Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 29.08.2016.

Daj pare, al' ne tako da se zovu pare!

"Lajla! Kasnimo na avion! Lajla!"

"Evo me Tanja! Samo trenutak!" viknula je Lajla svojoj nestrpljivoj prijateljici. Gdje li je samo stavila svoju plavu torbicu s ružem, dezodoransom i maskarom? Ah da, tamo je pored četkice za zube - kvragu, ni to još nije spakirano! Trpajući je u torbu za ručnu prtljagu, donekle ju je umirila činjenica da su joj barem laptop i papiri za doktorat već u glavnom kovčegu i sasvim sigurno neće ostati bez njih.



"Lajlaaaaaa! Požuri! Taksi je već tu!" Tanja se derala sa stubišta.

Projurila je pored svoje mačke Lily, zamalo je pregazivši kuferom na kotače, zalupila blindo vrata i pojurila dolje. Avantura počinje!

Lajla Alfinović bila je uspješna mlada pripravnica na Institutu za rodna istraživanja Sarajevo i prvo-diplomirana u svojoj generaciji na odsjeku Rodnih i seksualnih studija u sklopu susjednog Centra za internacionalne interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (CIIPS). Njen magistarski rad "Tradicija otkupa mlade u ruralnoj Bosni i Hercegovini kao oblik omaložavanja i zlostavljanja žena", proglašen najutjecajnijim znanstvenim radom 2013. godine, stekao je toliki publicitet da su o njemu pisale sve regionalne novine, od Avaza i Blica pa sve do Jutarnjeg i Dela. Mlada znanstvenica s već tako razvijenom karijerom mogla bi daleko dogurati, brujali su svi članci, možda čak i do visoke pozicije u sklopu Ujedinjenih naroda.

Jednog dana, možda će upravo njen rad biti zaslužan za izumiranje zastarjelih, patrijarhalnih običaja koji priječe BiH i Balkan općenito u pridruživanju društvu razvijenih država. Običaja koji sitnim ali preciznim detaljima podsjećaju na činjenicu da brak u očima šovinističkog društva predstavlja običnu trgovinu, a ne emocionalnu, seksualnu i prvenstveno ljudsku zajednicu dvoje pojedinaca bez obzira na njihov spol i seksualnu orijentaciju.

"Na aerodrom cure? Kamo letite?" pitao je vozač taksija, debeljuškasti srednjovječan muškarac s crnim brkovima, ukrcavajući kufere u prtljažnik.

"Dubai!" odgovorile su jednoglasno i zahihotale se. "Ne možemo dočekati!" dodala je Lajla smješkajući se. "Sanjamo o tome već godinama."

"Super ćete se provesti," vozač je kimao glavom. "Svi koji odu tamo se vraćaju s pričama kako se nikad nisu toliko zabavili i odmorili."

"Pa da, iako se ne mogu previše zabavljati... moram usput raditi na svom doktoratu," napomenula je Lajla.

"O, već si na doktoratu! Čestitam, čestitam. A što studiraš?"

"Rodne studije."

"Hm, nisam čuo za to. O čemu se tu radi?"

"Istražujemo utjecaj kulture na muškarce i žene i kako osloboditi žene od patrijarhalnih tradicija i ostalih štetnih pojava u društvu. Na primjer, moj doktorat ima temu 'Tradicija miraza na području Hrvatske i Srbije kao oblik zlostavljanja žena.' Istražujem povezanost između kulturnih običaja vezanih za miraz i zlostavljanja i diskriminacije općenito. Manje više kako je patrijarhalna kultura ispreplela novac kroz intimne odnose muškaraca i žena kako bi učinila žene manje vrijednima i ili ih ograničila."

"Ahhhhhh.... zvuči zanimljivo," rekao je vozač nakon poduže stanke. Iz njegovog tona je dobila dojam da on tu temu ne shvaća ozbiljno. Takav čovjek ne zaslužuje napojnicu! Vozač bi se trebao barem pretvarati da mu je stalo do toga, bilo zbog toga što su one njegovi korisnici bilo zbog toga što bi svatko normalan trebao biti zabrinut zbog raširenog zlostavljanja žena.

"Nadam se da nećeš previše raditi," rekla joj je Tanja uz namigivanje, naglo prekinuvši tu nit razgovora. "Idemo se tamo prvenstveno zabaviti u toj predivnoj zemlji i upoznati njihovu kulturu!"

Lajla se nasmiješila, izvadila mobitel i krenula pisati post na Facebooku. Bit će im super i cijeli svijet će znati za to.






"Večeras idemo u Club Diamond! Ne mogu dočekati!" uzbuđeno je čavrljala Tanja, vrpoljivši se po ogromnom krevetu u hotelu s 4 zvjezdice. Kakav pogled! Kakva udobnost! Kakav život sa stilom!

"Pa...." Lajla nije bila toliko entuzijastična. "Ja imam problem."

"Pa kakav problem," rekla je Tanja. "Put nam je za sada prekrasan, i ovaj disko će sigurno biti slasan."

"Nemam para," skrušeno je rekla Lajla. "Mladen mi nije uplatio alimentaciju."

"Gad."

"Da."

"Pa koliko već kasni?" pitala je Tanja. "To je nedopustivo. A tvoja mala, što je s njom?"

"Ostavila sam je mojoj mami," rekla je Lajla. "Ali to naravno nije izgovor... računala sam na te pare. Ne znam kako ćemo ići vani kad nemam skoro ništa sa sobom. A ne mogu plaćati svojom HamsterCard karticom jer sam već stavila karte i hotel na nju, ispeglana je do kraja."

"Ma ne brini ništa, ja ću ti posuditi," velikodušno je ponudila Tanja. Nakon trenutka tišine, sjetila se još nečega: "Uostalom, sigurno će biti puno zgodnih dečkiju iz Dubaija koji će nam plaćati pića." Misli su joj odlutale na onog zgodnog arapskog manekena kojeg je neki dan vidjela u Cosmu.

Lajla se nasmijala. "Ma da, brinem se bez razloga. Ovo će biti super noć! Ali svejedno, moram prije nego odemo poslati e-mail i Mladenu i pravobraniteljici za djecu. Treba ga pritisnuti da me ne ostavlja na cjedilu s financijama kao sada." Možda između tuširanja i šminkanja stigne sastaviti nešto...






"Ovo je preludo!" derala se Lajla iz petinh žila, drmajući svaki dijelić tijela u ritmu "You're Sexy And You Know It" na 110 dB. "Toooooooo!" Klub Diamond je u svakom pogledu ispunio njena očekivanja. A možda je pomogao i dim marihuane koji je skupila s nekog pladnja koji su kružili po klubu. Posljednji put kada je probala travu je bilo još na preddiplomskom studiju, i sada joj je baš dobro došlo. Uostalom, tko će saznati za to? "Tanja, ovo je super!" zavrištala je.
"Ne čujem te!" viknula je Tanja pored nje, ignorirajući besprijekorno odjevenog Indijca srednjih godina koji joj je nešto govorio na drugo uho. "Haha vidi ovog debila! Ne odustaje!"
"Da, baš je uporan!" viknula je Lajla.
"Što?"
"Baš je uporan?"
"Ne čujem teeeeeee," nastavila se derati Tanja, već pomalo pripita od svog drugog koktela no dovoljno svjesna da odgurne udvarača od sebe i nastavi plesati sama.

Inače bi Lajla, nenavikla na to da je netko ignorira makar i nenamjerno, nastavila pokušavati doći do Tanje, no njenu pažnju je naglo privukao zgodan mladi Arapin u savršenom odijelu. Uhvatila je njegov pogled i nasmiješila se.

"Zdravo gospođice!" rekao je savršenim britanskim naglaskom. "Izgledate kao da se zabavljate najbolje u cijelom klubu." Stao je na trenutak kako bi je odmjerio predivnim očima boje uglja.



"Da! Da! Er.... ja sam Lajla," rekla je, osjećavši se pomalo ošamućeno. Bože, što to ona brblja? Ovaj tip je izgledao kao utjelovljenje svake njene fantazije i jedva se suspregnula da se ne oblizne od iščekivanja. Povukla je dolje rub svoje minice kako se ne bi doimala previše lakom i pričekala da on kaže još štogod.
"Ja sam Ali Ibn-Rashid," rekao je zgodni stranac. "Prijatelji me zovu Alex."
"Drago mi je," rekla je Lajla i odmahnula glavom. Njena svježe oprana i tretirana kosa je zavijorila zrakom poput zastave. "Živiš li ovdje?"
"Napola si pogodila," odgovorio je Alex. "Živim u Engleskoj ali moja obitelj je odavde. Trenutno sam doma samo zbog posla."
"Čime se baviš?"
"Ja sam astronaut," rekao je i namignuo joj.
"Hahaha. Stvarno?" uprla je ona, sada još više znatiželjna.
"Naravno da ne! Radim kao konzultant."
Sasvim očekivano, pomislila je. Mora da je nešto vezano za naftu ili arhitekturu. Wow, koji zanimljiv tip! Mora da se na tom poslu nagledao cijeloga svijeta. A kako je samo zgodan!
"Dakle Lajla, što ti radiš večeras?"
"Pa... ništa posebno," rekla je ona. "Tu sam s prijateljicom. Zašto?"
"Imam stan u Burj Khalifi. Dođi da vidiš pogled odatle."
"Wow!" ta činjenica ju je toliko osupnula da je sasvim zanemarila drski prijedlog na koji bi inače opalila nekome šamarčinu. "Pa...."
"Ako si zauzeta, nema problema," Alex se na trenutak okrenuo i pogledao na sat.
"Ne ne, samo... inače ne radim takve stvari."
"Stvari?" pogledao ju je svojim preslatkim očima.
"Pa znaš, ići u nečiji stan istu večer." Zacrvenila se, obećavši si da neće (opet) spavati s nekim koga je tek upoznala. Može on biti zgodan koliko hoće, ali i ona mora držati do sebe.
"Haha, bez brige. Nemam nikakve podmukle namjere. Samo pogled s balkona, ništa posebno," rekao je on kao da se radi u nečemu najnormalnijem na svijetu. "Hajde. Moj auto je vani."
Namignula je Tanji koja je bila previše zauzeta razgovorom s nekim američkim turistom da bi je uopće primjetila te se upustila u istinsku avanturu. Objavila je selfie na Instagramu kako bi svi znali da se zabavlja kao nikada u životu. Pa da krenemo!






"Wow! Nisi pretjerivao! Pogled je stvarno čaroban," uzdahnula je Lajla, udobno smještena u Alexov zagrljaj na balkonu na 121. katu. Pustinjska noć je bila neočekivano hladna i prirodno joj je došla toplina njegove mišićave ruke. Uzdignula je glavu prema njemu i nasmiješila mu se. "Hvala ti na ovome," rekla je. U glavi je osjećala tihi šapat šampanjca koji joj je natočio, koji ju je poticao na nestašnost zajedno s jointom koji je popušila u klubu. A zašto se i ne prepustiti? Ovakva noć je jednom u životu.

Alex je samo blago podigao obrve i zatim nagnuo glavu prema njoj. Usne su im se susrele, pune topline u hladnoj noći Dubaija. Pomilovala je njegovo lice i počela ga snažnije ljubiti, prepustivši se osjećaju. Osjećaj je bio čaroban upravo kako je i znala da će biti. Rastapala se pod njegovim usnama.

Ljubili su se i blago mazili nekoliko minuta kada je Alex polako odmaknuo svoju glavu i značajno je pogledao.
"Što je?"
"Lajla, ti si predivna ali... bojim se da nisam bio sasvim iskren prema tebi."
Kroz toplu izmaglicu je jedva shvatila da postoji nekakav problem. Zatresla je glavom kako bi se pribrala kada joj je odjednom došlo do misli na što Alex cilja. "Znam. Oženjen si," rekla je snuždeno.
Alex se grohotom nasmijao. "Neeeeeeee! Zar izgledam tako? Naravno da nisam oženjen!" pomilovao ju je po kosi.
"Ali što je onda?"
Alex ju je opet poljubio. "Htio sam te dovesti ovamo jer mi se jako sviđaš," rekao je. "Ali i zato što bih ti htio nešto ponuditi. Posao."
Lajla se zamislila, ili pokušala približiti zamišljenosti koliko su joj dopuštali hormoni, šampanjac i trava. "Posao? Ovdje u Dubaiju? Ali ja ne živim tu. Moram se vratiti doma, u Bosnu."
"Ne, ne ne. Posao koji možeš raditi od bilo kamo," rekao je Alex, i dalje je državši u zagrljaju kao da pričaju o nečemu najsvakodnevnijem. "Vrlo jednostavan posao. Vidiš, ja sam konzultant za mnoge tvrtke, pa tako i jednu manekensku agenciju, Khalifa Crown, koja ima urede po cijelome svijetu. Nisam nikada upoznao nekoga poput tebe, Lajla. Mislim da imaš velikog potencijala. Mogla bi zaraditi milijune."



Zacrvenila se ali osjetila i ponesenom pomisli na manekensku karijeru. "Što bi trebala raditi?"
"Tvoj posao bi bio poziranje za najnovije odjevne stilove, magazine, filmove i sl." objasnio je. "Naravno, morala bi prvo obaviti audiciju ovdje u Dubaiju."
Unatoč zamagljenosti, Lajli se počela paliti nekakva lampica. "Što podrazumijeva ta audicija?"
"Audicija traje samo nekoliko sati i bit će ti plaćena u gotovini. Trebala bi pozirati i pokazati da imaš u sebi tu senzualnost zbog koje sam ti večeras pristupio. Samo se iskaži i posao je tvoj."
"Iskaži... misliš... trebala bi spavati s nekim," rekla je povrijeđeno. "S tobom?"
"I još nekoliko mojih prijatelja koji vode tvrtku. Ne brini, bit će ti zabavno i nitko neće raditi ništa što ti se ne sviđa."
Lajla se pokušala pribrati. "Ne znam... ne sviđa mi se ta ideja. Nisam nikada spavala s više muškaraca odjednom. Ovo djeluje kao neka prijevara," rekla je i izmaknula se iz njegovog zagrljaja. Zgrabila je svoju torbicu, premišljavši se bi li trebala otići.
"Jesi li sigurna? Plaća je trideset tisuća dolara u gotovini," rekao je Alex.
Lajla je zastala kao gromom ošinuta. "Jesi li rekao trideset tisuća dolara. Godišnje?"
"Ne, naravno da ne. Pa to bi bilo premalo."
"Mjesečno?"
"Ne, samo za audiciju. Poslije možeš zaraditi daleko više."
Od samog iznosa joj se zavrtjelo u glavi. Trideset tisuća dolara! Pa to je preko pedeset tisuća maraka!
"Ne bih te htio prisiljavati ni na što," nježno je rekao Alex. "Samo zapamti da glavna nagrada ovog posla nije novac, nego veze i mogućnosti koje ti otvara. Ali ako te to ne zanima, onda nemoj prihvatiti."

U normalnim okolnostima, Lajla bi možda razmotrila zašto je taj posao toliko dobar i zašto vrijedi stotinu puta više nego u slučaju neke dame noći bilo gdje u svijetu. Možda bi razmotrila je li njen dug na kreditnoj kartici u iznosu od tri tisuće maraka vrijedan štednje i odricanja kako bi ga otplatila na neki drugi način. Ali već je bila opijena šampanjcem i travom, osjećala se napaljeno i najvažnije od svega bila je na čarobnom odmoru na nevjerojatnom mjestu. Gdje nitko nikada neće saznati. Samo par sati u kojima će ionako uživati i njen život je zauvijek uljepšan. To je prilika koju ne smije propustiti. Kroz misli joj je proletio i njen bivši muž Mladen i njegovo odugovlačenje s pišljivih tristo maraka alimentacije mjesečno. Sad će mu pokazati da ne treba ni njega ni njegove smrdljive pare koje mora izvlačiti sudskim putem!

Pogledala je Alexa i pružila mu ruku. "Može."






Potpisala je par papira s arapskim memorandumima i velikim naslovom "Khalifa Crown - International Talent Placement Corp. Dubai" i po Alexovim uputama se uputila u golemu kupaonicu istuširati. Nakon što se osušila, ostavila je odjeću na polici od čiste ebanovine pored kupaonice i legla na luksuzni krevet, čekajući što će se dogoditi. Osjećala se strašno nervozno, ali istodobno i kao u bajci. Trideset tisuća dolara! Čak i da je unaprijede u Centru, toliko opet ne bi zaradila za dvije godine. A to je samo početak... pokušala je suspregnuti uzbuđenje i počela zamišljati kakvi će biti ti muškarci koji je toliko žele. Alex je nevjerojatno seksi i s njim će biti lijepo. A ovi drugi? Nadala se da su njegovi prijatelji jednako zgodni. Nikada prije nije bila s više muškaraca, samo je to gledala na određenim stranicama na mreži.

Vrata su se otvorila i ušao je Alex. Sjeo je na krevet i pogledao je poput umjetnika koji se divi skulpturi. "Wow! Izgledaš fenomenalno," rekao je i poljubio je. Nije se opirala. "Lajla, jesi li spremna?"
Vođenje ljubavi s Alexom je bilo vođenje ljubavi u punom smislu riječi. Neizmjerna strast prelila se preko nje, prijeteći da će je ugušiti slatkim zadovoljstvom. Planirala mu se ponuditi koliko god može, potpuno predati njegovom mišićavom tijelu. Oh, i netko je još plaća za ovo! Dok ju je on oralno zadovoljavao, Lajla je ječala i od tjelesnog užitka i od sreće što ju je dopao ovaj posao.

Alex je stao i nadvio se nad nju. Uskoro će biti u njoj. Oh, požuri! Požuri! Iznutra je žudila za njegovom tvrdom alatkom. Zaječala je i senzualno se istegnula, čekajući na njega. Gorila je od iščekivanja. Još samo trenutak...

Iznenada su se vrata se otvorila i ušli su njegovi prijatelji. Bilo ih je četvero, odjevenih samo u ogrtače za tuširanje. Jedan je bio ružan muškarac Alexove dobi, dok su trojica bila starija, možda oko pedeset godina. Ipak, nisu izgledali odvratno. Jedan od te trojice je imao trbuščić, no nije bio jako debeo. Drugi je bio u vrlo dobroj formi unatoč starosti, gotovo ćelav s prosijedim čuperkom na glavi. Treći je sličio trunku manje zgodnoj verziji Alexa, ne jako puno stariji no s ogromnom alatkom koja se isticala ispod njegovog ogrtača. Nadala se da će svi biti zadovoljni, a i njoj će biti ugodno da je ispuni takav ogroman primjerak. Ovo će biti zabavno!

"Lajla, ljubavi, ovo su moji prijatelji," rekao je Alex i poljubio je. "Igraj se s njima, prepusti im se, zadovolji ih u potpunosti. Ja ću samo gledati sa strane i snimiti pokoju sliku. Kada oni završe, ja ću biti posljednji s kojim ćeš uživati. Ne mogu dočekati da napokon budemo zajedno," rekao je kao najveći romantičar na svijetu, a ne kao da opisuje jedan poslovni proces. Njen napaljeni mozak radio je dvjesto na sat, željno iščekujući svu četvoricu njegovih prijatelja.

Ovaj s ogromnom alatkom se popeo na nju i stao. Činilo joj se da hoće da ga Lajla oralno zadovolji. Nasmiješila mu se i podigla glavu otvorenih usta, iščekujući da će je primaknuti. Umjesto toga, osjetila je kako je prekriva vruća tekućina i shvatila je da muškarac urinira po njoj. Šokirana, prekasno je zatvorila svoja usta i zbunjeno pogledala u Alexa no on se samo nasmiješio i kimnuo joj. Kada je muškarac završio, tako namočena njegovom mokraćom je obavila s njime cjelokupni odnos u trajanju od samo jedne minute i pomislila kako su ovi ljudi čudni, no ipak nije ništa strašno. Može ovo preživjeti. Trideset tisuća dolara. Trideset tisuća. Izdržat će.

Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. ponavljala je u sebi dok se nije uvjerila da to što se događa nije ništa strašno.

Zatim se sljedeći muškarac popeo na krevet i stao u čučanj iznad njenih grudi. Kada je shvatila što namjerava, Lajla je vrisnula. Ne, molim te ne! Deset sekundi kasnije, njeno uzbuđenje se pretvorilo u šokirani plač koji će trajati sve do jutra...





"Bila si super," rekao je Alex na ispraćaju u automobilu u uličici pored njenog hotela. "Nadam se da ćemo te vidjeti opet."
Lajla je kimnula, grčevito držeći torbicu u kojoj se nalazila njena kuverta. Otriježnjena i svježe istuširana i izribana od tragova prošle noći (iako joj se i dalje priviđao osjećaj vruće stolice razmazane po grudima, kao što će joj se priviđati u godinama koje dolaze), bila je svejedno ispunjena čudnim nemirom, nekakvom mješavinom gađenja prema samoj sebi i ponosa što se ovako snašla.

U svom zbunjenom stanju je već objavila jutarnji selfie na Facebooku s tekstom "Upornost i marljivost se isplate!" i dobila preko 60 likeova. Naposljetku, nije li to istina? Bila je jako marljiva i to joj nitko ne može oduzeti. Sada će si konačno pokriti dug na HamsterCard kartici, kupiti novu odjeću, naći ljepši i udobniji stan, kupiti auto...

"Ako se budeš htjela opet družiti ili budeš imala neku prijateljicu koju želiš preporučiti za audiciju, znaš kamo se javiti." Alex se nagnuo i nježno je poljubio u obraz. Unatoč događajima prošle noći, osjetila je kako je preplavljuje vrućina. Zašto? Ta misao ju je ubijala. Sve što joj se dogodilo je bilo grozno i ponižavajuće, no unatoč tome nekako... ispunjavajuće? Zadovoljavajuće? Možda mu se opet javi? Ne! O čemu to samo razmišlja...




"Isuse i Marijo, brinula sam se jesi živa," rekla je Tanja grleći je. "Već sam se mislila bi li zvala policiju, ali činilo mi se da možda ovdje policija ne bi baš blagonaklono gledala na naš provod."
"Ne brini ništa, sve je ok," rekla je Lajla. "Nadam se da te nisam uplašila. Što si ti radila nakon što sam otišla?"
"Na kraju sam završila s onim Indijcem," pohvalila se Tanja. "Kada mu daš šansu, stvarno je šarmantan i ugodan." Zastala je kao da se premišlja o nečemu. "I dobar u krevetu," zahihotala se.
"Ma daj!"
"Daj! Bilo je super," rekla je Tanja. "Možda malo i previše super, morat ću pogledati gdje se ovdje može nabaviti pilula za dan poslije," prekrila je oči rukama od mješavine smijeha i nelagode. "Što? Malo smo se zanijeli." Na njenoj desnoj ruci se zasjajila biserna narukvica koju prošle noći nije imala.
"Wow, čini se da si se stvarno dobro zabavila," nasmijala se Lajla, pitajući se je li Tanja došla do te narukvice na način sličan Lajli.
"A ti? Kako ti je bilo s onim tipom?" bila je znatiželjna Tanja.
Lajla je dugo šutjela. "Nije uopće bilo. Nije mu se mogao dići pa nismo ništa radili. Ali ima lijep stan i bilo je... zanimljivo."
"Aaaaaaaahhhhhhhh. Šteta."
"Šteta."

Odlučivši da joj se više ne ide van, Lajla se uhvatila posla. Otvorila je laptop i pronašla mail od Mladena: "Uplatio sam dugovanje. Sorry! Molim te nemoj prijaviti da sam kasnio. Pusa, Mladen." Tih tristo maraka joj je sada predstavljalo sitniš, no svejedno je osjetila zadovoljstvo što je pravda ispunjena. Ne može on samo tako živjeti kao da nema nikoga i plaćati kad mu se prohtije! Njena pobjeda bila je mala ali simbolična.



Učitala je svoj doktorat i pregledala sadržaj, pronašavši da je stigla tek do 6. strane. Započevši novi paragraf, njene ruke su poletjele po tipkovnici, stvarajući sadržaj koji će joj donijeti promaknuće i nagradu za izuzetno promicanje ljudskih prava na području Balkanskog poluotoka:

"Kao i tradicija otkupa mlade, trgovine ljudima i prostitucije, [Alfinović L., CIIPS, 2013. [8]], tradicija miraza i kulturni običaji vezani za imitaciju ili popratne sadržaje miraza predstavljaju težak oblik seksizma koji kod žena dovodi do manjka samopouzdanja, psiholoških problema, umanjenih prilika u poslovnom životu te tolerancije prema zlostavljanju.

Svaki čin koji u odnos dvoje ljudi (bez obzira na spol) uvodi novac ili asocijaciju na novac neminovno dovodi do kvarenja tog odnosa i obje strane koje su uključene u njega, u ovom slučaju kroz nametanje zaključka da je ženina vrijednost vezana za novac i za to koliko novca može primiti ili ponuditi kako bi nadoknadila svoj (u očima patrijarhalnoga društva) percipirani manjak vrijednosti. Neki autori iz regije su već predložili edukacijske programe kojima bi se tu tradiciju moglo iskorijeniti kako bi bio uklonjen taj oblik zlostavljanja i novac nestao iz jednadžbe međuljudskih odnosa i ljudskih prava..."


* = Ova priča je proizvod mašte. Svaka podudarnost sa stvarnim osobama, organizacijama ili događajima je slučajna.

Oznake: Dubai, Putovanja, prostitucija, feminizam, priče, priče sa seksualnog tržišta, disko, fetiš, licemjerje, novac, racionalizacijski hrčak


- 17:11 - Komentari (139) - Isprintaj - #

subota, 28.05.2016.

Cure koje vole kretene 12: "Ono nešto" kao opasnost od gušenja

Kada si 25-godišnja djevojka iz modernog zapadnog svijeta, i k tome još ne morbidno pretila, pretpostavljam da ti se sve doima poput igre. Cijeli svijet leži ti na pladnju. Nevjerojatne mogućnosti otvaraju se pred tobom. Svi su začuđujuće ljubazni i susretljivi prema tebi. Bez iti jedne brige na duši možeš putovati, plesati, uživati i baviti se ispunjavajućim humanitarnim radom u obliku pomaganja nedužnim izbjeglicama iz trećeg svijeta dok uživaš u najzgodnijim i naj-alfa primjercima.

Tvoj život ima jedan i samo jedan cilj: maksimizirati lučenje dopamina u kratkom roku.

Djevojka je morala umrijeti zato što je prevarila dečka s 15-godišnjakom



25-godišnja djevojka Lauren M. iz SAD-a, koja je zadavljena u Beču ove godine žrtva je svog 24-godišnjeg dečka Gambiera Abdoua, kojemu će biti suđeno ovog lipnja.

Tužiteljstvo je kao razlog ubojstva navelo ljubomoru. Gambier, porijeklom iz Gambije u zapadnoj Africi, uhvatio je Lauren kako ga vara s 15-godišnjim izbjeglicom iz Afganistana. On i njegov brat (obojica neimenovani) su bili pozvani kod Lauren u sklopu projekta "Izbjeglice dobrodošle" u kojemu je ona sudjelovala, te se tada dogodio i odnos između nje i Afganistanca.

Tada ih je pronašao Gambier; malo nakon toga je Lauren zadavljena guranjem glave u jastuk sve do smrti. U njenom tijelu je pronađena i njegova sperma, što ukazuje na to da su imali spolni odnos nekoliko sati prije ubojstva. Nakon toga je Abdou napustio stan, ali je izgledno da se nakon toga vratio i zatekao je s 15-godišnjakom.



Gambier je već od prije bio poznat policiji, koja ga je u više navrata optužila za krađe, nasilje i seksualno napastovanje maloljetnica. Prije je prebivao je u Caritasovom skloništu za izbjeglice, čekajući deportaciju zbog počinjenih zločina, no Lauren ga je kao svog dečka primila u svoj stan i sakrila kako bi izbjegao zakonu.



Nakon ubojstva, Gambier je pobjegao u Švicarsku u drugi centar za izbjeglice i izgubio se među drugim migrantima, no policija ga je pronašla na temelju slika koje je objavljivao na društvenim mrežama.

"Što te ne ubije, to te ojača." A što te ubije.... pa, pretpostavljam da to druge učini mudrijima.

Oznake: cure koje vole kretene, priče sa seksualnog tržišta, ubojstvo, migrantska kriza, Austrija, SAD, varanje, racionalizacijski hrčak


- 12:10 - Komentari (61) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2016.

Znanost potvrđuje igru 6: Žene nemaju pojma što ih uzbuđuje

Ako ste moj dugogodišnji čitatelj, vjerojatno vam je dobro poznato sljedeće:

Ignissovo pravilo #22: Ako želiš biti uspješan sa ženama, prati što žene rade, a ne što govore.

Kritičari to vole zlonamjerno interpretirati kao da ja ženama pripisujem nekakvu zlu namjeru ili zavjeru obmanjivanja muškaraca, no realnost je zapravo sasvim nevina i indiferentna: žene jednostavno nemaju ni najmanju ideju što ih uzbuđuje i zašto ih to uzbuđuje.

Ne vjerujete? Danas nam stiže ova zamamna studija o seksualnim preferencijama koju nam je ljubazno priredila prof. Meredith Chivers sa sveučilišta Queen's University iz Ontarija u Kanadi:

Što žene žele?

METODOLOGIJA:

Za svrhu studije, istraživači su pripremili po nekoliko kraktih filmova sa sljedećim temama:

1) heteroseksualni spolni odnos između muškarca i žene
2) homoseksualni spolni odnos između muškarca i muškarca
3) homoseksualni spolni odnos između žene i žene
4) muškarac kako masturbira
5) žena kako masturbira
6) nabildani muškarac koji gol šeta po plaži
7) vitka žena koja gola radi aerobik
8) spolni odnos između dvaju patuljastih čimpanzi (majmuna vrste bonobo)



Možemo se samo nadati da su ljudski parovi izgledali ljepše od ovoga.
Izvor slike

Snimke iz navedenih 8 kategorija su prikazane muškarcima i ženama obje seksualne orijentacije.

Seksualno uzbuđenje je istovremeno bilo mjereno na dva načina: objektivno i subjektivno. Sudionici su sjedili u udobnoj kožnoj fotelji u njenom laboratoriju u Centru za mentalno zdravlje i liječenje ovisnosti pri Sveučilištu u Torontu gdje prof. Chivers drži nastavu. Genitalije sudionika su bile spojene na pletizmografe - za muškarce je to uređaj koji se navuče na penis kako bi mjerio nabreklost, a za žene mala plasitčna sonda koja se smjesti u vaginu i mjeri protok krvi u genitalijama. Svaki sudionik je također bio opremljen jednostavnom tipkovnicom kako bi mogao na brojčanoj ljestvici ocijeniti svoju razinu seksualnog uzbuđenja.

REZULTATI:

Muškarci su u prosjeku genitalno reagirali na način koji je prof. Chivers opisala kao "odgovarajućim kategoriji".
Muškarci koji su se izjasnili kao heteroseksualni su doživjeli erekciju gledajući heteroseksualni seks, lezbijski seks i žene koje masturbiraju i vježbaju. U pravilu su bili indiferentni kada su na ekranu bili samo muškarci.
Homoseksualni muškarci, s druge strane, su bili uzbuđeni na dijametralno suprotan način.
Također, bilo kakva nada da će životinjski seks pobuditi nešto u muškarcima obje orijentacije je propala jer ih uopće nisu uzbudili majmuni.
Isto tako, opisi uzbuđenja putem tipkovnice i su se poklapali s očitavanjima pletizmografa. Umovi i genitalije muškaraca su se potpuno slagali.

Kod žena je bilo znatno drugačije.
Bez obzira na to kao koja su se seksualna orijentacija izjasnili, sve su pokazivale znatno i vrlo brzo uzbuđenje prilikom prikazivanja muškaraca s muškarcima, žena sa ženama i žena s muškarcima.
Više ih je objektivno uzbudila žena koja vježba nego muškarac koji šeće po plaži, a genitalije su im bile vrlo prokrvljene i kod scena s majmunima (iako trunku manje nego kod zgodnog muškarca u šetnji).
Kod žena se činilo kao da um i genitalije jedva pripadaju istoj osobi. Očitanja s pletizmografa i unosi u tipkovnicu se gotovo uopće nisu poklapali.



Tijekom lezbijskih scena, heteroseksualne žene su prijavile puno manje uzbuđenja nego na što su upućivale njihove vagine, tijekom scena s dva muškarca je razlika bila još veća, a tijekom heteroseksualnog odnosa su tvrdile da su uzbuđene puno više nego što su zapravo bile.
Kod ispitanica koje su bile lezbijke, izraženi i izmjereni rezultat su se donekle približili prilikom scene s dvije žene, no prilikom scene s dva muškarca je njihovo uzbuđenje bilo još veće, unatoč tome što su ustvrdile da im to nije zanimljivo.
Također, sve žene su bez obzira na orijentaciju tvrdile da ih nimalo ne uzbuđuje gledanje čimpanzi.

Pod uvjetom da je provode ljudi kojima je uistinu stalo do znanstvene metode, a ne do guranja ideologije i silovanja rezultata kako bi potkrijepili tezu, znanost uvijek potvrđuje moje pisanje. I ja i svaki imalo iskusniji čitatelj iz vlastitog iskustva dobro znamo da je "to nikad ne bi radilo na meni" samo tvrdnja bez pokrića, isto kao i "nikada to ne radim na prvom spoju" i "on nije moj tip".

To je razlog zašto će savjet iskusnog muškarca uvijek nositi stotinu puta veću vrijednost nego savjet čak i najdobronamjernije žene na svijetu.

Oznake: znanost, seks, seksualne preferencije, racionalizacijski hrčak, žene, lezbijke, homoseksualnost


- 12:19 - Komentari (32) - Isprintaj - #

utorak, 10.02.2015.

5 minuta Alfe vrijedno je 5 godina Bete 2: Drolje napadaju

Dragi čitatelji, jučer se dogodilo nešto spektakularno: bio sam na spoju sa Severinom. Počelo je tako da sam je odveo na večeru u VIP sekciju elitnog restorana, te sam je nakon bogatog niza jela i šampanjca (koja sam naravno ja platio) otpratio do izlaza iz restorana i pobrinuo se da se sigurno ukrca u taksi (koji sam isto ja platio). Ona mi na kraju naravno nije dala ni pusu, ali rekla mi je da sam krasan momak i da se nada da ćemo ostati prijatelji.

Ok, zezam vas. Nisam bio ni na kakvom spoju sa Severinom, to je bilo samo da vam privuče pozornost. Ali da se pohvalim kako sam financirao bilo kakav bogati provod sa ženom koja me na njegovom kraju brutalno ubacila u prijateljsku zonu, zaslužio bih vaš podsmijeh. Bio bih budala par excellence, niži Beta (TM) jadnik koji se ne samo ulaguje ženama u nadi da će mu one udijeliti barem mrvicu svoje nježnosti, potpuno po njihovim uvjetima i pod njihovom kontrolom, već se i hvali time. Takvih očajnih nižih Beta (TM) tipova kod nas ima vjerojatno nekoliko tisuća, a u zapadnom svijetu nekoliko milijuna.

Veselit će vas čuti, dragi čitatelji, da očaj i deluzionalno hvaljenje tim istim očajem kakvo sam hipotetski opisao gore, nisu samo domena neuspješnih muškaraca. Naime, u isto ponašanje upuštaju se i (nekvalitetne) žene. Pogledajte:


"Upravo sam jebala Edelmana, nije šala"
(Julian Edelman je poznati igrač tima američkog nogometa New England Patriots)


Attention whoring u varijanti hvaljenja o svom seksualnom "uspjehu" sa slavnim muškarcem je isključivo domena zgodnih ali ne istinski lijepih žena, tj. onih koje bismo na skali od 1-10 smjestili oko broja 7. Gdje vrlo lijepa žena nema što dokazivati i može pustiti svojoj ljepoti da govori u njeno ime, žena koja je samo zgodna ima dokazati puno toga. Žena koja je istinska ljepotica stalno uživa u pozornosti naj-Alfa muškaraca; žena koja je ljepotica samo s određenom šminkom snimljenom pod određenim kutom i osvjetljenjem tu pozornost dobiva nepredvidivo i na kapaljku. Ljepotici upad creme-de-la-creme muškarca nije ništa posebno; zgodnoj ženi je takav upad poput ušmrkanog heroina.


6.5?

A tamo gdje ljepotica nema potrebu naglašavati kako joj se udvaraju najelitniji muškarci, tu zgodna žena osjeća neodoljivu potrebu za attention whoringom, tj. za trubljenjem kako je "upravo jebala [slavnog Alfa tipa]". Naravno, to trubljenje djeluje jednako otužno kao i kada se tip hvali kako je ženi platio skupu večeru i nije dobio ni pusu: prvi osjećaj koji promatrač ima prema toj osobi je sažaljenje, a malo nakon toga i gađenje zbog predočene slabosti, nesposobnosti i kiselog grožđa.

Ignissovo pravilo #20: Droljaste žene i Beta muškarci su slični po tome što oboje besplatno dijele svoje glavne adute.

Naravno, da se cijeli slučaj svodi samo na ovo, ne bi bio vrijedan detaljne obrade na blogu. Pravi dragulji leže u intervjuu koji je poslije objave slike i posljedične zabrane pristupa u diskače diljem Bostona dala portalu TMZ:

"Pogriješila sam," rekla je Sabrina.

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Ja sam kurva za pozornost i htjela sam da svi vide što sam postigla."

"On je bio u nesvijesti i bilo mi je dosadno, pretpostavljam."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Točno sam znala što radim, zato što sam bila željna pozornosti."

"Ne znam hoću li uskoro opet izlaziti van - ali to je MOJ odabir."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Osramotila sam se i zabranjen mi je pristup u sve diskače u Bostonu, nemam izbora nego kloniti se javnosti dok se ovo malo ne stiša."

Dodaje: "Neki od igrača su mi poslali poruke da su stvarno razočarani. Očito sam napravila pogrešku i ne mogu je povući."

Ček ček ček... drugi igrači imaju njen broj i u stalnom su kontaktu s njom?



Pa to znači...

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Moja uloga je biti 'ispušni ventil' za cijelu nogometnu momčad ali sam previše droljasta za obavljanje čak i te dužnosti."

Ali vjerujte mi, kada bi sve ostalo na tome, to i dalje ne bi bilo vrijedno izlaganja u postu. Slijedi najukusniji detalj:

Sliku "upravo sam jebala Edelmana, nije šala" Sabrina je objavila na online dating aplikaciji Tinder kao "Tinder moment", tj. kao jednu od svojih slika na online dating aplikaciji čija je glavna svrha opisati sebe potencijalnim partnerima koji pregledavaju tvoj profil.

Dakle, osim toga što je Sabrina drolja super-teške kategorije, ona se time hvali upravo na društvenoj mreži na kojoj trenutno traži partnera. Teško mi je zamisliti nešto besramnije od toga i što je više označava kao "ženu koju treba izbjegavati u svakom smislu osim seksualnog". Htio sam napisati par ekvivalentnih primjera koji bi jednako odbili svakog normalnog muškarca i/ili muškarca s opcijama, ali iskreno njene eskapade je teško nadmašiti. Ništa mi ne pada na pamet.



Ipak, kada razmotrim takvu destrukciju seksualnog tržišta i neke od njenih društvenih posljedica, nimalo me ne čudi me to što neki Omega muškarci s 0 igre s vremenom potpuno polude kada vide s koliko su lakoće i seksa okruženi, a nikako ne mogu do njega, slično Tantalu koji umire od gladi i žeđi stojeći u vodi koja se povuče čim je pokuša srknuti i okružen granama sa sočnim voćem koje vjetar ponese uvis čim posegne za njima. Jedina stvar koja za već nestabilni um može biti gora od same izolacije mora biti izolacija pomiješana sa stalnom napašću.

Naravno, svi dobro znamo da će naša Sabrina za 5-10 godina kada se približi barijeri početi jadikovati zašto više nema džentlmena i gdje su nestali svi dobri muškarci.

Puno sreće s time.

Oznake: lakoća, Vijesti, alfa, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta


- 21:12 - Komentari (18) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.09.2014.

Hrčak mjeseca: rujan 2014.

Britanska glumica Emma Watson je prije nekoliko dana u sklopu svoje uloge UN Ambasadora dobre volje održala govor o feminizmu i ženskim pravima u kojemu je, po običaju, za sve okrivila muškarce i patrijarhiju. Puni govor možete pronaći ovdje.

Među ostalim je pozvala na eliminaciju stereotipnih muških uloga i ponašanja, s ciljem poboljšanja života žena diljem svijeta:

"Ako muškarci ne moraju biti agresivni kako bi bili prihvaćeni, onda žene neće biti prisiljene biti submisivne. Ako muškarci ne moraju kontrolirati, žene neće trebati biti kontrolirane."

Evo što je ista ta glumica izjavila u intervjuu prije točno dvije godine:

"Engleski dečki su vrlo suzdržani": Emma Watson sumnja da će ikada više biti u vezi s Englezom

Emma Watson kaže da sumnja da će ikada više biti u vezi s britanskim muškarcem - jer su previše sramežljivi.

Zvijezda serijala "Harry Potter" rekla je da, iako se britanski muškarci lijepo odijevaju i imaju dobre manire, treba im dva mjeseca kako bi je pozvali na spoj.

Umjesto toga, Amerikanac će joj odmah prići i direktno predložiti spoj - što je odvažnost koja joj je vrlo privlačna.




Procjenjujem šansu da žena obdarena ovakvim licemjerjem i racionalizacijskim hrčkom ima kratku kosu na skromnih 85%.



Jesam li prorok ili nisam?

Uočite narcisoidni samozadovoljni polu-smješak na njenom licu, što je inače karakteristika Alfa muškaraca koju žene nalaze vrlo privlačnom. No, dok je na muškarcu takav izraz lica seksi, kod žene jednostavno djeluje uznemirujuće. Kada bih joj na spoju spomenuo da sam umoran i boli me glava, vjerojatno bi se obrecnula na mene nečim tipa "nije me briga".

Zaključak: 2/10, ne bih prasnuo, ne bih dao platformu za držanje govora

Oznake: feminizam, racionalizacijski hrčak, hrčak mjeseca, narcizam, politika, kratka kosa


- 13:22 - Komentari (36) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2014.

Zar ne bi bilo logično da...

Jedna kratka, brutalna činjenica: većini Beta muškaraca je učenje igre šok. Jedan od razloga smo već opisali: tipičan Beta muškarac provodi cijeli život neumorno idolizirajući žene, što automatski ima destruktivne posljedice na njegovu igru (te obje vrste moći). I ne samo to - ako je krene učiti, te navike koje je stjecao desetljećima ga koče jer se stalno propitkuje je li to što uči "ispravno" i uklapa li se to u njegovu (zastarjelu) predodžbu svijeta. Također im je šok to što nisu naviknuti na nagrade koje igra donosi pa počinju na svoju prošlost gledati s gorčinom, iako je taj dio naravno lakše progutati.

No postoji još jedan razlog, koji Beta tipovima zadaje gotovo jednako velike muke kao i njihova deluzija o urođenoj čednosti i/ili superiornosti žena. Taj razlog je uporna primjena logičkog načina razmišljanja na ne-logičke procese (nadprosječno inteligentni muškarci su, ironično, posebno podložni ovom fenomenu), poznat u obliku izjave "Ali zar ne bi bilo logično da (žena napravi nešto)...", te neminovno zatim i racionalizacije "Žene su komplicirane" kada ona to naravno ne napravi.



E sad, niti jedna od ovih stvari na desnoj strani tablice nije zapravo nelogična. Naprotiv - i one jednako slijede nekakve zakone i ovise o nekakvim parametrima, često čak i lako mjerljivim. No ono što je važno je što su one nelogične u odnosu na ostatak života. Beta koji očekuje da se ista pravila koja vrijede u školi ili na poslu primjenjuju i na seksualnom tržištu uskoro će se grdno razočarati. Tu je na djelu ista dihotomija zbog koje kretensku igru nazivamo kretenskom - sama po sebi nije nešto posebno ali, kada bi je primjenio na faksu ili u redu za ukrcaj na zrakoplov, to bi bilo smatrano vrlo lošim.

Beta koji želi napredovati mora se prvo osloboditi svog rigidnog poimanja muško-ženskih odnosa. Dokle god nastavi promatrati seksualno tržište kroz prizmu "bilo bi razumno očekivati", samo će lupati glavom u zid.

Napreduj. Uči. Evoluiraj. Izbor je samo tvoj.

Oznake: beta, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, muški hrčak


- 20:53 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.03.2014.

"Don Jon" bi mogao biti jedan od najgorih filmova u povijesti

Dragi čitatelji, napokon je stiglo vrijeme za ostvarenje onoga što me mnogi od vas pitaju već skoro godinu dana. Dobrodošli u tjedan filmske umjetnosti (skraćeno: tjedan filma), u kojemu ćemo razmotriti neka poznata i nepoznata ostvarenja sedme umjetnosti sa stajališta igre i crvene pilule općenito.

Prikladna ilustracija tematskog tjedna:


Izvor slike: Lokisergi (Tumblr)

TJEDAN FILMSKE UMJETNOSTI #1: DON JON

Don Jon je američka romantična komedi-drama u režiji Josepha Gordona-Levitta, koji istodobno igra i glavnu ulogu u filmu. Prije svog izlaska, film je podigao dosta prašine jer je bio percipiran (i pametno oglašavan) kao "film koji proziva i muškarce i žene" i koji se "na inteligentan način hvata nekih važnih društvenih problema". Je li uspio? Prosudite sami.


(OD OVE TOČKE POČINJU SPOILERI; AKO NE ŽELITE UNAPRIJED ZNATI RADNJU FILMA, PRESTANITE ČITATI I VRATITE SE KADA GA POGLEDATE. MOJA PREPORUKA JE DA SE NE ZAMARATE TIME)


Film počinje scenom u kojoj protagonist opisuje užitak koji nalazi u internet pornografiji. Ima popis vrlo specifičnih elemenata koje porno video mora sadržavati kako bi ga zadovoljio i ulaže prilično energije u pronalazak "savršene" snimke. Hm hm, odakle mi je ovo poznato? Napokon film koji se pozabavio ovim problemom! Iako sam potpuno razumio njegovu percepciju da je bivanje sa savršenom curom ili više njih na savršen način (makar i virtualno) iskustvo s puno užitka, film je dobro pogodio pomalo fatalističku auru ovijenu oko cijelog događaja, iz koje je vidljivo da pornići ipak ostavljaju čovjeka izdušenim i na loše načine.

Zatim saznajemo više o protagonistu. Jon Martello, poznat u svom društvu kao "Don Jon" je moderna varijanta slavnog Don Juana i vrlo uspješan zavodnik koji na svakom koraku nailazi na bivše ili cure koje nije nazvao nakon seksa. U životu su mu, kako izlaže tijekom dugačkog monologa, važne sljedeće stvari: "moje tijelo, moj stan, moj auto, moja obitelj, moja crkva, moji dečki, moje cure, i moji pornići". Ovo je malo klišeizirano, no i "Ljudožder vegetarijanac" je imao klišeiziranog protagonista i svejedno bio zanimljiv.

Prva naznaka da nešto nije u redu s ovim filmom pojavljuje se već u četvrtoj minuti kada Jon izađe u disko s prijateljima, gdje se oni vrte uokolo gledajući cure i grlato raspravljaju o njihovoj privlačnosti (uključujući i pojedine dijelove tijela poput grudi) na skali od 1 do 10.



Za one koji se pitaju što mi toliko smeta u toj sceni, odgovor je jednostavan: većina muškaraca, bili oni Alfa ili Beta, imali igru ili anti-igru, NE radi takve stvari. U stvarnom životu, igrači ne stoje okupljeni na hrpu i raspravljaju o tome je li neka cura 7-ica, 7.5-ica, "novčić" (eng. "dime") ili "lazanje". Koja je budala smislila ovu scenu? Ukupni rezultat je jednostavno bizaran, kao da su neka feministica ili bijeli vitez koji pate od teškog autizma išli snimati kako zamišljaju život igrača.

Riječi jednostavno ne mogu opisati koliko je ova scena retardirana i bolno klišeizirana. Za usporedbu u pet-šest sati koliko sam uokolo šetao s Rooshem, apsolutno niti jedna riječ iz ove scene nije napustila naša usta. Sjeli smo na večeru u fast food, pričali o povijesti, putovanjima i filozofiji, popili po nekoliko pića i napravili 2-3 puta se zaustavili popričati s curama na koje smo naišli. Niti u jednom trenutku nismo blejali uokolo i prepirali se je li neka u našoj blizini 9-ka po grudima i vrijeđali si majke kada se nismo uspjeli složiti.

Usput, evo Barbare, cure koja igra veliku ulogu u filmu kao vrhunac ljepote - pardon, "novčić":


Da, to je Scarlet Johannson, u dobi od 29 godina koja je, svi dobro znaju, samo 2 godine daleko od vrhunca ženske ljepote rofl

Mislim, nije da se žalim, ona jest lijepa i zgodna, ali njeno glavno doba bilo je u doba Vicky Cristina Barcelone, kada je imala 5 godina manje. Govoreći o Vicky Cristina Barceloni, taj film je bio prepun životnih scena koje su svi mogli zamisliti da ih zapravo izgovaraju, te koje su imale praktičnu uporabu u stvarnom svijetu zavođenja, koje je bilo prikazano suptilno i u svom svojem bogatstvu. Za usporedbu, evo kako "Don Jon" zamišlja zavođenje:

- Jon ugleda curu
- Jon razmijeni s njom značajan pogled (mitsko direktno "zavođenje pogledom"
)
- Jon pleše s njom tako da grinda po njenoj stražnjici na plesnom podiju dok ona maše rukama poput pijanog Yetija
- Jon se ljubi s njom na kauču
- Jon s curom ulazi u taksi ispred kluba i odvodi je doma
- Seks!


Kvragu, ja svim srcem podržavam brzo zaključivanje, ali takvo blitz zavođenje nije nimalo reprezentativno za ičiji život. Misli li Joseph Gordon-Levitt stvarno da se posjeta disku svodi na odabir najbliže 8-ice, jedan značajan pogled i bam, ova je odmah odlučila da će otići s njim u krevet? To je u najmanju ruku naivno.

Nakon što je Jon skupio neku random curu (ne Barbaru), dolazimo do litanije kako pravi seks nije toliko dobar kao seks zato što su mu virtualne grudi draže od pravih, te da mora pružiti oralni seks curi ako očekuje da će ga ona pružiti njem----- čekaj, što???

Da, dobro ste pročitali: po onome tko je smislio ovaj film, žene nikada ne pružaju oralni seks osim ako ne budu prvo same zadovoljene. WTF??? Pa ja nisam neki poseban igrač i i dalje se ne sjećam da sam ikada bio u takvoj situaciji. Nadalje, oralni seks naziva anakronizmom "velika usluga". BEEEEE-TAAAAAAAAAA!

Njegov popis prigovora na seks je precizno opisan i tipičan za ovisnost o pornografiji: nezadovoljstvo pogledom, manjak taktilnog osjećaja, mrzi kondome, cure samo žele misionar---- čekaj, što??? (to sam već rekao!) Kao prvo, otkad to cure, pogotovo cure koje si nakon pola sata skupio iz diska, žele samo misionarski (pogotovo "kako bi te mogle gledati u oči")? Kao drugo, zašto je jednostavno ne okreneš u poziciju koja ti odgovara? Ej čovječe, ti si super igrač koji je sposoban dovući bilo koju curu u krevet u roku od petnaest minuta, a ne znaš jednostavno joj reći da se namjesti nekako ili joj narediti da radi nešto što ti se sviđa? Kakav je ovo bizarni svijet?

E da, također je nezadovoljan što "svi znaju" da ne može svršiti negdje na njeno tijelo, nego mora u kondom dok je unutar nje. Tko je uveo to pravilo? Pate li svi igrači od tog ograničenja? Zašto jednostavno ne pita? Bog će ga znati.

Ova i još mnogo sličnih scena u istom stilu je razlog zašto je Don Jon ne samo zastrašujuće glup film, već i vrlo opasan: po jednu donekle razumnu i realnu točku kako bi stekao određen autoritet pomiješa s dvije-tri totalne gluposti koje nemaju veze sa životom. Takvi toksični savjeti pretenciozno zamaskirani u mudrost su puno destruktivniji po gledatelje nego "samo budi svoj".

Uglavnom, Jon nije zadovoljan curama i seksom i nakon što to obavi svake noći se iskrade iz kreveta kako bi gledao pornografiju, što jest prilično patološko ponašanje. Nakon tjedan dana takvog života, stalka Barbaru na Facebooku kako bi ponovno pokušao nešto s njom (jer ga je ona prvi put odbila) i zove je na ručak. Začudo, ona prihvaća, i oni nakon najdosadnijeg i najklišeiziranijeg spoja na svijetu službeno postaju par. No, s jednom napomenom: ona neće s njim odmah spavati, što mu odmah i obznani. Prije nego mu se da, mora izaći s njegovim prijateljima i mora upoznati njegovu obitelj. Koji vrag? Zašto?



E sad, nije samo stvar u tome da je ideja da su dobre cure one koje ne spavaju s nekim dok mu ne upoznaju prijatelje i obitelj (neovisno o tome je li im odabranik totalni kreten) naivna. Ne smeta mi samo to što je ta ideja kao da je netko pročitao moje savjete za žene i iskrenuo ih u lakrdiju koja nema veze s mozgom. Sam način na koji oni "pregovaraju" o tome (on se kroz odjeću trlja o njenu guzu i mrmlja "da, da, može, sve što želiš" jer je previše napaljen) je jednostavno retardiran. Gdje se to u stvarnom životu parovi ovako dogovaraju o nečemu? Ne trebam ni navoditi tipičnu žensku fantaziju o tome kako žensko toplo-hladno ponašanje zapravo uzrokuje to da ih Alfa muškarci počnu cijeniti i poštovati. LOL!

Svo ovo vrijeme, Jon redovito posjećuje crkvu, gdje nakon što mehanički izrecitira svećeniku koliko je puta tog tjedna masturbirao, gledao pornografiju i seksao se izvan braka dobije jednako mehanički dodijeljen broj Očenaša i Zdravomarija za pokoru, te ostavi proporcionalnu količinu novca u košarici pored ispovjedaonice. Ova crkva je prikazana toliko nemoralno, isprazno i degutantno da bi nastao skandal da je katolički redatelj na isti način ogadio sinagogu ili džamiju, no pretpostavljam da su neki šovinizmi jednakiji od drugih. Iako nesumnjivo postoje i takve crkve kao crne ovce, ničim se ne navodi da je ova u svijetu koji film predstavlja atipična.

Barbara upoznaje Jonovu obitelj, koja je užasno klišeizirana (otac samo psuje i želi gledati utakmice, i sl.) i svidi joj se. Nakon pustih zavrzlama, Jon spava s Barbarom i, predvidljivo, opet je nezadovoljan i poseže za pornićima. Ona ga uhvati kako ih gleda i natjera ga da obeća da to više neće raditi, no on to nije sposoban ispuniti i potajno nastavlja s tim.

Ovdje film napušta svaki tračak razuma na kojeg je do sada pretendirao i prelazi u svijet čistog, koncentriranog hrčka bez granica. Na faksu (koji je upisao zato što ga je Barbara nagovorila), Jon upoznaje Esther, babu ženu od 50 i nešto godina koja bi mu mogla biti mama. Iako od starijih žena očekujemo određenu smirenost i samopouzdanje, Esther je iz nekog razloga potpuni raspad - puši travu, stalno plače, te ima osjećaj za osobne granice, pristojnost i društvene vještine toliko niske da bi ih se lako posramili čak i ljudi s ozbiljnim Aspergerovim sindromom. U jednoj od prvih scena, Esther proganja Jona po faksu zato što je vidjela da gleda porniće na svom mobitelu (jer sada to mora skrivati od Barbare) i nudi mu da će ga "izliječiti" - ovo je toliko strahovito toliko glupo da moram duboko udahnuti prije nego to napišem - nježnom danskom pornografijom s "pravim seksom".



Dobro ste pročitali - po vrhovnoj mudrosti koju dijeli ova magnetična i iskusna žena (priznat ću joj to što nije debela i što ima dugu kosu), ovisnost o pornografiji nije zapravo kemijski poremećaj u organizmu koji se može izliječiti apstinencijom ili masturbacijom bez pornografije tako da se zagušeni receptori dopamina vrate u normalu, već kulturološki poremećaj uzrokovan objektivizacijom žena. Sve što Jon treba za liječenje od pornografije je još pornografije, samo ovaj put obdarene čarobnim emocionalnim zrakama "pravih" danskih glumica, i njegovi problemi će nestati!



Nakon još par neugodnih scena s Esther u kojima ona ispada još više awkward, annoying ili creepy nego što je već ispala, vraćamo se Barbari. Barbara postaje sve nestabilnija i neugodnija, te već otvoreno pokušava kontrolirati Jona. Kada u trgovini on ide kupiti novu krpu za mop za čišćenje stana, ona se obruši na njega da nema šanse da to kupi jer je to ženskasto i nju odpaljuje znati da on čisti svoj stan. Umjesto toga, ona će mu posuditi svoju služavku. Ovo je još jedan primjer u kojemu film uzima istinitu tvrdnju s područja crvene pilule - da u braku muškarci koji rade kućanske poslove u prosjeku dobivaju manje seksa od svojih žena - rasteže je do besmisla - da se ženama općenito gade muškarci koji čiste išta - i ubacuje je u miks samo zato što može. Između svih tih scena nema ni konzistencije ni logike, ali one su svejedno tu. Na vama je ne eksplodirati dok ih gledate. Osobno, meni je malo nedostajalo:



Barbara napokon otkrije da Jon i dalje gleda pornografiju (teško je vjerovati, ali to se događa zato što on ne zna što je browser history ili kako ga izbrisati - još jedan LOL u ovom idiotskom filmu) i prekine s njim jer joj je lagao, što je možda pretjerano ali je zapravo sasvim opravdano. To je bio jedan od rijetkih razumnih zahtjeva koje je ona postavila. On joj usput dobro spočita to što ona obožava gledati patetične ljubavne filmove i čitati patetične ljubavne knjige koje su potpuno ista stvar kao i pornografija, što je zapravo odlična misao koju sam i ja spomenuo u prošlosti. To je jedna od rijetkih dobrih misli u ovoj katastrofi od filma, zakopana u brdu gluposti tako da se ne zna što je što.

Nakon što prekinu, Jonova sestra (koja je do sada u svim scenama imala nos zabijen u smartphone i nije rekla niti riječ) se pokazuje vrlo mudrom i govori mu da treba biti sretan jer ga je Barbara samo htjela kontrolirati i preko njega ostvarivati svoje nerealne fantazije o "savršenoj vezi". Ne bih baš očekivao tako razumnu misao od prototipne američke djevojke, ali prihvatit ću mudrost svugdje gdje nađem.

Pomalo izgubljen, osamljen i zbunjen, Jon se zatim upušta u malo neobaveznog seksa u autu s Esther. Je li realno da bi tip koji je isprobao na desetke ili čak stotine mladih lijepih cura i čiji su receptori spaljeni od previše pornografije u kojima je gledao tisuće mladih lijepih cura mogao uopće dobiti erekciju za ženu koja mu je i karakterno odbojna i nije uopće privlačna, u stadiju gdje je jedva dobivao erekciju kod žena koje mu već jesu bile vrlo privlačne? Autori filma očito misle da je ta astronomski mala šansa dovoljna za njihove potrebe:



Esther nakon seksa nastavlja sa svojim bizarnim hrčkolikim izjavama. Ona ga također obavijesti da on mora riješiti svoj problem s pornografijom "jer ona tijekom seksa osjeća da je ona za njega zapravo samo objekt", ali zatim dodaje "da joj baš to treba u ovom trenutku". Znači objektivizacija je loša, ali istodobno ti je drago biti objektivizirana? Tko je tu lud?

Vrhunac ironije je kada, dok pričaju o njegovoj komzumaciji pornića, ona dok drži joint u ruci kaže: "Bože, pa ti si kao ovisnik. Ne možeš prestati." headbang



Onda imamo scenu gdje Jon prestane gledati pornografiju i masturbirati, no na ispovijedi opet za pokoru dobije (manji) određen broj Očenaša i Zdravomarija. Kada pita svećenika da mu to objasni, svećenik mu zalupi vratima pred nosom. Nezamislivo je da bi se iti jedan svećenik tako ponašao no, kao što smo već vidjeli, danas je klevetanje kršćanstva (i samo kršćanstva) vrlo popularno. Ja uopće nisam vjernik, ali svejedno mislim da je to vrlo ružan dvostruki standard.

Nakon što saznamo da je Esther ovakva samo zato što su njen muž i sin poginuli u automobilskoj nesreći prije nekoliko godina (pretpostavljam da je to čini simpatičnijom nego da se razvela, ali svejedno je toliko apsurdan lik da joj ni to ne može puno pomoći), ona se upušta u konačnu fazu Jonovog "liječenja", pardon "učenja emocionalnom vođenju ljubavi": seksaju se na kauču dok je ona odjevena, tako da ona sjedne na njega i duboko diše. Oprostite, ali tantrički seks nije zamišljen baš tako!



Radio sam takve grimase tijekom ove scene da to nije bilo čak ni smiješno (sudeći po Jonovom licu, nije ni njemu). Ovo je već sasvim druga kategorija od one koju sam opisao u 23 vs. 33. Iako nemam ništa protiv starih žena per se i neke bih rado prasnuo, najviše zato što one ako su nešto naučile od života mogu svoje nedostatke što se izgleda tiče donekle nadoknaditi toplinom i opuštenošću, protiv istrošene, nestabilne, moralizirajuće Esther imam puno toga.

Film ovdje milostivo završava, no ne prije nego nas nagradi još jednom dozom hrčka opasnom po ljudsko zdravlje: Jonu je sada libido magično izliječen i on ostaje u vezi s Esther s kojom uživa u emocionalnom seksu, te nadodaje da se "ne planiraju vjenčati zato što im oboje to u ovom trenutku ne treba".



Da, mora da je to veći razlog nego to što je ona 20 godina starija.

Zaključak: 0/10, jedan od najgorih filmova svih vremena

Oznake: tjedan filmske umjetnosti, film, filmovi, umjetnost, igrači, igra, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, Crkva, seks


- 22:59 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.03.2014.

Feminizam ide dobro uz sve na svijetu

S istog američkog sveučilišta Duke koje nam je prije dvije godine donijelo jednog od najvećih hrčaka na svijetu stiže nam novi izložak. Studentica čije pravo ime nećemo objaviti postala je poznata po svojim pornićima nakon što su je u njima prepoznali kolege.


Studentica Dukea koja je pod pseudonimima Belle Knox, Missy i Lauren A. snimila porniće

Oluja oko ovog slučaja prikrala se pomalo. Prije otprilike dva tjedna, neki od kolega na faksu gledali su porniće u svojim sobama kada im se učinilo da im je glumica poznata od nekud. To je bilo sve što je bilo potrebno da se glasine počnu širiti po cijelom kampusu i društvenim mrežama. Znajući da je otkrivanje njenog identiteta neminovno, Belle/Lauren/Missy je pametno odlučila prva djelovati i dati intervju o tome (iako i dalje pod pseudonimom):

Zašto? Odgovor je prilično jednostavan: nisam si mogla priuštiti 60 000 $ godišnje koliko košta moj fakultet, moja obitelj je došla pod priličan financijski pritisak.

Kao prvo, ovo je besramna laž. Ona je zbog svoje obitelji (njen otac je vojni veteran), spola i polja koje je odabrala studirati dobila pozamašnu stipendiju fondacije Fisher House, te su joj bile dostupne i druge stipendije (dakle darovi koje nije potrebno vratiti, ne krediti) kojima je mogla financirati i deset prestižnih fakulteta da je htjela.

Kao drugo, ako je njen cilj striktno financijski, pornići su vrlo loš izbor za zaradu. Mogla se potpuno legalno prijaviti na neku sugar baby stranicu i naći bogatog sponzora. Tako si ne bi sabotirala svoju buduću karijeru u koju je uložila skoro pola milijuna dolara, kao što ne bi ni umanjila svoje šanse za udajom za imućnog čovjeka koji bi se rado brinuo za nju.

Nažalost, taj izbor je jednostavno previše dosadan, poslovan i ne pruža ni izbliza toliko uzbuđenja kao što pružaju osjećaj da radiš nešto kinky i pozornost cijelog svijeta dok te gleda kako te niz obdarenih tipova obrađuje pred kamerom. A uzbuđenje je ono za čim je Belle najviše težila. Čitajte dalje:

Moje iskustvo s pornografijom nije bilo ništa osim podržavajućeg, uzbudljivog, napetog i emancipirajućeg. Ne sramim se pornografije. Naprotiv, ona me ispunjava. Za mene, snimanje pornića donosi mi nevjerojatnu sreću.

Yep, radi se o financijama.

Da se razumijemo, nemam apsolutno ništa protiv toga što upotrebljava svoju seksualnost kako bi zaradila. Da sam žensko, i ja bih radio isto. Također nije u redu da je njen identitet javno otkriven, ali isto tako i razumijem da je to bilo neminovno. Ne govorimo o zbirci poezije diskretno objavljene pod pseudonimom, već o porniću na stranici s milijunskim brojem posjeta. U doba kada Facebook može s ogromnom preciznošću prepoznavati lica, ne bi trebalo biti nimalo čudno da je pokazivanje svog lica u višesatnim videima gotovo siguran put do prepoznavanja u javnosti.



Na faksu koji Belle pohađa ona studira "ženske studije i sociologiju". To su područja koja su toliko isprazna i neovisna o lokaciji da nema nikakvog racionalnog razloga zašto bi njihovo studiranje trebalo koštati 60 000 $ godišnje. Ali pretpostavljam da je lakše upisati se na ekstremno skupi fakultet zbog statusa, a onda paničariti zbog toga koliko košta.

Lauren (Belle) (Missy) je rekla da je tijekom zimskih praznika otputovala u Los Angeles kako bi snimala filmove za odrasle. Njeno putovanje platio je agent tvrtke Matrix Modeli. Lauren nije rekla koliko je plaćena po snimanju, no nije se libila pokazati mi njen nedavno kupljen iPad Mini i cijeli arsenal skupih dizajnerskih torbica.

Yep, ako si u financijskim problemima i pod svaku cijenu moraš skupiti pare za nastavak školovanja, očito ćeš si moći priuštiti takve stvari.



Moja tvrdnja je temeljito dokazana: Belle (Lauren) je plaćena prvenstveno uživanjem u pozornosti i uzbudljivim seksualnim činovima, a ne novcem.

Govoreći o prihodima, ekstrapolirajući iz broja njenih videa ili setova fotografija te prosječne plaće za nepoznatu ili slabo poznatu curu u današnjoj zasićenoj i konkurentnoj porno-industriji (zahvaljujući upravo feminizmu), predviđam da njeni ukupni prihodi od pornografije nisu veći od ukupno 15 000 $. Morat će se još dobrano potruditi kako bi platila više od par mjeseci faksa!

Kakvu vrstu pornića je Belle snimala kao profesionalna feministica? Možda je htjela poslati kakvu društveno-pozitivnu poruku?

Stranica za koju sam radila ima pretežno scene grubog seksa. Tako sam je i da doživjela. Nisam bila prisiljena ili ozlijeđena na bilo koji način tijekom snimanja te scene. Sve što sam napravila bilo je s međusobnim pristankom. Podržavam pravo porno glumaca da proizvode scene grubog seksa.

Daje dobar primjer zašto bi za sve trebalo tražiti izričiti pristanak.... oh wait. Pogledajmo što kaže izvadak sa stranice Facial Abuse, za koju je snimila nekoliko videa:

Missy (Belle) (Lauren) kaže da uživa gledati naše videe, i ono što je najviše napaljuje je "vidjeti mizeriju u djevojčinim očima". To su njene vlastite riječi.

rofl rofl rofl

Usput, u razgovoru na kauču stranice Facial Abuse spominje da se prije rezala po nogama jer joj se nije sviđalo njeno tijelo i bila je nervozna. Djeluje kao vrlo stabilna osoba i uzor drugim curama, ne? Intervjuer je zadržao staloženost i vrlo kvalitetno je trollao svojim komentarom: "pa zašto onda nisi napravila nekoliko je***ih trbušnjaka?"



Što misli zašto nitko ne odobrava njeno snimanje pornića?

Patrijarhija se boji ženske seksualnosti.

Kakva sad patrijarhija? Kada sam posljednji put provjerio, naše društvo nije bilo patrijarhalno već barem 100 godina.

Užasava nas pomisao na to da bi žena mogla preuzeti kontrolu nad svojim tijelom. Želimo zadržati žene na mjestu gdje su podložne muškoj seksualnosti i ovisne o patrijarhiji.

Prijetnja koju ja predstavljam patrijarhiji je enormna.

Čekaj, što?



To da bi žena mogla biti inteligentna, educirana i izabrati da bude seksualna radnica je gotovo nepojmljiva.

Meni nije. Da sam žena, i ja bih isto izabrao.

Svejedno, mislim da je realnost zapravo obrnuta: prijetnja koju ona predstavlja feminizmu je enormna. Kako? Pa jednostavno: Belle svojim odlukama pokazuje da, čak i kada je žena inteligentna, educirana, podržavana, motivirana i financirana sa svih strana, opet će joj biti draže seksualno objektivizirati samu sebe i ostvarivati zaradu svojim izgledom i primanjem penisa nego stvarima u kojima bi žene trebale pokazati da su jednako sposobne i marljive kao i muškarci.

Čak i u prošlosti kada je patrijarhija mogla imati utjecaj na žensku seksualnost (kao i mušku), ne može se reći da je se "boji". Osim ako patrijarhalno društvo nije potpuno kratkovidno i iracionalno (naravno, ima i takvih), u najboljem slučaju će je samo usmjeravati kako bi oba spola bolje ostvarivala svoje interese kroz simbiozu. To je vrlo daleko od "straha".

Da još jednom naglasim, meni u ovoj stvari nimalo ne smeta to što Belle snima porniće. Neka ih snima! Lijepo su snimljeni i dobro joj ide, iako ima trunku prevelik nos. Ne, smeta mi jedino njeno licemjerje i pokušaj preokretanja svoje lakomislenosti i impulzivnosti u nešto hrabro i pozitivno tako što će se zamotati u toplo krzno feminizma. To je najobičnija, parazitska, racionalizacija.

Belle ne radi ništa što je posebno feminističko, protu-patrijarhalno ili emancipirajuće, no svejedno se pametno sklonila pod okrilje upravo te strane jer zna da je ta strana danas vrlo moćna u javnom diskursu i da će je sačuvati od posljedica njenih vlastitih kratkovidnih odluka koliko god bude mogla. Dakle, ona nije zapravo feministica; samo je uvidjela da je pametno predstavljati se kao jedna jer to nosi najveću potencijalnu dobit. Istu kalkulaciju doživljavaju i muškarci koji se pojavljuju u javnosti, o čemu ću uskoro pisati.


Izvor slike: TV Tropes

Danas nema niti jedne stvari koja se ne može na ovaj način lukavo zakamuflirati kao duboku, naprednu, modernu feminističku misao. Feminizam je postao poput Vegete, začina koji dobro ide uz svako jelo.

Jednako kao i kod feminizma, njeni politički stavovi i djela rasuti su po cijelom spektru bez nekog određenog smisla ili uzorka. Samo si nabacuje oznake kako bi se što bolje uklopila u ono što je trenutno popularno:

Ja sam na papiru Republikanka, ali identificiram se više kao Libertarijanka.

Hej Libertarijanci, kako vam se sviđa društvo? LOL.

Ja vjerujem u slobodu da svatko radi što hoće, samo ne vjerujem u slobodu od posljedica. Ako želiš biti porno glumica, slobodno - nitko te ne bi smio zaustaviti u tome. Ali moraš preuzeti i odgovornost za posljedice. Drugi ljudi također imaju slobodu zauzeti stav o tvojim djelima i što ona govore o tebi kao osobi. Isto kao što ti imaš slobodu seksati se pred kamerom, drugi ljudi imaju slobodu reagirati kako god žele - uključujući i negodovanje i odbijanje dugoročnih odnosa s tobom.

Jedan od glavnih ciljeva feminizma i onih koji se skrivaju pod njegovo okrilje kada zagusti je oslobađanje žena od negativnih posljedica svojih odluka donesenih pod punom prisebnošću i znanjem o potencijalnim posljedicama. Na svu sreću, tu vječnu ekvivalenciju nitko nikada neće promijeniti.

Oznake: pornografija, feminizam, faks, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, Vijesti, prostitucija, sociologija, politika


- 14:34 - Komentari (22) - Isprintaj - #

utorak, 05.11.2013.

Žene su najmanje u dodiru s realnošću u dobi od 31 godine

"Studija" shopping TV kanala na uzorku od 2000 srednjovječnih žena i njihovih muževa koji su u prisustvu svojih supruga ispunjavali anketu pronašla je da su žene najprivlačnije u dobi od 31 godine.

Mislite da su Kristen Stewart i Taylor Swift prelijepe sada? Čekajte samo dok dođu u 30-e.

Po nedavnoj studiji TV shopping mreže QVC, žene dosežu svoj vrhunac u 31. godini. Žene u svojim kasnim 20-im i ranim 30-im smatrane su privlačnijima nego svježe 18 i 19-godišnjakinje, otkrili su istraživači.

Direktorica marketinga Sue Lesson rekla je Daily Mailu: "Ovo istraživanje potvrđuje ono što su mnogi od nas oduvijek sumnjali - da se prava ljepota sastoji od više od samo izgleda."
...
70% ispitanika ljepotu je definiralo kao "bivanje samopouzdanom", 67% "dobrim izgledom", a 47% "stilom".

Jane Fonda je nesumnjivo samopouzdana žena poznata po svom izvrsnom stilu:


"Muškarci vole samopouzdane žene" je najčešća tvrdnja kojom se pokušava uljepšati žene čiji je izgled trenutno uhvaćen u spiralu prema dolje bez povratka. Naposljetku, žene su privučene samopouzdanim muškarcima, pa onda logično slijedi i da su muškarci privučeni samopuzdanim ženama. Zar ne? Zar ne!?! No u stvarnom svijetu, čim se prođe ona minimalna razina samopuzdanja (da žena može samostalno funkcionirati i ne provodi vrijeme režući žile i plačući u fetalnom položaju), samopouzdanje prestaje imati puno veze s ljepotom.

Neke ljepotice u svojim kasnim 20-im i ranim 30-im imaju bolji stil nego što su imale kada su bile tinejdžerke: Kim Kardashian, Angelina Jolie...

Ahhhhh, stil. Osim ako se žena nije baš svojski potrudila uništiti svoj izgled kombinacijom kratke kose, tetovaža i hipster odjeće, stil nije nešto što čini značajnu razliku u tome kako će je muškarci percipirati. I jednom kada je odjeća svučena i šminka isparila preko noći, muški radar nemoguće je zavarati.


Kim Kardashian, 15 vs. 33: obični bijeli bikini? Ne bih spavao s njom ni da mi plate!

Mnoge žene također miješaju samopouzdanje sa seksualnom lakoćom (znate, ona riječ koja počinje na "dr" i rimuje se s "polja"). Ali svakoj ženi je osim ako nije vrlo ružna za pronalazak muškarca kojeg će veseliti malo neobaveznog seksa potrebno toliko malo napora da je to postignuće ravno odlasku na WC. Kažemo li za ženu koja je otišla na WC da je zasigurno vrlo hrabra i samopouzdana što to čini?

Nisam ni mislio.

Skoro dvije trećine ispitanih žena - 63% - složilo se s tvrdnjom da "ljepota dolazi s godinama".


Isti je broj rekao da, kako postaju starije, sve ih je manje briga za to što drugi misle kako izgledaju.

Ljudi najčešće priznaju da ih brinu stvari nad kojima imaju kontrolu. No kada se radi o stvarima koje ne možemo kontrolirati i koje svakim danom postaju objektivno sve gore, nanoseći nam znatnu štetu, vjerojatno je melem za povrijeđeni ego tvrditi da smo nadišli trivijalnosti poput impresioniranja suprotnog spola.

Kao i kod većine popularnih naslova u današnjoj kulturi, pisati nebuloze koje pokazuju da su žene superiorne u svemu danas je norma kojoj se s ciljem zadržavanja čitateljstva pokorava većina medija. Proces je uvijek isti: netko napiše nebulozu, svi znaju da se radi o nebulozi, ali kada ih poslije pitaju o toj temi, njihov mozak je već pomalo ispran i od nekud "jednostavno znaju" da je istina blizu onog nedavnog članka koji je malo pretjerivao. Uzevši u obzir gigantsku snagu racionalizacijskog hrčka kao pogona tog procesa, nimalo ne sumnjam da će se za nekoliko godina ženina idealna dob pomaknuti na 33 godine, a zatim i na 35.

Ignissovo pravilo #15: Veličina ženinog hrčka u pravilu je obrnuto proporcionalna njenom izgledu i proporcionalna njenim godinama.

Oznake: žene, feminizam, starost, racionalizacijski hrčak


- 22:31 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.10.2013.

Racionalizacijski hrčak (Arhiva)

RACIONALIZACIJSKI HRČAK:

Racionalizacijski hrčak
Probijanje barijere privlačnosti
5 minuta Alfe je vrijedno 5 godina Bete
5 minuta Alfe vrijedno je 5 godina Bete 2: Drolje napadaju
"Ali nisam ni htjela ništa više": Duke popis odbijanja
Moj dečko kreten nije zapravo kreten
Zakon vagine #1: Beta muškarci su nevidljivi
"Prodajem nevinost ali nisam prostitutka!"
Kuda idu divlje feministice
Fraze za mućenje vode
Solipsizam kao ženski harakiri
Zašto Beta muškarci idoliziraju žene
Žene su najmanje u dodiru s realnošću u dobi od 31 godine
Feminizam ide dobro uz sve na svijetu
Zar ne bi bilo logično da...
Hrčak mjeseca: rujan 2012.
Hrčak mjeseca: Rujan 2014.
Znanost potvrđuje igru 6: Žene nemaju pojma što ih uzbuđuje
Daj pare, al' ne tako da se zovu pare!

Oznake: racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta, muški hrčak, racionalizacija


- 00:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.04.2013.

Kakve žene vole žene?

Ovo nije post o lezbijkama. Sorry.

Sa stajališta seksualnog tržišta (i, posljedično, poštovanja), žene najčešće promatraju svijet na ovaj način:

A) dobre djevojke
i
B) one tamo drolje / fufice / lake


Dokle god se može uvjeriti da je ona žena klase A, sve je u redu. Dokle god može drugima reći "da, ja sam dobra cura", njena duša je mirna i ne brine se oko svoje reputacije. Ali to nije sve: kako bi taj uvjet mogao biti ostvaren i kako bi navedena izjava imala zasluženi gravitas, također mora znati i gdje je točno granica između klase A i klase B. Ako nije poznata granica, onda neće moći reći drugu rečenicu koja za nju ima životnu važnost:

"Ja sam dobra djevojka, za razliku od onih drolja / fufica / lakih."
aka
"Nisam kao sve druge."

Možda vam ovo zvuči kao ruganje, ali ne mislim ništa loše ovom usporedbom. Iako je navedena rečenica često izvor epskih ispada racionalizacijskog hrčka, ona je istodobno i temelj civilizacije. Kako sad to? Pa vrlo jednostavno - žene se na seksualnom tržištu natječu mnogim obilježjima osim ljepote, a jedno od tih obilježja je i broj seksualnih partnera, odnosno potencijal njene vjernosti.

Usmjereno na pravilan način, to natjecanje rezultira ženama koje su svjesne iznimne važnosti (i prestiža) svog broja, te se trude da on bude što manji, a najbolji način da on bude što manji je čuvati se za samo jednog muškarca s kojim će biti cijeli život (bilo u braku, bilo u de-facto bračnoj zajednici). Kako je istodobno bivanje sa samo jednim muškarcem ovisno o tome da to bude dobar muškarac koji je neće ostaviti zbog mlađe / ljepše koja mu se ponudila par godina poslije, to samo po sebi popravlja i njene kriterije odabira.

Drugim riječima, taj urođeni način ("ja sam dobra djevojka / ne kao one tamo drolje") na koji žene najčešće poimaju svijet je automatski stabilizator seksualnog tržišta. To je vrlo pozitivna stvar. Možda će jednom zbog feminizma svim muškarcima biti ispran mozak o važnosti broja partnera kod žene, no kod žena se to nikada neće dogoditi.


"Morate se prestati nazivati droljama i kurvama. To samo čini ok za muške da vas zovu isto tako." - ideja osuđena na propast

Zbog tog nagona, odsutnost posramljivanja promiskuiteta kod žena ne znači da je neće biti sram ako je promiskuitetna. Najbolji primjer možemo vidjeti u slučaju ove "ponosne i seksualno emancipirane" kolumnistice koja je svom ginekologu lagala o svom broju seksualnih partnera. Htjela je s ponosom izgovoriti svoj broj, uistinu, kao za što se cijeli život zalagala, no kada je došao trenutak istine, njen vlastiti jezik ju je zanijekao kao apostol Petar Isusa. U očaju da popravi stvar i dokaže kako broj seksualnih partnera* ipak nije bitan podatak o bilo kojoj ženi, napisala je opsežan članak na internetu o tome kako je ponosna na svoj broj i kako se nema čega sramiti, ali kako ga svejedno ne želi reći jer bi "to poslalo pogrešnu poruku".

* = (ne zaboravite, broj je samo jaki indikator, ali nije nužno sam po sebi problem. Žena s 0 partnera može imati još gore. opasnije i hrčkolikije stavove od neke s 4000, kako sam nedavno ilustrirao)

Žene će uvijek željeti znati što spada u koju kategoriju kako bi mogle znati (ili racionalizirati) da spadaju u prvu grupu. To je razlog zašto su mizoginističke riječi mnogo češće među ženama nego među muškarcima, a pogotovo među najmlađim, najplodnijim i najpoželjnijim ženama, gdje vlada najoštrija konkurencija. Isto tako je to razlog zašto je danas među muškarcima veći tabu nazvati ženu droljom (tj. "nepoželjnom za išta osim neobaveznog seksa") nego među ženama. Muškarci odricanje od tog pojma doživljavaju kao stvar prestiža, civilizacije i ponekad, u svojoj Beta zaluđenosti, pozitivnu seksualnu karakteristiku; žene, s druge strane, doživljavaju to kao nešto civilizirano, ali u konfliktu s njihovim biološkim ciljevima. Kvragu sve, stvarno bi htjela ne osuđivati, ali kako onda istaknuti da je ona drukčija, da ona sve što radi radi iz ljubavi, s nekim ciljem, kao znak oslobođenosti, a ne iz hira kao neke druge? I tako se ciklus nastavlja.

No, spomenuo sam racionalizaciju. Iako je spomenuti svjetonazor u osnovi pozitivan, lako može biti i zloupotrijebljen za stvaranje dimne zavjese. Recimo, razmotrimo ženu koja je imala 6 seksualnih partnera. Je li to previše? Ne zna. Sumnja. Spominju se dvostruki standardi, a možda se samo izmišlja. Možda je, a možda i nije. Je li limit 50, 30, 20, 10, 5, 1 ili *ouch* 0 partnera? Ne bi htjela zabrazditi preko ograde, u teren koji bi se mogao okarakterizirati kao "laka cura". Kako iskoristiti slobodu, a ipak se držati podalje od minskog polja? Kako će znati gdje je granica? Na svu sreću, postoji nekoliko rješenja:

- Izgubila sam nevinost tek na faksu (naspram onih drolja koje su to napravile već u srednjoj)
- Nikada nisam ostavila muškarca (za razliku od onih štraca koje su sa svojim kretenima odmah prekinule)
- Uvijek sam se seksala samo s dečkima s kojima sam bila u vezi (za razliku od one fufice koja se upustila u seks za jednu noć)
- Sama podižem dijete jer sam bila zarobljena u nesretnom braku (u suprotnosti s onim neodgovornim teen mamicama)
- Nisam nikada tražila dečka (za razliku od onih jadnih koje trče za svakim)
- Uvijek sam uživala u seksu (za razliku od onih koje daju muškarcima samo zbog pritiska društva)


Dokle god žena može reći za sebe da je ostvarila iti jedan od ovih uvjeta, može se bez problema uvjeriti da je ona baš ta - žena klase A, dobra cura koja nije kao "one tamo".



Ironija svih ovih mogućnosti je da su sada žene ostavljene da same sebi postavljaju granice prihvatljivog seksualnog ponašanja, čime neminovno dolazi do opasnih pogrešaka. Naime, muškarci s opcijama rijetko bivaju zavarani dimnim zavjesama, a kako se budu širile neke neugodne spoznaje o seksualnom tržištu, sve će manje biti zavarani i pouzdani Beta tipovi na koje su mnoge žene računale da jednoga dana "budu muški" i ožene ih kada siđu s Alfa vrtuljka. No čak i kada se to ne bi dogodilo, ovo pitanje je prvenstveno građanski rat među ženama, što garantira da će uvijek ostati aktualno.

Oznake: žene, broj, seksualno tržište, seksualne preferencije, mizoginija, racionalizacijski hrčak


- 20:54 - Komentari (19) - Isprintaj - #

subota, 06.04.2013.

Kakve žene voli Igniss?

Djevice.

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Mnoge čitatelje zanima, budući da nemam ništa protiv žena općenito, ali sam ipak kritikama pokrio ogroman niz negativnih ženskih ponašanja: koje su to žene koje Igniss cijeni? Postoje li one uopće?

1. Kvaliteta

Ne treba puno za uočavanje stvari koje su mi drage: ljepota, mladost, seksualna konzervativnost (čednost), hraniteljski instinkt, briga o svom izgledu, toplina, ljubaznost, ženstvenost - sve osobine koje su nekada činile tipičnu ženu, a danas se nalaze samo još u izoliranim dijelovima svijeta. To znaju i ptice na grani. Nažalost, te osobine je nemoguće poredati po važnosti. Uzeo bih ženu skromnog izgleda ali vitku i toplu prije nego vrlo lijepu ženu koja je neljubazna i promiskuitetna. No ako bi ova bila topla ali nestabilna, a ova neljubazna ipak dovoljno kontrolirana da bude podnošlljiva... tko zna?

Osim toga ovise i o kontekstu: "uzeti" može značiti samo neobavezni seks, a može značiti i vezu ili brak. Prva bi bila prikladnija za brak, a druga za samo prasak. Što je veza duža, to karakterne osobine postaju važnije. Nažalost, kako su žene (ukupno gledano) te koje su sve muško-ženske odnose reducirale na razinu privremenosti, to osigurava da karakterne osobine i ostali faktori nikada neće biti važnije od izgleda, pa čak ni blizu jednakosti. Varijabli je jednostavno previše, no unatoč tome moguće je po njima formirati solidnu ljestvicu. Nema smisla da to činim ovdje, budući da je "odnos snaga" već temeljito pokriven u slavnom "Jesi li Alfa" testu za žene.

Jednadžba je jednostavna: što žena ima više navedenih pozitivnih osobina, to će se više sviđati Ignissu. Ipak, dvije naizgled nevezane stvari su kritične za današnji post.


Dotzuen Kroes i Alizee, dvije poznate ljepotice u sretnim brakovima.
Ove slike su samo ilustrativne. Ne tvrdim za iti jednog celebritya da predstavlja nikakav ideal. Stanje na terenu se može brzo promijeniti kako postaju dostupne nove informacije.


2. Razina potrebe za igrom

Nema ništa prirodnije od umjerene potrebe za igrom, ali pri tome se misli na univerzalno privlačne i pozitivne muške kvalitete: osnovno samopouzdanje, snagu i vodstvo, ne na slalom kroz drama testove, toplo-hladne manevre, totalnu dominacijuili rezanje njenog napuhanog karaktera na normalnu razinu. Te stvari predstavljaju neprirodnu potrebu za igrom, omogućenu samo iznimnom zaštićenošću od posljedica loših odluka koju ženi pruža to što se rodila u modernoj zapadnoj civilizaciji.

Ovo nije nikakva sitnica. Ako žena ima patološku potrebu za kretenskom igrom i bira pretežno takve tipove, džabe joj sve njene pozitivne osobine: ne samo da će drastično povećati šansu za upropaštavanjem same sebe, već će i izdati ogromnu odgovornost koja je došla u paketu s njenom moći odabira. Kako se žene koje su i kvalitetne i ne traže puno igre u pravilu rano i trajno vežu i napuste tržište, svako opadanje njihovog udjela u ukupnoj populaciji uzrokuje velike potrese na seksualnom tržištu.

Zaključak: pozitivne osobine su važne, potreba za igrom je kritična. Nemam problema s nekom normalnom razinom igre, no ne podnosim to da me (ako govorimo o odnosu dubljem od avanture ili držanja u haremu) ona prisiljava da se ponašam kao đubre. Automatski ću zbog toga manje poštovati svaku takvu ženu (iako to, naravno, ne znači da ne može biti dobra osoba ili nešto promijeniti). No čak i ako žena posjeduje taj nesretni koktel pretjerane potrebe za igrom, još nije sve izgubljeno. Naime, posljednji pojas za spašavanje predstavlja i njena...

3. Razina negiranja realnosti

Crvena pilula je među ženama vrlo rijetka. Je li to zato što su žene emocionalniji spol, zato što imaju veću biološku vrijednost, ili zbog trećeg razloga, stvarno ne znam. Njeno poznavanje je korisno, iako ne samo po sebi privlačno. No iskreno rečeno, čak i ako je žena i neprivlačna i uz to ima ogromnu potrebu za igrom, nije me briga, samo ako to priznaje.

Recimo, Severina i Marijana Čvrljak me ne bi ni izbliza toliko živcirale da ne baljezgaju toliko o ljubavi, slijeđenju svog srca i sličnim glupostima. Kao jednog idealista, vrijeđaju me takvi vukovi u ovčjem krznu. Prikladna analogija bi bili dileri droge koji tvrde da ionako nisu htjeli pravi posao, da ih ne zanimaju ljudi koji ne cijene kokain, ili da je užasno teško pronaći nekoga tko je zainteresiran za kupnju legalnih proizvoda, naspram toga da su đubrad koja zaslužuje skončati u okršaju gangstera. Tko bi im normalan povjerovao?


Liz Jones, britanska islužena feministica trećeg vala s najvećim racionalizacijskim hrčkom na svijetu. Glasine kažu da njen krznati prijatelj teži više od jedne tone i pogonjen je nuklearnim reaktorom.

No nepoznavanje seksualnog tržišta i crvene pilule nije mana samo po sebi. To je samo nekakva mogućnost iskupljenja za loše stvari - iskrenost i odsustvo racionalizacijskog hrčka su olakotne okolnosti, no negiranje realnosti nije loše per se. Iskreno? Ako je žena kvalitetna po svim kriterijima koje sam do sada naveo, nije me briga vjeruje u teoriju šuplje Zemlje ili jednoroge u oblacima. Naravno, ne bi bilo loše da je kvalitetna, ne traži puno igre, i uz to nema baš nikakvog racionalizacijskog hrčka, no gdje bi se našla takva žena?

PRDIM (Previše dugačko i misaono) verzija::


Poredano po poštovanju prema vrsti žene:
1. Kvalitetna žena koja ne traži puno igre, bez obzira na hrčka (Status: obožavam) > sve
2. Nekvalitetna žena koja ne traži puno igre = Kvalitetna žena koja traži puno igre (Status: toleriram, blago kritiziram po potrebi, savjetujem, želim pomoći)
3. (Ne)Kvalitetna žena koja traži puno igre ali je iskrena (Status: poštujem) > (Ne)Kvalitetna žena koja traži puno igre i ima racionalizacijskog hrčka (Status: prezirem, takvima nažalost nema pomoći).


- 14:59 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 23.01.2013.

Dobrodošli u Kliničku bolnicu "Sveti hrčak"

Dame i gospodo (ali pogotovo dame, slijedeći anti-diskriminacijski duh ove institucije), s radošću vas obavještavam da je od danas na ovom blogu aktivna Klinička bolnica "Sveti hrčak". Ako ste imali nesreću u drugim postovima pročitati nešto što je povrijedilo vaše cijenjene osjećaje, ovo je mjesto gdje možete potražiti zaklon od nepravde, opustiti se i obnoviti vašu vjeru u ljudskost.


Prolaskom kroz ukusno uređena vrata bolnice s pripadajućim slikama slatkih životinja, dočekuje vas ljubazna medicinska sestra koja uzima vaš kaput. "Oh, mora da ste naletjeli na one tipove!"

"Jesam. Bilo je užasno," procijedite dok se svaljujete u udoban naslonjač obložen umjetnom kožom. Cijela ustanova odiše beskonačnim razumijevanjem i potporom, baš onim što vam treba u ovom trenutku.

Medicinska sestra se nagne prema vama i povjerljivo šapne: "Ne brinite. Svi oni očito imaju ozbiljne išjuz."

"Pardon? Išjuz?"

"Ma probleme. Svi su oni luzeri. Bolesni. Mentalno poremećeni."


Sada kada shvaćate da je ljubazna medicinska sestra na vašoj strani, odmah vam je lakše disati. "Mora da ih je odbila neka žena pa su sada ogorčeni na sve."

"Morate imati sažaljenja prema njima. Oni su samo nesigurni, frustrirani i liječe svoje komplekse na ženama. To su sociopati koji ne razumiju poteškoće, diskriminaciju, seksizam i ženomrzstvo s kojim se svakodnevno suočavate. Recimo, jeste li znali:
- Da su žene diskriminirane u poslovima poput vojske, policije, građevine i perača prozora?
- Da zakon još nije jasno potvrdio da se ženu ne može nikada uhititi zbog silovanja, nasilja ili zlostavljanja?
- Da žene prilikom razvoda nemaju potpuno skrbništvo nad svojom djecom u zaprepaštujućih 15% slučajeva?
- Da je prosječna studentica prisiljena platiti više od jedne trećine pića koja popije u disku?"

"Ne, nisam to znala. Koje su to samo svinje da ignoriraju tako šokantne činjenice!"

"Sva sreća da većina muškaraca ne misli tako. Vaš prijatelj, kolega, otac, brat, sin, dečko, ljubavnik, muž, poznanik i onaj savršeni tip kojeg ćete uskoro upoznati, baš svi oni su čista suprotnost ovima. To su pravi muškarci, za razliku od ovih jadnika."
"Kladim se da su to takvi primitivci da se furaju na Thompsona i cajke."


Medicinska sestra vas potapše po ramenu. "Izvrsna dosjetka! U pravu ste... ali evo, doktor je spreman pregledati vas."

Ustanete, žalosni što morate napustiti tako udoban naslonjač, no morate priznati da se već bolje osjećate. Gadosti koje ste pročitali već blijede iz vašeg sjećanja. Upućujete se niz kratak hodnik ispunjen slikama krznatog stvorenja po kojemu je ustanova nazvana:


Kancelarija dr. Cricetinusa je toplo osvijetljena. Komforan kauč zauzima zid desno od vrata, dok se s druge strane nalazi stol s medicinskim instrumentima i stol za pregled pacijenata. Doktorovo ugodno, prijateljsko lice optočeno svijetlo-smeđom bradicom s tračcima bijeloga izaziva povjerenje na prvi pogled i ne možete mu se refleksno ne nasmiješiti dok vas vrlo obzirno pregledava. Sva vaša zabrinutost počinje isparavati velikom brzinom nakon što vam doktor iznese neke zaključke s pregleda:


- "Bez obzira na vašu dob, životni stil, seksualnost i medicinsku povijest, šansa da ćete do kraja života donijeti na svijet živo dijete je 99.99%."

- "Tvrdnje da postoji 'višak kilograma' su samo rekla-kazala. Može se biti savršeno zdrava osoba s bilo kojom tjelesnom težinom. Štoviše, istraživanja pokazuju da svi normalni muškarci vole obline, te da je najčešća preferencija oblika tijela 'bolje da ljulja nego da žulja'."

- "Ne postoji niti jedna točna definicija pojma "promiskuitet". To je samo besmislen, patrijarhalan pojam isto kao i 'riječ na d'. Također, čak i ako je nekada opravdana, zakon normalne distribucije nam kaže da se ta riječ uvijek odnosi na "neke tamo žene", a ne na bilo koju osobu koju poznajete."

- "Imao sam mnogo pacijenata koji su bili slični tim tipovima koji su vas uznemirili. S njihovim duboko ukorijenjenim seksističkim stavovima, nije bilo šanse da se ikada trajno skrase s emancipiranom, samostalnom, inteligentnom i samopouzdanom ženom u najboljim godinama poput vas. Znajući to, patili su od teške depresije koju su pokušavali skrivati na ovaj način."

" - Istraživanja pokazuju da je razvod za djecu mnogo bolji od nesretnog braka. Jedan roditelj koji se stvarno trudi i voli svoje dijete je uvijek bolji od dva koji se svađaju."

"Kratku kosu je ne samo lako održavati, već vas i pomlađuje i pokazuje da imate stila!"

Napuštajući sobu dr. Cricetinusa, olakšate se posjetom u zahodu gdje su daske uvijek spuštene. Dok obavljate stvar, s unutarnje strane vrata promatra vas poticajni poster koji vas još jednom podsjeća na to koliko je teško biti žena:


Medicinska sestra vam na izlasku pruža vaš kaput. "Je li vam doktor pomogao? Sigurno se sada ne trebate više brinuti oko onih bolesnika. Oni su samo ogorčeni pa pišu svašta. Vjerojatno su svi seksualno frustrirani i imaju male penise."

"Svi su ovdje tako ljubazni. Voljela bih da mogu ovdje ostati zauvijek!" izleti vam.

"Ne brinite ništa. Svi mi u "Svetom hrčku" razumijemo s čime se suočavate. Vratite nam se kada god vam zatreba podrška!"

Vrata bolnice zatvore se za vama i opet se nađete u svijetu šovinističkih svinja...

Oznake: parodija, racionalizacijski hrčak, trollovi


- 15:51 - Komentari (22) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.12.2012.

Cure koje vole kretene 6: Hrčak svih hrčaka

Prekidamo redovan tok članaka radi izvanredne vijesti. U zimsku večer 22.12.2012., u jednom gradu u Argentini u otprilike u 22:50h, primijećen je hrčak svih hrčaka. Očevici tvrde da se gigantska zvijer pojavila niotkuda, rušeći zgrade i tjerajući lokalno stanovništvo u paničan bijeg.


Naš reporter na terenu istražuje uzroke ove neobične pojave - po prvim indikacijama, izgleda da je ovaj super-hrčak rezultat krvavog ljubavnog trokuta!

Lo que un hámster gigante! Jedna Argentinka izazvala je zgražanje svojom odlukom da se uda za ubojicu svoje sestre blizanke

Edith Casas (22) bi se trebala danas vjenčati s Victorom Cingolanijem blizu zatvora gdje služi 13 godina zatvorske kazne za ubojstvo modela Johane Casas. Johana je upucana u gradu Pico Truncado u južnoj Argentini, 1800 km južno od prijestolnice Buenos Aires, nekoliko dana prije svog 20.-og rođendana tijekom listopada 2010. godine.

Cingolani, njen bivši dečko, osuđen je za ubojstvo ovog lipnja.

Edithina obitelj kaže da je ona kriva za "užasnu izdaju".

Kontroverzno vjenčanje će se dogoditi u Edithinom domu pred samo dvoje prijatelja kao svjedoka, no nekoliko naoružanih policajaca će bti prisutno pri Cingolanijevom sprovođenju u gradsku vijećnicu.

Majka blizankinja, Marcelina, tvrdi da njena preživjela kćer pati od psiholoških poremećaja, te da se boji da će Cingolani oduzeti i njen život. Dodala je: "Nema riječi kojima se može opisati grozota koju Edith čini."

Edith, Cingolanijeva djevojka već pet godina, inzistira da je njen budući muž žrtva nepravedne presude i podržava njegovu žalbu protiv presude za zločin.

"Victor nije nasilna osoba i ja nisam luda.
Nemamo nikakvih dvojbi o tome što činimo. Volimo se."


Drugi muškarac, Johanin dečko u trenutku njenog ubojstva, ići će na odvojeno suđenje zbog istog ubojstva sljedeće godine.

Marcos Diaz bio je na zabavi s Johanom nekoliko sati prije nego su je našli mrtvu.

Lucas Chacon, Cingolanijev branitelj, inzistirao je: "Pronađeni opušci cigareta pronađenih pored Johaninog tijela su pripadali Diazu i optužili su ga svi svjedoci.
Mogu razumjeti stav Johaninih roditelja. Ali Edith se ne udaje za ubojicu ili išta takvo. Udaje se za muškarca koji je osuđen u skandaloznom procesu. Mi samo tražimo pravdu."


Zar vas ovo anđeosko lice ne podsjeća na Paravinju? Drag.... errrrrr, Victor, s ubijenom Johanom

Ubojice natapaju ženske gaćice gdje god se kretali, jednako i prije i poslije svojih zločina. Ovo je tip koji je prasnuo dvije zgodne mlade blizanke (od čega barem jednu od njih u slatkoj, slatkoj, najslađoj dobi od 17 godina). Da budem iskren, da sam i ja učinio isto, vjerujem da bi i moje lice krasio taj zubati smiješak prepun orgazmičnog zadovoljstva.

(Također, uočite na slici asimetričan jezik tijela - i.e., ona se zaljubljeno naginje u njega, a njega boli neka stvar. Biološki zakoni koji u kombinaciji s trenutnim vanjskim okolnostima određuju tko je Alfa, a tko nije, možda nisu ugodni ali svejedno su savršeno ilustrirani u njegovoj potpunoj dominaciji nad situacijom i bezobraznom osmijehu. A za svakog ovakvog tipa, barem 5 dobroćudnih Beta tipova ostaje na suhome.)

Je li možda Edith nekakva rugoba koja nema nikakve druge opcije? Ne, iako nije model, nije ni ružna, a znajući Argentinu i proučavajući njeno lice, pretpostavljam da je i vitka, te je uz to i u najboljim godinama.



Rekao bih da nije ništa posebno, no nema dvojbe da bi mogla bez problema pronaći bilo kojeg solidnog muškarca otprilike svoje dobi. Kvragu, čak i stare, istrošene žene lošeg karaktera i s 250+ kg tjelesne mase bez problema nalaze muževe koji se pobožno brinu o njima. Edith drži sve karte u životu i ima potpunu slobodu pronaći dobrog, civiliziranog muškarca. Umjesto toga, ona je svoju mladost, ljepotu i vjernost odlučila pokloniti jednom vulgaris koljaču.

Nećemo ni spominjati još jednog hrčka slona u prostoriji - da, ako je Edith bila s njim već pet godina, a njena sestra Johana je bila s njim neodređeno vrijeme prije dvije godine, automatski slijedi da je on ili prevario Edith s njenom sestrom, ili da su oni nakratko prekinuli i pauzirali, a ona se opet zapalila za njega nakon što je njena sestra ubijena (hm hm hm, gdje sam ono vidio da tragedija iznenada ponovno rasplamsa simpatiju prema bivšoj ljubavi... oh da, u slučaju ujne Slađane). Naravno, bivši Beta-mužići mogu i oboljeti od raka ili ostati na ulici ako hoće, no nekim slučajem to kod njih jednostavno nije toliki afrodizijak. Sorry, Beta tipovi!

