< travanj, 2022  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2022 (1)
Veljača 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (2)
Kolovoz 2021 (3)
Srpanj 2021 (2)
Lipanj 2021 (2)
Svibanj 2021 (3)
Travanj 2021 (1)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (3)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (1)
Studeni 2020 (3)
Listopad 2020 (5)
Rujan 2020 (5)
Kolovoz 2020 (3)
Srpanj 2020 (4)
Lipanj 2020 (5)
Svibanj 2020 (10)
Travanj 2020 (8)
Ožujak 2020 (3)
Veljača 2020 (8)
Siječanj 2020 (5)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (4)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (14)
Travanj 2019 (4)
Ožujak 2019 (4)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (4)
Prosinac 2018 (3)
Studeni 2018 (3)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (3)
Srpanj 2018 (51)
Lipanj 2018 (8)
Svibanj 2018 (3)
Siječanj 2017 (2)
Travanj 2016 (1)
Listopad 2009 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ime mu kaže.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

02.05.2021., nedjelja

Istina je negdje drugdje – ona ne „stanuje“ u Hrvatskoj

„Svađe i prijepori“ ideološki jednojajčanih blizanaca.

Ako u Hrvatskoj tražite pravdu, tražite je kod ljubavnika/ca, hrvatski pravnici će se već pobrinuti da budete jebeni do groba.
Napisao sam ovo zato što je očito da ni hrvatskom narodu ni njegovoj državi koju vode pravnici naprosto nema spasa.
Primjerice Šeks, Sokol, Barbić … pobrinuli su se da Tuđmanu stvore zakonski okvir za bezakonje, a Manolić i Mesić i sami pravnici, su malo prekasno shvatili da su nekritički prihvaćali Tuđmanove obmane, laži i sulude ideje i pružali logističku potporu njegovom bezakonju, ogrnutom zakonski okvirom.
Oni se jesu odarbečili od Tuđmana, samo puno prekasno i nikad potpuno, onda kad je nepopravljiva šteta po narod i državu već počinjena.

Danas u RH gotovo sva čelna mjesta u vlasti „pokrivaju“ pravnici, za očekivati bi bilo da bi nam država morala biti predložak države vladavine prava, umjesto toga mi smo društvo bezakonja uništeno korupcijom i kriminalom.

I dok nezaustavljivo tonemo u propast i kao narod polako nestajemo, dva čelna čovjeka, predsjednik Države i predsjednik Vlade, „zabavljaju“ nas svojim nesuvislim prepucavanjima i „momačkim nadmetanjima“ prikazujući nam to kao nekakve principijelne prijepore, koji bi kao trebali voditi ozdravljenju tuđmanizmom teško osakaćenog hrvatskog društva.

Da paradoks bude veći ta dva dična hrvatska muža su ideološki gledano pravi jednojajčani blizanci; obojica pravnici po struci, obojica kao političari stasali u nakaradnom Tuđmanovom inkubatoru političkih neznalica, MVP, obojica vješto izbjegli sudioništvo u DR …

UZP – „Zna se!“ nepokolebivo vodi Hrvatsku u potpunu propast.

Prema Tuđmanovim obećanjima Hrvatska je poslije osamostaljenja trebala postati „druga Švicarska“, svojevrsna Zemlja Dembelija.
Samo je li RH danas Zemlja Dembelija?

Prema definiciji obećana Zemlja Dembelija je mitska zemlja izobilja, komfora i lakoće življenja, zemlja lezilebovića rekla bi naša bivša braća (Lezi lebe da te jedem!).

Upravo takvu Hrvatsku, Zemlju Dembeliju, je nama Hrvatima u svojem „stvaralačkom“ zanosu obećavao Franjo Tuđman. A onda mu se u sveuništvajućem procesu „stvaranja“ države nešto omaknulo, nešto pošlo po krivom i kad je proces „stvaranja“ bio gotov, vidjeli smo da zapravo živimo u Zemlji Budaliji.
Ili možda Zemlji Debiliji?
A Zemlja Budalija, odnosno Debilija je uvijek tamo gdje žive budale ili debili, jer samo budale i debili predstavljaju conditio sine qua non nastanku i opstanku Zemlje Budalije ili Debilije.

Dakle, onog časa kad smo, odrekavši se zdravog razuma, prihvatili Franju Tuđmana kao "vođu i učitelja", odrekli smo se i antifašizma i sekularnosti, a time se odrekli i samog prava na budućnost hrvatskog naroda i njegove države.
UZP HDZ, stranku-pokret, je Franjo Tuđman profilirao kao sektu, a ne političku stranku koja bi imala jasnu političku potku. Tu "uspješnu" formulu su potom prihvatili svi osnivači (pre)brojnih političkih stranaka u RH, tako da su skoro sve političke stranke, parlamentarne i neparlamentarne, zapravo sekte od kojih mnoge djeluju u sinergiji s najsektom, KC, Stepinčevom crkvom.

Stepinčeva crkva, onako premrežena ustaštvom, svojim je političkim angažmanom najviše pridonijela bujanju nacionalšovinizma i klerofašizma, koje nitko nije suzbijao, što je pred četvrt stoljeća jasno raspoznao tadašnji njemački vicekancelar i ministar vanjskih poslova Klaus Kinkel rekavši da "Tuđman u srcu Evrope na pragu 21. stoljeća uspostavlja nacionalsocijalističku državu" ("Ein Volk, ein Staat, ein Fuehrer!"), što Mate Granić u svojim memoarima mudro prešućuje.
Iako je svojim Ustavom RH bar formalno definirana kao sekularna država, ona to prema partnerskom odnosu vlasti i hijerarhije KC, odmila zvane Stepinčeva crkva, sasvim sigurno nije.

Da, pokret/stranka, a zapravo sekta, koja sama sebe odmila zove HDZ vlada Hrvatskom koristeći sustav proglašenih istina i uz pomoć Stepinčeve crkve i isfabricirane klase neradnika, tobožnjih branitelja, obilno futrane novcem iz mirovinskih fondova i državnog proračuna, uvijek spremne na državni udar kad je vladavina HDZ-a dovedena u pitanje (Splitska riva 2001., šator u Savskoj 2014.).

Tužna je spoznaja da se Tuđman – HDZ-ovske ordinarne laži u hrvatskom narodu udomaćuju kao sakrosanktne istine, državne istine, poznate kao proglašene istine.

U bivšem SSSR-u izlazila su dva vodeća dnevna lista „Izvestije“ („Vijesti“) i „Pravda“ („Istina“) za koje je vrijedila maksima da „u „Istini“ nema vijesti, a da u „Vijestima“ nema istine“.

Mogli bismo slično primijeniti i na naše hrvatske prilike kad su u pitanju činjenice i proglašene istine, pa tako u „činjenicama“ nema istine, a u „proglašenim istinama“ nema činjenica.
Riječju, laž caruje!
Odnosno u Hrvatskoj nas istine vladajućih, pretočene u neprikosnovene proglašene državne istine, „oslobađaju“ jednako kao što je i rad „oslobađao“ one u Auschwitzu.
Posebno „istina“ o Domovinskom ratu, koju nam nude spodobe kao što su oni iz redova povjesničara koje bismo mirne duše mogli prozvati profesionalnim čuvarima i promotorima Istine o DR, kao i ne tako rijetki iz redova „najčasnijih među nama“, hrvatskih branitelja.

O svim tim „istinama“ pisalo se i piše puno, govorilo se i govori puno, pa i sam sam u brojnim mojim upisima razobličavao te „istine“ prokazujući ih kao ordinarne laži.

Tako Tuđmanova ishodišna „istina“, a zapravo ordinarna laž od koje je u Hrvatskoj sve zlo i počelo, je priča o kolonijalnom položaju SR Hrvatske u SFR Jugoslaviji, prema kojoj je „Beograd pljačkao Hrvatsku gore nego što su kolonijalne sile pljačkale svoje kolonije“, pa je bilo logično i nužno osloboditi se te kolonijalne ovisnosti napuštanjem federativno uređene države. I to ne kroz postupak razdruživanja u institucijama sustava, već nasilnom secesijom i ratom, jer „nema države koja nije stvorena u krvi, pa ni Hrvatska ne može biti izuzetak“, kako nas je podučavao tada izuzetno utjecajni šarlatan, potonji „čuvar državnog pečata“.
Proces je nazvan „stvaranjem države“.

Činjenice kažu da je SR Hrvatska uz SR Sloveniju činila onaj razvijeniji dio federativne države, što Tuđmanovu tvrdnju prokazuje kao ordinarna besmislicu. Ali mnogi Hrvati su Tuđmanove tvrdnje bespogovorno prihvaćali, ne postavljajući si pitanje, može li to što Tuđman lupa uopće biti istinito.

„Velikosrpska oružana agresija“ na Hrvatsku, na koju je Hrvatska oružano odgovorila i u „nametnutom, pravednom i obrambenom ratu“ prozvanim domovinskim, okončavši ga „veličanstvenom hrvatskom pobjedom“ nad „trećom komunističkom i četvrtom vojnom silom Evrope“ u VRO „Oluja“.

Prvi ministar unutarnjih poslova u SRH/RH po Tuđmanovom dolasku na vlast, Josip Boljkovac, taj je proces označio i u svojoj knjizi sjećanja „Istina mora izaći van …“ elaborirao, razobličujući ga kao „napad na Jugoslaviju“, a ne nikakvu oružanu agresiju ovakvog i onakvog, ovog i onog na R Hrvatsku.
Ili možda neki od vas misle da je ministru unutarnjih poslova usfalilo saznanja i pravih i provjerenih informacija.
Sama činjenica da je Tuđman ministra Boljkovca, čovjeka koji se zalagao za to da do rata ne dođe, smijenio na Miloševićevo izričito traženje, govori sama za sebe.

U tom procesu „oslobađanja od kolonijalne ovisnosti o Beogradu“, koja je kako rekoh ostvarena „veličanstvenom pobjedom u VRO „Oluja““ u „nametnutom pravednom i obrambenom Domovinskom ratu“, mi smo se kao narod, uz „omraženo“ bratstvo i jedinstvo, odrekli i oslobodili ne samo od samoupravljanja i društvenog vlasništva kao općenarodne imovine, nego kako rekoh i od antifašizma i sekularnosti.
I gotovo nezaustavljivo krenuli u ponor i kao država i kao narod.

Jednu Tuđmanovu „istinu“ o kolonijalnoj ovisnosti Hrvatske o Beogradu slijedila je i druga gotovo jednake razorne moći, ona kako „Hrvatskom upravljaju zli Srbi“.

Da bi se takvo stanje prevladalo i osiguralo da „hrvatska lisnica bude u hrvatskom džepu“, trebala je ne „hrvatska puška na hrvatskom ramenu“, nego puška “na gotovs“ u procesu „rušenja Jugoslavije svim sredstvima“, kako je to ustaška emigracija podučila „genijalnog vođu i učitelja“ Franju Tuđmana.
„Višak“ Srba u Hrvatskoj valjalo je riješiti kroz proces „humanog preseljenja naroda i razmjene teritorija“, kao zajedničkog Milošević – Tuđmanovog projekta u procesu uništenja Jugoslavije.

I bi tako, iz Hrvatske je protjerano oko 400.000 Srba starosjedilaca, a umjesto njih je u Hrvatsku „uvezeno“ gotovo 600.000 Hrvata, mahom iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iseljeništva. Najveći „kontingent“ čine BiH katolici voljom biskupa 1900. preimenovani u Hrvate, jer “s Hrvatima dijele jezik, kulturu i vjeru“.
Pritom zajednički jezik nije sporan, ali kultura nam sasvim sigurno nije zajednička, a vjerska pripadnost nije obilježje nacije.

Tim odricanjima i općim neznanjem pa i o imigracijskim kapacitetima hrvatskih gradova, ali i države u cjelini, smo se mi kao narod, vrijeme je pokazalo, zapravo odrekli nacionalnog identiteta, demokracije, respektabilne države blagostanja za sve, a time i prava na budućnost, pa i sam biološki opstanak hrvatskog naroda.

O „blagodatima“ dvojnog državljanstva RH i BiH možete se informirati u izvrsnoj kolumni Sanje Modrić u „Telegramu“.
Potomci podanika Mostarskog paše ponašaju se u Hrvatskoj kao njeni gospodari, kao da im je Hrvatsku babo u amanet ostavio.

Samo ilustracije radi; pred par dana mi jedna moja dobra znanica, mlada žena od trideset i koju godinu, iz jednog gradića u blizini Zagreba, reče: “Znaš li ti da u našem gradu doslovno sve u svojim rukama drže Hercegovci, osim pekarnica, njih drže Šiptari.“

Tuđmanovo „stvaranje“ države je hrvatskom narodu priskrbilo i povratak iz statusa naroda heroja, koji si je priskrbio na „svenarodnom referendumu 1941. - do 1945.“, kako je taj proces nadahnuto nazvao Igor Mandić, ponovo u narod slugu.
Stječe se dojam da je ovaj puta taj proces postao ireverzibilan.
I izumrijet ćemo kao narod slugu.

Hrvatska je danas zbog privida svega, od privida reda i blagostanja, a onda i privida vladavine prava i sekularizma, zapravo postala privid države. Dakle ne ni slučajna država, nego nešto što nam se kao država samo priviđa.

Oznake: Tuđman, Manolić, mesić, Šeks, Sokol, Barbić, Milanović, Plenković, "momačko nadmetanje", Zemlja Dembelija, "stvaranje države", UZP - HDZ, proglašene istine, ordinarne laži, Josip Boljkovac, Domovinskim rat, VRO Oluja, Sanja Modrić, BiH katolici, Hercegovci, privid države

20.08.2020., četvrtak

SDP-ovci pozivam vas da si za predsjednika izaberete Mišu Krstičevića!

A evo i zašto!

Mišo Krstičević je jedini u svojim intervjuima poslije uvjerljivog poraza RESTART koalicije na parlamentarnim izborima jasno i precizno naveo razloge poraza, označivši kao glavnog krivca ukupno stanje u partiji koje je pozicioniralo SDP negdje u politički centar.
Radi katastrofalnog stanja u partiji a onda vjerojatno i radi slutnje lošeg rezultata Krstičević je odbio mjesto na izbornoj listi.
On ispravno smatra da SDP mora biti stranka ljevice, nikakvog centra ni lijevog centra.
I nikakve liberalne demokracije.

Krstičević između ostalog kaže:
“Zapeli smo u dubokom klijentelizmu i bezidejnom pragmatizmu upravo zbog dosadašnjeg monopolističkog položaja na parlamentarnoj ljevici. SDP nije niti smije biti stranka lijevog centra, već isključivo stranka demokratske ljevice. Za pobjedu s tih polazišta potreban je dugotrajan rad i komunikacija s građanima koje moramo upoznati s prednostima politika koje u budućnosti moramo zastupati.“

„U tom razdoblju (posljednjih 20 godina) SDP je konstantno gubio svoju socijaldemokratsku supstancu u obliku zastupanja radničkih interesa i interesa društveno marginaliziranih skupina. Prekinuta je suradnja sa sindikatima, nedovoljno se ulagalo u edukaciju članstva i terenski rad, koji je nužno morao podrazumijevati solidarne akcije s ugroženim skupinama, ponajprije radnicima. U tom smislu većina vodstva nosi odgovornost jer su oni eksponenti tih promašenih i devijantnih politika.“

„Za poraz SDP odgovoran je bezidejni, klijentelistički sastav vodstva i pragmatični pristup političkog centra. Na ovim izborima SDP je evidentno poražen, ali to ne možemo reći za lijeve politike koje su ovim izborima s jedne strane dobile konkretnu afirmaciju u liku zeleno-crvene koalicije, a s druge strane i jasnu poruku svih apstinenata za potrebu transformacije SDP-a u modernu stranku demokratskog participativnog socijalizma.“

Izabere li si SDP za predsjednika onu ogromnu hrpu politički ničega, Peđu Grbina ili nekoga od politički još nepismenijih luzera i parazita, uz Davora Bernardića najodgovornijih za nered i nerad u stranci, a onda slijedom toga i za stravičan poraz na parlamentarnim izborima, osigurao si je nastavak tavorenja na hrvatskoj političkoj sceni, a možda i put u nestanak, polako umiranje u sjeni HDZ-a.
Osobno smatram da se to u najboljem interesu hrvatskog naroda i njegove države naprosto ne smije dogoditi.

Dosad se kao potencijalne kandidate za predsjednika SDP-a spominje desetak imena, a prema njihovim izjavama jedino je Miši Krstičeviću jasno što je to socijaldemokracija i koji je njen politički cilj, ne libeći se reći da je to socijalizam.
Izgleda da je jedino za njega kapitalizam potrošen i da demokratski socijalizam nije utopija.

Da bi SDP postao partija ljevice, on bi se nužno morao distancirati jednako od Tuđmana i od svog njegovog „stvaralaštva“ i „veličanstvenosti“, a ustvari laži i obmana podvaljenih hrvatskom narodu, na kojima HDZ ostvaruje svoj politički profit, a onda i od Kaptola na putu ostvarenja istinski sekularne države.
Samo tako će biti moguće graditi Hrvatsku kao državu blagostanja za sve.

SDP mora odustati od uloge „konstruktivne opozicije“ HDZ-u, a ustvari trulog kompromiserstva, kojeg mu je namro Ivica Račan. Dakle SDP bi trebao postati ona politička snaga koja bi stvari trebala početi nazivati pravim imenom kao uvod u svojevrsnu katarzu kroz koju bi hrvatsko društvo trebalo proći, želi li se hrvatski narod, ali i sve građane RH izvući iz duboke letargije, opterećenja prošlošću i posvemašnje besperspektivnosti.

Moglo bi se postaviti pitanje zašto se ja koji nisam član SDP zalažem da se SDP prihvati zadaće od koje je dosad bježao?
Prvo zato što SDP, iako nezasluženo, nosi epitet lijeve stranke, velik dio hrvatske javnosti ga tako percipira i drugo, zato što SDP ima svu potrebnu stranačku infrastrukturu da to može provesti.
Njemu bi se, u to sam gotovo siguran, na tom putu ozdravljenja hrvatskog društva pridružio pročišćeni HSS, stranka lijevog predznaka, jer i sam njegov osnivač, Stjepan Radić, bio je na lijevoj strani političkog spektra, sa nezanemarivom stranačkom infrastrukturom, tako nužnom za rad na terenu.

Ako bi prepoznali taj novi SDP kao istinsku partiju ljevice njima bi se pridružili i gotovo svi lijevo orijentirani aktivisti i ne samo oni okupljeni oko platforme „Možemo“.

Na članstvu SDP-a je da odluči želi li SDP kao istinsku stranku ljevice ili ne mijenjati ništa, ostati „konstruktivna opozicija“ HDZ-u i nastaviti svoj put u beznačajnost i nestanak.

Ako SDP-ovci žele novi početak, za to im treba Mišo Krstičević kao predsjednik.

Oznake: SDP, Mišo Krstičević, partija ljevice, demokratski sociojalizam, Tuđman, HDZ, hss, platforma "Možemo", stjepan radić, . stranačka infrastruktura