08

četvrtak

rujan

2022

Sljedeći rat je građanski




Odluke vLade o poreznim mjerama nepobitno ukazuje na nerazumijevanje poreznih zakonitosti, ali i proruske služinske izdajničke nakane.

Porezno opterećivati uspješne, s obrazloženjem kako krizu moraju iznijeti oni koji više zarađuju i/ili više troše je suludo i izazivački.
Ako u krizi povećavate poreze krizu produbljujete.
Ako kažnjavate one koji zarađuju, nagrađujete one koji su promašili sve. Zbog onih koji nisu zaradili ili ne zarađuju i jesmo u krizi. Takve nagrađivati je plan raseljavanja pametnih, vrijednih, radišnih.
To je titoistička politika pripreme države za rusku politiku (ruski svijet, srpski svijet, jungoslavija, siromaštvo, razoružanost, teror, iseljavanje, progoni, dioba boca plina po partijskom odobrenju (cinkerima)).

To što Hrvatska nema hrvatske oporbe je znakovito, slomom socijalizma i Varšavskog pakta, slomom jUngoslavije Hrvatska nije iznjedrila hrvatsku već okupacijsku i izdajničku vladavinu rusko-srpskih g*vnara.

Kako rusi ustrajavaju u rastakanju Hrvatske (u ime ruskog sveta), opet će se uključiti "truli" zapad i potisnuti takva stremljenja prema istoku. To će ovaj put biti u građanskom ratu u kojem će sudjelovati svi predstavnici tajnih službi i vlasti kao neprijatelji naroda.

Vjera u Boga i Hrvatska do Izuma



Oznake: građanski rat, ruski svijet, porezne mjere, teret krize, titoistička politika, raseljavanje, teror, oporba, Hrvatska do Izuma

06

srijeda

siječanj

2021

Što su potresi u Hrvatskoj meni?




Elementarna nepogoda.




Sposobnost zajednice otkloniti štete se sastoji u akumuliranim znanjima, sredstvima i organizaciji.

Što je to onda normalna sposobnost zajednice otkloniti štete bez pomoći?
Isto što i sposobnost, ali samo se razlikuje opseg.

Problem RH je siromaštvo koje nas progoni od prisilnog prisajedinjenja (srbiji), stoljetnoj pljački i političkim elitama koje su služile ili prikrivale stotinu godina jugoslavenstva i progona Hrvata.

Elementarne nepogode su vrijeme kad se ne da prikriti namjerno siromašenje hrvatskog stanovništva, s ciljem progona i trajnog iseljavanja.

Nevjerojatno je da 100-inu milijardi kuna šteta na građevnim objektima nitko nije osigurao od razaranja koje izazivaju potresi, na potresnim rasjedima:
Ne vjerujem da nitko nema sredstava (životno se osiguravajući on nepogoda) nema ušteđevinu za brzo saniranje ili stambeno zbrinjavanje.
Ne vjerujem da je milijun građana u zagrebačkom bazenu i 140 000 stanovništva u gčinsko-petrinjsko-sisačkom bazenu neradno i rastrošno.

Jednostavno, samo su siromašni (jer ih politika - jugoslavenska - siromaši zadnjih stotinu godina).

Eto, to su meni potresi - elementarne nepogode. Pokazatelj da je vladajuća klika stotinu godina lagala i uništavala ljude.



Sada se s potresom možete j*bati, možete osnivati stožere i imenovati potpredsjednike. Ne možete me uvjeriti kako se moram u vas uzdati ako me poplava ili potres raskući.
Hoću svoje novce u svojim rukama. Hoću imati dovoljno novac za deke i vodu, za kamp kućice i medicinsku skrb.
Da, nepogode razotkrivaju kako ljude stoljeće siromašite namjerno.
Ne možete sakriti.

Ne uzimajte mi novce kako bi me potjerali iz Hrvatske. To nije zamolba, to je prijetnja: NE UZIMAJTE MOJE NOVCE.

Nisam jugoslaven, nisam komunist, nisam naivac.

mater vam j*bem


Oznake: elementerna nepogoda, sposobnost zajednice, siromaštvo, štete, potres, osiguranje, obnova, jugoslavenstvo, raseljavanje, komunisti

08

nedjelja

srpanj

2018

Sve je spremno (za finale)



Hrvatska je povijesno uskraćivana za nacionalni razvoj. Osmanlije na granici, uvijek netko na granici i unutar granica ...
Francuski doprinos sociologiji je razvoj nacija (nacionalnih država). U vrijeme nastajanja nacija (iako su razvojno nastajale duže od historiografskog datiranja) Hrvatska je vanjskim uplivima sputavana u formiranju nacije (i nacionalne države). Politika rastakanja hrvatskog nacionalnog tkiva (upornim osporavanjem hrvatskog nacionalnog) snažno je prisutan i danas, najjače izraženog u državnim (okupirana država) institucijama (Sabor Vlada, RH, Vrhovni sud, Ustavni sud, ministarstva, ...).

Kakve veze ima nogomet, hrvatska nogometna reprezentacija i svjetsko prvenstvo u nogometu sa otimanjem teritorija, raseljavanjem i eliminacijom stanovništva, otuđenjem stanovništva, mijenjanja povijesti, nametanja promjene civilizacijske i kulturološke pripadnosti, ... ?
Nogomet neće promjeniti procese (koji su složeni i ponajčešće strogo kontrolirani raznim oblicima prisile), ali je polučio vjeru u shvaćanje društva koje svoj nacionalni, državni i egzistencijalni problem mora shvatiti ozbiljno.

Hrvatska je nakon četničko-plenkovićevo-hdzovsko podrivačke diverzije polučila nacionalni slogan: Sve je spremno (za finale)!





06

utorak

veljača

2018

Zašto je građanski rat u Hrvatskoj neizbježan? (unatoč iseljavanju)



Političko ropstvo kojem je svrha prisvajanje tuđih resursa (okupacija) ili potpuno ovladavanje svim resursima selektivnom asimilacijom (posrbljavanjem ili stvaranjem jugoslavena) u Hrvatskoj je zamjenjeno unutarnjim porobljavanjem (korištenjem politike s ciljem prisvajanja resursa vlastitog stanovništva).

Unatoč pokušajima ukidanja totalitarizma/apsolutizma i protivljenju nedemokratskim postupcima vlasti, sjedinjeni na platformi porobljavanja, mijenjaju se vlasti (crno-crne, iako ih neki nazivaju i crveno-crnim) i produbljuju krizu.
Osiromašenje i obespravljivanje stanovništva je takvih razmjera da uz državni deficit (koji je i posljedica i razlog pljačkanja vlastitog stanovništva) razrješenje krize nije moguće bez građanskog rata.
Nitko nije voljan preuzimati prezaduženu i opustošenu državu demokratskom procedurom u državi čije vlasti demokraciju ne poštuju.
U tim okolnostima, kriza se produbljuje, a posljedice su razornije i neumitno vode ratnom razrješenju. (Bahate vladajuće strukture nisu jamstvo rješenja, pogotovo ne mirnog rješenja krize.)

Jedan od mjera izbjegavanja rata je raseljavanje (iseljavanje) stanovništva. Odlaze zdravi, radišni, sposobni (nositelji ili radne ili ratne energije). Ostaju nesposobni, bolesni i nagodbenjački elementi, koji ne rješavaju uzroke krize.
Kriza se produbljuje a građanski rat je izvjesniji.
Ne rješavanje problema društva (zaustavljanje apsolutističke, totalitarističke pljačkaške prakse vlasti) kao uzroka i povoda građanskom ratu nije moguće nadomjestiti drugim načinom (obmanom, raseljavanjem, ...). Ne rješavanje problema samo produbljuje negativne stavove koji će rezultirati ratom. Nerješavanje problema samo produbljuje i usložuje probleme.

Praksa država Europske unije naseljavanja migranata koji brojnošću jamče izostanak asimilacije, zapravo je postupak stvaranja preduvjeta za izbjegavanje građanskih ratova u tim državama. Svakodnevni sukob na kulturološkoj i civilizacijskoj razini jamči razbijanje organiziranosti i postavljanja jasnih ciljeva u borbi protiv nedemokratičnosti vlasti. I jasan je pokazatelj namjera vlada tih država. (U globalizacijskim procesima države posežu za enormnim vaninstitucionalnim sredstvima koje će oduzeti od vlastitog stanovništva, ali to stanovništvo ne smije iskoristiti za organiziranu pobunu protiv vlasti.)
U Hrvatskoj je korištenje instrumentaliziranih SDSSa, HNSa (srba i jugoslavena projiciranih u osobe Pupovca, Pusićke, Vrdoljaka) (vođenih od hrvatskih, srpskih i ruskih službi) istovjetno praksi razvijenih europskih država korištenja migranata.

