Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 28.07.2014.

Kretenska ili obična igra?

Jedno zanimljivo opažanje koje mi se često nameće dok šetam i analiziram situacije oko sebe je koliko je tanka ali visoka ograda između anti-igre, obične igre i kretenske igre. Tu razliku u metodi nepažljiv promatrač praktički neće ni primjetiti, no ona je kao barijera toliko snažna da bi mogla biti ispletena od električne žice. A najveća razlika između mase s jedne i druge strane je u rezultatima.

Za procjenu spada li bilo koji pojedini manevar u arsenalu zavođenja u kretensku igru ili ne pomoći će vam ovaj jednostavan test:

Bi li ova akcija bila smatrana neprikladnom i vrijednom zgražanja, prijezira i/ili osvete kada bi bila učinjena izvan svijeta muško-ženskih odnosa?

DA = Kretenska igra ; MOŽDA = Obična igra ; NIKAKO = Anti-igra

Razmotrimo neke primjere, nabacane po slučajnom odabiru:

- Kašnjenje 10 min -> MOŽDA
- Donošenje malog dara -> NIKAKO
- Lagani dodir po gornjem dijelu leđa - MOŽDA
- Ignoriranje -> DA
- Dvosmisleni, neobvezujući govor -> MOŽDA
- Stavljanje svojih nogu na njene -> DA
- Davanje kompllimenata -> NIKAKO
- Povlačenje za kosu ili uši -> DA
- Raspitivanje o tuđim osjećajima i granicama -> NIKAKO
- Slanje lažne ("non-sequitur") poruke -> DA
- Izazivanje drame radi drame -> DA
- Nepovjerljivost prema vezivanju i obećanjima -> MOŽDA
- Tretiranje poput objekta -> DA
- Tretiranje poput punovažnog ljudskog bića na čije osjećaje treba paziti -> NIKAKO


Svi navedeni primjeri su stvari koje sam ili osobno radio ili svojim očima gledao kako ih rade drugi. Siguran sam da se čitatelji mogu ubaciti s mnogim bogatim primjerima spremnima za kategorizaciju. Naravno, žene će imati najviše iskustva s kretenskom igrom čisto iz razloga što ih (u prosjeku) toliko privlači, no od njih ne očekujem da to iskreno podijele s javnosti, osim ako ne govorimo o udobnom, anonimnom kontekstu "50 nijansi sive".

Oznake: kretenska igra, igra, 50 nijansi sive, priče sa seksualnog tržišta, igra općenito


- 10:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 14.01.2014.

Za žene: obrana od kretena 2

Svi znamo kako to ide: cura upozna dečka. Dečko je cool i baš seksi. Pametan je, lijep, popularan i uz to kavalir, s "onim nečim" (TM). Ona je dobra cura (TM) koja nikada ne bi odmah spavala s njim, za razliku od onih tamo fufica (TM). I to je sasvim razumno. Tko ga je**, što će ona njemu dati prvu večer? Da sam na njenom mjestu, ne bih mu ni ja dao prvu večer!

Budući da dečko isto ne inzistira na tome da se odmah seksaju, oni sa zadovoljstvom stupe u dugoročnu vezu (TM). Prolazi vrijeme i ona nakon nekoliko dana/spojeva/tjedana/mjeseci pomalo osjeti da su sada bliskiji i da bi napokon mogli implementirati i dodatno vezivanje putem penisa u vagini (ili ustima/guzi, ako se ona čuva za brak). Ipak, cura nije još 100% sigurna. Što ako je on kao i svi drugi muškarci i hoće samo jednu stvar (TM)? Oprezno mu iznese svoje brige, na što je dečko uvjeri da je stvarno voli (TM) i da će biti skupa zauvijek i/ili vjenčati se. Problem riješen.


Iz "Tri metra iznad neba", filma koji utjelovljuje sve stereotipe iz serijala "Cure koje vole kretene"


Zagrijana spoznajom da će biti skupa zauvijek, ona mu u potpunosti otvori pristup svom srcu i vagini. Naposljetku, samo će malo ranije činiti ono što bi ionako činili cijeli život, zar ne? Odu u krevet i vode ljubav. On joj pokaže da je krasan momak koji cijeni njene osjećaje tako što uspori sa zabijanjem ako ona kaže da je boli, i još je uz to pita je li svršila. Stvari su uistinu savršene. Njen dečko je najbolji na svijetu!

Nekoliko dana/tjedana/mjeseci poslije, dogodi se jedno od sljedećega:

- ona otkrije da je on cijelo to vrijeme spavao s drugim curama
- ona otkrije da mu je dosadila
- ona odluči da on nije dovoljno dobar prema njoj
- on ne namjerava poduzeti "sljedeći korak"
- posvade se


Bilo kako bilo, oni prekinu. Rezultat je uvijek isti: dobra cura je sada sama, ali obilježena još jednim penisom koji je iskusila, zbog čega je moguće da će je netko u budućnosti osuđivati ili manje cijeniti. Dobra cura je spavala s dečkom koji se samo pretvarao da je dobar. Nakon što je dobio ono što je htio, bezočno je otkrio svoje pravo lice.

Jao, jao! Pa što se to ovdje dogodilo? Kako ju je taj dečko gad kreten uspio tako zavarati?

Dobra cura sada postaje loša cura (jer se biti dobar ne isplati, očito), zatvara svoje srce, i zna da su muškarci svinje koji samo žele jednu stvar. Nakon nekog vremena, njeno srce zaraste, i ciklus se ponavlja sve dok se njeno srce ili potpuno zatvori, ili se ona učlani u udrugu B.A.B.E., ili ostari, zabije se u zid i ispada sa seksualnog tržišta.

Tragična i prilično česta priča, zar ne?
...
...
...
...
...
...
...

STOP!!!

Ovakva priča se nije dogodila nigdje na svijetu još tamo negdje od srednjeg vijeka. Ako ste nasjeli na ovu priču sa svim detaljima, onda ste stvarno naivni i predstoji vam još dugačak put do uzimanja crvene pilule i razumijevanja seksualnog tržišta wave Kao muškarcu, držanje ovakvih iluzija učinit će vas podsvjesno bijelim vitezom i dati vam dozu anti-igre, ali neće vam posebno naškoditi. Kao ženi, držanje ovakvih iluzija može biti puno destruktivnije: drastično će povećati šansu da ćete stalno proživljavati ovakve stvari, nikada ne razumijevajući zašto se događaju i kako ih izbjeći.

Zašto je toliko lako nasjesti na ovu priču i instinktivno pomisliti "ah da, događa se"? Bez brige, ne krivim nikoga zbog toga jer nam tu priču bez obzira na spol prodaje cijelo društvo, mentori, uzori, prijatelji, obitelj, mediji i sl. Naime, "svi znaju" (i tako su nas i naučili) da se tipična ljubavna situacija sastoji od jedne prijelomne, eksplicitne, jasno definirane točke u kojoj žena odlučuje hoće li muškarcu koji joj se udvara pokloniti svoje djevičanstvo (ili samo čednost, ako joj to nije prvi put da joj se to događa).

