srijeda, 07.04.2010.

I, Madman (1989)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video


Virginia radi u lokalnoj knjižari rabljenih knjiga. Obožava horror novele i otkriva knjigu anonimnog autora 'I, Madman', koja govori o doktoru koji svojim žrtvama otkida dijelove glave, kosu, nos, oči ili uši i stavlja ih na sebe kako bi zadivio djevojku koja mu se sviđa. Virginia ubrzo otkriva kako knjiga nije fikcija i kako taj doktor zapravo postoji i da je Virginia ta osoba koja se doktoru sviđa...



Tibor Takacs...poznao ime? Riječ je o redatelju koji je napravio par poznatih, i većinu šit horrora Sci-Fi produkcije, ali to tek u 21. stoljeću. Od poznatijih ranijih dijela to su recimo The Gate iz 1987. godine, koji će uskoro doći na moj red gledanja i to bi bilo to, našlo se još par serija. Ovdje vam donosim horrorčić koji je također njegovih ruku djelo, film čudnoga ali lako pamtljivog imena: I, Madman. Radnja tako podsjeća na Carpenterov In the Mouth of Madness, koji je zapravo nastao čak 6 godina poslije, a sličnost je ta što u obadva horrora sadržaj knjiga postaje stvaran i ubojice i sve loše što se može dogoditi izranja u realni svijet. Nakon malo trivie što sam vam dao, mišljenje o ovom filmu mi je zapravo iznenađujuće pozitivno. Jedan od netipičnijih horror filmova i upravo je s tim zadovoljio.



Početak filma počinje zanimljivim i klasičnim 80s horror likovima čudnog izgleda sa nešto lošijim efektima nego što je to uobičajeno. Doslovno su toliko loši da se pukneš smijati kad ih vidiš. Film se onda umiruje sa tim efektima pa kreće u razradu glavne priče, u kojoj se pojavljuju glumci koji će ostati glavni do kraja, osim naravno žrtava. Kasapljenja u filmu nema puno, barem ne viđenog, ideja je poprilično brutalna sa tim odsijecanjem organa i stavljanja na vlastiti lik...doktor je poprilično creepy i zanimljiva ikona.
Tijek priče ide polagano, nema prevelikih opterećenja u filmu, u biti sve je stalo i dobro se ukomponiralo u tih sat i pol vremana, tako da suvislijim gledateljima neće biti problem pogledati ga do kraja i sa maksimalnom pažnjom. Mislim da su mi efekti zapravo jedini koji su usrali dobrano ovaj film te ga dosta pogoršali da bude baš zabavan i vrlo dobar, ovako je čisto solidno horror djelce.



Ne vjerujem da ću mu se ikad više vraćati jer nemam pretjerane želje za to, ali da mi je netko opisao radnju sigurno bih se bacio u gledanje filma. Tako da, mogu reći da vam ga preporučujem ali samo na jedno gledanje. Tibor je u ovom filmu zadovoljio, kao i ostala ekipa koja je zaslužna za završni dojam filma. Dobar. Ajmo dalje.

13:54 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>