Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 14.01.2014.

Za žene: obrana od kretena 2

Svi znamo kako to ide: cura upozna dečka. Dečko je cool i baš seksi. Pametan je, lijep, popularan i uz to kavalir, s "onim nečim" (TM). Ona je dobra cura (TM) koja nikada ne bi odmah spavala s njim, za razliku od onih tamo fufica (TM). I to je sasvim razumno. Tko ga je**, što će ona njemu dati prvu večer? Da sam na njenom mjestu, ne bih mu ni ja dao prvu večer!

Budući da dečko isto ne inzistira na tome da se odmah seksaju, oni sa zadovoljstvom stupe u dugoročnu vezu (TM). Prolazi vrijeme i ona nakon nekoliko dana/spojeva/tjedana/mjeseci pomalo osjeti da su sada bliskiji i da bi napokon mogli implementirati i dodatno vezivanje putem penisa u vagini (ili ustima/guzi, ako se ona čuva za brak). Ipak, cura nije još 100% sigurna. Što ako je on kao i svi drugi muškarci i hoće samo jednu stvar (TM)? Oprezno mu iznese svoje brige, na što je dečko uvjeri da je stvarno voli (TM) i da će biti skupa zauvijek i/ili vjenčati se. Problem riješen.


Iz "Tri metra iznad neba", filma koji utjelovljuje sve stereotipe iz serijala "Cure koje vole kretene"


Zagrijana spoznajom da će biti skupa zauvijek, ona mu u potpunosti otvori pristup svom srcu i vagini. Naposljetku, samo će malo ranije činiti ono što bi ionako činili cijeli život, zar ne? Odu u krevet i vode ljubav. On joj pokaže da je krasan momak koji cijeni njene osjećaje tako što uspori sa zabijanjem ako ona kaže da je boli, i još je uz to pita je li svršila. Stvari su uistinu savršene. Njen dečko je najbolji na svijetu!

Nekoliko dana/tjedana/mjeseci poslije, dogodi se jedno od sljedećega:

- ona otkrije da je on cijelo to vrijeme spavao s drugim curama
- ona otkrije da mu je dosadila
- ona odluči da on nije dovoljno dobar prema njoj
- on ne namjerava poduzeti "sljedeći korak"
- posvade se


Bilo kako bilo, oni prekinu. Rezultat je uvijek isti: dobra cura je sada sama, ali obilježena još jednim penisom koji je iskusila, zbog čega je moguće da će je netko u budućnosti osuđivati ili manje cijeniti. Dobra cura je spavala s dečkom koji se samo pretvarao da je dobar. Nakon što je dobio ono što je htio, bezočno je otkrio svoje pravo lice.

Jao, jao! Pa što se to ovdje dogodilo? Kako ju je taj dečko gad kreten uspio tako zavarati?

Dobra cura sada postaje loša cura (jer se biti dobar ne isplati, očito), zatvara svoje srce, i zna da su muškarci svinje koji samo žele jednu stvar. Nakon nekog vremena, njeno srce zaraste, i ciklus se ponavlja sve dok se njeno srce ili potpuno zatvori, ili se ona učlani u udrugu B.A.B.E., ili ostari, zabije se u zid i ispada sa seksualnog tržišta.

Tragična i prilično česta priča, zar ne?
...
...
...
...
...
...
...

STOP!!!

Ovakva priča se nije dogodila nigdje na svijetu još tamo negdje od srednjeg vijeka. Ako ste nasjeli na ovu priču sa svim detaljima, onda ste stvarno naivni i predstoji vam još dugačak put do uzimanja crvene pilule i razumijevanja seksualnog tržišta wave Kao muškarcu, držanje ovakvih iluzija učinit će vas podsvjesno bijelim vitezom i dati vam dozu anti-igre, ali neće vam posebno naškoditi. Kao ženi, držanje ovakvih iluzija može biti puno destruktivnije: drastično će povećati šansu da ćete stalno proživljavati ovakve stvari, nikada ne razumijevajući zašto se događaju i kako ih izbjeći.

Zašto je toliko lako nasjesti na ovu priču i instinktivno pomisliti "ah da, događa se"? Bez brige, ne krivim nikoga zbog toga jer nam tu priču bez obzira na spol prodaje cijelo društvo, mentori, uzori, prijatelji, obitelj, mediji i sl. Naime, "svi znaju" (i tako su nas i naučili) da se tipična ljubavna situacija sastoji od jedne prijelomne, eksplicitne, jasno definirane točke u kojoj žena odlučuje hoće li muškarcu koji joj se udvara pokloniti svoje djevičanstvo (ili samo čednost, ako joj to nije prvi put da joj se to događa).

