45 Lines Breaking News,peratovic.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

45 Lines Breaking News


ROMANO BOLKOVIĆ POSREDOVAO IZMEĐU SAŠE PERKOVIĆA I VLADIMIRA ZAGORCA


Odvjetnik Vladimira Zagorca Zvonimir Hodak demantira ptičicu koja je blogu 45 lines došapnula da se razgovor Merlić- Jukić nalazi na jednom od dva DVD-a koji se prevode na austrijskom sudu. Hodak kaže za Jutarnji list:

Predsjednik Republike Stjepan Mesić obećao je generalu Vladimiru Zagorcu da će do 16. lipnja ove godine urediti da se tjeralica protiv njega stavi izvan snage, a Zagorec je zauzvrat trebao dati podatke o tajnim računima, privatizaciji, provizijama te sve to dokumentirati.

Tvrdnje su to Vladimira Zagorca koje nam je danas prenio njegov zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak. Mesićevu je ponudu Zagorcu, kaže Hodak, izravno prenio predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković na sastanku u Beču 25. svibnja ove godine. Dogovor koji su postigli Zagorec i Perković audio je i video snimljen na dva DVD-a koji su predani austrijskoj istražnoj sutkinji.


Hitno bi se trebao sastati saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da se ispita teza jesu li Predsjednik i njegov savjetnik Perković narušili nacionalnu sigurnost tako što su upali u zamku austrijske tajne službe s kojom je surađivao Vladimir Zagorec.

Hodak dodaje da je osoba koja je uspostavila kontakt između Zagorca i Perkovića jedan poznati tv novinar.

- Zagorčeva prijatelja tada je nazvala prijateljica i prenijela mu poruku jednog poznatog TV novinara da s njim želi popiti kavu i ostavila mu njegov broj mobitela - kaže Hodak i dodaje da su se nakon nekog vremena sastali te mu je taj novinar rekao “da su ga zvali ‘oni gore’ i da ne bi bilo loše kada bi se s njima sastao, pa i sa samim ‘šefom’”...

- Perković i Zagorčev prijatelj su se ipak 12. ožujka ponovno sastali u gostionici Britanac. Perković je došao službenim automobilom s vozačem koji ih je odvezao u Vilu Weiss gdje ih je već čekao novinar posrednik - prenosi Hodak i dodaje da im se predsjednik Mesić pridružio i Zagorcu ponudio ulogu pokajnika.

- Predsjednik je tada Zagorčevu prijatelju otvoreno rekao: ‘Neka Zagorec progovori o tajnim računima, privatizaciji, provizijama, trgovini oružjem, neka to dokumentira, a ja ću srediti da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustane od daljnjeg progona’ - izjavio je Hodak.


Izvor blizak Zagorčevoj obrani u izjavi za 45 lines demantirao je sumnju da je riječ o Dubravku Merliću, koji je u to vrijeme predvodio Mesićevu antizagorec kampanju ugošćujući svjedoke koje je na vezi držao Saša Perković.

- Ne. Riječ je o Romanu Bolkoviću. On je spojio Perkovića i Zagorca.

Ova nam je informacija potvrđena i iz krugova bliskih Hrvoju Petraču, kojega se može smatrati inicijatorom Zagorčevog progona.

Do zaključenja posta nismo uspjeli dobiti Bolkovićev komentar, a moramo priznati da smo šokirani mogućnošću da je informacija o njegovoj posredničkoj ulozi istinita.


Post je objavljen 29.06.2007. u 23:43 sati.