Ako se vratite na sredinu priče, uočit ćete da su u toj društveno prihvaćenoj mitologiji dobra cura (TM) i dečko imali razgovor gdje se ona bojala stupiti u seksualne odnose, ali on ju je uvjerio da je voli pa je ona pristala. Vjerovala mu je na riječ i zanemarila svoje strahove. Da on nije rekao "volim te" ili "želim da zauvijek budemo zajedno", ona ne bi pokleknula i to se ne bi dogodilo. Iz toga zatim nastaje pitanje "kako se žena može obraniti od laži?", i iz njega slijedi cijeli arsenal sugestija kako podići bedem koji će je spasiti od toga. Neke od tih sugestija (često uobličene u članke i knjige za žene s naslovima poput "10 znakova da je igrač", "kako prepoznati varalice" i sl.) su navedene ovdje:

- Provjeravaj njegov mobitel
- Bilježi znakove koji ukazuju da je sociopat
- Miriši njegovu odjeću
- Traži da ti uvijek detaljno kaže gdje je bio




Wow, kako korisno!

Ne samo da je to nuklearno oružje koje vodi međusobnom uništenju, već i potpuno promašuje cilj.

Naime, ne samo da ne postoji određeni kritični trenutak u kojemu se žena izlaže "izdaji" malo nakon što je veza počela, a prije nego što je spavala s njim, već se ta serija sitnih ali važnih faktora nalazi negdje daleko u prošlosti - prije nego ga je uopće upoznala! Ti faktori su sitnice koje određuju ženin karakter, tj. ono što nalazi privlačnim kod muškaraca, zašto to nalazi privlačnim, koliko se sposobna kontrolirati, kako se ponaša pri izboru između višestrukih prilika koje dobiva, itd.

Brojevi koje ću sada navesti su samo špekulacija, ali ako pretpostavimo da je, recimo, svaki peti muškarac od vrste koji će je varati (držati u haremu) ili će je se riješiti malo nakon uspješnog dolaska do seksa (bilo zato što ima takav karakter bilo zato što ima mogućnosti za to, bilo oboje), onda su njene šanse za zaljubljivanje u takvog muškaraca modificirane ovim faktorima:

1) Većina njenih veza je iz diska ili s interneta naspram društvenog kruga (pod "društveni krug" ne mislim na "house party"): +20%

2) Ima napuhan osjećaj vlastite vrijednosti (smatra muškarce glupim, nasilnim, zlim, nesposobnim, neprijateljima i sl., ili smatra žene moralno superiornima, diskriminiranima, važnijima, hrabrijima i sl.): +40%

3) Hladna je, ima napuhane kriterije ili je vrlo sramežljiva: +20%

4) Nadprosječno je imućna, obrazovana i/ili inteligentna: +10% (ovaj faktor vrijedi samo pola zato što visok IQ istodobno i blago podiže razinu samokontrole, tako da sam sebe donekle anulira)

5) Svjesno ili nesvjesno smatra velikim plusom kod muškarca ako ga žele i druge žene, tj. minusom ako ga je neiskusan ili ga ne žele (predselekcija): +40%

6) U prošlosti je većinom bila član harema (znajući to ili ne): +20%

Kalkulacija hipotetske šanse X da žena padne na kretensku igru traži kretensku igru kod sljedećeg partnera i time skoro pa garantira da će joj sljedeći partner biti upravo takav:
X = 0,2 + 0,2 * 0,2 + 0,2 * 0,4 + 0,2 * 0,2 + 0,2 * 0,1 + 0,2 * 0,4 + 0,2 * 0,2
X = 0,2 + 0,04 + 0,08 + 0,04 + 0,02 + 0,08 + 0,4
X = 0,50



... i žena koja posjeduje sve ove faktore je svoju hipotetsku šansu zaljubljivanja u kretena više nego udvostručila! Zatim dodajte na to činjenicu da sve okrutnije seksualno tržište uzrokuje s vremenom progresivno veću koncentraciju kretena (jer su oni jedini koji se usuđuju prilaziti ženama i provoditi dobru igru i zato što dobri dečki prestaju prilaziti i postaju biljojedi), i okolnosti postaju još gore jer osnovica raste sve više i više (bilo zato što "dobri dečki" ispadaju, bilo zato što uspješni muškarci postaju još uspješniji i stoga još sposobniji za varanje). U takvim okolnostima, razlika u tih nekoliko sitnica kod ženinog karaktera i povijesti može rezultirati razlikom od 300%. To je razlika između života punog pump-'n'-dumpova ili stabilne veze ili braka koja neće ostaviti gorak penis okus u ustima.

Zaključak: najbolji način za obranu od kretena, puno efikasniji od čekanja sa seksom, je jednostavno taj da ne budeš žena koja traži kretensku igru. Znam da je ovo klišeiziran odgovor, ali realnost je jednostavno takva.

Naravno, sve žene koje se ne pale na velike količine igre su ovoga već svjesne, a onima koje se to pale ovo neće pomoći. No čovjek uvijek treba živjeti u nadi, zar ne?

Oznake: tjedan kretenske igre, savjeti, savjeti za žene, žene, kreteni, kretenska igra, odabir partnera


- 18:27 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 10.01.2014.

Zašto kretensku igru nazivamo kretenskom?

Već smo utvrdili da shvaćati žene ozbiljno i polagati posebnu brigu na želje koje izražavaju nije optimalan mentalni sklop za zavođenje. Gotovo svakom današnjem muškarcu bi bilo znatno bolje uvesti barem mali element neozbiljnosti, ako već nije od volje ili u stanju za primjenu potpunog arsenala kretenske igre. Ali kako si on to može priuštiti? To je tabu! On naposljetku nije "kreten", nije odgajan kao "kreten" i ne želi biti "kreten", čak i ako tamo preko ograde leži hrpa ljubavi i seksa kojima žene obasipaju kretene. Ovo je članak koji će pojasniti zašto je ovaj pojam pomalo karikiran i zapravo puno suptilniji nego što se čini na prvi pogled.


Charlie Sheen, jedan od najpoznatijih kretena na svijetu. Izvor: Daily Mail

Kao prvo, ponovimo što je to kretenska igra: to je način ponašanja u kojemu ženu tretiraš kao seksualni objekt, ne shvaćaš je ozbiljno, te si samopouzdan i nikada se ne ispričavaš. Alternativno rečeno, u kretenskoj igri muškarac nepokolobeljivo stavlja svoje potrebe na prvo mjesto, i svo njegovo ponašanje izvire iz tog vrela. Ali što je kod toga toliko loše? Nije da time zapravo oštećuje nekoga ili uzrokuje nekakvu štetu. Gdje je u svemu tome kretenizam? Iz toga dolazi ovo važno pitanje:

Zašto onda ovakvo ponašanje nazivamo kretenskom igrom?

