Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Ima, ima takvih žena, samo su odavno "kaparane".
    Ili..., da je bilo sačekat novu verziju Djevice Marije.
    Na kraju svaki lonac nađe poklopac:)))

    avatar

    06.04.2013. (19:10)    -   -   -   -  

  • Piton007

    Na pitanje "Kakve žene voliš" postoji samo jedan odgovor: "Da"

    avatar

    06.04.2013. (20:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @malo ti malo ja: hehe, ali ne mora biti nužno djevica marija, samo da je donekle razumna

    @Piton: Dobar odgovor!

    avatar

    06.04.2013. (22:21)    -   -   -   -  

  • Putin

    Nažalost sve je veci postotak zena koje su sklone hipergamiji.
    @Igniss: zanima me tvoje misljenje o tome koji aspekti igre utiču na stvaranje sto snaznije monogamije kod partnerice, jer se po nekim "modern-psiho savjetima" navodi kako su uzrok hipergamiji nedovoljna emocionalna podrksa od strane muskarca, nedovoljna paznja i sl, a ja mislim da bi moglo biti bas suprotno.

    Znači li veća hipergamičnost ustvari i veći prag dominacije odnosno doza igre?
    Zamolio bih te da budes sto konkretniji. pozz.

    avatar

    07.04.2013. (01:07)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Putin: ovo ti je malo kompleksnije pitanje. Moram tvoj argument rastaviti na 4 dijela:

    A) Hipergamija je sama po sebi nešto prirodno. Žena ima vrlo malo šansi, s obzirom na ograničenu dob plodnosti i dugotrajnu trudnoću, te je normalno da ima biološki imperativ pronaći partnera što veće kvalitete. Sve su žene sklone hipergamiji i to je ok.

    B) No moglo bi se reći da je hipergamija u prosjeku danas znatno jača nego prije, do neprirodnih razmjera gdje zapravo radi protiv sebe. Također hipergamija danas gleda drukčije kriterije - umjesto toga tko će se najbolje brinuti za nju, gleda tko će je najbolje zabaviti, što je u najbolju ruku infantilno, a u najgoru potpuno promašeno.

    C) Osim toga, pretjerana hipergamija (iako sama po sebi nije u suprotnosti s monogamijom jer to uopće nisu iste kategorije) počinje gurati ženski model parenja iz trajne monogamije (braka) u serijsku monogamiju (alfa vrtuljak i brak iz kojeg je jednako lako izaći kao i iz obične veze).

    D) U pravu si da je veća hipergamičnost = veća potreba za igrom. Uz rijetke iznimke, pozitivno korelira sa ženskim samopouzdanjem, inteligencijom, bogatstvom i sl. Što je veća hipergamičnost, tj. potreba za igrom, to joj je potrebno više dominacije (opet, uz par iznimki kao Skandinavija - tamo su žene poprimile neke bizarne obrasce ponašanja, ali dominacija se uopće ne nagrađuje i najbolji način je biti samo "donekle samopouzdani beta").

    Dominacija ne mora biti nužno neki kriminalac obrijane glave, već se najčešće nalazi u obliku nekoga koga jednostavno nije briga i tko je u osnovi shvaća kao seksualni objekt. To ne znači da nema emocionalne povezanosti, samo da postoji potrebna distanca na koju žena nije navikla u današnjem društvu gdje je se svugdje obožava.

    Ako pitaš je li ženama prije trebalo znatno manje i igre i drugih kriterija privlačnosti, odgovog je naravno da.

    avatar

    07.04.2013. (09:31)    -   -   -   -  

  • Putin

    to znači da je meni potreba serijska monogamija. Dok je samnom, voli me toliko da su joj i ljepsi muskarci i viseg statusa (predselekcija) gotovo nevidljivi. Mozda sam precijenio njenu potrebu za igrom i dominacijom ali cu sigurno imati majne stete od viska nego od manjka. Pozz

    avatar

    07.04.2013. (13:13)    -   -   -   -  

  • Putin

    i još nesto,..
    zašto mislis da je prisustvo racionalizacije kod zene losa osobina ?
    1. Njena racionalizacija mi je upravo olaksala pristup njenoj vagini uz pomoc kretenske igre.
    2. Kada primjetim neke procese racionalizacije to mi je kao potvrda da imam dobru igru, jer dođe na ono : Volim ga iako je uradio XY (nesto kretenski ).
    3. Jedina stvar koja bi racionalizaciju stavila pod opis mača s dvije ostrice bi bila mogućnost da istu tu racionalizaciju primjeni u smijeru hipergamije, tj. ako joj naleti neko jos dominatniji da ga lako prihvati..

    Nije li ovo 3. mozda razlog sto racionalizaciju stavljas pod lose osobine zenke ?

    avatar

    07.04.2013. (17:17)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    @Putin
    Bez uvrede, tvoji komentari mi daju dojam ako opasnovučeš na tip osobe kakav je bio bivši suprug Marijane iz Big Brothera :)

    Oni koji još nisu shvatili pravo značenje "Alpha fucks and Beta bucks" sad će dobiti puno konkretnije objašnjenje.


    SponsorForMe.com is the revolutionary new way of finding successful dates online.
    Unlike on traditional Sugar Daddy type sites, a SPONSOR can be almost anyone: You just need to be able and willing to give some kind of support. This can be monetary, emotional, or both. It's between you and your Sponsee how far you wish to take this.

    A SPONSEE can be almost anyone - college girls, young grads who are just getting started in life, hard working women or men who wish to supplement their low income jobs, or even women who aren't looking for money but would love some emotional support or sex - the possibilities are endless.

    FEMALES GET FULL FREE MEMBERSHIPS!
    All females automatically get the GOLD membership for FREE. Girls can send and read messages, create blogs, promote their profiles, initiate chats, add their personal Amazon Wishlist links, and much much more - FREE.
    Gentlemen, you guys need to purchase a GOLD membership to talk to the ladies. Most of you will be Sponsors so this shouldn't be a problem. If you can't afford our low membership fee, then you need to rethink the whole Sponsor thing.


    "LADIES"? Lolzlozlozlzlozllzo

    Everything I know about life I've learned from GBFM :)

    avatar

    07.04.2013. (18:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @TAFKA: nah, Putin je samo mlad i brine ga jedino vlastito zadovoljstvo. Što je zapravo sasvim u redu - toliko žena živi po tom obrascu i nitko im nikada ne prigovara (osim mene - a ja muškima manje prigovaram jer su omogućeni ženama :P )

    p.s. yep. Omogućimo im okolinu u kojoj rade ne-damske stvari, a osjećaju se kao dame. Dobar marketing!

    @Putin: Prvi komentar je sasvim ok. Drugi ovisi o stajalištu. Recimo, sa stajališta pojedinačnog Alfe, zašto ne? Više hrčka i pripadajućih osobina kod žena mu samo ide u korist. Sa malo šireg stajališta, vrijedi ovo što sam ovdje napisao:

    Nažalost, moj penis još nije naučio koristiti tipkovnicu i miša. Ako ikada nauči, Igniss će se iznenada pretvoriti u najgorljivijeg pobornika feminizma kojeg ste ikada vidjeli. Iako nisam ni blizu hedonističkog života nekih urođenih igrača, imam neograničenu mogućnost izbora i garantiran mi je životni stil ispunjen s više hedonizma nego što će većina muškaraca ikada iskusiti. No kako je moj mozak usmjeren u budućnost i stalo mu je do drugih ljudi više nego do samo zadovoljavanja donje glave, shvaćam da je ista ideologija koja omogućava trenutnu uživanciju učinila neizmjernu štetu drugim muškarcima, civilizaciji, i, na kraju krajeva, ženama.

    Inače da, i Alfa tipovi su podložni razlogu #3 koji si naveo. Uvijek će postojati netko s boljom igrom. Ali opet, ako te zanima samo neobavezni seks, je li ti uopće važno čiju još/sljedeću kobasicu ona prima?

    Također, moraš razlikovati racionalizaciju kao faktor seksualne privlačnosti i kao faktor zdravog razuma. Recimo, ako samo spavaš s nekom ženom, nije te baš briga za njenog hrčka dok su sve druge stvari dobre. Ali pričati s nekom ženom koja ima hrčka je kao vađenje zubi. Stoga, prijezir.

    avatar

    07.04.2013. (20:13)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Kaj kažeš na ovo? :D

    avatar

    07.04.2013. (21:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Zoni: toliko bijelog vitezovanja nisam vidio već dugo vremena. Alfa tipovi rade svih 16 negativnih stvari s njegove liste svaki dan i smiju mu se. Beta tipovi rade sve što preporuča za tih 16 stvari i bivaju ostavljeni, prevareni i dočekani izjavom "nisam sigurna kamo ovo vodi". A između toga je on - izgubljen u labirintu samo-pljuvanja, poražen i ironično bijesan na svijet koji ga je dotukao. Ako je išta od njegovih savjeta imalo korisno (možda ono o novcu i lošim navikama), to je samo slučajnost u hrpi bizarnosti.

    Ako samo trolla kako bi dobio malo slave i možda groupies, onda je dobro za njega ali ipak je samo parazit.

    avatar

    07.04.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Da, morao sam šerati kad sam vidio. Dobro, slažem se s onim da se muškarac ne treba zapustiti. Ali to treba biti prvenstveno zbog njega samog.

    avatar

    07.04.2013. (23:13)    -   -   -   -  

  • Tzar

    pokaži ti njemu ovo

    avatar

    08.04.2013. (02:01)    -   -   -   -  

  • d@d@

    @dečki
    ali držanje za ruku je imanentna ljudska potreba, djeca pružaju ruke, žele biti zagrljena, dijeljenje zagrljaja, ruka u ruci, tapšanje po ramenu nije samo ženska potreba to želi svaki biološki organizam, čak i tako glupave živine kao kokoš uživaju u dodiru.

    Tužno je sklapat ugovore, bračne ili vanbračne, čak i privremene s osobama koje to ne razumiju.

    Ali stvarno, ako želite s nekim potpisat ugovor na 20-40 godina zar želite provest svo to vrijeme trudeći se bit jači od oluje, koga vam boga onda uopće treba žena, zar se ugovor ne može sklopit s bilo kim ili bilo čim. Manje živaca košta.

    Pravo za pravo ja bi radije živjela s mačkama nego sa čovjekom koji će me doživljavat kao borebeni zadatak.

    Pri tom mislim da će taj čovjek u tih 20+ godina preživjet teške osobne traume, bolesti, nesigurnosti, (roditelji umiru, financije nestaju, gripe, čak i obična bljuvanja nakon pijanih noći...) što je vama niste od čelika, nisam ni ja, a da upoznam takvog čeličnog muškarca vrišteći bi pobjegla od njega.

    avatar

    08.04.2013. (14:26)    -   -   -   -  

  • D.

    Savjeti su baš dobri, pogotovo zadnji, čak ni da je frajer oh-so-alpha, žena koja samo malo drži do sebe ne bi bila s nekim tko je vrijeđa ili je prestane ljubiti, stvarno loše. :(
    Naravno, vrijedi i obrnuto.

    avatar

    08.04.2013. (14:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @dada: izvrsno razmišljanje. Ali nemoj gledati na to s pogrešne strane. Ja isto tako mislim da bi bila patnja biti s nekim 20-40 godina ako moraš stalno paziti na razinu nježnosti i sl. To sam upravo i napisao ovdje na Twitteru:

    Igra u braku ima svoje mjesto, ali Igra može biti iscrpljujuća, a brak ne bi trebao biti iscrpljujuć. Stoga Igra ne smije biti temelj braka.

    Dakle, s muške strane je važno odabrati kvalitetnu ženu i to onu kojoj ne treba puno igre. Malo i umjereno je ok, ali ako je igra temelj, u budućnosti će nastati katastrofa.

    A sa ženske? Sa ženske strane je zadatak pronaći nekoga tko će je cijeniti kao osobu i brinuti se za nju (ne mislim nužno "uzdržavati", nego biti emocionalna podrška, štititi, biti vjeran, dobar otac...). Žena to postiže u najvećoj mjeri time da ne traži puno igre.

    Stoga su ženski i muški ciljevi u potrazi za stabilnim bračnim životom u konačnici isti.

    @D.: Svakako. Ali suprotno nije nužno melem za (mušku) ranu, uzevši u obzir velik i rastući broj žena koje će se od nekoga ohladiti ako ih on uvijek drži za ruku, ljubi, daje komplimente i etc. Ono što čini njegove savjete u osnovi beskorisnima je to što nisu od nikakve pomoći ni ženi koja je odabrala nekog Alfu (koji se nikada neće promijeniti i početi to raditi jer je to pročitao) ni muškarcu kojeg je odabrala neka žena kojoj treba puno igre (umiljavanje će muža samo još dublje ukopati). Jedini za koje su savjeti dobri su oni kojima je već dobro. Komplicirana analogija, znam.

    avatar

    08.04.2013. (15:11)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    @D.
    Zanimljiva je tvoja priča. Ne vrijeđaš, ne galamiš, ne moraš biti u centru pažnje. Pažljivo doziraš kaj pišeš i kako razmišljaš, a slagalica postaje intrigantnija. The Story of D.

    @igniss
    "Savjeti" će pomoći da se pametniji (čitaj: lukaviji/pokvareniji) riješe konkurenata u utrci života, you know what I mean.

    Zanimljiv je ovaj osvrt:
    Muškarci nakon prekida više pate nego žene - Sociolozi kažu da kad se veza prekine, muškarci doživljavaju veći emocionalni udarac i više im se ruši samopouzdanje...

    Što kažeš ti i Mr.Wolf?
    Ono što mislim kako članak propušta naglasiti jest:
    - žene najčešće već imaju drugu opciju kad "odlaze", ne puštaju uže dok nisu uhvatile drugo
    - muškarci, Bete, su skloni jednoitisu radi kojeg sami sebe sve guraju u spiralni pad

    Dobro je naglašena ženska mreža veza, "Female Social Matrix", kako ju naziva @IanIronwood, kao i konkurencija koja vlada među muškarcima. Možda nije ugodno za razmišljati o tome, ali tako jest.
    Koliko puta su razni blogeri pisali kako su ih prijatelji (tj. "prijatelji") bili spremni zeznuti (throw someone under the bus) kako bi dobili bolju poziciju (ulizali se) kod neke žene.
    Darvinizam jest esencija našeg svijeta. Ne možeš protiv svoje prirode i milijun godina evolucije.

    avatar

    12.04.2013. (16:11)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Doći će do filtriranja, svakako, samo se bojim da civilizacija to neće preživjeti... no živi bili pa vidjeli.

    Po stupnju pogođenosti prekidom, od najnižeg prema najvišem, definitivno:
    - Alfa muškarci
    - Žene općenito
    - Beta muškarci

    Pisao sam već nešto slično tome.

    Novi post: Kakve žene vole žene?

    avatar

    12.04.2013. (21:02)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @The Artist

    Ovaj clanak koji si linkao je interesantan, i ja to nemam nesto novoga za dodati osim da se slozim sa tvojim i Ignissovim misljenjem.

    Mislim da si u pravu kad kazes da:

    a) “žene najčešće već imaju drugu opciju kad "odlaze", ne puštaju uže dok nisu uhvatile drugo”
    ovakvo je i moje iskustvo gdje sam vidio da zena ne prekida jednu vezu ako vec nije zakoracila u drugu. Taj zakorak u drugu ne mora nuzno znaciti da se ona s tim novim muskarcem vec vidja i s njim spava, iako je bilo i takvih primjera, vec moze jednostavno biti da postoji neki novi muskarac koji je “bolji” (kako god to ona definirala) od sadasnjeg partnera i s kojim postoje dosta dobri izgledi da ima novu vezui.

    b) “muškarci, Bete, su skloni jednoitisu radi kojeg sami sebe sve guraju u spiralni pad”
    vecina muskaraca, po definiciji, su Bete tj. prosjecni muskarci. Prema tome, u svakom ovakvom istrazivanju beta muskarci ce nuzno ciniti vecinu muskih ispitivanika. To se jasno vidi iz ove recenica iz linkanog clanka: “U slučaju problema, muškarci se više oslanjaju na partnericu, a kad prekinu vezu to je za njih veći emocionalni udarac i više im udara na samopouzdanje.” Ja jos nisam vidio niti jedno istrazivanje koje ce obuhvatiti samo Alpha muskarce, a kao dobar putokaz bi se mogao uzeti visok rezultat na Dark Triad testu. Pa ako ovaj komentar cita neka poduzetna osoba koja se bavi sociologijom ili psihologijom, ovo vam je odlican predlozak za interesantnu studiju.

    Mislim da je veliki dio bola nakon prekida ljubavne veze baziran na tome da osoba koja je dobila nogu vise nema ljubavno-seksualni pristup osobi s kojem je jos jucer bila u vezi i da je sada nastupilo doba suše. Takodjer, to je i veliki udarac na vlastiti ego: zar nisam dovoljno dobar/dobra, zar sam los(a) u krevetu itd.
    Ovdje veliku ulogu ima i mogucnost novih opcija koje su dostupne, pa ako nogirana osoba i ne posegne za njima, svejedno je utjesno za znati da postoji mogucnost za novu seksualnu ili ljubavnu vezu.
    Igniss je to dobro rangirao kad je rekao da “Po stupnju pogođenosti prekidom, od najnižeg prema najvišem, definitivno:”
    - Alfa muškarci
    - Žene općenito
    - Beta muškarci
    S tim da mislim da tko vise ima opcija, Alfa muskarac ili zena, ovisi o tome koliko su pojedinacno kvalitetni i koliko opcija imaju. Svakako se slazem s tim da Beta muskarci imaju najmanje opcija.

    Autori ovog clanka su mogli napraviti jos jedna ogromni korak naprijed da su dali par savjeta o tome kako sto manje patiti, kako ne treba napraviti drugu osobu centrom svijeta oko koje se sve vrti, kako treba razvijati sve svoje potencijale pa ce covjek biti sve privlacniji sadasnjem partneru ili, u slucaju prekida veze, nekom novom itd. Zapravo, mogli su reci sve ono o cemu blogovi iz Manosphere i Igre vec dugo vremena pisu, ali to bi bilo ipak malo previse za ocekivati.

    avatar

    14.04.2013. (01:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: spot-on, kao i uvijek! Možda dobro kažeš da je još prerano očekivati korisne savjete o tome u mainstream medijima...

    Novi post: Beta mamac

    avatar

    14.04.2013. (14:01)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ 1958

    NE IZLAZIMO NA IZBORE ZA ZASTUPNIKE EUROPSKOG PARLAMENTA 14. TRAVNJA. 2013. GODINE

    BABILONSKA KULA JE EUROPSKI PARLAMENT

    Kako NE glasovati za zastupnika u Europskom parlamentu?

    Danas, 14. travnja 2013. godine građani Hrvatske po prvi puta biraju svojih 12 predstavnika u Europski parlament. U 07,00 sati ujutro otvorena su biračka mjesta u Hrvatskoj. Biračka mjesta zatvaraju se u 19,00 sati. Pravo glasa ima 3,738.708 građana. No, ali nas uopće takva politika ne zanima. Mi nećemo izaći na izbore, jer sramotno je: da ova morbidna* država je agilna organizirati izbore bez kampanje, ali s druge strane nije sposobna riješiti osnovna pitanja ljudskih prava. Na izdajničke izbore izlaze oni ljudi bez lica i obraza... Republika Hrvatska je u teškom kaosu. Pitam se koliko će samo koštati (ovi) izbori, dok mnogi ljudi nemaju što jesti.

    Ivo Josipović, predsjednik RH, je pozvao građane (dan prije) da izađu na izbore za Europski parlament. Neke televizijske kuće, danas kršile su oko 16,00 sati zakon o izbornoj šutnji. Novinari čitali su komentare sa društvenih mreža, koji su između ostaloga pozivali građane da izađu na izbore glasati... U vijestima je izborno povjerenstvo - dalo priopćenje o vrlo slabom odazivu ljudi. Izašlo je do 16,00 sati malo više od 445.000 građana. Još za dva sata do zatvaranja izbornih mjesta ne može se dogoditi nešto značajnije. Ako i izađe oko pola milijuna građana do 19,00 sati, iz ovoga se može zaključiti - da ni po ničemu to ne mogu biti realni izbori. Što drugo reći nego SRAMOTA, kako nas nasilno guraju u ono što ne želimo.

    U Bjelovaru, 14. travanj 2013. godine

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ

    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 14.04.2013.
    HRVATSKA
    Kućni telefon: 00 385 43 231 297
    Mobitel: 00 385 95 814 82 90
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    ----------------------------------------------

    avatar

    14.04.2013. (18:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...