Ako se vratite na sredinu priče, uočit ćete da su u toj društveno prihvaćenoj mitologiji dobra cura (TM) i dečko imali razgovor gdje se ona bojala stupiti u seksualne odnose, ali on ju je uvjerio da je voli pa je ona pristala. Vjerovala mu je na riječ i zanemarila svoje strahove. Da on nije rekao "volim te" ili "želim da zauvijek budemo zajedno", ona ne bi pokleknula i to se ne bi dogodilo. Iz toga zatim nastaje pitanje "kako se žena može obraniti od laži?", i iz njega slijedi cijeli arsenal sugestija kako podići bedem koji će je spasiti od toga. Neke od tih sugestija (često uobličene u članke i knjige za žene s naslovima poput "10 znakova da je igrač", "kako prepoznati varalice" i sl.) su navedene ovdje:

- Provjeravaj njegov mobitel
- Bilježi znakove koji ukazuju da je sociopat
- Miriši njegovu odjeću
- Traži da ti uvijek detaljno kaže gdje je bio




Wow, kako korisno!

Ne samo da je to nuklearno oružje koje vodi međusobnom uništenju, već i potpuno promašuje cilj.

Naime, ne samo da ne postoji određeni kritični trenutak u kojemu se žena izlaže "izdaji" malo nakon što je veza počela, a prije nego što je spavala s njim, već se ta serija sitnih ali važnih faktora nalazi negdje daleko u prošlosti - prije nego ga je uopće upoznala! Ti faktori su sitnice koje određuju ženin karakter, tj. ono što nalazi privlačnim kod muškaraca, zašto to nalazi privlačnim, koliko se sposobna kontrolirati, kako se ponaša pri izboru između višestrukih prilika koje dobiva, itd.

Brojevi koje ću sada navesti su samo špekulacija, ali ako pretpostavimo da je, recimo, svaki peti muškarac od vrste koji će je varati (držati u haremu) ili će je se riješiti malo nakon uspješnog dolaska do seksa (bilo zato što ima takav karakter bilo zato što ima mogućnosti za to, bilo oboje), onda su njene šanse za zaljubljivanje u takvog muškaraca modificirane ovim faktorima:

1) Većina njenih veza je iz diska ili s interneta naspram društvenog kruga (pod "društveni krug" ne mislim na "house party"): +20%

2) Ima napuhan osjećaj vlastite vrijednosti (smatra muškarce glupim, nasilnim, zlim, nesposobnim, neprijateljima i sl., ili smatra žene moralno superiornima, diskriminiranima, važnijima, hrabrijima i sl.): +40%

3) Hladna je, ima napuhane kriterije ili je vrlo sramežljiva: +20%

4) Nadprosječno je imućna, obrazovana i/ili inteligentna: +10% (ovaj faktor vrijedi samo pola zato što visok IQ istodobno i blago podiže razinu samokontrole, tako da sam sebe donekle anulira)

5) Svjesno ili nesvjesno smatra velikim plusom kod muškarca ako ga žele i druge žene, tj. minusom ako ga je neiskusan ili ga ne žele (predselekcija): +40%

6) U prošlosti je većinom bila član harema (znajući to ili ne): +20%

Kalkulacija hipotetske šanse X da žena padne na kretensku igru traži kretensku igru kod sljedećeg partnera i time skoro pa garantira da će joj sljedeći partner biti upravo takav:
X = 0,2 + 0,2 * 0,2 + 0,2 * 0,4 + 0,2 * 0,2 + 0,2 * 0,1 + 0,2 * 0,4 + 0,2 * 0,2
X = 0,2 + 0,04 + 0,08 + 0,04 + 0,02 + 0,08 + 0,4
X = 0,50



... i žena koja posjeduje sve ove faktore je svoju hipotetsku šansu zaljubljivanja u kretena više nego udvostručila! Zatim dodajte na to činjenicu da sve okrutnije seksualno tržište uzrokuje s vremenom progresivno veću koncentraciju kretena (jer su oni jedini koji se usuđuju prilaziti ženama i provoditi dobru igru i zato što dobri dečki prestaju prilaziti i postaju biljojedi), i okolnosti postaju još gore jer osnovica raste sve više i više (bilo zato što "dobri dečki" ispadaju, bilo zato što uspješni muškarci postaju još uspješniji i stoga još sposobniji za varanje). U takvim okolnostima, razlika u tih nekoliko sitnica kod ženinog karaktera i povijesti može rezultirati razlikom od 300%. To je razlika između života punog pump-'n'-dumpova ili stabilne veze ili braka koja neće ostaviti gorak penis okus u ustima.