Svijet se ubrzano mijenja, u uvjetima razornih oružja svjetski rat je poguban. Ratovi se vode nekonvencionalno (specijalni rat, unutarnja okupacija). Hrvatska je nesposobna sudjelovati u tim procesima. Osim kao žrtva.
Neophodno je s 2 000 000 ujedinjenih birača promjenama Ustava, ustroja vlasti, kadrova i ropskog odnosa stanovništva nasuprot vlasti, proizvesti sustav u kojem će Vlade RH biti demokratske, potčinjene stvarnim nositeljima vlasti i suvereniteta (narodu).

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: političko ropstvo, prisvajanje tuđih resursa, okupacija, selektivna asimilacija, posrbljavanje, stvaranje jugoslavena, srno-crni, crveno-crni, osiromašenje vlastitg stanovništva, bahate vladajuće strukture, nerješavanje problema, raseljavanje, migrani EU, kulturološki i civilizacijski sukobi, globalni procei, žrtva, 2 000 000 glasova, Hrvatska dostojna življenja

19

četvrtak

studeni

2015

Zakonodavstvo, politika i povijest


Stotinu (stotine) godina Hrvate iseljavaju (i naseljavaju nehrvate).
Hrvate raseljavaju ratovima, nasiljem, progonima.

Po osnutku samostalne, slobodne Republike Hrvatske ti su krajevi opustošeni. Raseljeni.
Raseljavanje je obuhvaćalo preseljenje i iseljavanje.
Gradovi (unatoč upozorenjima ekonomista i demografa), politikom državnih ulaganja (u radna mjesta (industrijalizacija), u infrastrukturu (bolnice, aerodromi, fakulteti, škole, vrtići, prometnu povezanost, ...) potpomogli su preseljenju.
Nakon pada Varšavskog bloka i prekida trgovinske razmjene sa članicama (razmjenu su preuzele države proizvođači), gradovi su postali središta siromaštva.

Poticanje povratka i ravnomjernoga razvoja (poticanjem hrvatskih općina i županija) (trn u oku velikosrpskih i ruskih agresora, kreatora iseljavanja) dobilo je političke protivnike. Hrvatsku platformu nezavisnih MOST.
Skrpani (zbrda zdola), uvjereni u trenutak (prevagu na političkoj sceni), željni vlastitog probitka zanemaruju povijesni aspekt zakonodavstva. Zakoni moraju pratiti povijesne odrednice i pripomoći zacjeljenju (starih) rana. Tko se ne oporavi od gubitaka nema uvjeta za razvoj.
Onaj tko zagovara razvoj na drugačiji način, gura Hrvatsku u katastrofu.

Nije politika za svakoga (hdz je propusti prigodu slomiti sdp, zauzvrat se crvena neman probudila i nudi Istri regionalizaciju ...).
Onaj tko ne shvaća koliko je HDZ propustio u zadnje 4 godine (uraditi za Hrvatsku) nije svjestan opasnosti koja se nadvila nad Hrvatsku.
Je li ovo kraj HDZ-a i početak nove borbe (bez idiota koji sve unište) za Hrvatsku? (Hdz preko Granića, Sanadera, Kosor, Karamarka bespomoćno propušta prigode okončati građanski rat i Hrvatsku uljuditi. Bespotrebno političenje i promatranje orjunaša, titoista kako divljaju je zastrašujuće ... HDZ je bez orijentira 15 godina. Kao da ga nema ... Slom tuđmanovog HDZ-a politika je koju su najviše provodili čelnici HDZ-a.

Onaj tko računa na politička sredstva u pokoravanju Hrvata vara se ...

Enceladus is the sixth-largest moon of Saturn


Oznake: raseljavanje, iseljavanje, preseljavanje, gradovi - centri siromaštva, politika učvršćenja povijesnih trendova, katastrofa, HDZ, politička pasivnost