Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ministar nije pogriješio

Zašto bi državna matura bila tretirana kao sveta krava, a sastavljači testova kao zaštićene životinje. Ionako je ta matura kod nas trula od elementarnih temelja, npr. nije donesen kodeks kao u drugim državama Europe tako da su do ove godine roditelji mogli dežurati svojoj djeci i voditi ih na vece, da izbanaliziramo do kraja.
Struka mi je strani jezik, prvo putovanje s učenicima u Beč, dvije nerazdvojne prijateljice Daniela i Irena (istinita priča, podaci provjerljivi), Daniela ima 5 Irena 3 iz njemačkog jezika, prvo mi radno mjesto, ocjenjujem objektivno kako su me učili. Irena u Beču izvrsno komunicira, doduše radi pokoju gramatičku grešku, snalazi se, vlada situacijom, Daniela koja inače ne griješi, vlada do tančina i pasivom, izgubljena.
Nema veze, sustav će godinama kasnije načinom izvođenja državne mature dodatno zaštiti mutave biflere, ovo se ne odnosi na moju Danielu s kojom sam dodatno radio na komunikacijskim sposobnostima i ona je danas uspješna poslovna žena, no ja sam s njom radio ono što bi joj na maturi bilo beskorisno jer ona ne mora govoriti, zašto bi zaboga na stranom jeziku i progovorila.
Nisam glasač SDP-a, kolutao sam očima kad je izabran ovaj ministar, ali na ovaj slučaj je dobro reagirao. Spomenuo sam Austriju, i u njoj se kao i u dobrom dijelu Europe na koju se pozivamo skuplja kritična masa za reviziju, ako ne i potpuno ukidanje državnih matura u sadašnjim oblicima, to je između ostalog platforma nezavisnih austrijskih sindikalaca.
Navijajmo za Europu, jer takve stvari se ne mogu kod nas promišljati, kod nas se ne zna ni prepisati pa se zaborave čak i kodeksi ponašanja.



Post je objavljen 25.05.2012. u 08:30 sati.