Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • pozdrav

    Hahahaha...nije puno pogrjesio....nije Manolic ali je njegov ucenik i vjerni sudanik Margetic...koji pokusava unistiti sve koji rade protiv Udbe...vidim da napada Grgica o kojem se zna da je domoljubni Hrvat....i prije njega samo je napadao Hrvate koji su za Hrvatsku...nula od covjeka..

    avatar

    06.06.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    "jučer, prije no što će otputovati za Krakow, Bandić je ručao sa Zokijem." Jesi li vidio danas da smo imali informaciju 24 sata prije bilo koga drugog?
    A nisu mi je dali Britanci!

    avatar

    06.06.2007. (22:14)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @pozdrav, ne bih se začudio da je Margi onaj "mladić" koji je uletio u papamobil. On se svagdje želi uguziti. Samo da je u kadru. @NEMANJA, a što se tiče optužbi o Ranku i Britancima, treba samo pogledati kako je Margetić u kontaktu sa Sanaderovim policajcima Dragutinom Cestarom (ostao na visokom mjestu zahvaljujući Šimi Lučinu) i Ivici Franiću (Sanaderov čovjek) optužio Ranka Ostojića da je Srbima za milijune eura prodao info o Karadžiću i Mladiću da bi propala akcija Amera koji su ih kao imali u šakama. Suludo. I još Margi kao glavnu negativku spominje svoju odvjetnicu od povjerenja Milicu Đurđević Crnu koja mu je nedavno sredila ekskluzivu sa kaznenom prijavom Milovana Škorića protiv Tomca i Budiše za zločine u Sisku.

    avatar

    06.06.2007. (23:54)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @pozdrav, Margetić je neviđeni licemjer. Sada Mario Profaca Sokrat i on napadaju Jackie Prkic i Virginiu Capic da su bliske neonacistima, a on je podržao klince u Zadru koji su obukli ustaške majice kad je uhićen umirovljeni genereal Ante Gotovina, a Mesića koji je taj čin osudio, napao da mu je otac partizanski ubojica.

    avatar

    07.06.2007. (11:43)    -   -   -   -  

  • mrgud

    Margeticu je glavni izvor protiv Ranka Ostojica bio Faton Zeqiri (odvjetnica Milica Đurdjevic) koji je ocekivao da ce ga Sanader pomilovati za ubojstvo prijatelja iz 1997.:

    Datum objave: 18.6.2005 Rubrika: Crna kronika, Novi list

    Ubojici školskog prijatelja 12 godina,

    ZAGREB – Na 12 godina zatvora jučer je nepravomoćno osuđen Faton Zeqiri zbog ubojstva Alije Talla još 1997. godine. Vijeće Županijskog suda u Zagrebu na čelu sa sucem Miroslavom Šovanjem proglasilo je Zeqirija krivim jer je 12. listopada 1997. godine usmrtio Talla u Ulici Matije Divkovića gdje je Tall i stanovao. Naime, dvojica muškaraca najprije su se tamo posvađali, da bi Zeqiri u jednom trenutku ošamario Talla. Tada je izvukao pištolj i ispalio dva hica prema Tallu. Jedan metak pogodio je Talla u trbuh na mjestu ga usmrtivši. Zaqiri i žrtva poznavali su se s Kosova gdje su išli u istu srednju školu.
    Osamdesetih godina Zeqiriju se sudilo kao pripadniku tzv. »albanske mafije« u Zagrebu, a do sada je već osuđivan zbog pokušaja ubojstva. Bio je kažnjen s 2,5 godine zatvora. Postupak se razvukao jer optuženi nije bio dostupan hrvatskom pravosuđu. Na kraju se predao.
    Zeqirijevo ime spominjano je i u aferi »Ostojićeve skupine« (grupe policajaca koje je Ranko Ostojić okupio oko sebe kako bi se pospješila potraga za generalom Antom Gotovinom i riješila najteža kaznena djela op. a.). Neki su ga mediji nazvali ključnim svjedokom Račan-Ostojićeve obavještajne policijske akcije u BiH koji razotkriva detaljne odnose unutar političko-obavještajnog podzemlja u Hrvatskoj i BiH, kao i cijelu mrežu koja je logistički, informacijski i financijski pokrivala akcije za koje se danas tereti tzv. »Ostojićeva skupina«.

