Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Kapetan Kuka

    1. "Nacional" je krivo pod tekst potpisao Bagića. Tekst je pisala Jasna Babić. Ta je pak o pismima, koja joj je uvalila tko zna koja ekspozitura obajveštajne baruštine Hrvatske, pisala kao da ih hrvatska javnost prvi put vidi! U svojoj poslovičnoj neobavještenosti, Jasna Babić je previdjela da su ta pisma objavljena u "Novom listu" 1995.godine! Dakle, osnovna pretpostavka dekoncentrirane i vjerojatno pijane Jasne Babić pada u vodu: ovdje ne može biti govora o licemjerju i prijetvornosti nekoga tko privatno govori jedno a javno drugo, naprosto stoga jer je ono što je Tuđmanu pisano, pisano javno a ne privanto, ha, ha, ha: pismo je objavljeno, ponavljamo, 1995. godine u "Novom listu". Naravno da to kretenska agentura koja je imala i ima na vezi i Jasnu Babić nije znala: koji bi kurac naši obavještajci znali što se piše po hrvatskim novinama! Oni su to pismo tretirali kao senzacionalno otkriće, dočim je to otkriće za par kuna 7 godina prije mogao kupiti svaki građanin Hrvatske na kisoku! Kakvi idioti!
    2. Ipak, nevjerojatno je kako funkcionira "Nacional", ali i hrvatska država: original pisama odnešen je iz doma Romana Bolkovića. Umjesto da mu budu vraćena, dospjela su dakle u "Nacional". Tako to radi demokratski današnji režim i pravna država Hrvatska! Zanimljivo je i to što je uopće policija radila u kući Romana Bolkovića!? Ako je on dakle bio svjedok svemu što se zbivalo oko privatizacije OTV-a - što je valjda trebao biti nukleus afere Gruppo - ispada da dokazi nisu prikupljani da bi se koristili u procesu, nego da bi se svjedoke kompromitiralo! Što je tragičnije, dokazi su dakle distribuirani mimo volje svjedoka u "Nacional", kao oglasnu ploču dijela obavještajne zajednice RH! Ima pravo Letica kad danas zahtjeva saborsku komisiju koja bi nadgledala rad policije u aferama poput "Maestra", jer policija bi zaista možda mogla manipulirati dokumentima koje prikuplja.
    3. Recentna grljenja Ive Pukanića i Ninoslava Pavića jasno pokazuju o čemu je zapravo riječ! Stvari je trebalo počistiti, a ne korisiti na sudu kao dokaz. I to je sve. Uostalom, i Pukica i Pavić imaju istu škrabicu: Hypo! Puki je svoju lovu za "Republiku" dobio na istoj kasi na kojoj se, kao kupac Hypo Consultantsa, danas bogati Pavić. Kakav Gruppo! Kakva farsa.
    4. Jasna Babić ovdje ide korak dalje: osim što ovjavljena pisam tretira kao nikad viđena, privatna pisma - koje joj policija ustupa dakle mimo znanja i bez imprimatura njihova autora i vlasnika! - insinuira o svjedočenju Bolkovića na sudu glede pretvorbe OTV-a. Naime, činjenica je da tih godina Bolković zaista nije vidio a kamoli poznavao Miroslava Kutlu, ali, kada je par godina kasnije o privatizaciji izvijestio upravo Jasnu Babić i "Nacional", oni o tome nisu napisali niti slova: naravno, jer, Ivo Pukanić tih je godina intenzivno prijateljevao upravo s Miroslavom Kutlom! Jasna Babić to i priznaje, u "Republici", gdje, vjerojatno opet pijana, nepažljivo priznaje da je sve što joj je devedesetih Bolković kazao o privatizaciji OTV-a i medijskom sustavu Gruppoa zapravo bilo točno! Samo, to Jasni Babić i politici koja omogućuje i njenog bivšeg šefa i list za koji je pisala tada nije bilo interesantno u smislu da im nije bilo u interesu.
    Kratko i jasno kazano: dok je Bolković devedesetih govorio o medijskom sustavu zemlje, Jasna Babić, kojoj je, izemđu ostalih, o tome pričao, nije o cijeloj toj stvari, za razliku od "Ferala", primjerice, ni zucnula, jer je ne samo lažljivo i strašljivo strašilo koje koristi, recimo rastave kao plodno tlo za rapitivanja o privatnim poslovima supružnika, nego je suradnik obavještajih službi koje je ucjenjuju ne bi li pisala ovakve imbecilne laži i invektive o kome god treba; možda je razlog ucjenama i ono što je o njoj kazao Josip Manolić:"U Domovinskom ratu ona i ja smo bili na suprotnim stranama!"
    5. Što se Đikića tiče, "Feral Tibune" je bio iziritiran emisijama koje je Bolković vodio iz Splita s gostima poput Igora Štimca ili gradonačelnika Splita te tadašnjeg župana SD županije, i, začudo, tekst je potpisao sam Đikić, unatoč izvrsnim odnosima Bolkovića i dobrog dijela redakcije "Ferala", uključujući i Ivančića i Đikića. Ovaj tekst je zoran primjer ideološke isključivosti toga lista: nevjerojatno, ali kad se pogledaju funkcije tih gostiju (gradonačelnik, župan, etc..) zaista je zaprepašćujuće da je Ferar do te mjere isključiv list da bi najradije zabranio svaku javnu riječ političkih neistomišljenika, bez obzira kojoj stranci oni pripadali! Zato jer Feral i propao! Stoga ih Ninoslav Pavić i mora dotirati. Bijedna sudbina: Feral je postao jedini satirički list na ovom ogromnom šarenom svijetu čije postojanje jamči država! Anarholiberali čiji tjednik financira Ninoslav Pavić na inzistiranje Ive Sanadera! Odvratno nešto!

    avatar

    30.06.2007. (22:59)    -   -   -   -  

  • babyblue

    Pa,što fali Bolkoviću? Čovjek zna ljude,spojio ih i što sada...ni prvi ni zadnji. Bio on kakav bio, njegova je emisija 2 u 9 još uvijek nedostižan san mnogim kvazivelikim novinarima. Inače,zar ne primjećuješ da je Nova TV pet kopalja bolja od HTV-a već dugo,dugo,dugo. Možda zato što se tamo trude biti novinari,a ne nečiji propagandisti.

    avatar

    01.07.2007. (07:49)    -   -   -   -  

  • Beba

    Gospodine Peratoviću trebali biste da otvorite forum. Mislim da je jako važno da se otkrije je li akcija zapljene Zagorčevih dokumenata kod Trajkovića, Fereka i Bindera bila dio dogovora Mesić-Zagorec i što znači neslužbena Hodakova informacija da je riječ o korespodenciji s početka devedesetih između Zagorca i ministra MUP-a BiH Alije Delimustafića?

    Je li Zagorec podmetnuo Mesiću umjesto dogovorenih papira o obitelji Tuđman (čije je potrebe za luksuzom on rješavao preko RH Alana) dokumente o financijskoj i inoj suradnji hrvatskih vlasti sa ozloglašenim Alijom Delimustafićem, koji je Anti Markoviću dao traku razgovora Tuđman-Milošević u Karađorđevu, surađivao sa šefom KOS-a Aleksandrom Vasiljevićem kroz Operu, nakon bijega iz BiH dobio hrvatske dokumente s kojima je iz Beča upravljao organiziranim kriminalom (od austrijske policije je bio sumnjičen za šverc uranom, u Njemačkoj za trgovinu drogom), kamatario po Zagrebu (u slučaju otmice jednog Sinjanina branio ga Anto Nobilo), pomagao s Fikretom Abdićem izlaženje Zapadne Bosne, lista koji je pripremao priključenje Bihaća, Cazina i Velike Kladuše Hrvatskoj?
    Moguće je da u papirima koji govore o gore navedenim Delimustafićevim aktivnostima stoji da je sa svim službeno bio upoznat i Stjepan Mesić kao tadašnji jedan od četiri ključna čovjeka države, te da je on čak aktivno podupirao hrvatski projekt s Delimustafićem.
    Što mislite?

    avatar

    01.07.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • cveba

    Bolkovicu nista ne fali, narocito ne daska, a Ferala sto se tice on vec odavno nije ono sto je bio dok sam im ja novinara svercala na Badiju, tamo negdje devedesetitrece. Eto toliko.

    avatar

    01.07.2007. (11:19)    -   -   -   -  

  • Ja

    Peratovicu, sta ce bit da se ti i Jasna Babic odjednom slazete?

    ’Sumnjičavi’ DORH

    Prema neslužbenim informacijama do kojih je došla Slobodna Dalmacija, Državnom odvjetništvu predsjednik Mesić obratio se samo jednom, tvrdeći da je Zagorec spreman na suradnju.
    Dobio je odgovor da Državno odvjetništvo prvo želi vidjeti Zagorčevu dokumentaciju, a onda će se vidjeti postoje li uvjeti za status pokajnika.


    Dalo bi se zakljuciti da se Mladen Bajic prepao novonastale situacije, pa se sad preko Babicke, ogradjuje od Stipe Mesica. Auuuu, dosla voda do usiju Mesicu i Perkovicima, cim ih se Jasna Babic odrice :)))

    avatar

    01.07.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • Hrvatka Vukodlakic

    Halo cveba, rasturatel ovu problematiku kod Vjekoslava Boskovica na blogu?

    avatar

    01.07.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Halo, Vukice, ne, ali tamo rasturamo tvoju dragu mamsi. Zanima te? Dam ti šifru.

    avatar

    01.07.2007. (18:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...