online

nulla dies sine XVL lineae




17.05.2010., ponedjeljak

Zahtjev za smjenom Ranka Ostojića s mjesta predsjednika saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost


Proljetos sam imao prepisku sa "svojim" fejsbuk prijateljem, inače predsjednikom saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, SDP-ovcem Rankom Ostojićem o selektivnom i tendencioznom pristupu odbora kojem je na čelu u slučajevima koji su u njegovoj nadležnosti. Sve je počelo kada sam 27. veljače o.g. poslao poruku preko fejsa na desetak adresa (među inima i na Ostojićevu) da:



Bilo je raznih reakcija, a oglasio se i fejsbuk prijatelj Ranko:

Ranko Ostojić 28. veljača u 13:36

Slažem se da sumnju treba otkloniti...zato i čekamo izvješće...Ako je Vijeće za nacionalnu sigurnost pod presjedanjem Predsjednika RH i premijerke naložilo svim dijelovima sigurnosnog sustava da se spriječi obaviještajno podzemlje da difamirajućim materijalima utječu na izbor čelnog čovjeka države onda ćemo vidjeti da li je pokušaj udara zaustavljen i da li je netko od kandidata povlašten...pa ćemo saznati i kako je moguće da netko bude povlašten što ga je, njega ili više njih, sigurnosni sustav zaštitio od udara kao kandidate za predsjednika, i time zasigurno zaštito i interese nacionalne sigurnosti...

Pozdrav iz Splita.....


Kako se osvrnuo samo na to zašto se Odbor bavi Josipovićevom predstavkom, a prešutio moj slučaj, morao sam reagirati:

Željko Peratović 28. veljača u 20:23

Aha, smrdi već tri godine moja predstavka se kiseli u Odboru za nacionalnu sigurnost, Uredu Predsjednika i Vladi, a ja imam dokaze da je SOA-a pisala po mome blogu da sam ja odgovoran za smrt Milana Levara. To nije zloupotreba službe? To nema veze s nacionalnom sigurnošću? Evo odavde iz Švicarske gdje sam se vratio, poslat ću požurnice novoj premijerki, novom predsjedniku i starom Odboru. Kako je govorio pokojni Levar: Država je nekom mater, a drugome maćeha.


Onda je ipak reagirao i na to:

Ranko Ostojić 28. veljača u 23:46

Treba biti precizan...ja sam na čelu odbora nešto manje od dvije godine...pa bilo dobro ono od prije tri godine dostaviti da se ne kiseli....


Raspravu su pratili mnogi "naši" prijatelji, što iz SDP-a, što iz novinarskih krugova, pa sam precizirao:

Željko Peratović 7. ožujka u 14:19

Ranku Ostojiću sam se obratio predstavkom protiv SOA-e u ožujku 2008. kad je već bio na čelu Odbora za nacionalnu sigurnost. Do danas nisam dobio odgovor njegova odbora, a sad znam i zašto jer u Jutarnjem izražava djelomično zadovoljstvo radom tajnih službi "jer više ne cure afere".
Ja sam objavljivao informacije o nepotizmu i korupciji u SOA-i i zbog toga su agenti SOA-e na mome blogu objavljivali komentare da sam kriv za Levarovu smrt, bio sam uhićen, oduzet mi privatni novinski arhiv i nije vraćen. Protiv mene nema optužnice, ali sam i dalje državni neprijatelj.
Kada se Ranko Ostojić žalio na postupanje POA-e u svom slučaju, njemu bliski novinar objavljivao je službene dokumente POA-e. Isti novinar koruptivno vezan s ministrom policije i danas objavljuje službene državne tajne tajnih službi, svjedočenja zaštićenih svjedoka. Očito Ranko Ostojić na čelu odbora za nacionalnu sigurnost primjenjuje selektivne kriterije. Prešutno, SOA i policija su bile u pravu u mom slučaju jer su zaustavile curenje informacije o svom "nezakonitom djelovanju". A što njemu i Karamarku bliski Gordan Malić i drugi "kolege" rade u interesu je nacionalnih interesa.