A) Civilizacija je općenito bazirana na malo većoj razini altruizma i suradnje od obične indiferencije i samo-interesa. Čovjeka koji bi primjenjivao ova tri pravila u ostatku života (tretiraj ljude kao objekte, ne shvaćaj ih ozbiljno, te se nikada ne ispričavaj) bismo svi odmah proglasili "kretenom". Ne možemo reći da je baš zao, ali svakako je kreten. Evo vam nekoliko primjera:

- Čovjek koji ignorira druge u prometu i ne pušta pješake na zebri
- Čovjek koji posuđuje stvari od prijatelja i nikada ih ne vraća
- Čovjek koji na poslu stalno zabušava i ne shvaća kolege/kupce ozbiljno
- Čovjek koji tutnji muzikom na 120 dB u dva sata poslije ponoći
- Čovjek koji stalno pita razne usluge od obitelji ali je uvijek zauzet kada nešto treba njima
- Čovjek koji zbija praktične šale s drugima jer mu je dosadno
- Čovjek koji uživa u tome što je nekoga nasamario
- Čovjek koji voli kršiti pravila iz obijesti


Svi znamo kako ga nazvati, zar ne? On je tipičan muškarac sa značajno povišenim osobinama mračnog trojstva: narcizmom, makijavelizmom, i psihopatstvom (te ponekad još impulzivnošću). Ukratko, on je kreten. Čina.

B) Zato što kretensku igru stvarno provode većinom kreteni. Ali zašto većinom kreteni? Zašto ne i drugi? To ćemo lako objasniti primjerom slučajnih puteva odrastanja koje sam jednom opisao.


Staze i prema vrhu i prema dnu su jednakog, spiralnog karaktera: kako jedan muškarac doživljava iskustva na svom putu, on se eksponencijalno udaljava od onog drugog. Beta muškarac kada je već skoro oblikovan ne može samo trepnuti i skočiti u kategoriju na lijevo: mora se vratiti na početak, naučiti stvari od njihovih osnova, te tek onda napredovati prema onome što želi.

Kada uz to dodamo i pojavu feminizma trećeg vala, koji provodi rat protiv normalnog muškog ponašanja i eliminira uzore od kojih bi mladi muškarci mogli nešto naučiti da to isprave, među tim mladim muškarcima dolazi do ekstremne podjele: oni koji nemaju osobine mračnog trojstva nemaju nikakvu igru (tj. imaju anti-igru) i ispadaju premoćno Beta, dok ona manjina koja te osobine ima kretensku igru i ispada premoćno Alfa. Onih između - u zlatnoj sredini - svake je godine sve manje.

Drugim riječima, u današnjem društvu, kreteni su skoro pa jedini koji napuštaju adolescenciju s dobrom igrom, a u kretenskoj igri (koja je još efikasnija od normalne) je njihova koncentracija gotovo 100%. Većina ostalih su u tom području hendikepirani gorkim iskustvima iz mladosti i/ili vanjskim faktorima i moraju uložiti manji ili veći napor kako bi to nadišli. U današnjem društvu čovjek skoro da mora biti kreten kako bi se u mladosti ophrvao stvarima koji ga hendikepiraju u razvijanju spososbnosti zavođenja. Ako je rođen pomirljiv i poslušan, a ne impulzivan i narcisoidan, šansa da će potpasti pod destruktivni utjecaj loših ljubavnih savjeta je vrlo velika. Upravo zbog tog nesretnog pravila imam najviše simpatija prema mladim ljudima: velika većina nije imala nikoga tko bi im pokazao što je normalna, uravnotežena muškost. Pred njima je mnogo učenja (ako se odluče na učenje, a ne racionalizaciju).

Ta snažna korelacija između točaka A i B je razlog zašto za taj vid igre kažemo "kretenska igra". Kreteni su pretežno oni koji na sve okrutnijem seksualnom tržištu postižu izvrsne rezultate, i tako je cijela tehnika nazvana po njima. No ista ta korelacija je i svijetla točka cijele ove priče: iako je većina muškaraca naučila kretensku igru zato što su kreteni i u drugim područjima života pa im je to došlo prirodno, to također znači i da netko tko nije nije kreten može naučiti samo kretensku igru (ili barem uvježbati običnu igru kako treba).

Naposljetku, osobine mračnog trojstva nisu nešto zarazno. Neće skočiti na tebe zato što seksualno objektiviziraš žene koje su već same sebe seksualno objektivizirale, ili zato što si naučio biti samopouzdano staložen i ne mariti za to što neka tamo misli o tebi. To što si voljan zadirkivati curu s kojom pričaš i tjerati je da pogađa koliko imaš godina neće te prisiliti da zadirkuješ carinika na graničnom prijelazu i završiš u zatvoru. To što si sposoban prekinuti sav kontakt s curom koja radi nepotrebnu dramu ne znači da ćeš ispariti i prestati se javljati obitelji. To što se ne sramiš toga da te privlače vitke mlade žene ne znači da ćeš izgubiti osjećaj srama i početi gol trčati po gradu. Itd, itd.

Budućnost ovisi samo o tebi.


Wolverine - dobar učitelj samo u tom filmu

Oznake: tjedan kretenske igre, kretenska igra, kreten, anti-igra, kretenska anti-igra, igra, alfa, beta, odrastanje, interna igra


- 18:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.01.2014.

Budi kreten na pravi način

Sjećate li se pojma "dvostruki (dvosmisleni) kompliment"? Bolje vam je da se sjećate; barem polovica dobrih otvaranja razgovora su zapravo dvostruki komplimenti. Nema niti jednog pojma koji uzrokuje toliko kontroverzi zbog svoje suptilnosti i velike količine naizgled sličnih načina na koje može biti proveden. Kada feministice i bijeli vitezovi pokušavaju ocrniti igru, uvijek navode karikirane anegdote kako pametne žene (TM) ne bi nikada pale na "nešto tako prozirno" (u stvarnosti, inteligentne žene su one koje u prosjeku traže više igre, i stoga i više dvostrukih komplimenata). Kada me čitatelji pitaju da im pojasnim što je dvostruki kompliment, vrlo često dolaze zbunjeni jer nikada prije nisu razmišljali o tome kako mala promjena tona u komplimentu utječe na percepciju osobe. Bilo kako bilo, to je jedan od alata igre koji je lako naučiti ali teško izvještiti, u kojemu suptilne promjene čine veliku razliku.

Danas ćemo se pozabaviti još jednom jednako kontroverznom tehnikom: kretenskom igrom.


Kretenska igra: način ponašanja u kojemu muškarac ženu:
A) tretira kao seksualni objekt,
B) ne shvaća je ozbiljno,
C) samopouzdan je i nikada se ne ispričava.

