01

petak

prosinac

2023

Božić




Obavijest (iz centra za zbunjivanje):

Ove će godine Božić trajati samo jedan dan.

Oznake: Božić, jedan dan

29

četvrtak

prosinac

2022

Krist Kralj naših dana




Katolička crkva ne ispunjava poslanje.
U Hrvatskoj izrazito.

Institucionalizacijom (posebno slizana s vladajućim monstrumoma)(posebna kočnica za promjene oblika vlasti) je izgubila svoj kršćanski smisao.
Danas je Isus podjednako životan, ali vjera u kristovo poslanje živi samo u prvobitnom (anti istitucionalnom) obliku (kao da bi se Isus oživotvorio da su institucije životne).

Hrvatska je premrežena ruskim agentima (utjecajem)(s tko zna kakvim opravdanjima - sigurnosti nuklearne sile).
Zagreb, sPlit, ... (gradske) službe, vojska, sve pore društva.

Titioizam (kreteni, što veći) na vlasti i pri vlasti.

Crkva, ako ne sudjeluje u ozdravljenju društva nije crkva.
Osuđeni smo na ranokršćaske oblike vjerovanja (kao da je crkva ikada mogla odstupiti od svojih početničkih ideala).

Posebno, u duhu ranog kršćanstva, zapanjuje nogometno vjerovanje u gradska i državna ulaganja u nogometne stadione. (Što vam treba udruživanje s okorjelim institucijama koje su se dokazale kao izrabljivačke?)

Ina. Godina (zmaja) bilo koja.
Stvarna cijena naftnih derivata (formirana cijena koju provode naftne kompanije država uveća za više nego dvostruko, nametima) je značajno ispod one cijene koju potrošač u RH plaća.
Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?
Jedini koji džepari je (odmetnuta) instutucija vlasti.
Ina je bila državna kompanija, a danas je u sumnjivom dioničkom vlasništvu (iako država i bez vlasničkih udjela više zarađuje nego sama kompanija).

Hep. Godina (zmije) bilo koja.
Cijena potrošenog kilovata električne struje (u bilo kojem modelu) je opterećena državnim nametima koji graniče s ludošću.
Npr. stavka Naknada za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora. (Ako ništa ne trošite najveća vam je stavka naknada za obračunsko mjesto.)

Vodovod. Godina (ždrala) bilo koja.
Računi za potrošnju vode iz vodovodne mreže zapanjuju. Kompanije, koje su u gradskom (državnom) vlasništvu posluju s dobitkom, a cijena vode je uz njihov (sumnjivi, dakle precijenjini obračun) doddatno uvećan za državne namete koji premašuju osnovnu cijenu vode za više nego dvostruku.

(Nije greška ponavljanja:) Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?

Odmetnuta vlast (anti demokratska) služi se institucijama kao oblikom pokoravanja i pljačkanja naroda, hrvatskog naroda. (Svi smo mi Hrvati, pa i mBapde.)

Ne želiš takvu vlast (ja sam vlast samo po sebi i za sebe). Zašto bi onda nogometaši tražili gradskih i državnih institucija financiranje nogometnih stadiona? Nije to želja, već manevar institucija uspješni produkt podvesti pod svoje (nemoralne i zlokobne) naume.

U Hrvatskoj ima 1 milijun nogometnih navijača. Ako već ne zarađuju (hNs) (a profesionalni su i zarađuju) kao nagradu ćemo im donirati po 100 eura (novac, tek štampan) i imat će 100 milijuna eura za izgradnju nacionalističkog stadiona. Nije greška. Nacionalistički, šovinistički, ali samo ne nacional socijalistički-komunistički).
I aUto-+bahn (sAvka) su gradili i nikad izgradili našim donacijama. A onaj što su napravili, napravili su našim novcima.
Sve što (malo toga) grade, grade našim novcima.
Zašto bi dozvolili upliv (ionako orjunaško-srpske rusko-komunjarske ) države u naše živote. U nogomet (koji je sada uspješan, zbog ranokrščanske skromnosti, katakombskog pripremanja (smjene vlasti)), privredu, umjetnost, obrazovanje, ...?
Ako im osporavamo legitimnost u bilo kojem segmentu života, onda nisu demokratska vlast i moraju odstupiti (inače ćemo ih ... u duhu Božića neću napisati što).

U ozračju koje nas iskušava, smisao rođenja djeteta koje je došlo spasiti svijet od institucija, prvo nas je morao spasiti od nas samih.
To je smisao Božića, kršćanstva i vjere. Iskorak protiv neživotnih tvorevina i oblika, laži i licemjerja, zastrašivanja i otimanja života.
Mi moramo upravljati državom i vlašću, a ne država i vlast s nama.

Za Dom Spremni, proleteri Lijepe naše!

Corrado Giaquinto (8 February 1703 – 18 April 1766) Aderazione dei Magi



Oznake: Krist Kralj, Katolička crkva, rani kršćanstvo, katakombe, Božić, nogomet, stadion, navijači, institucije, voda, struja, naftni derivati, cijena, život

25

utorak

prosinac

2018

Blagoslovljen Božić

Oznake: Božić

19

srijeda

prosinac

2018

Božićna čestitka kamarili oko vlasti



Ustavno određena demokracija, sa zakonima koje tumače protivno ustavnim odredbama, u Hrvatskoj je svedena na opskurnu zlouporabu ovlasti i vlasti.
U sFrjotu je jednakost i vlast naroda bila ograničena nadzakonom o avangardi radničke partije …

Dakle, u RH samovolja izabranih političkih predstavnika ne daje im pravo na samovolju, jer zakonom neovisni mandati nisu apsolutno neovisni. Odgovorni su biračima – narodu.

Politički manevar obezvređivanja svih političkih stranaka (sdp je bezvrijedan iz doba kpj/kph; hss je bezvrijedan s bEljakom i bez bEljaka; ids je bezvrijedan zbog fašistoidnosti-orjunaštva; hsp zbog nesposobnosti razabrati povijesnu bezvrijednost hspa od osnutka do frakcija, gašenja i novog osnivanja i novih frakcija; mb 365 je bezvrijedan jer je bezvrijedan, mOst je bezvrijedan jer je bezvrijedan, hdz je bezvrijedan jer je među bezvrijednima najbezvrijedniji; …) ima zadaću stvoriti prazninu u organiziranju politički ne-organiziranih, naroda. Kojem pripada vlast.

Tek potpunim razotkrivanjem (iako sve radnje koje pridonose tom stanju potpadaju pod teška kaznena djela - pa su i političari, novinari, djelatnici sigurnosnih službi i dijelovi para obavještajnog podzemlja podložni kaznenom progonu i dugotrajnim zatvorskim kaznama) beznačajnosti sudionika političkih procesa i obnašanja vlasti postaje razvidna strategija bezvlašća kao sredstva nametanja nenarodne politike.

Podsjećam, smisao Ustava i zakona nije dopuštanje krize vlasti nego ostvarivanje volje naroda. Ako volja naroda nije ostvarena krivci ste za zlouporabu i ometanje demokracije.
Ako državna vlast ne obnaša suvislo svoju zadaću, po povelji UN-a stanovništvo ima pravo na prikladnu vlast, krši i zakonske i međunarodne norme.

Kad su stvorili kaos (Sanader, Mesić, Kosor, Josipović, Milanović, Radin, Pupavac, Miletić, Plenković, Pusić, Mrk-Taritaš, Kerum, ovi-oni) sustavno ubrzanim postupkom provode odluke o svim važnim pitanjima države i naroda, protivno suglasnosti onih kojima vlast i pravo na stvaranje vlastitih odluka pripada.
A kome onda te odluke pogoduju?
EU birokraciji i Merkelici, jugoslavenima-orjunašima, velikosrblju i srbijancima, rusima, kinezima, i svima koji nešto plate.