Zaključak: najbolji način za obranu od kretena, puno efikasniji od čekanja sa seksom, je jednostavno taj da ne budeš žena koja traži kretensku igru. Znam da je ovo klišeiziran odgovor, ali realnost je jednostavno takva.

Naravno, sve žene koje se ne pale na velike količine igre su ovoga već svjesne, a onima koje se to pale ovo neće pomoći. No čovjek uvijek treba živjeti u nadi, zar ne?

Oznake: tjedan kretenske igre, savjeti, savjeti za žene, žene, kreteni, kretenska igra, odabir partnera


- 18:27 - Komentari (21) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.09.2012.

Prag dominacije

Igra u svojoj srži nije ništa nego skup metoda kojima muškarac može povisiti svoj status. Od samopouzdanja, socio-psihološke spretnosti i manipuliranja fenomenom preselekcije, pa sve do općenitog rada na sebi poput tjelovježbe ili stila, igra je šarolik paket različitih metoda s istim ciljem.

Pa ipak... zašto je to potrebno? U redu, igra služi povišenju svog statusa, ali zašto je muškarcima odjednom tako važno biti višeg statusa nego prije? Što leži iza moderne potrebe za igrom? Držim da se radi o utjecaju mnogih faktora, koji će još biti razrađeni u budućnosti, ali zasigurno najvažniji od svih je prag dominacije.

Žene, kao što je teoretizirano i pokazano u praksi, imaju biološku potrebu za dominantnim muškarcima kojima se predaju. Bez osjećaja dominiranosti kao osnove odnosa, privlačnost koja žena može isprva osjećati prema muškarcu blijedi i polako se pretvara u nestabilnost, raspad i gađenje. A zapadne žene, kao najdominantnije od svih žena na svijetu, imaju potrebu za još dominantnijim muškarcima koji će utažiti njihov urođeni nagon.

U patrijarhalnim, tradicionalnim društvima (što uključuje i zapadni svijet otprilike do polovice 20. stoljeća), muškararca se smatra Alfom dok se ne dokaže drugačijim. Na feminiziranom Zapadu, gdje podivljala politička korektnost nalaže blaćenje muškaraca, logična posljedica je da se svakog muškarca smatra Betom osim ako ne pokaže suprotno.

Upravo je to razlog zašto sve više zapadnih žena slini za pretjeranim, vidljivim karikaturama hiper-muškosti: velikim razlikama u visini i mišićnoj masi, tetovažama, slavi, "opasnim izgledom", nasilnicima, gangsterima, kriminalcima i sl. To su jedini muškarci koji samom svojom pojavom pokazuju dominantnost, dok se za sve druge pretpostavlja da su Beta samim time što postoje u toj sredini. Prag dominacije je na zapadu (s epicentrom u SAD-u), pa tako i kod nas, u stalnom porastu i viši nego u bilo kojem drugom dijelu civiliziranog svijeta. To se ne događa samo zbog novca i emancipacije, već primarno zbog kulture i nekih drugih okolnosti.


Awwww kako romantično! (Kim Kardashian i Kris Humphries)

Ovaj prag dominacije se, često potpomognut pozadinskim šumom loših objašnjenja i savjeta, često percipira kao to da žene jednostavno žele zaštitnike i muškarce koji će ih čuvati, s kojima će se osjećati sigurno i sl. [od prijetnji, sic.]. Ne samo da se ovo kosi s činjenicom da je ženama sve manje potrebna takva vrsta zaštite i da se takav odabir u praksi odabir po takvom kriteriju jednostavno ne događa, već se radi o racionalizaciji. Kada ste posljednji put čuli od žene da vas voli najviše zato što ste dobra osoba (napomena: prema svima i općenito, a ne jedino prema njoj, u kojem je slučaju to samo hrčak na djelu)? Ne moram ni napominjati da igra i fenomeni ekstremne dominacije, poput kretenske igre, vrlo brzo nadoknađuju bilo kakav vanjski manjak istoga, što dodatno potvrđuje da se radi o preferenciji dominacije, a ne zaštite.

Iako se ovaj rast praga dominacije može na prvi pogled činiti kao loša ili zastrašujuća stvar, to uopće nije slučaj! To je svakako odraz različitih (često) negativnih promjena koje se trenutno odvijaju u našem društvu, no istodobno i znači da ti - da, baš ti, možeš s odgovarajućim duhom i stavom značajno unaprijediti svoj ljubavni život. Pojavljuju se neslućene mogućnosti.

Moj prvi prijedlog za uspinjanje što više od ovog praga je paziti kako se držiš. No dugoročno gledano, ništa ti neće donijeti više koristi nego promjene tvog karaktera u odlučnijeg, zabavnijeg, vještijeg i dominantnijeg, boljeg tebe.

I naposljetku, nužan savjet poslije svih ovih je uvijek imati na umu da nisu sve žene iste, niti baš sve žene na svijetu žele Alfa muškarce. Iako je trend jasan i vrlo izražen, individualno će svaka imati svoj prag dominacije, kojemu se treba prilagoditi. S vremenom i praksom ćeš bez problema gotovo radarski osjećati kakva je vrsta igre potrebna za koju ženu u kakvoj okolini, i najbolja moguća igra će prirodno poteći.



Tagovi:

Oznake: hipergamija, visina, gangsteri, kreteni, seksualne preferencije, žene, dominantnost, neugodne istine, seksualno tržište, status


- 12:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.12.2011.

Dobri dečki opet popušili

Pa, jučer sam pisao o tužnoj ženskoj priči u kojoj je ova tema igrala veliku ulogu, ali to je bilo samo fiktivno i također dijelom paralela s našom politikom i izborima (bez brige, izborna šutnja je završila u 19h). U mnogome je ovaj problem stvar percepcije, kaže se, jer što je uopće "dobar momak"? Sva sreća što su se sociolozi ljubazno uhvatili proučavanja seksualnog tržišta i donijeli nam neke podatke:

Pobornici stereotipa o "dobrom dečku" tvrde da žene često kažu kako žele biti s ljubaznim, osjećajnim muškarcima, ali u stvarnosti radije izabiru macho tipove, pogotovo ako su ti macho tipovi fizički privlačni. Istražili smo odnos muške pomirljivosti (ljubaznosti, pristojnosti, sklonosti kompromisima), fizičke privlačnosti i njihovog uspjeha u ljubavnom životu. 191 muških studenata je ispunilo kompjuterizirani upitnik kako bi se odmjerila njihova razina pomirljivosti i seksualni život, a dvadeset studentica je rangiralo njihove fotografije po privlačnosti. Rezultati su podržali stereotip o dobrom momku - niže razine pomirljivosti su predvidjele više neobaveznih, seksualnih, krhkijih veza.




Znanost je kristalno jasna: loši dečki dobivaju više seksa. Ne samo da dobivaju više seksa, već ga dobivaju i spremnije, više na pladnju, s manje drame, obveza, nesigurnosti i vraćanja. Želiš povaliti neku? Pokušaj biti manje pomirljiv, manje ljubazan i pristojan, te manje sklon kompromisima. Tvoja mama ti nikada neće ovako nešto savjetovati, a neće ni lifestyle časopisi koji se ponose svojom temom broja "Kako biti svoj na 100 načina". No, zašto točno loši momci uspijevaju, i koliko? Idemo to detaljnije pogledati u drugoj studiji:

Studija (uzorak N = 165) je istraživala percepciju "dobrih dečkiju" od strane žena studentske dobi, a posebno poimanje njihove seksualne privlačnosti i seksualnih uspjeha. Više od polovice žena se složilo da dobri dečki imaju manje seksualnih partnera. No isto tako, više od pola žena je izrazilo preferenciju za "dobrog momka" nego za "lošeg momka" u kontekstu spoja. Kao što se i očekivalo, žene koje su imale manje seksualnih partnera, kojima je seks bio manje važan i koje su manje prihvaćale velik broj partnerica kod muškaraca, imale su veću šansu da odaberu "dobrog momka" kao partnera. Rezultati indiciraju da dobri dečki imaju manje seksualnih partnera, ali su traženiji za čvrste veze.

Loše vijesti su da se dobre dečke, većinom istinito, percipira kao one koji su imali malo seksualnih partnera. Budući da preselekcija čini tako velik dio muške privlačnosti, ne moram ni napominjati da ovo vrlo često dovodi do samo-ispunjavajućeg lanca. Ako žene misle da ne dobivaš, vjerojatno nećeš ni dobiti. Ili ćeš čekati godinu dana.

