nedjelja, 17.08.2014.

Charlie (2013)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Charlie je nezavisni kratki horror film redatelja Lukea Morduea koji još uvijek iza sebe nema dugometražne filmove, no kakvo je stanje stvari, od njega bi se uskoro moglo očekivati neko veće horror djelo. Ne mogu previše duljiti o kratkim, gotovo amaterskim filmovima, no Charlie me osvojio svojim plakatom koji, kako vidite, prikazuje misterioznog Charlieja koji vam dolazi u posjet ako lančanu poruku (društvene mreže etc.) ne pošaljete dalje, a lančana poruka Charlieja glasi:

Forward this on before 5 minutes gone
Or Charlie will come to your home
You will hear him not see him
He will teach you to fear him
And watch you when you're alone.
But when it's your time,
1 minute past 9,
He'll hide in the shadows and taunt you.
his smile will find you
and fear will blind you
and take you away to DIE.

Prilično ok radnja koja se uistinu može napraviti u 15-ak minuta koliko traje ovaj film, a niski budžet ostvario je ponešto mračnih scena, interaktivnog ubojicu i dobru glumu. Iako se primjećuje da se još puno mora raditi da se napravi nešto iole kvalitetnije, ekipa koja je zaslužna za ovaj film pokazala je da ima volju i profesionalizma za nešto veće. Radnja se vrti oko Dana, mladića koji ignorira lančanu poruku i u kratkoj priči sa svojim prijateljem raspravlja o tome što ako se jedna od tih lančanih poruka pokaže istinitom ukoliko se ne prenese? Charlie zna odgovor za to, a ubrzo je saznao i Dan. Iako su scene uhođenja i napada kratke, taj mračni dio u kući solidno je napravljen i prilično je atmosferičan, a Charlie izgleda malo pitomije nego na plakatu, no svejedno dosta zeznuto, veoma sliči na Nolanovog Jokera.

Vjerujem kako će se Mordue Production nastaviti baviti sličnim projektima sve dok ne dobiju sredstva i resurse za veći film, a time i za veći uspjeh. Charlie je skoro pa vrlo dobar kratki horror, moglo je malo bolje, ali moglo je i puno lošije. Vidjet ćemo dalje.

04:27 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>