Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


 • malo ti malo ja

  Da imam kapu skinula bih je, naklon do poda gospodinu.
  Ponekad se (češće u zadnje) upitam, što to druge imaju
  a meni fali? U mojim godinama su razvodi za svjetsku štampu,
  tu sam gdje sam, ali da se to dogodilo prije (ne mojom krivnjom),
  vjerojatno bih mogla ponijeti ono što sam donijela, čitaj ništa.
  Ovo je jedna od lakrdija naše zbilje, ali dovršena kao što reče
  dostojanstveno, premda se netko mogao i postidjeti, no tko smo
  mi da sudimo. Neka živi ljubav:))))

  avatar

  26.09.2011. (13:32)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Kakva Beta?! Za mene je to Alfa, i svaka čast čovjeku! Oduzeo bi samo svom vlastitom djetetu (što je on jako dobro shvatio!), a osvećivati se na bilo koje načine - nisam pristalica; sam će život vratiti "pravedniku" - ako već, a ne da bude: kadija sudi, kadija tuži....
  I moj je otac ostavio dosta mojoj majci nakon razvoda, plaćao alimentaciju (ne njoj, nego MENI - školovanje, oblačenje, hrana) i apsolutno ništa čudno ne vidim u tome....
  Dapače, uvijek sam ga cijenila i voljela....Govorim u prošlom vremenu -
  jer ga na žalost više nema, umro je...
  No, u svakom slučaju - meni se Marijanin suprug ponio za čistu desetku i skidam mu kapu! U mojim očima - Alfa i ništa drugo....
  Ne broji se sve novcima, a ne....
  Pošao si od najgoreg u čovjeku - osvete, umjesto - veličine u opraštanju.....Krive postavke dovile su Te do poptuno pogrešnog zaključka....
  Pozdrav, Luki+Goldie

  avatar

  26.09.2011. (13:37)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Iako bi osveta tu bila neka vrsta zadovoljštine, postojali su mnogi načini da se stvar napravi jednako i pravedno. Mogao je on njoj dati sav taj novac, a sam odgajati dijete (ne vidim zašto bi to za dijete bilo 'oduzimanje', pogotovo uzevši u obzir kakve je moralne (ne)kvalitete majka već pokazala).

  Mogao je njoj dati dijete i plaćati alimentaciju, ali uzeti ono što mu razumno pripada (polovica imovine), sve su to pravedne solucije. Bit toga je da on njoj nije dugovao baš ništa, jer ona ta koja se ogavno ponijela prema njemu, ne obrnuto. Umjesto toga, ponaša se kao da je on kriv za sve i da joj ima nešto nadoknaditi.

  Luki: meni je drago zbog tvog slučaja. Isto tako sam imao priliku vidjeti puno istovjetnih slučajeva koji nisu tako dobro završili, stoga bi tvoj prije nazvao iznimkom. Naravno, ne želim se petljati u to zašto je došlo do razvoda.

  avatar

  26.09.2011. (13:45)    -   -   -   -  

 • Sredovječni udovac

  Prvo, zao mi sto uopce znam tko je to i o cemu pises. Nisam gledao to niti me zanima, ali s naslovnica su stalno vristale vijesti o tome, s TV-a, tako da se nije moglo izbjeci ih. Mislim da je ono sto znam o njima dovoljno za zakljucak; mislim da je trebao uzeti novac za svoje dijete. I dijete. Dijete bi vjerojatno jednostavnije podnijelo sve to da je ostalo zivjeti tamo gdje je zivjelo do tada. Mamin je izbor da iznenada ode u jednu drugu sredinu, ne djetetov.
  A u ovakvom slucaju, ni ja ne bih nista zadrzao. Samo svoj ponos. To mi se cini vise alfa.

