29

četvrtak

prosinac

2022

Krist Kralj naših dana




Katolička crkva ne ispunjava poslanje.
U Hrvatskoj izrazito.

Institucionalizacijom (posebno slizana s vladajućim monstrumoma)(posebna kočnica za promjene oblika vlasti) je izgubila svoj kršćanski smisao.
Danas je Isus podjednako životan, ali vjera u kristovo poslanje živi samo u prvobitnom (anti istitucionalnom) obliku (kao da bi se Isus oživotvorio da su institucije životne).

Hrvatska je premrežena ruskim agentima (utjecajem)(s tko zna kakvim opravdanjima - sigurnosti nuklearne sile).
Zagreb, sPlit, ... (gradske) službe, vojska, sve pore društva.

Titioizam (kreteni, što veći) na vlasti i pri vlasti.

Crkva, ako ne sudjeluje u ozdravljenju društva nije crkva.
Osuđeni smo na ranokršćaske oblike vjerovanja (kao da je crkva ikada mogla odstupiti od svojih početničkih ideala).

Posebno, u duhu ranog kršćanstva, zapanjuje nogometno vjerovanje u gradska i državna ulaganja u nogometne stadione. (Što vam treba udruživanje s okorjelim institucijama koje su se dokazale kao izrabljivačke?)

Ina. Godina (zmaja) bilo koja.
Stvarna cijena naftnih derivata (formirana cijena koju provode naftne kompanije država uveća za više nego dvostruko, nametima) je značajno ispod one cijene koju potrošač u RH plaća.
Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?
Jedini koji džepari je (odmetnuta) instutucija vlasti.
Ina je bila državna kompanija, a danas je u sumnjivom dioničkom vlasništvu (iako država i bez vlasničkih udjela više zarađuje nego sama kompanija).

Hep. Godina (zmije) bilo koja.
Cijena potrošenog kilovata električne struje (u bilo kojem modelu) je opterećena državnim nametima koji graniče s ludošću.
Npr. stavka Naknada za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora. (Ako ništa ne trošite najveća vam je stavka naknada za obračunsko mjesto.)

Vodovod. Godina (ždrala) bilo koja.
Računi za potrošnju vode iz vodovodne mreže zapanjuju. Kompanije, koje su u gradskom (državnom) vlasništvu posluju s dobitkom, a cijena vode je uz njihov (sumnjivi, dakle precijenjini obračun) doddatno uvećan za državne namete koji premašuju osnovnu cijenu vode za više nego dvostruku.

(Nije greška ponavljanja:) Zašto onda ministar (pitajtebogačega) prijeti naftnim kompanijama da neće zavlačiti ruke u džepove "građana" RH?

Odmetnuta vlast (anti demokratska) služi se institucijama kao oblikom pokoravanja i pljačkanja naroda, hrvatskog naroda. (Svi smo mi Hrvati, pa i mBapde.)

Ne želiš takvu vlast (ja sam vlast samo po sebi i za sebe). Zašto bi onda nogometaši tražili gradskih i državnih institucija financiranje nogometnih stadiona? Nije to želja, već manevar institucija uspješni produkt podvesti pod svoje (nemoralne i zlokobne) naume.

U Hrvatskoj ima 1 milijun nogometnih navijača. Ako već ne zarađuju (hNs) (a profesionalni su i zarađuju) kao nagradu ćemo im donirati po 100 eura (novac, tek štampan) i imat će 100 milijuna eura za izgradnju nacionalističkog stadiona. Nije greška. Nacionalistički, šovinistički, ali samo ne nacional socijalistički-komunistički).
I aUto-+bahn (sAvka) su gradili i nikad izgradili našim donacijama. A onaj što su napravili, napravili su našim novcima.
Sve što (malo toga) grade, grade našim novcima.
Zašto bi dozvolili upliv (ionako orjunaško-srpske rusko-komunjarske ) države u naše živote. U nogomet (koji je sada uspješan, zbog ranokrščanske skromnosti, katakombskog pripremanja (smjene vlasti)), privredu, umjetnost, obrazovanje, ...?
Ako im osporavamo legitimnost u bilo kojem segmentu života, onda nisu demokratska vlast i moraju odstupiti (inače ćemo ih ... u duhu Božića neću napisati što).

U ozračju koje nas iskušava, smisao rođenja djeteta koje je došlo spasiti svijet od institucija, prvo nas je morao spasiti od nas samih.
To je smisao Božića, kršćanstva i vjere. Iskorak protiv neživotnih tvorevina i oblika, laži i licemjerja, zastrašivanja i otimanja života.
Mi moramo upravljati državom i vlašću, a ne država i vlast s nama.

Za Dom Spremni, proleteri Lijepe naše!

Corrado Giaquinto (8 February 1703 – 18 April 1766) Aderazione dei Magi



Oznake: Krist Kralj, Katolička crkva, rani kršćanstvo, katakombe, Božić, nogomet, stadion, navijači, institucije, voda, struja, naftni derivati, cijena, život

19

ponedjeljak

prosinac

2022

Tko viče Za Dom spremni!




Još jedno nogometno prvenstvo svijeta je završilo.
Tko nije zadovoljan mora čekati naredno.

Ostali, neka se vesele (nogometu, isčekivanju, neizvjesnosti i ljepoti najvažnije sporedne stvari (nakon pokera i drogiranja) na svijetu).

Većina je prije početka prvenstva znala da će biti gubitnici (mislim na navijače). Jedan je prvak, jedan je drugak, jedan je trećak. Četvrti je četvrti. Trideset drugi je sudjelovao (Katar u Kataru).
Svi ponešto dobiju. Osim onih koji se ničemu ne vesele.

Ako je novinarska - omražena lopovsko-orjunaška - svita radosna dostignućima hrvatske reprezentacije zašto im onda (uspjeh reprezentacije) ništa ne može (orjunaški) dan pokvariti.
Zašto znojne razmjenjene dresove igrači u svlačionicama ne mogu bacati u kante za smeće (nisu to one kante u koje bi ubacujete svoje u*rane živote, trujući okoliš otpacima koje ne morate stvarati). (Eko svijest!)
Zašto igrači ne mogu takmičarske napetosti neometano iskazivati (ispušni ventili, koji ne znače omalovažavanje ili vrijeđanje protivnika).
Zašto aRgentina ne može biti svjetski prvak.
Zašto bi fRancuzi bili svjetski prvaci.
Zašto su svi zaboravili bRazil.
Hrvatska

Zato što je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zašto bi itko vikao Za Dom spremni.
Za Dom spremni se ne viče ....

Za Dom spremni je začin jelima, poznatiji od Vegete.

(Izostanak interpunkcijski smajlova je kreativna sloboda autora koji smatra da ne pripadaju tamo gdje to gramatika zahtijeva (što gramatika zna kako je onom tko se mjesec dana nadmetao protiv sebe i svijeta - pa što se ne bi nadmudrivao i s gramatikom)

Za Dom(a) Spremni





Oznake: nogomet, svjetsko prvenstvo, za dom spremni, najvažnija sporedna stvar, navijači, novinari orjunaši, gramatika

15

nedjelja

srpanj

2018

08

nedjelja

srpanj

2018

Sve je spremno (za finale)



Hrvatska je povijesno uskraćivana za nacionalni razvoj. Osmanlije na granici, uvijek netko na granici i unutar granica ...
Francuski doprinos sociologiji je razvoj nacija (nacionalnih država). U vrijeme nastajanja nacija (iako su razvojno nastajale duže od historiografskog datiranja) Hrvatska je vanjskim uplivima sputavana u formiranju nacije (i nacionalne države). Politika rastakanja hrvatskog nacionalnog tkiva (upornim osporavanjem hrvatskog nacionalnog) snažno je prisutan i danas, najjače izraženog u državnim (okupirana država) institucijama (Sabor Vlada, RH, Vrhovni sud, Ustavni sud, ministarstva, ...).

Kakve veze ima nogomet, hrvatska nogometna reprezentacija i svjetsko prvenstvo u nogometu sa otimanjem teritorija, raseljavanjem i eliminacijom stanovništva, otuđenjem stanovništva, mijenjanja povijesti, nametanja promjene civilizacijske i kulturološke pripadnosti, ... ?
Nogomet neće promjeniti procese (koji su složeni i ponajčešće strogo kontrolirani raznim oblicima prisile), ali je polučio vjeru u shvaćanje društva koje svoj nacionalni, državni i egzistencijalni problem mora shvatiti ozbiljno.

Hrvatska je nakon četničko-plenkovićevo-hdzovsko podrivačke diverzije polučila nacionalni slogan: Sve je spremno (za finale)!





12

nedjelja

studeni

2017

Hrvatska protiv Ostoje i Grčke



Uzvratni susret nogometnih reprezentacija Hrvatske i Grčke me potakao napisati (kratkotrajni) moderni i futuristički roman.
Iako po riječima kratkotrajan, sadržajno je pisan u romanskom obliku.

Roman je književna vrsta, katkad ironično nazvan pripoviješću s više od 60.000 riječi. Roman je najopsežniji i najsloženiji prozni oblik. Pisac pripovjedač niže brojne događaje, likove, opise, prikazuje društvo kao cjelinu. Danas je to najpopularnija književna forma.

Ime "roman" označavalo je prvobitno svaki spis pisan na romanskom jeziku.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Roman



Ostoja - knez prezrenih


U dalekoj budućnosti, zemlji naivnih i potkupljivih, zavidnih, pokvarenih igrala se međunarodna (naroda navedene zemlje i naroda zemlje koja je smislila fašizam) nogometna utakmica. Kvalifikacijska utakmica.

U zemlji naivnih ministar unutarnjih poslova je bio pučanin Ostoja. Ostoja nije bio zadovoljan svojom pučkom titulom, htio je biti knez.
Izbrojao je 50 000 kuna (gle, i u dalekoj budućnosti je kuna platežno sredstvo jer nije uveden euro) i platio policajca (djelatnika svoga ministarstva, Ostoja nije imao prijatelja) koji je u razdoblju gašenja nadzornih kamera posebnom tekućinom ucrtao na travnjaku kukasti križ – svastiku (koju su smislile pretpovijesne civilizacije, ali su je koristile postrojbe treće zemlje, koja nije sudjelovala u kvalifikacijskoj skupini u kojoj su se takmičile ove dvije zemlje).
Organiziranje gašenja nadzornih kamera je proveo Ostoja (pučanin). Ostoju – pučkog je strašno žalostila činjenica da pripada pučanima, koje je prezirao i htio je biti knez. Promišljao je: Ako su prvi knezovi bili prvi, a zadnji zadnji, on može biti prvi knez ali nikako ne može biti zadnji knez (ako nije bio prvi (knez)).

Ostoja je dobro razmišljao. Nadzorne kamere imaju prekid snimanja u razdoblju koje se forenzički poklapa s vremenom djelovanja kemikalije na travnjak kako bi se u vrijeme nogometne utakmice “ukazala” svastika.

Nekoliko tjedana (3 mjeseca) kasnije, u tv raspravi iz futurističkog grada (koji je bio toliko star pa je slavio 2700 godina postojanja) javio se televizijski komentator Edo Pezzi i tvrdio kako će posvjedočiti da je 24 minute prije početka nogometne kvalifikacijske utakmice (i početka tv prijenosa) iz svoje komentatorske kabine (koja je smještena na krovnoj konstrukciji stadion) iz perspektive ugledao svastiku i mobitelom (??, što je mobitel?, budućnost ne poznaje mobitel) nazvao predstavnika osiguranja nogometnog saveza koji je zadužen za regularnost uvjeta na utakmici. Zar tv kometator dolazi 24 minute prije prijenosa u komentatorsku kabinu, bez pripreme i provjere opreme, na stadion koji ne pripada tv kući? Igralo se na nogometnom stadionu bez prisustva publike i jedini koji je mogao vidjeti svastiku je Edo Pezzi i kamerman koji je snimao iz kuta Ede Pezzija. (Nedostatak publike je vrlo važan podatak.)
Iako je utakmica (u futurističkim uvjetima) bila utakmica visokog rizika, nevidljiva i neraspoznatljiva šara na travnjaku nije određivala karakter susreta, umjesto da nazove svoju (tv) režiju i zatraži isključivanje tv kamera koje smještene na tom djelu nogometnog stadiona ukazuju na svastiku na travnjaku i time pomogne nacionalnoj reprezentaciji, pomogao je Ostoji. I tako se svrstao u red pučana koji ne vole pučane. Kasnije se svojim iskazom u javnoj televizijskoj raspravi razotkrio kao supomagač. Kriminalistička istraga upravljanja nadzornim sustavom bi potvrdila osobe koje su zatražile prekid video nadzora, a teror u policijskoj upravi (bullying, prijetnje otkazima ili zatvorom) bi doveo do osobe koja je izvela “crtanje” svastike. Tisuću godina policijskog nenarodnog terora je ponukalo narod da sprovede osvetu i koristi svaku prigodu za teroriziranje policijskih djelatnika (koje će trajati narednih tisuću godina).
Ostoja je postao Knez prezrenih.

Potom se dugo (navedenih 1000 godina) nije događalo ništa, nije moderno to razdoblje prepričavati u romanu (ne bi bio moderni roman).
Mamić je ponudio novčanu nagradu za razotkrivanje počinitelja tog gnusnog nedjela.
Gdje je Ostoja, gdje je Edo Pezzi?

Traži se policajac koji je kemikalijom polio travu na nogometnom travnjaku, zbog čega je u vrijeme utakmice trava promijenila boju i izgled u obliku svastike.


Svi likovi u romanu su izmišljeni i svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.
Roman je koncipiran da čitatelji (ili slušatelji koji će se kroz prepričavanje upoznati s romanom) nadopune stranice teksta koje (opravdano) nedostaju.

Moderni, futuristički roman, koji sadržajno pripada prošlosti. Likovi romana su mada prapovijesni, futuristički zamislivi jedino kao prapovijesni. Dio likova koji se ne prikazuju u romanu su nestvarni (gledalištu na stadionu). To romanu daje moderni besmisao.
Pišite sažeto, ali sadržajno. Duže ćete pisati.
Uputa: pojavi li se slovo U (Y) grčkog alfabeta na utakmici u Pireju znati ćemo da je Ostoja bio rob (u staroj Grčkoj).

Svi za Hrvatsku (bez Ostoje)


Oznake: nogomet, moderni i futuristički roman, ostoja, pučanin, Knez prezrenih, daleka budućnost, zemlja naivnih, 50 000 kuna, prijatelji, policajac, svastika, utakmica visokog rizika, nadzorne kamere, Edo Pezzi, novčana nagrada, Mamić, nedjelo, 1000 godina

27

ponedjeljak

lipanj

2016

Hrvatska (nogometna reprezentacija)



Nogomet je najočitiji (primjer) hrvatski proizvod (koji posjeduje) profesionalnu kvalitetu.
Kako se odnosimo prema tom proizvodu?
Sretni smo i ponosni? Inspiracija nam je i poticaj (u svim razvijenim državama sportski su događaji poticaj rastu BDP-a)? Profesionalno smo usredotočeni i koristimo uspjehe (vrhunskih) sportaša za promoviranje vlastitih proizvoda i usluga ..?

Postoje dva glavna pristupa (sportu, posebno uspješnom nogometu). Jedan je tradicionalni (kapitalistički), drugi je socijalističko-komunistički (kojem, kroz prizmu odnosa prema vlasništvu, smeta vrhunski sport koji omogućava kapitalistički način bogaćenja i funkcioniranja ...).

Ja sam opredijeljen (trajno). Ne postoji dvojba. Hrvatski nogometaši su vrhunski proizvod (koji direktno i indirektno promoviraju (nacionalnu) Hrvatsku ... nema kraja mojoj sreći kad ih vidim postrojene s rukom na srcu pri sviranju himne).
Spoznaja o posebnoj vrijednosti (koja plijeni i svraća pozornost i drugih nacija) dovoljan je razlog za izuzetnu podršku (inače profesionaliziranom) kadru koji sudjeluje u stvaranju (izvanredne) posebnosti.

Takva Hrvatska (reprezentacija) ne može razočarati. Samo nadahnuti.

Bravo za naše (*staše) (i ne samo naše) nogometaše. Cijenimo rad, talent i upornost kojima ste dosegli (zavidni) ugled ...

Hrvatska za sva vremena!



Oznake: nogomet, hrvatski proiuzvod, inspiracija, Poticaj, promoviranje, pristup sportu, opredijeljen, posebnost, nadahnuće, zavidni ugled

11

nedjelja

listopad

2015

Nogomet (glavom)


U raljama ruske vojne ambicije
Ili Platini u raljama korupcije


Sustavnost napada (produciranih iz ruskog centra specijalnog rata) na hrvatske vrijednosti (pa i na identitet) očituje se na ustrajnim napadom na hrvatski (profesionalni) nogomet.
Ugovorena (orkestrirana) saplitanja (Josipovića i Platinija, što Platinija prokazuje kao teško korumpiranog ...) naočigled (neutralne, hrvatske javnosti) doveli su do apsurda. Nogometna utakmica se igra na kišovitom i praznom maksimirskom stadionu.

Našim novcima promoviraju zločinačku narav hrvatske nacije ... (Platini je prekoračio prag dosega jednog isluženog nogometaša ...).

Milanovićevo stalno promoviranje titove politike (ruske, kominternovske, agenturske) o građanskom ratu, braći srbima (južnoslavenstvu), djedu (na Sutjesci), zajedničkoj borbi protiv nacionalizma i fašizma,... ima zadaću legalizirati orjunašku a prokazati hrvatsku nacionalu politiku kao zločinačku. Slučajna država, slučajni odabir vlasti.

U svijetu (složenih geostrateških odnosa), isprepletenom ratnim i političkim krizama (umanjivanja uloge UN-a, koji nisu sankcionirali ulogu najveće antidržave svijeta Sovjetskog saveza/Rusije) i Hrvatsku je (premda je i u vrijeme Hladnog rata u sklopu Jugoslavije lažnom nesvrstanošću bila izvor trajne nesigurnosti i poticatelj međunarodnog terorizma) stavila u položaj kolateralne žrtve (blokovke podjele Svijeta).
Tito je kao kominternovski agent, ustoličen okupacijskom operacijom Crvene Armije, zločinački i protivno povelji UNa potpomagao rusko širenje (skrivanje nukleranog oružja po pustošima Libije, Iraka, Sirije, Kambodže, ...). Jugoslavija je aktivno sudjelovala u širenju nuklearne opasnosti i oružja za masovna uništenja (te i sama pokušala proizvesti atomsku bombu (koju nije teško napraviti)).
Međunarodno pravo (prihvaćeno u UNu) brani takvo ponašanje (koje podupire ondašnji Sovjetski savez, a danas ruska Federacija).
Stvaranje uvjeta za povratak rusko-srpskog vojno-političkog utjecaja u Hrvatskoj (preko izlišnog ponašanja orjunaških sinova (titoista)) propagandni je čin jedne potrošene politike (uništavanja jednog naroda njegovim sredstvima). Optužujući taj narod (danas niti ne znamo što tom narodu zamjeraju).
Brutalno nasilje, potpomognuto brutalnom verbalnom agresijom.

Milanović, Josipović i Platini su podjednako glupi (iako je jedan nogometaš, drugi boksač a treći pijanist (s najkraćim pijanističkim stažom)). Korumpirani. (I ne zanimaju ih posljedice ... postupak prema njima mora biti odgovarajući.)
Kada se kriminal služi politikom, politika je korumpirana. Kada se politika služi kriminalom, prestaje biti politika (i postaje kriminal). Titoisti su zločinci, kriminalci (jer se služe kriminalom u ostvarenju svojih nakaradnih ciljeva ...).
Svaki dan njihove vlasti je nakaradno promašen ...
Iran, Iraq, Srbija, Sjeverna Koreja, Libija, Sirija, ... sve odreda ruske perjanice kršenja povelje UNa.
(Sovjetski lider Brežnjev je otvoreno prijetio USA tvrdnjama kako je njihovo vrijeme prošlo ... spominjući ropotarnicu povijesti.)


Oznake: nogomet, Platini, Milanović, Josipović, UN, terorizam, korupcija, kriminal