Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 29.08.2016.

Daj pare, al' ne tako da se zovu pare!

"Lajla! Kasnimo na avion! Lajla!"

"Evo me Tanja! Samo trenutak!" viknula je Lajla svojoj nestrpljivoj prijateljici. Gdje li je samo stavila svoju plavu torbicu s ružem, dezodoransom i maskarom? Ah da, tamo je pored četkice za zube - kvragu, ni to još nije spakirano! Trpajući je u torbu za ručnu prtljagu, donekle ju je umirila činjenica da su joj barem laptop i papiri za doktorat već u glavnom kovčegu i sasvim sigurno neće ostati bez njih.



"Lajlaaaaaa! Požuri! Taksi je već tu!" Tanja se derala sa stubišta.

Projurila je pored svoje mačke Lily, zamalo je pregazivši kuferom na kotače, zalupila blindo vrata i pojurila dolje. Avantura počinje!

Lajla Alfinović bila je uspješna mlada pripravnica na Institutu za rodna istraživanja Sarajevo i prvo-diplomirana u svojoj generaciji na odsjeku Rodnih i seksualnih studija u sklopu susjednog Centra za internacionalne interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (CIIPS). Njen magistarski rad "Tradicija otkupa mlade u ruralnoj Bosni i Hercegovini kao oblik omaložavanja i zlostavljanja žena", proglašen najutjecajnijim znanstvenim radom 2013. godine, stekao je toliki publicitet da su o njemu pisale sve regionalne novine, od Avaza i Blica pa sve do Jutarnjeg i Dela. Mlada znanstvenica s već tako razvijenom karijerom mogla bi daleko dogurati, brujali su svi članci, možda čak i do visoke pozicije u sklopu Ujedinjenih naroda.

Jednog dana, možda će upravo njen rad biti zaslužan za izumiranje zastarjelih, patrijarhalnih običaja koji priječe BiH i Balkan općenito u pridruživanju društvu razvijenih država. Običaja koji sitnim ali preciznim detaljima podsjećaju na činjenicu da brak u očima šovinističkog društva predstavlja običnu trgovinu, a ne emocionalnu, seksualnu i prvenstveno ljudsku zajednicu dvoje pojedinaca bez obzira na njihov spol i seksualnu orijentaciju.

"Na aerodrom cure? Kamo letite?" pitao je vozač taksija, debeljuškasti srednjovječan muškarac s crnim brkovima, ukrcavajući kufere u prtljažnik.

"Dubai!" odgovorile su jednoglasno i zahihotale se. "Ne možemo dočekati!" dodala je Lajla smješkajući se. "Sanjamo o tome već godinama."

"Super ćete se provesti," vozač je kimao glavom. "Svi koji odu tamo se vraćaju s pričama kako se nikad nisu toliko zabavili i odmorili."

"Pa da, iako se ne mogu previše zabavljati... moram usput raditi na svom doktoratu," napomenula je Lajla.

"O, već si na doktoratu! Čestitam, čestitam. A što studiraš?"

"Rodne studije."

"Hm, nisam čuo za to. O čemu se tu radi?"

"Istražujemo utjecaj kulture na muškarce i žene i kako osloboditi žene od patrijarhalnih tradicija i ostalih štetnih pojava u društvu. Na primjer, moj doktorat ima temu 'Tradicija miraza na području Hrvatske i Srbije kao oblik zlostavljanja žena.' Istražujem povezanost između kulturnih običaja vezanih za miraz i zlostavljanja i diskriminacije općenito. Manje više kako je patrijarhalna kultura ispreplela novac kroz intimne odnose muškaraca i žena kako bi učinila žene manje vrijednima i ili ih ograničila."

"Ahhhhhh.... zvuči zanimljivo," rekao je vozač nakon poduže stanke. Iz njegovog tona je dobila dojam da on tu temu ne shvaća ozbiljno. Takav čovjek ne zaslužuje napojnicu! Vozač bi se trebao barem pretvarati da mu je stalo do toga, bilo zbog toga što su one njegovi korisnici bilo zbog toga što bi svatko normalan trebao biti zabrinut zbog raširenog zlostavljanja žena.

"Nadam se da nećeš previše raditi," rekla joj je Tanja uz namigivanje, naglo prekinuvši tu nit razgovora. "Idemo se tamo prvenstveno zabaviti u toj predivnoj zemlji i upoznati njihovu kulturu!"

Lajla se nasmiješila, izvadila mobitel i krenula pisati post na Facebooku. Bit će im super i cijeli svijet će znati za to.






"Večeras idemo u Club Diamond! Ne mogu dočekati!" uzbuđeno je čavrljala Tanja, vrpoljivši se po ogromnom krevetu u hotelu s 4 zvjezdice. Kakav pogled! Kakva udobnost! Kakav život sa stilom!

"Pa...." Lajla nije bila toliko entuzijastična. "Ja imam problem."

"Pa kakav problem," rekla je Tanja. "Put nam je za sada prekrasan, i ovaj disko će sigurno biti slasan."

"Nemam para," skrušeno je rekla Lajla. "Mladen mi nije uplatio alimentaciju."

"Gad."

"Da."

"Pa koliko već kasni?" pitala je Tanja. "To je nedopustivo. A tvoja mala, što je s njom?"

"Ostavila sam je mojoj mami," rekla je Lajla. "Ali to naravno nije izgovor... računala sam na te pare. Ne znam kako ćemo ići vani kad nemam skoro ništa sa sobom. A ne mogu plaćati svojom HamsterCard karticom jer sam već stavila karte i hotel na nju, ispeglana je do kraja."

"Ma ne brini ništa, ja ću ti posuditi," velikodušno je ponudila Tanja. Nakon trenutka tišine, sjetila se još nečega: "Uostalom, sigurno će biti puno zgodnih dečkiju iz Dubaija koji će nam plaćati pića." Misli su joj odlutale na onog zgodnog arapskog manekena kojeg je neki dan vidjela u Cosmu.

Lajla se nasmijala. "Ma da, brinem se bez razloga. Ovo će biti super noć! Ali svejedno, moram prije nego odemo poslati e-mail i Mladenu i pravobraniteljici za djecu. Treba ga pritisnuti da me ne ostavlja na cjedilu s financijama kao sada." Možda između tuširanja i šminkanja stigne sastaviti nešto...






"Ovo je preludo!" derala se Lajla iz petinh žila, drmajući svaki dijelić tijela u ritmu "You're Sexy And You Know It" na 110 dB. "Toooooooo!" Klub Diamond je u svakom pogledu ispunio njena očekivanja. A možda je pomogao i dim marihuane koji je skupila s nekog pladnja koji su kružili po klubu. Posljednji put kada je probala travu je bilo još na preddiplomskom studiju, i sada joj je baš dobro došlo. Uostalom, tko će saznati za to? "Tanja, ovo je super!" zavrištala je.
"Ne čujem te!" viknula je Tanja pored nje, ignorirajući besprijekorno odjevenog Indijca srednjih godina koji joj je nešto govorio na drugo uho. "Haha vidi ovog debila! Ne odustaje!"
"Da, baš je uporan!" viknula je Lajla.
"Što?"
"Baš je uporan?"
"Ne čujem teeeeeee," nastavila se derati Tanja, već pomalo pripita od svog drugog koktela no dovoljno svjesna da odgurne udvarača od sebe i nastavi plesati sama.

Inače bi Lajla, nenavikla na to da je netko ignorira makar i nenamjerno, nastavila pokušavati doći do Tanje, no njenu pažnju je naglo privukao zgodan mladi Arapin u savršenom odijelu. Uhvatila je njegov pogled i nasmiješila se.

"Zdravo gospođice!" rekao je savršenim britanskim naglaskom. "Izgledate kao da se zabavljate najbolje u cijelom klubu." Stao je na trenutak kako bi je odmjerio predivnim očima boje uglja.



"Da! Da! Er.... ja sam Lajla," rekla je, osjećavši se pomalo ošamućeno. Bože, što to ona brblja? Ovaj tip je izgledao kao utjelovljenje svake njene fantazije i jedva se suspregnula da se ne oblizne od iščekivanja. Povukla je dolje rub svoje minice kako se ne bi doimala previše lakom i pričekala da on kaže još štogod.
"Ja sam Ali Ibn-Rashid," rekao je zgodni stranac. "Prijatelji me zovu Alex."
"Drago mi je," rekla je Lajla i odmahnula glavom. Njena svježe oprana i tretirana kosa je zavijorila zrakom poput zastave. "Živiš li ovdje?"
"Napola si pogodila," odgovorio je Alex. "Živim u Engleskoj ali moja obitelj je odavde. Trenutno sam doma samo zbog posla."
"Čime se baviš?"
"Ja sam astronaut," rekao je i namignuo joj.
"Hahaha. Stvarno?" uprla je ona, sada još više znatiželjna.
"Naravno da ne! Radim kao konzultant."
Sasvim očekivano, pomislila je. Mora da je nešto vezano za naftu ili arhitekturu. Wow, koji zanimljiv tip! Mora da se na tom poslu nagledao cijeloga svijeta. A kako je samo zgodan!
"Dakle Lajla, što ti radiš večeras?"
"Pa... ništa posebno," rekla je ona. "Tu sam s prijateljicom. Zašto?"
"Imam stan u Burj Khalifi. Dođi da vidiš pogled odatle."
"Wow!" ta činjenica ju je toliko osupnula da je sasvim zanemarila drski prijedlog na koji bi inače opalila nekome šamarčinu. "Pa...."
"Ako si zauzeta, nema problema," Alex se na trenutak okrenuo i pogledao na sat.
"Ne ne, samo... inače ne radim takve stvari."
"Stvari?" pogledao ju je svojim preslatkim očima.
"Pa znaš, ići u nečiji stan istu večer." Zacrvenila se, obećavši si da neće (opet) spavati s nekim koga je tek upoznala. Može on biti zgodan koliko hoće, ali i ona mora držati do sebe.
"Haha, bez brige. Nemam nikakve podmukle namjere. Samo pogled s balkona, ništa posebno," rekao je on kao da se radi u nečemu najnormalnijem na svijetu. "Hajde. Moj auto je vani."
Namignula je Tanji koja je bila previše zauzeta razgovorom s nekim američkim turistom da bi je uopće primjetila te se upustila u istinsku avanturu. Objavila je selfie na Instagramu kako bi svi znali da se zabavlja kao nikada u životu. Pa da krenemo!






"Wow! Nisi pretjerivao! Pogled je stvarno čaroban," uzdahnula je Lajla, udobno smještena u Alexov zagrljaj na balkonu na 121. katu. Pustinjska noć je bila neočekivano hladna i prirodno joj je došla toplina njegove mišićave ruke. Uzdignula je glavu prema njemu i nasmiješila mu se. "Hvala ti na ovome," rekla je. U glavi je osjećala tihi šapat šampanjca koji joj je natočio, koji ju je poticao na nestašnost zajedno s jointom koji je popušila u klubu. A zašto se i ne prepustiti? Ovakva noć je jednom u životu.

Alex je samo blago podigao obrve i zatim nagnuo glavu prema njoj. Usne su im se susrele, pune topline u hladnoj noći Dubaija. Pomilovala je njegovo lice i počela ga snažnije ljubiti, prepustivši se osjećaju. Osjećaj je bio čaroban upravo kako je i znala da će biti. Rastapala se pod njegovim usnama.

Ljubili su se i blago mazili nekoliko minuta kada je Alex polako odmaknuo svoju glavu i značajno je pogledao.
"Što je?"
"Lajla, ti si predivna ali... bojim se da nisam bio sasvim iskren prema tebi."
Kroz toplu izmaglicu je jedva shvatila da postoji nekakav problem. Zatresla je glavom kako bi se pribrala kada joj je odjednom došlo do misli na što Alex cilja. "Znam. Oženjen si," rekla je snuždeno.
Alex se grohotom nasmijao. "Neeeeeeee! Zar izgledam tako? Naravno da nisam oženjen!" pomilovao ju je po kosi.
"Ali što je onda?"
Alex ju je opet poljubio. "Htio sam te dovesti ovamo jer mi se jako sviđaš," rekao je. "Ali i zato što bih ti htio nešto ponuditi. Posao."
Lajla se zamislila, ili pokušala približiti zamišljenosti koliko su joj dopuštali hormoni, šampanjac i trava. "Posao? Ovdje u Dubaiju? Ali ja ne živim tu. Moram se vratiti doma, u Bosnu."
"Ne, ne ne. Posao koji možeš raditi od bilo kamo," rekao je Alex, i dalje je državši u zagrljaju kao da pričaju o nečemu najsvakodnevnijem. "Vrlo jednostavan posao. Vidiš, ja sam konzultant za mnoge tvrtke, pa tako i jednu manekensku agenciju, Khalifa Crown, koja ima urede po cijelome svijetu. Nisam nikada upoznao nekoga poput tebe, Lajla. Mislim da imaš velikog potencijala. Mogla bi zaraditi milijune."



Zacrvenila se ali osjetila i ponesenom pomisli na manekensku karijeru. "Što bi trebala raditi?"
"Tvoj posao bi bio poziranje za najnovije odjevne stilove, magazine, filmove i sl." objasnio je. "Naravno, morala bi prvo obaviti audiciju ovdje u Dubaiju."
Unatoč zamagljenosti, Lajli se počela paliti nekakva lampica. "Što podrazumijeva ta audicija?"
"Audicija traje samo nekoliko sati i bit će ti plaćena u gotovini. Trebala bi pozirati i pokazati da imaš u sebi tu senzualnost zbog koje sam ti večeras pristupio. Samo se iskaži i posao je tvoj."
"Iskaži... misliš... trebala bi spavati s nekim," rekla je povrijeđeno. "S tobom?"
"I još nekoliko mojih prijatelja koji vode tvrtku. Ne brini, bit će ti zabavno i nitko neće raditi ništa što ti se ne sviđa."
Lajla se pokušala pribrati. "Ne znam... ne sviđa mi se ta ideja. Nisam nikada spavala s više muškaraca odjednom. Ovo djeluje kao neka prijevara," rekla je i izmaknula se iz njegovog zagrljaja. Zgrabila je svoju torbicu, premišljavši se bi li trebala otići.
"Jesi li sigurna? Plaća je trideset tisuća dolara u gotovini," rekao je Alex.
Lajla je zastala kao gromom ošinuta. "Jesi li rekao trideset tisuća dolara. Godišnje?"
"Ne, naravno da ne. Pa to bi bilo premalo."
"Mjesečno?"
"Ne, samo za audiciju. Poslije možeš zaraditi daleko više."
Od samog iznosa joj se zavrtjelo u glavi. Trideset tisuća dolara! Pa to je preko pedeset tisuća maraka!
"Ne bih te htio prisiljavati ni na što," nježno je rekao Alex. "Samo zapamti da glavna nagrada ovog posla nije novac, nego veze i mogućnosti koje ti otvara. Ali ako te to ne zanima, onda nemoj prihvatiti."

U normalnim okolnostima, Lajla bi možda razmotrila zašto je taj posao toliko dobar i zašto vrijedi stotinu puta više nego u slučaju neke dame noći bilo gdje u svijetu. Možda bi razmotrila je li njen dug na kreditnoj kartici u iznosu od tri tisuće maraka vrijedan štednje i odricanja kako bi ga otplatila na neki drugi način. Ali već je bila opijena šampanjcem i travom, osjećala se napaljeno i najvažnije od svega bila je na čarobnom odmoru na nevjerojatnom mjestu. Gdje nitko nikada neće saznati. Samo par sati u kojima će ionako uživati i njen život je zauvijek uljepšan. To je prilika koju ne smije propustiti. Kroz misli joj je proletio i njen bivši muž Mladen i njegovo odugovlačenje s pišljivih tristo maraka alimentacije mjesečno. Sad će mu pokazati da ne treba ni njega ni njegove smrdljive pare koje mora izvlačiti sudskim putem!

Pogledala je Alexa i pružila mu ruku. "Može."






Potpisala je par papira s arapskim memorandumima i velikim naslovom "Khalifa Crown - International Talent Placement Corp. Dubai" i po Alexovim uputama se uputila u golemu kupaonicu istuširati. Nakon što se osušila, ostavila je odjeću na polici od čiste ebanovine pored kupaonice i legla na luksuzni krevet, čekajući što će se dogoditi. Osjećala se strašno nervozno, ali istodobno i kao u bajci. Trideset tisuća dolara! Čak i da je unaprijede u Centru, toliko opet ne bi zaradila za dvije godine. A to je samo početak... pokušala je suspregnuti uzbuđenje i počela zamišljati kakvi će biti ti muškarci koji je toliko žele. Alex je nevjerojatno seksi i s njim će biti lijepo. A ovi drugi? Nadala se da su njegovi prijatelji jednako zgodni. Nikada prije nije bila s više muškaraca, samo je to gledala na određenim stranicama na mreži.

Vrata su se otvorila i ušao je Alex. Sjeo je na krevet i pogledao je poput umjetnika koji se divi skulpturi. "Wow! Izgledaš fenomenalno," rekao je i poljubio je. Nije se opirala. "Lajla, jesi li spremna?"
Vođenje ljubavi s Alexom je bilo vođenje ljubavi u punom smislu riječi. Neizmjerna strast prelila se preko nje, prijeteći da će je ugušiti slatkim zadovoljstvom. Planirala mu se ponuditi koliko god može, potpuno predati njegovom mišićavom tijelu. Oh, i netko je još plaća za ovo! Dok ju je on oralno zadovoljavao, Lajla je ječala i od tjelesnog užitka i od sreće što ju je dopao ovaj posao.

Alex je stao i nadvio se nad nju. Uskoro će biti u njoj. Oh, požuri! Požuri! Iznutra je žudila za njegovom tvrdom alatkom. Zaječala je i senzualno se istegnula, čekajući na njega. Gorila je od iščekivanja. Još samo trenutak...

Iznenada su se vrata se otvorila i ušli su njegovi prijatelji. Bilo ih je četvero, odjevenih samo u ogrtače za tuširanje. Jedan je bio ružan muškarac Alexove dobi, dok su trojica bila starija, možda oko pedeset godina. Ipak, nisu izgledali odvratno. Jedan od te trojice je imao trbuščić, no nije bio jako debeo. Drugi je bio u vrlo dobroj formi unatoč starosti, gotovo ćelav s prosijedim čuperkom na glavi. Treći je sličio trunku manje zgodnoj verziji Alexa, ne jako puno stariji no s ogromnom alatkom koja se isticala ispod njegovog ogrtača. Nadala se da će svi biti zadovoljni, a i njoj će biti ugodno da je ispuni takav ogroman primjerak. Ovo će biti zabavno!

"Lajla, ljubavi, ovo su moji prijatelji," rekao je Alex i poljubio je. "Igraj se s njima, prepusti im se, zadovolji ih u potpunosti. Ja ću samo gledati sa strane i snimiti pokoju sliku. Kada oni završe, ja ću biti posljednji s kojim ćeš uživati. Ne mogu dočekati da napokon budemo zajedno," rekao je kao najveći romantičar na svijetu, a ne kao da opisuje jedan poslovni proces. Njen napaljeni mozak radio je dvjesto na sat, željno iščekujući svu četvoricu njegovih prijatelja.

Ovaj s ogromnom alatkom se popeo na nju i stao. Činilo joj se da hoće da ga Lajla oralno zadovolji. Nasmiješila mu se i podigla glavu otvorenih usta, iščekujući da će je primaknuti. Umjesto toga, osjetila je kako je prekriva vruća tekućina i shvatila je da muškarac urinira po njoj. Šokirana, prekasno je zatvorila svoja usta i zbunjeno pogledala u Alexa no on se samo nasmiješio i kimnuo joj. Kada je muškarac završio, tako namočena njegovom mokraćom je obavila s njime cjelokupni odnos u trajanju od samo jedne minute i pomislila kako su ovi ljudi čudni, no ipak nije ništa strašno. Može ovo preživjeti. Trideset tisuća dolara. Trideset tisuća. Izdržat će.

Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. ponavljala je u sebi dok se nije uvjerila da to što se događa nije ništa strašno.

Zatim se sljedeći muškarac popeo na krevet i stao u čučanj iznad njenih grudi. Kada je shvatila što namjerava, Lajla je vrisnula. Ne, molim te ne! Deset sekundi kasnije, njeno uzbuđenje se pretvorilo u šokirani plač koji će trajati sve do jutra...





"Bila si super," rekao je Alex na ispraćaju u automobilu u uličici pored njenog hotela. "Nadam se da ćemo te vidjeti opet."
Lajla je kimnula, grčevito držeći torbicu u kojoj se nalazila njena kuverta. Otriježnjena i svježe istuširana i izribana od tragova prošle noći (iako joj se i dalje priviđao osjećaj vruće stolice razmazane po grudima, kao što će joj se priviđati u godinama koje dolaze), bila je svejedno ispunjena čudnim nemirom, nekakvom mješavinom gađenja prema samoj sebi i ponosa što se ovako snašla.

U svom zbunjenom stanju je već objavila jutarnji selfie na Facebooku s tekstom "Upornost i marljivost se isplate!" i dobila preko 60 likeova. Naposljetku, nije li to istina? Bila je jako marljiva i to joj nitko ne može oduzeti. Sada će si konačno pokriti dug na HamsterCard kartici, kupiti novu odjeću, naći ljepši i udobniji stan, kupiti auto...

"Ako se budeš htjela opet družiti ili budeš imala neku prijateljicu koju želiš preporučiti za audiciju, znaš kamo se javiti." Alex se nagnuo i nježno je poljubio u obraz. Unatoč događajima prošle noći, osjetila je kako je preplavljuje vrućina. Zašto? Ta misao ju je ubijala. Sve što joj se dogodilo je bilo grozno i ponižavajuće, no unatoč tome nekako... ispunjavajuće? Zadovoljavajuće? Možda mu se opet javi? Ne! O čemu to samo razmišlja...




"Isuse i Marijo, brinula sam se jesi živa," rekla je Tanja grleći je. "Već sam se mislila bi li zvala policiju, ali činilo mi se da možda ovdje policija ne bi baš blagonaklono gledala na naš provod."
"Ne brini ništa, sve je ok," rekla je Lajla. "Nadam se da te nisam uplašila. Što si ti radila nakon što sam otišla?"
"Na kraju sam završila s onim Indijcem," pohvalila se Tanja. "Kada mu daš šansu, stvarno je šarmantan i ugodan." Zastala je kao da se premišlja o nečemu. "I dobar u krevetu," zahihotala se.
"Ma daj!"
"Daj! Bilo je super," rekla je Tanja. "Možda malo i previše super, morat ću pogledati gdje se ovdje može nabaviti pilula za dan poslije," prekrila je oči rukama od mješavine smijeha i nelagode. "Što? Malo smo se zanijeli." Na njenoj desnoj ruci se zasjajila biserna narukvica koju prošle noći nije imala.
"Wow, čini se da si se stvarno dobro zabavila," nasmijala se Lajla, pitajući se je li Tanja došla do te narukvice na način sličan Lajli.
"A ti? Kako ti je bilo s onim tipom?" bila je znatiželjna Tanja.
Lajla je dugo šutjela. "Nije uopće bilo. Nije mu se mogao dići pa nismo ništa radili. Ali ima lijep stan i bilo je... zanimljivo."
"Aaaaaaaahhhhhhhh. Šteta."
"Šteta."

Odlučivši da joj se više ne ide van, Lajla se uhvatila posla. Otvorila je laptop i pronašla mail od Mladena: "Uplatio sam dugovanje. Sorry! Molim te nemoj prijaviti da sam kasnio. Pusa, Mladen." Tih tristo maraka joj je sada predstavljalo sitniš, no svejedno je osjetila zadovoljstvo što je pravda ispunjena. Ne može on samo tako živjeti kao da nema nikoga i plaćati kad mu se prohtije! Njena pobjeda bila je mala ali simbolična.



Učitala je svoj doktorat i pregledala sadržaj, pronašavši da je stigla tek do 6. strane. Započevši novi paragraf, njene ruke su poletjele po tipkovnici, stvarajući sadržaj koji će joj donijeti promaknuće i nagradu za izuzetno promicanje ljudskih prava na području Balkanskog poluotoka:

"Kao i tradicija otkupa mlade, trgovine ljudima i prostitucije, [Alfinović L., CIIPS, 2013. [8]], tradicija miraza i kulturni običaji vezani za imitaciju ili popratne sadržaje miraza predstavljaju težak oblik seksizma koji kod žena dovodi do manjka samopouzdanja, psiholoških problema, umanjenih prilika u poslovnom životu te tolerancije prema zlostavljanju.

Svaki čin koji u odnos dvoje ljudi (bez obzira na spol) uvodi novac ili asocijaciju na novac neminovno dovodi do kvarenja tog odnosa i obje strane koje su uključene u njega, u ovom slučaju kroz nametanje zaključka da je ženina vrijednost vezana za novac i za to koliko novca može primiti ili ponuditi kako bi nadoknadila svoj (u očima patrijarhalnoga društva) percipirani manjak vrijednosti. Neki autori iz regije su već predložili edukacijske programe kojima bi se tu tradiciju moglo iskorijeniti kako bi bio uklonjen taj oblik zlostavljanja i novac nestao iz jednadžbe međuljudskih odnosa i ljudskih prava..."


* = Ova priča je proizvod mašte. Svaka podudarnost sa stvarnim osobama, organizacijama ili događajima je slučajna.

Oznake: Dubai, Putovanja, prostitucija, feminizam, priče, priče sa seksualnog tržišta, disko, fetiš, licemjerje, novac, racionalizacijski hrčak


- 17:11 - Komentari (139) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.02.2016.

Rođeni za zgražanje 6: Muškarci više nemaju pravo okupljanja

Iako sam ja iznimno umjeren što se tiče razina optimizma, često od čitatelja čujem da možda malo pretjerujem, stvari uopće nisu tako crne. Šansa da će te sustav obiteljskog prava pretvoriti u feudalnog kmeta je i dalje manja od 50%. Lažne optužbe za silovanje su razorne, ali vjerojatno se neće dogoditi baš tebi nego nekom tamo Julianu Assangeu.

Moguće je da ste posljednjih dana čuli nešto o sastancima čitatelja Return of Kingsa, velikog Rooshevog portala o igri, zdravlju i politici. Trebalo se raditi o ukupno 163 sastanka u 46 zemalja svijeta u sklopu kojih bi se grupa muškaraca u subotu 06.02. sastala na nekom javnom mjestu i privatno otišla popiti piće, popričati i upoznati se. Nama najbliže lokacije su se nalazile u Ljubljani i Beogradu. Nažalost, ROK sastanak je zbog iznimne razine opasnosti i prijetnji otkazan.

Što se dogodilo?

U nekim od lokacijama sastanaka (pretežno u Australiji, Kanadi i Engleskoj, sve zemljama anglosfere s potpunom tiranijom femističkih i LGBT pokreta, aktivisti koje vrijeđa ideja da bi se nekolicina muškaraca mogla mirno i privatno naći i popiti piće su odmah počeli organizirati "proteste". Pri tome ne mislim na nekakve mirne proteste u kojima netko drži transparent i obavještava javnost o svojoj poruci, već na organizirani linč prepun opasnih i naoružanih fanatika.


Samo nekolicina od tisuća poziva da se Roosha i svakoga tko ima veze s njim siluje, pretuče, kastrira, upuca i sl.

No dobro, reći ćete, debila ima posvuda, čemu uzbuđenje? Problem je naravno što ti debili nisu samo izvor problema, već i njegova posljedica. Glavni uzrok se nalazi u senzacionalističkom, zlonamjernom "izvještavanju" medija koji i kod nas i diljem svijeta pripadaju raznim globalističkim kartelima i temelje se na širenju degeneracije, laži i histerije.



Umjesto da ili šute ili napišu nešto o osudi vala nasilja prema ljudima koji nisu prekršili nijedan zakon i koji se samo žele privatno naći i porazgovarati, mediji su poveli juriš naslovima poput:

Pobornici silovateljske anti-ženske grupe Return of Kings bi se trebali sastati u Sydneyu (Sydney Morning Herald)
50 000 ljudi potpisalo peticiju za zabranu zavodnika koji podržava silovanje (Guardian)
Zavodnik koji kaže da bi trebalo legalizirati silovanje organizira skup u Cardiffu (Mirror)
Aktivist za podršku silovanjima organizira tajne sastanke (Washington Times)
Policija u Calgaryu u stanju pripravnosti zbog "skupa za silovanje" (Calgary Sun)
itd. itd. itd.



Izvor bizarne tvrdnje da Roosh podržava silovanje je njegov davni satirični članak u stilu slavnog "Skromnog prijedloga" Jonathana Swifta pod naslovom "Kako zaustaviti silovanje" u kojemu se ironično predlaže "legalizacija silovanja u privatnom prostoru kako bismo osnažili žene i omogućili im donošenje odraslih odluka o svojim tijelima". Svakome s imalo mozga je već od prve rečenice jasno da se radi o satiri i svaki novinar koji to predstavlja kao nekakav dokaz da Roosh ide uokolo i siluje žene je jednostavno mentalno mrtav. Radi se o najobičnijoj kleveti i žutilu.



A države i njihovi službeni organi? Svi mogući izabrani predstavnici, od gradonačelnika do britanskih parlamentaraca (u britanskom donjem domu su zbijali šale o Rooshevoj veličini penisa) su se kukavički poveli za ovom ruljom fanatika i umjesto da osude nasilje počeli lobirati da se Rooshu zabrani ulazak u zemlju, a sve njegove pobornike uhiti i "nauči ih lekciju". Ironično, jedini koji su pretežno ostali suzdržani su bili pravi predstavnici policije koji se svakog dana suočavaju s puno gorim stvarima od satiričnih članaka i stoga rijetko imaju volje upuštati se u takav lov na vještice.



Naravno, nitko od njih se nije niti potrudio kontaktirati Roosha za njegov komentar, jer kvragu čemu uopće postoji javna rasprava i zašto bi se nekome dalo šansu da kaže nešto u svoju obranu? Čemu gubiti vrijeme na takve stvari? Bolje je samo osnažiti mentalno bolesne feministe i pozvati ih na klanje nevinih ljudi diljem svijeta.