Osobno, ne mogu odlučiti koja je od tih varijanti luđa. Jedino što mogu smisliti u njenu obranu je to da postoji nekih 1% šanse da taj tip stvarno nije ubojica, ali zar bi to učinilo slučaj imalo manje hrčkolikim? Ugodna vam večer.

p.s. Bog ne postoji.

Oznake: cure koje vole kretene, seksualno tržište, racionalizacijski hrčak, seksualne preferencije, žene, kretenska igra


- 00:59 - Komentari (64) - Isprintaj - #

petak, 16.11.2012.

Beta u Alfa koži? Skandal Davida Petraeusa

"Kada svjedoči visokom statusu i utjeacaju bogatog muškarca, promatrač zaboravlja Beta srce koje kuca ispod njega..."
- Herman Melville, Moby Dick, parafrazirano

Koja ironija da pišem o generalima baš na dan kada su oslobođeni generali Gotovina i Markač, eh? Iskreno se nadam da neću nikada o njima morati pisati ovo što pišem o američkim generalima.

Isprva sam bio sklon vjerovanju da je slučaj Davida Petraeusa jednostavna stvar, u kojoj visoko-rangirani i bogati Alfa ima ljubavnicu i suočava se s bijesom društva (ala Tiger Woods, Bill Clinton) koje se osjeća ugroženo normalnom muškom seksualnošću. No kada se zagrebe malo ispod površine, otkriva se da je cijela stvar mnogo kompleksnija. Dapače, da je samo imao ljubavnicu, ne vjerujem da bi ga to dokusurilo kao što jest, ali ovdje ispada da se ne radi samo o tome. Umjesto toga, imamo gigantsko klupko zavjere koje predivno ocrtava moderno seksualno tržište i njegovu degradaciju.

Napomena: tekst je temeljen na izvještajima dnevnih novina. Činjenice se mogu velikom brzinom promijeniti kako biva otkriveno sve više detalja.

09. studenog 2012., američki general i direktor CIA, David Petraeus (60), dao je ostavku zbog skandala. Glavni razlog je njegova afera s njegovom pomoćnicom i biografinjom, Paulom Broadwell (39) koja je izašla na vidjelo na više strana istodobno. Kako bi priča bila razumljivija, pojasnit ću od početka.

Negdje tijekom 2006., general David Petraeus upoznao je Paulu Broadwell prilikom držanja prigodnog govora na Harvardu. Paula je tamo bila student diplomskog studija, slijedeći desetak godina karijere u rezervi vojske SAD-a i raznim anti-terorističkim službama. Ostao je u kontaktu s njom nakon što su kratko popričali o znanstvenim interesima.

David Petraeus je tada bio preko 30 godina u braku sa svojom suprugom Holly Petraeus (djev. Knowlton), čiji je otac bio jedan od upravitelja prestižne vojne akademije West Point. Imali su dvoje već odrasle djece. Paula je također bila u braku sa Scottom Broadwellom, liječnikom s kojim je dobila prvog sina.


David Petraeus i njegova supruga; Paula Broadwell i njen suprug

Dvije godine poslije, Paula je magistrirala i upisala post-diplomski studij, s temom doktorske disertacije o vojnom vodstvu, s primjerom Davida Petraeusa. Negdje u to doba je rodila i drugog sina. Ne zna se točno kada je sve počelo, ali negdje dok je pisala njegovu biografiju, "All In: The Education of David Petraeus" (Uloženo sve: Edukacija Generala Davida Petraeusa), prešli su iz komunikacije e-mailom u osobne sastanke i tako je rođena njihova veza. 2010. je provela godinu dana s njim u Afganistanu (ostavljajući svog muža da se sam brine o njihovoj djeci), te su se nalazili sve češće, uključujući i u prostorijama CIA-e nakon što je on postavljen za direktora. Paula se malo pomalo počela zbližavati s Petraeusom do te mjere da su njegovi podređeni u CIA postali zabrinuti zbog količine vremena koje je provodila s njim. Mnogi su komentirali da je očito da ona želi "zabosti pandže" u njega. Ipak, sve je još uvijek bilo tajno.



Dok su ona i David varali svoje supružnike, Paula je polako postajala zabrinuta. U bazi gdje su se ponekad družili, tijekom 2011. je sve češće viđala i drugu ženu, Jill Kelley, kako se ponekad druži s Petraeusom, te se uplašila da joj ga Jill želi oteti. Jill je bila imućna "društvena osobnost" slična Paris Hilton, koja se družila s većinom visoko-rangiranih oficira. Ono što Paula nije znala, nažalost, bilo je to da je Jill ljubavnica drugog generala, Johna Allena, tako da se brinula bez razloga. Svejedno, to je nije spriječilo u slanju prijetećih mailova s privatne Gmail adrese svog ljubavnika, Davida Petraeusa:

"Diraš Davida pod stolom, znam to... a zna li tvoj muž?"
"Paradiraš po bazi ... [...]... daj se upristoji malo."
"Kloni se mog tipa! Ovo je posljednje upozorenje!"

Zaustavimo se ovdje na trenutak kako bismo razmotrili ovog izvanrednog hrčka. Ova situacija savršeno simbolizira ono na što se misli na urođenost fenomena racionalizacijskog hrčka kod ženskog roda. Žena može biti vrhunski stručnjak, sportaš, uglednik, književnik ili tko zna što, ali i dalje biti podložna potpunom gubitku razuma kada se aktiviraju njeni biološki instinkti za hipergamičnu borbu za Alfa partnera. Tako se i kod Broadwell, visoko-pozicionirane vojnikinje i stručnjakinje za anti-terorizam, jednostavno prebacila sklopka, i iznenada nije znala kako se nositi s drugom ženom osim tako da je ljuto obavijesti da "prestane paradirati po bazi."

Jill Kelley je prijetnje shvatila ozbiljno i obratila se svom prijatelju, koji je radio u FBI-u. Rekla mu je da je ne zanima tko je ta osoba koja joj to šalje, samo da mailovi prestanu. FBI se pozabavio stvari, ali ipak vrlo površno, te je isprva odgovorio Jill da se "ne radi o kriminalnom slučaju". Ipak, zbog njenih veza u FBI-u, slučaju je posvećeno više pozornosti nego inače i praćenje korisničkog računa je nastavljeno. Zanimljivo je i da su oba generala već sasvim slučajno došla u dodir - na nagovor Jill Kelley, obojica su su se pojavili kao prijatelji suda u slučaju razvoda i dodjele skrbništva nad djecom Jilline sestre blizanke, Natalie Khawam, kako bi jamčili za njeno poštenje. Također je zanimljiva i činjenica da su Natalie i Jill u velikim dugovima, svaka po nekoliko milijuna $, te da je Natalie podnijela nekoliko lažnih prijava za obiteljsko nasilje.

Još jedna pauza. Ne znam u kojim se okolnostima Natalie razvela, ali to što je dužna nekoliko milijuna $ (unatoč tome što potječe iz imućne obitelji) i što je dokazano da je podnosila lažne prijave policiji govori jako puno o njenoj sposobnosti da bude dobra majka. I što rade dvojica generala, dvojica sjajnih uzora nacije? Bezočno se upuštaju u bijelo vitezovanje za nju, pojavljujući se pred sudom da bi svjedočili o nečemu o čemu nemaju pojma, samo zato što je ona žena. Mogu još razumjeti Allana, čija je ona bila ljubavnica pa je barem dobivao nešto za uzvrat svog podržavanja nepravde, ali Petraeusa? Zašto, čovječe, zašto?

Negdje krajem 2011., malo nakon što je Petraeus postao direktor CIA-e,, veza između Broadwell i Petraeusa je pukla. Ne zna se zašto, ali Petraeus (ili bih mogao reći Betraeus? belj ) je nastavio trčati za njom, kako Daily Telegraph navodi, "šaljući joj tisuće mailova tijekom prve polovice 2012." Postoji i druga varijanta događaja: da je veza završila tek polovicom 2012., a nakon što je završila je Petraeus saznao da je Broadwell u posljednjim mjesecima slala prijeteće mailove s njegovog računa. Ovdje se mora priznati da je situacija previše mutna za donošenje zaključaka, ali ako pretpostavimo da je istina, vrlo je dobra za ilustraciju dualnosti pojmova Alfa i Beta:

Ovo je savršen primjer kako su novac i slava od ogromne pomoći u bivanju Alfom, ali Alfom te oni ne čine. Petraeus je Alfa, da, bogat, utjecajan, slavan, u dobroj formi, i u dobi od 60 godina je spavao sa ženom od 39 godina (istina, malkicu konjolikom, ali u izvrsnoj formi i savršenog tijela), čime se ne može pohvaliti puno 60-godišnjaka. Totalno Alfa. Ali to je sve zbog njegovog položaja. Njegov mentalitet je bolno Beta, kao što je vidljivo i iz bijelog vitezovanja i iz njegovog moljakanja nakon što je veza završila. Kada bi mi čitatelj napisao da je poslije prekida učinio isto što i on, rekao bih mu da za njega nema nikakve nade i da se mora srediti.

U osnovi, on je situacijski Alfa, kao što bi bio i bilo koji klošar s ulice da ga staviš na tu poziciju s tim gigantskim statusom i novcem. No ispod toga kuca Beta srce, koje dopušta da ga vuče za nos bezvezna žena koja ne bi ni bila na radaru većine igrača. Ako mene pitate, pomalo je depresivno da jedan od 5 najmoćnijih ljudi na svijetu dobiva manje seksa i pri tome ima više komplikacija nego bilo koji vulgaris igrač koji tjedan dana visi po klubovima dok mu se ne posreći s nekom zgodnom studenticom. Istina, nije da ga ne razumijem: evo direktne usporedbe onoga što ga je čekalo u uredima CIA-e i doma:


(Na slici, supruga Holly. Zaokružena: ljubavnica Paula)

U usporedbi s djevojkom s kojom se vjenčao 38 godina prije:


On zapravo uopće ne izgleda toliko drukčije u odnosu na skoro 40 godina prije. Ona, s druge strane...

Rekli bismo "starenje", ali tu postoje i dvije druge stvari: a) totalna zapuštenost, i b) debljina. A ovo je još slika u najvećoj mogućoj javnosti, dakle s maksimalnim sređivanjem (ouch). Nije da opravdavam Petraeusa, jer to što je žena ostarila nije razlog za prijevaru, ali... mogu ga razumjeti. Za njega bi se moglo reći da je jadnik, a za nju ipak da je svog jadnika ostavila nezaštićenog pred grabežljivicom.

Ipak, striktno govoreći, nije to trebao napraviti, a pogotovo ne na tako dugotrajan i javan način. Ako išta, mogao je otići kod prostitutke i poštedjeti se poniženja. Barem je nekada to bio modus operandi moćnih i bogatih muškaraca: imaj ljubavnice ili posjećuj "dame", ali budi diskretan, nikada im ne davaj ikakvu nadu da ćeš zbog njih napustiti ženu, i nikada se ne vezuj za njih. Istina, to je kiselo grožđe za varanje, ali eto. Svejedno, iako ona nije ispunjavala kriterije izgleda, nije to trebao napraviti. I o ovome isto nema informacija, ali sudeći po njenoj karijeri, Holly se bavila pomoći veteranima, pogotovo onima s obiteljskim problemima. Nema nikakvih indikacija da je bila na Alfa vrtuljku prije udaje ili da je bila loša supruga. Nema opravdanja ni da jest, ali svejedno.

S tim rečenim, ne znam koliko bi nas moglo odoljeti iskušenju da smo a) toliko nezadovoljni izgledom partnerice i b) svakodnevno se na nas (zbog naše slave ili položaja) baca svježe 20+ godina mlađe meso. To je razlog zašto je za ženu ne biti s Alfom već pola bitke u obrani od varanja, iako ona naravno nije znala da će on postati Alfa (pozicijom ako ne karakterom) kada se udavala za njega, i vrijedili su neki drugi standardi i očekivanja, tako da...

Dodajmo još ovo: ako je Petraeus u duši Beta, svakako je primjer koliko se jedan Beta može promijeniti - iz neuglednog, nepoželjnog (iako ne toliko u to doba) kadeta u vrhunskog atletičara, vojnika i vođu - i da Alfu - jer je vrlo malo takvih toliko poželjnih ženama u toj dobi da se bacaju na njih. Jedino je šteta što je njegov mentalitet ostao isti, ali vjerojatno kao general nije imao dovoljno iskustva sa ženama da bi imao potrebu naučiti igru. Zamislite samo da je uz to sredio i psihološki dio - kamo bi još sve dospio? Dwight Eisenhower #2? Nikad se ne zna. Ovako je hibridni Alfa - što je i dalje bolje od većine, ali šteta potencijala.

Vratimo se e-mailovima. U to doba su istražitelji FBI-a već počeli pratiti tu adresu zbog spomenutih prijetnji, tako da im to nije promaklo, te su ubrzo prokopali dublje i pronašli masu mailova iz doba dok su Broadwell i Petraeus još bili skupa, uključujući i one sočne koji govore o "je*anju pod radnim stolom." Svejedno, iako su se već počeli brinuti o proboju nacionalne sigurnosti, nisu to tretirali kao kriminal, jer prijevara to sigurno nije. Tek je poslije, kada su iz nekog maila lažno posumnjali na korupciju (ispalo je da nema veze s tim), pokrenuta akcija i mašinerija pritisnula Petraeusa da podnese ostavku. Ironično, možda su i bili u pravu: na računalu Paule Broadwell pronađena je oveća količina povjerljivih dokumenata CIA-e kojima nije smjela imati pristup. Ipak, nisu podnesene nikakve prijave protiv njih.

Nabrojat ću još jednom sve vrijedne detalje iz mozaika igre koje sadržava ovaj mali skandal:

- racionalizacijski hrčak
- hipergamija na djelu
- drolje čine loše supruge
- što je to Alfa i što je to Beta, i što ih čini takvima?
- okrutnost novog seksualnog tržišta

I onaj neprocjenjivi:

Spoznaja da najvažniju vojnu i špijunsku silu* na svijetu vode debili** koji bi izgubili glavu*** zbog prve bezvezne žene koja im se ponudi (i obrnuto).
* = stvarno mislite da bi ovakvi ljudi uspjeli organizirati 9/11?
** = još ne mogu vjerovati da je direktor CIA-e koristio Gmail account. Da, GMAIL!
*** = da, da je samo prasnuo i otišao, sve bi bilo u redu

Neke se stvari ne mogu kupiti. Za sve ostalo, tu je Igra.

Izvori:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2230947/Sex-Under-Desk-David-Petraeus-resigns-head-CIA.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2231321/David-Petraeus-scandal-Emails-sent-Paula-Broadwell-second-woman-revealed.html
http://www.nytimes.com/2012/11/14/us/top-us-commander-in-afghanistan-is-linked-to-petraeus-scandal.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2232133/David-Petraeus-affair-The-cat-fight-emails-sent-Paula-Broadwell-supposed-love-rival-Jill-Kelley.html

p.s. netko se već našalio s ovom temom, a televizijska postaja iz Denvera se zeznula i izletjela s ovim:


"Do kraja u mojoj pi*i - Educiranje generala Davida Petraeusa" rofl

Oznake: politika, skandal, igra, varanje, seksualno tržište, racionalizacijski hrčak, alfa, beta, brak


- 16:07 - Komentari (18) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.10.2012.

50 nijansi hrčka

Pa, prije nego me omela jedna aktualna vijest, obećao sam vam da ću pisati o nečemu trenutno vrlo popularnom. Radi se o knjizi iz žanra pornografije za žene erotske fikcije. Takva vrsta literature se može podijeliti u dva osnovna smjera, ovisno o temi:

A) upoznavanje privlačnog, neukrotivog, misterioznog bad-boy Alfa tipa, vrući vrući seks s njim, i njegovo polagano kroćenje u savršenog ljubavnika/muža podložnog (sada) "Alfa ženi" i zaljubljenog u nju (50 Shades of Grey)

B) beskonačni izbor između nekoliko Alfa tipova koji se bore za ženu, a ona stalno mijenja mišljenje i vrti ih oko malog prsta. (Twilight)

C) razvodna pornografija, o ženi koja opet postaje seksi nogiranjem svog dosadnog Beta mužića i zatim doživljava neku kombinaciju A i B (Eat, Pray, Love)


Danas će biti govora o smjeru A, u koji trilogija "50 nijansi sive" spada gotovo u potpunosti. Jedina značajna razlika je to što ovaj serijal dodaje sado-mazo elemente, gdje pod "elemente" mislim "o je*em ti sve, svaka peta stranica sadrži nekakvo sodomiziranje!". Da se razumijemo, ovakvih knjiga bude napisano na desetke tisuća svake godine, prvenstveno u obliku fan-fictiona popularnih knjiga i serija istog žanra, ili orignalnih knjiga nekolicine poznatih spisateljica (i pisaca).

*glas Alfreda u Dark Knight Rises*: "Postoji zatvor u drevnijem dijelu svijeta, ponor gdje seksualne fantazije vladaju najmračnijim oblicima seksualnosti. Ali ponekad se fantazija izdigne iz tame. Ponekad ponor izbaci nešto natrag."

Nije nimalo čudno da je 50 nijansi sive počelo kao fan-fiction Twilighta koji je autorica objavljivala na forumima te tematike, zbog čega je poslije imala legalnih problema. Knjiga naravno nema nikakvih poveznica s popularnim serijalom Sumrak, ali svakako je inspiracija došla odatle. Neću vam opisivati zaplet knjige kako vam ne bih pokvario doživljaj, ali Ana (22), emancipirana i pomalo bezlična studentica intervjuira bogatog, zgodnog, misterioznog mladog poduzetnika Christiana (27) i zaljubljuje se u njega, te s njim otkriva sve čari sado-mazo seksa, gušenja, vezivanja, dominacije i robovanja. On je dovodi do neslućenih užitaka dok je obrađuje opet i opet (svaki put s višestrukim orgazmom), a s vremenom je nešto manje tretira kao podređeni seksualni objekt i... ok, ok, neću dalje.

Zapravo, ne preporučam čitanje knjige jer je literarno izrazito niske kvalitete, ali eto. Ponekad je zabavno posvjedočiti takvom obrazu koji je isprintao rečenicu tipa "'Imaš tako predivne grudi, Ana,' zagunđa. 'Jednog dana ću ih je--ti.' Koji vrag mu to znači? Otvarajući svoje oči, razgoračim se prema njemu dok me siše, a moja koža pjeva pod njegovim dodirom... I gori predivno toplo i nisko, duboko unutar mene, i sve misli nestaju dok se moje tijelo ukrućuje i stišće... žudeći za otpuštanjem."


Fifty Shades of Grey Fifty Shades Darker Fifty Shades Freed

Naravno, ponekad i Ana dominira Christiana. Pogodite kako? Ne, ne tako da ga sodomizira dildom - to bi bilo jednostavno neseksi, ubilo bi nam ugođaj i njegovu mistiku kao vrhovnog dominatora (TM). Ne, Ana umjesto toga jednostavno sjedne na njegov spolni organ i imaju seks u "cowgirl" poziciji, s njom na vrhu koja "određuje brzinu i ritam". Kako emancipirajuće!

Knjiga je prodana u 50 milijuna primjeraka, što je više od drugih enormno popularnih knjiga tipa The Hunger Games, iako upola manje od Twilighta i devet puta manje od Harry Potter serijala. Naravno, 50 nijansi sive je u opticaju tek nešto više od godine dana, što je čini brže prodavanijom čak i od najpopularnijih Harry Potter knjiga. U Hrvatskoj je to također najprodavanija knjiga godine, te je 10 000 primjeraka prve naklade razgrabljeno u samo 10 dana, te se isto dogodilo i s drugom nakladom koja je uskoro stigla. A u Velikoj Britaniji je to najprodavanija knjiga svih vremena, s 5 milijuna primjeraka. Zamislite samo implikacije: tu knjigu, koja odražava njihove najdublje želje i emocije, ima više od 20% svih britanskih žena. Kod nas ne baš toliko, ali broj je svejedno zapanjujuće velik.

A sad ono najvažnije: kakve to emocije odražava knjiga? Koje su to tajne seksualne fantazije i preferencije zbog kojih knjiga tako dobro rezonira kod žena?

Christian Anu tretira potpuno kao seksualni objekt i ništa više. Ona mu se ponekad prepušta, a ponekad opire (heh), ali rezultat je uvijek isti: on je potpuno podređuje sebi, koristi na sve moguće načine, radi joj sve što poželi i koliko god želi. Apsolutno je podređuje sebi i duhovno i tjelesno, te nimalo ne skriva da je njeno tijelo tu da bi ga on upotrebljavao.Tretira je kao svoju seksualnu igračku, a ne kao osobu. U pauzama je udaljen, neshvatljiv, misteriozan, nepredvidiv i zatvoren. Koliko je lik neugodan, seksualno brutalan i 100% odstupa od onoga što žene govore da žele demonstrira i ova činjenica: kada bi Christian bio bio čitatelj bloga koji mi se obraća za savjet, rekao da "ipak ne pretjeruje s igrom, da se učini barem malo dostupnim, i da ne bude toliko agresivan jer mu je cilj zavoditi žene, a ne zlostavljati ih." Naivan ja.

Naravno, tu se razvoj događaja malo razlikuje od stvarnosti. Umjesto da situacija ostane takva sve dok mu ona ne dosadi, ili dok ona ne otkrije da je samo jedna od 1312 posjetiteljica njegove tamnice za sodomiziranje koja je tamo omastila njegove alatke, Christian ispada drukčiji, i... no dobro, nećemo više.

Naravno, feminističke organizacije, spisateljice, aktivisti i psiholozi su odmah ustali protiv ovako degradirajuće knjige, koja uči mlade djevojke da se podaju emocionalno nedostupnim kretenima koji ih tretiraju samo kao seksualne objekte. Razina zgražanja javnosti je dosegla toliku razinu da su se mnogi izdavači zapitali žele li stvarno na svojim policama držati knjigu toliko degradirajuću za žene, pogotovo u doba kada još postoje mnogi oblici diskriminacije i seksualnog objektiviziranja žena.


Ooooops.

Oznake: 50 nijansi sive, racionalizacijski hrčak, seksualne preferencije, feminizam, knjige


- 14:04 - Komentari (47) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.10.2012.

"I Igniss reče..."

Planirao sam za danas neki drugi post o jednoj popularnoj stvari, kada je iznenada došla još jedna popularnija. I sočnija. Mmmmmm, koliko samo sočnija. Neodoljivo.

Ovo je post o nečemu o čemu sam već pisao. Ovo je post koji će raspaliti strasti bezličnih, neosuđujućih muškaraca i žena diljem Hrvatske, kao i svaki post koji donosi čvrste dokaze i primjere o bezvremenoj istini: da određena vrsta žena čini loše partnerice za dugoročne veze, a nadasve brak. Mentalno impotentni čuvari modernog morala bježe od neugodnih istina koje ne mogu prihvatiti kao što moljci bježe od naftalina. Vrište, napadaju, vrijeđaju, iskreću činjenice i pokušavaju ih iz daljine zamaskirati svojom praznom retorikom. No neugodne istine uvijek isplutaju na površinu, kao slabo sakriven leš na sceni ubojstva. Tako se dogodilo i ovog puta. Evo neugodne istine koju sam napisao prije točno godine dana i dva mjeseca:

Ne razumijem što je ovo [dijete i vjenčanje] trebalo Milanu [...] na listi onoga što ne čini kvalitetnu ženu, mislim da [Severina] ispunjava gotovo sve kriterije. Uzdajući se u prošle pokazatelje, Milanu ne bi loše došlo investirati u DNK test. [...] Sve bi to bilo otpisano kao glup ali bezopasan čin da on to čini iz zabave. Tko ne bi htio imati popularnu igračku, iako malo isluženu? No on je odlučio ne samo oženiti je (nije stigao, op.a.), već i imati dijete s njom. Dobru zabavu sa sudom za razvode koji će te uskoro silovati gore od crnaca u američkom zatvoru.


"Novopočeni zaručnici su djelovali ludo zaljubljeno?" Stvarno? Prije "on je djelovao ludo zaljubljeno." Nazdravlje s tim.

Samo ovo jednostavno opažanje - da Milan čini grešku ozbiljnim vezivanjem za ženu za koju dokazano postoji povećana vjerojatnost da će ga ostaviti ili prevariti - bilo je dovoljno da pokrene lavinu skandala, uvreda, pa čak i prijetnji. Neugodne istine danas jednostavno ne smiju biti izrečene - čak ni kako bi bili izneseni kontra-argumenti, već: "Tišina! Kako se itko usuđuje izreći neugodnu istinu?"

Nažalost, neugodna istina nikada ne nestaje. Stoga će degenerirane horde relativista još jednom imati razloga za razočaranje. A njihove niske strasti ispoljene u praznom moraliziranju ex-cathedra opet će biti uzburkane kada pročitaju ovo:

U istom tjednu se događa da je Popović u razgovoru za srpsko izdanje Glorije otkrio da mu zaručnica i sin, kada nisu s njim [već dva mjeseca], strašno nedostaju, da bi on i Severina voljeli imati puno djece te da čak razmišljaju i o posvajanju. A ona je u novom broju tjednika Gloria nama otkrila nešto posve suprotno. Iz čega je lako zaključiti da nešto jako ne štima u njihovom odnosu i kako je zapravo kratak put od velike ljubavi do velike tuge.

Tako je i na pitanje koliko su točne sve učestalije priče da između nje i Milana Popovića postoje nepomirljive razlike, štoviše, da su prekinuli vezu, pjevačica odgovorila:

- Istina je, nismo više zajedno.

Gle čuda, veza je potrajala točno onoliko koliko sam predviđao, i završila je točno na način na koji sam predviđao! Ok ok, ne baš točno na taj način - nisu se stigli vjenčati, i dijete je (nadam se) njegovo. Ali Severina je dobila slavu, dramu, nekretnine, obožavanje, dijete, i k tome dijete koje će bez obzira na manjak braka morati biti "prikladno uzdržavano". I još je postala gotovo nacionalni heroj (za jednu vrstu degeneriranih trollova zato što je "pokazala onim tamo" patrijarhalnima, za drugu zato što je "pokazala onim tamo" Srbima). A što je dobio Milan?


Utješna nagrada.

U izvatku iz članka u Gloriji, Severina navodi da se to jednostavno moralo dogoditi zato što:

'Moja odluka je dugo u meni sazrijevala. Amerikanci bi rekli 'neslaganje karaktera', kao osobe smo previše različiti. Trudili smo se sve to uskladiti, ali očito nije išlo. Milan je otac mojeg djeteta, ja ga poštujem, i zato ne želim ulaziti u detalje', izjavila je Severina za Gloriu.
...
Primjetno je kako je u cijelom intervjuu Severina veoma pristojna i korektna prema sad već bivšem partneru Milanu. Priznala je kako se u njega zaljubila jer je od prvog dana inzistirao da imaju dijete, kako kod njih ljubav nije bila upitna, no kako su potpuno različiti.



Moram priznati, ovaj Milan je stvarno dobar. Kako ju je samo uspio preveslati i sakriti te "nepomirljive razlike" od nje? Čak ju je i naveo da zatrudni dok još nije bilo očito da su potpuno različiti. Kakva perfidnost! Nju sada jako žalosti što mu mora uzeti dijete i novac, ali to je jedino pravedno rješenje nakon što je otkrivena njegova različitost.

Ako ste mislili da je Severina ovim tipično modernim ponašanjem naljutila konzervativce, pa oni sada oni pljuju po njoj, zabunili ste se. Naime, Severina je u najboljim odnosima s upravo predstavnicima tobože najveće konzervativnosti u RH, koji su prodali dušu feminizmu i odlučili pogaziti vlastita načela za svoju u praksi nimalo kršćansku, ali na papiru ipak "njihovu" ljubimicu:

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica otkrila je i da je sina tajno krstila u Rijeci kako bi izbjegla medijsku pompu. Objasnila je i 'misterij' odsutnosti Milana s krstitki, kao i činjenicu da je svećenik unatoč tome pristao krstiti dijete.

'Svećenik mi je objasnio da ako se otac ne javlja, ako nije vidio dijete dva mjeseca, a bio je u više navrata obaviješten o krštenju i nije se protivio tome, majka kao duhovna štićenica djeteta može taj čin obaviti sama' (WTF???), izjavila je splitska pjevačica te dodala kako je o krštenju s Milanom razgovarala na samom početku njihove veze i on nije imao nikakav problem s tim.

Kan. 868 - § 1. Da bi se dijete dopušteno krstilo, potrebno je:
...
2. da ima osnovane nade da će biti odgajano u katoličkoj vjeri; ako te nade nema, neka se krštenje prema propisima krajevnog prava odgodi pošto se razlog obrazloži roditeljima.


Crkva mi se ne čini nešto konzervativna ako tu nalazi osnovanu nadu! Istina, mogu razumjeti da su obavili krštenje, jer čemu kažnjavati dijete koje nije krivo za to što rade njegovi roditelji, ali opravdanje im je za pasti u nesvijest. Zašto jedna institucija koju se inače optužuje za patrijarhalizam proglašava da je majka po defaultu duhovna štićenica? Zašto ne obrnuto? Je li Katolička crkva takva konzervativna institucija kao što je se optužuje ili nije, tko je tu lud?

Ooops, zaboravio sam da je Crkva odavno napustila svoja načela i prestala ih provoditi, inače bi se otkrilo da Rimokatolici zapravo ne čine više od 5% populacije Hrvatske. Naime, ostatak se klanja nekim drugim bogovima.

Da zaključimo, nemam ništa protiv Severine kao osobe. Neka tko god želi priča s njom, pjeva s njom, spava s njom, putuje s njom, zabavlja se i sluša je. Super. Samo je loša ideja oženiti je i/ili imati djecu s njom. Ili rečeno i dokazano na jednostavan način koji izaziva noćne more neoliberalnim trollovima:

Drolje čine loše supruge.
(disclaimer: ne, to ih ne čini lošim osobama, samo lošim izborima za ozbiljnu vezu i brak)


Milan nije čuo za korelaciju.

Oznake: Severina, neugodne istine, celebrity, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta, brak, razvod, Crkva


- 12:46 - Komentari (70) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2012.

"Prodajem nevinost ali nisam prostitutka!"

Dnevnik.hr nam donosi vijest o Catarini Migliorni (20), studentici iz Brazila koja je "odlučila prodati vlastitu nevinost [za 150 000 $, op.prev.] da bi pomogla siromašnima". Ovo nije nikakav novi trend; mladih žena koje prodaju svoju nevinost preko oglasa na internetu je već bilo poprilično, te većinom time rade prilično profitabilnu trgovinu kojom mogu pokriti sve troškove studiranja i nekoliko godina života bez problema. Ne zamjeram im (iako mislim da je vrlo zabavno jadikovanje o teškom životu ako u svakom trenutku možeš pritisnuti "čarobnu tipku" i naći se sa nekih dvjesto tisuća kuna u džepu). Isto tako, već sam rekao da nemam ništa protiv prostitucije, dapače čak i ako nisam njen pobornik smatram da bi bilo daleko bolje kada bi bila dekriminalizirana/legalizirana.


Sigurno neće imati problema u pronalasku mušterije (trenutna ponuda je 180 000 $).

Jedine dvije stvari koje ovaj slučaj čine malo drugačijim su svrha "projekta" i Catarinin stav. Redom:

Catarina navodi da to radi zato što "novac želi donirati nevladinoj organizaciji koja će izgraditi moderne kuće u njezinoj zemlji". Pošteno, javno se obavezala i nadam se da će to i napraviti. Da se razumijemo, svaki čovjek ima pravo raditi što želi sa sobom dok ne šteti drugima, pa je tako logično i da ona ima pravo prodati svoju nevinost. Ako to radi iz vlastitog interesa, to je njena stvar - ne kažem da bi to trebala napraviti, ali može. Ako to radi da bi nekome pomogla, još bolje - većina djevojaka izgubi nevinost s nekim, da citiram Vucu, "haharom šta snifa lipilo", tako da je ovo pohvalno. Zadnji put kada sam tako htio tako ne samo izraziti toleranciju prema prostitutki, već i od srca pohvaliti, mislim da se radilo o nekoj iz Novog Zelanda koja se specijalizirala za pružanje usluga paraliziranim muškarcima i drugim invalidima.

Eh da, kad već spominjem prostitutke:

Mlada Brazilka odbacuje tvrdnje da je prostitutka i kaže da još uvijek vjeruju u ljubav, a u ovome je vidjela priliku da napravi pozitivnu promjenu u svijetu. 'Gledam na to kao na posao. Imam priliku putovati i biti dio dokumentarnoga filma', dodala je. 'Ako to učinite samo jednom, onda niste prostitutka, isto kao što niste fotograf ako uspijete napraviti samo jednu zapanjujuću fotografiju. Aukcija je samo posao, a ja sam romantična djevojka u srcu i vjerujem u ljubav', rekla je Catarina u intervjuu za jedne novine..

Bullshit. Pardon, hrčak


Ovo je dio koji me smeta. Zašto sve, ali baš sve, sve na svijetu mora biti racionalizirano? Zašto ne možemo realno gledati na stvari?

Prostitucija (od latinske riječi Prostituere, koja znači "javno izlagati") je definirana kao "prodavanje seksualnih usluga za novac ili neku drugu uslugu". Po apsolutno svim indikacijama, Catarina se bavi upravo prostitucijom. Iznimno skupom i isplativom prostitucijom, i možda s posebno pozitivnom svrhom, ali svejedno prostitucijom. Ali ne, ona ipak ne želi biti takva, jer ona je čista, romantična, vjeruje u ljubav. Bilo bi joj ispod časti reći da se prostituirala. Želi sav ugled i javno obožavanje zbog njene "žrtve" bivanja prostitutkom, a odbija sav teret. A kao da bilo koja druga prostitutka ne može vjerovati u ljubav? Što je to po njoj što prostitutke čini bezdušnima, a njihova srca nesposobnima za romantiku?

U ovome je sva veličina (odnosno bijeda) racionalizacijskog hrčka koji je podivljao i vrti se dvjesto okretaja u minuti. Kada bih muškarcu davao savjete o odabiru žene za nekakvu trajniju vezu ili brak, upravo je to na što bih ga upozorio: žena s malo partnera ali ekstremno jakim hrčkom i hrčkolikim stavovima [o braku i razvodu] može za uspješnu budućnost braka/veze biti opasnija od žene s puno partnera ili žene koja je jednom (ili X puta) bila prostitutka. U ovom slučaju, njen "attention whoring" koji pokazuje u spomenutom tumačenju je znak za zabrinutost.

Naravno, idealno bi za muškarca bilo i da je i djevica i da ima normalne stavove (što je najčešće povezano, vidi sljedeći paragraf), ali gdje će naći takvu ženu? Ne fantazirajmo, bez obzira na spol. Svijet se sastoji od kompromisa, pa tako i seksualnost i obitelj, a naš cilj je izabrati najbolju opciju od svih ponuđenih (ili ne izabrati niti jednu, ako su nam sve nezadovoljavajuće). Svakom svoje.

U praksi se prvo gleda broj partnera, ali to je samo zato što je broj vrlo jako povezan s nestabilnošću, nepouzdanošću i racionalizacijom. Jednostavno rečeno, zato što je vrlo malo vjerojatno da žena s normalnim kriterijima, koja je sklona samokontroli, vjernosti, stabilnim vezama i zalaganju za njihovo održavanje, za koju bismo stereotipno rekli da je "kvalitetna žena", prikupi na desetke ili stotine partnera, uzimamo prvoj broj partnera jer je to statistički najrelevantnija oznaka loših osobina [za ikakav ozbiljan odnos]. Naravno da postoje iznimke. A po toj kvaliteti je Catarina, držim, vrlo rijetka iznimka, poput one točke na dijagramu rasipanja koja naizgled ne spada nikamo.

(Prije nego ovo neka žena uzme kao "Aha! Znači ipak je pozitivno to što sam spavala s 38 muškaraca i još nekoliko koji se ne računaju jer sam ipak pouzdana", bilo bi brzopleto zavaravati se da si baš ti takva iznimka jer si "zrela". Iznimke se tako i zovu zato što imaju manje od 50% udjela u bilo kojem skupu. Tumačiti gornji paragraf na vlastitu odgovornost.)

Catarina nije jedini primjer ovog paradoksa. Pogledajmo samo popularnu "Octomom" aka Nadya Suleman, ženu koja je poslije rastave (jer niti jedna majka nije tako dobra kao samohrana majka, to znaju i ptice na grani) umjetnom oplodnjom rodila šestero djece u četiri trudnoće. Nakon toga, budući da šestero djece koju već ne možeš uzdržavati jednostavno nije dovoljno za izražavanje svoje ljubavi prema majčinstvu, odlučila se na implantaciju svih preostalih jajašaca odjednom (uz pomoć neodgovornog specijalista za plodnost poslije izbačenog iz Liječničke komore SAD-a) i postavila rekord rodivši osmero žive djece odjednom.



Poslije toga, Nadya je počela zarađivati na intervjuima, pojavama u javnosti, reality televiziji, promidžbenim materijalima i sl. na isti način kao i Kim Kardashian. Javnost je bila podijeljenja između oštrog kritiziranja i otvorene podrške i donacija. Nažalost, njena neodgovorna potrošnja na sve moguće stvari osim svoje djece ubrzo je rezultirala financijskim problemima, tako da je odlučila proširiti svoju djelatnost. Također je snimila pornić (istina, u kojemu samo masturbira), pozirala gola za razne magazine i sl., te od nedavno prodaje "spojeve" na nekakvoj stranici za eskort usluge... pardon, "intimne susrete u kojima je sve što se dogodi tijekom susreta samo slobodna volja obje strane".

Sve je to pošteno. Već sam naveo da nemam ništa protiv ni seksualnosti ni prostitutki. Žene se seksaju i igraju sobom, nekima to donosi zadovoljstvo, neke to naplaćuju, nemamo ih što progoniti zbog toga. Čekaj, što se događa?

Octomom, naravno, također "nije prostitutka". Pogledajmo što nam ima reći:

"To je bila najemancipirajuća, najoslobađajuća stvar koju sam ikada učinila u životu", rekla je Nadya o svom filmu "Octomom home alone".

Wicked Pictures, organizacija koja je producirala film, je "najprofesionalnija tvrtka s puno poštovanja. Nema ničega što neću napraviti u brizi za svoju obitelj," objasnila je, dodajući: "ali nisam porno zvijezda. Samozadovoljavanje pred kamerom nije prava pornografija." [penisi diljem svijeta se ne slažu, op.prev.]
Nastavila je, "Očito, lagala bih kada bih rekla da nisam htjela dobiti malo prihoda od toga. Nisam imala pojma što će to ispasti - tako pozitivno iskustvo."

Nadya je dodala: "Imala sam punu kontrolu i moć nad svojim izborom. Preuzimam odgovornost i ponosim se time."



Moram se nasmijati mentalnim procesima koji joj omogućavaju povlačenje takvih crti između kompleksnog ponašanja. Eto, bavila se striptizom, pornografijom i eskort uslugama ali nije prostitutka. Ma neeeeeee, ne bi ona to nikad. Nije mi jasno kako može stvarno vjerovati u to što govori. Zapravo, jasno mi je: brigade bijelih vitezova diljem svijeta kimaju s odobravanjem na njenu pametno postavljenu razliku i zgražaju se nad svakim tko se usudi reći nešto protiv njenog izvrtanja "oslobođenosti" - jer po njima svaka žena ima pravo definirati moral samo za sebe, pa makar i time gazila sve ostale oba spola.

Vidite, dame noći: po jedinstvenom moralu Nadye Suleman, kako bi vaši jednako pragmatični izbori o korištenju svog tijela za zaradu bili smatrani ispravnima, prvo postanite samohrana majka 14-ero djece koje ne možete uzdržavati. Ako imate samo jedno i možda vam se ne radi u kafiću za 15 kn/h, onda će vas prostitucija samo "degradirati", a ne "emancipirati".

Oznake: racionalizacijski hrčak, racionalizacija, prostitucija, bijeli vitezovi, ljubav, djeca


- 12:48 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 21.09.2012.

Hrčak mjeseca: rujan 2012.

Za danas sam imao u planu jedan sasvim drugačiji post, ali kako me čitatelj "anon" usmjerio na članak o nečemu čime sam se već prije pozabavio, nisam mogao odoljeti. Naime, čitajući taj članak naletio sam na primjerak možda najsnažnijeg racionalizacijskog hrčka kojeg sam vidio u zadnje vrijeme. Da se razumijemo, nije me briga ni za ljubavni trokut (zapravo pravac s nevezanom točkom negdje u daljini) ni za varanje. To je sve ok. Ovo je post o hrčku manifestiranom kroz seksualne preferencije:


Da, dame i gospodo, to je ikona ljubavi, avanture i romantičnog ostvarenja u Hrvatskoj. Budite trunku manje mirni, a trunku više skloni čupanju nogu svima koji vam se ne svide, i možda ćete i vi jednom imati sreću osjetiti obožavanje uspješne, emancipirane žene.

Gdje je bijes? Gdje je zgražanje? Zašto feminističke udruge nisu užasnute i ne osuđuju najoštrije ženu koja priča kako joj je krasno biti s muškarcem kojemu je takvo nasilje "samo šala" (nadajmo se)? Mora postojati neko objašnjenje za ovo. Moja teorija je da je lijepa seksi Nevija zapravo u djetinjstvu bila žrtva muškarca koji joj je prijetio da će joj slomiti noge, i sada samo traži zaštitnika koji će je čuvati od takve grozote. Potezanjem.



A sada me ispričajte, idem prvoj ženi koju ugledam reći "odrezat ću ti sise i spaliti ih". Posljedični seks će biti najbolji na svijetu.

Oznake: seksualne preferencije, celebrity, racionalizacijski hrčak, hrčak mjeseca, nasilje, cure koje vole kretene


- 10:27 - Komentari (22) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.09.2012.

Fraze za mućenje vode

Kao muškarac prilično iskusan u online igri, doživio sam mnoge lijepe stvari. Istodobno sam imao priliku vidjeti i jedan od mračnih proizvoda racionalizacije modernog feminizma: fraze za mućenje vode. Internet samom svojom slobodom daje mogućnost verbalizacije svega i svačega, tako da je nesumnjivo da će svi fenomeni iz stvarnog života na njemu poprimiti kataklizmičke razmjere, u kojima se svaka sitnica opisuje, analizira, zapisuje i predstavlja kao nešto drugo. Ili drugim riječima, muti vodu.

Kako bi ste se lakše snalazili u toj džungli, potrudio sam se napraviti riječnik ovih fraza. Počnimo s nekoliko riječi koje vrlo često viđam na ženskim online dating profilima:

1. "Upadljiva" (eng. "Striking") - brzo! Zamislite da imate pred sobom u svakom pogledu prosječnu osobu. Ne ističe se ni na koji način, nije zanimljiva, nije nikada postigla ništa posebno. Kako ćete je opisati na pozitivan način? Točno tako: "upadljiva". Ta riječ je savršeni amalgam bezličnosti i posebnosti, te ju je moguće reći za bilo što, od Megan Fox koja uistinu svojim savršenim i neobičnim ali lijepim licem upada u tvoju pozornost htio to ili ne htio, pa do Donne Simpson, koja je sa svojim valovima masti toliko velika da ti jednostavno ne može ne upasti u vidno polje. P.s. nemojte googlati Donnu Simpson ako vam je drag vaš posljednji obrok.

Sinonimi: impresivna, unikatna, jedinstvena. Postoji li iti jedna osoba na svijetu koja nije unikatna?

2. "Panseksualna" - ovo naizgled slatko igranje riječima je produkt feminističkog pokreta i idealan primjer riječi koja ne znači ništa. Teoretski gledano, panseksualnost može biti bilo što od seksualne privlačnosti prema svemu (stolicama, medvjedima, kaktusima, djeci, raketama) pa do zamagljivanja termina "ne samo biseksualna, već i pretenciozna". Naime, osoba koja kaže za sebe da je panseksualna većinom želi poručiti da je seksualno privlače oba spola, ali zato što je feminist ne priznaje da postoje spolovi (spolovi su, naime, samo socio-kulturni pojam). Kako pomiriti te dvije činjenice? Bam, sada je privlači sve živo. Uključujući i kaktuse.

Manja varijanta je samo "biseksualna", i to u smislu "hetereoseksualna ali želim imati izgovor za odbijanje Beta muškaraca koji me ne uzbuđuju". Vidi #3.

Sinonimi: biseksualna+anti-heteronormativna

3. "Romantično aseksualna" - o ovome ću pisati u budućnosti, ali uistinu postoje aseksualni ljudi, koji nikada ne osjećaju baš nikakvu seksualnu privlačnost prema bilo čemu (uključujući i sebe). Sa stajališta biologije, to je poremećaj kao i homoseksualnost, a sa stajališta humanizma, to je fenomen koji treba poštovati i ne diskriminirati ljude zbog toga.

No što se događa kada hrčak jedne mlade žene koja želi vući ljude za nos dohvati sasvim legitiman pojam aseksualnosti? Rezultat je, doslovno prevedeno, "žena koja vjeruje u ljubav kao emociju s pripadajućim aktivnostima (spojevi, veze, poljupci, maženje), ali nikada se ne upušta u seksualne aktivnosti". Kao i kod poliamorije, ako ne vidite gdje je u ovome licemjerje i očiti problem za vas stvarno nema nade.

Sinonim: attention whore (kurva za pozornost)

4. "Sapioseksualna" - doslovno prevedeno, ova riječ znači seksualna privlačnost prema inteligenciji. Čekajte, ne privlači li žene ionako inteligencija (demonstrirana kroz humor, flertovanje, status i sl.)? Ooops. Kako je sada logičan zaključak reći da je sapioseksualnost besmislen, redundantan pojam za nešto što već postoji i dobro je opisano, pojasnit ću što se zapravo krije iza te fraze: "palim se na kretensku igru". Točnije, "može me uzbuditi samo najteža kretenska igra". Plus je to što su ovakve žene, ako dobiju odgovarajuću dozu svoje droge u obliku kretenske igre, redovito odlične u krevetu i spremne upuštati se u sve moguće porno-akrobacije.

Ovo nisam nikada nikome priznao, ali ja sam "vaginoseksualan". Znate li vi kako je teško živjeti s time?

Nisam ni mislio. Šovinisti.

5. Avanturistična - na površini nije ništa loše da ženu ne uzbuđuju obični događaji i načini provođenja vremena, ali osoba koja ima potrebu ovo napisati o sebi najčešće nije avanturistična. Da je avanturistična, napisala bi nešto o tome čime se bavi, iz čega bi čitatelj tu njenu karakternu osobinu lako shvatio. Najčešće stvarno značenje je "ja sam ubitačno dosadna i nezanimljiva, stoga imam potrebu tražiti zabavu od drugih".

Sinonim: zanimljiva

6. Iskusna - netko bi ovo mogao shvatiti kao osobu koja je doživjela puno toga ili se jednostavno opijala i probala drogu, ali ovo je zapravo indikator kategorije "+50". Nastavi s entuzijazmom, ali ne zaboravi ponijeti extra-safe kondome.

Sinonimi: "imala sam divlju fazu", "nisam se mogla smiriti", "eksperimentirala sam"

7. "Ponovno sam pronašla vjeru" - religijsko ili drugačije filozofsko prepakiravanje činjenice iz prošlog stavka. Po kriteriju licemjernosti, ovo je vjerojatno još i gore od samo "iskustva". Ili kako je jednom rekao Tzar: "to što si izlazila sa mnon u isto vrijeme kad i s njim dokazuje da si drolja, a to što više nemožeš izlaziti sa mnom jer se osjećaš "nelagodno" dokazuje da si i dvolična."

Sinonimi: ponovno-rođena djevica, djevica u duši, seksala sam se ali nisam nikada vodila ljubav

8. "Više ne padam na kretene" - ovo je ponekad istina (bravo za učenje na iskustvu), ali u velikoj većini slučajeva, radi se samo o pametnom preoblikovanju činjenice "I dalje padam na kretene, ali sada to bolje racionaliziram."

Sinonim: "sada imam stvarno dobrog dečka", "napokon sam pronašla dečka koji zna kako tretirati ženu"

9. "Tražim muškarca koji može držati u korak sa mnom" - ovo je varijanta broja 4 (sapioseksualnost), ali s druge strane. Dok žena koja se opisuje na spomenuti način traži kretensku igru, ovaj izraz govori o tome kako će tretirati svog muškarca bez obzira na to kakvu joj igru ponudi. U prijevodu: "stalno ću te stvljati pred drama testove, imati nerazumne zahtjeve, izazivati scene, biti nepouzdana, flertovati (ili više) s drugim muškarcima i prijetiti ti prekidom".

10. "Ne izgledam kao model, ali sam ja" - jedna od mnogih riječi koje su ljepši ili društveno prihvatljiviji opis stanja "debela / pretila". Kako bih vam pomogao čitati signale, podsjetit ću vas na najčešće varijacije ovog opisa:

"Nisam tanka kao grančica" = Debela
"Barem nisam anoreksična" = Debela
"Nisam mršava ali sam stvarna" = Debela
"Mogu biti zdrava s bilo kojom težinom" = Debela
"Imam par kila viška" = Debela
"Zanosna" = Debela
"Imam obline" (eng. "Curvy") = Debela


Ova stvar je otišla toliko daleko da čak i najnormalniji izrazi počinju dobivati isto značenje. Pogledajte ovo:



Još je jedna inače pozitivna riječ podlegla bujici. Točnije, riječ "obdarena" (eng. "voluptous") Ovdje treba posebno napomenuti da je riječ "obdarena" originalno značila vitku, elegantnu žensku figuru s neproporcionalno velikom guzom i grudima, nešto tipa Marilyn Monroe. Danas, kao potvrda koliko smo nisko pali, znači samo "debela".

Govoreći o Marilyn Monroe, evo i još jedne stavke:

11. "Sebična sam i malo nesigurna. Radim pogreške, nekontrolirana sam i ponekad me teško podnijeti. Ali ako se ne možeš nositi sa mnom kada sam najgora, onda me sigurno ne zaslužuješ kada sam najbolja." (eng, “I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”) - Marilyn Monroe

U teoriji, ovo je izjava o samopoštovanju. U praksi, ovo znači gotovo isto što i #9. Ako vidiš ovo na, recimo, njenom Facebook profilu, imaj na umu da je ovo zapravo samo racionalizacija za dramu i nestabilnost koje izviru iz nje. Skraćeno i prevedeno, to bi značilo nešto tipa "bit ću stalno grozna prema tebi, i trebaš to tolerirati u nadi da ću ponekad imati par svijetlih trenutaka."
Činjenica da se ova izjava nalazi na barem 50% ženskih profila (bilo kao like bilo kao citat) bi ti trebala biti indikativna za trenutno stanje seksualnog tržišta.

Sinonim: "Pametna djevojka ljubi ali ne voli, sluša ali ne vjeruje, i odlazi prije nego bude ostavljena" (eng. “A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.”) - Marilyn Monroe.


"U budućnosti, žene će vaditi moje citate iz konteksta kako bi opravdale ponašanje poput kuja"

Druga varijanti nisu fraze zamišljene kao mućenje vode per se, već samo toliko korištene za sve moguće situacije koje nemaju veze s originalom da su postale razvodnjene i izgubile na važnosti. Te riječi uključuju:

A) Silovanje - opisao sam već jednom što je silovanje. Danas se pojam proširio i može značiti osjećaj jeftinoće zbog prošle burne noći, seksualno uznemiravanje, pipanje, pijanstvo, "kultura silovanja", seks bez kondoma, prijevara i još milijun stvari. Također, muškosfera je prihvatila igru i dodatno uvaljala ovaj pojam u blato upotrebom fraze "divorce rape" (razvodno silovanje), tako da pojam sada stvarno ne znači više ništa bez pojašnjenja.

B) Epidemija - može značiti bilo koju pojavu koja utječe na više od jedne osoba pa na više. Meni je najdraža epidemija anoreksičnosti, koja utječe na nekih 0,5% populacije. Priznat ću da ponekad i sam koristim pojam za stvari koje nisu epidemija, no nisam ja počeo s time belj

Sinonim: kriza

C) Seksizam - bilo koji aspekt života u kojemu žena (a koja je pobornica modernog feminizma) nije favorizirana. Moji omiljeni pojmovi su "stakleni strop" (glass ceiling), "patrijarhalna kultura" i "manjak kavalirstva".

Sinonim: diskriminacija.

D) Creepy - ovo je jednostavno. Sve što ženu uzbuđuje je "zakon", "cool", "uzbudljivo", "awww" ili "romantično". Sve što je ne uzbuđuje je "creepy", odnosno prijeteće na razne načine. To može biti onaj čudni tip s bocom alkohola u ruci kojemu u kutu tramvaja curi slina iz nosa i kašlje kao da će poroditi aliena, a može biti i Beta koji joj je poslao ljubavno pismo, ili tip koji ju je slučajno nazvao jer je sjeo na mobitel i time signalizirao da stalno misli na nju.

Sinonim: "awkward" (neugodno). Sve na svijetu od Velikog praska nadalje.


Tagovi:

Oznake: online dating, silovanje, vrste tijela, debljina, broj, seksualnost, fraze, feminizam, racionalizacijski hrčak


- 12:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 29.08.2012.

Solipsizam kao ženski harakiri

Solipsizam je filozofska teorija da je osoba sigurna u postojanje samo svoga uma. Riječ dolazi iz latinskog solus (sam) i ipse (sebe). Solipsizam kao epistemiološki pojam znači da nijedna spoznaja izvan vlastitog uma ne može biti potvrđena. Eksterni svijet i drugi umovi su izvan granica spoznaje, i možda uopće ne postoje osim u našem umu. U metafizičkom smislu, solipsizam produbljuje to u zaključak da svijet i drugi umovi ne postoje - da su to samo figmenti naše vlastite psihe.

Ne postoji niti jedno biće na svijetu koje posjeduje toliku sklonost solipsizmu poput ljudske ženke. Zbog njene uloge čuvara i distributera seksa, moći koja dolazi s time, te činjenice da se vrhunac te moći pojavljuje prije konačnog formiranja psihe, prosječna žena ima mogućnost provesti velik dio života plutajući u oblaku slatkih fantazija. Kada na to dodamo činjenicu da je današnje društvo grozničavo zauzeto pronalaženjem svih mogućih načina kako žene nikada ne bi trpile negativne posljedice svojih izbora, solipsizam danas ima mogućnost postati glavni obrazac doživljavanja svijeta, slično razmaženom djetetu kojemu nikada ne pada na pamet da svijet nije stvoren samo zbog njega. Posljedica tog solipsizma je da žene sve češće i češće jednostavno... nisu u dodiru s realnošću.

1. Moja vagina je vlažna? Kako sad to?

Prvi aspekt je da žene ni same ne razumiju što ih privlači kod muškaraca. Oh, osjećaju da ih neki od njih privlače, ali da im život ovisi o tome, ne bi mogle baš definirati što je to. Mogli bi uzeti za primjer bilo kakvo testiranje, ultimatume i dramu, ili fenomen istodobnog kritiziranja i obožavanja kretenske igre, ali razmotrite ovu ludu situaciju na koju sam nedavno nabasao na Redditu: imamo ženu koja je kao tinejdžerka bila silovana (barem ona tako tvrdi). Prošlo je 15-20 godina i sada je u braku s nekim.

Ako ste pomislili, "i sada je iz nekog razloga opsjednuta time da njen muž javno dokaže da je protiv toga što joj se dogodilo", bili ste u pravu:


To će pokazati tim gadovima.

Na stranu rasprave o silovanju, neću nikada razumjeti ponašanje žena koje manipuliraju svoje muškarce u akcije kojima će im postati manje privlačni. Nema šanse da je njen muž iznenada zakoračio u sretan život gdje je ona još bolja prema njemu zato što je popustio njenom ludom ultimatumu. Kao što gotovo svaka ne-solipsistična žena zna, neke vole biti podređene, a neke dominantne, no muškarac koji je potpuni otirač jednostavno nije privlačan. Nikome. Nikada. Ne, baš nikada.

Analogija ovom aspektu ženskog ponašanja bi bio muškarac koji pomno planira kako bi mogao navesti svoju curu/ženu da se udeblja ili prestane nositi sexy odjeću. Što je, ako se eventualno i pojavi kod najluđih Omega tipova, opet samo gorka racionalizacija njihovog neuspjeha, a ne stvarna želja. Kontrast između situacije iz prošlog i ovog paragrafa samo pokazuje da sve više žena uopće ne razumije kako funkcioniraju njihovi vlastiti mehanizmi privlačnosti.

2. "Muškarci vole samopouzdane, uspješne, sarkastične i teške žene", aka Hrčak deluxe



Iz solipsizma proizlazi možda najvažnije opažanje o ženskoj prirodi koje ti igra može pružiti, a to je svijest o postojanju projekcije. Zaustavimo se na trenutak i razmislimo koje muške osobine privlače žene (stvarno privlače, ne da žene samo kažu da ih privlače):

- Visina
- Dominantnost
- Bogatstvo
- Slava
- Iskustvo
- Snaga
- Nepredvidljivost
- Toplo-hladno
- "Ono nešto"


Sad pogledajmo ove zanimljive slučajnosti koje imamo priliku promatrati u doba oslobođene ženske seksualnosti:

- Žene privlači visina, stoga se natječu u visini (petama) i fantaziraju o tome da je muškarcima bitno koliko je žena visoka (trebali biste vidjeti kakve google pretrage dobivam)
- Žene privlači dominantnost, stoga si one savjetuju da budu autoritativne, dominantne i agresivne
- Žene privlači novac, stoga tvrde da bi muškarci trebali biti privučeni ostarjelim / isluženim karijeristicama. Isto za slavu.
- Žene privlači iskustvo i osjećaju preselekciju, stoga inzistiraju da bi muškarcu trebao biti plus ako je imala 30 partnera
- Žene privlače toplo-hladno i nepredvidljivost, stoga ženski časopisi savjetuju da žena bude misteriozna, nedostupna, koketna i neuhvatljiva (LOL)
- Žene privlači smisao za humor, stoga si međusobno savjetuju da budu sarkastične i zadirkuju muškarce

Naravno, ništa od navedenoga ne radi na muškarcima. Zato to i jest projekcija. Muškarcu će se dići na nju ako je dovoljno lijepa ili se neće dići ako nije, i to je kraj priče. No objasnit ću vam koji me je vrag spopao da pišem o filozofskim aspektima ženskog uma. Jeste li spremni na veliko otkrivenje?

...3... 2... 1...

Primjenjujući sve stvari za koje solipsistične žene smatraju da ih čine privlačnijim ili prakticiraju, TI kao muškarac možeš postati drastično privlačniji suprotnom spolu.

Žene ti već daju sve odgovore koji ti trebaju. Ako si ikada u igri zastao i ne znaš kako dalje, zapitaj se: što bi učinila žena? (WWWD - What would a woman do?) Učiti iz ženskih akcija nije samo promatrati kakve muškarce odabiru, već i što si međusobno savjetuju. Recimo, ovdje sam uzeo nekoliko pravila iz slavne knjige za žene "The Rules", i samo obrnuo spol. Primjetite kako su svi savjeti čista, najčistija, dvostruko destilirana igra:

- Pravilo #1: Budi drukčiji od svih
- Pravilo #3: Ne bulji u nju i ne pričaj previše
- Pravilo #5: Ne zovi je i rijetko uzvraćaj njene pozive
- Pravilo #6: Uvijek prvi prekidaj razgovor
- Pravilo #7: Ne prihvaćaj vikend za spoj ako ste taj tjedan već bili vani
- Pravilo #11: Uvijek budi onaj kome se žuri da ode sa spoja

I da dodam još jedno svoje pravilo:

- neka žena se žali zašto ne želiš nešto učiniti za nju ili ne želiš biti s njom? Ignoriraj i podijeli njenu poruku / mail s prijateljima da se malo nasmijete. Win-win.

Zašto bi žene na sebi projicirale sve ono što vole kod muškaraca? Gotovo kao da.... pssst..... dođi bliže... gotovo kao da ti pokušavaju pomoći.

Oznake: racionalizacijski hrčak, seksualne preferencije, žene, filozofija, solipsizam


- 19:43 - Komentari (19) - Isprintaj - #

petak, 18.05.2012.

Je li ovo bilo Beta?

Anonimni čitatelj iz Istre piše:

Imam pitanje. Isplati li se u početku, dakle, na prvim izlascima pustiti dominaciju dok se ne dođe do cilja, pa onda početi sa alfa igrom ili je treba udariti dok je vruće?

Dakle, zbario sam jednu malu u disku, srednje dvadesete. Izgleda kao dobra cura, otvorena, ok, pričali smo i malo plesali (ništa više) i rado mi je dala svoj broj. Sve je bilo dobro, dopisivali smo se sljedeći dan i onda sam je navečer zvao vani. Ona je inzistirala da joj se ne ide opet u onaj disko i da bi radije u neki drugi, ne znam ni sam zašto, ali nisam na to pristao... ipak mi je ego za nijansu jači. Nakon toga se ona povukla ali je rekla da će ići pa možda
biti u nekom trećem disku pa da svratim i vidjet ćemo. Ispričao sam se da imam drugog posla i nismo se više čuli.

Možda sam napisao previše opširno o sitnim detaljima ali si jednom prilikom napisao da su ti detalji najvažniji kako bi mogao dati konstruktivan savjet.

Dakle moje pitanje glasi: EGO ili BETA SEKS? Ako se to može tako reći.

Moja reakcija:


Ne, naravno ne smijem se čitatelju i njegovoj situaciji, već pitanju. Stvarno..."EGO ili BETA SEKS?" Ova Alfa/Beta stvar je definitivno prešla svaku granicu.


rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl

Podsjeća me na jednu genijalnu temu s Rooshevog foruma kada je neki tip opisao manje-više sljedeće:

"Smuvao sam neku malu u disku, ljubili smo se i pipali, i onda ju je njena debela prijateljica odvukla (tipično). Ja sam se naljutio i rekao joj da je grozna što to dopušta prijateljici, ona se isto naljutila i otišla. I kad sam bio baš u nedoumici što da radim, a ona je uskoro odlazila, mislio sam da mogu A) vratiti se unutra i smuvati neku drugu, ili B) pokušati s njom.
Progutao sam ponos i izabrao B Beta izbor, uhvatio je za ruku i rekao joj (iako je i dalje bila u bitch-modu) rekao joj "gle, ovo je sranje, sviđaš mi se, ne dajmo da nam jedna rečenica uništi noć". Pogled u njenim očima je bio tako seksi... i onda smo se nastavili ljubiti i otišao sam s njom doma.
Beta ili ne?"


A onda je netko ispod komentirao: "To Alfa/Beta je stvarno van kontrole. A ja sam se seksao s tri Playboy modela istodobno i pretukao onog tipa koji je udario Princa od Monaka. Je li ovo bilo Beta?"
I tako je nastao nezaboravni izraz "Was this Beta? (TM)"

Vratimo se na pitanje. Mislim da si učinio ono što se zove "preigravanje", znaš kao ono kad nogometaši vrte loptu da nekog predriblaju pa im na kraju ispadne? U prosjeku je to bolje nego podigravanje (tj. prijateljska zona), ali Igra je ipak fina umjetnost i potrebno je precizno prilagoditi razinu igre njenim potrebama. Ukratko, mislio si da je inzistiranje na lokaciji nekakav drama test, a najvjerojatnije nije bio. To nije velik zahtjev, i ako se nađe s tobom neće ni najmanje utjecati na tebe. Možda bi joj stvarno bilo dosadno tamo ili se boji da će sresti nekog bivšeg dok je s tobom. U svakom slučaju, za tebe to nije neki teret. Ne dozvoliti vozanje je vitalan dio igre i obrane od isparivanja, ali u pravilu je isparivanje agresivnije od toga - recimo, ona odbija ili otkazuje bez da predloži drugu lokaciju ili vrijeme, ili se jednostavno ne javlja, ili ima očito bullshit izgovor u zadnji čas, itd.

Ono poslije, nakon što vas je to oboje iživciralo, stvarno jest bio teški drama test koji si donekle ok prošao (nisi pao na njen poziv da budeš otirač koji ide nekamo samo u nadi da će je možda sresti), ali šteta je već učinjena s onim prošlim problemom. Tvoj odgovor nije loš, ni gorak ni predug (barem tako ocjenjujem bez točnog teksta poruke), ali mogao si i samo napisati nešto tipa "gay" i pustiti je da se misli. (Hint: "gay" je čarobna riječ koja tjera hrčka u sprint jer je tako kratka i ne-reaktivna, s blagim neodobravanjem ali opet tako da može značiti bilo što)

U svakom slučaju, nakon razdoblja tišine možda se još javi. Tko zna? Ali mislim da, ako su stvari ok sve do toga, mali detalj tipa je li piće u jednom disku ili drugom (osim ako drugi nije deset kilometara dalje ili tako nešto opravdano) nije stvar oko koje se treba uzrujavati. Hoćeš se naći s njom, zbariti je, poljubiti i prasnuti (tim redom). Ako ti ona to nerazumno otežava, onda se ukopaj. Ali ako ti je na putu samo sitnica koja ti ništa ne znači, je li baš toliko bitna lokacija? Druga bi stvar bila da se vi dogovorite za jedno pa onda ona otkaže i ne ponudi nikakvo drugo mjesto ili vrijeme radnje.

Što nas vodi samoj srži odgovora na tvoje pitanje "EGO ili BETA SEKS". Ne postoji "Beta seks". Alfa i Beta su samo krovni, opći pojmovi za muške osobine koje u prosjeku vode do seksa ili ne vode i zato je muškarcima u interesu razviti jedne, a suspregnuti druge. Beta osobine su Beta zato što velikom većinom ne vode k seksu (a kamoli ne vrućem, strastvenom, redovitom i zainteresiranom seksu), ili ako eventualno vode, to bude uz nerazumno velik napor, rizik i trošak u smislu "uništavanja cijelog života"). Kada bi živjeli u alternativnom svijetu gdje su sadašnje Beta stvari evoluirale u seksualni uspjeh, a sadašnje Alfa ne, onda bi se ove prve zvale Alfa, a ove druge Beta.

Alfa je, u prosjeku, ono što vodi do seksa (u što većim količinama i s curama što veće kvalitete). Cilj je biti Alfa da bi se došlo do seksa, ne da bi se bilo Alfa. Ako se može doći do seksa i Beta metodama (iako one u pravilu ne rade, zato ih i zovemo Beta), koga boli neka stvar je li to Beta? Seks je seks. Nadam se da sam uspio ovo objasniti dovoljno razumljivo.

Što se mene tiče, prošli vikend sam obradio čak pet mladih Filipinki, od toga dvije istodobno. Molim čitatelje da mi kažu je li to bilo Beta.

Oznake: racionalizacija, racionalizacijski hrčak, muški hrčak, alfa, beta, seks, savjeti


- 10:25 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.05.2012.

Zašto Beta muškarci idoliziraju žene

"Kada svjedoči spokojnoj ljepoti i sjaju ženske vanjštine, Beta muškarac zaboravlja tigrovo srce koje kuca ispod toga; i ne želi se sam prisjetiti da te baršunaste usne skrivaju i nemilosrdne očnjake."
- Herman Melville, Moby Dick (parafrazirano)


Zašto toliko muškaraca provodi život s glavom na mekanom jastuku deluzije o seksualnoj prirodi žena? Kako to da je moderno društvo u prosjeku, predvođeno legijama bijelih vitezova, Beta i Omega tradicionalista, neoliberala i sanjara toliko voljno nuditi bezuvjetno razumijevanje za bilo kakvo žensko ponašanje, a istodobno principijelno osuđivati muške prijestupe? Čak i oni kojima je loše pa zbijaju šale o Alfa/Beta svijetu većinom svejedno imaju više poštovanja samo po sebi za jedan spol nego za drugi.

Ponudit ću iznenađujuće jednostavan odgovor: Beta muškarci vrlo rijetko svjedoče onom najgorem od žena.

Da bi razumjeli zašto, moramo se na trenutak zamisliti u ulozi Bete negdje na početku seksualnog života, recimo u srednjoj školi. Provodi najveći dio svojih najnapaljenijih teen godina - kada bi mogao eksplodirati samo na dodir - ignoriran od mase prelijepih cura na vrhuncu svoje seksualnosti. One mu ne pridaju ni trunku pozornosti dok lebde pored njega na svojim anđeoskim oblacima, privučene starijim i iskusnijim momcima s više Igre i resursa, i tako njegova mašta slobodno fantazira o njima, ispunjajući nepoznat prostor oko cura za kojima čezne idoliziranjem i najljepšim pretpostavkama. Kako je sklon idolizirati (čisto zbog ekstremne oskudnosti onog za čime čezne!), isto će se dogoditi i s nevinim, neobaveznim razgovorom kada ipak dođe u situaciju pričati s takvom curom zbog koje je u toj dobi izrazito podložan Jednoitisu i maštanju o blitz-šlatanju kao nevjerojatnom izrazu ljubavi (na koji bi on napaljen, ima dojam, "prisilio" nevinu djevojku koja bi mu činila uslugu).

(U najnovijem slučaju, za generacije koje su odrasle s Facebookom, ne ide u korist ni to što u toj dobi stižu prve poplave povrijeđenih retardiranih grupa i slogana o tome kako cure samo žele dobre dečke, a koji daju dodatni dojam da bi ih on trebao spasiti od toga svojom pristojnošću. No o tome drugi put.)

Zatim dolazi zlatno doba faksa, kada mnogo obilnije sudjeluje u društvenom životu sa suprotnim spolom, od kojeg će ga većina upotrijebiti za prijateljstva gdje će služiti kao emocionalni tampon i podrška samopouzdanju. Naravno da su djevojke (iako i dalje trajno aseksualne za njega) vrlo ljubazne, jer poklonjenom Beti se ne gleda u usta, ili tako nekako. Nažalost, suprotno uvriježenom mišljenju, o seksu se priča s prijateljima, a ne prijateljicama, te će stoga vrlo rijetko čuti o "onoj avanturi". Umjesto toga, čut će molbe za pomoć sa zadacima ili kompjuterima.


Došla bi mi bliže da nije tako čista...

Ipak, nije sve tako crno. Pri kraju srednje i tijekom faksa, većini Beta muškaraca će se ipak posrećiti, pa tako i njemu. Kroz malo sreće, alkohola (možda i povoljan ovulacijski ciklus ili šokantno slamanje srca od strane "onog lošeg dečka", neprimjetni Beta mladić bi se mogao naći u prvoj ozbiljnoj vezi (ponekad je to i prvo seksualno iskustvo). Ona je stvarno dobra prema njemu, u svakom slučaju bolja od svih ovih koje su ga prije zeznule, samo je što se tiče seksualnosti nekako povučena i treba joj puno vremena. Vrlo je osjećajna, boji se seksa, i želi samo čekati i čekati kao što je uvijek i čuo, a on će joj rado ugoditi. Naposljetku, ne želi ispasti agresivan!

Začudo, ona je najsramežljivija i najčistija djevojka koju je ikada upoznao! (kad bi samo znao zašto, heh) Kada se nakon par mjeseci napokon osladi, jednostavno se ne može suzdržati a da svoju curu i sve žene uopće ne proglasi bićima čistoće i čednosti, koja ispunjavaju sva takva očekivanja o kojima je prije slušao. Naravno, moguće je i da je ona legitimno ne baš seksualna osoba, u kojem slučaju on sigurno nije onaj Alfa koji će je osloboditi inhibicija.

Prolazi sljedeće desetljeće, i naš Beta je nakon svojih 2-5 "partnerica" odlučio oženiti se (točnije, svi su mu, ignorirajući manjak utjecaja godina na muškarčevu vrijednost na seksualnom tržištu, rekli da je to jedina društveno prihvatljiva opcija ako ne želi ostati "star i zauvijek sam"). Njegov kritični manjak iskustva u ovom trenutku dolazi na naplatu: ne samo da nije naučio gotovo ništa o dinamici seksualnog tržišta, vjerojatno i nije baš dobar u čitanju jezika tijela, općenitom "onom nečemu", igri, prolasku ponekih drama testova ili uočavanju signala svoje žene.

Prije pedeset godina bi to možda bilo nevažno, no danas može značiti razliku između najboljeg i najgoreg. Uzevši u obzir sve takve penale s kojima je ušao u brak, nije nimalo neobično ako godinama ne primjeti nevjeru, ili da potpuno nespreman ga dočeka "Iznenađenje! Imam papire za razvod!" U svakom slučaju, ako stvari krenu loše (makar i kroz misteriozno "trajno presušivanje seksa"), i on i društvo će se pobrinuti da okrivi samog sebe. Naposljetku, to je ono čemu služe muškarci: kavalirskom prihvaćanju krivnje kako se ne bi opterećivalo nježniji spol.

U svakom slučaju, kroz cijelo ovo vrijeme, možda je naš Beta čuo i za druge žene i što one rade. Takve žene su seksualno puno slobodnije, no one za njega i dalje predstavljaju anomalije koje će otpisati klišeom tipa "pa to je samo par droljica", u upornoj deluziji idoliziranja, tj. onoga što se u psihologiji naziva "Madonna/kurva kompleks". Također je moguće da je Beta koji smatra da se treba žrtvovati za sve žene koje idolizira u međuvremenu evoluirao u djelomičnog Alfu, i sada je njegovo mišljenje o ženama loše ali i dalje smatra da se za manjinu i dalje isplati žrtvovati.... što znači da je u dubini i dalje Beta i samo je postao trunku manje podložan onome od čega pati cijeli život. Ne kažem da bi pravi Alfa morao smatrati da su sve žene kurve ili tako nešto (naravno da nisu!), no svakako bi realno sagledao situaciju, shvatio da su i one ljudi sa svim plusevima i minusima koje ljudi imaju, i riješio se ideje da je na NJEMU žrtvovati se za one "posebne". Ne razumije osnovnu postavku seksualnog tržišta: žene su samo ljudi. Idolizirati ih ne koristi nikome.

Ukratko, kroz kombinaciju neiskustva, naivnosti, racionalizacije i društvenog ispiranja mozga, Beta muškarac poima žene na gotovo dječji način. Nikada nije dobio pristup onome što je Tyler Durden, jedan od poznatijih igrača, nazvao "tajnim društvom". Sve što zna o ženama je ono što su mu se udostojile pokazati, i po tome zaključuje da su nježne, diskriminirane, moralne, i ne seksaju se baš puno. To mu je nadalje potvrđeno onim manje seksualnim ženama s kojima dolazi u kontakt, a koje samo reagiraju na njega u takvom setu društvenih okolnosti.

Kad bi Bete znali kako žive Alfe, koliko ženske pozornosti dobivaju na tanjuru, koliko imaju prilika i koliko uživaju u nezasitnom, grubom, deplasiranom, vlažnom ženskom libidu, glave bi im eksplodirale. Ako se Beta ikada odvaži istupiti iz svog mentalnog zatvora, otkrit će sasvim drugi svijet, u kojemu ženski prirodni seksualni nagon, ako je opremljen dovoljnom mladošću i/ili ljepotom, oslobođen svih društvenih pritisaka, pleše i zabavlja se u korist manjine Alfa muškaraca i njihovih podignutih falusa. Svijet vrištanja, sisanja i nabijanja, avantura u mračnim i uzbudljivo javnim mjestima, predavanja dominaciji snažnog muškarca, prožet kontrastom između još malog ostatka društvenih normi i neograničene seksualne slobode.

Za Beta muškarce, taj svijet jednostavno ne postoji. No oni koji se usude pogledati, ako prežive šok, će prijeći granicu i više se nikada neće osvrnuti.

Oznake: racionalizacijski hrčak, muški hrčak, racionalizacija, beta


- 15:54 - Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 07.04.2012.

Racionalizacijski hrčak

Jedan pojam na koji ćete često naići u igračkim krugovima je "racionalizacijski hrčak", ili po engleski, "rationalization hamster". Naziv dolazi od malenog kola (sličnog onom u vodenici) koje se ugrađuje u kaveze za hrčke kako bi se mali glodavci mogli rekreirati. U prirodi je kola da se, kako hrčak unutra trči, vrti sve brže i brže i tako u beskonačnost. Ili dok ne ispadne.


Hrčci, sa svojim kompaktnim i lakšim tijelima, trpe puno manje posljedica od ljudi od ispadanja iz kola.

Žene, kao spol koji svoje odluke znatno više temelji na emocijama nego muškarci, isto tako se i češće nalaze u stanju potrebe za racionalizacijom. Ako je neka odluka donesena intuitivno, i poslije zbog nje nastala kognitivna disonancija koja izaziva nemir, krivnju ili bol, što je umornom mozgu činiti? Odgovor je racionalizacija. Da budemo pošteni, ovo područje je univerzalno ljudski fenomen, gdje Beta muškarci i/ili bijeli vitezovi ponekad predstavljaju oštru konkurenciju ženama. No Igra se bavi muškim zavođenjem žena, ne bijelih vitezova, i poznavati fenomen racionalizacije kod žena je za muškarce koji nešto žele postići mnogo važnije. Stoga kada u budućnost upotrijebim ovaj izraz, znajte da se odnosi na žene. I mislim prvenstveno na samo-uvjeravanje, ne na puko površno opravdanje u koje subjekt ne vjeruje.

Racionalizacijski hrčak: figurativan izraz za pretežno ženski fenomen beskonačne racionalizacije akcija nekompatibilnih s njenim uvjerenjima, logikom i prijašnjim akcijama.

Racionalizacijski hrčak je izvrsno objašnjenje za efikasnost nekih od najboljih tehnika igre: guraj/vuci, kvalificiranja i distorzije vremena. Među ostalim, istraživanja su pokazala da se racionalizacija događa u svakom slučaju: zbog nejasnih signala se racionaliziraju dodatni razlozi za "upornost i ustrajnost", a zbog eksplicitnog "ne" se racionalizira "kiselo grožđe". Nije ni čudo da je jedan od najsočnijih primjera na ovom blogu bio upravo o kiselom grožđu.