Dobre vijesti su da je preko pola žena (u znanstvenom žargonu "preko pola" u praivilu znači 55-60%, op. prev.) Cool! No nažalost, to znači da je nešto manje od pola žena izrazilo preferenciju za lošeg momka. Ovo je apsurdno velik broj! Budući da je opća tendencija da muškarci ogrubljuju, a žene uljepšavaju, svoje odgovore na ankete o ljubavnom životu, ne bih se začudio ni da je stvarni broj i veći. Relativisti se okreću u grobu. I naravno, te koje jesu birale dobre momke su imale izraženu tendenciju da im je seks manje važan. Hej, hej, na što me ovo podsjeća? U prijevodu, ako pokazuješ osobine dobrog momka, za ono što su drugi prije tebe dobili besplatno, mlađe, vruće i uskije, ti bi se mogao načekati.


Nisam spremna (s tobom).

No sve je to u redu, jer ipak su dobri dečki favoriti za ono što je bitno - duge, stabilne veze - nije li tako?

Pa, baš i ne.

Kao prvo, bivanje prikladnim za čvrste veze nije dovoljno (ni izbliza) da poveća vjerojatnost dobrog momka da će napredovati u ili poslije eksperimentalne faze uspostavljanja veze. Kao drugo, mlade žene koje zanima lagano, neobvezatno hodanje neće odabrati dobrog momka kao partnera jer ne može ispuniti njihove rekreativne potrebe. Budući da njegova suprotnost, zabavni sexy momak, bolje odgovara zahtjevima takve veze, bit će za nju češće izabran, iz čega proizlaze i njegove brojnije daljnje prilike da napreduje u teren poslije eksperimentalne faze uspostavljanja veze.

Ova hipoteza bi se mogla srušiti kada bi žene uspostavljale veze planirano, ne-spontano i s pomnim proučavanjem hoće li netko biti dobar dugoročan partner i potencijalni suprug prije nego stupe u vezu. Moram reći da takvu nisam još upoznao u životu. Opći pristup je, bez iznimaka, "jednostavno se dogodilo, a dalje ćemo vidjeti", i nisam primjetio da je išta drukčiji ni kod starijih. A to usmjerava većinu prilika za upoznavanje, razgovor, spojeve, poljupce i sve ostalo s početka prema lošim dečkima. To što oni mnogo tih prilika odlučuju ne iskoristiti (zašto bi kad već dolaze do neobaveznog seksa) ne znači da ih nema.

Usput, što je to "loš dečko"? Mnogi će reći da je takav vjerojatno kreten ili šupčina i da zato nikada ne bi bili s njim. Ja prvi kažem da je tipični "loš dečko" koji je uspješan sa ženama vjerojatno govno od čovjeka i, u civilizacijskom smislu, to je neoboriva istina. No nažalost, partnere se ne bira po civilizacijskim kvalitetama koliko po seksualnim...

Dominantno ponašanje je povećalo atraktivnost muškaraca, ali nije imalo nikakvog efekta na atraktivnost žena. Treća studija je indicirala da efekt nije ovisio o spolu ocjenjivača koliko o spolu onoga s kim je dominantan subjekt imao interakciju. ... studija je pronašla da je povišena dominantnost povećavala samo muškarčevu seksualnu privlačnost, ne i općenitu interpersonalnu.


Sranje.

Zaključak: Ako je tvoj cilj mnogo seksa sa zgodnim, mladim ženama, biti "loš dečko" (aka kreten) ili njegova imitacija je najbolji put do uspjeha. Ako je tvoj cilj duga, čvrsta veza, biti loš dečko je i dalje najbolji izbor, jer mnoštvo kratkih veza i brzog seksa otvara prilike za nešto duže, ne obrnuto. njami

Ništa od ovoga ne znači da dobri momci nemaju svoje mjesto u svemiru. Takvo vrijeme i mjesto je sigurno postojalo i žene su takve sigurno željele, inače bi ih prirodna selekcija eliminirala iz i reprodukcije i kulture - kao što se pomalo sada događa. Čak i "loš dečko" opet nije 100% Alfa, kako sam već spominjao, tako da su navedene dobre kvalitete poželjne u malim količinama. E sad, možda je prije 10, 20 ili 50 godina bilo drukčije, i prosječan muškarac bi bio uspješan sa svojim navikama. Ali ne živimo prije 10, 20 ili 50 godina. Živimo sada i ovdje. Možeš li se prilagoditi?

Oznake: dobri dečki, loši dečki, kreteni, odabir partnera, statistika, seksualno tržište


- 18:49 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu