08

nedjelja

listopad

2017

Hrvatski (orjunaški) paradoks



Odgovor na tezu građanskog rata je novi građanski rat


Teza o građanskom ratu ponukala me je na rasčlambu posljedica a ne uzroka rata.

(Uzroci mogu uputiti na karakter rata, ali ne i dokazati tvrdnju.)
Posljedice rata su vjerodostojne u izricanju karaktera svakog rata.

Nakon ratnih napora nije lako sakrite motive rata.
U Hrvatskoj je rat (sam tijek rata) uistinu ukazivao na namjeru pretvaranja rat u građanski.
Titova ergela je vladala službama, diplomacijom, vojskom, zakonodavstvom, sudstvom, ... titoisti.
Uistinu je hrvatska politička elita (u vrijeme jugoslavije zavučeni u srpske stražnjice) bila u građanskom ratu.
(Hrvati, željni nacionalne slobode, (jedini) su sudjelovali u međunarodnom sukobu (nakon proglašenja i priznanja Republike Hrvatske, a 8. listopada 1991.g. je proglašen datum nakon kojeg je u Hrvatskoj trajao međunarodni sukob (op. UN)).
Te snage (jedine su sudjelovale u borbama) nemaju vlast, nisu nositelji državnih funkcija, nisu uspostavile diplomaciju, sudstvo, zakonodavstvo, kulturu, sport.
Nisu pobijedile u ratu, samo su pomogle hrvatskim orjunašima u obračuni s militantnim srbima i velikosrpskom JNA. Bili su komponenta u građanskom ratu.

Žalosno, anemični orjunaš paradira Markovim trgom i priča o univerzalnim vrijednostima (nedosegnuti humanizam koji je on "iz prve" ostvario), čime podupire tezu o građanskom ratu. Nije promijenjena narav državne vlasti, samo je struja titoista ostvarila vlastite ambicije (uz pomoć naivnih poraziti ideološki istovjetne političke snage) i produžiti titoizam.

Sramotno. Hrvatska je nesposobna izići iz zagrljaja orjunaške, titoističke, amoralne pljačkaške prevarantske rulje (Račan, Mesić, Kosor, Josipović, Milanović, Plenković, Granić, Šeks, ...).
Orjuna. Titoisti. Građanski rat.

Mi svoj rat tek trebamo započeti. Neka bude što prije. (Zavaravamo se ako svojim viđenjem rata pomažemo titostima u nastavku okupacije Hrvatske i Hrvata.)

JNA - djelovanje 1991.


Oznake: teza, građanski rat, uzroci, posljedice rata, karakter rata, titova ergela, titoisti, srpske stražnjice, Hrvati željni nacionalne slobode, anemični orjunaš, rat za Hrvatsku

24

nedjelja

rujan

2017

Gdje je taj porast BDP-a?





Vlada RH (koju vodi A. Plenković) je ustrajavala na tvrdnjama o porastu BDP-a u iznosu peko 2%, što smatra dobrim pokazateljem i svojom zaslugom (??).

Tvrdnja se potkrepljivala porastom trgovine na malo (što bi trebalo značiti porast osobne potrošnje (C)). O značajnim investicijama (I) je bilo riječi samo uz potporu EU fondova. Državna potrošnja (G) je na razini prijašnjih godina (??). Razlika izvoza i uvoza (X) je očigledno ukazuje na smanjena uvoza (manje automobila, manje bijele tehnike, ...).
Raščlambom prvog postupka ne bi uočili faktor porasta BDP-a. (Jer je osobna potrošnja zbirno korištena i tek bi njenom raščlambom možda uočili uzrok povećanja BDP-a.)
Primjenom drugog postupka bi kroz najamnine (w), rente (R) i profit (Pf) mogli uočiti uzroke porasta BDP-a.

Pretpostavimo kako su tvrdnje o porastu BDP-a koje je predočila Vlada u predočenom obliku točne (porast industrijske proizvodnje, izvoza, trgovine na malo, ...).

Time bi ostala nerazjašnjena stavka državne potrošnje (proračunski povrat dospjelih kreditnih obaveza, koje je trenutna Vlada RH (A. Plenkovića) riješila zaduženjem koje nije smatrala povećanjem javnog duga (jer je zaduženo proslijedila otplaćujući prijašnja zaduženja). Time je dužništvo produžila za jednu kalendarsku godinu. I time Hrvatskoj priskrbila dodatno zaduženje na ime godišnje kamate u iznosu od najmanje jedne milijarde eura, što je oko 2,5% BDP-a RH).
Time je Vlada A. Plenkovića anulirala (mogući) porast BDP-a, čuvajući državnu potrošnju (G) na razini koja je neodrživa.

Ili, da je Vlada A. Plenkovića iz proračunskih sredstava podmirila prispjele rate dugovanja, ne bi financirala druge korisnike proračunskih sredstava, pa bi smanjenje državne potrošnje (G) umanjilo BDP u iznosu od oko 2,5% (što znači kako porasta BDP-a nije bilo).
Ujedno je razvidno kako Vlada RH nema nikakvih pozitivnih zasluga na porast BDP-a, već je neodgovornim ponašanjem prouzročila njegov stvarni pad.

Vlast koja laže za novce nije moja vlast, jer ne mogu dozvoliti da takvi upravljaju policijom, vojskom, sudstvom (represivnim aparatom koji je sposoban koristiti raspoloživa sredstva u svrhu održavanja titoističke ili bilo kakve druge diktature (totalitarizma)).

Razlozi zbog kojih A. Plenković mora otići.


Oznake: bdp, vlada rh, uzroci, produžavanje kredita, uloge, karakter Vlade, diktatura

21

srijeda

rujan

2016

Stranka (u mraku vlastitog straha)




Stranka/politička organizacija koja nakon milanovićeve vladavine skuplja mandate za sastav vlade ima ogromne probleme.

Politička (nepismenost) nestabilnost ima svoje uzroke.
Ti su se uzroci manifestirali (očitovali) i u milanovićevoj vladi ... (paradoks političkog paradoksa: simptom je prisutan i prije nego je prouzročen, što označava neovisno izazivanje simptoma (sustavnim izazivanjem simptoma)).
Milanović je sužavao krug povlaštenika (političke moći). Iako stari partijaši to tumače centralizacijom vlasti (pa i uvjetima proglašene diktature (za vrijeme tita)), radi se o stvaranju političke elite u uvjetima neodrživosti državnog proračuna.
Unatoč bezobraznom lamentiranju (partijskih) pobožnika o razlozima gubitaka dvojih uzastopnih parlamentarnih izbora (izbora koji se bezoćno potkradaju)(jer tko bi birao socijalističku (titzoističku)(prosrpsku) neradničku partiju), partija je tražila vlast ali bez šire biračke osnove ...

Paradoksalnost (politike) proističe iz potrebe partiju inaugurirati vladajućom (unatoč nedemokratičnosti) u demokraciji kako bi je zamijenili vladom koja nije partijska ali s jednako suženom biračkom osnovom.
Zašto?

Jer su osuđeni prikriti razloge javnog duga, kojeg unatoč tome moraju vratiti (zavlačeći ruku u džepove birača). Paradoks neodgovornosti vlasti vlastitim biračima izjednačio je (instaliranog, pa deinstaliranog) milanovića i (podjednako instaliranog) bilo koga drugog (kojeg birači nisu odabrali istražiti uzroke javnog duga i provesti raspravu o načinu vraćanja tog duga).
Domoljubi su desni. seljaci su za gubitničku koaliciju. liberala nema (zbog toga su na čelu HDZa (Plenković i Kosor)), mostovci imaju neke glasove (s kojima na lokalnoj razini koaliraju sa sdpom protv hdza, promoviraju se i promocijom na državnoj razini koaliraju protiv sdpa) ali ne i stranku, pravaši su bez glasača i saborskih mjesta, narodnjaci bez glavne tajnice, glavna tajnica bez hnsa, živozidaši bez veze (ali s milijun kuna) ...

Hrvatska traži način financiranja (rastrošne) vlasti, zbog tog se politički međusobno ne razlikuju (iako ništa ne razumiju).
Milanović je vladao autokratski, Plenković će vladati autokratski (iako bi volio da ga pamtimo kao spasitelja (koji je pokrao naše novce ali ga mi svejedno volimo)). Makroekonomski, biračka većina je izigrana protiv vlastitih (političko-ekonomskih) interesa.

Oznake: politička nepismenost, uzroci, paradoks političkog paradoksa, politička moć, povlašteni, javni dug, tazlozi nastanka javnog duga, model vraćanja javnog duga, rastrošna vlast, finaciranje vlasti, autokratska vladavina

24

nedjelja

travanj

2016

Antifašizam, motika i proljeće



Svjedoci smo svakodnevnog licitiranja antifašističkom/fašističkom prošlošću.
Uzroci su jednostavni: razloge i smisao Drugog svjetskog rata opančari nisu mogli pojmiti.

(Krivo) Naučeno ponašanje (korištenje "antifašizma" u održavanju i nametanju samovolje) nije posljedica već indikator tog nerazumijevanja.

Jeste antifašiti, jeste (umišljeni) borci za humanizam. Samo nas nemojte uvjeravati u to s pozicija vlasti.
Uzmite motiku i antifašistički kopajte svoje vrtove (ako ih imate).


Oznake: licitiranje, uzroci, drugi svjetski rat, naučeno ponašanje, indikator nerazumijevanja, motika, Vrtovi