Ranko je i dalje bio hladan:

Ranko Ostojić 7. ožujka u 14:46

Nikada nisam utjecao na pravo bilo koga da izrazi svoj stav i mišljenje...bez obzira da li se s istim slažem...u svakom slučaju bez obzira kad je predstavka dostavljena (bez obzira što Željko sada mijenja datum kad je poslana ) pobrinut ću se da utvrdim točno što je bilo, da li je zaprimio odgovor i ostalo...ostalo neću komentirati, a posebno ne vađenje iz konteksta...


Željko Peratović 7. ožujka u 14:55

Poslana je 14. ožujka 2008. kada ste bili na čelu odbora kao i sad. Dostavljena je i uredu predsjednika. Sada ću poslati požurnice premijerki Kosor i predsjedniku Josipoviću. A tajnik vašeg Odbora Tomislav Matijević prijavio me policiji da sam širio državne tajne jer sam 2005. na Odbor mailom poslao POA-in dokument o sebi, a o Prezentaciji Tureka državnom vrhu o Vama i nama. Toliko o tome čemu i kako služe institucije za nadzor tajnih službi, policije, zaštitu ljudskih prava.


I opet će staloženo predsjednik Odbora:

Ranko Ostojić 8. ožujka u 0:37

Već sam rekao...bez obzira što Željko mijenja datume kad je nešto dosatavio Odboru bit će provjereno i dostavljen odgovor....i to važi za svakog ... na svaku predstavku svaki građanin RH ima pravo na odgovor...ponavljam insinuacije i pokušaji da se vadi iz konteksta neće na to utjecati...


Onda je išla slijedeća prepiska:

Željko Peratović 8. ožujka u 0:58

Dobro, šjor Ranko, što ste se uhvatili toga da sam prvo rekao pred tri godine. Uhićen sam u listopadu 2007. A kasnije su mi se događale i "gluposti". Kao što znate, ministrove tužbe i sudski procesi, evo baš 02. 03. imam istražne radnje za povredu tajnosti postupka, pa postupanje policije po anonimnoj prijavi da sam zlostavljač svog djeteta, zbog čega je supruga odlučila da napustimo zemlju. Zbog svega toga učinilo mi se da je prošlo mnogo više vremena od stvarnog datuma kad sam dostavio Predstavku. Stvarno, osobno nemam ništa protiv vas, niti me zanimaju odnosi u SDP-u. Jednostavno se apsolutno osjećam nezaštićen kao građanin ove zemlje od samovolje pojedinih represivnih čelnika, a povrijedio me taj vaš intervju iz navedenih razloga. Negdje sam čitao da vas predsjednik Sabora ne obavještava o rješenjima Vijeća za civilni nadzor. Pisat ću i njemu. Imam rješenje Vijeća u kom se kaže da što se tiče njihovih nadležnosti, nije bilo povrede mojih prava od strane SOA-e. Odbor ima širu nadležnost, a koliko se sjećamo iz parlamentarne istrage iz 2005 gdje smo obojica bili akteri, tada je formirana zajednička komisija Odbora i Vijeća, što sam ja u svojoj predstavci iz ožujka 2008. i zatražio. Original na hrvatskom je urudžbiran u Saboru.

I ja bih bio sretan da sud prihvati optužnicu protiv mene za širenje lažnih vijesti i uznemiravanje javnosti jer bih tada bio u prilici dokazati svoje tvrdnje da je sadašnji ministar unutarnjih poslova opstruirao kriminalistička istraživanja, predistražene radnje o ubojstvu Milana Levara. Imam svjedoke, znam gdje su dokumenti, kao optuženik imam pravo tražiti da se uvedu u spis, da se skine oznaka tajnosti. Ne bojim se ja suda. Mene i moju familiju uništava zloupotreba sustava, a mislim da vaš odbor ima u mandatu i sprječavanje takvih stvari, ne samo otrkivanje obavještajnog podzemlja, koje ni ne postoji jer je to kovanica Josipa Perkovića koju je on smislio za javna prepucavanja sa svojim bivšim suradnicima. No to sad nije tema.
Stojte mi zdravo!
...

Ranko Ostojić 8. ožujka u 15:16

Ja ću u svakom slučaju kako sam i rekao dostaviti odgovore...a moram reći da mi je napokon dostavljeno izvješće Vijeća za građanski nadzor tako da će i javnost napokon saznati za ono što su radili...

...

Željko Peratović 8. ožujka u 16:34

@Ranko, drago mi je to čuti ;)
Oprostite na ovakvom lobiranju, ali pokazali ste da se i s tim znate nositi. Svaka čast.
I srdačan pozdrav iz Urdorfa!

...

Ranko Ostojić 26. ožujka u 22:14

Dva puta poslan odgovor Odbora....vraćen kao neuručen...pozdrav

...

Željko Peratović 26. ožujka u 22:41

na koju adresu? III Pile 25. Pa ja sam ga slao s adrese Zvonigradska 33. Mogu li ja to doć osobno podići u Sabor? Još sam do petka u Hrvatskoj, a u utorak imam sjednicu SO HND-a, pa ću biti u gradu. Ili kako? U svakom slučaju, hvala na ovoj obavijesti! Pozdrav!

...

Ranko Ostojić 26. ožujka u 23:25

Ja sam poslao odgovor i tebi iako ga je tražio HND...nije problem pokupiti u Saboru....broj ......... gospođa Katica je tajnica, a Davorin Kajfeš je tajnik odbora....

Željko Peratović 26. ožujka u 23:39

Pa, sad sam malo zbunjen. HND je podržao moju predstavku. Nitko mi nije rekao da su oni tražili odgovor. Odgovor sam tražio ja. A iz HND-a mi nitko nije ni rekao da je dobio ikakav odgovor i da su ga uopće tražili. Probat ću ja to malo istražiti. Ionako mi je zabranjeno pisati o istražnim radnjama koje DORH i Županijski sud krivo tumačeći zakone tretiraju kao istrage, pa se mogu, dok sam u zgb, pozabaviti ovim. TNX. Sretno!


I onda je sredinom travnja odem do Sabora, potražim gospođu Katicu i tajnika Kajfeša pozvavši se na pprepisku s predsjednikom Odbora. I umjesto da mi uruče odgovor Odbora iz svibnja 2008, a koji su dvaput slali na krivu adresu, tajnik Kajfeš, (u međuvremenu se bivši tajnik Tomislav Matijević valjda zaposlio u MUP-u, SOA-i, Soboli d. o. o. ili Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost) mi dade papir koji je Ranko Ostojić napisao i potpisao za vrijeme fejsbuk prepiske samnom.

HRVATSKI SABOR
ODBOR ZA UNUTARNJU POLITIKU
I NACIONALNU SIGURNOST
KLASA: POV.050-01/09-08/05
URBROJ: 6521-4-10-12
Zagreb, 8. ožujka 201O.
ŽELJKO PERATOVIĆ
III Pile 25
10000 ZAGREB

Predmet: Željko Peratović, Zagreb

Poštovani,
povodom predstavke Hrvatskog novinarskog društva, Odbor je zatražio od Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija provođenje nadzora nad radom SOA-e, a vezano uz eventualno kršenje Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda. Vijeće je provelo nadzor i o istom Vas j HND izvijestilo dopisom klasa VT-050-01/08-33/04, Ur broj 6521-4-1-08-3, od 7 svibnja 2008. godine, stoga nije bilo potrebe da Vas o istom izvještava i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Povodom istog zatraženo je i očitovanje SOA-e, a iz njihovog odgovora također proizlazi da u Vašem slučaju nije bilo nezaokonitog nezakonitog postupanja.

Osim toga, Odbor je zatražio i očitovanje MUP-a, a vezano uz navode u predstavci prema kojima su postupcima policije ograničena, zajamčena ljudska prava i temeljne slobode.

Iz odgovora Ministarstva unutarnjih poslova razvidno je da je Ministarstvo provodilo radnje po nalogu Istražnog centra županijskog suda u Zagrebu, da su privremeno oduzeti predmeti na kojima su bili pohranjeni podaci u digitalnom obliku, da je izdat nalog za brisanje klasificiranih podataka sa bloga, kao i da su pretragom privremeno oduzetih predmeta nađeni
klasificirani dokumenti POA-e i MORH-a, te da ste odbili potpisati zapisnik o pretrazi. Dana 3. siječnja svi privremeno oduzeti predmeti izuzev predmeta na kojima su nađeni spomi dokumenti su Vam vraćeni, a o čemu ste po navodima MUP-a potpisali i potvrdu u kojoj je jasno navedeno da su svi predmeti uključujući i digitalni fotoaparat sa memorijskom karticom vraćeni u ispravnom stanju. Iz očitovanja MUP-a proizlazi da su sve radnje MUP-a provedene sukladno odredbama Zakona o kazneflom postupku j nalozima Županijskog suda u Zagrebu, kao i da je svim radnjama prisustvovao Vaš branitelj.

Obzirom da nam se obratilo Hrvatsko novinarsko društvo, a ne Vi informacije o postupanju MUP-a, zbog zaštite osobnih podataka nismo mogli dostaviti podnosiocu predstavke, a Vi sve do sada isto niste zatražili, a osim toga o svemu ste i bili informirani u okviru kaznenog postupka u kojem ste imali i branitelja.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK ODBORA
Ranko Ostojić


Kao što primjećujete, i na tom papiru stoji kriva adresa. Dakle, bez obzira što sam u Predstavci poslanoj Odboru i urudžbiranoj u Saboru 14. ožujka 2008. naveo aktualnu zagrebačku adresu, bez obzira što sam ju ponavljao u prepisci s Rankom Ostojićem na fejsu, on iznova krivo adresira. Pa da nisam našao mogućnosti i vremena sam doći u Sabor ni gornji sramotan odgovor ne bih vidio. "Učinija je tovara od mene", rekli bi u Rankovu kraju.

Za sada samo nekoliko argumenata kojima dokazujem njegovu manipulaciju, a ostalo ću opisati i priložiti nadležnim institucijama i tijelima od kojih ću tražiti smjenu Ranka Ostojića s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer protuzakonito obavlja posao za koji ga plaćaju porezni obveznici RH.

Zatražio sam danas od tajništva HND-a da mi dostave kopiju Predstavke koju su oni prema tvrdnji Ranka Ostojića poslali Odboru vezano za moj slučaj. Dobio sam odgovor da za sada takvo što ne mogu pronaći, da su našli samo priopćenje o podršci mojoj Predstavci Odboru, a koje je između ostalog bilo proslijeđeno i na adrese Vlade, Ureda Predsjednika, Sabora, Rankova odbora. Ako u HND-u pronađu Predstavku o kojoj Ostojić piše, ili ako ju pronađu u tajništvu njegova odbora, svaki dan ću na statusu na fejsu pisati da sam idiot, kreten, budala, da je Ranko Ostojić "najpošteniji čovik na svitu". A do tada tvrdim da isti laže i HND-ovo priopćenje podmeće pod Predstavku.
Ako HND-ova Predstavka bude pronađena, neka me Ranko slobodno i tuži za klevetu!

A drugu laž da ja Odboru nisam poslao Predstavku, već sam demantirao nekoliko puta linkajući na nju, a sad ću ju i prenijeti u cijelosti, a na linku se može vidjeti da je u Saboru i zaprimljena:


Hrvatski sabor
Trg. sv. Marka 6
10 000 Zagreb

Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija
Mile Ćulumović, predsjednik

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
Ranko Ostojić, predsjednik

predmet:
PREDSTAVKA GRAĐANA NA POSTUPANJE SOA-e

Poštovani,
ovime vam se, ja Željko Peratović, slobodni novinar i bloger iz Zagreba, obraćam da sukladno svojim zakonskim obavezama poduzmete nužne korake u zaštiti mojih temeljnih ljudskih i profesionalnih
prava i sloboda, napose iz članka 38. Ustava RH, za koje su Vijeće i Odbor 2005-e, a nakon provedene parlamentarne istrage zajednički ustvrdili da "postoji osnovana sumnja da su prekršena od strane
POA-e", i koja se sustavno krše do danas od strane POA-ine pravne sljednice SOA-e.
Naime, kako vam je vjerojatno poznato iz medija, 17. listopada 2007. djelatnici krim policije PU Zagrebačke izvršili su pretragu stana moje malodobne kćeri u kojem stanujem i uhitili me pod sumnjom da prenosim (objavljujem) državne i vojne tajne.
Pored toga što se iz DORH-a neslužbeno tvrdilo da je moje uhićenje rezultat "gluposti u policiji", a predsjednik Stjepan Mesić izjavio da moj slučaj vodi policija, pa se on o tome ne želi očitovati jer da
nema ingerencija nad policijom, od početka sam tvrdio da je zastrašivanje kojemu smo i danas izloženi ja i moja obitelj, inicirala, nadzire ga i većim dijelom provodi, SOA-a.
Osim indicija i informacija koje su mi osobno stigle kao potvrda gornjeg vjerovanja, prošloga je tjedna na internet adresama: http://cnn.blog.hr/2008/03/1624367674/soa-zeljko-peratovic-drzavni-je-neprijatelj-broj-jedan.html i http://pollitika.com/soa-zeljko-peratovic-drzavni-je-neprijatelj-broj-jedan/, objavljen tekst s pripadajućim dokumentima SOA-e, koji, ako su autentični, materijalno
potvrđuju sumnje koje sam iznosio o ulozi SOA-e u kršenju mojih ljudskih i profesionalnih prava i sloboda.
Stoga od naslovnih Vijeća i Odbora tražim da osnuju zajedničku komisiju koja će provjeriti autentičnost dokumenata objavljenih na gore navedenim blog adresama, točnije lociranim na sljedećim hosting adresama : http://img410.imageshack.us/i/str1kz9.gif/ ,
http://img151.imageshack.us/i/str2am3.gif/ i
http://www.divshare.com/download/3945111-7c5 i ustanovi je Ii SOA kršila moja, ali i prava i slobode drugih "sumnjivih građana" za koje se navodi da komentiraju na 45 lines: Željka Bagića, Romana Bolkovića i Vjekoslava Brajovića te shodno tome zatražiti odgovornost (uključivo kaznenu)
nadležnih, ili su moji prigovori neosnovani.

Objavljeni dokumenti ukazuju na višestruko i viševrsno kršenje zakona od strane SOA-e.
Osim što me se sumnjiči za prenošenje već objavljenih državnih i vojnih tajni, a što je presedan, ali i nonsens u dosadašnjoj represivnoj praksi mlade hrvatske države, inkriminira me se i "ugrožavanjem sigurnosti djelatnika SOA-e objavljivanjem njihovih imena i radnih pozicija", a što je, pak, ništa drugo doli sumnja kojom se želi skrenuti pozornost sa činjenice da sam identitete djelatnika SOA-e isključivo spominjao u kontekstu napisa o nepotizmu i korupciji prilikom reorganizacije sigurnosno-obavještajnog sustava, odnosno kadrovske politike ravnatelja SOA-eTomislava Karamarka. To je i
jedan od osobnih motiva ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka zbog kojih inzistira na kršenju zakona i povredi mojih prava i sloboda .
Iz dokumenta pod naslovom ,,Analiza pozadine napisa/komentara na blagu 45 lines" razvidno je da me je SOA-a u svojim "intervencijama na blogu" nastavila klevetati, pa i sumnjičiti da sam doprinio ubojstvu Milana Levara, svjedoka ratnih zločina u Gospiću . Višekratno sam pisao i izjavljivao da je sadašnji ravnatelj SOA-e, a u vrijeme i nakon ubojstva Milana Levara, predstojnik UNS-a,Tomislav Karamarko, sudjelovao u opstrukciji predistražnih radnji vezano za spomenuto ubojstvo te "intervenciju SOA-e" na mome blogu kako sam ja "sumnjivim osobama odavao kretanje Milana Levara", držim kao izravni pritisak SOA-e na mene kao mogućeg svjedoka istrage o ubojstvu Milana
Levara
da zašutim.

Usporedbu navodnog dokumenta SOA-e i "intervencije SOA-e" na 45 lines možete pogledati na web adresi : http://peratovic.blog.hr/2008/03/1624374633/koga-bloga-soa.html .

Da je SOA-a nezakonito bila uključena u postupanje redarstvenih vlasti u mome slučaju imam posrednih saznanja. Prema nekim izvorima bliskim SOA-e, za operaciju ,,45 lines" od ravnatelja
Tomislava Karamarka osobno je zadužen šef njegova kabineta Tomislav Milčić, koji je navodno bio
uključen u nezakonitu pretragu mojih osobnih stvari, pri čemu mi je uništena memorijska kartica na digitalnom foto uređaju na kojoj se nalazio dio interview-a sa bivšim agentom jugoslavenske tajne službe SlD Josipom Majerskim (vidi http://peratovlc.blog.hr/2008/01/1623938621/lpak-me-policijanaIIutila-obracam-se-hhou.htmI).
Prema mojim izvorima Tomislav Milčić nema zadovoljavajuću stručnu spremu za radno mjesto na
koje ga je postavio ravnatelj SOA-eTomislav Karamarko. Prema javno dostupnim informacijama
njemačko pravosuđe je svojedobno izrazilo negodovanje da je djelatnik SOA-e Tomislav Milčić sudjelovao u nesuradnji hrvatskih vlasti vezano za međunarodnu pravnu pomoć u slučaju suđenja
Krunoslavu Pratesu za pomaganje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića. Ovih dana je jedan od
njemačkih sudaca izjavio da će prijaviti RH nadležnim EU institucijama zbog navedene nesuradnje.

Dakle, i iz primjera šefa kabineta SOA-e razvidno je, ne samo da su neosnovane tvrdnje SOA-eda su moji napisi usmjereni protiv nacionalnog interesa - ulaska Hrvatske u euroatlantske integracije, nego da je upravo djelovanje SOA-e usmjereno protiv ulaska Hrvatske u euroatlantske integracije.
Postoji osnovana sumnja i da su u mome slučaju iz SOA-e nezakonito curili podaci u medije za što molim pogledati tekstove u Slobodnoj Dalmaciji
i Nacionalu

Molim naslove da što žurnije provedu parlamentarnu istragu povodom ove predstavke jer su mi zbog nezakonitog djelovanja SOA-e, osim spomenutih prava i sloboda iz lanka 38. Ustava RH uskraćeni i pravo na rad, a bojim se i za fizičku egzistenciju svoje obitelji i sebe u Hrvatskoj.
Za moguće svjedoke predlažem saslušati:
1. Željko Peratović
2. Tomislav Karamarko
3. Josip Bu ljević
4. Tomislav Milčić
5. Romano Bolković
6. Željko Bagić
7. Vjekoslav Brajović
8. Jasna Babić
9. Berislav Jelinić

Zbog višestrukog sukoba interesa, kojega sam spreman pojasniti prilikom parlamentarnog saslušanja, predlažem da onemogućite bilo kakav doticaj s informacijama o ovoj predstavci tajniku Odbora, gospodinu Tomislavu Matijeviću.

Srdačan pozdrav,
slobodni novinar i bloger
Željko Peratović
Zvonigradska 33
10 000 Zagreb

U Zagrebu, 14. ožujka 2008

Napomena :
S ovim sam upoznao Ured Predsjednika RH, Vladu RH, HHO i HND


Naravno da ću s manipulacijama i lažima predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost upoznati zainteresirane međunarodne institucije i nevladine udruge. A šjor Ranko me slobodno može maknuti s liste fejs frendova ili će me ipak ostaviti da škicne pišem li što zanimljivo od interesa zaštite nacionalne sigurnosti.

- 17:40 - Komentari (0) Isprintaj #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2012 (1)
Svibanj 2010 (1)
Svibanj 2008 (16)
Travanj 2008 (19)
Ožujak 2008 (11)
Veljača 2008 (22)
Siječanj 2008 (22)
Prosinac 2007 (15)
Studeni 2007 (16)
Listopad 2007 (19)
Rujan 2007 (14)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (24)
Svibanj 2007 (17)
Travanj 2007 (33)
Ožujak 2007 (37)
Veljača 2007 (32)
Siječanj 2007 (29)
Prosinac 2006 (26)
Studeni 2006 (34)
Listopad 2006 (31)
Rujan 2006 (29)
Kolovoz 2006 (25)
Srpanj 2006 (17)
Lipanj 2006 (18)
Svibanj 2006 (24)
Travanj 2006 (28)
Ožujak 2006 (34)
Veljača 2006 (35)
Siječanj 2006 (42)
Prosinac 2005 (26)
Studeni 2005 (33)
Listopad 2005 (33)
Rujan 2005 (31)
Kolovoz 2005 (18)
Srpanj 2005 (24)
Lipanj 2005 (34)
Svibanj 2005 (32)
Travanj 2005 (45)
Ožujak 2005 (15)



45 lines © 2005, Zeljko Peratovic