Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • kike budalike

    Rekao bih da ipak žene nešto itekako znaju-da im se sviđa samo odprilike 10% top muškaraca,dok su im ostali "meh" u najboljem slučaju.Mislim na dejsting prije "smirivanja"(braka).

    avatar

    01.02.2016. (14:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne, pouka posta nije da se žene ponašaju po nekakvom slučajnom odabiru - njihov odabir je kao što kažeš itekako precizan i konzistentan.
    Pouka je u tome da to ne znaju/ne mogu izraziti, u pravilu jednostavno toga nisu svjesne.

    avatar

    01.02.2016. (14:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    Što misliš da li bi se moglo povući kakvu paralelu iz ovih rezultata sa velikom pojavnošću žena zaluđenih islamističkom ideologijom?
    Imamo taj vid nekakvog autodestruktivnog bezumnog bunta očito lišenog bilokakve prisutnosti intelekta, logike, dosljednosti... osim naravno "dosljednosti u nedosljednosti"

    avatar

    01.02.2016. (14:50)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ne samo paralelu; to i jest jedan od glavnih razloga za zaluđenost. Nije isti kontekst kao tvoje pitanje ali poviri samo ovu sliku iz ovog članka, odmah će ti biti sve jasno. A onda na to nadoveži ovu studiju...

    Naravno, nije svo ljudsko ponašanje temeljeno na seksualnosti. ali rekao bih da objašnjava priličan dio.

    avatar

    01.02.2016. (14:59)    -   -   -   -  

  • jelen

    Slažem se.
    Vrlo interesantan je članak (studija), a među komentarima sam našao opasku simpatičnu i vrlo simptomatičnu za današnje prilike naravno s drugim igračima (iste igre ;-)

    when the Germans quickly swept through western Europe in WWII a lot of women swooned for them. In Norway,10% of young women were reported to have a German boyfriend.

    avatar

    01.02.2016. (15:23)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    @Igniss ovo je bolja [url=https://twitter.com/Ricky_Vaughn99/status/685511893470035968]verzija/ url] slike

    avatar

    01.02.2016. (19:50)    -   -   -   -  

  • hiper7700

    link

    avatar

    01.02.2016. (19:56)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    Cijeli život se držim one tvoje: Ne gledaj što žena govori - nego što žena radi! :)
    Evo, napokon i znanost to isto dokazuje.
    Inače...imam jedno pitanje izvan ove teme. Dakle...ne sjećam se da si pisao o "haremu"...ponašanju, kako ga održavati, odnosu unutar njega...

    Naime, živim u manjem gradu (prosječan hrvatski...35-40 000 stanovnika). Već dugo (oko godinu dana i nešto) se peglam sa jednom curom...dugo sam je snubio...bili smo onda u kratkoj vezi...otkantala me...ali ipak sam nastavio komunikaciju s njom i zabrijemo tu i tamo...
    U subotu će u našoj lokalnoj diskoteci biti jedan nastup velike zvijezde...na tom se događaju moram pojaviti...ona će biti tamo...i vjerojatno očekuje da ću doći za njen stol, separe.....popiti koju...možda kasnije zabrijati, možda i sex...
    Istodobno ovih dana idem s jednom curom na spoj koja mi je napeta...ali ništa dugoročno..čisto za sex...pamanddamp:)))))...zgodna je...otprilike isto kao i ova trajna shema...,možda i zgodnija...ali nižeg društvenog statusa i podrijetla...
    E...i ona će biti tamo s društvom...što da radim????

    avatar

    01.02.2016. (22:09)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Zenama zapravo uopce nije u interesu da imaju sposobnost verbalnog izzazavanja sto ih tocno kod muskarac privlaci, kakvo musko ponasanje zele itd. Upravo suprotno - bolje je za njih da o tome sute. Zapravo najbolje od svega je da svjesno ili nesvjesno daju muskarcima pogresne savjete.

    Ovo je ocigledno ne samo sa evolucijskog stajalista, vec i sa stajalista kritika zenskih komentatora koje se ponekad pojave na ovom ili drugim blogovima: "ovo zvuci previse automatizirano i umjetno', "ovo kod mene nikada ne bi uspjelo" (h/t Igniss), “ovo mozda uspjeva kod nekih zena, ali to onda nisu kvalitene zene vec obicne glupace” itd. Te komentatorice sigurno sve to doista i osjecaju, sto naravno onda automatski mora biti i istina "because feelings", ali ti komentari ipak ne pogadjaju u sam centar mete. A centar mete kaze: zenama je sa stanovista evolucije, propagacije odlicnih gena itd. stalo da imaju potomstvo jedino sa onim muskarcima kojima nikakvi savjeti ne trebaju. Taj genetski imperativ je ugrozen ako muskarac moze sve to negdje ili od nekoga nauciti jer to znaci da on sam nije takav rodjen.

    A pametan muskarac koji nema dovoljno uspjeha sa zenama ce napraviti dvije stvari:
    1) uvijek gledati ono sto zene rade, a ne sto pricaju (Igniss je ovo vec puno puta naglasio)
    2) nauci nekog dobrog mentora (iskusnog muskarca) ili neku dobru knjigu (npr. Ignissova) ili neki dobar blog (ovaj ili Roissy, Rollo itd.) i poceti uciti.
    I onda ce se lagano poceti mijenjati. Na pocetku ce to ici malo teze i bit ce kao da nosi lose skrojeno odijelo, ali ako ustraje, onda ce se doista promijeniti i doci ce do toga da mu ta nova persona pristaje ne kao vrhunski skrojeno odijelo, vec ce to postati njegova prirodna koža.

    avatar

    02.02.2016. (11:06)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    Koga briga sta ces napraviti?

    Ovo govorim ne zato jer se sprdam sa tvojom dilemom, vec zato jer doista nema apsolutno nikakvog razloga da ti ovakve misli uopce oduzimaju vrijeme.

    1) Prvo i osnovno, ako se pitas ili mozda cak strepis (nadam se da ne) sto ces uciniti, onda to znaci da ovim dvjema curama pridajes daleko previse vaznosti sto nikako nije dobro ako zelis izgraditi svoj harem, a gradnja harema je dojam koji sam stekao citajuci tvoj komentar.

    2) Odi na koncert i uzivaj. Ako tamo vidis jednu od njih ili obadve, javi im se, malo popricaj i produzi dalje – odi se upucavati nekoj trecoj i polagati temelje za ekspanziju harema. Lijepo se zabavi.

    3) Stvar je u tome da ako vecinu koncerta ili cak cijeli koncert provedes u drustvu jedne od njih onda time njoj saljes signal da ju zelis za vise od obicne fizicke sheme, a onoj drugoj porucujes da si ju otpilio. Sto je jos gore, ta poruka otpilivanja prema toj drugoj znaci da je ova prva bolja od nje i to joj automatski unistava ego, a to zena nece oprostiti. Sa stanovista Igre, zabavno je i korisno poigravati se sa zenskom egom, bockati ga i zadirkivati, ali je kontraproduktivno grubo ga tuci.

    4) Upucavanjem nekoj trecoj curi postizes trostruki efekt:
    - ne moras eksplicitno izabrati jednu od ove dvije postojece sto za sobom povlaci sve ono iz tocke 3,
    - mozes upoznati neku novu cool curu,
    - ako te jedna ili obje ove cure koje spominjes vide da pricas s nekom trecom to ce u njima mozda probuditi malo dozu ljubomore (dread game) sto je tebi u korist,
    - a ako te vide i svejedno im je, onda nisi nista izgubio jer one ionako nikada nisu bile u tvojoj orbiti bez obzira sto si do sada s njima imao (zabrijavanje itd.).

    PS
    Mislis da James Bond ili Clint Eastwood ili tako neki cool tip razmislja o ovakvim stvarima?

    avatar

    02.02.2016. (11:26)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Damn, Vuk me pretekao! Izvrstan savjet, svaka čast!

    Zapamti, ako se ti ne osjećaš kao da radiš nešto pogrešno, onda to automatski nije i ne može biti pogrešno!

    avatar

    02.02.2016. (20:36)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk....Izvrsno razrađeno !...

    Ali... naravno da curama ne treba davati previše važnosti...no u stvarnosti katkad to lako samo reći...ova prva je jako zgodna, izuzetno obiteljski imućna...a ja sam bitanga sa prosječnom zaradom, iz predgrađa...u biti više sa sela...ali sa iskustvom i stavovima velegrada, koji uglavnom ševi cure iz zlatne gradske mladeži (sad polako i sredovječne, iako žene misle da su na vrhuncu sa 33)....dakle, vjerojatno je da imam solidnu igru...a ova je baš pravi ulov...osim naravno što ima većinu karakteristika loših cura koje je pobrojao Igniss (naravno, osim one točke koja se odnosi na alternativni stil i frizure,ona je šminkerica)

    Svakako da ne mislim da James Bond ili Clint razmišljaju o tim stvarima...cijeli život ih kopiram...skidam govor tijela, manire...ali realnost hrvatskog proletera je ipak sasvim nešto drugo:)

    na svu sreću..doznao sam da ova "nova" neće biti na koncertu, tako da puno ne moram razbijati glavu...

    Inače,...zanimljivo mi je ovo o smrskavanju ženskog ega...dokud se može ići...konkretni primjeri, rutine...
    Kako trajno zadržavati što više žena oko sebe?

    avatar

    03.02.2016. (18:44)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss @Malik

    Hvala momci.
    Ovdje smo da jedni drugima pomognemo.

    avatar

    04.02.2016. (07:55)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    Par opaski:

    1) To sto ova druga ne dolazi ne znaci da se mozes ponasati kako god hoces na koncertu. Da li ces provesti cijeli koncert u drustvu te prve? Pola koncerta? Niti jednu minutu?

    Ako sam dobro razumio iz tvojih komentara, vasa veza je gotovo posve samo fizicka. Je li to “friends with benefits”? Ili mozda “fuck buddies”?
    Brak, decko-cura, friends with benefits (prijateljstvo dolazi prije beneficija), fuckbuddies (“fuck” dolazi prije “buddies”), seks na jednu noc.
    Svaka veza u sebu sadrzi neki omjer Alpha vs Beta. Kako se ove veze redaju sto se cvrstoce i ozbiljnosti veze tice, tako bi se Beta postotak trebao smanjivati, a Alphapovecavati. Vidi u koju kategoriju spada vasa veza i onda malo pogledaj da li si u zadnje vrijeme (par tjedana) davao vise Alphe ili Beta nego sto je trebalo. To ce ti onda dati odgovor na pitanje kako se ponasati. Mislim da ce onaj prvi savjet (javi se, malo popricaj, onda produzi dalje) i dalje pokazati kao najbolji.


    2) Pises: “zanimljivo mi je ovo o smrskavanju ženskog ega.”

    Krivo smo se razumjeli. Ja apsolutno nisam pristalica smrskavanja zenskog ega jer to ne vodi nicemu dobrom, vec samo poigravanja s tim egom.

    Zamisli da imas kod kuce malu mackicu. Njoj za zabavu (ali i tebi!) bacis joj klupko vune da se s njim igra ili neku igracku. Ili uzmes mali laserski pokazivac koji ima crveno svjetlo pa onda pustis mackicu da tu crvenu tockicu lovi po cijelom dnevnom boravku gdje god da je ti uperis. Ali, neces uzeti tu istu mackicu i fizicki ju ici tuci, izgladnjivati ili tako nesto.

    Ovo prvo je negging, “cocky funny”, flirting itd. Na ovom blogu i na puno drugih blogova (Roissy/Heartiste itd.) imas ogromnu kolicinu informacija, rutina, rijeci, postupaka itd. Naoruzaj se slobodnim vremenom i kreni s citanjem.

    Ovo drugo (smrskavanje necijeg ega) zahtjeva vrlo tamnu Igru, za sto trebas imati pravu “dark triad” licnost, s osobitim naglaskom na psihopatiju. Ovo nikada ne radim niti sam ikada pozelio ovako nesto napraviti, a isto tako savjetujem tebi.

    avatar

    04.02.2016. (08:23)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    Savjet za kraj: u pravu si, imas dobru igru, ali sada radi na svojim unutarnjim postavkama (inner game).

    Nemoj o sebi misliti kao o “bitangi iz predgrađa” ili “proleteru”. Samo po sebi to nisu losi pojmovi, ali nacin na koji si ih ti upotrebio u komentaru odaje da za tebe ovi pojmovi imaju negativne konotacije.

    Daleko bolje je reci, “ja sam covjek koji je odrastao u maloj sredini, ali moje drustvene vjestine su tako dobre da se jednako ugodno osjecam u svom malom lokalnom kaficu kao i na nekom snobovskom okupljanju u velikom gradu.” Kao sto je daleko bolje reci, “ekonomska situacija u Hrvatskoj je prilicito teska, ali ja sam svojom edukacijom i vjestinama dosao do posla na kojem imam redovnu placu.” Ovo je puno pozitivniji pristup i u tebi razvija dobru sliku o samom sebi i tvoje samopouzdanje.

    Zapravo, najbolje od svega je ne polagati niti jedan dio svoje licnosti na bilo sto eksterno. Lokus tvog samopouzdanja mora biti unutar samog sebe.

    Pojednostavljeno: lijepo bi bilo imati skupa odjela kao James Bond ili njegov Aston Martin, ali to nije vazno. Ne gradi svoju licnost na tome koje skole si zavrsio ili koliko novaca imas, kolika ti je placa, koliko kvadrata ima tvoja kuca, na kojoj lokaciji na moru je tvoja vila, koliko si platio ovaj skupi auto koji vozis, gdje si ljetovao, koju marku odijela nosis, koliko si snazan itd, jer ce se uvijek naci netko tko je zavrsio tezi fakultet ili prestizniji ili dva fakulteta, koji ima par miliona vise na racunu, nekoliko kuca, privatni otok, kolekciju automobila, vece bicepse itd. I onda kad naidjes na takvu osobu onda se slika koju si ti izgradio o sebi (“imam puno novaca u banci” ili slicno) sama od sebe rusi jer si naisao na boljeg od sebe. A cak i da se ne srusi, pazljivi promatrac moze prepoznati u sto si tocno ti sebe ugradio (edukacija, novac...) i gdje si investirao svoj ego. A ako se moze prepozmati, onda se moze i iskoristiti na tvoju stetu i zloupotrebiti protiv tebe.

    Ono sto muskarac treba napraviti je reci da be obzira na sve sto posjeduje (ili ne posjeduje), ono sto ga cini pravim muskarcem je ono sto on ima unutar sebe. On je sam po sebi cool jer je jednostavno takav. Cool si ne zato sto si iz malog grada, ali ti je svejedno svugdje ugodno. Ili zato sto u ovim teskim vremenima imas posao. Da, to sve pomaze, ali ti si prvenstveno cool zato jer si Malik Tintilinic.

    Ukratko: pogledaj isjecak iz filma Ghosts of Girlfriends Past, osobito dio koji se nalazi na 1:37. “Cool comes from within.”

    Rekao si za sebe da si “bitanga iz predgrađa” i “proleter”.

    Bolje je reci “odrastao sam u maloj sredini, ali mi je svugdje ugodno” i “imam redovan posao”.

    A najbolje je reci duplu negaciju: “nemam nemam redovan posao u ovim teskim vremenima.”

    Razlika izmedju “imam redovan posao”.i “nemam nemam redovan posao u ovim teskim vremenima” je sto ovo prvo implicira da ti sebe definiras kroz posao, a ovo potonje kaze da nije istina da nemas redovan posao (imas ga!), ali taj posao nije ono sto tebe definira.
    Ovo vrijedi za sve, apsolutno sve sto je eksterno: posao, novac, kuce, edukacija... Jest, odlicno je imati sve to, ali to te ne definira i ne odredjuje tvoj zivot. U zivotu je uvijek najvazniji stav koji covjek zauzme. A to je unutar tebe i to ti nitko na ovom svijetu ne moze uzeti.
    I tada je apsolutno nevazno to sto ta cura dolazi iz imucne obitelji ili sto je “pravi ulov” itd.

    Evo ti mala domaca zadaca: nadji pjesme "Invictus" koju je napisao William Ernest Henley i “If” ciji je autor Rudyard Kipling.
    Oni su sve ovo o cemu ovdje pisem prekrasno stavili u stihove prije vise od sto godina.
    Pazljivo procitaj ove pjesme i, ako hoces, napisi ovdje u komentarima sto si iz njih naucio.
    Ako nista drugo, procitaj te pjesme svaki dan uz prvu jutarnju kavu sve dotle dok ti se unutarnje postavke ne pocnu mjenjati na bolje.

    Sretno.

    avatar

    04.02.2016. (09:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovo što ti je Vuk napisao je fenomenalno, toplo preporučam povesti se za svakim slovom. Također što se tiče bitange, ne zaboravi na primjere prepakiravanja!

    Novi post: Rođeni za zgražanje 6: Muškarci više nemaju pravo okupljanja

    avatar

    04.02.2016. (10:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Rođeni za zgražanje 6: Muškarci više nemaju pravo okupljanja

    avatar

    04.02.2016. (10:34)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk---veza s tom curom...hm...u koju je kategoriju staviti...dugo me odbijala (inače mi je pravilo da dvaput, najviše triput pitam za spoj)....nakon jedno tri mjeseca igre oko nje počeo sam je ignorirati...tad je konačno zagrizla...proveli smo oko dva mjeseca u regularnoj vezi...seks je bio žestok, sve je izgledalo naizgled normalno...osim što je tu i tamo govorila da joj je sve čudno...da nije dugo bila s nikim u vezi (kao što i nije; barem ne javno i ne u našem gradu)...
    Odjednom je puknulo...ona je prekinula...ali stalno je govorila nešto tipa: ne znam...možda jedan dan...nisam spremna...ne mogu...tako da u biti nikad nije prestala komunikacija između nas, i to gotovo svakodnevno putem poruka...nekoliko puta kad bi se sreli u noćnim izlascima..na kraju bi završilo maženjem, poljupcima...dvaput i seksom..otiđe na kavu tu i tamo sa mnom...nekoliko puta u dogovoreni noćni izlazak u širem društvu....(jedna njena prijateljica i jedan moj frend) ...s nekim drugim muškarcem je nitko nije vidio...

    Ukupno...sve ovo traje već dvije godine...u međuvremenu sam ja imao nekoliko avantura.. u pretrpošloj godini tri, u prošloj dvije...neko viđanje, neobavezni seks...i tako to...nisu mi se nešto svidjele...niti su bile prikladne za ozbiljnu vezu, iako su sve bile solidno zgodne i drage...ali s velikim nedostacima...tipa samohrane majke i sl.

    Hvala na predloženim izvorima informacija o igri na engleskom...ali teško mogu čitati tekstove na tom jeziku...moje poznavanje engleskog je solidno za turističku ili neku situacijsku konverzaciju...ali da čitam sociološko politološke tekstove...to baš i ne...zato željno iščekujem svaki novi Ignissov post....a možda se pomalo i bacim na učenje engleskog....
    Inače, ja u javnom nastupu nemam nikakav problem sa samopouzdanjem...naprotiv...intimno je nešto drugo...
    zarađujem od 6-8 tisuća kn mjesečno...imam solidan auto srednje klase, vlastitu kuću u predgrađu...uglavnom se stilski oblačim...još uvijek vježbam...bavio sam se pomalo i borilačkim vještinama...imam vidljive mišiće..većina će me opisati kao visok, jak ili visok i nabildan... ...u ratu sam bio u specijalnoj postrojbi...imao sam nekoliko tučnjava u gradu za koje svi znaju....s druge strane volim i pročitati dobru knjigu...otići u kazalište...čitat zanimljivu knjigu...eto...

    avatar

    04.02.2016. (22:14)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    U kratkim crtama:

    1) Sto se te cure tice, vidim da je to prica koja traje duze vrijeme. Kakv god cilj ti imao sa tom curom – sto duze imati neku neobaveznu vezu ili ostvariti nesto ozbiljno, mozda cak i brak – jedna stvar vrijedi: nemoj ju cekati da se ona smisli sto zeli. Stoga je jako dobro da si imao te razne avanture sa strane i da ne patis od Jednoitisa.
    Stvar u cekanju nje da se smisli sto hoce je da time signaliziras da nemas drugih opcija, sto onda usput implicira da je ona vrednija na trzistu nego ti, sto nikako nije dobro.
    Ako si ti zadovoljan s vasim odnosom kakav je danas, onda jednostavno nastavi tako i dalje. Ali, ako zelis imati s njom nesto trajnije onda probaj vidjeti gdje je ona i sto zeli, ali ju nemoj cekati i dati joj dugo vremena da se premislja.


    2) Ovo sto sam ti predlozio da procitas nisu nikakvi dugacki traktati, vec dvije obicne pjesme, ali jako, jako dobre. Mozes ih naci na internetu. Ako ti engleski nije dovoljno dobar da ih procitas u originalu, odi na Google Translate i prevedi tekst na hrvatski. Sigurno to nece biti skroz odlican prevod, ali ce biti dovoljno dobro da shvatis smisao.
    (Ucenje engleskog je uvijek dobra odluka jer bez obzira kojim poslom se bavis na engleskom ce se naci vecina informacija.)


    3) Sve ovo sto si napisao na kraju (placa, posao, misici, zivotni put, interesi itd.) su jako dobri i idu ti u prilog.
    No, i dalje stoji ono sto sam napisao u prijasnjem postu: ako poradis na svojim unutarnjim fundamentima, vjerujem da ces doci na neku vecu razinu igre. I tada ce ti biti posve svejedno koliko je imucna obitelj iz koje dolazi neka cura, koliko je lijepa, obrazovana itd. Jer, tada ce tvoj stav postati: “dat cu joj priliku da mi pokaze koliko je cool, da li ima sve ove interese koje ja imam, da li ima tako dobar smisao za humor kao i ja…”. Drugim rijecima, ti si nagrada, ti si taj vrc pun zlata na kraju duge, i sretna je svaka ona koja te ima u zivotu. Ovo je ujedno i najbolji stav koji muskarac moze imati.

    avatar

    05.02.2016. (02:15)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk:

    Što se tiče tvojeg prvog pasusa...jedino sam tu u dvojbi...da, s njom bih želio ostvariti nešto ozbiljno...i brak po mogućnosti....jer da me ne zanima davno bih je otpilio....samo ne znam koji manevar točno izvesti u odnosu na ovo što kažeš: "ali ju nemoj cekati i dati joj dugo vremena da se premislja. "

    Inače, ona ima neuspješan brak iza sebe...odmah na početku je saznala da ju muž vara sa puno neuglednijom ženom od nje...mislim da joj je to dobrano uništilo psihu...otad nitko ne zna da je bila s nekim osim sa mnom (naravno, pritom ne isključujem da su je ševili neki oženjeni tipovi visokog alfa statusa...jer za tu tezu nemam dokaza niti za niti protiv)

    Pokušao sam i da joj se ne javim dva tri tjedna...baš sam koristio Ignissove naputke :"kako vratiti bivšu curu"...prvi put je upalilo... bila je nešto zainteresiranija...kasnije taj manevar nije imao značajnijeg utjecaja na njeno ponašanje...

    avatar

    05.02.2016. (22:14)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    Nemoj nista raditi sve dotle dok posve ne rascistis sam sa sobom sto zelis.
    Ako ju zelis imati kao curu s kojom povremeno spavas (to je sadasnja situacija?), onda radi sve po starom i ne mjenjaj kurs.
    No, ako si cvrsto odlucio da zelis s njom imati nesto vise, onda poduzmi nesto po tom pitanju. Pozovi ju na neku aktivnost koja je “decko-cura” aktivnost. Dakle, ne vidjanje u nekom baru ili klubu u 11 uvecer i onda oko 2 iza ponoci “Hocemo kod tebe ili kod mene?”, vec nesto sto bi joj dalo na znanje da ima dodatne kvalitete koje ti se dopadaju, ne samo fizicka ljepota.

    Da se razumijemo, najbolja situacija za muskarca je kad ga djevojka trazi da veza postane ozbiljnija, kad ona inicira takve diskusije itd. Tvoja situacija nije tako dobra (ne kazem da je losa vec samo da nije tako dobra) jer nigdje u tvojim komentarima nisam procitao da ona zeli s tobom imati ozbiljnu vezu. Ne znaci da ne zeli, vec ne znamo jer se nije eksplicitno odredila.
    Iskreno, tesko je samo po komentarima jedne strane ocijeniti sto je posredi izmedju dvoje ljudi. Ne sumnjam da ti ovdje pises svoju istinu o vasem odnosu, ali ono sto nedostaje je njezino vidjenje stvari. Najbolje bi bilo da vas se promatra sa strane, da se gleda cijela interakcija, govor tijela itd. Onda bi bili puno pametniji. Ovako, buduci da pisem samo na osnovu par komentara, uzmi moje savjete sa zrnom soli.

    Lako je moguce da ce ona ovaj tvoj prijdlog odbiti ili da ce biti neodredjena, “Dobro zvuci, ali vidjet cemo, ne mogu sada itd.”. OK, nema problema. Probaj maksimalno dva puta i onda vise ne pitaj. Njezina reakcija ce ti sve reci.

    Ako pristane, odlicno – mozda ispadne neka lijepa veza.

    Ako odgadja ili cak eksplicitno odbije, opet dobro – znas na cemu si. No, da ti odmah bude jasno, ako situacija krene u ovom smjeru, automatski ju stavljas na hladjenje: ne samo da nema ozbiljne veze, vec ces prorijediti i ovo sadasnje neobavezno fizicko druzanje. Nemoj pokazivati da si povredjen (bilo da jesi ili da nisi), vec jednostavno prorijedi komunikaciju. Ako ju vidis vani u nekom kaficu ili klubu, ponasaj se normalno: javi joj se, pozdravi ju, nabaci smjesak, malo flertuj i popricaj, i onda kreni dalje. Ako te pita da li si mozda ljut, naravno da ces reci da nisi nego “life happens” – imas posla, imas zivot itd. Ako te pita zasto se vise ne javljas, opet joj reci isto (zivot, posao) i na kraju reci “posalji mi tekst ili me nazovi, pa cemo se vec naci.” Ako se javi, onda nastavljas tamo gdje si sada (povremeno druzenje koje ponekad zavrsi seksom) i vise nikada ne potezes “a da mi postanemo pravi par?” razgovor. Taj razgovor, ako do njega uopce tada i dodje, mora ona inicirati. A ako se ne javi, sve ti je jasno.

    Ukratko, sve se svodi na to da li vrijedi riskirati ovo sto sada imas s njom da bi dobio jasan odgovor da li ona zeli imati s tobom nesto vise od toga.
    Iskreno, ne bih rekao da zapravo bilo sto puno riskiras jer:
    - bez obzira da li je ona prisutna u tvom zivotu ili ne, ti neces biti u celibatu jer ima i drugih zena,
    - te druge zene ne zadovoljavaju tvoje kriterije za suprugu (sto je posve OK), ali to za sada ne zadovoljava niti ona (jer nije eksplicitno pokazala interes),
    - imas mogucnost dobitka (moguce ostvarivanje ozbiljne veze s njom)
    Ona kaze “Ne” – nema veze, jer ima i drugih zena za “druzenje”, a nju stavis na hladjenje ili ju posve izbacis iz zivota.
    Ona kaze “Da” – krecete u novom smjeru.

    Cini mi se da je moguci dobitak veci od rizika.

    avatar

    06.02.2016. (08:56)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @Vuk!

    Vuk...svaka čast!....svaka ti je na mjestu...

    Dobro kažeš..teško je samo na temelju mojih komentara potpuno razumjeti situaciju...spominješ njen govor tijela...ona baš blista kad je u mojem društvu..stalno je nasmiješena, ima topao izraz lica...često me dodirne,..prihvaća moje dodire...njene prijateljice kad god me vide, kad god navratim do njih također budu drage, odmah zovu konobara, naruče mi piće, smješkaju se...prave prostor za mene, da joj budem blizu i tako...

    Kad smo sami nas dvoje potpuno isto...sve dok ja ne pitam kad se ponovno vidimo...tada uglavnom nastupi tišina.

    E sad, ...moja najveća dvojba leži u slijedećem...ne živimo u ZG nego u osrednjem gradu, gdje se gotovo svi znaju i stalno viđaju....teško mi je sakrivati ostale sheme...tako da razmišljam o svojevrsnom "atomskom udaru"...

    Dakle, što će se dogoditi, ukoliko se ja počnem u javnosti pojavljivati u društvu neke druge cure...kako će to djelovati na nju...hoće li postati svjesna što je izgubila...

    avatar

    06.02.2016. (13:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Malik

    1) “atomski udar”
    To ima smisla, ali jedino nakon sto probas prvo s njom nesto pokusati. Inace postoji sansa da ispadnes prevrtljivac. Dakle, prvo nju pitaj (maksimalno dva puta) za neke “decko-cura” aktivnosti i onda kreni dalje ako ona nije zainteresirana.

    2) “Hoce li ona shvatiti sto je izgubila?”
    To ce mozda znati samo njezine prijateljice, mozda cak samo ona sama, a postoji i dobra sansa da to nece znati niti ona sama na svjesnom nivou, vec samo njezina podsvjest. Puno puta se desi da osobna svjest ne zeli nesto prihvatiti zato da toj osobi zastiti ego i sliku koju ima o samoj sebi. Na primjer, lakse je reci, “On je kreten, vidi ga kako se seta s tom tamo nekom” itd., nego sebi priznati, “Jos sam povrijedjena zbog propalog braka i bojala sam mu se dati sansu. Moram poraditi na sebi da bih mogla nekoga novoga prihvatiti u svoj zivot.” Ne kazem da se kod vas radi o ovome sto sam napisao vec je to samo jedan opis racionalizacije i spasavanja ega.

    Ali, iskreno, koga i briga hoce li ona shvatiti ili ne?
    Tebe ne bi trebalo biti nimalo briga.
    Ako iskreno zelis naci ozbiljnu vezu, odlicno. Probaj sa ovom curom. Ako ide, super. Ako ne ide, opet super jer znas na cemu si i neces tu ulagati vise sebe i svog vremena.
    I, naravno, kreni dalje i trazi neku drugu curu s kojom ces biti kompatibilan. Ali, nemoj samo davati privid da si krenuo dalje sa zivotom, nego doista kreni dalje sa zivotom inace postoji opasnost da se pocnes vrtiti u krug. Sve dok gledas prema ovoj sadasnjoj curi i pratis njezine reakcije na neku tvoju novu djevojku znaci da ce dio tvog vremena biti i dalje posvecen njoj, a to nije dobro jer novoj vezi neces dati pravu sansu, a postoji opasnost da pocnes orbitirati oko ove sadasnje jer cekas neku njezinu reakciju, cekas da se mozda predomisli i pozeli ozbiljnu vezu s tobom itd. Ukratko, lagano si sabotiras novu vezu, i lagano se stavljas u podredjeni polozaj prema ovoj sadasnjoj curi (jer ti pratis njezine reakcije). Nemoj si to raditi.

    Probaj. Ako ide, ide Ako ne ide, ne ide. Nije vazno zasto ne ide Vazno je da ne ide. Na ovom blogu smo vec puno puta rekli, “Ne slusaj sto zene pricaju, vec iskljucivo kako se ponasaju.” Njezina reakcija na tvoj prijedlog ce ti sve reci.

    I jos nesto za kraj: nemoj biti bijeli vitez i pokusavati lijeciti njezine mozebitne traume iz proslosti. Na primjer, idemo pretpostaviti da zbog tog propalog braka i muza koji ju je povrijedio sada ima stav da su svi muskarci kreteni i varalice, i da ako se veze za muskarca da ce dobit samo ponizenje i bol. (Mozda je ovo istina, mozda ne, nije vazno. Ovo pisemsamo zbog diskusije.) Ne gubi svoje vrijeme, energiju, trud i resurse pokusavajuci ju razuvjeriti da to nijie tako, da si ti dobar muskrac, da nisi smece od covjeka itd. Nikada nemoj nekom biti psihijatar, rame za plakanje itd. Nema tu kruha.

    avatar

    06.02.2016. (19:56)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    Thnx Vuče!

    Kako lako sebe čovjek dovede do bijelog vitezovanja...a nikad u životu nisam bio bijeli vitez...

    avatar

    06.02.2016. (20:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Rođeni za zgražanje 6B: Roosh uzvraća udarac

    avatar

    07.02.2016. (19:47)    -   -   -   -  

učitavam...