Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Kako je Margetić pomogao svojoj žrtvi

Objavljivanjem video zapisa o svjedočenju umirovljene odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić Domagoj Margetić je nehtijući pomogao svojoj žrtvi.

Pročitajte post blogerice Darije:

24.6.2007.G.

UPDATE: Tek danas sam primijetila da je Margetić stavio link na ovaj post u kojem ima netočnih navoda, što sam u međuvremenu saznala.

Nije li na jednom novinaru da se poziva na isključivo TOČNE I PROVJERENE INFORMACIJE?!?

Djelatnici pravosuđa i policije su me potpuno krivo uputili da se Ana Jendriš-Jelesić nalazi u Požeškoj kaznionici, u kojoj nije nikada ni bila. Margetiću je taj podatak bio poznat i svejedno je stavio link na ovaj post bez ikakvog objašnjenja i upozorenja ili što bi bilo daleko profesionalnije ISPRAVKE NETOČNOG NAVODA.

Ukoliko se ne može vjerovati organima reda, sigurnosti i zakona, kome onda vjerovati...novinaru poput Margetića, koji je preko tri godine skrivao video zapis koji je ujedno i dokazni materijal, što je kažnjivo po čl.304 KZRH.

Tvrdi da nije bio moment, te da javnost ima pravo znati...Što???

Video nije cijeli, nedostaju najbitniji dijelovi kronologije.

Krivo su me uputili gdje tražiti Anu, s obzirom da možemo jedna drugoj svjedočiti u različitim postupcima, nekome očito to nije odgovaralo.

U postupku navodne prijevare nema nigdje dokaza da su navodni oštećeni uistinu oštećeni, odnosno žrtve prijevare. S obzirom da nema relevantne dokumentacije, tko nam garantira da se ne radi o čl.347 i 348 KZRH, dakle DAVANJE I PRIMANJE MITA. U tom slučaju velika većina bi bili počinitelji kz djela, a ne oštećeni, predmet ne bi bio u nadležnosti OPĆINSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA, već USKOKA.

Mislim da su ipak pravno educiraniji od mene i da nije žalosno bilo bi smiješno kako su izašli u postupak sa blago rećeno nepotpunim i nepripremljenim predmetom. Možda se nekom jako žurilo?!? Ovako kako se i Margetiću žuri sada prikazati Anu kao odvjetnicu krim miljea bez jednog jedinog dokaza?!?

Koji ću klinac sa papalinama i žrtvenom janjadi...Neka nama Margetić šapne tko su kitovi, čiji posrednik je bila Jagoda Blum, tko ju je uputio na Anu...a ja neću postaviti pitanje na čijoj strani igra.

To je valjda neka nova disciplina funkcionalno-primjenjenog novinarstva.

darija.bloger.hr


Post je objavljen 24.06.2007. u 20:43 sati.