Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • Euro

  TAKO JE::

  avatar

  25.05.2012. (08:39)    -   -   -   -  

 • Ani ram

  Naporni su i roditelji koji inzistiraju samo na ocjenama, kao da žive u nekom paralelnom svemiru...

  avatar

  25.05.2012. (09:02)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  u gimnaziji sam iz njemačkog imao 3 jer sam se zamjerio profesorici. njemački sam govorio bolje od nje pa čak se s njom na njemačkom i "svađao". u to doba sam tradicionalno svako ljeto barem 1,5 mjesec proveo u Njemačkoj. sjedio sam okružen curama. sve su od mene prepisivale njemački: Linda, Zrinka, Anđelka, Ksenija ... doslovce. one prepišu i dobiju 5 a Furbi 3. bilo mi je smiješno ali nisam mario.
  maturu sam imao iz hrvatskog i matematike, maturalni rad iz fizike. moram priznati da se ne sjećam da sam imao problema. sve je išlo nekako lako.
  zašto ovo pišem?
  zato što se stvari krivo postavljaju. biflanje na pamet nije važno. važno je razumijevanje. i zato što nekako ne vjerujem da je sistem postavljen tako da preferira štrebere. pa čak i da je postavljen tako (što nije) život kasnije uvijek preferira one koji razmišljaju.

  a sad jedan zanimljiv mail objavljen na tcom portalu. nekako sam sklon vjerovati mu jer obično se bune oni koji se kroz život nastoje provući na lak način - bez rada i znanja. sposobnosti? one su pak raspoređene ravnomjerno i stvar je pojedinca kako ih koristiti

  ne zamjerite na previše piskaranja,
  Bocaccio

  http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/195816/Ne-mozemo -kriviti-Ministarstvo-za-vlastiti-neuspjeh-na-maturi.html

  avatar

  25.05.2012. (09:16)    -   -   -   -  

 • Andrea-Pisma

  profesori učenicima daju toliko znanja tokom godina školovanja da istroše sami sebe, a većina djece to znanje upija kao da je na traci pa kada dođe državna matura onda shvate da ništa nisu zapamtili od dobrog profesora koji se trudio četiri godine da ih nauči ono što će im jednom u životu sigurno zatrebati.
  roditelji su posebna priča
  i ja imam istinit primjer ali bi mi trebala cijela bilježnica da to ispišem

  profesore moj tebi ostavljam pusu veliku

  avatar

  25.05.2012. (09:22)    -   -   -   -  

 • darujem ljubav svakodnevno

  JOJ S TOM MATUROM-NAPUNIŠE MI GLAVU, TREBA STAVITI "RUKE NA MUKE" ODNOSNO "PAMET U GLAVU" I UČITI S RAZUMIJEVANJEM, A ISTO TAKO BITI UPOZNAT UZ PUT SA SVIME ŠTO SE DEŠAVA NA DRUŠTVENOJ I POLITIČKOJ SCENI. IMAM DOJAM DA SU OVI DANAŠNJI UČENICI PREVIŠE RAZMAŽENI..KAD SAM JA SPREMALA PRIJEMNI ZA PRAVO 79. CIJELO SAM LJETO UČILA PREDMETE :KNJIŽEVNOST, POVIJEST, MARKSIZAM I ENGLESKI, BILA ODLIKAŠICA CIJELU SREDNJU I MATURIRALA S ODLIČNIM...A ONDA KAD SAM SJELA DA ĆU ISPUNJAVATI TEST U RIJECI, PITANJA TEŠKA I PRETEŠKA, NISU SE UOPĆE TICALA (NI BLIZU) ONOG ŠTO SAM UČILA, ALI SAM NA MOJU SREĆU BILA VALJDA INTELIGENTNA, NAČITANA I JEDINA IZ PULE TE GODINE PRIMLJENA U RIJECI NA FAKS...I NITKO SE NIJE TUŽIO JER NIJE IMAO NI KOME, A DANAS..ODMAH SE ZOVU MINISTRI...ma gluposti...

  avatar

  25.05.2012. (10:45)    -   -   -   -  

 • ToxFox

  Ne znam, moji nisu imali problema sa maturom ni prošle ni ove godine..
  Imaju nekih primjedbi..ali ne prevelikih...

  avatar

  25.05.2012. (10:51)    -   -   -   -  

 • Sredovječni udovac

  Imam maturanticu u kuci i znam da se ne radi o znanju, nego o lose postavljenim pitanjima, jer i dva dana poslije ispita i provjeravanja knjige i svih mogucih pomagala, nisu sigurni u odgovor, jer nisu sigurni na sto se misli u pitanju. S druge strane, sto je bohemizam trebali bi svi znati.

  avatar

  25.05.2012. (11:06)    -   -   -   -  

 • Teobaldin teatar

  Kad se samo sjetim što sam sve čitala i koliko sam bespotrebnih podataka trpala u sebe... mogla sam se malo više zabavljati.
  Ali, sa druge strane, ove današnje generacije uopće ne čitaju knjige!
  I ne bih se složila baš sa @Bocacciozg-om da kasnije život preferira one koji razmišljaju... ne bi baš bilo uvijek tako.

  avatar

  25.05.2012. (11:06)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  @tea, ono o preferencijama je iz vlastitog iskustva. naravno, ukoliko stvari postaviš na pravi način i osobnu sreću i perspektivu potražiš mimo pripadnosti čoporu (u najširem smislu). u početku je malo teže ali je u konačnici uspješnije i trajnije. vjeruj mi. :)

  avatar

  25.05.2012. (12:06)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  sposobnosti su nemjerljive

  avatar

  25.05.2012. (12:32)    -   -   -   -  

 • mocvara

  ... mmmmm da, mi prosli i ostali ziFi, valjda ce i ovi neki novi klinci

  avatar

  25.05.2012. (15:04)    -   -   -   -  

 • sewen

  Nekako sve prolazi pored mene......

  avatar

  25.05.2012. (16:55)    -   -   -   -  

 • Tina.

  ide mi na živce ovo maltretiranje djece...
  uspije onaj koji to želi, bez volje nema ničega.

  avatar

  25.05.2012. (19:13)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...