Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

"Atomski s leva"


Saša Perković (s uskličnikom), Vladimir Putin i Stipe Mesić (Photo by Ured Predsjednika)

Zadnjih nekoliko dana trpim optužbe CikaVelje na Pollitiki da su moje priče o utjecaju udbaša na recentna politička zbivanja u Hrvatskoj, teorija urote; da raspolažem indicijama, koje onda na nevaljao način povezujem u netočne zaključke...

Danas je iz Beča, preko Jutarnjeg, a slušao sam i na Vijestima Nove Tv objavljena vijest koja će CikaVelju jako razveseliti:

Odvjetnik Dohr prethodno je stalno upozoravao da iza procesa Zagorcu stoji politika, pri čemu je istaknuo da je i predsjednik Stipe Mesić iskoristio svoj službeni posjet Austriji da se još jednom uplete u ovaj slučaj. Zagorčev odvjetnik naveo je i kako je Zagorec imao ponudu najviših hrvatskih državnih instanci da će predmet protiv njega pasti u vodu ako za njih napravi određene stvari. No, Zagorec nije pristao. Dodao je i kako Zagorcu u Hrvatskoj prijete razni klanovi.

Iza zatvorenih vrata svjedočio je i Zagorčev poslovni suradnik Roman Binder, dok je treći svjedok obrane bio Mario Keinz, službenik austrijske državne policije u Odjelu za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma. Keinz je ispričao kako je Zagorca upoznao 2003. godine radeći na lociranju generala Ante Gotovine. Ujesen 2006. Zagorec mu je donio dokumente o intenzivnoj medijskoj kampanji protiv njega i mogućem kaznenom progonu.

- Donosio mi je dokumente sve do ovog proljeća. Predao mi je i popis osoba koje bi navodno trebale poduzeti akcije protiv njega i članova njegove obitelji. Kontaktirao sam kolege u hrvatskim službama sigurnosti, ali nisam puno saznao - izjavio je Keinz.

Jedan dio ispitivanja bio je otvoren za javnost. Tada je generalov odvjetnik iznio dosad nepoznati detalj o tajnom susretu Zagorca sa savjetnikom predsjednika Stjepana Mesića Sašom Perkovićem.

Odvjetnik Dohr pitao je inspektora Keinza poznaje li Sašu Perkovića. Keinz mu je odgovorio da zna tko je Perković. Nakon toga je odvjetnik pitao zna li i za sastanak Zagorca i Perkovića 25. svibnja ove godine. - Da, o tome postoji i neka zabilješka - odgovorio je austrijski inspektor.

O detaljima toga razgovora nije bilo govora, niti je Zagorčev odvjetnik poslije o tome želio razgovarati. Može se pretpostaviti da je dolazak tako visokoga dužnosnika u Beč vjerojatno povezan s istragom o daljnjim tokovima novca u koje bi Zagorec mogao biti dobro upućen.


Željko Petrušić, Jutarnji.hr, 27.06.2007


A moj komentar uopće neće biti tvrdnje. Samo pitanja.

Je li pravno u redu da predsjednikov savjetnik za unutarnju politiku Saša Perković posjećuje osumnjičenika Županijskog suda u Zagrebu i lice s tjeralice MUP-a? Funkcija predsjednikova savjetnika nikako ne nosi policijske, državno odvjetničke ili sudske ovlasti, je li tako? Može li se reći da
je susret predsjednikova savjetnika i lica s tjeralice organiziran u Uredu Republike? Predsjednik nije demantirao informaciju o susretu Perković-Zagorec. Krši li predsjednika zakon kad nalaže, odobrava ili prikriva nelegalno uplitanje u rad pravosuđa?

Na blogu sam objavio više informacija o upletenosti predsjednika Stjepana Mesića u slučaj Zagorec upravo preko Saše Perkovića. Potražite priče o Ferdinandu Jukiću i Tereziji Barbarić.

Je li točno da je predsjednik Mesić duboko politički u ovaj proces i da ga je dijelom i inicirao?

Je su li Saša Perković i Stipe Mesić) te visoke instance hrvatskih vlasti koja da su nudile generalu Zagorcu da će predmet protiv njega pasti u vodu ako za njih napravi određene stvari?

Može li se reći da je general Vladimir Zagorec surađivao s austrijskom civilnom tajnom službom po pitanju bijega generala Ante Gotovine?

Je li moguće da će na površinu isplivati i varijanta da je Hrvoje Petrač reketario Vladimira Zagorca u ime pomaganja Anti Gotovini, kao što sam svojedobno najavljivao?

Je li to sve moguće ili sam ja zaslijepljen iluminatima?

P.S. Večernjakova novinarka Jasmina Popović, povremena neslužbena glasnogovornica Ured Predsjednika, izražava zabrinutost Stipe Mesića i Saše Perkovića najnovijim razvojem događaja.

UPDATE 28. 06. 2007. 13,42

Evo samo nekoliko podsjetnika na raniju involviranost maestralnog dueta Mesić-Perković u rad pravosuđa:

Terezija Barbarić, ranije Biljana Sučić, upućena je iz kabineta Mladena Bajića da prije nego što da iskaz u Državnom odvjetništvu, obavi razgovor u Uredu predsjednika. Prema informacijama bliskim Pantovčaku, ključna svjedokinja u slučaju pronevjere iseljeničkih i državnih novaca pod okriljem šverca oružja, do sada je u proteklih 10 dana, dva puta bila na razgovoru kod Predsjednika Stjepana Mesića. Tim je razgovorima bio nazočan i Saša Perković, predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost, iako je Terezija Barbarić upozorila Predsjednika Mesića, da je njegov otac Josip, bio u tijesnim odnosima s Hrvojem Petračem i Vladimirom Zagorcem.

45 lines, 22.10.2006.


Tako se požalila (Terezija Barbarić) da joj je nakon intervjua Nacionalu, Mesićev savjetnik Saša Perković dao laptop u koji je trebala unijeti "sve svoje spoznaje o tajnim računima", ali da je ona nakon dana računalo vratila pošiljatelja, neobavljena posla.

Čim sam vidio da večeras gostuje kod Merlića, bilo mi je jasno da je Saša Perković, ipak uspio u zadatku koji mu je Mesić povjerio...

Nakon gledanja snimke emisije mogu samo zaključiti da su se moje sumnje obistinile. Terezija Barbarić dobila je nalog iz Ureda Predsjednika da se pojavi u Merlićevoj emisiji, a Saša Perković, Mesićev savjetnik, dostavio je Kontraplanu dio dokumentacije o tajnim računima. Ne samo da ovo zaključujem iz sadržaja emisije nego za to imam i svjedoke, a predsjednik Stjepan Mesić, Terezija Barbarić, Saša Perković i Dubravko Merlić, slobodno me mogu tužiti ako se s tim ne slažu.

45 lines, 13.03.2007.


A evo i drugih linkova na istu temu:


Zašto Mesić požuruje istragu o tajnim računima?!
, Vladimir Zagorec odbio plaćati reket za Gotovinu, Neuspjelo mirenje Šarinića i Smokvine, Mesić manipulira istragom o tajnim računima, I Ferdinand Jukić instruiran od Stjepana Mesića, Mesić odgovara na kritiku s 45 lines preko Ferala, Eksluzivno: Predsjednik Mesić sredio interview Terezije Barbarić u Nacionalu, Što sam vam rekao!, Terezija Barbarić u panici!, Šokantno: Predsjednik RH Stjepan Mesić u Francuskoj kazneno prijavljen za pokušaj atentata na Marina Tomulića
...


Post je objavljen 28.06.2007. u 13:42 sati.