Samo karizmatska osoba može iznova objediniti narod, i sprovesti mjere spasa.

Sretan Božić svima koji ga slave, jer takav narod uvijek čeka mesiju (pomazanika)(onoga koji ima doći).


Oznake: Božić, ustav, zakoni, demokracija, politika, vlast naroda, politički manevar, bezvrijednost, kriza vlasti, kaos, karizmatska osoba

25

ponedjeljak

prosinac

2017

Isusovo rođenje




Oznake: Božić

25

nedjelja

prosinac

2016

Božićna čestitka



EUROSTAT: RH izdvaja za socijalna davanja manje od ostalih članica unije.


Ali zato izdvaja za besplatno zdravstvo (koje imaju samo oni koji dođu preko reda (veze)).
Izdvaja za besplatno školstvo (u kojem su upisne kvote na višim i visokim školama limitirane).


Pritom (stvarajući društvenu nepravdu) zapošljava 200-300 tisuća liječnika, medicinara, nastavnika, profesora, osoblja, ...
Republika Hrvatska, unatoč ustavnoj odredbi, nije socijalna već socijalistička država (ako je uopće država).
(I radi ono što je poveljom UN-a zabranjeno.)

A državni vrh sustavno zastrašuje stanovništvo. Pa i na najveći kršćanski obiteljski blagdan, Božić.
Valjda je netko Plenkovića spremao (učlanio u HDZ 2011., iako je HDZ pregrmio sa svojim kadrom osamostaljenje (pad Berlinskog zida), agresiju, rat za slobodu i samostalnost, poratnu reintegraciju i obnovu, ...), bez socijalističkog kadra nema socijalizma.
Bez socijalističkog kadra (Plenkovića) HDZ nije mogao dalje (održavati socijalizam). Ostali su bez ideja i karizme.
Socijalistički izrod (plenković) vratio im je potrebno samopouzdanje, originalnost i (ne)povjerenje birača. S Plenkovićem će upropastiti i Božić 2019. (ako Bog da). A izbore će dobiti kad ih pokradu.
HDZ na repu partije (ili kako je HDZ postao omražen - kradite i lažite dok možete).


Oznake: EUROSTAT, izdvajanja za socijalna davanja, besplatno, zdravstvo, besplatno školstvo, društvena nepravda, zapošljavanje, zastrašivanje stanovništva, Božić

22

četvrtak

prosinac

2016

Tko u Hrvatskoj (diše) slavi Božić?



Božić je kršćanski obiteljski blagdan. Obiteljski.


Svejedno nas s dalekovidnice zasipaju partijskim domjencima.
Najkrupniji promašaj je domjenak HDZ-a (na kojem se okupila stranačka (demokršćanska) elita ... jedini je problem što su svi bili pripadnici komunističke partije , ili HSLS-a).
Toliku količinu partijskih gmizavaca, odlučnih isisati i zadnju kunu (kap krvi) hrvatskom čovjeku nije viđeno od partijskih kongresa (u Beogradu).
Cjelokupna Vlada, sastavljena od ne inventivnih (ispraznih) lopova, koji Hrvatsku neće pomaknuti (dva posto nizbrdo i dva posto uzbrdo nisu ista dva postotka), koji zaboravljaju kako 2,7% porasta BDP-a nisu dostatni za podmirivanje kamata (državnog duga koji iznosi 100% BDP-a).
HDZ-ov domjenak je pokazao koliko glupana obnaša državne funkcije.
Šeks, Plenković, Šuica, Jandroković, ovi oni ... šrot (dok je bio milanović (ne znam čijim glasovima) vlast je bila nenarodna, sada je vlast nenarodna (podjednako bez mog glasa)).

Sa SDP-ovog domjenka predsjednik partije čestita Božić I Novu godinu (riječ je o Bernardiću).
Čovjek socijaldemokraciju drži politikom jačanja socijalne države i poziva na odabir socijaldemokratske opcije kao načina života "građana Hrvatske" (citirano).
Iako socijaldemokracija znači političku borbu parlamentarnim putem za uspostavu socijalizma. I to sve u udarnom TV terminu. Kakav glupan!
Nije mi jasno kako bi socijalizam pomogao "građanima Hrvatske"?

