Mrči se (o komunikaciji)
31.05.2012.

Ugasio joj se osmijeh.
“ Zašto mi to nisi rekao ? “
“ Zato jer ni sam nisam to razumio. Čim budem razumio reći ću ti, ali to može dugo trajati. Krećemo li na put ? “
Heinrich Böll

Glede aktualnih diskusija o jeziku horvatskom čitajte starog jebača Majetića koji još nije u lektiri, možda baš zato što bi njegovog Čangija današnji maturanti jako dobro razumjeli.


09:57 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Sastranik
30.05.2012.

Već duže vrijeme ne sudjelujem u diskusijama o školstvu, slušam sa strane i šutim, baš se ni nerviram nešto. S jedne strane razlozi su pragmatični, moje osobno mišljenje je drukčije od mišljenja organizacije u kojoj još uvijek igram neku, kolikogod simboličnu ulogu županijskog povjerenika, onda mi je zbilja glupo diskutirati ako ne moram, na direktan upit iznesem stav organizacije, danas sam nešto u užem krugu razgovarao, kako su smiješni ljudi, uđu u neku stranku npr. i potpuno se ufuraju u ulogu glasnogovornika iste, 99 posto ljudi, ja osobno nikog drukčijeg ne poznajem, al ja nisam mjerilo, baš i previše ne cijenim sunarodnjake ili zemljake. Drugi razlog moje šutnje je u tome što znam da nisam u pravu, to je inače moj veliki problem, jer će me uvijek u diskusiji, ako meni zbilja nije, a to je izuzetno rijetko, jako važna, dobiti onaj koji nikad ne zna da nije u pravu.
Najviše se evo osporava ono za što sam ja uvijek bio i što će navodno biti usvojeno, ali ne likujem jer su moji razlozi zašto sam se za to zalagao bili potpuno drukčiji od razloga zakonodonositelja.
Pa ti budi pametan...
Rijeka danas u fotkama, ni ruka u busu mi nije točno ciljala :
18:20 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Ciganska posla
29.05.2012.Težak dan danas iako suncem započet, u sredini potres kod Mocvare, večeras napad ništavila, nakon mraka očekivano besperspektivno vrijeme se nastavlja.
Lake vam meditacije.
20:46 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Tin
29.05.2012.

Notturno


Nocas se moje celo zari,
nocas se moje vijedje pote:
i moje misli san ozari,
umrijet cu nocas od ljepote.


Dusa je strasna u dubini,
Ona je zublja u dnu noci:
Placimo, placimo u tisini,
Umrimo, umrimo u samoci.
Uhapsen u svojoj magli


Uhapsen u svojoj magli,
zakopcan u svojem mraku,
svako svojoj zvijezdi nagli,
svojoj ruzi, svojem maku.


I svak zudi svetkovine
djetinjastih blagostanja,
sretne mrene i dubine
nevinosti i neznanja.


I na oblak koji tisti,
i na munju koja prijeti,
nasa blaga Nada vristi:
biti cisti. Biti sveti.


I kad nema Naseg duha
medju nama jednog sveca,
treba i bez bijela ruha
biti djeca, biti djeca.
Igracka vjetrova


Pati bez suze, zivi bez psovke,
i budi mirno nesretan.
Taste su suze, a jadikovke
ublazit nece gorki san.
Podaj se pjanom vjetru zivota,
pa nek te vije bilo kud;
pusti ko listak nek te mota
u ludi polet vihor lud.
Leti ko lisce sto vir ga vije
za let si, duso, stvorena.
Za zemlju nije, za pokoj nije
cvijet sto nema korijena.

Najvećem sinu hrvatskog naroda stari perverznjaci su našli pjesmu punu seksualnih aluzija koje je u tragu prepoznala velika kćer blogerskog naroda Tox Fox, te istu pjesmu stavili u maturalni ispit s dugoročnim ciljem da mladi Hrvati zamrze svog velikog pjesnika. Protuhrvatska urota je razotkrivena i sad će svi poput eminentnog sindikalca profesora tjelesnog jezika Mihalineca, on sam bi sklanjao valjda Mihalinca, braniti struku, odnosno veleumne sastavljače testa.
Mozgovi su dovoljno isprani sve ove godine pa nitko više ne može biti siguran jel sam ironičan, sarkastičan ili možda samo ozbiljan pišući ovo.

p.s.

Na Korzu ponovo modni trendovi po mom ukusu...

07:43 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
I božuri ovdje odmah svenu
28.05.2012.

Odoh u zoru dežurati na maturi, bilo je tako rano da Euro još nije bio ni objavio post, dežuram na hodniku s kolegom, saslušah priču o porodičnom stablu nekih viđenih sušačkih intelektualaca od početka dvadesetog stoljeća nadalje, izdržim jedno nastavničko vijeće, vratim se doma, cvijeće od sinoć već kapituliralo.
Ja još nisam, i danas dobio uživo injekciju komplimenata glede bloga moga, pretjera raja dana zadnjih cerek

18:55 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Dobio sam partiju za koju nisam znao bih li znao dobiti
27.05.2012.

Čisto intuinitivno je išao kralj prema kralju, vrag bi znao jel se to dalo kako spriječiti, u konačnici je bijeli konj izvisio.
Lijepo se družiti, baš sam uživao jučer, Skaska mi nekako zaokružila doživljaj virtuale za 10. Kad je spomenula da bismo mogli napraviti neki državni tulum, sjetio sam se red7.de zajednice devedesetih godina prošlog stoljeća. Održano je kompjutorsko glasanje za najbolju njemačku virtualnu zajednicu i sa šokantno velikim brojem glasova osvojili smo treće mjesto. Proslavilo se organiziranom višednevnom feštom u živo i iako sam bio među popularnijim članovima tamo, nisam uspio doći i bedž s mojim nickom je ostao nepodignut, virtualno sam ga vidio na stolu uz agilne organizatore.
Kad je bilo najbolje krenulo je naopako, kupila ih je druga ekipa, promijenjeni su dizajn i koncepcija i zajednica je propala, nestala sa svim našim prilozima u virtualnom ništavilu, sjećam se, prije gašenja je zadnja poruka bila da smo dobrodošli na pro7.de, malo sutra, nitko od starijih članova nije ih poslušao.
Nakon toga bih se često sjetio onog, kad vidiš zvijezdu kako najjače i najljepše sjaji, u stvarnosti je odavno ugašena.
Blog.hr od početka životari negdje ispod prosjeka takvih europskih zajednica pa ne bi postojala opasnost strmoglavog pada, dakle družimo se ljudi, evo danas mi je najavljena mogućnost skorog regionalnog sastajanja.
19:48 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Prelijep dan u Zagrebu
26.05.2012.

Danas sam se po prvi put išao naći s već povijesno jednom od boljih blogerica ovdje, a prepoznao sam pri susretu po mom skromnom mišljenju najfacu suvremene hrvatske književnosti. Malo sam uobražen večeras, napumpan mi ego, neka, neka, srelo se poslije i sjelo pred vlak i s Andreom, sve pet wave.
Hrvatske željeznice i uredništvo bloga pri povratku doma su doprinijeli da post može i u kategoriju humora, svi vecei u vlaku su bili zaključani, ja sam se vrteći glavom smješkao jer zadnje vrijeme ne pijem pivo pa nisam ni osjećao nikakvu potrebu, pogotovo ispunjen zadovoljstvom gradskog druženja, ljudi su pak (i dame u nevolji) razmišljali i o povlačenju kočnice za nuždu, a doma vidim da mi je zadnji post odmah zasrao poznati imbecilni komentator i da je taj smrad cijeli dan stajao, a blog mu hvala bogu još egzistira na ponos uredništvu.
Ma nema veze, živjele mi Skaska i Andrea i hvala ! thumbupkiss
23:03 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Na put se spremam
26.05.2012.

Idem promijeniti svijet, a usput popiti pijaču sa skaskom


04:25 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Ministar nije pogriješio
25.05.2012.

Zašto bi državna matura bila tretirana kao sveta krava, a sastavljači testova kao zaštićene životinje. Ionako je ta matura kod nas trula od elementarnih temelja, npr. nije donesen kodeks kao u drugim državama Europe tako da su do ove godine roditelji mogli dežurati svojoj djeci i voditi ih na vece, da izbanaliziramo do kraja.
Struka mi je strani jezik, prvo putovanje s učenicima u Beč, dvije nerazdvojne prijateljice Daniela i Irena (istinita priča, podaci provjerljivi), Daniela ima 5 Irena 3 iz njemačkog jezika, prvo mi radno mjesto, ocjenjujem objektivno kako su me učili. Irena u Beču izvrsno komunicira, doduše radi pokoju gramatičku grešku, snalazi se, vlada situacijom, Daniela koja inače ne griješi, vlada do tančina i pasivom, izgubljena.
Nema veze, sustav će godinama kasnije načinom izvođenja državne mature dodatno zaštiti mutave biflere, ovo se ne odnosi na moju Danielu s kojom sam dodatno radio na komunikacijskim sposobnostima i ona je danas uspješna poslovna žena, no ja sam s njom radio ono što bi joj na maturi bilo beskorisno jer ona ne mora govoriti, zašto bi zaboga na stranom jeziku i progovorila.
Nisam glasač SDP-a, kolutao sam očima kad je izabran ovaj ministar, ali na ovaj slučaj je dobro reagirao. Spomenuo sam Austriju, i u njoj se kao i u dobrom dijelu Europe na koju se pozivamo skuplja kritična masa za reviziju, ako ne i potpuno ukidanje državnih matura u sadašnjim oblicima, to je između ostalog platforma nezavisnih austrijskih sindikalaca.
Navijajmo za Europu, jer takve stvari se ne mogu kod nas promišljati, kod nas se ne zna ni prepisati pa se zaborave čak i kodeksi ponašanja.


08:30 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Turistička Rijeka
24.05.2012.

Jučer je startala državna matura, ista kao proteklih godina, novo je samo što su neki maturanti u otvorenim pismima ukazali na debilno i besmisleno sastavljene testove. Ja ovaj i ovakav koncept, posebno u stranom jeziku, to tek dolazi, kritiziram od početka i sad već postajem lagano dobrano ravnodušan. Uvod, onako uzgred, nema nikakve veze s današnjim postom.
Ono što je novo i što me zbilja već neko vrijeme čudi, Rijeka je postala i turističko odredište. Ne razumijem niti mogu razumjeti, posebno mlade ljude. Imaš par slobodnih dana u godini i posvetiš jedan od njih baš obilasku Rijeke. Oke, nova ekipa iz turističke zajednice je servirala par priča, o višeglavom orlu i slično, al svako selo svugdje u svijetu ima svoje priče. Posjet Rijeci bi po meni imao smisla da ti ja ukažem na ono znamenito tu i u okolici, gdje je Kamov, hrana, kolači, sladoled, tržnica, eventualno atelje jednog od frendova, isto kao što mi Beč ima smisla s domorocem Anlangerom, New York Hirakawom. Ja zadnjih godina svoj godišnji trošim na Berlin, grad što Mary reče u kojem te nitko ne primjećuje, a živiš punim plućima, dobro, ak bi bilo povoljno, možda skoknem do tog Londona s tamo nekom insajdericom Moranom ili nekom novom moranom...
08:17 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Profesija blogerica
23.05.2012.

Na blogu se nađe i sretnih priča.


19:15 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Dosada politike
23.05.2012.

Nakon Grčke opet eksperimenti na balkanskom području. Koliko je umivenog šovinizma dopustivo, simulacija za eventualno događanje u Francuskoj, kabineti, kabineti, mučione, mučione, ajme meni kako davno sam o tome pisao, nestalo u bespućima interneta, zijev, gubimo ljude i u reali, zijev, sitna razlika, mase sve lakše za manipulirati...
Kreće matura, nikako da maturiramo.


06:17 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Perilica trenira strogoću
22.05.2012.

Ne razumijem racionalne ljude. Ajd da pokušam objasniti, čitam jedan post sa naslovnice za dobro jutro, još nemam ideju za novi post, samo jučerašnje fotke i prva mi je pomisao čitajući da nikad neću razumijeti racionalne ljude i one sa slijepom vjerom u razum. Jučer je bio potpuno iracionalan dan npr. kod mene, ne ću ni pokušati objasniti, ionako se ne bi razumjelo, jer zbroj kvadrata nad hipotenuzom jednostavno nije bio...


07:36 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Bugarski veterani
21.05.2012.

U Berlinu me kroz čuveno kazalište Berliner Ensemble vodio vitalni starac, zaposlenik još iz vremena kad su ga vodili Bert Brecht i Helene Weigel, i o tome sam pisao na blogu, ali nisam napisao da nam je pokazana i loža u kojoj su njih dvoje pušili i pijuckali za vrijeme predstava. Brecht se izborio za pravo pušenja u kazalištu ,to mu je bilo važno, druga su bila vremena.
U Bugarskoj se trenutno održava prvenstvo Bugarske za veterane, zahvaljujući kolegi šahistu Petrovu imam i neke fotografije, jedna me posebno razvedrila, kao iz nekog drugog svijeta, uostalom ni aktualni grb Petrovljevog kluba se nije vremenom puno mijenjao. Zanimljivo da sam se na zadnjem seminaru u Njemačkoj najviše družio s Bugarkinjama, a i na riječkom turniru najbliža mi je stilom igre i prirodnim ponašanjem bila šahistica iz te zemlje.
U nekim državama, imam dojam, još nisu ubili ljudovanja.
18:13 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Gelfandov poučak
20.05.2012.

Lijep dan danas. Nitko, vjerojatno baš nitko, i vjerojatno s pravom, ne smatra Borisa Gelfanda najjačim šahistom današnjice. Iznenadio je, kažu uz dobru dozu sreće, i postao izazivač prvaka svijeta. Jučer je izjavio da kako u životu tako i u šahu rejting nije pretjerano važan, što sam već potpisao objavivši na blogu. Danas više rezultat nije neriješen, dakle sad je Gelfand-Anand 4:3 nakon sedme partije.
Nitko, vjerojatno baš nitko, i vjerojatno s pravom, ne smatra mene ovdje najblogerom, al jebeš rejting, pogotovo kad je dan tako lijep. Čekamo novo pogoršanje vremena koje neminovno dolazi, no nitko više ne bi stavio ruku u vatru da će Anand ostati prvak svijeta.

18:35 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Kružni tok
20.05.2012.

Nisam vas upoznao s okruženjem u kojem živim, imamo trgovačke centre, imamo promet, imamo benzinsku pumpu, imamo sve samo mira nemamo. Ipak postoje i lijepi detalji u mikrosvijetu, ovo su neselektivni snimci iz samo jednog odlaska po vodu u Superkonzum (uzgred, primam ponude za pokroviteljstvo nad blogom) hrvatska


08:12 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Jabuka si bila
19.05.2012.

Vraćam se s tržnice, palim komp, rusku adresu, mislim nešto nije u redu, ono slobodan dan u meču za titulu svjetskog prvaka u šahu. Jučer u Moskvi gostovao bivši prvak svijeta Kasparov, dao intervju u stilu ja i uvijek samo ja, najbolji, najjači, najvećeg rejtinga... Inače prvak svijeta je gospodin, ono što je među šahistima rijetkost, zbilja gospodin, Anand, koji je naravno gosta ignorirao, a izazivač Geljfand je izjavio što i ja kao i svi ostali prizemljeni dobro znamo, u šahu, jednako kao i u životu, rejting nije od prevelikog značaja.
O čemu ono pišem, najprije sam si napisao naslov, a, o jabukama, vidjeh ih raznih boja, veličina, a i privlačnije su djelovale od kruški, barem danas.


17:10 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Norijada i suknjice
18.05.2012.

Nakon masaže dosadan dan. Maturanti kao i svake godine luduju što im i svaki novi ministar želi, malo će se opustiti pred maturu, imbecilni ispit zrelosti potpuno u skladu sa zadanim društvenim sustavom. U skladu s njom je i proslava zadnjeg dana škole, koliko vidim, negodovalo je samo par baba. Da zaboravim smrad jeftinog sirćeta, jeftine zrelosti, pokušao sam tematski fotkati suknjice, par sličica za post o danu koji treba što prije zaboraviti i moliti se da prođe bez suvišnih žrtvi.
13:25 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Prostoproširena zaslađivanja
17.05.2012.

Čokoladni vrtlozi ublažavaju bol ubrzanog bijega. Sutra bježi u jučer, nikako da se nađu. Od mene se traži mir, a sjećanje roni ponornicom koja ne pripada meni, opet se preseravaš rekao bi onaj što cijeli dan bulji u prazan ekran pišući roman. Ajmo danas ismijavati maturante, sutra će biti naoružani.

Iz dalekog svijeta me zatekla vijest da je preminuo prijatelj bivše blogerice ovog servisa, reklamirane dok je studirala u Kini, pisao o njoj, darovala mi Mao Ce Tunga.
Taus 1999-2012Ne kradite zadnju fotku, zaštićena je, mogli bi ostati bez gaća.

18:53 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Poseban odjel
17.05.2012.

Jučer je bio dan odlaska u bolnicu. Ručak bez koreografije, čekanje u kafiću uz kompleks i odlazak traženja tog odjela uz neizbježno lutanje.
Danas će valjda biti vedrije, za početak treba sačekati Eura.


06:50 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Dvije privlačne
16.05.2012.

Kišni je dan kao stvoren za meditacije o ljepoti i istini, istina je da sam vidio dobar fotoaparat koji ipak nije dospio u fokus moje pozornosti na prvoj fotografiji, te da je krumpir bio ukusan, razmišljam zašto su se diskutanti prije par dana toliko udaljili od sukusa diskusije i zašto sam ja bio nesposoban uključiti se u istu...
11:25 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Katastrofa
15.05.2012.

Uh, rasturi me, em mlado, em žensko, ko nitko ove godine. Dokrajčila bi me, igrala bi još, ali mora ići spavati, ja se potpuno razbudio, ja odavno ništa više ne moram...
23:28 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Hercegbara bosanska
15.05.2012.

Ministrica obrazovanja hercegbosanske županije susjedne nam države Bosne i Hercegovine je donijela odluku, plaću za prošli mjesec neće dobiti nastavnici koji su već 20 dana u štrajku, dobit će oni koji su se izjasnili da bi radili jer je pravu nastavu naravno bilo nemoguće organizirati.
Pitam se do kada će naša prebogata država financijski potpomagati županiju korumpiranog sudstva i školstva s ministricom nacističkih manira, bez veze se pitam, tamo su "naši" na vlasti, psujem im ovdje sve po spisku zbog hercegbosanske raje, jer moji kolege tamo ne smiju, njih bi osudili i do kraja im ispraznili novčanike.
Pirati ušli u parlament još jedne njemačke pokrajine thumbup


20:40 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Postaja
15.05.2012.

Koliko sjete u svakom malo dužem putovanju, a i nelagoda neka ...


09:10 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Još dvije s prvenstva (brojalica)
14.05.2012.

Danas ništa zanimljivo, vani hladno, čistim fotke pa prije nego što sve nestanu u nepovratu, ententini, ostaše ove, uz naravno već dosadni autoportret napravljen tog ljepljivog dana ...p.s.

Neki čudan gušt uništavati fotke koje bi neki objekti možda željeli imati, ima portreta, al tako to sustavno biva, tko želi fotke može ih kupiti od fotografa ovlaštenog od organizatora namcor


22:09 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Ne odijevajte svoju djecu
14.05.2012.

Marina Cvetajeva, velika ruska pjesnikinja i protivnica sovjetske vlasti, je iz emigracije poslala poruku svojoj djeci :"Moja borba nije i vaša borba !" i to je meni jedna uzorna, odgovorna i plemenita poruka.
Na našim prostorima se generacije truju beskonačnim nastavcima starih borbi koje forsiraju stare prdonje i nešto mlađi političari. Tako mi je jučer virtualno slavlje uspjeha mlade vukovarske mažoretkinje kod drugog "frenda" na fejsu zagorčala tragikomična fotka koja već neko vrijeme obitava fejs prostorima.
Već je netko komentirao da bi oca trebalo izlemati jer nije znao kćeri objasniti da tako ne izgleda zastava (iza njenih leđa) za koju se on borio, radi se o boji prvog polja šahovnice. To je već i žalosno i smiješno, jer se curi drugi klinci podsmjehuju kao što se podsmjehuju djeci četnika početnika.
Preduhitrit ću kritičare, da mi je pri ruci cura umotana u zastavu s petokrakom objavio bih i nju, ne da bi ih izjednačio,
jer se to izjednačiti ne da, nego da zajedno žalimo tu djecu izgubljenu u vremenu, prostoru i obitelji, ili možda ne, možda kod nas još obje opcije ipak imaju realne šanse u budućnosti, tko će ga na ovim jadnim prostorima znati.08:57 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Državna mažoret prvakinja
13.05.2012.

Čestitka od fotografa i mami blogerici wavepartysmokinpjevahrvatska


20:27 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Camus je otišao spavati
13.05.2012.

Proslavili smo još jedan rođendan u predivnoj prirodi na izvoru Rječine. Ipak nisu to fešte kao što su nekad bile, čvrsta jezgra je ostala do jutra, al većina je poput mene ranije kapitulirala. Na slikama se vide samo dva poklona, naočale za plivanje, sad ću samo ja iz društva plivati bez njih, i autorska slika jedne gošće. Ultraljevica je bila u najjačem sastavu kao da je bloger Pero bio selektor, no ja sam nešto umjereniji već oko 23.30 napustio bojišnicu, bez obzira što su upravo na tapetu bili meni dragi pokojni Tom Gotovac i još draža Marina Abramović.
Kasnije je pljusnulo i još pljušti.


10:39 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Dunavske (mažo)kraljice
12.05.2012.

U Rijeci se ovaj vikend održava državno prvenstvo mažoretkinja. Vukovarsku ekipu predvodi kći naše legende babe ljutice, pa logično dragoj frendici posvećujem post. To je jedan od razloga što podunavke dominiraju fotkama ovdje u ovom šarenilu ljepote, drugi je što su neke druge ekipe zaštićene valjda očinskim staklenim zvonima. Ja nisam imao problema sa snimanjem, neki , vidio sam, jesu. Sutra su završna natjecanja, natječu se i riječanke, al ipak dižem palac gore dunavskim kraljicama, a pakoštanskoj mažoretkinji dodjeljujem najsimpa titulu belj.


Plan dana
12.05.2012.

Prije podne tržnica i državno prvenstvo mažoretkinja. Oni znaju biti rigorozni oko snimanja, ja samo strepim od crknuća baterije, bez brige, jučer sam napravio ionako dovoljno fotki za taj post, najbolje zaista ne mogu na blog nohrvatska
Popodne proslava jednog rođendana u prirodi, osim baterije može biti problem i vrijeme, inače okupit će se cvijeće lijeve i desne inteligencije grada thumbuppartynjami
p.s.
Upitan sinoć, jel se ti nešto svađaš s Alexxlom, nemam pojma kažem.


07:42 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Odživjeti život
11.05.2012.

Ponovo čitam Bölla, paralelno na netu sadržaje onog o čemu piše, nekako mi se čini da to nisu isti romani niti priče. Uživam u otuđenosti i posebnosti likova, npr. u “Biljaru u pola deset” glavni junak koji ima svoju firmu i kancelariju je nedostupan svaki radni dan između pola deset i jedanaest, u hotelskoj sobi igra biljar s jednim mladićem i razgovara s njim. Tako saznajemo između ostalog da je oženjen, s 20 već dobio prvo dijete, ali i da je u ratu kao njemački časnik digao u zrak opatiju, majstorski izgrađenu crkvu koju je kreirao njegov otac. Inače ni njegova tajnica ništa praktično ne zna o njemu osim da je drag kao poslodavac i da preferira određeno vino.
I junaci drugih Böllovih romana su jedinstveni, jedan u romanu “I nije rekao ni riječ” ustaje svako jutro i odlazi na posao kojeg više nema, klaune uz koje sam prije osjećao nelagodu sam zavolio čitajući “Nazore jednog klauna”, sjajna priča o ljubavi, “Izgubljena čast Katarine Blum” me definitivno društveno osvijestila, a njegovo uspravno držanje dok je Njemačkom vladala epidemija ludila kupila.
Kritizirali su ga svi “ljevica, desnica, centar”, a ja pounutrio neke njegove rituale življenja i umiranja.
08:10 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Četvrtkom navečer
10.05.2012.

Mislio sam danas, četvrtak bez posta i bazena, al ekipa opet za bazen spremna. Neću prvi prekinuti ritual. Poruka : u 20.43 stižemo.
20:10 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Riječki sajam cvijeća 2012
09.05.2012.

Nakon četverooke razmjene pedagoških ideja u školi s pretpostavljenim šetnja tek otvorenim sajmom cvijeća, pa gradom, poslije ručak na Viškovu, mali bečki i mali ćevapi, posjet groblju sa sajamskim eksponatom, za kraj utaživanje žeđi s bezalkoholnom kombinacijom za koju konobarica misli da je jedino ja u gradu trošim, kombinaciju mislim, nju troše i drugi.
19:51 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Izrezane glave, doručak i druge uvodarije
09.05.2012.

Obavljena jutarnja toaleta, tržnica, paljenje fotića, okidanje nasumce, ubrzano zumiranje koje rezultira rezanjem glave, sad se može na radno mjesto. Žurim, pozdrav !

p.s.

Ne stigoh ni pogledati vidi li mi se jučerašnja kvrga na čelu, udario sam glavom od zid headbang

10:56 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Danas bez nekog naslova
08.05.2012.

Dosadno truckanje u busu na putu u Ustanovu, danas ništa zanimljivoga, maturanti, i oni i mi samo odbrojavamo dane do te veleumno pripremljene mature, nitko nije glup da radi nešto što će mu možda nekad trebati, a sigurno neće od njega biti traženo u šabloniziranim testovima.Prije presjedanja primjećujem starog iz nekog drugog vremena na jednoj i curu meni nedosadnog izgleda na drugoj fotki.

Pivnica više ne stanuje ovdje, valjda jer sam ja prekinuo s pivom, ali su stakla još relativno čista.Danas sam ručam svoj omiljeni ručak zahvaljujući između ostalog i legendi Draganu, kažem mu, ostalo mi četiri kune, a sad vidim kod tebe papričice, kaže on jebiga daj i tutne mi tri dotične u ruke, naravno vrag mi ne da mira, moram vidjeti cijene na druga dva mjesta, na jednom komad tri kune, na drugom kila trideset. Nakon toga već legendarni kolači s ove adrese koje ja ne pravim, samo ponekad ufotkam i iskonzumiram zubothumbuphrvatska


22:01 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Dobrota nacista
08.05.2012.

Olako se uzimaju zadnji uspjesi nacista u Europi jer se ne razumiju, potcjenjuju i karikaturalno predstavljaju. Nacisti su dečki i cure iz susjedstva. Pristaše imaju brojeve mobitela zastupnika u svojim mesnim odborima. Pomažu "svojim" penzićima oko svakodnevnih aktivnosti, odlaska u dućan, ispunjavanja formulara etc. Ako im se dojavi nazočnost sumnjivih osoba, uglavnom stranaca imigranata pred vrtićima i školama izlaze na teren. Novinari su npr. u Grčkoj bijesni jer moraju u znak poštovanja ustajati kad nacistički parlamentarci dolaze na tiskovne konferencije. Svugdje traže red, rad i stegu, za "svoje", "naše" su "dobri ko kruh", ne smijte se, pogledajte svoje bližnje u lice, a sebe u zrcalo.
Lijeni ste i bespomoćni, a oni će vam pomoći, oni se ne boje.Ilustracija : J.Sieff

p.s.
Smrt fašizmu, sloboda narodu !

08:14 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
S koje strane je lijevo ?
07.05.2012.

Zanimljivo je da ti to sa svoja dva fakulteta (uzgred završio sam studij njemačkog jezika i književnosti) ne razumiješ, govorio bi mi kapetan prve klase grubo počinule JNA Aleksić.
Lako je bilo dok dok ljudi nisu ubili Boga, sve je bilo jasno, lijevo je bilo lijevo, desno desno. Nakon smrti su se bogovi pomnožili tako da sad pravi ljevičari podržavaju islam, a pravi desničari katoličanstvo.
Islamisti bi barem odijevali žene, odjenute se lakše razlete u raj i nitko nikad ne sazna kako su lijepe bile.
Nebo je plavo kao i more, a koja je boja kad crno izgori, koja je boja, pjevao je Netko.
08:52 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Nužda otočne idile
06.05.2012.

Obišli smo industrijsku zonu Kukuljanovo ne bi li za Otok našli neplastičnu klozetsku dasku po cijeni oko stotinjak kunića, u štednoj smo nekoj fazi, odaberi trgovački centar, sigurno ćeš pogriješiti, našli u zadnjem "Građi", inače cijene astronomske.
Umoran na povratku, još su se malo i mišići trenirali, rekoh idem se odkraviti na blogu, kad kod Modesti, na naslovnici za puk podgrijana frka. Na Otoku nema baš Roma, staru jezgru su pokupovali Hrvatine Janjevci koje komentatorima spomenutog bloga za susjede želim, kad su već takve lijepe želje trendy, svi mi favorite za trku imamo.

Fotke samo kronološkim tijekom nabacujem :

p.s.

Ona cigara iz prošlog posta se pali i ljekovita je, doduše ne znam dal bi Alexxlu pasala u dupe.


16:03 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Urušena kuća
04.05.2012.

Bio na terapiji kod Koreanca, poslije se našetao, nagledao fasada koje izgledaju i gore od mene. Dobio sam i lijek za stopalo, to sam shvatio i samo to, prevrćem po ruci, lijepo miriše, nešto je spomenuo deset minuta, al što s tim napraviti pojma nemam, ako neki Kinezoznalac prati blog nek mi javi. Ajd da i doktoru usput napravim reklamu, pojedinci su mailom tražili informacije, pa evo fotkam letak.
16:16 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Ajmo malo o mesini
04.05.2012.

Dužan sam prvomajski gastro doživljaj, uglavnom mesina, pice ovaj put izostavljam, postaju dosadne poput mog standardnog šiša.Jedan dan riba, susjed donio, sa susjedom dobri, al graničimo, nikad se ne zna, ko ni s rodbinom, ko ni s roditeljem.

Na bazenu sinoć kratak razgovor s čitateljima bloga, kažu podnošljivo je gerilkama bilo provoditi omertu u njemačkim zatvorima, podsjećam na nikad zaboravljenu stammheimsku samicu Ulrike Meinhof, 24satna potpuna zvučna i svjetlosna izolacija, niš se ne čuje, tupost svjetla, gubitak osjećaja za vrijeme.
Urednik smisla u časopisu "Re" mi poklanja zadnji broj, preporučujem čitati, tamo je jak blogerski lobi, završavam s djelom pjesme blogerice Echoe, cijela mi ne stane u kadar.


09:06 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Brački poučak
03.05.2012.

Sranje sa specijalcima na Braču pokazalo je slabost i bijedu nove vlasti i uvela me u zborničku političku raspravu. Moja teza kao uostalom moje misli koje sve manje ljudi razumije, je da je narod obožavao bahatog Sanadera, ne samo narod nego je i političkim "protivnicima" bio uzor, jer je u ljudima probudio ono najgore, vukove i lešinare, to primjećujem svud oko sebe, od najbližih do najdaljih, nekad normalni ljudi koji srljaju u kandže trgovaca zlatom,srebrom i svekolikom imovinom. Jebe se sitnim janjičarima u koje se svi pretvaraju, za neku tamo prekomjernu upotrebu sile.
Jebe mi se, nastavljam s ritualima, malo sam fotkao, sad na bazen, sutra u ralje Koreanca, itd dok si još to mogu priuštiti.


20:15 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Crveno jučer (ne brinite, sve je valjda izmišljeno)
02.05.2012.

Njemačka gazdarica mi je bila u Crvenim ćelijama, spadala u mozgove terorističke organizacije.
Osmislila je jednu od najspektakularnijih akcija, u posljednji moment osujećeno rušenje kipa pobjede, dopizdilo im da stalno budu u sjeni Frakcije crvene armije, poznatijoj kao Baader-Meinhof banda, ti su okupirali svojevremeno sve medije. Suborci su joj uhićeni, njoj nikad ni suđeno iako je cijeli lijevi Berlin znao tko je ona. Bila je kontroverzna, kao Židovka je opravdavala Izrael, još onda sam bio ravnodušan prema pizdarijama koje me se ne tiču, nisu me smetali Staljinova velika slika i citati Gorkog u hodniku.
Komunicirao sam u knjižari s drugom damom koja je u zatvoru odgulila dvadesetak godina, nikog nije odala, ništa se ne kaje, borila se za pravu stvar. Svijet bi bio bolji da smo mi pobjedili. Nije izvršila ubojstvo za koje je osuđena, zna tko je to obavio i nije kažnjen, kaže bolje je ovako, ja sam čvršća, tu osobu bi zatvor slomio.
Pio sam u Berlinu kod Srpkinja komunistica ljutu ravnogorsku rakiju, žalile su za Šuvarem , tamo ga je scena cijenila i vjerovali su da je otrovan.
Svi su nazdravljali samnom mada mi nisu vjerovali jer sam simpatizirao Bommija i anarhiste, ti su se jebavali s mladim curkama umjesto da slijede svećenike revolucije.

Danas šetam po svojoj domovini, fotkam, družim se s revizionistima i s buržujskim smećem, ponekad pokušavam namirisati revoluciju u zraku. Tad mi opako zasmrdi, skoro kao kad čitam crvene blogove. Na Korzu umjesto crvene rijeke rijeke turista.


20:05 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Motor, čaša, golo...
02.05.2012.

Hrana je u sinoćnjem postu namjerno zaboravljena, ove tri fotke su se pak jednostavno izgubile u toj masi koju sam automatski prebacivao na blog, ne vjerujem u slučajnost, vjerojatno postoji neko zašto.
11:44 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Prvomajska idila
01.05.2012.

U duhu filozofije koju zadnju vrijeme furam inspiriran daljim Istokom neću ni riječi o medijskom ispiranju mozga cjelokupnog pučanstva koje me dočekalo na povratku s Otoka, najvažnije da političari nisu najodgovorniji za stanje države lud
22:33 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Jebiga
01.05.2012.

Neću se tako igrati, vratite mi moje krpice, usrane blog pelene do 2008, tih jebenih par godina koje ionako ni bivšem uredništvu nisu ništa značile...


20:33 - Komentiraj ( 5 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2021 (4)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)