  avatar

  26.09.2011. (13:51)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  ponio se najbolje što je mogao. mi ne znamo što se dogadjalo iza njihova 4 zida sve ove godine, jer tamo nije bilo kamera velikog brata. osobno sam mišljenja da gospodin čvrljak ima putra na glavi, zbog kojeg je žena krenula putem drugog muškarca. možda su to samo predrasude, no ne vjerujem da pomorci baš mole boga na svojim putovanjima. uz njega je bila materijalno zbrinuta, što ne znači da je sve ostalo štimalo. da je, ne bi bila ni otišla u BB kuću. moje skromno mišljenje.
  ovime ne branim marijanu, ali tko smo svi mi da je osudjujemo? oženjeni muškarac, koji bi u BB-u pronašao mladji model žene svog života bio bi frajerčina, a žena koja je pala u zagrljaj piletini je kurva. živimo u društvu dvostrukih moralnih načela.
  btw, muškarac koji suprugu upozna preko iskrice i nije baš neki muškarac, tamo se ionako nudi uglavnom roba s graškom.

  avatar

  26.09.2011. (14:02)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Ja vidim zašto bi to bilo "oduzimanje" - naime, u dobi u kojoj je Korina (ma, i ja kad sam imala šest godina moji su se razveli) - nužno je potrebna upravo - mama. Iz vlastitog iskustva govorim....
  Da je Korina starija i sama može odlučiti - svaka čast...Ovako, kako su se sporazumjeli, čini mi se najpravednije i najbolje upravo za dijete.
  Moji su se razveli zbog neslaganja karaktera, nije bila u pitanju treća osoba ni s jedne strane...Zahvalna sam im, jer su me poštedjeli brojnih trumi i svađa - koje su mogle kulminirati i završiti tko zna na koje sve načine...
  Dakle, mama kao mama je najvažnija figura za Korinu u ovoj vrlo osjetiljivoj dobi, u kojoj se nalazi - a kada odraste, s obzirom da ne sumnjam da će njen tata napraviti sve da održava intenzivan kontakt sa kćerkom, sama će birati....
  Znači, tebi je Alfa - samo sila, nasilje...Ništa emocije, nježnost, pamet :)))))) (Jer - to je ono što je pokazao Marijanin bivši suprug, a Korinin otac.....)
  E, pa - neće biti baš tako....
  Od Alfa(i) po Tvojoj definiciji sam bježala cijeli život....
  Pozdrav, Luki+Goldie

  avatar

  26.09.2011. (14:13)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Srednjovječni: sasvim se slažem. I da, je donekle žalosno da cijeli slučaj dobija toliko pozornosti ali što ćeš... ja sam samo uskočio u bujicu

  @kojotica: tu postoje dva problema. Ti govoriš o prijevari. Naravno, možda nije štimalo, ona je imala pravo naći drugoga. Ali ja ne govorim o prijevari, već o raspodjeli nakon razvoda. Raspodjela bi trebala biti pravedna, ne da jedna strana uzme sve kao u ovom slučaju. Osim ako je postojao nekakav definirani argument protiv oca (recimo nasilje), i raspodjela je trebala biti pravedna.

  Što se tiče frajerčine kojem se odobrava da zamijeni ženu za mlađu, gdje je taj fantasy svijet u kojem se to događa? Ja bi rado otišao tamo. Ne znam je li tako bilo prije 30 godina, ali svi primjeri koje viđam (opravdano) osuđuju takvog muškarca. Recimo, nedavni slučaj Kerum kada je on ostavio ženu zbog mlađahne Fani i bio je opravdano popljuvan. Nisam nikada čuo da je on dobio neko moralno odobravanje.

  @Luki: to je arbitrarni zaključak, i po godinama i po potrebama, i jednako je nefer kao "X je bolji spol" ili slično. Ako postoji neko istraživanje koje je analiziralo oba slučaja, rado bi ga vidio.

  Nisam nikada rekao da Alfa treba biti nasilan ili imati manjak emocija. Istina, to je često jer moć korumpira (recimo, rijedak Alfa sa svim tim dobrim kvalitetama je bio u onom postu "Žene mogu lijepo ostariti") ali nije uvjet.
  Ali bit Alfa i Beta klasifikacije je da ja njih ne ocjenjujem moralno. I tu si sasvim u pravu - od nasilnih i ostalih abusive tipova treba bježati. To što je netko Alfa ne znači da netko treba biti s njim, samo je nepobitna činjenica da mnoge hoće.

  avatar

  26.09.2011. (14:26)    -   -   -   -  

 • Euro

  nemam rijeci..

  avatar

  26.09.2011. (14:28)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  @igniss, ako se on slaže s takvom raspodjelom, onda ja ne vidim u tome ništa nepravedno. ne znam zašto tebe toliko sekira što je on ostao bez tih para? bez obzira na sve ostale činjenice, jedino što ovdje predstavlja problem cjelokupnoj javnosti je očito činjenica da se netko jednom uspio rastati sporazumno i bez velikih natezanja po sudovima, a to je za dijete najvažnije. puno važnije od beskonačnog dokazivanja tko je u pravu, tko je bolji, pogodniji, pošteniji, bolji roditelj i tko će kome plaćati alimentaciju.
  a što se osudjivanja tiče, kerum kao glavni ridikul i nije baš neko mjerilo, moraš priznati. činjenica da je takva budaletina uspjela naći ne jednu, nego dvije žene, već zalazi u domenu paranormalnog :P
  u jednom drugom primjeru, severininog umjetničkog uradka, npr, nije se baš čulo puno prigovora oženjenom muškarcu s kojim je na snimci, a svi su to sranje gledali, ni ne misleći kako se eventualno osjećaju njegovi žena i djeca.

  avatar

  26.09.2011. (14:40)    -   -   -   -  

 • Igniss

  U pravu si za Severinu, njen partner nije nikoga brinuo. Ali nadam se da se njegova žena razvela od njega i (za razliku od ovog slučaja), zasluženo dobila i alimentaciju i djecu - ja bi to prvi odobravao.

  avatar

  26.09.2011. (14:58)    -   -   -   -  

 • Tamara B.

  Nažalost moram komentirati kao anonimac jer vlastitoga bloga nemam. Naprosto jer ne bih stizala redovito tipkati, a osjećala bih obavezu, zato se nikada nisam ni odvažila započinjati. Zašto to pišem? Zato jer bih voljela da shvatiš da nisam neki troll (kako ih ti voliš nazivati, iako ne mora nužno biti da je svatko tko se ne slaže s mojim mišljenjem prozvani). Čitam već nekoliko godina blogove, volim ih i zanimljivi su mi. Novi koncept blog.hr-a doveo je tako i tvoj blog u prve redove, jednostavno, blogova je užasno malo i treba održavati dinamiku, sada zaista svatko može biti na "naslovnici" i više nema neke povlaštene čari u tome. Tako da svaki puta predame iskače tvoj blog, vjerojatno jer postove pišeš neumorno gotovo jednako kao što nemorno komentiraš ama baš SVAKI objavljeni. To mi je upalo u oko. Istina, trudiš se da ti komentari ne budu "šuplji" ali ponekad djeluješ kao da se trudiš previše, u svrhu u koju oni djelomično i služe- privlačenja na svoj blog. Sudeći po svemu dosada napisanome, mlad si (mojih godina) i iz nekog razloga još uvijek tražiš nekakvu afirmaciju od svekolikoga pučanstva. Naime, vrlo često ističeš kako si čitan, kako je blog postao popularan, kako ti counteri luduju, u komentarima nastojiš ostaviti dojam "širokokutnog" intelektualca, ali spominjanjem vlastitih "uspjeha", uvijek i iznova ostavljaš dojam hvalisavca bez prevelikog pokrića. Nadalje, blog kao blog, svatko ima pravo na njemu pisati što hoće, lijepo je da se toliko trudiš, ali mi nije jasno zašto si toliko uvjeren da se o ljubavi,životu,muško-ženskim odnosima (a sam bog zna da su to daleko najsloženiji odnosi u životinjskome svijetu) može govoriti kroz prizmu termina kojima se ti koristiš, termina i teorija koje nikako ne mogu biti pouzdani pokazatelj kako stvari funkcioniraju u životu. Iz vrlo jednostavnog razloga- to je život, još nitko nije i neće proniknuti u tajnu njegove složenosti. Nema formula. Postoje obrasci ali oni su kao i kladionički listići, ima šanse ali je istovremeno i nema. Neću te sad napadati onako kako kažeš da te napadaju, da si zelen..itd... ali moram ti reći da si najuporniji bloger kojeg sam ikada vidjela. Budući mi je posao vezan za računalo, često radim pauze švrljajući po netu, pitam se je li i tvoj posao takav? Ili ti zaista od jutra do večeri klikaš na blog.hr kao što to neki čine na facebooku? Teško je kad je netko toliko uočljiv ne primjetiti i timeline. Kao i tvoju "wannabe cool as ice retoriku", tipa "kad me djevojka pita što radim ja joj kažem nešto mistično, da sam tajni agent"... Ok, voljela bih upoznati te djevojke. Ali zaista. Ili "jednom sam hodao s curom koja je nosila nekoliko šurikena, enough said"- ili tako nešto... Posdjeća na gulaš amričkih teenagera, seks i grada i ghetto bitches uz trunku pseudo psihologa i matchmaking "eksperata". Nekima se to može prodati. Šokantno je kolikima, zapravo. I ako kojim slučajem unovčiš ili već jesi taj svoj "talent" svaka ti čast, ako pak sve radiš da bi ti se counteri vrtjeli, završiti ću tvojem stilu; "Dude, there's a whole white world out there!"

  avatar

  26.09.2011. (17:31)    -   -   -   -  

 • Andrea-Pisma

  skidam mu kapu i klanjam mu se i ja bih napravila isto što i on
  ugodna ti večer

  avatar

  26.09.2011. (18:13)    -   -   -   -  

 • Sergio

  Onakvo Marijanino ponaanje u BB je sramotno. Taj Cvrljak mi se cini ok lik, ali takvi koji su ok uvik nalete na ovakve promiskuitetne pijandure koje nemaju ni casti ni obraza. Zapravo mladoj majci nije ni mjesto u nekakvom BB, koga vraga ce ona tamo u takovoj emisiji. Marijaninom bivsem muzu sve najbolje i da nadje neku postenu i dobru zenu.

  avatar

  26.09.2011. (18:35)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Tamara B.: ne brini, trollove karakteriziram po namjeri (uvredljivoj), a ne po manje-više razumnim kritikama. Dakle, tko sam ja i čime se bavim? Bojim se da ću te morati razočarati, imam čvrstu politiku da ne pišem o osobnim detaljima, izuzev par zanimljivosti po kojima se ne može nikoga identificirati. Jednako kao što me pitaš zašto se za ovo toliko trudim, mogao bi i ja tebe pitati zašto te tako zanima moja pozadina.

  Ako se fragmenti koje nekad spominjem čine cool, to je zato što i jesu. No ljudi zaboravljaju da za svaki uspjeh mora biti i neuspjeha, a to je ono što ne vide. Od tona e-mailova koji traže savjet, pomislila bi da sam Superman i da mogu samo ušetati u bilo koji bar u svijetu, odabrati ženu i odvesti je doma. Ništa nije dalje od istine.
  Priče o uspjehu postam zato što su inspirativne i zato što će pokrenuti nekoga da se popravi i svojim radom stigne do onoga što zaslužuje. I razlog zašto ne postam svaki tjedan "upravo sam spavao s dva supermodela i nisu me se mogle zasititi. Oh, i sve to bez kondoma" je zato što se to ne događa i ne želim srati s nerelanim pričama. Čudi me zato tvoj dojam.

  No dobro, komentiranje. Vidim nešto na naslovnici, što je već samim time u 90% slučajeva neki pametan tekst, i komentiram to, plus još par koje redovno čitam ili ako sam slijedio neki zanimljivi komentar odatle. Povremeno me netko pita za ljubavni savjet pa se tu javim. Rekao bi da je to dosta (naposljetku, ljudi komentiraju na MOM blogu i bilo bi nepristojno od mene da ih ignoriram), ali nikako svugdje! Da je to slučaj, ovdje bi svi postali samo "pozdrav i tebi".

  Da se vratimo na ono o čemu ja pišem - pišem o trendovima. Znam da negdje u svijetu postoji XY osoba na koje se to ne odnosi, ali na dobranu većinu da. Ne pretpostavljam 100% pouzdanost, no naposljetku ona mi nije ni potrebna, jer nikome ne naređujem što da radi. Budući da je ovo polje kako kažeš presložen, neke stvari se jednostavno ne mogu potvrditi ili opovrgnuti osim kroz vlastito iskustvo, ali itekako se može o njima teoretizirati.

  Dobro da si se dotakla amerike - trend pisanja o ovome je uistinu stigao otamo. I budući da američka kultura ima ogroman utjecaj na cijeli svijet, taj trend će ostati relevantan još barem desetljećima.

  Nisam od bloga zaradio ni lipe, niti je pisan s tom namjerom. Ako jednog dana postane nakakvo masivno središte ljubavnih savjeta, ne bih se bunio... ali to sigurno neće biti na način nekih koji nude "seminare" i naplaćuju ih stotine eura.

  p.s. ako budeš još što komentirala, molim te razdvoji tekst u paragrafe jer je ovako bolno za čitanje :)

  @Pomorac: dobro, da ne komentiram cijeli tvoj post s kojim se velikom većinom slažem, samo bi se nadovezao na ovo pitanje uzimanja novca.
  Ne uzeti polovicu te nagrade (koja je "blood money") bi stvarno mogla biti dobra ideja. Je li ona dobila išta od prijašnje zajedničke imovine... ne zna se i vjerojatno se neće saznati. Budući da će on njoj plaćati alimentaciju, unatoč tome što se obogatila, mislim da ipak nije odnos 50/50 i da bi bilo bolje da je dijete kod njega i da nema alimentacije. Ali uglavnom...

  @Andrea: pa dobro, ja propitkujem razloge zašto je to napravio, ali ako baš želiš tako gledati, neka je plemenita gesta :P

  @Sergio: slažem se. Ako sam prema njemu oštar, to je samo za primjer.

  avatar

  26.09.2011. (18:55)    -   -   -   -  

 • ToxFox

  Ne znam za drugo, tj ne bih komentirala. Ja ću se osvrnuti na alimentaciju koju otac ŽELI plaćati.
  To je tako... tako... očinski od njega. Koliko god bivša supruga imala, on alimentaciju plaća SVOME DJETETU, on želi znati da je uzdržavao svoje dijete. To mi je baš onako... Alfa na n-tu

  avatar

  26.09.2011. (19:42)    -   -   -   -  

 • zlatna djeva

  ko zna šta se tu sve dešavalo i dešava. Ustvari, sve skupa je gadljivo, pa nastojim izbjeći udubljivanje u slučaj

  avatar

  26.09.2011. (20:12)    -   -   -   -  

 • Lu.

  Po meni je ta cijela sapuranja sranje. Mislim tko moze bit tako "normalan" da ide prevarit muza pred kamerama? Stvarno treba imat muda oko toga. doista ono. al neka njen zivot.
  Ako on misli da je tako najbolje, valjda je :$

  novo kod mene :*

  avatar

  26.09.2011. (22:33)    -   -   -   -  

 • rosalie

  iz vlastitog iskustva mogu ti navesti jedan razlog, zbog kojeg će se netko odreći nekog svog "prava" prilikom razvoda: zato da skrati cijeli postupak.

  kad ti je cijela priča mučna emocionalno i moralno, a nisi osoba koja nalazi užitak u osveti (ima nas i takvih), onda ne želiš da se sve skupa oteže u nedogled, i odreći ćeš se možda nečega što si mogao "izvojevati" samo radi bržeg micanja od svega i oporavka. i mogu ti isto reći iz vlastitog iskustva - to funkcionira.

  avatar

  27.09.2011. (00:37)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Tox: Alfa u nekom običnom moralnom kontekstu, sigurno je pohvalno, samo ne u ovom o kojem pišem. Koliko vidim, to nije nagovorilo njegovu ženu da se pokaje i pokuša popraviti stvari ili se iskupiti :)

  @rosalie: pošteno.
  Samo opet, budući da i dijete i ti trpite posljedice cijeli život, nije li to iak jedna situacija u kojoj bi vrijedilo više trpiti? Ali to što si napisala svakako stoji.

  avatar

  27.09.2011. (09:39)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Ja, na moje veliko zadovoljstvo, ne moram čitati titlove na češkim filmovima! :))) Pozdrav, Luki+Goldie

  avatar

  27.09.2011. (09:55)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: Predsjednik uručio Orden Danice Hrvatske zlostavljanoj ženi

  avatar

  27.09.2011. (10:30)    -   -   -   -  

 • lemy

  Prica koja ukazuje na jednakopravnost muskarca i zene u "krivnji" za raspad braka i razbija stereotip o "rastavljenicama" iskljucivo kao jadnim, samohranim majkama koje se mukotrpno bore za jedva prezivit sebe i svoju djecu radi nevaljalih muzeva.
  Rijetko ce koja direktno priznati ." Jesam, varala sam i uzrocnik sam...", nego radije glumata zrtvu i aludira na neku, nikad definiranu krivicu bivsega muza, trepce okicama i izaziva samilost okoline.
  Tetovaza koju su klepnuli ovo dvoje na sebe izrazava zajednicku zivotnu filozofiju po kojoj nije vazno ni jucer, ni sutra, samo sad i danas,tzv.filozofija "use,nase i podase" , podosta egoisticka i bezobzirna do ostalih i pitanje je koliko daje vjere u obstojnost veze sa takvom osobom.
  Osobno bi takovu stigmu primjetio kao upozorenje a ne ukras.

  avatar

  27.09.2011. (11:14)    -   -   -   -  

 • rosalie

  koliko se meni čini, sukob roditelja je ono što ostavlja loše posljedice na dijete, a brži i lakši dogovor o raspodjeli imovine ili postocima alimentacije sigurno mu neće naštetiti.

  kad su ljudi jako emocionalno povrijeđeni, često reagiraju tako da sve nalaze pitanjem svog ponosa, kojeg moraju obraniti pošto-poto, i potpuno se gubi povjerenje da bivši partner ima bilo kakve dobre namjere.

  no, kad jedna strana pokaže dobru volju da nešto 'oprosti' onda se često i druga prisjeti zašto je nekad tu osobu smatrala divnom i dostojnom ljubavi, i da se ipak nije taj nekadašnji anđeo sad prometnuo u vraga kojeg treba 'oderati' koliko god je moguće, za kaznu ili štogod. dogovor i prijateljski odnosi poslije razvoda nisu nemogući, makar je kliše kojeg viđamo drugačiji

  avatar

  27.09.2011. (12:06)    -   -   -   -  

 • Lule

  Svaka cast liku i ja bi isto se svega odreka, pa cak i jos malo da samo da uklonim takvog nametnika iz zivota.

  avatar

  27.09.2011. (16:24)    -   -   -   -  

 • kučka

  Kada ljubav pukne malo znači ušteđevina i imetak.
  Ne odobravam Marijanin sex u kući, dapače smatram ga ogavnim, ali tko sam ja da sudim. Nepoštivanje nekih kriterija žena ne smije nikada pogaziti, ne zbog sebe nego zbog partnera pa makad ništa ne štimalo među njima. A javna televizija je upravo to!

  avatar

  28.09.2011. (10:17)    -   -   -   -  

učitavam...