Jednostavno, ne? Ali kvragu, što to znači? I koji su to sitni detalji koji čine razliku između katastrofalnog sramoćenja i brzog odvlačenja u krevet?

Točka A je važna kako fantomski osjećaj krivnje ne bi sabotirao čovjeka dok provodi kretensku igru. Vrlo je lako upasti u zamku gdje muškarac sam sebi postaje bijeli vitez koji racionalizira da je neka žena koja mu se sviđa zapravo anđeo (TM) kojeg valja tretirati s posebnom pažnjom, a kamoli riskirati i najmanju povredu njenih svetih osjećaja. On zapravo nema pojma o njenom karakteru - jednostavno mu nije imala prilike pokazati ga u potpunosti, ali kako svi znaju da su žene posebne, osjećajne i sl., on na nju svejedno projicira razne karakterne osobine, kao što pleme u Africi projicira osjećaje na životinju izrezbarenu iz drva.

Što bi trebao učiniti umjesto toga? Pa, bilo bi mu zdravije zadržati se na privlačnosti koju osjeća prema njoj zbog toga što je lijepa, a karakterne osobine polako zbrajati i ocjenjivati, držeći se na oprezu dok mu ona svojim djelima ne pokaže da se nečim ističe. Drugim riječima, seksualna objektivizacija danas nije samo normalna zato što su je žene učinile normalnom, već je i važan element kretenske igre.

Točka B je važna jer predstavlja poznavanje umijeća igre (ne knjige; igre općenito). Muškarac koji poznaje igru zna da su velike šanse da će na svom putu prema ženskom srcu morati proći kroz valove prepreka: ona će ga dočekati na nož, praviti će se da joj nije stalo, isparivat će, izbacivati drama testove i naposljetku ga siliti na odgonetanje koje "ne" stvarno znači "ne", a koje samo "ne još".

Jednom kada je staza toliko zakrčena preprekama, jedino što muškarac može je prigrliti svjetonazor ne shvaćanja žena ozbiljno, koji će mu pomoći da na svom putu ne zabrazdi negdje u kanal prijateljske zone zato što mu je ona nadrobila da je "upravo izašla iz duge veze". Negativna strana toga je što od toga postoji rizik da žena neće biti shvaćena ozbiljno kada joj je nešto zapravo važno, ali nisam ja kriv za to. Bilo kako bilo, bez ne shvaćanja ozbiljno nema kretenske igre. Muškarac koji je provodi je muškarac koji (direktno ili indirektno) tretira ženu kao malo dijete.


Igra: rulet koji je dugoročno moguće namjestiti

Točka C je apsolutno vitalna za uspješnu provedbu, i na njoj padaju ili uspijevaju pokušaji primjene kretenske igre. Ono što čini granicu između njih je samopouzdanje, tj. podvrsta samopouzdanja koju sam jednom nazvao "neovisnost o ishodu". Ako muškarac nema neovisnost o ishodu, njegova kretenska igra će mu eksplodirati u lice. Dopustite da vam to ilustriram kroz ovu jednostavu usporedbu:

Noć je i jedan muškarac je izašao s društvom u disko. U bučnoj atmosferi potmopognutoj alkoholom, ljudi se prirodno miješaju, pa je tako i naš junak napustio svoju grupu i malo pored plesnog podija odlučio prići curi koja stoji sama. Ispršen, s ležernim osmijehom na licu i siguran u svoje sposobnosti, on joj prilazi i otvara usta. Sve ide dobro i čini se da ona uživa u njegovom prisustvu. No kada je on nakon pet minuta lagano primi za podlakticu i kaže "hajdemo plesati", ona se strese i odgovori: "sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala."

Postoje dva raspleta ovakve situacije:

Osjetljivi kreten

Osjetljivi kreten: Hajdemo plesati.
Ona: Sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala.
Osjetljivi kreten: E pa jebi se, kao da uopće imaš priliku plesati s ikim.
Ona: Pa upravo si ti htio plesati sa mnom.
Osjetljivi kreten: Šalio sam se. Nikada ne bih plesao s takvom kurvetinom.


Bezbrižni kreten

Bezbrižni kreten: Hajdemo plesati.
Ona: Sorry, ne plešem s dečkima koje sam tek upoznala.
Bezbrižni kreten: Slamaš mi srce.
Ona: Pa, činilo se kao da ti je stalo.
Bezbrižni kreten: Moja večer je uništena. Imaš li maramicu?


Oba muškarca su očito uspješno provela prve dvije točke. No na trećoj se pokazalo da je ovaj prvi zapravo pozer - da njegovo samopouzdanje ovisi o tuđem odobravanju ili o nekakvom mjerljivom uspjehu. Budući da njegov osjećaj vlastite vrijednosti nije bio dovoljno ukorijenjen, bio je dovoljan i najlaganiji zapuh odbijanja da ga izvali iz temelja. Džabe ti sav stil i dobro držanje ako u tebi to što te neka tamo odbila izaziva ljutnju. Ne mogu pobrojati koliko sam se nagledao muškaraca koji uvijek rade tu grešku.

Istini za volju, osjetljivi kreten bi i dalje polučio veći uspjeh nego tipični Beta koji prvo pokušava biti prijatelj, boji se poštuje li dovoljno njene granice ili je zaglavljen u Nostradamusu, no u kontrastu s bezbrižnim kretenom jasno je tko je kralj. Bezbrižni kreten je gotovo sigurno ne samo održao interakciju na životu, već je i za nekoliko minuta dobio drugu priliku da odvede tu curu nekamo.

U najgorem slučaju, povukao se sa svojim mentalnim stanjem netaknutim, zabavljen samim sobom i spreman za drugi upad. Uz to će i vjerojatno dulje živjeti, jer je izbjegao nepotreban stres, a svi znamo da stres ubija. Da netko ne bi dobio pogrešnu ideju, ovdje se ne radi o nekakvom potiskivanju bijesa ili osjećaja odbijanja općenito. To bi neminovno s vremenom dovelo do eksplozije. Ovaj pristup bi se prije mogao opisati kao sklad u kojemu ti negativni osjećaji elegantno prolaze kroz um i tijelo i izlaze bez traga, slično vještini tai chi ili načinu na koji je Nikola Tesla svojim tijelom povezivao lampe s izvorom električne energije.

Naravno, žene bi jednako graknule i na jednog i na drugog kao na "kretena". Već smo naučili da se na to ne treba obazirati, već samo pratiti što žene rade. No da se vratimo bezbrižnom gospodinu, on jednostavno ima "ono nešto", zar ne? To je zato što svakim dijelom svoga bića komunicira jednu jednostavnu činjenicu:



p.s. čak i ako se želiš igrati dobrog dečka tako što ćeš shvaćati žene ozbiljno i ne objektivizirati ih, imati ovakvu neovisnost o ishodu je svejedno jednako i korisno i efikasno.