Racionalizacija je kod žena najizraženija u smislu vrijednosti na seksualnom tržištu i odnosa s muškarcima. Optimalno bi bilo objektivno ocijeniti svoju vrijednost i sukladno tome prilagoditi strategiju. No bilo bi teško i pomalo zabrinjavajuće biti objektivan, stoga racionalizacijski hrčak dolazi u pomoć s bojnim povikom ostarjele feministice: "Znam koliko vrijedim! Samopouzdanje je sve što je bitno!"

Neke druge racionalizacije kojih danas ima toliko da bi se moglo utopiti u njima:

Gdje su svi dobri muškarci?
"Ne zanimaju me muškarci koji žele samo anoreksične žene"
"Muškarci se boje samopouzdanih žena koje imaju svoja mišljenja"
"Žene su najljepše u dobi od 33 godine!"
"Ionako nisam htjela ništa ozbiljno!"
"Muškarci vole obline"
"Ljepota je u oku promatrača"
"Samopouzdan muškarac se ne osjeća ugrožen njenim iskustvom."

I naravno, tu je vječna mantra žena koje padaju na kretene i postaju dio njihovog harema:

"On me ne bi nikada prevario, ona je kriva"

U online datingu, racionalizacijski hrčak je zabrinjavajuće aktivan. Možda je to zbog nenadanog susreta s potrebom opisivanja samog sebe (o čemu većina ljudi nikada ne razmišlja i zapravo se slabo poznaje), no svejedno nije nimalo čudno vidjeti ovakve bisere:



"Moja najbolja osobina je ignoriranje realnosti! To me čini kvalificiranom za politiku, odvjetništvo i ljudska prava!"

Neki bi se mogli zapitati zašto s takvom sigurnošću tvrdim da je ženski racionalizacijski hrčak toliko jači od muškoga (kako smo spomenuli, i mnogi muškarci pate od istog fenomena). Budući da su žene biološki vrijedniji spol, teže im je doživjeti neuspjeh, i ta spoznaja bi silno povrijedila njihov ego. Tu stiže u pomoć racionalizacijski hrčak - centrifugirajući obrambenu deluziju - sve za obranu od spoznaje da je žena bila odbijena ili da je kroz loše izbore završila negdje u bespućima seksualnog tržišta.

Oznake: racionalizacijski hrčak, racionalizacija, hrčak, žene


- 14:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 05.10.2011.

Kako se naš um poigrava s nama

"Kapitalna je pogreška teoretizirati prije nego imaš podatke. Nerazumno počinješ svijati činjenice da odgovaraju teorijama, umjesto teorije da odgovaraju činjenicama."
- Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, Skandal u Bohemiji (1891)

Ključna postavka mnogih teorija (ponekad i Igre) je da su ljudi racionalna bića koja djeluju po razumno kako bi ostvarili maksimalnu korist. U stvarnosti, ljudsku vrstu bi se moglo nazvati "sposobnom za racionalnost".
Zbog naših velikih mozgova, sposobni smo za duboke i kreativne analize, no isto tako i za djelovanje isključivo po instinktu vezanim za gene i biološke nagone. No kada se dogodi takav slučaj, "racionalni" mozak se ne može jednostavno isključiti i prestati funkcionirati dok nas ne vodi na takav način. U nedostatku logičnih motiva i objašnjenja, stoga ih stvara sam kako bi se djelovanje prilagodilo s objašnjenjem. Ovo se naziva "obrambenim mehanizmima psihe".


Prikaz Freudovog odnosa svijesti i podsvijesti

Da se razumijemo, obrambeni mehanizmi psihe nisu nešto nužno loše. To je alat kojim se branimo od boli, razočaranja i tragedija. Dok smo pod njegovim štitom, možemo skupljati snagu za trenutak kada će problemi postati preveliki da bi se obrambeni mehanizmi mogli nositi s njima. U tom trenutku se s problemima suočavamo, a njih šaljemo na odmor.

Obrambeni mehanizmi, uz sve svoje koristi, su neprijatelji učenja na greškama i iskrenog samo-ispitivanja. Obrane postaju nezgodne u trenutku kada prijeđu svoje granice i počnu stvarati dodatne probleme same zbog sebe. Ponašanje postaje automatizirano, s obranom kao prvim odgovorom na sve negativno što nam se može dogoditi, a nerazumnu količinu psihičke energije trošimo na održavanje obrane umjesto rješavanje problema.To vodi beskonačnom nastavku ciklusa, novim problemima od kojih se treba braniti, itd.

Neke vrste obrambenih mehanizama, s primjerima iz ljubavnog života:

Premještanje: premještanje neugodnog osjećaja u drugi kontektst. Npr., naljutio nas je šef na poslu, ali ne možemo se svađati s njim jer ćemo dobiti otkaz, zato idemo doma i istresamo se na partneru/djeci. Ili obrnuto.
Primjer: "Zašto si danas i ti takav prema meni?"

Sublimacija: pretvaranje neugodnog osjećaja u drugi, korisniji oblik - zdrava vrsta premještanja. Naljutio nas je šef na poslu pa idemo u teretanu i tamo lupamo po vrećama. Netko je izgubio dijete u prometnoj nesreći i pokreće kampanju za prava djece u prometu.
Primjer: Živcira me partner/ica pa pišem blog o tome kako riješiti probleme s njim.

Racionalizacija: najpoznatija vrsta obrambenog mehanizma, poznata i kao "kiselo grožđe". U poznatoj Ezopovoj basni, lisica je vidjela grožđe na grani i htjela ga pojesti, ali bilo je previsoko, i kada je shvatila da ga ne može doseći, otišla je s riječima: "Glupo grožđe! Ne treba mi, vjerojatno je ionako kiselo."

Nepoželjne događaje se retroaktivno objašnjava kroz racionalna ali lažna objašnjenja kako bi subjekt i od sebe i od drugih skrio istinske uzroke, makar oni bili i sasvim slučajni. Do racionalizacije dolazi kada ljudi otkriju da su njihove akcije i njihove riječi ili uvjerenja različiti, pojava koja se naziva kognitivni nesklad. Budući da kognitivni nesklad uključuje i osjećaje krivnje i žaljenja, racionalizacijom se te osjećaje blokira.
Primjeri: "Jednostavno se dogodilo."
"Nisam je prevario, naša veza je ionako već završavala."
"Udala sam se za nasilnika, ali svejedno ću ostati s njim jer je dobar čovjek."
Distorzija vremena.


Nikada ne podcjenjujte ogromnu moć racionalizacije. Kao najčešćem obrambenom mehanizmu, "kiselom grožđu" su podložni čak i ljudi s amnezijom. Da, dobro ste pročitali. Čak i onaj tko se uopće ne sjeća izbora koji je napravio će ga poslije opravdavati.



Negacija: najjednostavnija vrsta obrane. Subjekt negira sve činjenice koje mu ne odgovaraju.
Primjer: "Vidio sam je da se ljubi s drugim, ali to je bilo samo jer je njemu bio rođendan."
"Moj muž spava zagrljen s golim mladim ženama u istom krevetu, ali to je samo zato što im želi pomoći da isprave leđa." (ne, ovo nije izmišljeno. Hint: Gandhi)


Represija/supresija: uništavanje sjećanja. Sjećanje se može eliminirati nekim mentalnim tehnikama, poput hipnoze. Problem je u tome što to uklanja sjećanje iz trenutnih misli, no ne iz podsvijesti, zbog čega postaje još moćnije i više utječe na naš život nego da smo se sa sjećanjem suočili, makar to značilo par sati/dana intenzivne boli.
Primjer: ljudi koji se poslije teškog prekida upute na neoprezni niz seksualnih avantura, istog trenutka skaču u novu vezu samo da ne budu sami, etc. Ironično, to samo produbljuje problem.

Hipoteza pravednog svijeta: tendencija ljudi da vjeruju da je svijet u osnovi pravedan i da se neobjašnjive nepravde mogu objasniti racionalnim razlozima, ili "sve se događa s razlogom". Znanstvenici su ispitanicima prepričali priču o interakciji muškarca i žene. Priča je bila sasvim identična osim kraja, kada je u jednoj varijaciji priče muškarac silovao ženu, a u drugoj je zaprosio. Subjekti oba spola su se velikom većinom složili da je ženino (identično) ponašanje kroz priču dovelo do tog (različitog) rezultata.

Hipoteza pravednog svijeta ima veze s našim vlastitim osjećajem sigurnosti. Čovjek koji je u kontroli nad vlastitim životom se u pravilu osjeća sretnije od onoga tko nije. Stoga naknadno pronalaženje uzroka pomaže da se stvori osjećaj neranjivosti: recimo, teorija da se plaćena ubojstva događaju samo ljudima koji su bili u sumnjivim poslovima. Ako potencijalna žrtva izbjegava neprikladno ponašanje, sigurna je da joj se to nikada neće dogoditi i manje je ranjiva.
Primjer: "Marijanin muž je zaslužio da ga Marijana prevari jer je možda i on nju varao kao pomorac."

Također usko povezano s vrlo raširenim Jednoitisom, gdje subjekt krivi sebe za tuđe propuste i želi se promijeniti kako bi se riješio neke umišljene mane.

Oznake: racionalizacija, racionalizacijski hrčak, filozofija, znanost


- 12:36 - Komentari (22) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.09.2011.

Beta Brother: Suprug Marijane Čvrljak odrekao se onoga što mu pripada

Pisao sam današnji post kada mi je skrenula pozornost ova lokva povraćevine objavljena danas u novinama i na portalima. Ivan Čvrljak, suprug Marijane Čvrljak koja ga je prevarila s "Nemešom" u vrlo popularnom showu Big Brother, danas je s njom potpisao sporazumni razvod.

Razlog rastave braka između Marijane i Ivana Čvrljka je Marijanina prevara muža s Nikolom Nemeševićem, s kojim je vodila ljubav pred kamerama te nastavila vezu nakon šoua. Marijana i Nemeš ne skrivaju koliko su zaljubljeni te su si nedavno tetovirali rečenicu 'Ne žalim ni za čim.' (...)


Shit happens.

Nakon što je nedavno objavljena informacija kako je pobjednica šoua Big Brother, Marijana Čvrljak, potpisala sporazumnu rastavu braka od supruga Ivana Čvrljka, postavilo se pitanje kako će bivši bračni par podijeliti imovinu, pogotovo onih 775 tisuća kuna koje je Marijana osvojila pobjedom u Big Brotheru.

Kako donosi Slobodna Dalmacija, Marijanin bivši suprug Ivan Čvrljak pristao je da njihova kći živi sa svojom majkom Marijanom, uz uvjet da je on može viđati kada god poželi (haha, nadaj se, op.prev.). Osim toga, bivši bračni par se i dogovorio oko podjele imovine, a Ivan Čvrljak je Marijani izašao u susret.

Tako se Ivan Čvrljak, u korist kćeri Korine (da, to će joj sigurno pomoći da odraste u krasnu i stabilnu osobu, op.prev.), odrekao onoga što mu pripada po zakonu, odnosno, polovice iznosa od 775 tisuća kuna koji je Marijana osvojila pobjedom u Big Brotheru, a uvjet je da Marijana za te novce kupi stan u kojem će živjeti s kćeri (kako mala ne bi propustila priliku vidjeti tko je taj tip koji joj guzi mamu, op.prev.). Osim toga, Ivan Čvrljak je pristao i plaćati predviđeni iznos alimentacije (zašto ako je ona poslije nagrade bogatija od njega, op.prev.), piše Slobodna Dalmacija.

Da se razumijemo, nemam ništa osim suosjećanja za bilo kojeg muškarca ili ženu koji vjeruju nekome i dožive prijevaru. Za takve imam svaku simpatiju. Uz sve moguće mehanizme filtriranja, naletiti na nekoga tko će te prevariti (pa čak se i oženiti takvom osobom) se jednostavno događa.

Razvod je gadna stvar i sigurno jedan od najbrutalnijih događaja koji mogu ikoga snaći. Ali ako je igdje postojao slučaj gdje je prevareni mogao otići s malo dostojanstva, to je bio ovaj. Nije je morao zasluženo oguliti (iako bi to bilo sasvim opravdano, s obzirom na to da je ona skrivila razvod), ali mogao se barem zadržati na nekoj razumnoj jednakosti. Ako se pri razvodu rješava stvari po principu jednakosti, neka dođe do nekog kompromisa. Ovdje nema kompromisa. Umjesto toga, tko zna zašto, izabrao je kleknuti i naguziti se. Daje vrlo loš primjer i, osim toga, vrlo je upitno da je cijela stvar "u najboljem interesu djeteta".

Čini vam se da je ovo zapravo pošten slučaj u kojemu se prevareni muž ponio herojski? Pokušajte zamisliti obrnutu situaciju - u kojoj je muž prevario ženu, i nakon toga mu ona predaje dijete, plaća alimentaciju i odriče se bilo čega iz njegove nedavne zarade. Pakao bi se prosuo na zemlju. Kako bi to izgledalo, pogledajte u ovoj parodiji.

Moja reakcija:


Molim jedan veliki pljesak za Betu godine!

Oznake: beta, varanje, brak, razvod, muški hrčak, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta, Vijesti


- 13:07 - Komentari (26) - Isprintaj - #

utorak, 06.09.2011.

Probijanje barijere privlačnosti

Prolazak ljepote je tragičan događaj. Polagani pad u seksualnu irelevantnost boli, i iako može biti ublažen svim lijepim stvarima koje ostaju (djeca, desetljeća povezivanja s pravim partnerom - ono što nazivamo ljubav, itd.), u nekim aspektima je sadistička šala prirode. Kao lopov pod okriljem noći, prikrada se, prikrada, jedne noći odeš na spavanje, i sljedeće jutro ti je nestala cijela životna ušteđevina iz skrivenog sefa. Probijena je barijera privlačnosti.

Sinead O'Connor, pjevačica dječačkog izgleda, koje se neki sjećaju po skandalu na Saturday Night Liveu 1992., kada je poderala sliku Pape vičući "Ovo je pravi neprijatelj!" i stekla globalnu popularnost, probila je barijeru silnije od Concorda nad Atlantikom. Pogledajmo stanje onda i sada:



Neki od vas će se zapitati zašto mučim jadnu ženu koja je pretrpila promjenu na slikama i ne treba joj još patnje. Nikada ne odabirem temu bez pažljivog razmatranja, koje je u ovom slučaju dovelo i do Sineadinog bloga. Ukratko, na internetu jadikuje o nepostojanju svog seksualnog života i traži muškarca koji će je spasiti. I to je u redu. Mnogo nas, i starih i mladih, traži partnera na internetu. Koja je onda kvaka?

I dalje postavlja kriterije za svog budućeg odabranika.

"Čula sam za ženu u SAD-u koja svakodnevno masturbira sa svojim kamionom. Moja shit-uacija je, gledano po seksu i nježnosti, tako loša da nepomični objekti počinju izgledati jednako dobro kao i neprikladni ili zauzeti muškarci i neprikladno voće i povrće. Kažem vam, ovi krumpiri se u usporedbi čine dobri."

Ne treba ni reći da moja karijera čini teškim pronaći muškarca kojemu se sviđam samo zato što voli moju (legendarnu) guzu. Pa ipak sam na vrhuncu svoje seksualnosti, prelijepa, i, u svakom slučaju previše lijepa da bi živjela kao redovnica. To je VRLO depresivno."

Na vrhuncu svoje seksualnosti? Prelijepa? Ako je to istina, ja sam George Clooney. Ali kao što sam već rekao, istinski žalim svako protjecanje ljepote. To jest depresivno. Ono što nije depresivno, već neugodno, je deluzija koja, nažalost, često dolazi u paketu, barem u našem modernom društvu.

"I tako je poduzela neke akcije, ali O'Connor ne traži baš bilo kojeg muškarca. Određenije, njeni uvjeti su:

- Mora biti ne mlađi od 44
- Mora živjeti u Irskoj
- Ne smije se zvati Brian ili Nigel
- Mora biti zaposlen. Nisam probirljiva u kojem području, ali komunalci se ne trebaju prijavljivati
- Volim dlakave muškarce, tako da se nabildani i depilirani ne trebaju prijavljivati
- Bez gela za kosu
- Ne koristi fen
- Ne boja kosu
- Bradica: o ovome nema pregovora. Bilo kakvo uklanjanje bradice bi me uznemirilo.
- Bez after-shavea
- Mora biti "mazan". Ne samo wham-bam.
- Mora biti wham-bam.
- Mora voljeti svoju majku.
- Mora voljeti svoju bivšu i majku njegove djece
- Mora živjeti sam."

Ajme meni. Pitam se, je li se dražesna Sinead nedavno pogledala u ogledalo? Nije u nikakvoj poziciji da postavlja desetke uvjeta, dapače da postavlja itijedan uvjet. Trebala bi biti presretna ako bi pronašla ikoga, i to samo za wham-bam. Kada izgledaš manje kao Sinead 1994., a više kao Sinead 2010., potrebno je ozbiljno razmotriti svoje prioritete. Potrebno je shvatiti da svijet neće kleknuti i naguziti se samo zato što netko tvrdi da tako treba biti, i da muškarci koje želi neće misliti da je privlačna zato što ona smatra da je privlačna.

Možda inzistiranje na standardima daje nekakvu vrstu psihološkog zadovoljstva, no u stvarnosti je samo put u vječni celibat i samoću. Grubo rečeno, njen muškarac iz snova ne samo da neće tako gledati na nju, već će biti za njega nevidljiva. Smijat će joj se dok ne gleda. Da, za nekoga je ona vjerojatno idealan partner, ali taj netko sigurno ne ispunjava ni dio navedenih uvjeta. Može li inzistiranje na vlastitoj vrijednosti prisiliti nekoga da bude s tobom? I za muškarce i za žene, odgovor je jednak: NE.

Upravo je ova vrsta konstantne, agresivne deluzije među vrlo-loše-ostarenom populacijom, debeljucama, istrošenim i ostalima, ono što me potiče da izgovorim neke neugodne istine. Ovo je klaunovski show koji služi kao izvrstan primjer svega onoga što ne treba raditi. Za neku mlađu, ljepšu, razumniju i osjetljiviju, koja je na rubu nekakve velike odluke i pita se što bi moglo biti s njom u budućnosti, čitanje takvih deluzija svaki dan u novinama magazinima, na news portalima, moglo bi biti upravo to što će je gurnuti u istom smjeru. na isti način kao što će muškarca gurnuti savjeti "samo budi svoj". Ovo je gotovo humanitarno djelovanje. Zapeli smo u razmaženoj "ja-to-zaslužujem", destruktivnoj kulturi osjećanja dobro pod svaku cijenu, gdje se realnost fotošopira, otvorenost izbjegava, a deluzija potiče, od politike pa do ljubavi i seksa.

Da se vratimo privlačnosti. Pravo vrijeme za ženu da postavlja velike, (ne)razumne zahjeve od partnera je kada je mlada, lijepa, vitka i ugodne osobnosti. Neke od ovih komponenti su međusobno povezane (mladost i ljepota), neke nisu. Ako je u svemu suprotan slučaj, logično je da će morati spustiti kriterije. Čak i tada, to je teško prodati. Sinead se nalazi u vjerojatno najgoroj mogućoj poziciji: nju privlače utjecajni, bogati muškarci, stoga logično smatra da će muškarci biti privučeni njoj koja ima utjecaj i bogatstvo. U stvarnosti je zaboravljena i izgurana na stranu. Vrišti i inzistira, ali stvarnost se odbija pomaknuti.

Ovaj slučaj je pogotovo tragičan zato što žene stvarno mogu lijepo i graciozno ostariti. Mnogo je komentator(ic)a ovo spomenulo, i to je istina. Žene mogu i još daleko u starosti mogu ostati privlačne i da, lijepe, bilo to u očima svih bilo to u očima jednog partnera. Više o tome drugi put.

Postaje još i bolje:

"Bilo koji muškarac kojeg ću razmatrati MORA voljeti analno... dopustite da sada odvojim trenutak i kažem, da, on mora reći "radim analno", i bila bi vrlo nesretna ako analno ne bi bilo na meniju, uz sve ostalo. Zato ako ne volite "nezgodno smeđe", nemojte se prijavljivati..."


Kao i bilo kojeg muškarca s opcijama, ovo me ne bi baš privuklo. Ewww! "Analno" smatram privlačnim ali ničim posebnim, svakako ne fetišem o kojem (tako barem svi kažu?) muškarci sanjaju. No kada mislim o užicima analnog seksa, mislim na lijepu mladu curu, čiji svileni, čvrsti "stražnji ulaz" potajno otkrivam. Ne o smrdljivom, mračnom tunelu kroz koji se probijam zato što sam na to prisiljen. Da me privlači takav doživljaj, posjetio bi močvaru.

Možda Sinead ipak ne živi u 100%-noj deluziji. Čak i u svemu ovome, ponekad se probija tračak razuma.

"Napomene:
- Mora biti dovoljno slijep da misli da sam prekrasna
- ... vatrogasci, ragbijaši i Robert Downey-Junior će dobiti posebno razmatranje. Kao što će i bilo tko tko se javi."


Rekao sam vam.

Oznake: racionalizacijski hrčak, celebrity, priče sa seksualnog tržišta


- 09:28 - Komentari (45) - Isprintaj - #

utorak, 26.07.2011.

Loši ljubavni savjeti

Postoje tri vrste ljubavnih savjeta: dobri, praktični savjeti (u koje ubrajam i svoje belj ), zatim irelevantni savjeti (uvijek plati na spoju, čekaj X dana prije nego nazoveš itd.), i loši savjeti.

Loši savjeti su svugdje. U novinama, kolumnama, časopisima. Na televiziji, radiju, internetu (mogao bih sad linkati tisuća primjera, ali na primjer). U krugu obitelji i prijatelja, u tračanju na poslu i u klubovima. Gdje god se čovjek okrene, zasut je masom bijelog šuma koji čine bezvezni savjeti, ili bombardiran štetnim uputama i ispiranjem mozga od kojeg se sastoji dobar dio javnog mnijenja.
U slučaju muško-ženskih odnosa, šteta koja može nastati je ogromna - prvo za muškarce, koji slijedeći te savjete doživljavaju neuspjeh u ljubavnom životu, a zatim i za žene, kojima nisu privlačni muškarci koji slijede takve upute, iako društvo tvrdi da bi trebali biti.

Svih tih savjeta ima previše za individualnu analizu, tako da ću se danas pozabaviti jednim od najčešćih i najštetnijih:
"Samo budi svoj."
(tkđ. "Ono si što jesi")

Na površini ovaj savjet djeluje u redu, no ispod se krije nekoliko zabluda. Kao prvo, ljudi su rijetko "svoji". Svatko se drukčije ponaša u različitim okolnostima, od obitelji, šire obitelji, posla, partnera, intervjua i ulice, i to nije laganje, već nešto prirodno. Osim toga, ljudi se mijenjaju. Mnogo osobne patnje dolazi iz neprihvaćanja temeljne filozofije budizma - da je čovjekov duh neka točka u nekom trenutku. Odbijanje osobne promjene i držanje rigidne definicije "sebe" (ili definicije koju nam je netko nametnuo) je put u patnju.

Kao drugo, "samo budi svoj" je apsolutno nekoristan savjet. Ne znači ništa i nije ni precizan ni primjenjiv. Oni koji ga daju su najčešće ljudi koji jednostavno ne znaju što bi konstruktivno rekli o nekom (u ovom slučaju ljubavnom) problemu i kroz njega prikrivaju vlastito neznanje. A kako se samo čovjek osjeća pametno kad nekome kaže "samo budi svoj", kao da je to o čemu ga se pita trivijalnost koju svaka budala zna riješiti!

Ako ti netko kaže "samo budi svoj" ili "ono si što jesi", možeš uvijek reći ovako nešto: "Cijeli život sam svoj/a i to me nije odvelo nikamo - ne mogu naći nikoga i već godinama nisam bio/la barem na spoju s nekim."
Tu će te vjerojatno dočekati sljedeći pametni odgovor: "Samo se strpi, i s vremenom ćeš naći nekoga tko je dobar za tebe." I naravno, moj najdraži - "Ako ne uspije između vas, nije bilo ni suđeno."

Ono si što jesi + Strpljenje + Nada = SRANJE



Od kakve pomoći takvi savjeti mogu biti nekome tko očito nešto radi pogrešno, ali nema pojma što je to? Problem nije samo što ne mogu biti od pomoći, već i to što su destruktivne prirode. Služe kao zgodan izgovor za ne raditi ništa. Zgodan izgovor da sam sjedi doma, pije pivo i gleda TV... jer naposljetku, on je "takav". Sprječavaju osobu s problemom da poduzme nešto da ga riješi, da nauči nešto korisno o suprotnom spolu i poboljša se - jer umjesto poboljšanja, ti savjeti potiču lijenost.

Samo-poboljšanje nije lagana stvar. Pogledaj samo arhivu na desno. Trebali bi sati da se pročita sve, a jednog dana će trebati dani i tjedni. Zatim to treba razumjeti, naučiti, isprobati. To traži vrijeme, volju i rad. Ne možeš se promijeniti preko noći. Je li Lance Armstrong postao najveći biciklist svijeta kroz "samo budi svoj"? Je li nakon što je prebolio rak rekao "OK, biciklizam nije za mene... bolje da se strpim i s vremenom ću shvatiti što mogu raditi?"
Ne! Vratio se doma i vježbao do besvijesti.

Ovo se odnosi prvenstveno na muškarce - žene su u prosjeku malo aktivnije u traženju savjeta (pogledajte samo Cosmo, Teen, portale...). Nažalost, ne ide im na ruku što je većina tih savjeta i dalje smeće, i to što imaju nešto manje kontrole nad svojom seksualnom privlačnošću nego muškarci.

Oznake: interna igra, savjeti, racionalizacijski hrčak, beta


- 11:02 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu