Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Cakana

    hm, ili si nešto krivo napisa, ili nisi baš tolko kritičan prema ženama kolko mi se dosad činilo :))

    avatar

    12.04.2013. (22:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne, ne, ne, ne, NE! Kvragu! Ja sam šovinist! Čuješ li me?! Š-O-V-I-N-I-S-T! :O

    avatar

    12.04.2013. (23:00)    -   -   -   -  

  • Cakana

    I stand disappointed!
    :D

    avatar

    12.04.2013. (23:05)    -   -   -   -  

  • AnaSchtasia

    jao, ovo će mnogo da se dopadne mom Milenku!
    svrati do našeg bloga , pa nam kaži jel ti se sviđa.
    pozzdravček.

    avatar

    13.04.2013. (08:51)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    To mi već zadire u žensku solidarnost, nekako bi mi
    bilo lakše komunicirati da je to što si napisao napisala
    žena. Dobro, to je tvoje viđenje kako žena vidi ženu,
    moram reći da si nažalost u pravu.
    Nikada me nije zanimalo koliko je koja imala mužjaka,
    vjerojatno nije našla pravog. Zašto brojiti, netko zapne na
    prvom, e, da li je pogodila..., tko bi to mogao znati. Da sam
    i mijenjala, ne znam koliko bih bila sretnija, da li su sretne
    one koje su izmijenjale, sve ti se to svodi na isto (naravno)
    kad se radi o normalnim muškima i ženskima,
    Etiketiranje,; "fufica, drolja, laka žena", vrlo je ružno kad
    dolazi od žene ženi. Svatko ima svoj izbor, pravo na raspolaganje
    svojim tijelom i dušom, što bi to onoj drugoj smetalo?
    Dobra žena u braku može biti i ona koja je mijenjala, kao i
    ona što se uhvatila na "prvu udicu", sve ti je to relativno.
    Eto, malo sam olakšala dušu, ne volim kad se loše govori
    o ljudima, osobito o ženama, lipi pozdrav:)))

    avatar

    13.04.2013. (22:11)    -   -   -   -  

  • Tzar

    "Dobra žena u braku može biti i ona koja je mijenjala"

    e nemože...

    jer prilikom prvih problema ona će opet da mijenja

    onda bolje da me odma preskoči

    neka ide onom ko je prvi jeba, ili kući svom ćaći...

    avatar

    13.04.2013. (23:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Ovakve vrste komparacija: “Ja sam dobra djevojka jer sam spavala samo s muskarcima s kojima sam bila u vezi ili koje sam voljela, a ne kao ona tamo koja ima seks za jednu noc itd.” imaju nekoliko uloga u zenskom drustvu:

    1) mogu doista sluziti kao neka vrsta korektiva zenskog ponasanja (u danasnje vrijeme ova komponenta je sve manje i manje vazna… jer “you go girl! grrrrrrrrl power!”)

    2) kao ugadjanje vlastitom egu (jako vazno)

    3) kao suptilna metoda ocrnjivanja i omalovazavanja suparnica u bilo kojem kontekstu: poslovnom (borba za unapredjenje na bolje radno mjesto), drustvenom (to determine who’s the queen bee) ili romanticnom (borba za istog muskarca).

    4) kombinacija #2 i #3: bildanje vlastito ega i suptilno rusenje suparnice, a sve pod krinkom lazne ljubaznosti i sve u rukavicama. Npr. jedna zena kaze drugoj: “Draga, odvest cu te kod mog frizera da te lijepo osisa pa da ti frizura super pristaje uz tvoj oblik lica,” ili tako nesto slicno. Naizgled jedna lijepa gesta prema prijateljici i nudjenje pomoci da poboljsa izgled, a zapravo uvijena tvrdnja da ova prva bolje izgleda, da se vise razumije u zenski izgled, da ova druga treba njenu pomoc tj. da je inferiornija u komparaciji sa prvom itd.

    Kod ove vrste zenskog usporedjivanja sa drugim zenama postoje dva problema:

    a) zene ce za usporedbu uvijek uzeti onu drugu zenu koja je doista puno, necu reci “losija” nego “ekstremnija” po bilo kojem kriteriju, a ne onu koja je manje ekstremna. (Ni muskarci nisu imuni na ovo jer je ovakva komparacija, pretpostavljam, urodjena ljudskom rodu.)
    U nedostatku cvrstih pravila, granice prihvatljivog ponasanja se mijenaju i sve vise napuhavaju, pa to onda ispadne kao gradnja kuce na temeljima od zivog pijeska.

    b) ako zene same sebe usporedjuju sa drugim zenama, to je u redu ako iz toga ne iscitavaju nista vise tj. ne smiju misliti da samo zato sto je Ana po vlastitom misljenju “bolja” od Ivane da ce se s tim nuzno sloziti i bilo koji muskarac. Ovo je sjeme iz kojeg je naraslo tisuce noviniskih clanaka, deseci “romanticnih” komedija, nekoliko knjiga, poneka karijera (Kate Bolick) i milioni boca popijenog pinot noira koji je ispijan uz zenske lamentacije: kako je mogao odabrati onu tamo neku, a ja sam puno bolja, imam bolju karijeru, ljepsa sam, vise sam svijeta proputovala itd.
    Taj neki muskarac doista moze misliti isto kao Ana, moze se s tim ne sloziti i izabrati Ivanu, a puno puta se desi da pogleda obadvije i samo prodje dalje trazeci neku trecu jer niti Ana niti Ivana nisu dovoljno dobre. Ovaj proces muskog filtriranja i prosudjivanja je tim ostriji i kriteriji su tim visi sto su posljedice odluke sve vece. Drugim rijecima, kriteriji za odabir zene za kratku seksualnu vezu, ako za to postoji interes, su puno, puno nizi nego za odabir stabilne, monogamne veze, a kamoli braka.

    Za muskarce je korisno znati da ovako nesto postoji i da on to moze vrlo lako i efektivno iskoristiti za vlastiti probitak, ako tako doista i zeli. Npr. ako muskarac ima suparnicu koja cilja na isto radno mjesto kao i muskarac, i to mjesto koje nosi bolju titulu, placu, beneficije i prestiznije radne zadatke, onda je dovoljno da muskarac kaze nekoj zeni koja voli tracati: “Stvarno se divim Kristini i njenim radnim sposobnostima. U njenim projektima se puno puta cini da su kaoticni i da nece sve sve stici napraviti, ali sve zavrsi na vrijeme i bude spremna za sastanak sa klijentima.” I nakon toga lijepo pustiti da vrijeme i tracanje ucine svoje jer kad ta prica krene kolati onda kontekst nece biti “Kristina uvijek sva zavrsi na vrijeme i bude spreman za klijente,” nego “kod Kirstine su projekti kaoticni, kao da ne zna sta radi; pa iako je do sada sve zavrsavala na vrijeme i bila spremna za sastanke sa klijentima, samo je pitanje vremena kad ce se neki projekt doista otrgnuti kontroli i klijenti nece biti zadovoljni jer nisu dobili ono sto su platili; zar je Kristina doista najbolja osoba za unapredjenje na novo radno mjesto?”

    (Moj savjet muskarcima je uvijek isti: nastoj biti sto vise samostalan. Otvori svoj fotografski studio, automehanicarsku radionicu, piceriju, budi samostalni DJ, otvori svoju doktorsku ordinaciju ili advokatsku kancelariju, ili napravi mali hotel za turiste… Uzmi u obzir sve svoje zelje, potencijale, afinitete, obrazovanje, resurse i raspolozivo vrijeme, i usmjeri ih prema tome da budes sto vise autonoman, da budes pravi Kapetan vlastitog zivota. A ako ne mozes to sada ostvariti, onda na tome predano radi svakog dana sve dok taj cilj ne ostvaris. Jer upravo ovo je nacin ne samo da izbjegnes uredsko ogovaranje i suptilno podmetanje nogu, nego da izgradis nesto svoje i da u ovo doba ogromnog ekonomskog previranja u cijelom svijetu, cim manje dozvolis drugima da nose tvoju glavu u njihovoj torbi.)

    avatar

    14.04.2013. (02:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @malo ti malo ja: heh. For the record, ja nisam toliko strog kao Tzar, iako je i njegov stav sasvim razuman. Vjerujem da je točan broj stvar gledišta i mnogih drugih okolnosti. Naravno da i sam znam nekoliko iznimaka. No mislim da se taj problem neće riješiti nikada - ne zato što "žene s malim brojem" pljuju po npr. Severini, već zato što npr. Severina pljuje po drugim ženama kao neiskusnim, neemancipiranim, s manjkom samopouzdanja i sl. To je vječni rat, nažalost. No živi bili pa vidjeli.

    @Vuk: lijepo opisano. Rekao bih da je danas razlog 2 premoćan, no koliko god se još napumpao, 1 i 4 će uvijek postojati negdje u pozadini.

    Inače, izvrstan savjet o samostalnost. Još samo kada hrvatska država ne bi sistematično uništavala svaki tračak poduzetništva (doprinosima i porezimaunaprijed, parafiskalnim nametima, širenjem nelikvidnosti, nepotrebnim regulacijama, korupcijom) na ovim prostorima i sve bi bilo super. Ne mogu vjerovati samom sebi da to kažem, ali po tom pogledu ponekad stvarno poželim da živim u SAD-u.

    avatar

    14.04.2013. (13:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    1) Thanks.

    2) Sto se poduzetnistva tice, pratim stanje u drustvu citajuci novine/portale i pricajuci sa meni bliskim ljudima koji zive i rade u Hrvatskoj. I doista se ne mogu nacuditi koliko malo sluha postoji na svim razinama drustva sto se tice poduzetnistva i pokretanja novih poslova.
    Meni tek predstoji borba sa svim tim vjetrenjacama i birokracijom tokom slijedecih 12 mjeseci. Tada cu puno bolje znati kako stvari doista izgledaju. Optimisticno se nadam da je ipak malo bolje nego sto mi se cini dok ovako promatram iz New Yorka i da ce ljudi/drustvo/drzava prepoznati da je poduzetnisto osnovni mehanizam koji ce Hrvatsku pokrenuti iz duboke ekonomske recesije, smanjiti nezaposlenost, i vratiti dugove.

    avatar

    14.04.2013. (15:43)    -   -   -   -  

  • Tzar

    Vuk ti si pametan čovik - kloni se što dalje od ove države šta se tiče bilo kakvog posla i rada!

    izvućeti svu lovu a nećeš napravit ništa. ovde je nemoguće u bilo čemu prosperirat ako nisi u politici, nemaš debelu vezu i nekoga ko te pokriva i ako nećeš plivat s drugim govnima u sustavu.

    za svaki osrednji pa i manji poslić moraš dobro podmazat. a izreketarit će te prvo država pa onda od mafie nadalje...

    točno je to šta ti govoriš da triba bit samostalan i neovisan i bavit se nečim svojim - to znan i ja i 100% podržavan, al to u SAD možeš ali ovde nema teorije! nedaj ti Bože da živiš od rada ovde u ovoj državi...

    avatar

    14.04.2013. (22:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Tzar
    Hvala ti na savjetima.

    Nazalost, vjerujem da u tvojim rijecima kao i u Ignissovom komentaru ima puno istine sto se tice pokretranja biznisa u Hrvatskoj.
    Nazalost ili na srecu, niti ja niti bilo tko moj nije clan niti jedne politicke stranke, niti imam bilo kakve veze koje mogu potegnuti. S druge strane, ne mislim poslovati s drzavom niti trazim bilo sta od drzave osim brzog provodjenja vec postojecih zakona: je li preoptimisticno ovo ocekivati? Moze biti da jest. Nadam se da nije.

    Jedan od razloga zbog kojeg zelim pokrenuti 3-4 biznisa u Hrvatskoj je da i pomognem ljudima do kojih mi je stalo da se osamostale tj. ili da vise nisu nezaposleni ili da imaju vecu placu nego sto je hrvatski prosjek koji ionako ne pokriva troskove potrosacke kosarice. I da dodatno zaposlim hrvatske radnike i da sredina u kojoj cu biti ide napreduje.

    Nadam se da ce kapital, trud, rad, inventivnost (recimo, uvodjenje novih tehnologija koje su u samom vrhu svjetske znanosti i koje ne postoje u Hrvatskoj) biti dovoljne za ostvarenje ovih ciljeva. A ako to nije dovoljno, onda uvijek mogu otici bilo gdje u svijet, i kao prava dijaspora, dolaziti u RH preko ljeta, slusati standardne hrvatske price i lamentacije, a ljude do kojih mi je stalo mogu pomoci novcano kad/ako im zatreba.

    Ali, kao covjek koji voli Hrvatsku, volio bih vidjeti da se stanje svijesti ipak mijenja, da se mozemo maknuti od povijesnih tema koje su iza nas, i stvoriti drustvo koje ce ici putem prosperiteta.

    avatar

    15.04.2013. (00:03)    -   -   -   -  

  • Tzar

    a ja ti želin svu sreću i daj Bože da uspiješ, ali čisto sumljam...

    al dobro dobro se raspitaj i izračunaj sve prije nego se upuštaš u išta!

    tebi će na zaradu od 1000kn država uzet preko 600! to je 2 trećine!

    znači ostane ti nešto više od 300kn za platit druge ljude i troškove i sve.

    na kraju nemaš apsolutno nikakve zarade.

    to je tako koncipiran sustav da nemože radit bilo ko nego samo onaj ko politički odgovara i onda njemu neće uzet onih 600. zakon ne vridi isto za svakog.

    tako oni drže monopol i pozicije jedni drugima. baš je ciljano napravljeno tako da nemožeš radit ako ćeš uredno sve po zakonu. a van zakona moraš imat veliku kesu za razna mita i korupciju, a ako si veliki igrač onda ćeš upast u neku stranku jer imaju od tebe financijski inters. a ako nisi - ko si ti sad tamo neki nevažni lik pa da ti njima rušiš čitavu koncepciju i monopol koji oni održavaju godinama! pa nisu ludi ta ti to dopuste...

    ti si navika na civilizaciju a mi smo BALKAN

    a šta se tiče politike - imaš opciju A i B od kojih se nezna koja je veće sranje,obe su iste! i to ti je demokracija! LOL

    to je ko da ti neko ponudi oćeš li da te udre sa desnon ili livon rukon...

    nama triba ovde jedan Hugo Chavez da dovede državu u red...

    avatar

    15.04.2013. (00:41)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ Tzar da, sažeto i istinito. Jedino se ne slažem nužno s ovim da nam treba Chavez. Može i Putin. :)

    avatar

    15.04.2013. (00:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Pa dobro, vjerujem da neće Vuk propasti ako mu ne uspije nekakav d.o.o. od 20 000 kn, ali upozorenja su sva na mjestu da je vrlo, vrlo teško postići nešto. No bumo vidjeli.

    Inače mislim da želimo Putina i Chaveza samo zato što smo dotučeni katastrofalnim domaćim političarima. Prosječan građanin Rusije i Venezuele nije baš nešto napredovao u zadnje doba, barem ne više od nas.

    avatar

    16.04.2013. (08:57)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Ha čuj, par Rusa s kojim sam se dopisivao... pa nije sad da baš obožavaju Putina, ali kažu da je zaustavio propadanje zemlje i da su se razlike među slojevima društva prestale produbljivati. Najviše mu zamjeraju nedostatak demokracije, ali stekao sam dojam da ga ili smatraju najmanjim zlom ili čak imaju određeno poštovanje prema njemu. Ali onda opet nije ni da mi u RH imamo kaj ja znam kakvu demokraciju.
    O Chavezu ne bih, ali navodno je poboljšao život prosječnom građaninu Venezuele. Sad koliko je to istina, ne znam. No opet, ako je istina, to ne znači nužno da se sad u Venezueli živi kaj ja znam kak dobro.

    avatar

    16.04.2013. (13:23)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Jos jednom svima zahvaljujem na savjetima.

    Sto se tice ovih projekata, neke investicije nece biti skupe (dosta ce biti i osnovni d.o.o. kojeg spominje Igniss), ali neke ce biti prilicito velike (capital expenditures je velik jer je to jednostavno takva vrsta posla) i bit ce neki mix privatnog kapitala, bankovnih kredita i PE/VC fondova (ako sve to bude moguce realizirati).
    Neke ideje vec postoje u Hrvatskoj (ali su tek u povojima), a neke uopce ne postoje (a i svijetu su veliki raritet).

    Uglavnom, bit ce interesantno i nece biti nimalo dosadno.

    Ako bude nekih interesantnih prica u buducnosti, onda cu tu i tamo navesti poneki mali detalj.

    avatar

    16.04.2013. (14:42)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Sto se politike tice, nije stvar u demokraciji, nego u republici.

    Demokracija je, u cinicnoj krajnosti, tiranija vecine i politicari to dobro znaju. Cim nema zakonskog ogranicenja o duljini rada u politici (tzv “term limits”), a u Americi to vrijedi tek za poziciju Predsjednika – dva mandata od 4 godine, i sve dok netko moze biti senator ili kongresmen nekoliko desteljeca uzastopno, onda fokus rada politicara vise nije casno, legalno, moralno, efikasno i efektivno zastupanje dobrobiti glasaca koji su ga na tu poziciju postavili, nego skupljanje novaca za slijedece izbore i nastojanje da politicki ne uprska stvari previse jer bi ga to moglo kostati glasova na slijedecim izborima.
    Stara americka izreka kaze da cim novi senator dodje u Washington pocinje mu istjecati vrijeme tj. svaki dan mora naci novih 10 tisuca dolara za svoj fond iz kojeg ce financirati svoje slijedece izbore. Zato u Washingtonu na 1 politicara i ima 100 lobbyists koji zastupaju interese industrije (naftna, bankovna, farmaceutska, auto itd.) i za ciji racun pokusavaju preko politicara progurati zakone povoljne za tu industriju.

    Ovdje naravno treba spomenuti i cinjenicu da se glasovi dobivaju tako sto politicar glasacima obeca sto vise beneficija i pogodnosti, bez obzira koliko je to (ne)ostvarivo i koliko to ekonomija drzave (ne) moze podnijeti. Ali, sta ima veze: kola ce se slomiti pod nekom buducom vlasti kad racun dodje na naplatu, a sadasnja politicka pozicija se moze iskoristiti za stvaranje vlastite politicke ostavstine (legacy), za podizanje vlastitog ega, i za pripremanje terena za buduce unosne poslove u svijetu biznisa (clanstvo u nadzornim odborima velikh kompanija, biti visoki savjetnik neke lobisticke firme itd.)

    Steta da pojam republike tj. vladavina zakona, sve manje i manje znaci sirom svijeta.

    Pogledajte film “Bulworth” (iz 1998. sa Warrenom Beattyem): vrlo crna satira u kojoj ima puno vise istina nego sto drustvo moze uopce pojmiti i povjerovati. Jako dobar film koji vrijedi pogledati.

    Legenda kaze da su Benjamina Franklina, kad je jednog dana odlazio sa Ustavne Konvencije tokom koje se odlucivalo o buducem drzavnom uredjenju americkih drsava koje su upravo ratnom pobjedom dobile nezavisnost od Britanske imperije, pitali: “Recite nam, sta imamo?”, on je odgovorio: “Republiku, ako ju budete znali zadrzati.”
    Sve je rekao.

    Sve ovo o cemu pisem nije nista novo pod suncem. Velike civilizacije ovog svijeta su uvijek prolazile kroz ciklus:
    “From bondage to spiritual faith;
    from spiritual faith to great courage;
    from courage to liberty;
    from liberty to abundance;
    from abundance to selfishness;
    from selfishness to apathy;
    from apathy to dependence;
    from dependency back again into bondage."

    avatar

    16.04.2013. (14:49)    -   -   -   -  

  • macak online

    mene interesuje ovaj fenomen,zašto ženske kada su u čoporu sabotiraju barenje njihove single prijateljice,a ona bi htjela a i one su već uparene?

    avatar

    16.04.2013. (16:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Mačak online: tko bi ga znao, sad kad smo eliminirali ljubomoru, možda joj se sviđa taj aspekt kontrole nad prijateljicom. Ili se iskreno brine o njoj, samo je njena briga pomalo paranoična (smatra da se njena prijateljica ne može brinuti sama za sebe, ili smatra da su svi muškarci silovatelji...). Vrag bi ga znao.

    Novi post: Nadigravanje 2: kretenska anti-igra

    avatar

    22.04.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...