29

četvrtak

prosinac

2022

Krist Kralj naših dana




Katolička crkva ne ispunjava poslanje.
U Hrvatskoj izrazito.

Institucionalizacijom (posebno slizana s vladajućim monstrumoma)(posebna kočnica za promjene oblika vlasti) je izgubila svoj kršćanski smisao.
Danas je Isus podjednako životan, ali vjera u kristovo poslanje živi samo u prvobitnom (anti istitucionalnom) obliku (kao da bi se Isus oživotvorio da su institucije životne).

Hrvatska je premrežena ruskim agentima (utjecajem)(s tko zna kakvim opravdanjima - sigurnosti nuklearne sile).
Zagreb, sPlit, ... (gradske) službe, vojska, sve pore društva.

Titioizam (kreteni, što veći) na vlasti i pri vlasti.

Crkva, ako ne sudjeluje u ozdravljenju društva nije crkva.
Osuđeni smo na ranokršćaske oblike vjerovanja (kao da je crkva ikada mogla odstupiti od svojih početničkih ideala).

Posebno, u duhu ranog kršćanstva, zapanjuje nogometno vjerovanje u gradska i državna ulaganja u nogometne stadione. (Što vam treba udruživanje s okorjelim institucijama koje su se dokazale kao izrabljivačke?)

Ina. Godina (zmaja) bilo koja.
Stvarna cijena naftnih derivata (formirana cijena koju provode naftne kompanije država uveća za više nego dvostruko, nametima) je značajno ispod one cijene koju potrošač u RH plaća.
Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?
Jedini koji džepari je (odmetnuta) instutucija vlasti.
Ina je bila državna kompanija, a danas je u sumnjivom dioničkom vlasništvu (iako država i bez vlasničkih udjela više zarađuje nego sama kompanija).

Hep. Godina (zmije) bilo koja.
Cijena potrošenog kilovata električne struje (u bilo kojem modelu) je opterećena državnim nametima koji graniče s ludošću.
Npr. stavka Naknada za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora. (Ako ništa ne trošite najveća vam je stavka naknada za obračunsko mjesto.)

Vodovod. Godina (ždrala) bilo koja.
Računi za potrošnju vode iz vodovodne mreže zapanjuju. Kompanije, koje su u gradskom (državnom) vlasništvu posluju s dobitkom, a cijena vode je uz njihov (sumnjivi, dakle precijenjini obračun) doddatno uvećan za državne namete koji premašuju osnovnu cijenu vode za više nego dvostruku.

(Nije greška ponavljanja:) Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?

Odmetnuta vlast (anti demokratska) služi se institucijama kao oblikom pokoravanja i pljačkanja naroda, hrvatskog naroda. (Svi smo mi Hrvati, pa i mBapde.)

Ne želiš takvu vlast (ja sam vlast samo po sebi i za sebe). Zašto bi onda nogometaši tražili gradskih i državnih institucija financiranje nogometnih stadiona? Nije to želja, već manevar institucija uspješni produkt podvesti pod svoje (nemoralne i zlokobne) naume.

U Hrvatskoj ima 1 milijun nogometnih navijača. Ako već ne zarađuju (hNs) (a profesionalni su i zarađuju) kao nagradu ćemo im donirati po 100 eura (novac, tek štampan) i imat će 100 milijuna eura za izgradnju nacionalističkog stadiona. Nije greška. Nacionalistički, šovinistički, ali samo ne nacional socijalistički-komunistički).
I aUto-+bahn (sAvka) su gradili i nikad izgradili našim donacijama. A onaj što su napravili, napravili su našim novcima.
Sve što (malo toga) grade, grade našim novcima.
Zašto bi dozvolili upliv (ionako orjunaško-srpske rusko-komunjarske ) države u naše živote. U nogomet (koji je sada uspješan, zbog ranokrščanske skromnosti, katakombskog pripremanja (smjene vlasti)), privredu, umjetnost, obrazovanje, ...?
Ako im osporavamo legitimnost u bilo kojem segmentu života, onda nisu demokratska vlast i moraju odstupiti (inače ćemo ih ... u duhu Božića neću napisati što).

U ozračju koje nas iskušava, smisao rođenja djeteta koje je došlo spasiti svijet od institucija, prvo nas je morao spasiti od nas samih.
To je smisao Božića, kršćanstva i vjere. Iskorak protiv neživotnih tvorevina i oblika, laži i licemjerja, zastrašivanja i otimanja života.
Mi moramo upravljati državom i vlašću, a ne država i vlast s nama.

Za Dom Spremni, proleteri Lijepe naše!

Corrado Giaquinto (8 February 1703 – 18 April 1766) Aderazione dei Magi



Oznake: Krist Kralj, Katolička crkva, rani kršćanstvo, katakombe, Božić, nogomet, stadion, navijači, institucije, voda, struja, naftni derivati, cijena, život

19

ponedjeljak

prosinac

2022

Tko viče Za Dom spremni!




Još jedno nogometno prvenstvo svijeta je završilo.
Tko nije zadovoljan mora čekati naredno.

Ostali, neka se vesele (nogometu, isčekivanju, neizvjesnosti i ljepoti najvažnije sporedne stvari (nakon pokera i drogiranja) na svijetu).

Većina je prije početka prvenstva znala da će biti gubitnici (mislim na navijače). Jedan je prvak, jedan je drugak, jedan je trećak. Četvrti je četvrti. Trideset drugi je sudjelovao (Katar u Kataru).
Svi ponešto dobiju. Osim onih koji se ničemu ne vesele.

Ako je novinarska - omražena lopovsko-orjunaška - svita radosna dostignućima hrvatske reprezentacije zašto im onda (uspjeh reprezentacije) ništa ne može (orjunaški) dan pokvariti.
Zašto znojne razmjenjene dresove igrači u svlačionicama ne mogu bacati u kante za smeće (nisu to one kante u koje bi ubacujete svoje u*rane živote, trujući okoliš otpacima koje ne morate stvarati). (Eko svijest!)
Zašto igrači ne mogu takmičarske napetosti neometano iskazivati (ispušni ventili, koji ne znače omalovažavanje ili vrijeđanje protivnika).
Zašto aRgentina ne može biti svjetski prvak.
Zašto bi fRancuzi bili svjetski prvaci.
Zašto su svi zaboravili bRazil.
Hrvatska

Zato što je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zašto bi itko vikao Za Dom spremni.
Za Dom spremni se ne viče ....

Za Dom spremni je začin jelima, poznatiji od Vegete.

(Izostanak interpunkcijski smajlova je kreativna sloboda autora koji smatra da ne pripadaju tamo gdje to gramatika zahtijeva (što gramatika zna kako je onom tko se mjesec dana nadmetao protiv sebe i svijeta - pa što se ne bi nadmudrivao i s gramatikom)

Za Dom(a) Spremni





Oznake: nogomet, svjetsko prvenstvo, za dom spremni, najvažnija sporedna stvar, navijači, novinari orjunaši, gramatika