Oznake: kreten, kretenska igra, igra, interna igra, rana igra, upad, upadi, umijeće igre, tjedan kretenske igre


- 19:14 - Komentari (16) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2013.

Nadigravanje 2: kretenska anti-igra

Igrač_1337:
Cura koju sam prije nekoliko tjedana upoznao u disku. Stvari su bile vruće (ljubljenje i maženje svugdje po tijelu) i otišli smo kod mene, ali nije htjela ići do kraja. Noć je završila razmjenom brojeva. Nekoliko dana poslije, pokušao sam je kontaktirati da se dogovorimo za petak ali rekla je da ne može i nije ponudila alternativni termin. Zatim sam joj u ponedjeljak poslao slijedeći SMS:

Ja: Vjerojatno misliš da sam internacioalni playboy. Želim te bolje upoznati
Ona: Ne znam o "internacionalnom playboyu" ali bolje te upoznati se čini zabavno

Ja: Ne - mislio sam da će ovo, budući da smo se već ljubili i istraživali si tijela, odvesti do čistog prijateljstva
Ona: Ako samo želiš seks našao si pogrešnu

Ja: U pravu si. Hajdemo se samo vjenčati večeras
Ona: Sorry, moj razvod neće biti dovršen još nekoliko tjedana

Ovaj razgovor se nastavio dva dana poslije (poslao sam joj ovo dva dana nakon njenog prgavog odgovora o razvodu):

Ja: Zamijenila si me s nekim koga boli k****
(ona odgovara sljedećeg dana)
Ona: Mislim da bi (nadimak koji mi je dala) bolio k**** o zakonima

(nekoliko dana poslije, ja joj odgovaram)
Ja: To je rezervirano za imbecile koji ga studiraju (ona studira pravo)
Ona: Gle, ne znam što sam rekla da budeš tako ljut? ali sugeriram da izbrišeš ovaj broj. Ovo će biti posljednja stvar koju ti kažem. Ćao


Postoje Alfe, muškarci koji imaju dobru igru i uživaju u velikim količinama seksa i ljubavi. Postoje Beta muškarci, koji su većinom dobroćudni i žive u prisilnom celibatu svog fantasy svijeta gdje se ženama sviđa njihovo umiljavanje, strpljivost i prijateljstvo pa, iako ne dobivaju seks, barem bivaju u neku ruku moralnim pobjednicima koji nisu ni za što krivi. No to nije sve.

Tamo u mračnim kutevima seksualnog tržišta, postoji i manjina Beta koja se ne ponaša Alfa drsko i zabavljeno, već jednostavno oholo, koja nije agresivna već jednostavno beznadno napaljena, i za koju je vrijeđanje najvještiji "dvostruki kompliment" koji su ikada smislili. Kada žene kažu da su svi muški kreteni, ignorirajući onu hrpu dobroćudnih Beta tipova, misle ili na Alfe koji su ih ostavili ili na ovakve Bete koji su im pristupili s najglupljom vrstom igre na svijetu: kretenskom anti-igrom.

Dijalog naveden na početku očiti je primjer tipa s kretenskom anti-igrom, tipa koji je sposoban dobiti početnu pozornost, najčešće zbog dobrog izgleda s kojim je rođen (ili novca, situacijske slave i sl.), ali čija se privlačnost otapa poput kocke leda na vrući ljetni dan čim otvori usta. Gdje bi njegovi dobri temelji bili dobro nadopunjeni s malo igre ili čak i običnom dobroćudnošću, umjesto toga su crvljivi od ovako užasnog dopisivanja. Nemam posebne simpatije ni za nju - to što je našla nekog random tipa u disku i odbila spavati s njim zato što je ispao nespretni kreten umjesto spretnoga ne govori ništa dobro o njoj, ali ovo nije post o toj temi.

Još jedan način na koji može nastati ovakva jadna igra je onaj kada ljudi koji su cijeli život bili čista suprotnost prvi put čuju za igru i zanesu se u drugi ekstrem, no većini novopečenih igrača koji napuštaju močvaru dobrih dečkiju je problem što su previše suzdržani, a ne premalo kao ovdje.

Evo kako je ovaj razgovor mogao završiti vrućim seksom u roku od nekoliko dana, a ne ponižavajućim odbijanjem:

Ja: Vjerojatno misliš da sam internacioalni playboy. Želim te bolje upoznati
- Malo ljigavo, ali nije loše. Samo druga rečenica bila bi sasvim u redu.
Ona: Ne znam o "internacionalnom playboyu" ali bolje te upoznati se čini zabavno
- Kontrolni toranj, dobili smo pozitivni odgovor! Hej! Čuješ li me? Rekla ti je da je otvorena za to da se opet vidite, ali čini se da je nisi čuo. To je jedna od najvećih mana u prodaji: kada ne znaš kada treba začepiti i zaključiti posao, već nastaviš drobiti sve dok ne dosadiš drugoj strani ili ne kažeš nešto glupo:

Ja: Ne - mislio sam da će ovo, budući da smo se već ljubili i istraživali si tijela, odvesti do čistog prijateljstva
- Zaboga, zašto? Ovo je totalno nadigravanje i bezrazložno seksualiziranje razgovora. Trebao si samo dogovoriti spoj, no umjesto toga si izazvao da se osjeća lakom.
Ona: Ako samo želiš seks našao si pogrešnu
- Predvidljivo aktiviranje obrane ugleda. Vjerojatno je već ovdje bilo gotovo, jer se od toga teško oporaviti, no...

Ja: U pravu si. Hajdemo se samo vjenčati večeras
- Izvrsno. Ipak si prepoznao pogrešku i pokušao se spasiti.
Ona: Sorry, moj razvod neće biti dovršen još nekoliko tjedana
- Kao što je bilo očekivano, ipak nije uspjelo.

Ovaj razgovor se nastavio dva dana poslije (poslao sam joj ovo dva dana nakon njenog prgavog odgovora o razvodu):
Ja: Zamijenila si me s nekim koga boli k****
- Jedina šansa za uspjeh u ovakvoj situaciji da je pustiš na miru i nakon nekog vremena se vratiš kao da se ništa posebno nije dogodilo.
Umjesto toga, odgovor zvuči vrlo ljuto i uvrijeđeno. Kretenska igra u SMS-ovima nema smisla s curama s kojima nisi spavao, ako si na to ciljao. Biti suzdržan radi, ali ovo nije bilo suzdržano. Da si bio suzdržan, zaboravio bi na cijelu stvar.
(ona odgovara sljedećeg dana)
Ona: Mislim da bi (nadimak koji mi je dala) bolio k**** o zakonima
- Sad se već samo svađate. Možda iza svađe ponekad slijedi seks pomirenja, ali to je kada ste već u vezi. Ovime si izgubio i posljednje pozitivne emocije potrebne za ulazak u "tajno društvo".

(nekoliko dana poslije, ja joj odgovaram)
Ja: To je rezervirano za imbecile koji ga studiraju (ona studira pravo)
- Direktna uvreda. Što ćeš dobiti time? Čak i da ti je stvarno napravila nešto loše, čemu to?
Ona: Gle, ne znam što sam rekla da budeš tako ljut? ali sugeriram da izbrišeš ovaj broj. Ovo će biti posljednja stvar koju ti kažem. Ćao

- I to je to. Primjeti da nije bio samo sarkazam ili spašavanje obraza to što je bila zbunjena zašto si postao tako ljut i uvredljiv nakon što je ona počela izjavom da bi te htjela bolje upoznati. Ako mene pitaš, i ja sam zbunjen.


Dragi igrači, okanite se seksualiziranja razgovora i kretenske igre putem poruka u tako ranoj fazi upoznavanja. Ništa dobro ne može nastati iz toga. Najbolji način za dopisivanje je samo dogovaranje spojeva. Tek kada se čovjek uvježba u tome, vrijeme je za malo laganog flertovanja, a i to s oprezom.

Oznake: kretenska igra, anti-igra, kretenska anti-igra, beta, seksualiziranje razgovora, srednja igra, spoj


- 10:38 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.12.2012.

Cure koje vole kretene 6: Hrčak svih hrčaka

Prekidamo redovan tok članaka radi izvanredne vijesti. U zimsku večer 22.12.2012., u jednom gradu u Argentini u otprilike u 22:50h, primijećen je hrčak svih hrčaka. Očevici tvrde da se gigantska zvijer pojavila niotkuda, rušeći zgrade i tjerajući lokalno stanovništvo u paničan bijeg.


Naš reporter na terenu istražuje uzroke ove neobične pojave - po prvim indikacijama, izgleda da je ovaj super-hrčak rezultat krvavog ljubavnog trokuta!

Lo que un hámster gigante! Jedna Argentinka izazvala je zgražanje svojom odlukom da se uda za ubojicu svoje sestre blizanke

Edith Casas (22) bi se trebala danas vjenčati s Victorom Cingolanijem blizu zatvora gdje služi 13 godina zatvorske kazne za ubojstvo modela Johane Casas. Johana je upucana u gradu Pico Truncado u južnoj Argentini, 1800 km južno od prijestolnice Buenos Aires, nekoliko dana prije svog 20.-og rođendana tijekom listopada 2010. godine.

Cingolani, njen bivši dečko, osuđen je za ubojstvo ovog lipnja.

Edithina obitelj kaže da je ona kriva za "užasnu izdaju".

Kontroverzno vjenčanje će se dogoditi u Edithinom domu pred samo dvoje prijatelja kao svjedoka, no nekoliko naoružanih policajaca će bti prisutno pri Cingolanijevom sprovođenju u gradsku vijećnicu.

Majka blizankinja, Marcelina, tvrdi da njena preživjela kćer pati od psiholoških poremećaja, te da se boji da će Cingolani oduzeti i njen život. Dodala je: "Nema riječi kojima se može opisati grozota koju Edith čini."

Edith, Cingolanijeva djevojka već pet godina, inzistira da je njen budući muž žrtva nepravedne presude i podržava njegovu žalbu protiv presude za zločin.

"Victor nije nasilna osoba i ja nisam luda.
Nemamo nikakvih dvojbi o tome što činimo. Volimo se."


Drugi muškarac, Johanin dečko u trenutku njenog ubojstva, ići će na odvojeno suđenje zbog istog ubojstva sljedeće godine.

Marcos Diaz bio je na zabavi s Johanom nekoliko sati prije nego su je našli mrtvu.

Lucas Chacon, Cingolanijev branitelj, inzistirao je: "Pronađeni opušci cigareta pronađenih pored Johaninog tijela su pripadali Diazu i optužili su ga svi svjedoci.
Mogu razumjeti stav Johaninih roditelja. Ali Edith se ne udaje za ubojicu ili išta takvo. Udaje se za muškarca koji je osuđen u skandaloznom procesu. Mi samo tražimo pravdu."


Zar vas ovo anđeosko lice ne podsjeća na Paravinju? Drag.... errrrrr, Victor, s ubijenom Johanom

Ubojice natapaju ženske gaćice gdje god se kretali, jednako i prije i poslije svojih zločina. Ovo je tip koji je prasnuo dvije zgodne mlade blizanke (od čega barem jednu od njih u slatkoj, slatkoj, najslađoj dobi od 17 godina). Da budem iskren, da sam i ja učinio isto, vjerujem da bi i moje lice krasio taj zubati smiješak prepun orgazmičnog zadovoljstva.

(Također, uočite na slici asimetričan jezik tijela - i.e., ona se zaljubljeno naginje u njega, a njega boli neka stvar. Biološki zakoni koji u kombinaciji s trenutnim vanjskim okolnostima određuju tko je Alfa, a tko nije, možda nisu ugodni ali svejedno su savršeno ilustrirani u njegovoj potpunoj dominaciji nad situacijom i bezobraznom osmijehu. A za svakog ovakvog tipa, barem 5 dobroćudnih Beta tipova ostaje na suhome.)

Je li možda Edith nekakva rugoba koja nema nikakve druge opcije? Ne, iako nije model, nije ni ružna, a znajući Argentinu i proučavajući njeno lice, pretpostavljam da je i vitka, te je uz to i u najboljim godinama.



Rekao bih da nije ništa posebno, no nema dvojbe da bi mogla bez problema pronaći bilo kojeg solidnog muškarca otprilike svoje dobi. Kvragu, čak i stare, istrošene žene lošeg karaktera i s 250+ kg tjelesne mase bez problema nalaze muževe koji se pobožno brinu o njima. Edith drži sve karte u životu i ima potpunu slobodu pronaći dobrog, civiliziranog muškarca. Umjesto toga, ona je svoju mladost, ljepotu i vjernost odlučila pokloniti jednom vulgaris koljaču.

Nećemo ni spominjati još jednog hrčka slona u prostoriji - da, ako je Edith bila s njim već pet godina, a njena sestra Johana je bila s njim neodređeno vrijeme prije dvije godine, automatski slijedi da je on ili prevario Edith s njenom sestrom, ili da su oni nakratko prekinuli i pauzirali, a ona se opet zapalila za njega nakon što je njena sestra ubijena (hm hm hm, gdje sam ono vidio da tragedija iznenada ponovno rasplamsa simpatiju prema bivšoj ljubavi... oh da, u slučaju ujne Slađane). Naravno, bivši Beta-mužići mogu i oboljeti od raka ili ostati na ulici ako hoće, no nekim slučajem to kod njih jednostavno nije toliki afrodizijak. Sorry, Beta tipovi!

Osobno, ne mogu odlučiti koja je od tih varijanti luđa. Jedino što mogu smisliti u njenu obranu je to da postoji nekih 1% šanse da taj tip stvarno nije ubojica, ali zar bi to učinilo slučaj imalo manje hrčkolikim? Ugodna vam večer.

p.s. Bog ne postoji.

Oznake: cure koje vole kretene, seksualno tržište, racionalizacijski hrčak, seksualne preferencije, žene, kretenska igra


- 00:59 - Komentari (64) - Isprintaj - #

utorak, 21.06.2011.

Cure koje vole kretene

Današnja priča bi bila komična da nije toliko tragična. Dvije djevojke su se sukobile oko jednog "gangstera", sve dok jedna nije probola drugu nožem i ostavila je da iskrvari na ulici. Potom je osuđena na 27 godina zatvora. Počinjemo s ljubavnim trokutom, uvijek najboljim izvorom drame.

"Opet je to učinio," Sarah je rekla prijateljici. Njen momak, Josh, govorio joj je da je jedina. Govorio joj je to cijelo vrijeme dok su bili skupa, više od godine dana. Ali jednog dana je saznala da izlazi sa svojom bivšom, djevojkom po imenu Rachel. Cijelo jutro, dok je Sarah bila u školi, Rachel joj je slala poruke, hvaleći se da je Josh s njom. Opet.

Jedan od najboljih pokazatelja Alfe je koliko se žena bori za tvoju kretensku naklonost.

"Tako me nije briga," Sarah je rekla.

Kada žena strastveno tvrdi da je nije briga za tebe, zapravo je nikada nije bilo više briga.

"Opet je to učinio," Rachel je rekla. Njen momak, Josh, je prespavao prošle noći, a onda pobjegao. Zakleo se da mari za nju, ali nije se činilo tako. Još gore, nalazila je dokaze da i dalje viđa svoju bivšu - ovu curu po imenu Sarah.
Mjesecima su joj njeni prijatelji govorili da zaboravi na Josha, bez učinka. Mogla je imati bilo kojeg momka kojeg je htjela.

Ovo je istina. Lijepe djevojke koje čeznu za propalicama imaju ogroman izbor kvalitetnih muškaraca, no svejedno se drže ovih. Zašto?

Rachel i Sarah su se mrzile i gledale jedna na drugu kao na konkurenciju. No imale su više toga zajedničkog nego što su si priznavale. Obje su odrasle u istom dobrom susjedstvu, s oba roditelja, marljivim ljudima koji su se brinuli za svoju djecu. Obje su voljele šetnje po plaži, filmove i pse.

I zajedničkog s milijunima drugih. Psiha uvijek radi na isti način. Igrači to znaju, i plivaju u više ljubavi nego što mogu podnijeti, dok se romantičari trude do smrti za ostatke. No tko je Don Juan koji je tako opčinio ove cure? Upoznajte Josha Camacha.

Ali glavna stvar koju su dijelile je bio Josh Camacho. Josh je imao kovrčavu kosu boje ugljena, preko širokih ramena. Crne oči, dug nos, široke usne svijene kao u ruganju. Bio je visok 163 cm, ali hodao je šepureći se kao veći muškarac.
Josh je obožavao pozirati za slike na mobitelu, pokazujući svoje bicepse, mašući pištoljem i pokazujući tetovažu koja se širi niz njegova leđa u gotičkim slovima: CAMACHO.
Dok se viđao s i Sarah i Rachel, Josh je održavao vezu i s trećom tinejdžerkom, curom koju je zvao "my baby mama". Imali su jednog sina. Provodio je vrijeme s bebom, no nije plaćao alimentaciju. Nešto malo vremena u srednjoj školi, radio je kao kuhar u bistrou. Ali nakon srednje, nije išao na faks, imao stalni posao ili auto.


Evo slike troje golupčića:



Koja je vrijednost ovog tipa? Pogledajmo:

- Izgled? Ne. Nizak, nije ružan, ali osim mršavih pločica na trbuhu, nema tu puno toga. Osim.. er... egzotične boje kože.
- Novac? Ne.
- Posao? Ne.
- Društveni status? Ne, barem ne onaj koji društvo odobrava. Ali imati više lijepih žena koje jure za tobom je vrlo moćan oblik društvenog statusa, i naziva se preselekcija.
- Slava? Ne. Ali sada je njegova slava u stratosferi! Do kraja života će biti poznat kao "momak za kojeg bi ubila".
- Džentlmenstvo? Ne.
- Dobar odgoj? Ne.
- Ljubaznost? Hahaha
- Emocionalna podrška? LOL, NE.

Čini mi se da ovaj tip ne nudi djevojci baš ništa, ako krenemo od onoga što one - i cijelo društvo - tvrde da bi muškarci trebali nuditi. Pogledajmo što stvarno nudi:

- Drzak osmjeh.
- Tetovažu. Kako bolje oglasiti svoju vrijednost nego kroz oholi spjev urezan u vlastita leđa?
- Mirno, bezbrižno ponašanje. Zna da seks dolazi, zašto se brinuti?
- I Igra. Da, ovaj momak ima igru, i to vrlo dobru. Čitajte dalje za primjer.

Mnogi će, prirodno sumnjičavi, reći da je igra (tkđ. šarm, karizma) samo šarada koja može kratkotrajno zavesti ženu, i da će žene na kraju otkriti da muškarac zapravo nema "stvarni" status. Priče poput ove testiraju tu tvrdnju. Šarm je sam po sebi status - sama upotreba šarma (ili igre) je demosntracija statusa. Drskost i "neka vrag sve odnese" ponašanje je jednako stvaran status kao i bankovni račun sa 7 znamenki, a ponekad i još veći. Primjer: Mark Zuckerberg, Bill Gates. Ovaj gubitnik uživa u više ljubavi i seksa nego milijarder!

Primjena igre u toj mjeri da postaje prirodna, bez razmišljanja, više nije samo oponašanje popularnih Alfa osobina već dio karaktera. Uspjeh gradi privlačne osobine, sve dok Alfa poza nije više samo poza. Zaključak: za potpuni uspjeh u ljubavnom životu, gdje se lijepe žene bore za tvoju pozornost, počni s učenjem igre. Ako ti se ne sviđa izraz, možeš je nazvati "karizma". Ne moraš biti šarmantan gad kao Josh Camacho, samo šarmantan. Što s igrom učiniš moralno i nemoralno ovisi samo o tebi.

- Šarm/igra/karizma - nekoliko mjeseci do godine dana do vidljivog poboljšanja.
- Novac - 5 do 50 godina do zarađivanja dovoljno da učini vidljivu razliku.
- Slava - beskonačno mala šansa.
- Dobar izgled - sreća, ili bolna plastična operacija (vidi: novac).
- Karijera visokog društvenog statusa (političar, profesor, manager) - 10-30 godina probijanja kroz blato.