    A. R. K.


    Margetic je pisao kako je Zeqiri trebao ubiti odvjetnicu Milicu Djurdjevic (Crnu) navodno po nalogu Jure Klarica (Klariko voce). Kako to da je ured odvjetnice Djurdjevic smjesten u prostorija Klariko voca u Praskoj ulici u Zagrebu? Odvjetnica Djurdjevic zastupala je i Dijanu Pajagic iz Siska. Ona mnogo zna o Crnoj, Margeticu, Klaricu...

    avatar

    07.06.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • Margo udbaš

    Radi boljeg kuzenja procitati

    Napad Sanaderovog covjeka u Americi Bilavera na Hrvatsku svjetsku udrugu
    http://www.slobodnadalmacija.hr/20060628/novosti01.asp
    Odgovor
    http:// www.slobodnadalmacija.hr/20060629/novosti02.asp
    Ponovni napad
    http://www.slobodnadalmacija.hr/20060708/novosti03.asp
    Objasnjenje
    http ://www.011385.com/text06/grgic_280606.htm
    Bilaver sve demantira
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text06/grgic_121206.htm

    Iz cega se lijepo vidi da je Margetic promijenio stranu i da je presao na stranu hdz.Treba vidjeti TKO je Margeticu platio kaznu za Haag.

    avatar

    07.06.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Margo udbaš, saznati ćemo i tko mu je platio kaznu za Haag i je li se nagodio za kaznu za Crnu mlaku (privatizacija ribnjaka).

    avatar

    07.06.2007. (15:22)    -   -   -   -  

  • Domagoj Manolic-Kljajic

    Ivica Grgić je bio glavni američki rezident hrvatskih tajnih službi u akcijskom planu za lov na generala Gotovinu. Iz Chichaga je inače i jedan od prijatelja i suradnika generala Gotovine, hrvatski branitelj i časnik Verner Ilić. Upravo je za Vernera Ilića Grgić poslao informaciju hrvatskim tajnim službama tvrdeći da je Verner Ilić jedan od glavnih ljudi u mreži pomagača Ante Gotovine. Zbog toga Ilić nje mogao pronaći posao ne samo u Hrvatskoj, nego su ga upravo zbog toga odbili i u Američkom veleposlanstvu u Zagrebu. Grgić je dakle bio koristan hrvatskim tajnim službama.

    Domagoj Margetić


    Gospodine Peratovicu, jeste li vi ono napisali da Domagoj Margetic sada suradjuje sa Milovanom Skoricem bivsim agentom UDBE i SZUP-a koji je 1993. javno istupio tvrdeci da su Werner Ilic, Milan Sigetic Vuk i Tony Kujundic 1992. minirali zgradu Pravoslavne opcine u Zagrebu i zgradu kraj americke ambasade?

    Sto Margetic vise klevece druge sam sebe prokazuje kao udbasa. Pa za tog Milovana Skorica se da je bio dio tima Ranka Ostojica koji je lovio Gotovinu. To tvrdi i Ivo Pukanic. Eh, Margeticu nesretnice judoskudaski :(

    avatar

    07.06.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • Hobotnica

    Radojčić, zatim, otkriva koji su sve pojedinci konspirativno dolazili Malobabiću i Stojceviću i o čemu su ga izvještavali. Dolazili su Ante Barišić, Slobodan Platiša, Božo Kovačević, Milovan Škorić, Zlatko Đurčević, Rade Crevar, Milan Rapajić, a sve su to bili ovlašteni radnici u višim policijskim zvanjima, kaže Radojčić. Veza srpske kosovske teroristicke grupe Labrador i Milovana Skorica.