U Hrvatskoj je problem stalno recikliranje "outsidera", osoba koje bez politike nemaju nikakve izglede u životu.
Recite što bi radili Šeks, Plenković, Milanović, Jandroković, Šuica, Maras, ovi-oni?
Oni nemaju iluzija. Nemaju ni snova. Nemaju pritajene životne želje.
Takvi ne mogu obnašati državne dužnosti, naročito ne u državi koja je mlada, s nerazvijenom demokracijom, s nerazvijenim osjećajem važnosti državnih institucija i bez tradicije (pravednosti).
Hrvatska je prepuštena na milost i nemilost ishlapljelim (trknutim) idiotima koji nas neće usrećiti.

Treba to razjuriti. A ne trovati obiteljski blagdan njihovim postojanjem.

Adoration of the Shepherds by Jacob van Oost (1603–1671), a Flemish Baroque painter of history paintings and portraits



Oznake: Božić, domjenci, HDZ, SDP, bernardić, socijaldemokracija, socijalizam, socijalna država, obiteljski blagdan

23

srijeda

prosinac

2015

Božić (bez "poštenih komunjara")

Na socijal-nacionalnoj televiziji izjaviti kako ste "poštena komunjara" nema toliki odjek (zbog male gledanosti). Nema odjek ni zbog godina i mentalnoga stanja onog tko je izrekao tu sintagmu.

Predstavljati se (i živjeti cio život), u društvu različitosti pod geslom jednakosti, kao profesor (ne znam čega) s moralnim autoritetom docirati (podučavati), gostovati u (mnogim) televizijskim emisijama, promovirati društvo jednakosti pri svim javnim istupima (preuzeti lidersku ulogu) izaziva nedoumicu.
Koja je to logika (poštenog komunjare) koja zanemaruje teške i neatraktivne (društveno podcijenjene) poslove, ustrajava na bolje plaćenim (obzirom što promovira i to je previše) pozicijama i liderskoj ulozi u društvu (navodne jednakosti). Pošteno. (Prije ja ...)

Baš zbog tog smo i prozvali takve komuniste komunjarama (jer su koristili ideologiju za vlastite probitke (doduše, ti probici su materijalno manjeg izdatka od stvarnog materijalnoga situiranja ... što je posljedica siromaštva društva koje zagovaraju, a ne manjeg prohtjeva komunjara)).

Nakon toga sagledavati vlastitu moralnu vrijednost sintagmom "ja sam poštena komunjara" (uvjeren kako i dalje ostajete na društvenoj poziciji s koje se možete ponašate liderski, diktirate poimanje društvene vrijednosti) odraz je društvene bešćutnosti. Televizijska kuća koja u vrijeme Božića truje javnost komunjarama ima loše namjere.

Ja sam poštenog komunjaru (u sebi) ubio prije nego nego je začet (po duhu nesvetom).

Rođenje Kristovo (začetog po Duhu svetom), s kršćanskim naukom (kojeg je Krist učvrstio) koje sadrži i socijalni nauk, u vrijeme božićnih blagdana svjetlo nam je za moralnu vrijednost koju vrijedi promovirati ...
Radujmo se Kristovu rođenju.
Promoviranje drugog svjetonazora (koje poništava kršćanski nauk) na socijal-nacionalnoj televiziji je kap u moru (svakodnevnih prevara).
S Božićem koji nam dolazi (i ispunja srca) lakše se nosimo s takvim izazovima.

Čestit i blagoslovljen Božić!


Nativity - Federico Fiori Barocci - 1597 Museo del Prado, Madrid



Oznake: poštena komunjara, mentalno stanje, javni odjek, lideri, moralni lideri, društvena bešćutnost, Kristovo rođenje, moralna vodilja, Božić