Vratimo se Joshu. Što je njega činilo tako privlačnim? Što mu je dalo takvu moć nad curama da jednu od njih nagna da drugu probode nožem? Iako je poslije to poricao, često su ga čuli kako govori: "ako me voliš, borit ćeš se za mene". Je li ovo manipulacija ili romantika? Što god da je, radilo je. Pogledajmo odakle njegova moć:

Sarah je Joshu poslala SMS. 13:06: “Josh, ti se toliko naljutiš na mene zbog svega, ali nije te briga kad ti se ona surprostavlja. Uvijek joj vjeruješ."
13:06: “To je kao da što god ja učinila, ona je uvijek bolja.”
13:13: “Samo se svađamo zbog nje i to je grozno. Mrzim se svađati s tobom... toliko te volim, ali ovo sranje boli."

Prošli su sati. Sarah je pokušala opet.
18:36: “Kažeš da me voliš, ali nemaš niti pristojnosti da mi odgovoriš?”

Napokon, u 20:02:, Josh je napisao: “Donesi filmove.”


Donesi filmove. Sklanjajte se s puta, Brad Pitt i Alfa čovječe, tu je "donesi filmove" momak. Ovaj tip je majstor kratke, neodoljive, kretenske igre. Većina muškaraca nije i nikada neće biti u stanju biti ovako hladna i udaljena. Sva sreća.

Je li to zbog problema u njenoj obitelji? Naprotiv, Sarah je opisana kao da je oduvijek imala savršen odnos sa svojim ocem. Išla je s njim na putovanja, karate, koncerte, obožavala pjevanje i ples. Očito je obožavala i loše momke. Kako se to dogodilo?

"Sarah se zaljubila u tog momka," rekla je njena prijateljica Amber. "Rekla je da se zove Josh i da je maturant u srednjoj školi Pinellas. Dva mjeseca kasnije, rekla je svojim roditeljima da više nije sigurna da želi biti veterinar. Nije znala što želi. Osim prebaciti se u Pinellas."

Nesumnjivo će se naći netko tko će okriviti njenu obitelj ili društvo umjesto nje što si je pokvarila planove za karijeru. Možda se bojala stereotipa.

Josh i Sarah su flertovali cijelo ljeto. No te jeseni u školi, nije je uopće primjećivao. Samo bi prošao pored nje, uzdignutog nosa, dobacio joj pogled i nagnuo glavu. U studenom su konačno dospjeli skupa. Ni tada, nikada je nije držao za ruku, šetao s njom ili je upoznavao s prijateljima. No kad su bili sami, nije je puštao na miru.

Plaziti po svojoj curi u javnosti nije privlačno. Josh je ovo razumio.

Josh je bio njen prvi poljubac, prvi momak, prvo sve. Osjećala se prelijepom i bitnom. Ali njeni prijatelji su bili zabrinuti. Prvi znak je bio kada je počela nositi samo duge hlače. Prije toga je uvijek nosila kratke hlače, čak i zimi, no sada je Josh spomenuo da mu se ne sviđa drugi muškarci bulje u njene noge.

Blaga društvena dominacija je privlačna. Josh je ovo razumio.

Sarah se cijelo vrijeme bojala da će ga izgubiti, iako su bili skupa dosta vremena.

Drama nestabilne veze je privlačna. Josh je ovo razumio. Gdje je bila njena obitelj u svemu ovome?

Njen otac je Josha zvao "taj štakor". "Taj momak nije dobar," rekao bi. No nije pomagalo. "Bila je zaljubljena. Ne možeš ništa učiniti s tinejdžerkom koja je zaljubljena."

"Taj štakor." Dakle, otac je znao da je momak kreten. Ali zvuči glupo - "ne mogu ništa učiniti" je samo slab izgovor. Postoji nešto što se može učiniti, a to je uhvatiti ga i ritualno ga poniziti pred njom. Ništa ne ispuhuje ljubav više od javnog sramoćenja i gubitka statusa. Je li otac slijedio taj savjet?

Nije mogao potpuno držati Sarah dalje od Josha, pa je umjesto toga pozvao Josha k sebi kako bi ga mogao pratiti. "Pazi na nju," rekao je Joshu.
Umjesto toga, pozvao je momka, prihvatio ga i još mu više podigao status. I, sviđa li ti se rezultat? Početak bi bio priznati da možda nešto ne valja s prioritetima tvoje kćeri, i poduzeti korake u tom smjeru, no nije bilo sreće.

U prvih 6 mjeseci veze, Sarah se 6 puta susrela s policijom. Vrištala je na Josha preko ulice, napala njegovu "malu mamu" na parkingu, onu s kojom je imao dijete. Jednom je policija intervenirala jer ju je udario šakom u lice i priznao to. Ona je odbila podnijeti prijavu.

Slijedeći izraz privlačne dominacije, sada ne tako blage, je nasilje. Sarah je imala punu podršku obitelji i mogla je bilo kada otići iz ove grozote, no ne iznenađuje što nije. U svijetu gdje uistinu postoje žene koje se tuče i tretira kao roblje (kao u Afganistanu), dobrovoljno trpiti nasilje je SRAMOTA i obezvrijeđuje sve one koje nemaju izbora.

Uskoro se na njenom MySpaceu pojavila poruka. Implicirala je da je "Josh našao bolje".
Sarah se nije osjećala vrijednom Josha. Bez auta i posla, kako se mogla mjeriti s ovom koja je radila kao konobarica? I ova je bila ljepša od nje! Osjećala je da mora Joshu dati još više, no već mu je dala sve: svoje vrijeme, svoje djevičanstvo, svoj život.

Oko 11 navečer, kada je Sarah trebala biti doma, no bila je vani, tražeći Josha u nekom klubu, Rachel se provezla pored kuće gdje je živio. Igrao se na Wii i prestao samo toliko da joj odgovori na poruku.
"Sad znam zašto ne pričaš sa mnom - imaš nju," napisala je Rachel.
"Točno tako," odgovorio je Josh.

Nema krivnje. Nema odgovornosti. Ako ste mislili da je ovo ohladilo Rachel od njega, mislili ste krivo. Ne mariti za ishod je jedna od najsnažnijih Alfa osobina.

Bilo je čudo što je Josh uopće mogao odgovoriti: prije toga, kako je priznao, popio je pet čašica votke i popušio sedam jointa. "Ne volim te više. Zašto si u ovoj ulici? Idi doma," dodao je u novoj poruci Rachel. Umjesto toga, ona je nastavila dalje, pronašla Sarah, i ubila je.

Mislim da je ovo sasvim dovoljno. Svijet ide kvragu. Dobar posao, odgojne institucije!



Tagovi:

Oznake: cure koje vole kretene, seksualne preferencije, alfa, ubojstvo, kretenska igra, SMS, SAD


- 10:13 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu