Pošteno podimljeno
30.11.2020.Jučer sam još jednom, ne znam po koji put, shvatio, da nema smisla kalkuliranje s cijenom hrane. Ujutro je padala kišica, ja sam Jina požurivao nakon šetnje uz stepenice, on je poslušno pojurio, skliznuo se i pao, ovaj put srećom bez posljedica, no ja sam još dugo bio u šoku, koliko smo ranjivi. Automatski sam odlučio ujutro jesti sve nešto nezdravo, što bi se reklo pošteno podimljeno.
Onda mi je ujutro doručak pokvarilo ono govno od čovjeka, bjelovarski trovač pasa, ne pratim naslovnicu pa ni nisam znao da on još piše, ovdje je jedan sličan njemu, isto nabildan, vrlo brzo dobio s leđa po glavi, valjda se još oporavlja. Što sam ja tada komentirao, nije važna snaga, važna je tehnika.
Još sam pod dojmom nedavnih blogerskih prepiski, otkako nisam u čelništvu sindikata ne dolazim ni u Zagreb ni u Split, pa se ne družim niti razgovaram, ajd dobro, valja malo i tračati, ljudski, odveć ljudski...10:50 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Tko mi je uništio dizajn?
29.11.2020.

Cura mi je napravila prvi dizajn, mislim da je bila osmi osnovne ili još i mlađa, tad je i blogala i bio je odličan. Danas osvaja europske nagrade i mislim da se profesionalno bavi onim što voli. Prekjučer se dogodilo to što se dogodilo, meni samo nije jasno kako smo drugarica i ja sve na svojim kompjutorima vidjeli normalno. Jučer ništa nisam objavljivao nego se dopisivao s dragim blogerima, svatko je imao svoju verziju zašto je blog bio nevidljiv, konstruktivna je bila blogerica shadow-of-soul koja je na moj vapaj odmah napravila privremen dizajn jer nikako ne volim ove zbilja zastarjele predložene dizajne. E sad, najbolje je što su svi s kojima sam se dopisivao imali različita moguća rješenja od zdravorazumskih do teorija zavjere, a i naš znalac Dražen je komentirao na postu. Ja koji sam u realnom životu skoro uvijek protiv teorija zavjere od početka posumnjao da mi mi je to napravio netko "iznutra", rekao sam Anabonni i tko no eto, donekle me uvjerila da nije taj par u pitanju. Po prvi put su mi jasniji nakon jučerašnjih dijaloga mehanizmi na kojima ovaj svijet počiva.
p.s.
Ponavljam sliku roqueforta, meni taj sir divno smrdi, a baš jučer nisam imao vremena za fotkanje, niti ću danas, valja obaviti zaostatke administracije od proteklog tjedna.


10:09 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Serrano
27.11.2020.Ovako, ja uvijek pokušavam razgovarati s ljudima u mojem razredu, s nekima se može, a s nekima ne i to je prirodno. Problem je što se neki osjećaju kao mali bogovi, a to što im nitko ne želi izaći na kraj već nije moj problem. Pa godinama sam već rješavao krive drine, dosta je, budale prepotentne...
Ni Serrano nije što je nekad bio!
20:10 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Brancin
22.11.2020.U petak smo odlučili slijediiti religioznu subraću i susestre i izabrali brancina i lignje. Nema spora, brancin ima sjajan okus, za nijansu mi je jegulja samo bolja, al lignje su, pogotovo na žaru, ipak lignje.
Izgleda da u borbi tko je gluplji među vjernicima, ne možemo nadmašiti, barem među vođama, našu istočnu braću. Svejedno i tu navijam da ih se pobjedi.
Glede bloga imao sam u petak diskusiju s jednom čitateljkom koja ovdje ne komentira, pa mi rečeno da i ja znam biti bezobrazan, ja sam naravno automatski odgovorio, smrt fašizmu, sloboda narodu.
Opet mi je napadnut pas od strane onih velikih koji se kreću bez uzice poput arkanovaca devedesetih, drugi put sam uspio iznogirati napadača i zaprijeti gazdama s rukom u torbi da ću ih pobiti, nisam srećom imao pištolj, al sad sam zbilja naručio suzavac. U zemlji primitivaca samo primitivno pali, i naravno posprejat ću svakako i gazde...
11:51 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Uzgoj privida
19.11.2020.Jučer mi je taj dan, ne znam kako se zvanično zove, osvježio tjedan. Neradan dan i to baš kad imam najviše nastave, to se rijetko događa. Danas novi rekord novoboljelih u Rijeci, mi smo eto na modelu B pa danas radimo od kuće, problem je eto na povratku taj "bus uzbrdo", nisam više u kondiciji kao što je bilo prije corone, da bih i na posao i s posla išao pješice.
Čitam na jednom njemačkom portalu zanimljiv podatak, do prije negdje godinu i pol dana je prosjek kvocijenta inteligencije kod stanovništva u razvijenim europskim državama konstantno rastao, sad non stop pada. Ništa me ne čudi, već više godina je svijet sve gluplji, imate reprezantivne primjerke i na našem blogu. Po prvi put valjda sam pozdravio i jednu policijsku akciju, ovu u Berlinu s vodenim topovima s toplom vodom, da se prosvjednici bez maski ne prehlade.
Nisam optimist, sve će biti gore, naravno mi stariji smo najizloženiji, svaki tjedan bar jedan razred ide u samoizolaciju, u drugim školama koje su u A modelu, svaki dan uživo nastava, je čujem puno gore.
Najvažnije je održati privid normalnosti.
12:26 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Doba gorgonzole
11.11.2020.Roquefort mi je istina bio nešto draži od plemenitih sireva, al gorgonzola dostupnija, jer su u ona dobra vremena kad se moglo u Trst, stalno za nju bile neke akcije tako da smo je povremeno i mogli priuštiti. Sad kad se ne osjećam više fit, kakav sam bio do šezdesete, a i prilično sam smršao, od narezaka jedem samo ono što zbilja volim, konačno smo našli dobar pršut na Zametu, koji dostavljaju i na kućna vrata, a i gorgonzole ima svugdje kupiti. Vrijeme neumitno istječe i nema smisla više kalkulirati s cijenama.


11:04 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Pad berlinskog zida
09.11.2020.Ni obljetnice niti povijest me pretjerano ne zanimaju. Ipak kad si svjedok povijesti možda se treba osvrnuti s par riječi. Te 1989. sam bio stipendist u Leipzigu gdje je upornim demonstracijama ponedjeljkom srušen socijalistički režim. Svi koji su ga na ulici rušili otišli su brzo u zaborav i vlast su preuzeli oni iz novoformiranog CDU-a kojih nigdje nije bilo kad je grmilo. Od samog početka stipendije bilo je zanimljivo, prvi dan su nam Slovenke, iako je još postojala Jugoslavija, jasno dale do znanja da s nama komuniciraju isključivo na njemačkom jeziku, ja sam prosvjedovao što je među novinama iz naših domovina i beogradsko nacionalkomunističko glasilo Politika, pozvan sam na razgovor i za dva dana ju je zamijenila Borba.
U Berlinu nisam bio u ključne dane, na današnji je pao zid i svi koji su prešli na zapadnu stranu su dobio po sto zapadnih maraka kao poklon dobrodošlice u konzumeristično društvo. Svi su bili euforični u to vrijeme. Par godina kasnije smo po nalogu Goethe instituta nas troje intervjuirali ljude iz istočnih djelova nekad podjeljenog grada, i rezultati su iznenadili nalogodavce, većina nije bila zadovoljna novoizborenom slobodom. I ja sam bio iznenađen, nisam ni slutio što će mi se još izdešavati u "slobodnoj" Hrvatskoj.
18:07 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Kovači svoje nesreće
08.11.2020.

Zanimljivo mi je razmišljanje u zadnjem postu trenutno najzanimljivijeg blogera, kojeg neću imenovati jer on to ne voli, ne računam blogerice gdje postoji par superiornih, čak su neke, nijh tri čak i urednici prepoznali pa su među topovima. On je naime dotakao meni omiljenu temu još od studijskih dana, otprilike da je svatko kovač svoje sreće, ja sam branio kontra tezu, niti onda, a pogotovo danas to nije bila istina i to je jedna od najglupljih "narodnih mudrosti", u našu obranu, poslovica nije izvorno naša. U ovako korumpiranoj državi čak je i preko mjere cinična. Navest ću primjer dvije profesorice istog predmeta, svi su znali koja je bolja, al ova lošija je ispunila sve moguće formulare i papire, te na kraju postala savjetnica i imala oko 3000 kuna veću plaću od ove koja je otišla u mirovinu, tanku kakva jest, jer je samo radila svoj posao.
Nebitno mi je bilo tko će biti predsjednik SAD-a, al kad vidim tko kojeg kandidata brani raduje me što je Biden pobjedio.


14:58 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Volja za lajkovima
06.11.2020.

Osim njemačkog jezika i književnosti koje sam diplomirao dugo sam se bavio i njemačkom filozofijom. Tu se pokrenulo temeljno pitanje, što pokreće čovjeka, Nietzscheova "Volja za moć" ili Hegelova "Želja za priznanjem", Marxa i Schopenhauera je većina tadašnjih studenata u startu eliminirala pa ih neću ni spominjati dalje. Ja sam branio u diskusijama ono Hegelovsko i vrijeme i novo doba su pokazali da sam bio u pravu. To se pokazalo na svim društvenim mrežama, vodi se borba za lajkove i pratitelje.
Tu mi se mnogo jednostavnije opredijeliti nego na američkim izborima, gdje je moj favorit Sanders otpao i morao bih birati za manje zlo što uglavnom cijeli život činim.
Da bi se došlo do priznanja poseže se prema najjačim virtualnim oružjima, ova dama s instagrama ima 28.8k pratitelja, evo kako nam je zaželila dobro jutro...


13:03 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Malo o hrani
05.11.2020.Ne zadržavam se na naslovnici, preko nje samo ulazim u blog, al izgleda da ne mogu previdjeti riječ krvavica, tako sam odmah odjurio vidjeti opet odličnu fotku dragog blogera. Zanimljivo, prije ove sam imao liječnicu kojoj je valjda bio hobi baviti se nutricionizmom i koja mi je savjetovala izbaciti iznutrice iz prehrane. Naravno to nije moglo proći, najviše mi pašu krvavice i jetrica, a ja vjerujem svom organizmu, ma koliko me to koštalo. Imali smo goste splitske prijatelje, oni pak jako vole punjene paprike i drugarica im je to pripremila, bili su jako zadovoljni, usput su nas darovali odličnim pršutom i špekom koje suše u svojoj recimo vikendici, sad su svježi umirovljenici. Mislim da nam u ovakvim društvima hrana ostaje zadnja utvrda, pandemija nas dobro izdistancirala...Čuvajte se, vidim na fejsu, svaki dan barem jedan nekadašnji bloger/ica u samoizolaciji ili još gore, pozitivan...
10:58 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Nebitne njemačke vijesti
02.11.2020.Već par desetljeća sam redovito svako ljeto u Berlinu, nažalost osim ovog. Pratim redovito što se tamo događa, na twitteru uglavnom imam njemačke adrese. Ipak ni Nijemci nisu što su nekad bili. Osim nereda s anticorona demonstracijama, u kojima su kršena sva pravila i na drugim područjima vlada popriličan nered.
Jutros su nastupila ponovo stroga pravila ponašanja na javnim prostorima, zatvaraju se restorani, kazališta i svašta nešto, Nijemci još imaju novaca, za pomoći onima koji ne rade. Međutim piše mi frendica mlada političarka, krenula jutros podzemnom željeznicom u ured, kad tamo od danas zatvorili jednu dionicu, valja presjedati na bus, a u busu se svi tiskaju, doduše s maskama. U školama za migrante mnogi ignoriraju maske. U jednoj turističkoj ulici ne nose svi maske, jedan tumači da nigdje ne postoji znak da su obavezne.
Dopustili su vojsci nakon velike rasprave da podiže tkz. poljske bolnice. Redovi pak Poljakinja za pobačaje, liječnici privatnici trljaju ruke.
Otvoren je novi glavni aerodrom nakon velikog zakašnjenja, dosta odgovornih je završilo u zatvoru. Jako je to gospodarstvo, izdržat će...
Zašto ne pišem o voljenoj Hrvatskoj, pa pišu drugi, prvo što sam saznao da su bolesnici na respiratorima u Zagrebu jedno vrijeme bili isključeni iz struje, znatno kasnije sam to pročitao na jednom našem portalu, ali kao eto, brzo je sanirano i nitko nije bio ugrožen.
Kod nas se jedino oni koji mogu još kupaju i zavidim im pomalo...

13:36 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Iskupanja
01.11.2020.Gledam danas po fejsu, kupa se narod masovno, blogerica Pikulica i bloger Miško među njima, frendica iz Zadra opisuje kako se tamo treslo, gradski autobusi i dućani su puni i bez distance, morao sam i ja nakon dosta vremena nabaviti neke stvari koje se ne mogu dobiti dostavom, te umaskirao se i posjetio dućan. Išao provjeriti u arhivi, neki su se i prošle godina kupali.
Još dva dana miniferija, međutim nije mi to više to, kad ne možemo putovati. Lijepo vrijeme, ružna vremena...

18:36 - Komentiraj ( 14 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!
Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< studeni, 2020 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Prosinac 2023 (6)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)