petak, 13.01.2012.

Underworld (2003)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Selena je vampirska ratnica koju pratimo kao jedan od glavnih subjekata u ratu između vukodlaka i vampira, koji se odvija upravo zbog čovjeka Michaela. Michael postaje vukodlak, a Selena se zaljubljuje u njega...



Underworld serijal je svojom popularnošću dosegao jako veliku gledanost i jako dobru zaradu, pa smo tako umjesto dva filma dobili treći kao prequel i sada nedavno četvrti dio. Naravno, vjerujem da ste svi čuli za njega ili ga gledali, pa tako neću previše ulaziti u razradbu radnje prvog dijela. Ali u biti, za one koji ne znaju, ovdje na svu sreću nije riječ o ljubavi vukodlaka i vampira kao u Twilight serijalu, već je to jedan od sporednih sekvenci filma, što nikako ne utječe na njegovu kvalitetu. U ovom gotički prikazanom horroru baza je vječni rat između dva najveća 'mračna' neprijatelja, te kako je rat počeo i kako ga spriječiti, a ovdje po prvi put imamo i hibrid dvaju svjetova, a to je Michael, čiji mi je krajnji izgled možda najviše zasmetao u filmu, nažalost, dobili smo nekakav Avatar look, umjesto ogromne živine.
Drugi put sam ga pogledao, nisam znatnije promijenio mišljenje o ovom filmu, ovo je definitivno jedan od boljih vampir-vukodlak filmova, te mi je drago što se razlikuje od ostalih i što je izuzetno dinamičan i zabavan.



Gotička vizualnost filma je kick ass, sve izgleda prelijepo, efektno i atmosferično, dok ni transformacije nisu podbacile, makar smo viđali i boljih. Tehnologija kojom je snimano je maksimalno iskorištena i zadovoljan sam što nismo dobili neku glupost oko pretvaranja ili priče. Valjalo bi spomenuti ili napomenuti da film ima par vidljivih rupa u scenariju, te nekoliko ishoda koji su sve, samo nisu mogući ili realizirajući, ali gledatelj brzo promijeni mišljenje jer se sa sljedećom akcijom na neki način uspije zanemariti blaga neorganiziranost scenarija. Kako već rekoh, akcije u filmu ne manjka, borbe su interesantne, nekad prebrze, ali jako efektivne, što je također upotpunjeno sa dobrom glumom i zanimljivim likovima. Iako se možda trebalo izabrati neke druge glumce za pojedine uloge, ne smeta činjenica da je ispalo ovako kako je i da ćemo neke likove gledati i dalje. Kate Beckinsale je ljepotica koja je najpoznatija po ovome filmu, makar sam je gledao jedino u Pearl Harboru. Također, ne treba nikako zaboraviti na glazbu u filmu, koja je u svim scenama savršeno pasala, rock i metal su ovdje bili prikladni, jer su borbe takve kakve jesu. Kraj film je naravno naslutio nastavak, što smo i dobili tri godine kasnije, a o njemu će kasnije biti riječi.



Drago mi je što sam se vratio ovom serijalu, želim još jednom napraviti pregled prije nego se uputim u kino na četvrti nastavak. Underworld serijal je jako dobar. To potvrđuju i zarade i opće zadovoljstvo gledatelja. Prvi dio je vrlo dobro startao cijelu priču.

01:48 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>