    Ako je taj Milovan Skoric danas predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj koji je podnio prijavu za Sisak onda je sve jasno po tom pitanju; udba djeluje i to uglavnom preko Domagoja Margetica koji objavljuje njegovu prijavu.Margetic od kada se vratio iz Haaga medijski pomaze srpskim spijunima protiv Hrvatske.

    avatar

    07.06.2007. (17:19)    -   -   -   -  

  • elres

    Najbolji hrvatski blogovi, kreiraju hrvatsko javno mijenje

    avatar

    07.06.2007. (19:18)    -   -   -   -  

  • dragec

    Između ostaloga, glupavi Margetić se oprašta na svom blogu od generala Basarca, neuke seljačine i JNA neznalice zbog kojega su mnogi momci na Kupi kod Petrinje poginuli. Stvar je spasio Stipetić, a blesavog Basarca smijenilo i napokon penzioniralo. O mrtvima sve najbolje, tako kažu, ali ovo se ipak ne treba pomesti pod tepih. Komentirao sam ovo i na blogu duplog haškog optuženika, rekordera štrajka glađu koji je potukao i sve Glavaševe rekorde, ali je debeli licemjerni Margetić komentar kukavički izbrisao. Kao i sve ostale...

    avatar

    07.06.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @dragec, nemoj se živcirati. Margetić je netolerantan za različita mišljenja. Pravi totalitarni tip. Margetić se sada hvališe navodnim prijateljstvom s pokojnim Basarcem kojeg je pratio glas , da je, osim što je kestenjario pred Bobetkovom kućom, pripadao i krugu osoba koje su fizički osiguravale Gotovinino skrivanje po Hrvatskoj. Na tom je poslu oko Gotovine, pokojni Basarac, navodno, počeo osjećati srčane probleme. Stres. Zato je Margetić ostavio samo jedan komentar na svom blogu vezano za vijest o smrti umirovljenog generala Ivana Basarca.

    @elres, hvala. Ti znaš više o blogovima od Mislava Bage

    avatar

    07.06.2007. (21:24)    -   -   -   -  

  • atimon

    Ante Barišić, Drago Frančišković, Milovan Škorić, Radenko Radojčić...
    Zašto nitko ne piše, primjerice, o Barišićevom radu u Centru Službe državne sigurnosti Zagreb gdje je do 90' bio zadužen za praćenje klera, vjerskih zajednica, postavljanja prislušnih uređaja na Kaptolu i Cvjetnom trgu... ili pak o Frančiškovićevoj ulozi u KOS-u JNA gdje je kao načelnik Odjela tehnike KOS-a u Muzilu, Puli, prisluškivao građane koji imaju članove obitelji u inozemstvu (tj. rodbinu hrvatske političke emigracije) i koji je kao takav prije par godina svjedočio o "udruženom zločinačkom pothvatu"...ili pak o Škoriću koji je i sada na izravnoj vezi srbijanske tajne službe BIA, a koji je ranije kao Barišićev kolega iz istog Odjela u Centru SDS Zagreb u javnost plasirao teze o logorima za Srbe u Sisku zbog čega je Hrvatska također bila pod političkim i ekonomskim embargom...
    Napose, pišite tko se i sada sastaje po zagrebačkim kafićima s tim opskurnim likovima.

    avatar

    07.06.2007. (21:34)    -   -   -   -  

  • Hobotnica

    Znaci Margetic objavljuje stvari za potrebe srpske tajne sluzbe? Kako Margetic ocekuje da mu srpska tajna sluzba pomogne i u cemu,mozda financijski? Koje su jos veze Margetica i srpskih obavjestajaca?

    avatar

    07.06.2007. (22:21)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @ atimon, gle ti špijunskog lukavka. Kad već zna Služba, neka znaju i drugi. Na početku istraživanja Margetićeve uloge u publiciranju Škorićevog slučaja Sisak, pred tjedan i pol, sastao sam se u kafiću u Jurišićevoj s Antom Barišićem i Milovanom Škorićem. Škorić mi je rekao da ga je Margetić upozorio kako sam ja obavještajac i neka me se pripazi. Također mi je potvrdio da je materijal o slučaju Sisak plasirao u javnost preko Margetića, a posredstvom odvjetnice Milice Đurđević.

    Na tom se popisu nalazi i ime pokojnog oca dobre prijateljice šefa SOA-e Tomislava Karamarka, Dijane Pajagić:

    VII SILOM NESTALI NA SEKTORU POLICIJE /MUP/

    ...
    18. PAJAGIĆ PETAR / RAFINERIJA / Trg I Internacionale 20

    10.VIII 1991. oko 16 časova iz stana ga izvela 4 policajca sa lisicama na rukama i odvezli u zelenom autu. Vozač Majkić Željko.
    ...
    Milovan Škorić, Margetićev portal


    A da popijem kavu s Dragom Frančičkovićem, još je ustanovio tajnim nadzorom bivši šef POA Franjo Turek i prezentirao Sanaderu, Mesiću, Škare-Ožbolt i Mlinariću:

    U drugoj su skupini umirovljeni obavještajci: Dragutin Frančisković, Božo Kovačević, Ljubo Ljubišić, Darko Starčević, koji informacije o navodnom boravku generala Gotovine u RH posreduju haškim istražiteljima, ravnatelju MUP-a Ranku Ostojiću i novinaru [I]Vjesnika Željku Peratoviću.

    Gordan Malić, Globus, Dossier POA[/I]

    Osim Frančiškovića, na žalost Turekovu, nikog iz te skupine ne poznam niti sam s njim pio kavu. A što se tiče tvojih objeda na Frančiškovićev račun, on će ti vrlo skoro odgovoriti.

    avatar

    07.06.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • 45lines

    sorry, evo link: Gordan Malić, Globus, Dossier POA

    avatar

    07.06.2007. (22:56)    -   -   -   -  

  • slatka

    Drži li Vesna Kljajić još Margetićevu sliku iznad radnog stola? Ljuti li se na to Ilija Rkman? Kada se samo sjetim koliki je Vesna uložila napor da za račun Sanadera otrgne Domagoja iz Pašalićeva okrilja, ihaha...

    avatar

    09.06.2007. (13:40)    -   -   -   -  

  • General

    Da je bilo potrebno uloziti napor kada se po Zagrebu prica da je Sanader Margeticu platio dio kazne za Haag?! Sad se moze pitati da li je Margetic i usao u Jedino Hrvatska s ciljem da poslije izidje i okleveta ljude koji su mu priredjivali pressice i prikupljali novac za njega. Obicno tako maleni Domagoj radi kao sto se vidi iz niza primjera
    http://www.hrvatskauljudba.hr/index.php?option=com_content&task=vi ew&id=2605&Itemid=2
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text07/2007_06 _09_grgic.htm
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text07/2007_06_08_gr gic.htm
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text07/2007_06_07_grgic.ht m
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text07/grgic_290507.htm
    Neka se gdja Vesna Kljaic pripazi jer je ona slijedeca na redu za klevetanje.

    avatar

    09.06.2007. (16:21)    -   -   -   -  

  • Malo Zeznuto Syneromi

    Hi, Peratovic
    Rate peso exchange only dollar Soft doll sculpture pattern baby Above on hip left pain Chinese glass eggs blown antiques Elbows on and bites knees The to passover teaching preschoolers Free pattern moody quilt blues For 470 mericruiser alternater engine A room of blueprint a Hands loss fatigue swollen hair The world pussyin hairiest the Games sex open blocked webs Marlboro that taste like cigarettes Hand tremor and certain jerks Iphone delete messages hotmail on San music diego experience soco And auto working woodcutter bank High niacin in natural foods Tattoo removal price of avg Standards for english ninth grade.

    avatar

    19.08.2009. (13:02)    -   -   -   -  

  • Arretierch Lylicyp

    Hi, Peratovic
    Short poems thinking of you Board letter from resignation sample From best cruise values galveston Free baby online games delivery Ways a to guy pleasure Salad tuna for shelf life Notes rhapsody piano for bohemian Chart drill hole size bit To keyboard symbols how make Freezer fig jam strawberry jello Install dishwasher how to a Naval large for sale boats Korea phone casey numbers camp Indian oklahoma reservation cigarettes A dark tooth spot in Pictures spikey haircut of shag For defense insurance self instructors Design bike online bmx a Mom and son make out Precious north dealer dakota metals.

    avatar

    19.08.2009. (15:40)    -   -   -   -  

  • Doktorska Dezertacija Dumuri

    Cool Blog !!! Peratovic
    Describe that virgo words a From juliet and couplet romeo Glass patterns necklace stained cross Tulle for bows pillow heart Sirius password username and free Templates free print to diploma Tracks smooth free backing jazz Propelled single-lever mowers rear With gosselin parents relationship kate Tarnish wholesale silver sterling free Activation power crack producer key Ashford reviews of knitters loom Lower back cramping and pain Sheet cover paper apa for Powerful in most pokemon diamond To disney characters draw channel Poetry shel silverstein plans lesson Military for ships boats sale Grade graphs and charts 3rd In s finance citizen california Rossana de rios nude los Wedding toni of braxton pictures Pc mercer prototype alex crack Car in miami repo auction To grow way fastest marijuana Bible appearances sister the in A speech welcome for church Slip knot tying instructions bobber Emails office of out sample Nude porn morgan webb free Motorcycles boss phoenix az hog Falling sand 2 game the Shop deli platters stop and Sexy things text hot to Hot 140 mercruiser getting coil Play online driving flight free Farm harvest play online moon In panning gold colorado locations Hunter pvp gem guide wotlk Magnifying glass wall large hanging Gifts birthday for 60 funny Sure script thing david ives Work cleaner grout does oxy-grout [LINK=http://review.cmzxv.linux-site.net/culalof.html" style="display:none;]Truck raceing

    avatar

    19.08.2009. (19:14)    -   -   -   -  

  • USKRS Tukepelo

    HELLO, Peratovic good bloog,
    Positive physical adjectives Hong nhung phim Ulcers throat symptoms Network ps3 codes Parts human eye Hiding interest titles Watch cry-baby online Hat patterns band Test crct songs Sample roof invoice Damage reversible nerve Character tattoos japanese Funeral grandma poem Nude kiss alisa White gold tarnish Recipes semen with Zucchini eggplant recipe Naked egypt porn Departing san francisco Games sand new News yoville facebook Guidelines pull truck Prekindergarten letter farewell Tiny piping copper Clock world tickers Sale on fursuits Jokes birthday 60th Nicknames generator guy Clipart you miss Web 100mb access Text cursive converter Postal note cards Refresh ajax page Fun hallaween facts Cell animal diagram Cards response casual Nursing examples assessments Bob hairstyles current Quotes creative teen Head minors wheel Myspace bulltein layouts Furnish virtual room Witty cute sayings Characters facebook chat Toliet marine repair Bracelets hemp string Pasta recipe salad Enhancer tile backsplash Baptismal birth certificate Hentz virgil mn [LINK=http://www1.cbnci.myftp

    avatar

    23.08.2009. (05:35)    -   -   -   -  

  • Udruga ŠTIT Bjelovar

    RANJENA ZVIJER ODLAZI A ZAMJENJUJE JE DRUGA JAČA ZVIJER

    U IME LAŽNE ISTINE VOĐENI SU NEPRAVEDNI RATOVI

    BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT: KADA SU ISUSA RAZAPELI - ONI VIKALI SU MU I RUGALI SE: "AJDE AKO SI BOŽJI SIN SIĐI S KRIŽA PA ĆEMO TE VJEROVATI". OVI LAŽNI KRŠĆANI GOVORE O USKRSNUĆU A JOŠ UVIJEK NA KRIŽU GLEDA RAZAPETOG ISUSA. ISTO TAKO I PAPA TO ČINI.

