Gurmanka

22.05.2018., utorak

TORTA OD SIRA I JAGODA




... lagana i osvježavajuća, za svaku preporuku!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, sir, jagode


- 06:14 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

17.05.2018., četvrtak

ŠTRUDLA OD TREŠANJA





... od prvih (susjedovih), slatkih kao med, vruća i mirisna :)

Oznake: kolači, štrudla, trešnje


- 19:42 - Komentari (41) - Isprintaj - Link

16.05.2018., srijeda

KARAMEL TORTICE

Pozdrav!
Vikend mi je protekao u znaku roštilja, kolača, veselja i naravno, dobrog vina!
Druženja i smijeha nikad dosta zato uživajte u svakom novom danu uz svoje voljene:)
Bilo je raznovrsnih slatkih kolačića, a danas vam darujem recept za ove mirisne sočne tortice s karamel kremom!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
175 g otopljene čokolade
6 jaja
175 g šećera u prahu
2 žlice kakaa
- čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi
- za to vrijeme izradite snijeg od bjelanjaka
- dobro izmiksajte žumanjke i šećer te smjesi dodajte otopljenu čokoladu
- dodajte 2 žlice kakaa
- na samom kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
- smjesu izlijte u veliki pleh od pećnice i pecite oko 20 minuta na 200*C
- ohlađeni biskvit izrežite kalupom po želji
Recept za kremu sam pronašla na Majinom blogu u koji puno vjerujem jer znam da su svi recepti dobri i provjereni!
Krema od karamela:
300 g šećera
500 ml + 50 ml mlijeka
50 g brašna
- brašno izmiksajte s 50 ml mlijeka
- 500 ml mlijeka ugrijte ali ne mora zakuhati, samo neka bude toplo
- šećer otopite na srednjoj vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- sada dodajte 250 ml mlijeka i pažljivo miješajte jer će doći do prskanja i mjehurića
- ostatak toplog mlijeka pomiješajte s brašnom i ukuhajte u karamel mlijeko te kuhajte dok se lagano ne počne zgušnjavati
- ostavite da se dobro ohladi
- tortice napunite s karamelom i prelijte s čokoladnom glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu
Servus i uživajte :)




Oznake: kolači, karamela, čokolada


- 06:45 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

14.05.2018., ponedjeljak

ŠAUM KOLAČIĆI

Pozdrav svima!
Ovo slatko hrskavo zadovoljstvo ujedno je i omiljen kolačić gotovo svih članova moje obitelji!
Kolač je inače poznat pod imenom šaum rolice, a ja sam ovaj put napravila šaum kornetiće!
Interesantnog izgleda, ali i posebnog okusa kolačići koje ćete sigurno zavoljeti!
Od lisnatog tijesta napravite hrskavi kornetić ili rolicu ovisno koje kalupe imate doma.
Ako nemate kalupe možete ispeći i obične okrugle keksiće od prhkog tijesta i prekriti ih ukusnim i mekanim šaumom!
Sastojci potrebni za izradu šauma:
7 bjelanjaka
150 gr + 300 g šećera
5 vanil šećera
želatina
- mikserom izradite snijeg od bjelanjaka i dodajte mu polako 150 gr šećera pomješanog sa želatinom iz vrećice koju nije potrebno prethodno namakati
- 300 gr šećera i vanil šećer skuhajte u 100 ml vode dok ne dobijete gust sirup
- sirup polako dodajte umućenim bjelanjcima i miksajte ih dok se ne ohlade
- kornetiće od lisnatog tijesta napunite šaumom
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, kornetići, šaum


- 07:19 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

10.05.2018., četvrtak

PANNA COTTA




Desert koji jednostavno morate voljeti, jednostavan i ukusan!
Recept za panna cottu s jagodama možete pronaći ovdje!

Oznake: desert, panna cotta, jagode


- 06:47 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

07.05.2018., ponedjeljak

PITA ZA DOBRO RASPOLOŽENJE!




