22

srijeda

lipanj

2022

* antifašizam




Temelj za građanski rat


Kad su fašisti ulazili u Šibenik, Split (1941.) nisu (antifašisti) ispalili metka (na fašiste).
Čekali su (povoljne uvjete).

Na kraju rata (1945.) su pucali u Hrvate, nisu čekali.


Mussolini je bio komunist (Lenjin se za njega zauzimao), istovremeno je osnovana komunistička i fašistička (sestrinska) stranka u Italiji (1921.). Ugašene 1943.

Vođene iz Moskve koji je propagirao i vodio/vodi fašističke i komunističke kretene diljem svijeta.

Nakon Prvog svjetskog rata Njemačkoj su nametnuta ograničenja u proizvodnji oružja.
Nacistička Njemačka je (Nacional socijalistička radnička partija Njemačke) razvijala, testirala, proizvodila i uvježbavala nedopušteno oružje u Sovjetskom savezu. Bez sovjeta i Rusa ne bi bilo sestrinske nacističke Njemačke.

Onome kome je antifašizam vrijednosno važan je ozbiljno poremećen.
Temelj za građanski rat u kojem će Hrvatska biti Hrvatska ili rusko-srpska g*vnarska marionetska tvorevina.

* antifašizam

ulazak Italijana 15. travnja 1941. u Šibenik



Oznake: fašisti, Šibenik, Split, antifašisti, METAK, Mussolini, Moskva, Njemačka, nacistička, rusi, sovjeti, temelj za građanski rat

04

četvrtak

veljača

2021

Antifašizam je stvorio fašizam, ali ne i slobodu




Bla bla bla

Sovjetski savez se, po teoriji revolucije, borio za opstanak socijalističko-komunističke vlasti.
Što su sve Kominterna, Moskva i Savez (sovjetski) uradili kako bi opstala tvorevina naučnog komunizma (marksizam) trebaju dokučiti generacije koje dolaze (kad već nisu one koje su prošle).

Mussolini (zet svoga punca) je bio novinar, socijalist, komunist. Njegov je fašizam socijalistički, a nijemci su pedantno svoj socijalizam nazvali nacional-socijalizam.

Lenjin je talijanske komuniste pismeno kritizirao zbog odlaska Mussolinija iz njihove partije.
Tko je upravljao talijanskim fašistima i koja je njihova politička odrednica? (Tko spomene socijalizam - prelaznu etapu od klasnog društva ka besklasnom društvu- komunizmu dobit će čokoladu. Tko spomene Moskvu dobit će vrećicu bombona.)

Podjednako, da nije bilo hrvatskih komunista-partizana-skojevaca-ilegalaca: antifašista talijane bi Hitler poslao na Istočni front, i ne bi bilo okupacije (jedan talijanski vojnik na dva stanovnika dalmacije pod talijanskom okupacijom).
Da nije bilo dogovora komunističkih vođa i talijanske vojske ne bi bilo pobune zbog koje su talijanske vojne snage radije bile stacionirane u Dalmaciji nego pred Staljingradom.
Da nisu antifašisit napadali talijane ne bi bilo odmazde nad civilima i rat bi završio 43.
Dokumenti navode talijanske vojne vlasti kao organizatora pobune - svih pobunjenih osim komunista, koji su znali prije da će se pobuniti.
Znam, mala zemlja, mali problemi. Preglupi da bi sami riješili svoje probleme, premali da bi drugi (pametniji) rješavali njihove probleme.
Kad pogledaš (sa visine) ovog blentona što se kočoperi kao da mu nitko ne može iskopati o*o, jasno ti je da maleni i kad smrde, smrde samo sebi.

Ovaj narod nema slobodu.
Sloboda se ne kupuje, sloboda se ne prodaje. Sloboda se živi.
A robovi umiru u okovima ropstva i onda kad im skinete lance, jer ne znaju slobodno živjeti.
Zato vas stalno pritišću ... kako ne bi slobodno mislili, još slobodnije disali.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: Sovjetski savez, revolucija, Kominterna, Moskva, naučni komunizam, marksizam, Fašizam, nacional socijalizam, Lenjin, Mussolini, klasno i besklasno društvo, antifašisti, Staljingrad, hitler, pobuna, sloboda, Ropstvo

21

subota

travanj

2018

Antifašisti i anti antifašisti



Svima na znanje

Vojna svrstanost militantno-revolucionarnog komunističkog pokreta izrodio je unutarpartijskim smaknućima koja su pridonijela preuzimanju partijske vlasti. Nakon temeljnih priprema, takva je (komunistička) partija zaokrenula programsko i praktično djelovanje od rušenja Kraljevine Jugoslavije ka pripremama za svjetski rat. U tom zaokretu (proročanski) se odrekla suradnje s ustaškim pokretom koji je (unatoč partijskim zlim prognozama) programski ostao na rušenju Kraljevine Jugoslavije.
(I komunističko-partijski i ustaški pokret je djelovao u ilegali, što otežava utvrđivanje broja članova i simpatizera.)

Početak rata i formiranje partizanskog pokreta (ustanka na samom početku rata, ali tek nakon početka sukoba Njemačke i Sovjetskog saveza), oblika gerilskog rata kojem je cilj održavati stanje sukoba (ustanka) do dolaska drugih vojnih snaga (kojih?) iznova ukazuje na marionetsku ulogu komunističke partije i njenog rukovodstva.
U tijeku Drugog svjetskog rata samo djelovanje partizanskih jedinica, osim zastrašivanja i zločina, vojno je beznačajno (unatoč iskrivljenoj povijesti ispisanoj u vrijeme jednoumlja).

Osnova nastanka i sloma nacizma je njemačka revolucija, koja je u svjetskim previranjima planirano izvedena.
Njemačka zakašnjelo ujedinjenje (Bismarck) i zakašnjela industrijalizacija suočila se s tradicionalnom plemenitaško-militantnom (naročito pruskom) tradicijom, koju je morala savladati. Industrijsko društvo ima drukčije postavke od polufeudalnog društva. Ideja velikog sukoba (osvajanja prostranstava i kolonija - vazalskih teritorija) potakla je zastarjele militantne i osvajačke ambicije njemačkog tradicionalnog (feudalnog) društva na dodatan napor (stvaranje privida o započinjanju svjetskog rata).
Iza tog rata njemačka je ostala bez utjecaja tradicionalne (polufeudalne i izrazito militantne) vlasti. Slom tradicionalnog društva otvorio je vrata Njemačkoj za industrijski uzlet, koji su ostvarili neki drugi ljudi (poduzetnici, inovatori, ...). A resursi iz bivših britanskih kolonija su postali dostupni. To je dovelo do razvoja Njemačke koja je postala jedna od industrijski najrazvijenijih država svijeta (nekad drugo gospodarstvo svijeta, danas peto gospodarstvo svijeta s preko 3000 milijardi eura BDP-a).
Unutar njemački obračun, kao i uklapanje tog sukoba u svjetske promjene snaga (slom britanskog kolonijalnog suzstava i uspostave novog svjetskog poretka na čelu s UN-om) nema nikakve veze s izobličavanjem povijesti koje je provodila titoistička komunistička partija.
Antifašizam nije pridonio slomu fašizma, a jugoslavenski antifašizam je pridonio slomu stvaranja nacionalnih država, nametanju ropstva tim narodima i uspostavi proruske marionetske krvave diktature.
U tom kontekstu je antifašizam potakao stvaranje anti antifašizma koji je legitimni oblik borbe protiv nečovječnosti antifašističkog pokreta.
Bez ikavkog srama ili moralnih dvojbi, antifašizam je zlo koje treba pobijediti.

Dostaviti:
1) odjelu za revidiranje povijesti (Klasić. Kusić, Markovina, Jakovina)
2) svima na znanje
3) partijskoj upravi (Ostoja, Komadina, Mrak Sataraš)
4) jedan primjerak ovdašnjoj arhivi (pismohrana)

Svijet se okreće, povijest se prevrće u grobu


Oznake: antifašisti, anti antifašisti, komunistički pokret, ustaški pokret, proročanski, ilegalno djelovanje, početak rata, njemačka revolucija, prusko plemstvo, industrijsko društvo, polufeudalno društvo, novi svjetski poredak, kolonijalno društvo, nečovječnost sntifašističkog pokreta, dostava

21

petak

travanj

2017

Dvoglavnik



Da je Poglavnik bio Dvoglavnik, voljeli bi ga orjunaši, komunjare, sdpeovci, haenesovci, antifašisti, belosvetski (proruski) hohštapleri. (I plenkovićeva rodbina.)



Oznake: Poglavnik, Dvoglavnik, orjunapi, komunjare, sdpobci. hnsovci, antifašisti, belosvetski hohštapleri

28

petak

listopad

2016

Ubojice (slobode)



Sposobnost (antifašističke, orjunaške, komunjarske, srbo-četničke (one partizanske četničije), prosovjetsko-proruske svojte) medijski producirati nasilje (igrani film s fiktivnim događajima, ali stvarnim licima) u svakom trenutku otkrivanja zločinačkih nedjela (te iste svojte) još jednom je iskazan u punom (besmislenom) obimu.

U jeku preispitivanja uloge ideologije u pokolju nedužnih, medijski željni izjednačiti vrijeme pozornosti, srpsko se momče namjerilo na hrđave (vijke).

Hrđa.


Sjećam se Europskog prvenstva u atletici 1990.g. u Splitu, hrvatskih zastava (nakon pobjede Tuđmana), cjelodnevnog televizijskog prijenosa i ... smrti 180 rudara (26. kolovoza 1990.g., 5 dana žalosti ... i cjelodnevne komemoracije i razvoženje stradalih, prenošeno na TVu).
Uvijek su bili spremni na otklanjanje pozornosti, makar ubijali (kao što su pobili nesretne rudare u jami Dobrinja Jug).
(Svastika na Poljudu je minorna zloba u odnosu što su sve radili ...)
Ubojice (slobode).




Oznake: antifašisti, orjunaši, komunjare, srbo-četnici, partizanska četničija, meijski producirano nasilje, hrđavi vijci, Prvenstvo Europe u atletici Split, Dobrinja Jug, stradanje rudara, ubojice slobode

29

utorak

prosinac

2015

"Ustaška" nacionalizacija


Teror "antifašističke", "antikatoličke", "antihrvatske" manjine u nastupima pripreme "otimanja" vlasti (2011.g.) "trovala" je hrvatsku javnost vjerskim porezom.
Ustrajavali su na raskidu ugovora s Vatikanom, na uvođenju poreza za vjerske zajednice.

U svijetlu smjene vlasti, vrijeme je za nacionalizaciju (dijela) imovine u svrhu provedbe socijalne države.
Nastupom demokratske države, izjednačavanjem oblika vlasništva, nastupilo je doba ukidanja socijalističke republike (u sastavu sfrjota).
Socijalna država je (po ustavnom određenju) svedena na socijalne mjere države iz državnog proračuna.
Ustavnim zakonima o izvlaštenju (izglasanim za potrebe izgradnje auto-puteva), predlaganjima monetarne politike nestabilne vlastite valute (kune), kao i nizom zakonskih rješenja i novih zakona, jednakost vlasništva je narušena, a socijalna država je prerasla u socijalno društvo.
Socijalni teret je prebačen na privatno vlasništvo (koje više nije izjednačeno i zakonom zaštićeno).

Račanova i Milanovićeva vlast je ustrajavala na ustavnim izmjenama, izglasavanjima ustavnih zakona, izmjena zakona i donošenja novih zakona po kojima su socijalnu državu pretvorili u socijalističku.

Sukladno ustrajavanju na vjerskom porezu, predlažem uvođenje posebnog (socijalnog) poreza za sve pripadnike i simpatizere sdp-a, socijaldemokracije i komunizma iz kojeg bi se financirale socijalne obaveze države. Podjednako bih predložio "ustašku" nacionalizaciju podruštvljavanja osobne imovine pripadnika i simpatizera sdpa, socijaldemokracije i komunizma.
Vjera (religija) koju prakticiraju nije obaveza svih pripadnika hrvatskog društva, a prikupljenim sredstvima bi se podupirala ideja socijalne države u koju oni vjeruju.
Podjednako podupirem ukidanje prakse zaduživanja kod kapitalističkih (ili bilo kojih drugih) banaka u svrhu održavanja socijalnosti hrvatske države (svi socijalno osjetljivi će, nošeni idejom, podržati ovu inicijativu ...). Ili si socijalan vlastitim sredstvima, ili ne možeš biti socijalan (stvarajući druge socijalnim slučajevima u ime socijalnosti).

Ma koliko se teze činile neozbiljne (unatoč mojoj ozbiljnosti), zaključujem (teza "zero"): Hrvatska neće provesti oporavak (od razarajuće i pljačkaške socijaldemokracije (paravana ruskoj agenturi) (stvaranja društva siromaštva i potrebitosti)) bez izjednačavanja oblika vlasništva.
Hrvatska može biti socijalna iz sredstava državnog proračuna, ali u nedostatku sredstava ne smije (monopolnom pozicijom) izmjenama zakona i donošenjem novih zakona posezati za osobnom imovinom hrvatskog puka.
Vječna dvojba o razlozima hrvatskog siromaštva time je prekinuta (svo zlo je počelo od nametanja komunizma (državnog, pa društvenog vlasništva), da bi danas socijaldemokracijom (bez ideološkog i zakonskog okvira vlasništva) podrivao Hrvatsku prizivajući socijalnost kojoj nisu dorasli).
U nedostatku ideoloških (ili monopolnih) temelja, pribjegavaju proglašavanju "ustaškim" svih koji im se suprotstavljaju. Osnova iseljavanja je osiromašenje i izvlaštenje. Ciljajući na hrvatske teritorije, podupiru sile zla koje siromaštvom stvaraju uvijete za najzlobniju politiku (koju netko može provoditi) Paradoks orjunaša, zlobu sakrivaju optužbama o genocidnosti i fašizmu Hrvata.

p.s.
Volio bih odzeti staziću elekto-automobil kojim se vozikao po Brijunima, neka bude naš kod mene narednih 20 godina ...(iako je na slici Rade s kćeri i unukom)


Oznake: antifašisti, antikatolici, antihrvati, vjerski porez, nacionalizacija, socijalna država, ustavne izmjene, izjednačavanje oblika vlasništva, razlozi hrvatskog siromaštva, državno i društveno vlasništvo