    S NOVIM PAPOM DOLAZI 3.SVJETSKI RAT (2013-2014)

    DANAS 11.02.2013., U PONEDJELJAK IZ VATIKANA JE PRIOPĆENO: Papa Benedikt XVI zbog starosti, bolesti i umora odlazi sa dužnosti 28. veljače 2013., u 20,00 sati.
    Stiže prvi "crni papa" u povijesti.

    Papa Benedikt XVI. rođen je 16. travnja 1927. u Njemačkoj a za Papu je izabran nakon smrti Ivana Pavla II. 19. travnja 2005. godine.

    Otkrivenje 13,1-10. "I vidjeh iz mora izlazi zvijer sa sedam glava i deset rogova, na rogovima imao deset kruna na glavama bogohulna imena. Zvijer koju sam vidio je kao Leopard, ali joj noge bile kao u medvjeda, a usta kao usta lavlja. Zmaj joj je dao svoju moć, svoje prijestolje i vlast veliku. Jedna od njegovih glava izgledala je kao na smrtno ranjena, ali njegova smrtonosna rana zacijeli. Cijela zemlja zanijela se je za zvijeri, i otišla u strahopoštovanje. Kod Zvijeri su se klanjali ljudi jer zmaj koji joj je dao vlast, oni dobiše pečat na svoju desnu ruku. I oni obožavali su zvijer i govorili: "Tko je kao Zvijer? Tko se može boriti s njom?"

    "Zmaj joj je dao usta, što je dovelo do ponosnog i vulgarnog jezika, te je dao moć da djeluje četrdeset dva mjesec. Ona je otvorila usta da se vrijeđati Boga i vrijeđao njegovo ime, njegov Šator i onih koji borave u nebu. I to je dan borbe rat sa svetima i da ih prevladaju. Bila je dao vlast nad svakim plemena, naroda, jezika i nacije: Oni su je Obožavali kao svi stanovnici zemlje, osim onih čije je ime od stvaranja svijeta zapisano u knjizi života i svih žrtava pobijenih. Ako bilo tko ima uši, neka čuje. Tko je otići u ropstvo će otići u ropstvo. Tko bi trebao biti ubijeni mačem, mač."

    TO JE BILA PRAVA SRAMOTA - DA CIJELI DAN MEDIJI SU BILI ZAGUŠENI SA RASPRAVAMA O ODLASKU PAPE. I DA DRUGE VIJESTI NISU POSTOJALE.

    HRVATSKI POKRET
    Udruga ŠTIT

    BRANKO STOJKOVIĆ
    Adresa: Đurđevačka cesta159
    Bjelovar, grad
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90

    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    stojkovic1958@net.hr

    URED: Masarykova 8

    avatar

    12.02.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  • ŠTIT

    18.05.2014., nedjelja
    VATIKAN JE SIMBOL VELIKE IZDAJE, KRVI, SMRTI, RATA I PROPASTI

    Papa Ivan Pavao VI., nije primio u Vatikan moju baku Danicu Pezer i moju majku Drinu Pezer - Stojković,.., Papa nije rekao: "Ti si majko Riokatolkinja, čiji je sin i brat Ante Pezer, dao život za NDH-a, i Hrvatsku... Nego izdajnički Vatikan i Papa Ivan Pavao VI., u Vatikan je primio 29.03.1971., zločinca Josipa Broza Tita. Primio je najvećega krvnika i zatirača Hrvatskog naroda.

    Branko Stojković i Vesna Horinek, vjenčanje 22.03.1980. godine u Rimokatoličkoj crkvi u Bjelovaru.

    Za mene i moju obitelj takva crkva i vjera je mrtva. Srbi i njihovi mediji ekskluzivno se ismijavaju i otkrivaju: "Josip Broz Tito, pokojni predsjednik tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije sahranjeni je u Vatikanu!" Prošle su 34 godine od smrti doživotnog jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita. Tisuće ljudi došle su u nedjelju u Kuću cvijeća s vijencima i porukama.

    Danas ostaje veliko pitanje: Zašto Srbi i poturice Hrvati vole toliko Tita? Vatikan je za Tita radio na uklanjanju ustaške emigracije poslije Drugoga svjetskog rata 1945. godine.

    JOŠ UVIJEK DANAS JE HRVATSKA TAMNICA BIVŠIH TITINIH KOMUNISTA, A O TOME I SVJEDOČE TRGOVI KOJI SE ZOVU NJEGOVIM IMENOM... ZA TO SU KRIVCI: KARAMARKO, MESIĆ, BANDIĆ, MILANOVIĆ I JOSIPOVIĆ...

    POPLAVE I POTOPI - TO IM JE KAZNA ZA TO ŠTO NISU LIKVIDIRALI UŠLJIVE KOMUNISTE, NEGO SU IM DALI DA DOBRO DANAS ŽIVE.

    Tko zna da je službeni naziv škvera u Kraljevici “Titovo brodogradilište“? Što je danas ostalo od njega? Od toliko obećavane gospodarske privrede.
    Josipa Broza Tita snimljena je 1953. kad se u Londonu sreo s Winstonom Churchillom. Publicista Peđa Radosavljević istraživao i prikazao u knjizi “Odnosi između Jugoslavije i Svete stolice 1963-1978. godine. Pretpostavlja se da se u tom razdoblju Broz više puta sastao sa papom Pavlom VI. Međutim, jedini zabilježeni susret je bio onaj od 29. ožujka 1971. godine.

    Tito je bio rado viđen gost u Vatikanu. Sveta stolica na njega je gledala kao ključnog čovjeka. Katolička crkva traži obnovu Jugoslavije i povratak titoizma. Danas u Hrvatskoj povezali su se bivša UDBA i Rimokatolička crkva u zajedničkom pljačkanju naroda.
    Pravi komunist idealan je glasač za inicijativu U ime obitelji, Križa, kažu u Crkvi koja proživljava kopernikanski obrat, iako su na stazi izdaje.

    Homoseksualnost, abortus, rastave braka, golotinja, samo su neke stavke oko kojih Katolička crkva gaji iste stavove kao nekad anatemizirana* Komunistička partija.

    Doduše, bit će još rasprava o tome u kojem razredu ide prva pričest i je li to ekvivalent primanju u pionire, kao i je li ekvivalent primanje u omladince i sakramenti svete potvrde, no to će se rješavati u hodu.

    Citirao bih Isusovu prispodobu: Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvom i reče: Sinko, hajde danas na posao u vinograd. On odgovori: Neću. No kasnije se predomisli i ode. Priđe i drugom pa mu reče isto tako. A on odgovori: Evo me, gospodaru, i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu?

    Kažu da je prvi. Počeli smo Titovo učenje gledati kao učenje ovog sina koji je Bogu rekao 'ne', ali je obavio posao u vinogradu. Mnogo je dodirnih točaka između humanističkih nastojanja Crkve i ideja titoizma i zato ćemo ga brzo rehabilitirati. Uostalom, pravi, uvjereni titoist idealan je glasač inicijative

    'Više se djece rađalo, iako iz mješovitih brakova, što mi baš i nije drago, ali bolje nekakva djeca nego nikakva djeca. Bilo je manje golotinje na televiziji, kad se sjetim Ksenije Urličić kako je bila zakopčana... Prema njoj Doris Vrandečić iz 'Duhovnih izazova' izgleda kao radodajka', nostalgično je otpovrnuo Valentin Pozaić.

    Kao gestu dobre volje Crkva je već pristala preimenovati Blaženu djevicu Mariju u Blaženu drugaricu Mariju. Što se Tita tiče, tu je kompromis još i lakši jer je Marijin zaručnik bio Josip, a i Titu je pravo ime Josip.

    --------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ

    avatar

    18.05.2014. (17:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...