Mirisna i prhka pita od malina i vanilije ... zar nije dan odmah ljepši?
Servus :)

Oznake: pita, maline, vanilija


- 06:49 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

04.05.2018., petak

VIJENAC


Pozdrav!
Dosadan kišni dan je prava prilika za popodnevne igre s tijestom, ali nikako mi nije uspijevalo napraviti ono što sam željela - osmerostruku pletenicu!
Recept za tijesto je fantastičan, ali redoslijed ispreplitanja je potpuno kriv tako da sam nakon bezuspješnih pokušaja napravila običnu pletenicu i od nje formirala ovaj mali ukusni vjenčić!
Molim nekog ako zna koja je shema pletenja da mi svakako javi!
Do tada, izvolite recept za tijesto koje je izuzetno meko i ukusno :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
suhi kvasac
10 g soli
50 ml ulja
320 ml tople vode
- zamijesite glatko tijesto i na podlozi premazanoj uljem ga dobro izradite
- pokriveno u posudi ga ostavite da se diže sat vremena
- iznova ga premijesite i oblikujte kako želite
- još malo ga dižite dok se pećnica ne ugrije, premažite žumanjkom i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju!
Servus i očekujem od vas detaljne upute za izradu osmerostruke pletenice :)
Unaprijed zahvalna!


Oznake: kruh, PECIVA, vijenac


- 18:28 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

03.05.2018., četvrtak

TART OD LIMUNA

Pozdrav!
Danas dijelim s vama novi recept za tart od limuna - sočno, mirisno i ukusno zadovoljstvo, kušajte ga i vi!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
175 g glatkog brašna
25 g šećera u prahu
100 g maslaca
žumanjak
žlica hladne vode
- pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto
- razvaljajte ga prema promjeru vašeg kalupa za tart, ali pazite da njime obložite malo i stijenke kalupa u visinu
- tijesto ispecite na "slijepo" tj. prekrijte ga folijom i stavite na njega kao uteg nekoliko šaka graha
- grah stavljamo da se tijesto tijekom pečenja ne digne i da ostane mjesta za nadjev od limuna
- tijesto pecite na 200*C oko 20 minuta
- izvadite ga i maknite grah te prelijte nadjevom
Nadjev od limuna:
naribana korica i sok od 4 limuna
5 cijelih jaja
230 g šećera u prahu
125 ml slatkog vrhnja
- pjenjačom umutite jaja i šećer
- dodajte koricu i limunov sok te na kraju tekuće slatko vrhnje
- sve sastojke dobro promiješajte i prelijte preko tijesta te još sve skupa pecite na 160*C oko 40 minuta
- tart dobro rashladite i obilno posipajte šećerom u prahu
Servus i u slast :)





Oznake: kolači, tart, limun


- 08:23 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

01.05.2018., utorak

ROVINJ





... razglednica iz naše predivne Istre :)

Oznake: Rovinj, odmor


- 20:39 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

26.04.2018., četvrtak

ČOKOLADNI MAKRONI






Lijep pozdrav svima i do čitanja :)

Oznake: čokolada, makroni, Rovinj


- 21:04 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

24.04.2018., utorak

TEK TAKO...





Daj svakom danu šansu da bude najljepši u tvom životu!
(Mark Twain)

Oznake: sreća


- 18:27 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

20.04.2018., petak

MILERAMKA






... samo jedan mali podsjetnik na ovu izuzetnu tortu!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: torte, mileram, voće


- 12:18 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

18.04.2018., srijeda

ODMOR I DALJE...






... nisam mogla odoljeti, moj odmor za dušu :)

Oznake: kruh, odmor, proljeće


- 09:10 - Komentari (39) - Isprintaj - Link

16.04.2018., ponedjeljak

ODMOR






Oznake: odmor


- 14:02 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

14.04.2018., subota

PROLJETNI DAN





... predivno lice prirode!
Ugodan vikend :)

Oznake: proljeće, priroda


- 19:35 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

13.04.2018., petak

FINA LAGANA TORTA





Ukusna, osvježavajuća i lagana torta koju ćete i vi, sigurna sam zavoljeti :)
Recept možete pronaći ovdje!
P.S. Ribizle nisam pronašla, ali jagode su im dostojna zamjena!

Servus i u slast :)

Oznake: torte, ABC sir, jagode


- 09:22 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

12.04.2018., četvrtak

STUBIČKA PISANICA





Pozdrav!
Fantastičan ručak koji samo možete poželjeti, kombinacija slatkog i slanog koja će oduševiti vaše ukućane i prijatelje!
Original recept sam pronašla ovdje!

P.S. Slijedeći put neću puniti lungić šljivama nego ih samo nekoliko narezati u umak tako da jelo nema preveliku notu slatkoće nego da okusi budu izbalansirani prema mojem ukusu, a na vama je da okuse prilagodite sebi :)
Dobar tek!

Oznake: stubička pisanica, lungić, šljive


- 14:22 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

09.04.2018., ponedjeljak

DOMAĆI KRUH








... kako mu odoljeti ovako vrućem i rumenom?

Oznake: kruh s lukom, večera, domaće


- 19:47 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

07.04.2018., subota

PROLJEĆE






“Mogu li riječi opisati miris i okus proljeća?“
– Neltje Blanchan

... proljeće na mojem stolu!

Oznake: proljeće, pita, voće


- 15:37 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

05.04.2018., četvrtak

SLATKO PECIVO S MASLACEM

Pozdrav!
Upravo sam završila večeru, večerali smo meko pahuljasto pecivo koje nas je sve oduševilo, jednostavno se topi u ustima, a nestalo je u trenu.
Mogućnosti kombinacija su velike i samo je na vama odluka kako ćete ga servirati svojim ukućanima i prijateljima.
Moj izbor je bio malo tučenog slatkog vrhnja i džema od malina, vjerujte mi, neprocijenjivo :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g oštrog brašna
14 g suhog kvasca
žličica soli
40 g otopljenog maslaca
50 g šećera u prahu
2 cijela jaja
150 ml toplog mlijeka
120 ml tople vode
- prvo pomiješajte suhe sastojke, kvasac samo umiješajte u brašno
- dodajte mokre sastojke i dobro promiješajte mikserom
- ne brinite jer je tijesto jako mokro i teško se radi s njime, zato ga i obrađujete mikserom
- poklopite posudu i ostavite tijesto da se diže nekih sat vremena
- izvadite tijesto i podijelite ga na 12 komada
- ako je jako ljepljivo dodajte brašna i oblikujte svaki komadić u valjak koji stavite na lim za pečenje i opet ostavite da se diže nekih 30 minuta
- pecivo pecite na 210*C oko 10 minuta tj, dok ne dobije lijepu boju
- peciva razrežite i napunite odabranim nadjevom
- posipajte ga šećerom u prahu i servirajte
Servus i uživajte :)


Oznake: kruh i peciva, slatko pecivo, maslac, džem


- 19:44 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

30.03.2018., petak

ČESTITKA






SRETAN USKRS!

Oznake: čestitka, Uskrs, pinca


- 15:50 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

29.03.2018., četvrtak

DOMAĆE PECIVO




Miris svježeg mekanog domaćeg peciva s maslacem je nešto posebno. Pruža nam toplinu i utjehu i nadam se da će to biti miris koji će moja djeca pamtiti kada ih put odvede od roditeljskog doma!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kruh, PECIVA, maslac


- 07:44 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

27.03.2018., utorak

KUGLOF





... potrebno je samo nekoliko mirisnih borovnica i malo dobre volje :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kuglof, borovnice, limun


- 10:06 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

26.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD NARANČE I BRUSNICA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za ove predivne prhke kekse voćne arome. Volim brusnice i uživam koristeći ih u pripremi raznih slastica, a upravo one ovim keksima daju posebnu svježinu i slatkoću.
Sastojci potrebni za tijesto:
200 g glatkog brašna
prstohvat soli
1/2 žličice sode bikarbone
jaje
žlica arome vanilije
100 g omekšalog maslaca
65 g smeđeg šećera
65 g običnog šećera
150 g brusnica
50 g kore od naranče - ušećerene
Izradite mikserom maslac i šećer, dodajte jaje pa ostale sastojke. Od dobivene smjese radite male kuglice i slažite razmaknuto u lim za pečenje. Pecite ih na 200*C oko 10 minuta, a ako ostanu zaobljeni još tople malo pritisnite da budu pravilnog oblika.
Pokušajte i vi, stvarno su ukusni!
Servus i uživajte:)



Oznake: keksi, brusnice, naranča


- 07:04 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

23.03.2018., petak

TARTE TATIN

Pozdrav!
Danas imam za vas slavnu francusku "naopaku" pitu od jabuka!
Kažu da je nastala slučajno i odmah postala hit. Neću je puno hvaliti jer je morate napraviti sami i osjetiti te mirise vrućeg karamela,cimeta i toplih jabuka. Kažu da pita od jabuka budi posebne emocije i nostalgiju u nama, a miris ove pite će vas odvesti, sigurna sam u toplu kuhinju vaše bake!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
220 g glatkog brašna
110 g maslaca narezanog na kockice
prstohvat soli
žumanjak
4 žlice vode
- zamijesite tijesto od ovih sastojaka, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider

Karamelizirane jabuke:
6-8 jabuka
80 g maslaca
150 g šećera
50 ml vode
sok od jednog limuna
cimet
- ogulite jabuke i narežite ih na krupnije komade
- prelijte ih sokom od limuna
- u debeloj tavi promjera 24 cm koja može ići u pećnicu napravite karamel od šećera i vode
- maknite ga s vatre i umiješajte maslac
- sada posložite kriške jabuka po karamelu i posipajte ih cimetom
- tijesto razvaljajte na veličinu tave i njime prekrijte jabuke
- vilicom ga malo izbodite i stavite peći pitu na 190*C oko 40 minuta tj. dok vam tijesto ne dobije lijepu boju
- ohladite ga 5 minuta i preokrenite na dublji tanjur ili pladanj
Tarte Tatin možete servirati još topao i uz kuglicu sladoleda, tko zna, možda će baš ovo postati vaš omiljeni kolač :)
U slast :)




Oznake: kolači, pita, jabuke, karamel


- 06:59 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

21.03.2018., srijeda

MOJOJ LUCI!




Sretan ti rođendan Luce i neka ti se ispune svi tvoji snovi!

Oznake: čestitka


- 07:10 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

19.03.2018., ponedjeljak

KEKSI OD PISTACIJA I LIMUNA

Pozdrav svima!
Razveselite vaše drage osobe s novim okusom, okusom keksa od pistacija i limuna. Već dugo imam ovaj recept, ali tek sada sam ga isprobala i keksi su ispali zapravo, jako dobro. Spoj slatkog, slanog i blago kiselog okusa možda će se svidjeti i vama. Jednostavno, brzo i ukusno, kušajte ih i vi!
Sastojci potrebni za izradu keksa:
200 g glatkog brašna
jaje
125 g maslaca
4 žlice šećera u prahu
naribana kora jednog limuna
2 žlice limunovog soka
30 g nasjeckanih pistacija
Pomiješaje sve sastojke i zamijesite meko tijesto. Razvaljajte ga i kalupom vadite kolačiće koje složite na lim za pečenje. Možete ih ukrasiti s malo nasjeckanih pistacija, limunovom koricom... Kolačiće pecite na 200 *C nekih 15 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Posipajte ih šećerom u prahu, servirajte i uživajte u svakom hrskavom zalogaju, a za slijedeći put pripremite smjesu od duplih sastojaka jer je jedina mana ovih keksića što brzo nestaju :)
Servus :)




Oznake: keksi, pistacija, limun


- 07:03 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

15.03.2018., četvrtak

FINSKA PALAČINKA S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nešto jednostavno, lagano i ukusno, debela palačinka obogaćena voćem!
Predivan izbor za svečani doručak ili kao topla večera koju će svi obožavati!
Samo nekoliko osnovnih sastojaka vam je potrebno za ovaj recept tako da je možete napraviti kada god to poželite, ja je radim vrlo često, a vi provjerite zašto :)
Sastojci potrebni za izradu:
4 jaja
200 ml mlijeka
žlica arome vanilije
naribana limunova korica
130 g glatkog brašna
prstohvat soli
50 g šećera ili 2 žlice meda
50 ml rastopljenog maslaca
50 g smrznutog bobičastog voća (borovnice)
Pomiješajte sve sastojke osim maslaca i borovnica.
Maslac stavite u malu tepsiju (20x25 cm) i u vrućoj pećnici prvo zagrijte masnoću na 250*C.
Sada dodajte borovnice smjesi i izlijte palačinku na vruć maslac.
Vratite u pećnicu i pecite 15-tak minuta dok se rubovi palačinke ne napuhnu i dobiju lijepu zlatnu boju.
Obilno je posipajte šećerom u prahu i uživajte u svom mirisnom i ukusnom obroku!
Servus i u slast :)



Oznake: kolači, debela palačinka, borovnice


- 19:46 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

14.03.2018., srijeda

ŠKAMPI




... današnji neodoljiv i slastan ručak, škampi sa zelenim rezancima!

Oznake: ručak, škampi, zeleni rezanci


- 10:43 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

12.03.2018., ponedjeljak

TIRAMISU



... slatki užitak, ali ovaj put u serviran u čašicama!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: desert, tiramisu, Čaća


- 12:35 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2018  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se