08

petak

svibanj

2020

Kome smeta Za Dom spremni?



Za Dom spremni - Pro patria parati
Za Dom spreman - Pro patria paratus


Pro patria (parati/paratus) je široko raširena latinska izreka.
Mnogi narodi i organizacije, političke stranke, umjetnici, ... koriste latinsku izreku u izvornom ili prevedenom obliku.

Ako je Za Dom(ovinu) spremni prijevod latinske izreke iz Ciceronova djela De officiis (Cicero, De officiis [O dužnostima], c84, 1. knjiga: O moralnom dobru): „…Inventi autem multi sunt, qui non modo pecuniam, sed etiam vitam profundere PRO PATRIA PARATI essent, idem gloriae iacturam ne minimam quidem facere vellent, ne re publica quidem postulante…“,

u prijevodu

S druge strane, mnogi koji su bili ZA DOMOVINU (DOM) SPREMNI dati ne samo svoj novac, nego i svoje živote, sad se ne bi složili ni oko najmanje žrtve osobne slave čak iako to traže interesi njihove zemlje….
https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/pro-patria-parati-marko-tulije-ciceron-ustasa/

zašto je u Hrvatskoj ta izreka sporna?

Korijeni (izreke i osporavanja) leže u civilizacijskom određivanju onog tko se koristi izrekom.

Zapadna civilizacija (zapadna kultura) temelji se na tradicijama

grčko-rimske kulture;
kršćanstvu, prvenstveno zapadnog tipa;
pred-kršćanskim kulturama i tradicijama, obično vezanim uz keltske, germanske narode;
renesansi.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zapadna_kultura



Ne smeta Srbe hrvatsko korištenje Za Dom spremni, njih smeta hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji.
Ne smeta Srbe hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji, smeta Ruse.

Naredbu za likvidacije naroda na Bleiburgu, Križnim putevima je izdala moskovska vlast kako narod ne bi potraživao državu u povijesnim granicama (jer je katastarski većina BiH bila hrvatska).
Da je 1945.g. hrvatski narod organizirano tražio u UN-u pravo na državu (po novom međunarodnopravnom principu kako samo narod može tražiti državu) Hrvatska bi bila priznata sa Zemunom, BiH, Bokom Kotorskom, obalom do Bara.
Krvoproliće koje su napravili zbog širenja ruskog utjecaja i pomicanja granica, sustavnog zatiranja hrvatsva i hrvatskih pravica produžili su kvazinacionalnim buđenjem 1991.g., a nastavljaju i danas (organizirani i orkestrirani), osokoljeni teškim epidemijskim stanjem u USA, koja je jedina braniteljica istočne civilizacijske granice.


Točka.

(Vlast i oporbu strpati u stočne vagone i poslati na istočni front, neka ližu stražnjicu gospodaru.)


Područja Europe koja pripadaju zapadnoj civilizaciji, prema Samuelu Huntigtonu

Oznake: za dom spremni, latinska izreka, pro patria parati, zapadna civilizacija, tradicije., Bleibur, križni put, narod, UN, Drava, Zemun, Bih, Boka Kotorska, kvazinacionalno buđenje, katastar

17

subota

studeni

2018

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena



Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako su se branitelji borili za osnutak Republike Hrvatske, za demokraciju, pravnu državu u okvirima pozitivnih dosega zapadne civilizacije, za slobode koje su prikladne današnjem vremenu, za ekonomski napredak, za državu koja bi bila instrument u rukama naroda.

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako su se Hrvati zalagali za osnutak Republike Hrvatske, za demokraciju, pravnu državu u okvirima pozitivnih dosega zapadne civilizacije, za slobode koje su prikladne današnjem vremenu, za ekonomski napredak, za državu koja bi bila instrument u rukama naroda.

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako je preko 1000 godina hrvatske povijesti i državnog prava bezvrijedno, jer je uloženo u tu povijest i pravo višestruko vraćeno, a s postignutim možemo slobodno zanemariti i povijest i državno pravo.

Ako nađete jednog kretena koji to misli, pLenkoviću i pUpovcu je mjesto u koloni sjećanja u vUkovaru.
Ako takvog kretena nema onda je borba za hrvatsku povijest i hrvatsko državno pravo (suverenitet) izgubilo još jednu bitku koja će uzrokovati nestanak jednog naroda i gašenje jednog prava. Jer dozvoliti takvim šarlatanima pojavljivanje u vUkovaru je težak udarac hrvatskim težnjama i interesima.
Na svu sreću nikad države nismo ni imali, pa je nemoguće da bar netko ima imalo srama zbog olakog prepuštanja sudbine takvom mamlazu kao što je četnik-orjunaš-poli(fon)glot-kreten pLenković.

(Sve neimenovane osobe su stvarne. Sve imenovane osobe su izmišljene. Svaka slučajnost je namjerna, jer samo slučajno idiot može terorizirati jedan narod ...)

Oznake: Hrvatska, kreten, branitelji, Drava, demokracija, zapadna civilizacija, ekonomski napredak, Hrvatska povijest, hrvatsko državno pravo, tisućljeće

30

petak

ožujak

2018

Zato Uskrs nije 10. travnja?



U Hrvatskoj se vodi nesmiljeni specijalni rat.
Rusi ulažu dozvoljene i nedozvoljene napore u očuvanju svog interesnoga dominiona - južnoslavenskog kotla raznolikih kultura i civilizacija - srbo-jugoslavije.

Izgledi Rusa specijalnim ratom steći prednost u Francuskoj, Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj , ... su nikakvi. To su radne kulture, okrenute povećanju životnog standarda i razvoja demokracije. Zapadna civilizacija (ukorijenjena u starogrčkim civilizacijskim postavkama).
Hrvatska je na granici civilizacija (Antemurale Christianitatis ("predziđe kršćanstva")) nedostatno posvećena određenoj kulturi i civilizaciji, samim tim nije sposobna razlučiti kulturološke i civilizacijske postavke kao osnovicu života).

Skratiti ću. Rusi financiraju prevratničku i izdajničku vlast. Jedine izglede imaju u siromašnoj i prevrtljivoj Hrvatskoj. Plenković je ruski agent. Sve mjere koje provodi služe prikrivanju tog izdajničkog statusa. Rušeći katoličku, nacionalnu i prozapadnu određenost Hrvata podržava sve ateističke, anacionalne i netradicionalne društvene postavke (pobačaj, Istanbulska, konvencija i rodna ideologija, ...) kako bi otvorio vrata ruskom interesu i dominaciji. U razvijenim društvima nikom ne pada na pamet otvarati vrata divljim i zaostalim Rusima.

Plenković glumi proeuropejca (čineći nam dva zla, ustrajava na jednoj kako bi pomogao drugu, obje antihrvatske politike), kako bi što bolje ostvarivao interese specijalnog rata koji nameću Rusi. On je instrument u rukama pokojnog Šeksa, pokojnog Granića, pokojnog Gregurića. I ponekog visoko rangiranog djelatnika sigurnosnih službi.
Svojim je postupcima prokazao HDZ kao zločinačku organizaciju, jer je bez velikog napora i otpora prisilio stranačku strukturu na bezrezervnu potporu, iako krši Ustav RH, i kazneni zakon RH. Ometanje demokracije je kazneno djelo. A moj glas (bio protiv ili za) ne vrijedi. Dostatno mi je dokazati kako se moj glas ne uzima u razmatranje i time je dokazan jedan od najtežih djela protiv Ustava RH koje provodi plenković i zločinačka organizacija HDZ.

Svi postupci omalovažavanja hrvatske države je ruski interes otvaranja vrata vlastitom (stepsko-divljačkom) utjecaju u tkivu katoličke, papinske Hrvatske.
Plenkovića niste smijenili. Smijenit će ga netko drugi, ali će ujedno i sve one koji su držali ljestve tom nakaradnom u*rancu zasluženo kazniti.

Hrvatska je u građanskom ratu, u kojem proruska g*vna pucaju u Hrvate i nadaju se kako Hrvati neće uzvratiti. Udri (nije ti b-rat).

I ove je godine Uskrs 10. travnja. Samo je stigao 10 dana ranije.


Oznake: Uskrs, 10. travnja, specijslni rat, ruski agent, zapadna civilizacija, civilizacijska granica, izdajnička vlast, zločinačka organizacija, kazneno djelo, ometanje demokracije, građanski rat, kazna