utorak, 17.02.2009.

Scream 2 (1997)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Prošlo je dvije godine od tragičnih događaja u malom mjestu Woodsboro. Sidney Prescott i Randy Meeks pokušavaju nastaviti sa svojim životima. Gale Weathers je napisala bestseller ''The Woodsboro Murders'' i po tome se napravio film ''Stab''. Kako se već neko vrijeme film prikazuje u kinima, ubojstva se ponovno počinju događati. Policajac Dewey čim je to čuo dolazi u gradić zaštititi svoju polusestru. Kako se broj osumnjičenih smanjuje, tako se broj tijela sve više povećava...

Image Hosted by ImageShack.us


Nastavci obično pobiru samo loše kritike, tako to većinom bude u svim žanrovima, no međutim ovaj nastavak megahita godinu dana prije doživljava gotovo jednak uspjeh, sa nešto manjim ocjenama. Istina je da je princip skoro isti i da se ovaj film zasniva na tri do četiri promjene nasprem prethodnika, ali valja obratiti pozornost na njegovu strukturu: isti redatelj, dobro nam poznati Wes Craven, isti scenarist Kevin Williamson, isti glumci. Jako mi se sviđa kod nastavaka kada imaju istog čovjeka koji je odgovoran za serijal, jer tako film u velikoj većini slučaja ne može loše završiti. Istina, iznimak je Feast serijal.

Image Hosted by ImageShack.us


Veliki plus u ovom serijalu mi daju glumci, stvarno su zabavni i opuštajući, naravno oni bitniji. Sporedne nikad nisam previše cijenio. Minus u ovom filmu mi je tračak dosade koji se može osjetiti pri sredini i kraju filma, lagano ta potraga za ubojicom postaje zamorna. I da, SLASHER od skoro pa 2 sata, tko će to izdržati bez jednog zijevanja?
Treći će mi se dio naći na tapeti uskoro, nisam ga stvarno dugo gledao, čak mislim da sam ga negdje zagubio. Uglavnom, tko voli prvi dio, volit će i ovaj, jer su stvarno kao braća blizanci.

18:26 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>