sudsku zabranu portala Domagoja Margetića zbog nezakonitog objavljivanja njenog video iskaza snimljenog u odvjetničkom uredu Milice Đurđević. Potvrdila mi je to ogorčena umirovljena odvjetnica pred par trenutaka u telefonskom razgovoru.

- Reći ću odvjetnici Milici Đurđević da obavijesti Margetića da u roku pola sata skine najavu za videa s mojim iskazima koje namjerava objaviti, odnosno da videa ne objavljuje, jer ću u suprotnom preko policije u USKOK-a tražiti sudsku zabranu Margetićevog portala i odgovarajuće sankcije za samog Domagoja Margetića. Taj je video snimljen na prijevaru i Margetić nema moje dopuštenje da njime raspolaže, a pogotovu da njegov sadržaj u bilo kom obliku objavljuje, rekla mi je još u šoku umirovljena odvjenica Ana Jendriš-Jelesić.


- 14:04 - Komentari (19) Isprintaj #

11.06.2007., ponedjeljak

Živjela glupost! Živio Domagoj Margetić!


Ivica Grgić i Željko Peratović objavili prijetnju smrću


Najnoviji naslov na blogu Domagoja Margetića stvarno spada u sam vrh gluposti koje je do sada taj siroti münchhausen ispisao uopće. Komentar stanovitog "Zvonimira", koji je po svemu sudeći sam Domagoj Margetić, vidio sam na svom blogu tek nakon što sam pročitao Margetićev post. Maknuo sam Margetićevu automorbidnu provokaciju da mi ne nagrđuje blog.

Predlažem Vesni Kljajić, ako nije skinula Margetićevu sliku sa zida, pokraj svog radnog stola, neka ga pozove u sljedeću subotu u Noćnu moru. Zaslužio je pozornost njenih gledatelja, a posjetitelji 45 lines opet će biti u prilici pogledati urnebesni video s njih dvoje u nosećim ulogama.

P.S. Margetić je nedavno pozvao u pomoć haaške istražitelje, a sad zaziva Kirinove policajce. Ne potvrđuje li to pretpostavke da je on sklopio pakt s Carlom Del Ponte i Ivom Sanaderom?

- 01:26 - Komentari (15) Isprintaj #

09.06.2007., subota

Pričestite Igora Mandića internetom


Promovira sinoć Igor Mandić u "Emisiji opće prakse" stari hrvatski izraz "Brašančevo" za blagdan "Tijelova" i napomene kako nigdje u knjigama nije našao njegovo porijeklo. Hvali se Mandić kako njemu ne treba internet jer da on sve može pronaći u knjigama.

Meni je trebalo nekoliko minuta guglanja i par logičkih klikova da bih ušao u trag etimologiji "Brašančeva":


U Slavoniji se taj blagdan zove još i Brašančevo. Slavi se, naime, početkom ljeta u vrijeme kad pšenično zrno prelazi iz mliječnoga stanja u kruto.


osijek.hr, 07. 06. 2007.



Petar Hektorović u Ribanju i ribarskom prigovaranju piše:


Zašto nis’ dal ni htil ponest kanjčenicu / S ke bi kadgod imil dobru brašnenicu? / Nahital bi kanjac, jer ovdi love se, / Procipov i janjac dokle on donese.


U ova četiri dvanaesterca tek dvije riječi mogu biti manje jasne.
Brašnenica je "hrana". Po Skokovu tumačenju u starocrkvenoslavenskom brašno je značilo "jelo". To se očuvalo u katoličkom terminu Brašančevo (Tijelovo), kada se svetkuje Isusova zadnja večera s učenicima. Ta je riječ poimeničen pridjev od deminutiva brašance (tijelo Isusovo) pored brašnace (hostia, eucharistia). Dubrovački je pisci upotrebljavaju u značenju "pričest". Odatle denominali brašniti kod Belostenca te nesvršeni glagol brašnovati (15. i 16. stoljeće) - "ići na pričest". Danas se u Istri govori bršnovati (hraniti, pričešćivati se).
Za viaticum (posljednja pričest umirućem, ali i poputbina, dakle "putni trošak") postoje izvedenice brašanica, brašenica, brašnenica, brašnjenica i s disimilacijom (nj-n u lj-n) brašljenica. Od 16. stoljeća brašnja je "hrana".

Srećko LORGER, Slobodna Dalamcija, 7.1.2004.


Rezultati su se poklopili sa zdravorazumskim pretpostavkama. Igor Mandić se gradi najslobodoumnijim intelektualcem "Opće prakse", a odbija koristiti internet. Ne ispovijedi li se skoro, obavi pokoru i pričesti internetom, Mandićev gard sveznajućeg anarhista prolaziti će još jedino kod onih koji kao i on bježe od informacijskog doba kao vrag od tamjana.

- 12:02 - Komentari (11) Isprintaj #

06.06.2007., srijeda

Tuđman i Kljajić o Margetiću i Manoliću


Domagoj Margetić voli komedije, pa je uredništvo 45 lines priredilo šaljivi video miks po njegovu ukusu. Sudjeluju: Domagoj Margetić, Miroslav Tuđman i Vesna Kljajić. Spominju se: Stjepan Mesić, Ivo Sanader, Ivica Kirin i Josip Manolić


- 20:06 - Komentari (24) Isprintaj #

05.06.2007., utorak

Bandić sprema protudar Milanoviću: Na udaru Boris Šprem



Hoće li Boris Šprem biti meta Bandićevog osvetničkog pohoda? (photo by Nacional)


Uvjeravaju me jučer na kavicama u gradu neki stari SDP-ovci da Milan Bandić već sprema protuudar Zoranu Milanoviću i da se u osveti za neuspjeh na izborima za predsjednika SDP-a neće libiti ni suradnje s HDZ-om.

Osobito ga je naljutio tekst u Jutarnjem listu Pet ključnih ljudi novog šefa SDP-a u kom se na dva mjesta spominje da je zagrebački SDP-ovac i predstojnik Ureda Predsjednika Boris Šprem zaslužan za Milanovićevu pobjedu na stranačkoj konvenciji. Navodno je Bandić taj tekst doživio kao otvorenu samohvalu samog Šprema da ga je napokon uspio pobijediti. Naime, Šprema se i ranije za Račanova života i raznoraznih stranačkih kriza spominjalo kao otvorenog Bandićevog neprijatelja, koji da se čak suprotstavljao Račanu zbog gledanje kroz prste zagrebačkom gradonačelniku (Dio SDP-a na Bandićevu mjestu želi Borisa Šprema, Željka Antunović nije sama).

Šprem je na sjednici Glavnog odbora SDP-a otvorio prostor da Milanović prvi istakne kandidaturu za predsjednika.

Navodno je Šprem svojim vezama osigurao u EPH-u, inače izdavaču poslovno sklonom Milanu Bandiću, pojačanu promociju u Jutarnjem, Globusu i Gloriji. Ranko Ostojić, član uprave Slobodne Dalmacije i drugi važni SDP-ovac koji je gurao Milanovića, dao je intervju Slobodnoj Dalmaciji otvoreno podržavši svog kandidata.

Bandić je navodno intervenirao kod Pavića zbog postupka njegova uposlenika Ostojića, a sumnja se da se s tim u vezi sastao i sa Ivanom Zvonimirom Čičkom u njegovoj vikendici.

Ranije su, navodno, Bandićevi ljudi plasirali trač Ninoslavu Paviću da je Zoran Milanović prijatelj s Franjom Turekom, bivšim šefom SZUP-a (POA) koji je faktički svojom istragom afere Gruppo odgovoran što je suvlasnik EPH-a bio pritvoren.
Na spomen Tureka, Pavić se naježi pa je zato zatražio sastanak s Milanovićem kojem je današnji predsjednik SDP-a demantirao spomenuto prijateljstvo.

Bandić se sada, navodno sprema udariti na Borisa Šprema, kojega smatra najodgovornijim za Milanovićevu pobjedu i koji mu je prepreka da potpuno dobije na svoju stranu predsjednika RH Stjepana Mesića.

Kada je svojedobno Šprem izgubio Račanovu potporu za obračun s Bandićem, preko svojih starih veza s Radimirom Čačićem, zaposlio se u Uredu predstojnika kao predstojnik. Ni Stipe Mesić ne drži sva jaja u jednoj košari.

Iako je izjavljivao da Zagrepčani Bandiću trebaju podići spomenik i što je Milanu davao nade da će ga podržati za svog nasljednika, Stipe Mesić mora razmišljati i o tome što žele njegovi HNS-ovci. A HNS-ovci baš i ne ljube Bandića.

Izjava Zorana Milanovića u Nedjeljom u 2 da bi HNS-ovci morali biti skromniji u svojim zahtjevima (premijersko mjesto za Radimira Čačića i ministrice vanjskih poslova za Vesnu Pusić) u koalicijskoj Vladi sa SDP-om, dala je krila mladim SDP-ovcima koji smatraju da SDP ne treba praviti ustupke HNS-u, odnosno da i bez HNS-a može sastaviti vladu. No, oni koji poput Milana Bandića smatraju da Boris Šprem ima preveliki utjecaj na Milanovića već su sa zluradošću dočekali napis Dragutina Lesara, saborskog zastupnika HNS-a na Pollitika.com:

"Najverojatnije se radi o ..." tome da nitko pa ni Milanović bez nas neće moći sastaviti vladu. U tome je razlog nerovoze...
Strašno mi je žao što zbog korektnosti moram prešutjeti razgovor s Milanovićem na marginama našeg Saboru...

Dragutin Lesar, Pollitika.com, Pon, 04/06/2007 - 14:12


A kao provokaciju usmjerenu da se unese nemir među SDP-ovce nesklone HNS-u, ali i Milanu Bandiću treba uzeti u obzir tekst Domagoja Margetića za kojeg su ivši suradnici i prijatelji na 45 lines napisali da ga je Bandić kupio uredskim prostorom, te da u zadnje vrijeme odrađuje za Sanadera: Postoji li dogovor Pusić – Milanović?

Dakle, Bandić bi uz pomoć HDZ-a udario po Špremu (indirektno Milanoviću) i HNS-u preko slučajeva HAK i Aurum osiguranje.

Za sada nije moguće doznati od osoba koje su saznale za Bandićeve navodne namjere, što će Špremu "pronaći" nezakonito u HAK-u na čijem je čelu bio dugi niz godina.

No, jasno je da Bandiću u čačkanju HAK-a može pomoći HDZ-ovac Damir Škaro, Špremov neprijatelj iz AMK Siget. Škaro je Bandiću poklonio sliku Janice Kostelić što ju Milan drži u svom uredu.
Nije nezanimljivo za spomenuti da je na strani Šprema u sukobu sa Škarom oko HAK-a bio Slavko Degoricija, nekadašnji HDZ-ov zamjenik ministra policije.

Ako dođe do ovog okršaja preko teme HAK-a pitanje je kako će se u svemu postaviti Tomislav Karamarko, ravnatelj SOA-e kojega su Boris Šprem i Nikola Vuković zaposlili u HAK-u.

Promućurni Karamarko se već išao osigurati u slučaju da Milanovićeva struja pobijedi u SDP-u i na parlamentarnim izborima, pa je kao savjetnika u SOA-i zaposlio Špiru Mišu, bliskog suradnika Ranka Ostojića dok je bio ravnatelj MUP-a.

Novi list je pisao da se osigurao i kod HNS-a zaposlivši u SOA-i Zijada Mahmuljina, bliskog Srećku Ferenčaku.


Od Bandićevih ljudi, između ostalih u SOA-i je zaposlen Jakov Ljubičić.

Za pretpostaviti je da će Sanader i Bandić vršiti pritisak na Karamarka da se stavi na njihovu stranu, a presudni utjecaj na šefa SOA-e bi mogao imati predsjednik Stjepan Mesić.

Radimir Čačić je već bi tema aferaških napisa o osiguranju Aurum, a obzirom da je Šprem bio direktor u Aurumu kad je supruga predsjednika HNS-a Marija Čačić bila predsjednica NO-a, moguće je da će Bandić i Sanader potegnuti tu priču iznova. Ali i u ovoj temi, biti će presudno na čiju će stranu stati predsjednik Stjepan Mesić.

Za sada se stječe dojam da predsjednik nije sretan što je Zoran Milanović postao predsjednik SDP-a, ali ako Milanovićev izdrži prve napade koji se navodno pripremaju od strane Bandića i Sanadera, a osobito ako se ustanovi jača osovina SDP-HNS, lako je moguće da će se i predsjednik prikloniti jačemu/ima.

To bi pak značilo Bandićev definitivni poraz i oproštaj od varijante da će naslijediti Mesića na predsjedničkoj funkciji.


- 01:01 - Komentari (13) Isprintaj #

04.06.2007., ponedjeljak

Ivica Kirin dao kontrolirani interview Vesni Kljajić


Premijer Ivo Sanader još drži do usluga Vesne Kljajić, pa joj je povjerio da s Ju Bi To ministrom Ivicom Kirinom obavi razgovor za Glas Slavonije u kojem neće doći do izražaja sva osebujnost Kirinog verbalnog talenta:

* U posljednje vrijeme postali ste medijska zvijezda, a SDP je zatražio i Vašu ostavku zato što sumnja da ste zloporabili položaj i otkrivali tko postavlja priloge na internetske portale, za što ste ih izravno i optužili.
- Nisam optužio SDP, već sam u razgovoru s novinarima rekao kako mi se čini da je sve to politički montirano, zato što na portalu YouTube viđamo uvijek iste ljude, iz iste stranke, što valjda znači da su oni iz drugih stranaka nepogrješivi. Jedno znam sigurno; nikada MUP nije istraživao takvo što, a čuli ste i mišljenja stručnjaka, koji također opovrgavaju napade SDP-a. Meni je, međutim, drago što je građanima to simpatično, jer mi svakodnevno prilaze i žele se slikati sa mnom.

Vesna Kljajić, Glas Slavonije, 02. 06. 2007


- 10:39 - Komentari (9) Isprintaj #

02.06.2007., subota

Sve najbolje Zoranu Milanoviću, novom predsjedniku SDP-a


Dobro je za SDP, a i za Hrvatsku da Milan Bandić nije postao predsjednik SDP-a.

Bojim se da je Aleksandar Milošević, djelatnik IPD-a u Sisku (radio u vojnim novinama Bojovnik s Andrejom Rorom i Davorkom Vidovićem) napadom na Bandića na izbornoj konvenciji SDP-a imao zadatak okrenuti glasače upravo zagrebačkom gradonačelniku:

Bandić je bespravno sagradio vikendicu iznad Samobora, a njegovo pismo upućeno stranačkim delegatima imalo je 21 gramatičku grešku - rekao je Milošević čiji je kraj obraćanja dočekan velikim zviždukom.

Tomislav Galović, Nataša Zečević, Javno.com, 02.06.2007.


Kao da SDP-ovci ne znaju i za puno teže Bandićeve grijehe, što su uostalom i pokazali izborom Milanovića za predsjednika.

Ponašanje Aleksandra Miloševića jako nalikuje na djelovanje Domagoja Margetića. ista škola. Milošević je za socijalizma izvještavao s Bliskog Istoka. Poznato je u kako su bliskim odnosima bili Tito i Arafat.

Aleksandru Miloševiću, kojega sam na vlastite uši čuo kako u Vjesniku 1991. pjeva ustaške pjesme, pripisivali su se i tekstovi u tim novinama iz 1993. potpisivani pseodonimom Andrija Domazet, a u kojima se huškalo na rat s Bošnjacima.

Ne bih se začudio da su Bandićevi ljudi slali u SDP i anonimna pisma protiv Hercegovaca o čemu se govorilo dan prije ove konvencije.

Čini se, u Hrvatskoj je sve manje prostora za udbaške metode u politici i novinarstvu.


- 22:47 - Komentari (7) Isprintaj #

01.06.2007., petak

Margetić za Sanadera

Joško Lončarić, lijevo, pomaže Domagoju Margetiću izići iz pritvora nakon štrajka glađu. Lončarića je Margetić nedavno proglasio suradnikom SOA-e. Desno je akademik Josip Pečarić (photo by Večernji list)



USKORO NA 45 LINES:

1. Je li Domagoj Margetić objavio kaznenu prijavu protiv Vlade demokratskog jedinstva za slučaj Sisak da bi se Ivo Sanader pred parlamentarne izbore mogao riješiti Ivana Jarnjaka i Đure Brodarca?

2. Kako Domagoj Margetić štiti Stjepana Mesića u slučaju odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić?

3. Kako za račun Josipa Perkovića (šefa UDBA-e) Domagoj Margetić zagovara lustraciju

...i još pregršt drugih pojedinosti o provokatorskoj djelatnosti Domagoja Margetića koje su prokužili njegovi dojučerašnji suborci na hrvatskoj desnici.

P.S. A za razbibrigu, dok ne nabacim ozbiljne materijale, evo dokaza kako je Domagoj Margetić u stanju chatati s automatskim spam botovima:

Domagoj Margetić razgovara na forumu s robotima (pdf pod linkom)


- 22:29 - Komentari (26) Isprintaj #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Siječanj 2012 (1)
Svibanj 2010 (1)
Svibanj 2008 (16)
Travanj 2008 (19)
Ožujak 2008 (11)
Veljača 2008 (22)
Siječanj 2008 (22)
Prosinac 2007 (15)
Studeni 2007 (16)
Listopad 2007 (19)
Rujan 2007 (14)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (17)
Travanj 2007 (33)
Ožujak 2007 (37)
Veljača 2007 (32)
Siječanj 2007 (29)
Prosinac 2006 (26)
Studeni 2006 (34)
Listopad 2006 (31)
Rujan 2006 (29)
Kolovoz 2006 (25)
Srpanj 2006 (17)
Lipanj 2006 (18)
Svibanj 2006 (24)
Travanj 2006 (28)
Ožujak 2006 (34)
Veljača 2006 (35)
Siječanj 2006 (42)
Prosinac 2005 (26)
Studeni 2005 (33)
Listopad 2005 (33)
Rujan 2005 (31)
Kolovoz 2005 (18)
Srpanj 2005 (24)
Lipanj 2005 (34)
Svibanj 2005 (32)
Travanj 2005 (45)
Ožujak 2005 (15)



45 lines © 2005, Zeljko Peratovic