Nažalost, prava tragedija ovog slučaja ne leži samo u tome da tisuće ljudi otvoreno pozivaju na ubojstvo slučajnih prolaznika na temelju svoje totalitarne ideologije - luđaka će se uvijek naći posvuda - već u samoj medijskoj manipulaciji koja je vrlo proračunata i zlonamjerna.

Isti mediji koji pozivaju na linč Roosha i njegovih prijatelja zbog očito satiričnog članka potpuno ignoriraju tisuće stvarnih slučajeva oružane pljačke, seksualnog napastovanja i silovanja u Njemačkoj i Švedskoj. To nije slučajno.

Ako ne možete vjerovati medijima da pošteno izvjeste o najobičnijem mirnom piću nekolicine ljudi, kako im možete vjerovati u vezi geopolitike, izbora ili bilo koje važne teme?

U međuvremenu, razina prijetnji je još narasla i sada ovi bolesnici otvoreno pozivaju na to da netko ubije Roosheve roditelje:



Dok rulja diljem svijeta ispoljava svoj fašistoidni bijes na zlikovcu kojeg im je naznačila vlada, nitko se ne buni na to što ih ta ista vlada gura u robovlasništvo prihvaćanjem sporazuma TPP i TTIP.

Simbolično, na isti ovaj dan je Facebook bannao moju sliku za pozadinu, a prijetnje ostavio potpuno nedirnutima:



Neka posljednja osoba ugasi svjetlo kada izađe.

Nastavak sage:
Rođeni za zgražanje 6B: Roosh uzvraća udarac

Oznake: silovanje, rođeni za zgražanje, roosh, HISTERIJA, feminizam, Vijesti, australija, Kanada, SAD, Putovanja, mediji


- 10:21 - Komentari (37) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.01.2015.

Put oko svijeta u 80 poruka: studija slučaja u online datingu

Kako sam opisao u knjizi, tipični scenarij online datinga uključuje zaključivanje stvari s djevojkom koja je iz tvog grada ili iz tvoje države i ima cilj izbjegavati dugo dopisivanje i sladunjave poruke i što prije se naći u stvarnosti, gdje možeš fizički zaključiti stvar. To je najefikasnija uporaba online igre i tamo je temeljito pokrivena.

Danas ćemo se pozabaviti drugom vrstom online igre, onom koja se odnosi na zaključivanje sa curama iz drugih država i čak s drugih kontinenata, u kojoj se zaključivanje prvo događa online, a tek nakon toga u stvarnosti (ako se uopće događa u stvarnosti, često to ne bude slučaj). Takvu igru iz dragosti nazivam "online dating trollanje".


Poput Goldman Sachsa, Igniss je postao divovska vampirska lignja ovijena oko cijelog svijeta

1. Zašto "trollanje"?

Zato što je zbog značajne, velike i ponekad ogromne udaljenosti, kao i različitih barijera koje ću opisati u ostatku teksta, interakcija često osuđena na to da nikada ne napusti online okvire bez obzira na razvijenu kemiju, i često jednoj od strana daje lažne nade čak i ako je uspješno provedeno zaključivanje i postoje nade.

Za razliku od upada i igre u stvarnom životu ili klasičnom online datingu, ovdje samim upuštanjem u interakciju prihvaćaš zajebantsku, iluzornu prirodu online datinga s ogromnim šansama za "neuspjeh" interakcije u stvarnom smislu. Podrazumijeva se da, iako svaku interakciju treba dotjerati koliko je god daleko moguće, ta strana koja ima iluzije ne smiješ biti ti.

Drugim riječima, internacionalni i interkontinentalni online dating je samo sofisticirano trollanje.

2. Koji su mogući (pozitivni) ishodi "online dating trollanja"?

A) Flertovanje, iskustvo, vježbanje tekstualne igre i općenite online igre: tvoja igra svake vrste postaje bolja. Ne zaboravi za svaku stvar koju napišeš imati na umu i to koliko je primjenjiva stvarnom životu i/ili klasičnoj online igri. Unatoč nekim specifičnostima, većina će biti upotrebljiva i u ostatku igre.

B) Istraživanje teritorija koji jednog dana namjeravaš posjetiti. Osvježavajuće je i poučno vidjeti čega sve još ima u svijetu i kakve su cure u drugim zemljama.

C) "Podmazivanje" teritorija koji jednog dana namjeravaš posjetiti. Ako negdje putuješ, skupljaš i organiziraš opcije i društveni krug koji te čekaju istog trenutka kada se iskrcaš iz svog prijevoznog sredstva.

D) Cyber-sex. Ne treba objašnjavati. Hint: svi savjeti koji vrijede za stvarni seks vrijede i za virtualni.

E) Ona te dođe posjetiti. Slično Couchsurfingu, s tom razlikom što si u ovoj varijanti već ispunio 99% preduvjeta i ostalo ti je samo uživati u romantičnom odmoru.

F) Ti odeš nju posjetiti. Slično bilo kojem putovanju, s tom razlikom što si u ovoj varijanti već ispunio 99% preduvjeta za izbjegavanje neugodnog i seksualno frustrirajućeg turističkog boravka.

Napomena: kako bi izbjegao razočaranja i promašaje, podrazumijeva se da se bez da se prethodno dogodio korak D u korak E ne trebaš upuštati skoro nikada, a u korak F apsolutno nikada.

3. Kako provoditi "online dating trollanje"?

Provedba online dating trollinga vrlo je slična običnom online datingu s tom razlikom što je manje pritiska da odmah zaključiš stvar (igra polaganog kuhanja je ovdje vrlo primjenjiva), no značajno varira ovisno o nacionalnosti tvoje mete, tako da ću vam ovdje dati pregled igre po nacionalnostima s kojima sam imao dovoljno doticaja (bilo to samo online, kao što je opisano ovdje, bilo i uživo na putovanjima i ostalim avanturama).

A) Ruskinje



Lijepe i hladne, Ruskinje su istodobno i kvalitetne žene i majstorice izvlačenja pozornosti iz hrpe beta orbitera (koji je krajnji rezultat toga zaključite po svojoj slobodnoj volji). Prosječna Ruskinja će tvoj pokušaj igre dočekati radošću i površnom toplinom zbog kojih ćeš se bolje osjećati bez obzira na ishod, no zaključiti stvar s njom ravno je gađanju pomične mete s udaljenosti od kilometra. Ista samokontrola koja je čini profinjenom i privlačnom čini je i vrlo teškom.

Majstorski će te navesti da pomisliš kako te nešto čeka odmah iza ugla i da bi joj jako nedostajao kada biste prekinuli kontakt, no zatim te odrebatiti i pustiti te da čekaš do tko zna kada. Svaka njena kvaliteta u ženskom smislu općenito pomiješana je s hladnoćom i nečitljivošću zbog kojih nikada nećeš znati na čemu si i morat ćeš sam napraviti sve.

Tipičan primjer igre u Rusiji bila bi cura koja se vrlo entuzijastično raspitivala o svim mogućim detaljima o meni (što je inače znak velikog interesa) i pozorno me slušala, te mi je nakon stalno rastuće kemije pričala o tome što trenutno nosi i pitala me mogu li zamisliti seks s njom, no svaki moj pokušaj eskalacije je odbijala s "nisam još spremna", "ne znam" i "ne poznajemo se dovoljno". Istodobno, druga cura s kojom sam prošao manje više isti proces me primila bez problema i, kao da se u jednom trenutku uključio nekakav prekidač u njenoj glavi, počela biti topla i osjećajna prema meni.



S obzirom na to koliko je agresivne neandertalske igre potrebno kako bi se probilo kroz taj štit koji te čeka na kraju, mislim da su Ruskinje prilično neprikladne za bilo kakvu online igru, gdje taj krajnji manevar teško možeš provesti (ne možeš je jednostavno zgrabiti i poljubiti kroz monitor, jelda), te ćeš puno bolje rezultate imati ako budeš svoju igru provodio uživo. Predlažem CouchSurfing.

Sve ovo naravno ne znači da igra koju primjenjuješ treba biti teškog, zapadnog tipa (i.e. dvostruki komplimenti, kvalificiranje). Najobičnije samopouzdanje, odlučnost i demonstracija da imaš nešto dobro u životu (i.e. "samopouzdani dobri dečko") će biti sasvim dovoljni.

Za muslimanske (južne i jugoistočne) dijelove Rusije vidjeti točku G (svaka igra riječi slučajna).

B) Bjeloruskinje i Ukrajinke

Iako se na prvi pogled Bjeloruskinje i Ukrajinke zbog svoje izolacije i siromaštva čine znatno drugačije od Ruskinja, mentalitet im nije znatno različit od svojih istočnih susjeda, samo što je umjereniji. Mislim da je to dobra stvar: gdje je prosječna Ruskinja zamamna ali hladna, prosječna Ukrajinka je samo ugodna ali je i neutralnija i, po mom mišljenju, stabilnija. Nije nimalo slučajno što ćete kod naših ljudi koji su se oženili strankinjama naići na više Ukrajinki nego Ruskinja.

Mislim zbog rata ali i dugogodišnjeg razdora u njihovom društvu, kod Ukrajinki sam naletio na puno veću različitost i ekstreme nego kod Ruskinja: lako je naići i na izrazito tradicionalne i na izrazito amerikanizirane cure, i one su otprilike podjednako podijeljene. Kod Bjeloruskinja, s druge strane, razina "zapadnosti" je nešto veća zbog činjenice da samo cure iz bogatih i utjecajnih obitelji imaju priliku slobodno putovati i/ili baviti se ostatkom svijeta.

Sličan dojam, iako blaži u svakom pogledu, sam dobio i o Bugarkama i Rumunjkama.

C) Švicarke i Francuskinje



S profinjenim crtama lica, niskim stopama pretilosti i razigranim karakterom, prosječna Švicarka i Francuskinja su vrlo slične: zapadne ali ipak ugodne, s nekakvim neodoljivim šarmom koji čini provođenje igre nad njima vrlo ugodnim. Sve što je rečeno o poznatom pojmu chic potpuno je istina. Nisam imao dovoljno kontakta s njima kako bih mogao dati konkretan savjet o zaključivanju, no razvio sam sasvim dobro mišljenje o njima. Kod jedne Švicarke je čak ispalo da sam ovog ljeta upoznao njenu prijateljicu koja je bila kod nas na eksurziji. Svijet je malen, zar ne?

D) Njemice

Ne znam jesam li imao nesreću naletjeti na takav uzorak, ili samo takve Njemice idu online, ili je to stvarno stanje situacije, ali prosječna Njemica me vrlo razočarala. Naišao sam na ogromnu količinu agresivnosti koju bih mogao opisati kao "buldog flertovanje", s izrazito visokim stopama agresivnog feminizma trećeg vala, kratke kose, tetovaža i piercinga. Razgovor s njima je bio nalik vađenju zubi, s istodobnom i hladnoćom Rusije i manjkom ženstvenosti koju sam vidio jedino kod nas ili u Australiji.

Začudo, moje iskustvo je bilo isto i s curama rođenim u Njemačkoj i s imigranticama. Možda to govori nešto u korist kvaliteti asimilacije u Njemačkoj, ali za mene kao muškaraca je rezultat bio prilično nezadovoljavajući.

S curama iz Norveške i Švedske nažalost nisam komunicirao pa još ne mogu osobno komentirati, ali o curama iz Finske koje sam do sada upoznao imam vrlo dobro mišljenje zbog istodobne i kvalitete kao žena i normalnosti igre koju traže, unatoč tome što je Finska vrlo razvijena zemlja.

Talijanke i Španjolke su, unatoč stereotipima o Mediteranu, po svom mentalitetu nažalost sličnije Njemicama nego Francuskinjama, te nisam čuo da je ugodno ili isplativo posebno se baviti njima.

E) Mađarke, Čehinje i Slovakinje



Postoji li netko u našoj blaženoj državi tko nije nikada imao iskustva s barem jednom pripadnicom ovih narodnosti? Čehoslovakinje nažalost postaju sve više amerikanizirane i karakterom i izgledom, ali osnovni image vrlo lijepe djevojke kakvu se može naći tamo ostaje. Igra je postala vrlo slična našoj: više nije dovoljno samo biti "dobri dečko" ili čak "samopouzdani dobri dečko". Potrebna je injekcija kretenizma. S druge strane, to znači da ako si vrlo uspješan ovdje možeš očekivati da ćeš biti vrlo uspješan i tamo.



Uzveši u obzir veliku količinu potrebne igre i veliku količinu djevojaka s tih prostora koja svake godine dolazi kod nas, ne preporučam gnjaviti se online aspektom.

F) Engleskinje, Australke, Kanađanke i Amerikanke



Dragi čitatelju, ako ti i nakon 500 postova na ovom blogu nije jasno da se ovdje nema što raditi, onda se ja i ti jednostavno nismo razumjeli. Passe.



Ironično, zato što su svi moji profili optimizirani za hrvatske cure, pa time automatski i zapadne, dobio sam znatan broj nepozvanih poruka od Amerikanki i Australki.

G) Turkinje, Malezijke i Libanonke



Umjerene i razvijene muslimanske zemlje stvaraju zanimljivu okolinu, u kojoj su cure istodobno i kvalitetne i tradicionalne, no zbog razvijenosti se ne može reći da ne traže igru. To ih čini intrigantnim ali teškim. Ne pomaže ni činjenica da u njima postoji značajan višak muškaraca, koji su k tome ekstremno agresivni i žedni i kvare klimu. Roosh je nedavno posjetio tu zemlju (inače jednu od svojih domovina) i grdno se razočarao.

Postoji jedna iznimka. Ako uz solidnu igru imaš i plavu kosu i/ili oči, očekuj da ćeš zbog svoje egzotike biti vrlo popularan u ovim zemljama. Turska je jedina zemlja iz koje su mi se cure same javljale, i same tražile da se nađu sa mnom.

O Indiji nemam previše iskustva, no po onome što sam čuo svrstao bih je u ovu kategoriju unatoč svom siromaštvu. Na glasu je kao vrlo teška zemlja.

p.s. ako se pitate zašto na ovom popisu nema Bosne i Hercegovine, to je zato što je BiH previše amerikanizirana da bismo je mogli smatrati "umjerenom", i igra koja je potrebna tamo nije bitno različita od one u Hrvatskoj.

H) Kolumbijke, Peruanke, Čileanke, Dominikanke, Meksikanke



Ove zemlje, ali pogotovo Kolumbija, su na neslužbenom glasu kao raj za muškarce (po službenom je to Brazil, vidi više o tome dolje). Po onome što sam iskusio online mogu se složiti u principu, ali samo u principu. Naime, iako je razina igre normalnija nego na našim prostorima, u ovim zemljama je promiskuitet ogroman i mnoge cure, imajući iskustva s neugodnim pumpanjem i ostavljanjem, mogu biti zatvorene i teške. Nadalje, i zbog kulture i zbog slabog poznavanja engleskoj jezika, očekuj da ćeš morati učiti španjolski (olakšavajuća okolnost: španjolski je prilično lagan jezik).

S čime nas to ostavlja? S curama koje su vrlo tople, ženstvene i kvalitetne, ali koje nisu ni izbliza "voće koje jedva čeka da ga ubereš" kako neki opisuju. Moja iskustva online su bila pretežno ugodna, ali ne toliko ugodna kao što mi je rekla-kazala dala naslutiti. Jednog dana bih rado posjetio ovu regiju, a u tome će svakako pomoći i činjenica da su prihvaćene dobne razlike tamo znatno veće nego u ostatku svijeta.



Ako imaš plavu kosu i/ili oči, očekuj da ćeš biti vrlo popularan u ovim zemljama.

I) Argentinke i Brazilke



Jesam li vam dovoljno privukao pozornost ovim upozorenjem? Ono na što mislim bi vam trebalo biti dovoljno ilustrirano činjenicom da je Argentina poznata kao "Rusija Južne Amerike". Brazil, s druge strane, je vrlo daleko od razuzdanog raja kakav nam nagovještaju slike s karnevala. Val amerikanizacije koji je naglo zahvatio zemlju doveo je do nagle degradacije ženskog karaktera, i nije nimalo slučajno da su i cura s kojom sam doživio najgore osobno iskustvo u životu i cura koju sam na blogu opisao kao oličenje racionalizacijskog hrčka bile iz Brazila.

To naravno ne znači da žene u Brazilu i Argentini nisu lijepe, da nećeš vidjeti i one koje su i dalje super, ili da u tim zemljama nema puno drugih privlačnih stvari. Ali Brazil je možda zemlja s najviše neopravdane fame na cijelom svijetu. Ako te zanimaju Latina cure, mislim da je ostatak Srednje i Južne Amerike puno isplativije lovište.



J) Afrikanke



Kada se govori o neotkrivenim rajevima za muškarce, najčešće priče tiču se Azije (vidi dolje). No što je s mnogo bližom Afrikom? S jedne strane, Afrika je kontinent siromaštva, AIDS-a, vojnih hunti i terorističkih skupina. S druge strane, Afrika je div (ne samo geografski) koji tek skuplja snagu, te koji bi poslije Kine uz Indiju mogao biti sljedeći veliki pogon svjetskog gospodarstva i u kojemu će mnogi od ovih problema u budućnosti doživjeti znatan pad. Nadalje, velik dio kontinenta ima britansko naslijeđe zbog kojega je znanje engleskog dobro rašireno.

Žene su, po mom ograničenom iskustvu, vrlo kvalitetne, stope pretilosti su skoro 0, a gotovo jedina igra koje je potrebna s njima je biti normalan i ljubazan muškarac. Ako sanjaš o tome da "budeš svoj" (što god to značilo, ali najčešće to da ti oštra zapadna igra slabo leži), Afrika bi mogla biti tvoja prilika.

U kontekstu online dating trollanja, od cura iz Afrike naravno ne očekuj da će te ikada posjetiti.

Južno-Afrikanke su po svojoj osobnosti sličnije Francuskinjama (točka C), a sjeverne Afrikanke muslimanskim zemljama (točka G), samo tradicionalnije ili siromašnije.

K) Filipinke, Indonezijke, Tajlanđanke, Vijetnamke



Slučajni kontakt s jednom vrlo dragom curom s Filipina bio je ono što me i potaklo na cijeli ovaj više-mjesečni eksperiment.

Azijski "raj za muškarce" sastoji se od nekoliko slabo razvijenih zemalja (ali ne toliko slabo da bi im nedostajala osnovna infrastruktura, pogotovo u slučaju brzo-rastućeg Tajlanda), koje su sve poznate po ugodnim, vitkim i ženstvenim ženama. Moje iskustvo je to temeljito potvrdilo, uz vrlo malen broj iznimaka. Čak je i Indonezija ostavila takav dojam, unatoč tradicionalnosti i pretežito muslimanskoj populaciji. Sve u svemu, bio sam ugodno iznenađen. Razlika koju sam uočio je da su Filipini što se žena tiče prilično otvorenija i prijateljskija sredina od drugih država. Cure s Filipina se uistinu brzo zbližavaju, što je meni osobno bilo privlačno.



Tajland, koji u stvarnom životu slovi za "raj" u kojemu muškarcima žene padaju s neba, je sličniji onome što sam napisao za Južnu Ameriku: vrlo lijep, ali ni izbliza toliko lagan kao što se čini na prvi pogled. Ako ideš u Tajland i ne namjeravaš koristiti usluge prostitutki, pripremi se na ulaganje velikog napora - isplativog ali svejedno velikog.

S iznimkom Vijetnama, zbog britanske ili američke kolonijalne prošlosti ove zemlje imaju dobro poznavanje engleskog (Vijetnam je bio francuska kolonija).



L) Kineskinje



Kina, budući vladar svijeta ako im se stanovništvo ne uguši u smogu, je ostavila izvanredan dojam. Njihov engleski nije toliko dobar koliko sam očekivao, ali žene su me se na svakom koraku dojmile kao vrlo ljubazne i kvalitetne, možda u nekim pogledima hladne/misteriozne na ruski način ali ni izbliza toliko intenzivno da bi me to odbilo. Mislim da Kina nije ništa posebno ako čovjek misli ostati samo na dopisivanju (zbog sramežljivosti ćeš rijetko doživjeti neku intimnost online), ali mnoge kineskinje i putuju uokolo (bilo same bilo u društvu) i otvorene su prema samopouzdanim strancima koji posjete njihovu zemlju.

O Japanu nisam imao priliku steći nekakvo mišljenje, no njihov engleski je bio začuđujuće loš za tako razvijenu zemlju. Po onome što sam čuo, Japan je pun kvalitetnih žena koje pate od manjka muškaraca, ali u pogledu igre težak (na ruski način) i čak pomalo ksenofobičan. Pripremi se na učenje jezika ako želiš išta postići.

U svim ovim slučajevima, vrijedi evoluirano pravilo zaključivanja: bez obzira na krajnji komunikacijski medij kojeg se želiš domoći pitaš je za Whatsapp, ili ako se radi o Aziji Viber.

Oznake: Putovanja, online dating


- 11:37 - Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 01.08.2014.

Poosy Paradise



"Stranac" našega doba.

To je neizbježan zaključak nakon čitanja "Poosy Paradise", knjige koja opisuje Rooshev boravak u Rumunjskoj i njegova iskustva sa slavom. Roosh nas vodi na uzbudljivu vožnju kroz mnoge rijetko izrečene istine, ne štedeći ni ljude na koje nailazi ni svoju vlastitu playboy osobnost tijekom svojih avantura u namjerno neimenovanom rumunjskom gradu (njegovo ime ipak je otkriveno negdje po sredini knjige).


Izvor naslova knjige

Ovisno o vlastitom životnom iskustvu, čini mi se da će čitatelji biti ili oduševljeni ili užasnuti kada pročitaju nevjerojatan analitički proces koji vodi Roosha kroz igru, ukupnu strategiju odabira mjesta koje će sljedeće posjetiti, te ocjene rezultata koje je tamo dobio. Taj proces mogao bi biti opisan slično mome, kao nemilosrdno racionalan. Ali zgražati se nad ovom knjigom značilo bi promašiti njen smisao. Osnova knjige je iskrenost - ni više ni manje. Njena zapanjujuće otvorena srž je ono što je čini toliko zanimljivom, kao i toliko neobičnom u današnjem svijetu prepunom racionalizacije.

Dijalozi bi mogli biti najbolji dio knjige, čisto zbog komičnih posljedica koje izaziva Roosheva iskrenost. Kada je ženu koja mu je pokušavala davati savjete o zavođenju hladno upitao "S koliko si se žena seksala?", zamalo sam prolio piće po sebi. Stil pisanja me uvijek držao u neizvjesnosti, čak i kada sam na temelju vlastitog iskustva točno znao što će se dogoditi.

Knjiga je popločana sitnim uvidima u svijet igre koji će prosječnom čitatelju biti od koristi, neovisno o njegovoj razini igre. Od malih tehnika za usmjeravanje cura u svoj prikladno-lociran stan pa do kuhanja "seks napitaka", svi savjeti su odreda osvježavajući i praktični. Pogotovo su mi se svidjele njegove opaske o tome kako su smartphoneovi promijenili prirodu SMS-anja i dogovaranja spojeva.

Ta ista iskrenost koja čini Poosy Paradise toliko zanimljivim je također i ono što knjizi u konačnici daje depresivan prizvuk. Opisuje kako se muškarci muče sve više i više za sve gore rezultate, trpeći sve veće nepoštovanje i isparivanje unatoč tome što su podigli vlastitu razinu privlačnosti. Pogotovo me se dojmila scena u kojoj se ponovno susreće s jednom od svojih starih opcija, koja u uzbuđenju od toga napadno i bezočno ignorira momka s kojim je izašla na spoj. Jadan tip no

Roosheva borba s dugotrajnom srećom prožima knjigu. Kada stvari ne idu dobro, nezadovoljan je oko najsitnijih detalja. Kada stvari idu dobro, opet isto. Iako ga to gura prema uspjehu, također se čini i da takvo izmučeno postojanje guši radost i ponos.

Ta bolna kombinacija je ono što čini Poosy Paradise toliko posebnim, te više filozofskom knjigom nego putopisom, vodičem zavođenja ili memoarom. Takva iskrenost i jasan uvid u svijet su možda depresivni (barem meni), ali svakako ih je danas teško pronaći.

Preporučam.


Poosy Paradise
(ova knjiga dostupna je u tiskanom i kindle/ebook obliku)

Oznake: roosh, igra općenito, knjiga, Putovanja, rumunjska


- 12:02 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 13.06.2014.

Iskoristi me nježno

Žene iskorištavaju muškarce. Muškarci se trude, ubijaju, žive i umiru kako bi direktno i indirektno pridobili žensku naklonost. To je jedan od temeljnih zakona prirode.

Možda vam gornji paragraf zvuči zajedljivo, ali zapravo time ne mislim ništa loše. O tome manje-više ovisi sva postojeća i prošla civilizacija. Velika većina muškaraca se ne buni niti se osjeća pogođeno zbog toga, čak ni kada im se objektivno iznese nesrazmjer uloženog i dobivenog. Jednostavno rečeno, svjesni su realnosti ali ne osjećaju se loše zbog nje.

Je li to racionalizacija? Možda. No uvijek je tako bilo, i uvijek će tako i ostati, osim ako same žene svojim utjecajem ne promijene to na ovaj ili onaj način. Feministički "znanstvenici", recimo, zamišljaju brak kao nekakav alat koji su izmislili muškarci u korist muškaraca, ali istina je zapravo obrnuta. I, vjerovali ili ne, muškarci su njome pretežno zadovoljni. Čak ni intrigantne i dobro napisane knjige poput ove ne izazivaju posebno nezadovoljstvo:


"Muškarci su priučeni i naviknuti od strane žena, ne znatno različito od načina na koji je Pavlov trenirao svoje pse, na postajanje njihovim robovima."
- The Manipulated Man

Poput svih prirodnih resursa, muškarce je moguće iskorištavati na dva načina:

A) neodrživ, parazitski način.



Muškarac koji biva iskorištavan na ovaj način neminovno osjeća poniženost, želju za osvetom, ljutnju i bijes zbog toga što on za nju ne postoji kao osoba, već samo kao prikladan izvor pozornosti i/ili novca. Ako nije dovoljno samosvjestan, možda se neće usuditi to izreći, no negativni osjećaji će svejedno kipjeti u njemu. Njegove misli tipično izgledaju ovako: "Kakva kuja! Izigrala me poput najveće marionete!"

B) održiv, odgovoran način

Ovaj način nije nešto što ženama dolazi prirodno. Kako bi žena mogla održivo iskorištavati muškarce, potrebne su joj suosjećajnost, strpljenje i odgovornost. Također joj je potreban i kulturni okvir preko kojega će naučiti kakvi načini iskorištavanja su prihvatljivi (održivi), a koji nisu.

Muškarac koji biva iskorištavan na ovaj način u pravilu osjeća zadovoljstvo, samopouzdanje i nostalgiju. Da se može vratiti unatrag, možda ipak ne bi dopustio da ga se iskoristi, no svejedno se ne osjeća oštećeno. Njegove misli tipično izgledaju ovako: "Kakva mala lasica! Ali ako hoće, ne bih se bunio da mi to ponovi."

E sad, jasno vam je da kroz sve ove paragrafe aludiram na nagrađivanje muškaraca seksom, ali ova tema nipošto nije ograničena na seks, i upravo to je ono što je čini toliko snažnom. Iako je seks definitivno najjači alat u ženskom arsenalu, za ženu koja nije zaboravila što znači ženstvenost i mnoge druge stvari koje nemaju veze s time mogu biti dovoljno očaravajuće za uspješno iskorištavanje mete, a u kombinaciji sa seksom mogu biti jednostavno neodoljive.



Kako bih ilustrirao ovu razliku, ispričat ću vam jedan svoj doživljaj:

Nedavno me posjetila jedna djevojka. Prije toga se nismo poznavali; tek smo razmijenili nekoliko riječi online. Dogovorili smo se da me posjeti i ostane kod mene nekoliko dana.

Čitatelji, vama je svima dobro poznat moj modus operandi: uvijek eskaliraj koliko god je moguće. Nije bilo važno to što s njom nisam razmijenio dovoljno komunikacije kako bih mogao jasno osjetiti imam li neku kemiju s njom ili nemam, ali podrazumijevalo se da ću to tretirati kao jedan veliki spoj, na koji ću dokoturati svoju najbolju igru i eskalirati koliko god budem mogao. Svakako ću prasnuti ovu. Oh yeah!

Nažalost, stvari nisu krenule toliko dobro kao što sam zamišljao. Iako je bila razgovorljiva i nasmiješena, bilo je teško usmjeriti naš odnos u nešto što bi sličilo toplini koja se pojavljuje između muškarca i žene kada su na spoju i samo se čekaju poljubiti. Kada bih ispalio jedan od mojih prokušanih "mamaca", nasmijala bi se ali ne bi nastavila razgovor u toj temi. Prihvaćala je lagan dodir po nadlaktici i smiješila se, ali kada bih pokušao dotaknuti bilo koji drugi dio tijela, koliko god on bio nevin, pomalo bi se udaljila od mene. Držala se dovoljno blizu da se dodirujemo kada god smo zajedno gledali neku kartu ili sliku na mobitelu, ali kada bismo negdje sjeli držala je "oprezan" razmak na kauču ili sjedila na drugom. I naposljetku, iako ne sve dok se nismo dotakli te teme, spomenula je da doma ima dečka. Iako mi se iz njenog kratkog opisa nije činilo kao da se radi o ičem ozbiljnom, njeno držanje nekako nisam mogao spojiti s curom koja bi bila otvorena za avanturu.

Uglavnom do kraja njenog boravka se između nas nije dogodilo ništa više od zagrljaja za rastanak. Možda sam trebao biti agresivniji. Možda sam trebao drukčije tumačiti njen jezik tijela. Možda sam trebao primjenjivati nekakvu drukčiju vrstu igre. Možda sam bio dekoncentriran.

Sranje, zar ne?

Pa, baš i ne.
Evo nekih stvari koje sam ja dobio od nje:

- desetak vrlo ukusnih obroka
- uvijek oprano suđe, oprana i obješena odjeća i pospremljen stan. Bez da sam pitao za to.
- iskren interes za mene kao osobu i moje planove i snove
- razumijevanje mojih stavova, čak i ako nisu isti kao njeni; razuman pogled na život bez utjecaja racionalizacijskog hrčka
- prilagođavanje mojim planovima; prihvaćanje mojih ideja bez analiziranja koliko je to cool ili zabavno
- dobri modni savjeti i uljepšavanje
- briga za mene kad sam bio bolestan, bez straha da će se zaraziti i pokvariti si odmor
- potpuno odustvo bilo kakve ljutnje ili nabijanja krivnje kada smo mojom krivnjom ostali zaglavljeni u nekom prašnjavom predgrađu na podnevnom suncu; njen jedini komentar bio je "nema problema, super je gdje god idemo"


Zaključak: "Kakva mala lasica! Ali ako hoće, ne bih se bunio da mi to ponovi."




Jasno je da ova djevojka nije bila ni iz Hrvatske ni iz bilo kojeg drugog dijela zapadnog svijeta wave

Oznake: hraniteljski instinkt, savjeti za žene, priče, priče sa seksualnog tržišta, Putovanja, ženstvenost


- 11:59 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.04.2014.

Ne budi mrzitelj

Znate li koje je najtužnije mentalno stanje u koje može zapasti bilo koji muškarac? Stanje je to otrovno i samodestruktivno, stanje u kojemu muškarac aktivira racionalizacijskog hrčka gotovo jednako snažnog kao što postoji kod žena.

Je li to možda pasivnost, ili je to možda bijes? Nit' je pasivnost, nit' je bijes, već je to mnogo češća i mnogo jednostavnija boljka: mrziteljski način razmišljanja.



Radiš li nešto od navedenoga kada se susretneš s nekim tko je postigao neki rezultat? Ovo ne vrijedi samo za seksualno tržište, več i za većinu života. Ako ti pri susretu s uspjehom padaju na pamet takve stvari, moraš se promijeniti. Svijet nije briga za to što se ti osjećaš kao moralni pobjednik. Budi konstruktivan! Ne budi mrzitelj!

Čitatelji, dopustite da podijelim s vama priču o tome kada je Igniss posljednji put bio mrzitelj:

Bilo je to prije puno godina, kada sam u jednom velikom stranom gradu odsjeo u hostelu. U veseloj alkoholnoj atmosferi, provodio sam laganu igru nad slatkom plavom britanskom curom koja je za velikim stolom sjedila pored mene. Nju ćemo nazvati Annie. Smijala se nečemu što sam joj pričao o prijašnjem hostelu u kojem sam odsjeo i pitala koliko sam cura imao u životu. Stvari su dobro napredovale i bilo je izgledno da ćemo se do kraja večeri poljubiti. Iako bih rado napredovao i dalje od toga, znao sam da ona ostaje u tom gradu i hostelu još barem nekoliko dana, tako da nije bilo nikakve žurbe.


Otprilike ovako, samo ljudi sjede po velikoj dnevnoj sobi i balkonu

Negdje oko ponoći, u društvu se pojavila želja za odlaskom u disko. Cool! Moći ćemo malo plesati i zabavljati se. Otišao sam se malo urediti, isto kao i Annie koju je odvukla njena prijateljica. Društvu je trebalo poprilično vremena za skupljanje svih koje je zanimao disko, tako da sam se vrzmao po hostelu, razgledavao što se događa i pričao s drugim ljudima (nisam htio biti priljepak i čekati Annie pred njenom sobom).

Izašli smo na ulicu. Hladan sjeverni zrak, barem u odnosu na naša tjelesa zagrijana vrevom hostela, štipao nas je po rukama. Noć je izuzev našeg ljudskog roja od 50-ak članova bila prilično tiha. Nisam mogao dočekati da napokon dođem u disko, gdje ću trgnuti nešto, rasplesati se i vjerojatno vidjeti koliko se zapravo sviđam Annie. Moje oči potražile su je kroz gomilu i ugledale je blizu prednjeg dijela, gdje je pričala s nekim tipom koji ju je držao u opuštenom zagrljaj----

---- čekaj, što?

Protrljao sam oči, ali slika se nije promijenila. Stvarno, tamo je bila Annie - u zagrljaju s drugim tipom iz hostela za kojega nisam znao ništa osim da je tu večer stigao iz Njemačke i da je imao kričav glas. Kako je samo to napravio? Bio je relativno visok ali ne u dobroj formi, u kasnim 20-im ili ranim 30-im, nerdy izgleda s ogromnim ovalnim naočalama ispod čupaste plave kose.

E sad, jest da je Annie bila već pomalo pripita, ali nije teturala ili tako nešto; možda se se ponašala malo veselije i to je bilo to. Ali iako nije govorila ništa što bi ukazivalo na očaranost tim novim likom na sceni, nije se pokušavala odmaknuti iz zagrljaja. To me sve prilično pogodilo. Moja igra bila je tek u povojima i takvi šokovi su mi teško padali. U kasnije će mi se to ne samo rjeđe događati, već će mi i postati refleks samo slegnuti ramenima i okrenuti se prvoj sljedećoj curi, no to nije bilo "kasnije doba".

Kada smo stigli u disko, skupili smo se u male grupice unutar gomile; ja sam se našao skupa s tim tipom, Annie, i njenom prijateljicom koja je za razliku od nje pokazivala da joj je pomalo dosadno i često se okretala prema van. Unatoč tome, kada je tip pokušao odvući Annie negdje sa strane, ona je krenula za njim. Ja, šutljiv i i dalje ne znajući što napraviti, krenuo za njima. Iako ni ovaj nije postizao značajne pomake ni s Annie ni s njenom prijateljicom, noć je bila duga. Znao sam da je glavna stvar koju je potrebno napraviti izolirati je kako bih mogao eskalirati na miru, i dobro sam znao da to zna i on.

Negdje se u tom trenutku u meni rodila dijabolična, krajnja ideja: ako neću ja uspjeti s Annie, e onda nećeš ni ti!



Ustrajan u tome da cockblockam uljeza, odlučio sam u sebi da ću ga slijediti kamo god je pokuša odvući. U tom trenutku, nije mi bilo bitno što ću ja napraviti ili neću napraviti s njom; bilo mi je važno samo da ne uspije nitko drugi. Kada danas razmišljam o tome, ne mogu se ne smijati samom sebi, no u tom trenutku sam stvarno bio pun loših emocija. Gdje bijeli vitezovi cockblockaju svim silama zbog svojih deluzija o čednosti žena koje treba zaštititi od vlastitih izbora poput male djece, ja sam cockblockao iz ljubomore.

Nakon otprilike 4-5 takvih rošada tijekom sat vremena, tip je primijetio što radim. "Hej, možeš li nas ostaviti same?" rekao je.
"Zašto?" pitao sam ja kao da ne znam.
"Zbog privatnosti."
Šutio sam i premišljao se, tražeći što reći.
"Stvarno, to bi mi značilo. Samo idi u neki drugi dio kluba i zabavi se."

S tim riječima, osjetio sam kako se balon otrova u meni ispuhuje. Vidiš stvarno, to ima smisla! Duboko sam udahnuo, slegnuo ramenima i otišao. Vrzmao sam se još malo po disku i zatim se vratio u hostel spavati dok u sobi nema pijanih Francuza. Sljedećih dana ću iznenada postići puno veći uspjeh u obliku mlade Australke, no to je već priča za drugi put. Nemam ni najmanjeg pojma je li tip iz Njemačke uspio završiti s Annie ili ga je možda još većim cockblockom dokrajčila njena prijateljica ili se dogodilo nešto sasvim treće. Od tog trenutka je nešto kliknulo u meni; jednostavno sam prestao obraćati pozornost na takve sitnice.



I to je bio posljednji put da je Igniss cockblockao nekoga.

Želite još jedan razlog za ne bivanje mrziteljem? Iako ne volim služiti se tradicionalnim patrijarhalnim motivima tipa "to je gay" ili "to je ženskasto", bojim se da sam ovdje zbog naglašavanja ključne stvari ipak prisiljen na to: još jedan razlog za ne bivanje mrziteljem je to što su mrziteljstvo i zavist tipično žensko ponašanje.

Umjesto toga, sljedeći put kada vidiš nekog muškarca sa zgodnom mladom ženom i osjetiš ljubomoru, duboko udahni, zapitaj se što možeš naučiti iz te situacije, i zahvaljivat ćeš mi do kraja života.

Oznake: ljubomora, konkurencija, cockblocking, bijeli vitezovi, igniss, priče, Putovanja, disko, interna igra, priče sa seksualnog tržišta


- 18:43 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 28.02.2014.

Pritajeni igrač, skriveni Alfa

Vrlo poučna priča nedavno se pojavila u dijelu Reddita "Veze". Kao i kod drugih priča objavljenih na internetu, ne mogu jamčiti da je istinita, ali lako ćete vidjeti zašto je relevantna za ovaj blog.

Trenutno sam prilično je***o uznemirena, dat ću sve od sebe kako bih objasnila sve što se dogodilo.

Već godinama planiram dugačko putovanje od 3 mjeseca s mojom najboljom prijateljicom Tory. Uvijek smo pričale o tome i moj dečko Daniel je znao da ću to uraditi. Tory je napokon završila faks ovog prosinca i pokrenule smo naš plan.

Druga prijateljica (Michelle) je prije nekoliko godina otišla na sličan put. I ona i njena prijateljica su tada bile u dugoročnim vezama, i obje su završile varajući tijekom puta. Malo kasnije se njihovo prijateljstvo raspalo, i jedna drugoj su razotkrile svoje nevjere. Bilo je ružno. Michelle i njen dečko su prekinuli, dok je njena bivša prijateljica ostala sa svojim dečkom, ali po svemu što sam čula je njihova veza bila teško oštećena.

Isprva sam mislila da su bile apsolutno grozne što su to uradile, ali nakon što sam popričala s Michelle mogla sam sagledati stvar s njenog stajališta - mjeseci bez seksualnog kontakta/otpuštanja, boravak u party atmosferi, naravno da će biti u napasti. Ona je mlada, privlačna i dobiva puno pozornosti od muških. Susret je bio čisto seksualan, bila je pijana i upotrijebili su zaštitu. Sljedećeg dana je taj momak potpuno nestao iz njenog života i to je bilo to. Svejedno, nisam se uopće slagala s tim što je tako nešto napravila dečku iza leđa.

Prije mjesec dana sam pričala s Michelle o mom putovanju i pitala me što ću učiniti u vezi Daniela. Iskreno nisam razmišljala o tome na taj način; činilo mi se da bez problema mogu proći 3 mjeseca bez seksa. I nikada ne bih htjela izdati njegovo Danielovo povjerenje. Ali Michelle mi je dala dobar argument za "otvaranje" naše veze dok me nema - rekla je (parafrazirano): "Naravno da voliš Daniela. Ali putovanja se temelje na novim iskustvima, i to uključuje i seks. Sad kažeš da se to neće dogoditi, ali jednostavno mi moraš vjerovati da ćeš se osjećati drugačije jednom kada budeš tamo. Daniel će se ionako pitati spavaš li s drugim dečkima dok si na putu. Jednostavno budi iskrena s njim i vidi što će reći."



Namjerno ili ne (slavno Hanlonovo pravilo nas upućuje da nikada ne objašnjavamo zlobom ono što može biti objašnjeno glupošću), neosporivo je da je žena ženi vuk. Upravo ovaj savjet, pogotovo posljednja rečenica, ono je što će izazvati lavinu nepredviđenih posljedica za protagonisticu. Čitajte dalje:

I tako sam te večeri razgovarala s njim o tome. Objasnila sam da neću gledati kako spavati sa svakim tipom koji mi bude privlačan, i da je moja ljubav prema njemu jaka kao i uvijek, ali da bih također htjela moći djelovati slobodno i partijati kao i druge cure moje dobi. To je bilo više kao zadrška - ne planiram je***i se s drugima ali ako se dogodi dogodi se. Jedna noć partijanja na drugoj strani svijeta s ljudima koje nikada više neću vidjeti ne bi trebala pokvariti ovo što imamo ovdje. Inzistirat ću na zaštiti. I naravno, i on će imati jednake prilike kao i ja, moći će slobodno viđati druge cure ako tako izabere.




Čak i s disclaimerom da je "drolja/droljasto" vrlo širok i nedefiniran pojam, postoji li bilo gdje na svijetu droljastija izjava od "ne planiram se je***i s drugima ali ako se dogodi dogodi se"? Kako "dogodi se"? Hoće li se spotaknuti na plaži i pasti na nečiji penis, igrom slučaja već u erekciji i namješten pod pravim kutem? Hoće li šetati ulicom, gledajući svoja posla, kada će joj odjednom poput meteora uletjeti pohotni tip i gurnuti alatku prije nego se uspije snaći? Možda će gledati izložak u muzeju kada će goli antički kip oživjeti i navaliti na nju? Što ako u disku ode u zahod i iz prljave školjke joj izleti penis-alien i zabije se u njenu izloženu vaginu?

Iako je istina da žene žive seksualno pasivne živote u kojima im se mnoge stvari stvarno (s njihovog stajališta) "jednostavno događaju", smiješno je to koristiti kao nekakvo opravdanje za vlastiti manjak samokontrole, a kamoli se još ponositi time.


Nekada ti jednostavno uleti i nema ništa čime to možeš spriječiti.

On nije bio sretan, ali rekao je da razumije. Rekao je: "Vezala si mi ruke. Ako ti kažem da ti to zabranjujem, svejedno ću se brinuti držiš li se toga. Time što si rekla da je to ono što želiš, nema ničega što mogu učiniti kako bih te zaustavio."

Daniel je više kućni tip - ponekad izađe vani s prijateljima, ali većinu večeri provede u našem stanu igrajući video igre ili gledajući filmove. Uzevši u obzir njegov životni stil, nisam bila posebno zabrinuta da će se spetljati s toliko nepoznatih cura.

Bio je potreban samo jedan jedini paragraf da ona otkrije pravu motivaciju iza svog zahtjeva: moć. Poliamorija je instrument slobode i jednakosti samo na papiru; iza toga uvijek stoji manje ili više suptilno natezanje tko će zagospodariti odnosom i prigrabiti svu moć za sebe. U ovom slučaju, njena kalkulacija da si unaprijed priskrbi dozvolu za malo neobaveznog seksa na putovanju temeljena je na sebičnom saznanju da je vrlo malo vjerojatno da će i on moći raditi isto.

Tory i ja smo otišle na put 17. veljače. Otvorilo nam je oči i bilo je vrlo zabavno. Ali bilo je i vrlo stresno. Nismo ništa partijale, samo smo jednom pričale s nekim momcima ali nije ništa bilo od toga. Večeras sam provjerila moj mail iz internet kafića; čekala me poruka od Kay, drage starije žene koja živi na katu iznad nas.

"Raspravljala sam sa sobom danima da li da ti pošaljem ovo i možda ti uništim putovanje. Ali zalužuješ znati istinu. Danijel se viđa s drugom ženom otkako si otišla. Nema nikakve dvojbe da su u nekom odnosu, dolazi kod njega skoro svaku noć i čujem njihove intimnosti. Zaslužuješ toliko bolje od toga. Žao mi je."



Ženska gorljiva vjera u vanjske znakove dominacije je ne samo kratkovidno odbacivanje savršeno dobrih partnera, već je i neizmjerno naivna. On nije nabildan, vrlo visok ili partijaner, i stoga su male šanse da će se spetljati s nekom dok te nema? Oooooops! Isto kao što pod Alfa kožom može kucati Beta srce, tako je moguće i da se ispod mirne Beta vanjštine krije Alfa kojemu nije nimalo problem pozvati tvoj blef i pobjednički ti ga zakucati natrag u lice.

U ovom slučaju, Daniel je čisti Alfa u Beta koži; logično je za pretpostaviti da većina njegove privlačnosti dolazi iz igre (prvenstveno izvrsne interne igre), a ne iz tjelesnih osobina, slave ili početne agresivnosti. Poznavati zakone seksualnog tržišta je već igra sama po sebi, a Daniel je ovime pokazao da ih itekako dobro poznaje.

Mislila sam da mogu podnijeti ovaj aranžman otvorene veze. Ne mogu. Ova poruka mi je razbila srce u milijun komadića. Ovo uopće nije ono što sam namjeravala, htjela sam samo slobodu za djelovanje u nekom trenutku. On je ovo shvatio kao propusnicu da redovito je*e neku drugu curu. I imam dojam da točno znam tko je ona, cura s njegovog posla koja je uvijek flertovala s njim.

Žalim što sam poslušala Michelle i otvorila svoja glupa usta. Ne želim da on je*e druge cure, ja ne želim je***i druge dečke. Hoću tu drolju van iz mog apartmana ISTOG TRENA!!! Potpuno sam u raspadu i potrebna su mi mišljenja drugih žena. Tory mi nije od pomoći; u osnovi mi je rekla da odrastem i da sam dobila ono što sam tražila. Ma je li? Ljudima nije dopušteno predomisliti se ili požaliti svoje odluke?!

Kako da ga kontaktiram i izrazim mu da ovo mora ODMAH prestati bez da ispadnem luda, licemjerna kuja? I kako da mu garantiram da ću biti 100% vjerna na mom putovanju? Ne znam kako ću ga uopće pogledati kada se vratim doma. Više sam nego povrijeđena, ovo je jednostavno pogrešno i bolesno...

Lako je biti seksualno liberalan kada su karte u tvoju korist. No kao što se kaže da u rovovima nema ateista, isto tako u poliamoriji nema pravog odsustva ljubomore. Čim je protagonistica okusila ono što joj se nekada činila kao savršena fantazija, spoznala je da poliamorija sa sobom nosi i određenu cijenu, te da je gorak okus u ustima neizdrživ. To je ono na što sam mislio kada sam rekao da su glavni pobornici takvih aranžmana mlade žene: u odnosu na mase Beta orbitera, one imaju ogromnu moć i mogu vježbati poliamoriju u potpunoj sigurnosti, znajući da će im ovi jadnici ostati vjerni dok one spavaju s kim stignu. No ponekad, kao što vidimo iz ovog primjera, takav aranžman zna eksplodirati ženi u lice.

Ne postoji način na koji mu ona može garantirati vjernost. To je druga stvar koju seksualni liberali ne razumiju: vjernost nije nešto što pada s neba i ima on/off sklopku. Vjernost je nešto što se gradi s pažnjom i ljubavlju. Vjernost nije ugovor na papiru, željezni okov ili nekakva mješina koja može biti polu-prazna, ili koju si jednom osvojio i to je to do kraja života. Vjernost je najsličnija osjetljivom kristalu, koji ako nisi pažljiv s njim pada na pod i nestaje - zauvijek.



Vratimo se Danielu. Uočite kako je predivno riješio situaciju i maksimizirao svoju korist. Od trenutka kada mu je njegova cura rekla da bi htjela biti privremeno u otvorenoj vezi i time potvrdila svoj manjak kvalitete, odmah je shvatio s kim ima posla i poduzeo odgovarajuće mjere. I to kakve samo mjere! Je li je molio? Nije. Je li se svađao s njom? Nije. Je li pregovarao? Nije. Je li joj prijetio? Nije. Samo je kimnuo glavom, lakonski joj objasnio da mu ona ne ostavlja izbora, te otišao i našao drugu curu.

To je još jedna točka u kojoj igroskeptični trollovi često teško griješe: biti Alfa ne znači misliti donjom glavom ili biti siledžija koji se dere, razbija i prijeti. Ni blizu! Iako bi deranje, razbijanje i prijetnje vjerojatno muškarcu donijeli bolje rezultate nego patetično ulagivanje i preklinjanje svoje cure da to ne radi, ni jedno ni drugo nisu prava esencija Alfe. Prava esencija Alfe je upravo ovo što je Daniel napravio: miran, odlučan, efikasan manevar kojim je situacija okrenuta u njegovu korist.

Igra prepoznata, Daniele. Sjedi, 5.

Oznake: alfa, veze, igra, priče sa seksualnog tržišta, internet, poliamorija, varanje, Putovanja, završšna igra


- 19:40 - Komentari (29) - Isprintaj - #

subota, 18.01.2014.

Sexsurfing: kako koristiti Couchsurfing za upade, spojeve i seks

Mnogi od vas su već čuli za društvenu mrežu Couchsurfing, koja omogućava turistima povezivanje s lokalnim stanovništvom. Sustav je jednostavan: svatko ima svoj osobni profil na kojemu piše nešto o njemu i je li gost (surfer, seeking a couch) ili domaćin (offering a couch). Lagana pretraga je sve što je potrebno za pregled svih kojima u nekom području traže ili nude smještaj.

Princip rada temeljen je na razmjeni ljubaznosti: domaćin koji je ugostio nekoga može očekivati da će i njega ugostiti drugi. Što je čovjek aktivniji (bez obzira na ulogu) na stranici, to ima više recenzija sebe kao osobe i kao gosta/domaćina, te mu postaje sve lakše doći do novih kontakata. Couchsurfing je tako s godinama izrastao u vrlo popularnu stranicu koju koristi oko 6 milijuna ljudi. Budući da mladi svog svojih ograničenih budžeta imaju najveću motivaciju štedjeti na smještaju, i zato što su najotvoreniji za upoznavanje drugih ljudi, dobna skupina 18-30 čini ogromnu većinu svih korisnika.


Kao što ste već i sami pogodili, Couchsurfing je potencijalni rudnik zlata za svrhe igre. Iako to (osnivači sami navode) nije dating stranica, to je rečeno samo kako bi se upozorilo da će biti bannani priljepci i luzeri koji počnu žene spammati komentarima/porukama s komplimentima o izgledu ili pozivima na nešto više kao što se uvijek događa na dating stranicama. Ako ljudi koje je Couchsurfing spojio ocijene da su si međusobno privlačni i "jednostavno" završe u krevetu, to se Couchsurfinga ne tiče. Couchsurfing zanima jedino za to da su i gost i domaćin zadovoljni i dobrim recenzijama nastave širiti mrežu.

Savjeti koje ću sada dati odnose se na dolazak do seksa s curama koje su u gostima kod tebe, dok su u gostima kod tebe. Ono što ovaj post ne pokriva su dvije druge, indirektne koristi od Couchsurfinga:

A) mogućnost seksa s tim curama u nekom kasnijem trenutku (i/ili veza na daljinu), i
B) širenje društvenog kruga (oba spola) kako bi kroz upade na toplo (i.e. u društvenom krugu) lakše došao do seksa s vezanim i nevezanim curama u drugim zemljama kada ih posjetiš


Pod pretpostavkom da u stan ili kuću gdje živiš imaš mogućnost primati goste (makar i na kauču, ako ne već na krevetu u odvojenoj sobi), evo nekih savjeta za pretvaranje ove stranice u SexSurfing. Živjeti u turističkom mjestu je također od pomoći.

Čak i ako nemaš takav prostor, dio savjeta je i dalje primjenjiv - nudi samo vrstu domaćinstva "razgledavanje", dakle to da ćeš se naći s nekim i pokazati im svoj grad. Ako se stvori kemija, siguran sam da ćeš se nekako snaći (i možda je možeš svejedno dovesti kod sebe iako ne bi mogla prespavati). Uostalom, bez obzira na ishod to je dobra vježba za prave spojeve, te traži puno manju investiciju s tvoje strane i ostavljaju ti veću mogućnost povlačenja ako između vas nema kemije (za razliku od toga kada ona spava kod tebe i ne možeš je izbaciti). Eksperimentiraj.

1. Tvoj profil mora biti jednako zanimljiv, originalan i dobro napisan kao i u online datingu, samo ne smije spominjati ljubav i seks. Zapamti, ovdje si undercover. Svrha Couchsurfinga je što se igre tiče samo da te dovede u kontakt s novim curama. Sačuvaj samu igru za kada se vidite uživo, a do tada budi samo samopouzdani/zabavni dobri dečko. Bez flertovanja; iako to može biti korisno za pripremanje terena, jednostavno nije vrijedno rizika. Ako ona u trenutku kada te tek upoznala i još ne zna baš ništa o tebi ocijeni da joj se nabacuješ, njeni alarmi za "onaj osjećaj" (poznatiji kao "awkward") će se aktivirati svom silom i lako je moguće da će odustati.

Ovo valjda ne trebam ni reći, ali na snazi je apsolutna zabrana seksualiziranja razgovora, još i više nego inače. Čast iznimkama (npr. evo profil nekog tipa koji ima fotogaleriju cura koje je slikao gole dok su bile kod njega i kojemu se zbog predselekcije cure same javljaju kako bi mogle biti gole kod njega (LOL)), ali to jednostavno nije dobra ideja osim ako nemaš tako specijalnu i dobro utemeljenu nišu. Ja je također imam, samo se od nje cure nikada ne skidaju same od sebe, već samo postaju blago zainteresirane.

2. Odabir gostiju: preferiraj pojedinačne žene, ali ne inzistiraj na njima. Idealna okolnost ste kada ste u stanu i/ili razgledavanju samo ti i tvoja gošća, no treba ti biti jasno da to ne možeš uvijek dobiti. Kao prvo, malo je žena koje putuju same. Kao drugo, ženama je lakše pronaći smještaj kod hordi žednih Beta muškaraca nego što je muškarcima pronaći smještaj kod žena (sada kada je moguće vidjeti koliko koja molba za smještajem ima ponuda od koga je jasno da žene dobivaju barem 3 puta više ponuda za smještaj). Kao treće, osim u slučaju niše (vidi primjer iznad), lakše je imati balansiran profil s općenito visokom vrijednošću ako si primao ljude oba spola i u raznim kombinacijama. Moja procjena je da bi tvoj odabir gostiju trebao biti ovakav:

50% single žene
30% žene u parovima ili trojcima
20% žene s dečkima, muškarci


No u realnosti će tvoji postotci biti znatno gori i vjerojatno nećeš biti u mogućnosti stvoriti takav miks. Sam ocjeni želiš li većinu vremena biti domaćin muškarcima, te ženama s kojima nemaš šanse jer ih je previše ili jer imaju dečke, ili vrlo malo biti domaćin ali to rezervirati isključivo za single cure. Moja preporuka je nešto između. Zapamti da te nitko ne prisiljava biti domaćin bilo kome; ti biraš.

No svakim danom izgledi postaju sve gori i treba biti sretan time da ti je svaki peti gost single žena, tj. da se dobrano načekaš dok ti ne upadne single žena. Uistinu nema polja koje ne može pokvariti navala očajnih muškaraca. Osim toga, cure se također kvare kako prolazi vrijeme, najviše kako publika postaje sve liberalnija i sklona raznim lošim navikama (uočite tetoviranu curu s metalnim strašilom u nosu koju su u trenutku pisanja ovog članaka stavili na naslovnicu!).

Unatoč tome, svaki gost je zabavno iskustvo, ugodno provedeno vrijeme, te novi kontakt. Ja sam recimo i dalje u kontakti s jednim dobrim čovjekom iz Rusije, kojeg sam upoznao kada je bio ovdje sa curom (u međuvremenu su prekinuli). Zapamti da uvijek dobivaš nešto i nikada ne budi negativan. Također, uvijek odgovaraj na sve requestove koje dobiješ, čak i ako ih odbijaš. Znati da ćeš brzo i sigurno odgovoriti puno znači ljudima koji razmišljaju bi li te kontaktirali. Ako dobro izvodiš stvari, dugoročno će ti Couchsurfing (isto kao i dobar online dating profil) postati pasivni izvor prihoda.

3. Pospremi stan najljepše što možeš. Temeljito usisaj, očisti štednjak i mikrovalnu, ukloni nered, oribaj zahod, bide, umivaonik i kadu, lijepo namjesti njen krevet i pripremi čisti ručnik. Ako to možeš postići, neka stan bude toliko čist da se po njemu može (i treba) hodati bos. Podsvjesni osjećaj opuštenosti koji to stvara teško je nadmašiti. Nije važno kakva je ona što se tiče urednosti: iako su mnoge cure danas još veće svinje od muških što se toga tiče, urednost novog prostora opušta baš svakoga.



4. Jednom kada ste se vidjeli uživo, vrijeme je za igru. Tretiraj cijelo vrijeme koje će biti kod tebe (bila to jedna noć ili pet dana) kao jedan veliki spoj. Razgledavanja ti pružaju prirodnu distorziju vremena, a situacija općenito radi u tvoju korist. Za inspiraciju slobodno pogledaj izvrsni film "Before Sunrise", koji se bavi vrlo sličnom situacijom. Prezentiraj se u najboljem svjetlu, izgradi kemiju s njom i ne zaboravi na dodir (iako suptilnije nego inače; ne želiš je uplašiti, plus imaš više vremena). Pričajte, šetajte, izlazite, kuhajte zajedno, pijte, gledajte filmove, etc.

5. Procijeni ima li potencijala za "nešto" i kreni u akciju. U svakom trenutku budi svjestan okolnosti: npr., kakva je prema tebi? Kakav je njen jezik tijela? Kako reagira na tvoje riječi i dodire? Zapamti, budi odlučan ali ne napasan. Za razliku od običnog života, ako nisi siguran, drži se više oprezne strane. Evo zašto:

6. Čuvaj svoju Couchsurfing reputaciju poput zlata. Što je tvoja igra bolja, što imaš više pozitivnih iskustava, i što je tvoja niša jača, to je manja šansa da ćeš doživjeti loše iskustvo. Unatoč tome, negativna recenzija te može uništiti dok trepneš. Ako na tvom profilu bude makar i najmanje aluzije da si creepy tip koji napastuje žene ili s kojima se one ne osjećaju sigurno, gotov si. Stoga uvijek budi oprezan s eskaliranjem, a u slučaju odbijanja se (što inače nikada ne bi smio raditi) ispričaj, reci da ti se učinilo da joj se sviđaš i nastavi joj biti prijatelj do kraja njenog boravka. Razlika između dobre i loše recenzije, bez obzira na uspjeh, je tanka i valja je pozorno pratiti kako ne bi završio na pogrešnoj strani.

Želim vam svima uspješan Sexsurfing!

Oznake: rana igra, interna igra, Couchsurfing, Putovanja, upad, spoj, savjeti, online dating, internet


- 20:17 - Komentari (21) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.10.2013.

Putovanja (Arhiva)

PUTOVANJA:

Pogled na australsko seksualno tržište
Mutant u Australiji
SAD vs. Hrvatska: seksualno tržište
Hrvatice stranim očima
Zrće sausage fest
Igniss u zemlji kobasica
Poosy Paradise
Put oko svijeta u 80 poruka: Studija slučaja u online datingu

Oznake: Putovanja, zrće, australija, roosh


- 00:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.08.2013.

Igniss u zemlji kobasica

Prije nekog vremena, proveo sam dva tjedna u Novalji, simpatičnom mjestu na Pagu koje je poznato prvenstveno po blizini uvale Zrće, svjetski poznatog party okupljališta. Kao što stalni čitatelji znaju, Zrće sam okarakterizirao kao sausage-fest gigantskih razmjera, s jednim od najgorih odnosa spolova na svijetu izvan Saudijske Arabije i možda nekih industrijskih postrojenja. Nije loše za popularno party okupljalište gdje muškarci masovno idu kako bi uživali u danima vrućeg sanjarenja o curama koje su na news portalima vidjele kako se skidaju i samo čekaju na njih. Zrće je složena operacije poput karaktera striptiz-kluba, samo opsežnija. Svaka čast onome tko se sjetio to organizirati.

No odmah do tog legla kobasica, jedva sat vremena hoda daleko, leži zemlja koja mu je potpuna suprotnost. To je zemlja za koju ne znam kako je nazvati. Zemlja... kamenica?


Moglo bi biti.

Novalja je lijepo i šarmantno mjesto koje se prostire po suhoj vjetrometini koja čini početak sjevernog rta otoka Paga. Nemilosrdni udari bure ogledaju se u suhom tlu gdje ne raste puno i odsustvu vegetacije, iako se grad potrudio posaditi redove stabala i palmi uz glavna šetališta. Ako fenomen Zrća i dalje bude tu za deset godina, to će biti izvrsno ulaganje. Redoviti autobusi voze između centra i uvale i cestovna mreža je u redu, iako kao i svugdje u Hrvatskoj malo nedostaje parkinga.

Gledano u odnosu na velike gradove, Novalja je skupo mjesto. Hrana i higijena je barem 20% skuplja čak i u podružnicama Konzuma i Plodina u centru, a u Hiper Novalisu, trgovačkom centru na rubu mjesta, većina stvari je bezobraznih 50% do 100% skuplja nego inače. Začudo, takva razina cijena se ne prenosi na sve ostalo: suveniri i tržnica sa sitnicama su jeftini, a hrana u restoranima na svakom koraku nije ništa skuplja nego drugdje. Najeo sam se odlične ribe kao nikada prije u životu u maloj gostionici pored ribarnice.


Bili su toliko ljubazni upotrijebiti terminologiju bloga na računu.

Ono što Novalju čini vrijednom spomena na ovom blogu je njeno seksualno tržište. Dok je na Zrću tri puta više muškaraca nego žena, u Novalji je obrnuto. Ne znam je li takva situacija zato što žene manje izlaze od muškaraca i manje vremena provode pijane i mamurne, a više se kupaju, sunčaju, kupuju i šetaju, ili zato što već od početka dolazi više žena, ili je u pitanju nešto treće. Bilo kako bilo, prošetajte Novaljom i vidjet ćete ogromnu koncentraciju "nježnijeg spola". I ne samo to: kako Zrće većinom posjećuju demografske skupine koje su mlade i drže do statusa i izgleda, gotovo sve te žene su sređene i u izvrsnoj formi. Trebam li uopće napominjati da je u Novalji kultura takva da se u kupaćem kostimu ući u gotovo svaku trgovinu i da vlada prijateljska, opuštena atmosfera?

E sad, nemojte se previše zanijeti. Kao prvo, to što je negdje puno žena ne znači da će ti same pasti u krilo, kao što sam već podrobno opisao. Štoviše, budući da tu svi dolaze samo na kratko i nemaju priliku osjetiti samoću, odnos bi mogao biti i 90:10, i svejedno ne bi postojala klima "očaja" i drastično izmijenjenih kriterija, kao što postoji recimo u Rusiji. Avanturistične i lake da, bez kriterija ne. Kao drugo, to ne znači da si se potpuno oslobodio Zrća. Iako iz odnosa spolova slijedi da jedan dio žena uopće ne ide tamo, ne možeš na to računati. I dalje ćeš morati prihvatiti određeni rizik da će neka na kojoj radiš posjetiti slavnu uvalu i tamo nestati bez traga jer je našla nekog drugog, ili da ćeš ti morati jednu večer ići s njom kako bi zaključio stvar (kada će tvoje šanse biti bolje nego da si je upoznao u izlasku). Novalja ne znači automatski orgijanje dan i noć.

Ono što Novalja znači je obilje prilika. S tako nevjerojatnom koncentracijom mladih žena, i koje se još k tome izmjenjuju svakih nekoliko tjedana, to malo mjesto predstavlja rajski vrt u odnosu na neisplativo lupanje glavom o zid na Zrću. Ovdje muškarac koji zna što radi može postići ozbiljne rezultate. Čak i za obožavatelje noćne igre, ponešto kafića i polu-diskoa koji rade do kasno može se pronaći i u samom mjestu, te često imaju povoljniji omjer spolova. I k tome je sve to jeftinije - kako bi rekao Vuco, "sačuvat ćeš obitelj, sačuvat ćeš djecu, ZDRAVLJE ćeš sačuvat!"

Sve u svemu, Novalja i Zrće su fascinantan primjer kako mikro-ekonomske okolnosti mogu drastično utjecati na konačan ishod na seksualnom tržištu.

Oznake: zrće, sausage fest, Putovanja, seksualno tržište, priče sa seksualnog tržišta


- 15:34 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.07.2013.

Troll iz Bangkoka: samoispunjavajuća sudbina

Rooshev čitatelj "Dar" piše:

Suša u kišnoj sezoni

Dakle, slijedeći dobre savjete, pokrećem ovdje temu o mojoj sljedećoj godini u Bangkoku, Tajland. Danas, poslije 6 tjedana natezanja, napokon sam otključao svoj iPhone kako bih mogao umetnuti u njega tajlandsku SIM karticu i prijaviti se na Whatsapp, Thai Love Links, Thai Friendly i sl. Super.

Govoreći o čemu, koliko bih podataka trebao kupiti za roaming? Valjda sve ovisi o tome koliko ću cura skupiti!

Budući da je Rooshev forum prepun dobrih ljudi koji s razumijevanjem pomažu s bilo čime, Dar je odmah dobio savjete o Thai tvrtkama koje nude neograničeni internet, kako može napraviti profile na aplikacijama i još mnogo toga. Nažalost, uskoro su se pojavili prvi alarmi:

Što se igre tiče, identificirao sam moj stil u Bagkoku.

Ako vidim vrlo zgodnu Tajlanđanku (bila je jedna u liftu u mojoj zgradi, ljepotica čak i po njihovim standardima, ali s njom je bio čudan stari tip - njen otac? Također sam vidio jednu super-zgodnu u šoping centru, odjevenu u kratku bijelu haljinu), moja taktika je ne gledati je i izbjegavati je pod svaku cijenu. Nekako kao praviti se nedostupnim. Ne vjerujem da primjećuju.

Ako vidim običnu ali zgodnu djevojku, recimo na blagajni u trgovini koju sam upravo posjetio, moj stil je ne smiješiti se, ne pričati s njom i ne gledati je u oči, samo biti pristojan na normalan način.

Osobno, mislim da moje tehnike ne rade. Pokušavam ih već 27 godina i rezultata ni od korova. Možda je vrijeme za nešto novo.

Loše sam volje.



Ovo je otprilike u rangu tipa koji se žali da je žena hladna prema njemu i stalno mu spominje da želi razvod, i onda nakon deset poruka otkrije "i da, prevario sam je dva puta i jednom je pretukao. Ne vjerujem da je to važno ali eto".

Ne smiješiti se, ne pričati s nikim i izbjegavati pogled nije nikakva tehnika ili stil. To je.... ne znam.... bivanje objektom? Tko bi normalan mogao očekivati išta takvim pristupom, ne samo sa ženama već i u životu? Osim ako nisi ekstremno zgodan, slavan ili bogat, jednostavno nije realno da ti žene prilaze same od sebe. To nije stvar feminizma ili igre. Nikada na svijetu, nikada u povijesti ljudske vrste, nikada nije bilo često ili očekivano od žena da prve prilaze muškarcima.


Zahtijevam da mi netko priđe!

Jučer sam se družio s nekoliko tajlandskih prijateljica. Prilično mirna večer - odvele su me u mali bar u Thong Loru. Popili smo nekoliko pića i pričali. Jednu od njih bih htio prasnuti. Kada sam je prvi put upoznao prije 6 tjedana, mislio sam da je osjećaj uzajaman. Ali sada ne znam, možda sam previše čekao! Izgleda da je već bila u vezi 6 godina s nekim Englezom pa joj nije nepoznat strani ****c.

Za većinu žena nisam zainteresiran. Ne znam. Jednostavno imam u glavi nekakav ideal žene i to je to. I još jedna frustrirajuća stvar - većinom sam normalan i opušten sa ženama jednom kada već pričam s njima (znam, teško je razumjeti).

Inače bih rekao da je loše visiti s prostitutkama (kako sam isprva dobio dojam), ali možda bi to za ovog beznadnog tipa bilo dobro da se malo opusti. Osim što nema nikakvu igru, sada još spominje i da ga većina žena zapravo ne zanima, što je ili iznimna koncentracija kiselog grožđa ili ozbiljan poremećaj.

Čovječe, osjećam se grozno. Bio sam jučer u Kao Sanu s nekom engleskom curom i dvojicom tipova s kojima dijeli kuću. Glupo smo popili 4 čaše viskija i bili smo pijani već nakon prve. Engleskinja je jedva hodala pa sam je poveo. Dok smo se vozili doma u taksiju, nagnuo bih se prema njoj i poljubio je na stražnjem sjedalu dok ova dvojica nisu gledala. Sviđalo joj se.

Kada samo se vratili u njihovu kuću, otišla je mokriti. Slijedio sam je i pokucao na vrata. Ona ih je gurnula nogom i zatvorila. Nekako je moj mozak pun viskija instinktivno znao kako otvoriti zaključana vrata izvana. Samo sam ušao unutra i zatvorio vrata! Nije uopće izgledala iznenađeno.

Ne sjećam se što sam tamo radio (uh oh), ali mislim da sam je poljubio još jednom dok je sjedila tamo. Sjećam se da sam je nagovarao da pođe sa mnom u moj stan, ali opirala se. Onda je jedan od tipova kojemu se isto sviđala gurnuo mene vani i poveo nju na gornji kad zbog "sigurnosti". Pri tome mi j mahnuo rukom na onaj "j*** se" način. Pi*ka. Ipak, divim se njegovom potezu!

Tko normalan odlazi u kupaonicu cure koja upravo piša i pokušava je poljubiti? Ima li ovaj autizam ili nešto još gore?

Kontaktirao sam je na mail i mobitel ali ne javlja se. Dakle, očito je ljuta ili posramljena. Imam osjećaj da će se javiti prije ili poslije. Ili će pričati o onoj večeri ili se neću igrati. Lopta je kod nje, sad mora juriti za mnom jer mi nije odgovorila već dva puta.

Dobila je bitku ali izgubila je rat. Ako se nikada ne javi, koga briga, nisam zaljubljen u nju, samo sam htio spavati s njom i to je sve. Živi i uči.

ALI, ako se javi, sada sam u nadmoćnoj poziciji.


Nadmoćnoj poziciji? Koji vrag? Kakav rat, kakvi bakrači? Često kažem da je pretjerano samopouzdanje dobro za muškarce, ali ovo nije samopouzdanje nego ogorčenost izazvana ne-priznavanjem poraza. Kiselo grožđe nije teško prepoznati. Dio učenja igre je stjecanje sposobnosti objektivne procjene, a ovdje od toga nema ni "o".

Pa, ako je to Englezu bila zadnja noć u Tajlandu, onda je ionako uklonjen sa scene. ALI, ako ga je prasnula, ne želim više ništa s tom smrdljivom p***om. Tip je bio kreten, ako bi radije bila s njim nego sa mnom onda je**š nju.

Ako postoji ilustracija muškog hrčka, neka mi je netko molim vas linka. Odmah.

Primijetio sam kako sam izgubljen u svojoj glavi. Gledam djevojku u šoping centru i pokušavam razaznati njen izraz lica kako bih vidio što misli o meni. Ne istražiti tako da počnem razgovor, samo joj pokušavam čitati misli. Naravno, kada me ne zaustavi ili ne počne razgovor, moja reakcija je nešto tipa "Da? Je** se i ti, k***o." Ponekad to radim satima i osjećam se kao psihopat. Sve moje unutarnje misli su samo "j**i se" i "idi kvragu i ti isto". To ne vodi stanju dobrom za zavođenje.


Je***e se, debili koji ne prepoznajete moje nepomične kartonske čari!

Dok su neki tipovi u otužno-psihopatsko-nesposobnom stanju sa ženama, barem imaju dobre odnose s muškarcima. Osim što nekom ludom srećom ovaj tip ima puno para, ne ide mu ni s muškarcima jer je općenito neprilagođen bilo kakvoj ljudskoj interakciji. Naravno, nekada su tipovi s blažim oblikom Aspergerovog sindroma bili bolje usmjeravani i dokazivali su se na druge načine, pa im to nije toliko smetalo sa suprotnim spolom. Mogli su se oženiti, imati djecu, pridonositi društvu i biti cijenjeni kod oba spola. No u svijetu gdje je novac postao itekako razdvojen od zavođenja, i gdje muškarci koji nemaju sreće odmah razviti dobru igru prvo prolaze bolnih 5-10 godina celibata koje porazno djeluju na psihu... ne, danas su takvi ljudi osuđeni na propast.

I tako, dok sam bio u ovom psiho mentalnom stanju, taksist me vidio kako šetam s nekoliko torbi i pitao "Taksi?". Manje više sam zastao i buljio u ovog debila dok nije spustio pogled. Promrljao je nešto sebi u bradu, vjerojatno psovku. Bio sam prilično blizu toga da se potučem s njim. To mi nije pametno!
(slijedi još desetak postova o tajlandskoj hrani, turizmu i ljutitom promatranju žena)

Ja.... ne znam što reći. Ako ovaj tip ikada privuče neku curu, to će biti neka koja ima ogroman prag dominacije i privučena je tračkom psihopatstva, bilo to urođeno psihopatstvo, bilo samo isklesano iz desetljeća odbačenosti i kronične samoće.

Čitajući o ovakvim slučajevima, ne znam što napraviti osim tresti glavom u nevjerici. Suočen s možda najkvalitetnijim i najotvorenijim ženama na svijetu, uz milijun faktora koji mu idu u korist, ovo je tip koji nije napravio niti jedan upad, nije uopće ništa ni pokušao. Uz svu pomoć, dobre savjete i nagovaranje, ne uspijeva napustiti svoju ljušturu i krivi ostatak svijeta za to. Mogao se barem poštedjeti i dostojanstveno živjeti kao biljojed, a ne glumatati o svojim poteškoćama kada nemam nikakve inicijative za promjenu. Samo troši vrijeme i resurse dostupne za one nesretnika kojima se može pomoći. Kao i uvijek, vrijedi stara izreka:

Prevari me jednom, sram te bilo; prevari me dvaput, sram me bilo.

p.s. u mjesec dana koliko je ovaj tip postao na forumu i opisivao svoje doživljaje prije nego što je popio ban, te se čak i osobno našao s nekoliko članova u Bangkoku, nije niti jednom popričao s nepoznatom Tajlanđankom, niti je napravio profil na bilo kojoj od navedenih dating stranica. Nekima jednostavno nema spasa.

Oznake: bangkok, tajland, Putovanja, roosh, troll, beta, omega


- 12:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.02.2012.

Pogled na australsko seksualno tržište

Iako je moj put bio više obiteljske, a manje igračke prirode, svejedno bi bila šteta ne pružiti čitateljima mali uvid u druge aspekte Australije. Slike Opere u Sydneyu i plaža na Gold Coastu možete pronaći svugdje, no usporedba seksualnog tržišta bi već mogla biti teži zadatak. Stoga:

Kakvi su australski muškarci? Tipični "Australci" kako zamišljamo prosječnog bijelog surfera koji tamo živi, izgledom su iznadprosječni - čvrsti, dobro građeni, mišićavi i širokih crta lica. Naravno da nisu svi takvi, no u prosjeku lijepo izgledaju. Također su i raznoliki, što nimalo ne odmaže općenitom dojmu - uz dodatak mnogo azijata, te značajnu populaciju Aboridžina, polinezijskih i melanezijskih naroda kao Torres Strait Islanders, uistinu je teško reći da je nešto "tipičan izgled". Miješanje svih ovih naroda je dovelo do vrlo lijepe ravnoteže, pogotovo u potomcima bijelaca i azijata.

Eh da, prije nego zaboravim, mnogo Australskih muškaraca ima tetovaže, što u većini slučajeva djeluje totalno neprikladno. I dalje ne mogu smisliti tankog, ženskastog bijelog muškarca s ogromnom tetovažom preko cijele ruke i ramena. WTF? Sve što ću poslije reći za žensku modu vrijedi i za mušku.

Image Hosted by ImageShack.us
Ne, nisu svi Australci ovakvi, ali dobar broj jest

Iako po mom skromnom mišljenju ne odajem nekakav posebno ne-britanski dojam, svejedno sam bio smatran egzotičnim i mnogi ljudi su znali da sam stranac prije nego kažem iti jednu riječ. Ne da se žalim.

Kakve su australske žene? Opet je potrebno napraviti određenu razliku između "lokalne populacije", dakle Australki britanskog i europskog podrijetla, i aboridžina te imigranata. Svi koji tvrde da su Hrvatice najljepše na svijetu mogu ovaj put odahnuti - Australke uistinu nisu toliko lijepe kao naše žene. Osim neke nedokučive ali ekstremno bitne razlike u strukturi lica, koja rezultira čestom pojavom butterface-a (doslovno "lice od masla" iliti "but-her-face", cura sa zgodnim tijelom ali relativno neprivlačnim licem), postoji i još jedan veliki problem: stopa pretilosti. Australija je ogromna zemlja s američkim načinom života, gdje se živi u kućama (čak i u velikim gradovima), sve je daleko, normalno je voziti se po dva sata, i nitko ne šeće nikamo. Uz još druge društvene faktore, to je rezultiralo velikom stopom pretilosti, možda ne toliko velikom kao u SAD-u ali svakako većom nego kod nas (iako se i mi to trudimo promijeniti).

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Butterface 1-3

Sitnica koja spašava stvar zove se "azijsko stanovništvo". Filipinke, Kineskinje, Vijetnamke i sl. su česte i Azijsko stanovništvo čini minimalno 10% stanovništva, barem u velikim gradovima. Uz to što prirodno malo ljepše izgledaju, nisu ni izbliza toliko amerikanizirane, što znači da su i ženstvenije, mirnije, i više paze na svoj izgled. Hvala svim bogovima na azijskom stanovništvu. njami

Australska moda je vrlo raznolika i bogata u odnosu na našu, što je dvosjekli mač. S jedne strane, viđa se stvarno zanimljiva i lijepa odjeća koja odgovara ženama. S druge strane, vrlo su jaki "alternativni stilovi", gdje cure nose na sebi tonu metala, deset narukvica, još nekoliko oko gležnjeva, imaju piercing u nosu, usnama i jeziku, nose po šest prstenova i imaju kosu obojanu u dvije ili tri boje, od kojih je jedna fluoroscentno ljubičasta, a oblače se na redikulozan i vrlo neprivlačan način koji je već spominjan. To uništava privlačnost mnogih cura koje bi inače bile vrlo lijepe. Debilne, prevelike i prebrojne tetovaže su raširene.

Sve u svemu, australske žene su raznolike i može se naći nešto za svakoga. U prosjeku, slabije izgledaju od naših, a koliko god često ja sipao drvlje i kamenje po našim ženama, Australke ni po karakteru nisu nešto bolje - obje zemlje su prilično amerikanizirane. Čast iznimkama.

Prosječna visina oba spola je manja i više varijabilna nego u Hrvatskoj, što naravno čini visinu apsolutno kritičnim atributom. Ne sjećam se da sam igdje vidio toliko parova gdje je ona visoka 150, a on 200 cm, pa se komično drže za ruke na način da ona drži svoju ruku podignutu prema njegovoj.


I više od ovoga.

Igra u Australiji: Idi s drskom, kretenskom igrom ili idi doma.

Budući da je feminizam vrlo jak i seksualno tržišto amerikanizirano, nije ni čudo da su većina muškaraca Beta, unatoč svom solidnom izgledu. Alfa/Beta kontrast je ovdje vrlo jak, i to stvara drastične razlike. Ako bi susreo prosječnu ili zgodnu curu koja ima momka, dobre su šanse bile da je on ili izgleda poput modela, ili (vjerojatnije) da je prosječnog izgleda i fura gangsterski look. Ne zavaravajmo se, Australija nije Skandinavija: dominantnost se u muško-ženskim odnosima cijeni, a preveliko samopouzdanje nagrađuje. Razine isparivanja su gigantske i natjerat će u očaj svakoga tko dolazi bez ili dobre Igre ili jako dobrog izgleda.

Brza eskalacija je nužna i potrebna, koliko god lokalne žene tvrdile drugačije. Nepotrebno duljiti proces upoznavanja će te odvesti jednosmjerno u prijateljsku zonu ili beskonačna sranja. Kada sam probao malo online datinga, napravio sam upravo grešku prevelikog čekanja, nakon čega bi me definitivno dočekali komentari tipa "ali bojim se pričati na telefon", čak i ako je izgledalo da joj se sviđam. Tek kada sam promijenio taktiku i počeo gurati prema nalaženju odmah nakon 3-4 poruke sam počeo ostvarivati konzistentan uspjeh. Australske cure su predvidljivo lake, a neke se time i ponose.

Seksualno tržište je naklonjeno ženama. Australija je jedina zemlja u kojoj sam ikada doživio da se morbidno pretila, ružna, loše obučena i neugodna žena od 23 godine, a koja je već samohrana majka dvoje djece, postavlja kao "vruća roba" i zahtijeva tko zna što od potencijalnih partnera. Hm, ili nije?.

Homoseksualnost se tolerira i nema apsolutno nikakve netolerancije. Atmosfera je vrlo liberalna i opuštajuća. Iako naravno nemam ništa protiv biseksualnosti, ne mogu ne primjetiti da se gotovo svaka treća cura u Australiji identificira kao biseksualna ili kaže da je imala nekakvo seksualno iskustvo s pripadnikom istog spola. Pogađat ću i reći da se vjerojatno radi o nekakvom obliku racionalizacije loših iskustava s muškima.

Ukratko: budi odvažan, budi drzak, budi drukčiji. "Samo budi svoj" pobornici bi ovdje isplakali ljute suze.

Noćni život: Australski klubovi, diskoi i sl. su apsolutno superiorni hrvatskima. Manje je incidenata, tuča, pijanaca, i sl., a minimalna dob ulaska (21) se strogo kontrolira i osobne iskaznice skeniraju na ulazu. Vidljivo alkoholizirani ljudi nemaju pravo ulaska u klubove, a iako klubovi ostaju otvoreni do 5 ujutro, nakon 2 se više ne primaju novi ljudi. Noćni život počinje malo ranije, oko 10. Pušenje je zabranjeno gotovo svugdje. Više je prostora, tako da je gotovo uvijek moguće plesati.

Atmosfera je u pravilu opuštena i društveno je prihvaćeno prilaženje strancima i upoznavanje, te čak i žene ponekad prilaze muškarcima (istina, rijetko ali ugodno iznenađenje). Muzika je tipični techno/house, ali barem nema turbofolka. Oni koji žele nešto specijalizirano mogu pronaći i electronic ili rock klubove, barem u velikim gradovima. S druge strane, klubovi će se i naći samo u velikim gradovima - s tako raširenom populacijom, mjesta veličine Sinja ili Čakovca u Australiji ne bi imala baš nikakav noćni život.

Unatoč svim kritikama australskog seksualnog tržišta, ako netko ima solidnu igru, ne bi trebao biti razočaran. A čak i ako nema - kvragu, zemlja je tako civilizirana, mirna, sređena i bogata da bi se isplatilo tamo živjeti unatoč navedenim problemima. To je mjesto gdje čovjek koji je voljan raditi može itekako osigurati dobar život. Sa čisto civilizacijskog stajališta, Australija je za nas bila i ostaje - Utopija.

Oznake: australija, Putovanja, igra općenito


- 03:08 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.06.2011.

Beskonačno ljubakanje

speed dating event Koliko godina je previše provesti u potrazi za partnerom? Glavni razlog današnje nestabilnosti i "ljubavnog stresa" leži u nepomirljivosti naših prastarih, bioloških nagona, i naglo promijenjene okoline. Većina ljudi bi se šokirala kada bi se našla u starom svijetu, gdje je bilo normalno da mlada djevojka od 13 godina ima prvo dijete, a nakon godine i pol sljedeće. Lovačka plemena u skrivenim kutcima svijeta i dalje žive tako.

Budući da smo većinu postojanja proveli u takvim uvjetima, nije ni čudo da se naš mozak teško može prilagoditi na realnost u kojoj je normalno odgoditi dijete do 30-ih, nitko ne ovisi o nikome, a sljedeći partner je uvijek iza ugla. Posljedica te razlike je apsurdno dugačko vrijeme koje danas provodimo u ljubakanju.

Ženska plodnost je postavljena tako da započne prvu generaciju negdje do srednjih dvadesetih. Rizik fetalnih problema ustrajno raste svaku sljedeću godinu, i ubrzava u 30-ima. Njena energija pomalo opada, u neskladu s naporom potrebnim za podizanje male djece. Spontana, intenzivna zaljubljenost koju je osjećala prema simpatijama u mlađim desetljećima, dio evolucijskog nagona za povezivanje partnera, slabi i ustupa mjesto planovima i spojevima koji podsjećaju na poslovni razgovor za ručkom. Strast podliježe gorčini iskustava.

Muškarci su se također slabo prilagodili novom sistemu. Ne tako davno, potrošiti cijeli svoj život, društveni status, postignuća i imovinu na snubljenje jedne ili dvije žene je bila praksa. Prije kontracepcije i abortusa, oduzeti djevičanstvo je stupalo samo korak iza neminovnih desetak godina skrbi i očinstva. Postojala je prirodna granica koliko seksualnih partnera muškarac može prikupiti.


"Zanima me jesi li slobodan/na za spoj u zadnji čas, u kojem slučaju ne mogu stići na njega jer zvučiš očajno."

Danas, isprobati 4-5 partnera godišnje (više kako društvo teži Amerikanizaciji) i skakutati iz jedne mini-veze u drugu zahtijeva ogromnu energiju za koju ljudi jednostavno nisu optimizirani. Gubitak posljedica - beskonačna seksualna sloboda za oba spola, beznačajnost odbijanja (uvijek će "dati" netko drugi), nevezanost egzistencije za obitelj i djecu - omogućava vječnu potragu za "savršenstvom". I muškarci i žene trpe jednake posljedice od nove realnosti da ništa nije vječno, pod sjenom stope razvoda od 25% (u Americi skoro 50%) i opadajućom stopom fertiliteta.

Ili će čovjek evoluirati u drukčiju vrstu životinje, koja može podnijeti hiper-seksualnost i desetljeća seksa za jednu noć, zaljubljivanja, odljubljivanja, drame, prekida, vjenčanja i razvoda, ili će sve manji broj djece presuditi genima takvih. Mislim da trenutno stanje ne može potrajati.

-----------------------
p.s. Bonus pitanje: na prvoj slici, za stolom dolje sjede muškarac i žena na speed dating eventu. Koju malu grešku čini muškarac?
Odgovor: Naginje se naprijed, naslonjen na svoje ruke na stolu. Ovaj stav nije dobar iz dva razloga: a) slabašan je, i b) signalizira da traži njeno odobravanje. "Ispravi leđa i ramena, nasloni se u svoju stolicu s rukama iza vrata ili opuštenim, i nemoj biti toliko zabrinut da nećeš čuti baš svaku riječ iz njenih usta," bio bi moj savjet.

Ali kako vas je puno istaknulo, to je tek jedan od faktora, a onaj koji mu je kao kamen oko vrata je to što je speed dating event. Istraživanje pokazuje da u prosjeku tek 6% sudionika speed dating događaja ostvari seksualni kontakt s bilo kojim drugim sudionikom, a tek 4% vezu. Ako prosječan event košta oko 50 kn, bilo bi jeftinije unajmiti... no, nećemo skretati u te vode namcor
Još gore, to je speed dating event na kojemu se muškarci rotiraju, a žene ostaju sjediti (ona je imala vremena naručiti piće dok "šopingira" - bravo SrednjovječniUdovac!), što implicira da se samo njega ocjenjuje i smanjuje njegovu vrijednost i šanse za uspjehom.

Sve ideje su super, (zapamtite, nema 100% točne, samo bliže ili dalje), no komentar pametnog zuba me najviše oduševio:
"drži ruke na stolu, a stol nije čist, čime pokazuje svoj evolucijsku nekompetenciju za život u braku" - lol! svaka čast thumbup

Oznake: teorija seksualnog tržišta, broj, sociologija, Putovanja


- 11:08 - Komentari (19) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.06.2011.

Zrće sausage fest

Sausage fest (eng., po naški "Kobasica party") - društveno okupljanje gdje su velika većina sudionika muškarci.


(Zrće, Pag. TOTAL: 71 M, 24 F)

Priroda zemljišta je temeljni čimbenik koji pomaže vojsci i na kojem je pobjeda utemeljena. Mudar ratnik shvaća s kojeg zemljišta se treba povući, a na koje koncentrirati svoju snagu.
- Sun Tzu, Umijeće ratovanja - tumačenje Mei Yaochen


Odoh vani njami
- Igniss

Oznake: zrće, sausage fest, douchebag, Putovanja


- 18:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu