Kolaž jednog luđačkog dana
30.11.2010.

Ne stignem objašnjavati, jurim nazad u instituciju.15:55 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Kako je počeo blog na mom otoku
29.11.2010.

Pročitao sam danas na t-portalu, a sad vidim i kod blogerice kod koje mi je zabranjeno komentiranje umni članak o hrvatskom bloganju, ispunjen glupostima koji samozvana blog elita smatra da su prihvaćene kao nepobitne istine.
Nije postojalo zlatno vrijeme bloga, to su bili klinci i klinceze prije pojave fejsa. Nisu postojale blog zvijezde, osim sadistica, ostale su vlasnici portala nevješto pokušali progurati, staviti svoje osobno društvo na cool liste. U "zlatnim" godinama se tamo nije imalo što pročitati.
Najbolji blogeri su tik prije prestanka bloganja postali almost, halterica, daniela, dubrovački krug, satie, pg, manta, medusa, pooka čak i cool, s druge strane granice alje, ivanka, komplex, ne mogu se sjetiti vladinog nicka. Oko tih priznanja povijest se ponavlja, dosta mojih favorita, vidi linkove, nije ni na kakvoj listi, ali sad zbilja nikom to više nije važno kad postoji samo par desetina djelomično aktivnih blogova.
Znam da moj otac, sad u osamdesetim godinama, od blogova prvo otvara eurosmijeh, koji vjerojatno nikad neće biti cool, jer neke viceve izvorno prenosi i na srpskom jeziku. Al to je blog koji i ja u tmurna jutra, uz još jedan, ak ima što novo, prvi otvaram...

p.s.
Staru fotku ponavljam, ne da mi se sad tražiti novu za ovu temu...


22:19 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Odjeveno - golo
29.11.2010.

Zima je, vrijeme za smiješne kreacije na modnom blogu.

S druge strane neki poput Hartiga fotografiraju u toplini ateljea svoga.

Inače ponedjeljak odvratan kao i uvijek.

10:29 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Fešta i milijunaš
28.11.2010.

Do jutarnjih sati, a pripreme su počele već oko tri popodne, veliki intelektualno fizički dio istih smo iznijeli mi muški, ja sam ogulio oko pet kila krumpira, a Genosse Mersault se narezao kupusa.

Vegeterijanki ovaj put nije bilo, al moram negdje utrapiti fotku bučine juhe od prošli put.

Glavno jelo naravno mesina.


Desert sladoled ili sladoledna torta.


Tip koji je u Njemačkoj prekjučer na kvizu, prvi nakon 4 godine digao milijun eura bio je jedna od tema razgovora.
On je nazvao džokera zovi, rekao mu da misli da zna odgovor za milijun, al bi želio čuti njegovo mišljenje, ovaj je bio nesiguran. Novi milijunaš je inače gastronom po struci, vlasnik kafića, rekao je da će kupiti kuću, otići sa ženom na putovanje iz snova i podići plaću svojim djelatnicima, a s ovim zadnjim smo započeli diskusiju o kapitalizmupartysmokin
11:01 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Odnosi dominacije
27.11.2010.

Ne znam nitkog iz svog društva tko voli niti posebno poštuje svog šefa, mladi su po pravilu drukčiji, ima nade za sadiste u budućnosti.
p.s.
Nikako da nađem prikladnu ilustraciju, možda ove zamjenski posluže beljhrvatska


10:27 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Izgled umjetnika
26.11.2010.

Još kao gimnazijalac sam nastupao na večeri poezije uz tada jako popularnog pjesnika Duška Trifunovića.
"Vi uopće ne izgledate kao pjesnik !", rekao sam mu.
"Ni ti.", odgovorio je. "Ali Vi jeste pjesnik.", nisam se dao smesti. "I ti si", odgovorio je.
Već sam pisao o Velikom Fotografu, nisam se zamarao njegovim izgledom, no kad sam na jednom portalu vidio snimak morao sam se nasmiješiti. Inače on je našoj izbjegloj blogerici Danieli napisao da je čuo za ljepotu Jadranskog mora i da bi rado i tu gostovao, često izlaže u Europi, al naravno postoji problem, netko bi ga trebao prepoznati u svim tim antologijama u kojima je, a onda valjda i pozvati, nemoguća misija.
Dvije fotke:


I On:09:45 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Riba na kraju dana
25.11.2010.

Jučer cijeli dan trka, strka i na kraju sutrašnji to jest današnji ručak...


09:01 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Što se jede kad jedeš sam
24.11.2010.

Jučerašnji "ručak" :

Današnja marenda :

Inače jutros se dogodilo nešto što obožavam kad mi se dogodi. Tražio sam stvar koju nisam našao i usput se u žurbi oznojio. Išao sam na vece i odlučio o istom trošku obaviti tuširanje. Šipak, nema vode, bez ikakve obavijesti, kako se to već kod nas radi. Mislim da živim u Dubrovniku već bih razumio burninmad.Sad trk prljav na posao...
11:01 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Dosada
23.11.2010.

Autobusni blues svakodnevno u trajanju oko sat vremena. Zanimljivo, nema u toj gužvi više trljanja muških i ženskih tijela kao nekad, opasno je samo kad babe ulijeću na stanici kod gradske tržnice, namah se slijepe uz tebe. Tješiš se, izdržat ćeš valjda do sljedećeg vikenda.


10:31 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Povratak
22.11.2010.

A sad iznova kako robovlasnici zahtijevaju...

09:07 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Obzor
18.11.2010.

Sve se promijenilo za pijuckanja jednog jedinog pića...

09:34 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Trube za radnikoljube
17.11.2010.

Idući pješice ka centru zbunilo me trubenje auta, pa srijeda je, žene se obično udaju subotom. Kad na trgu simfonija sirena :

Na radnom mjestu me se kao i obično strašno boje.

A fotke istinskih današnjih magli u sutrašnjem postu...

20:48 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Privid
17.11.2010.

Ništa nije pod kontrolom, ali zadržimo barem na blogu dojam ravnovisja, naprimjer privid da je bijeli koji je na potezu još u prednosti.

Dobar tek !


10:10 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Dnevni zaključak i brzi međustresni post
16.11.2010.

Danas mi mozak ne radi jer od ranog jutra radim, u 16 moram opet žurno u pljuskoviti prljavi grad.
Fotke:
Najskuplji kanistar do sada, sa sadržajem 2000 kunića.

Posljedica, moram privremeno piti skupo i kvalitetno pivo da bih to zlato imao u što pretočiti.

I na kraju podsjetnik na lijep završetak jučerašnjeg dana snimkom s moje omiljene restoranske terase.
15:49 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Vikend na otoku
15.11.2010.

Osim političke diskusije i gubljenja šahovske partije s čistom damom viška problematično je bilo i otvaranje boce kažu odličnog makedonskog vina.

09:27 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Idiot i debil
12.11.2010.

Ha,ha, nasmija me alexxlov komentar na prethodni post, ne moram ići kod eura po jutarnju porciju smijeha. Moj je problem što modeli osim pršuta ne poziraju, a kad pršut čekaš 30 minuta kao jučer u konobi Rijeka i kasniš na dogovoreni susret s roditeljima učenika nemaš baš volje namještati fotić za kvalitetan snimak. Dobro frend kaže idiot, vjerovali ili ne prva jučerašnja je trebala biti najfotka, sasvim neočekivano jer je teta bila potpuno neatraktivno odjevena, a onda je bljesnuo taj detalj, no dok je moj debil to imalo izoštrio, stvar je gotova, dobili smo sivu realnost. Druga fotka, opet ne znaš koliko će crveno na semaforu još trajati, uvijek žurba, tako je fotkao nekad i moj omiljeni fotograf, no o njemu ću uskoro poseban post wavekisscerekthumbuphrvatskaparty

09:52 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Jučer u tri fotke
11.11.2010.

Jučer je bilo jučer, hoće li danas ako je prerano počelo doći sačuvano do sutra ?

07:40 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Nacisti
10.11.2010.

Izgledaju često poput normalnih ljudi, eh kako vanjština zna zavesti .

09:38 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Za depresiju spremni
09.11.2010.

Bezvezan kišni dan, bilo nas je i bez kišobrana, a na radnom mjestu svi nešto namrgođeni i grintavi.

16:25 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Usponi i padovi
09.11.2010.

Život je pun uspona i padova, svaki dan neka nova posrnula zvijezda.


10:16 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Pljuskovita praznina ponedjeljka
08.11.2010.

Ponedjeljak, po definiciji tužan, ne zaslužuje ni post, posebno neki sličan današnjem. Žurno preletih komentare prošlog posta, jedan izbrisah, da spasim blamaže autora tkz. hrvatinu i pravaša, koji piše loše prikrivenim srpskim jezikom, ako ćemo pravo nije "bjekstvo" nego "bijeg", da ne lektoriram dalje, jedan takav naziva moje društvo četnicima lud
10:13 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Još jedna fešta u nizu
07.11.2010.

Obilježile su je rasprave o besperspektivnosti nakon pada socijalizma i uzrocima iste. Drugarice smo na žalost morali rezati s fotografija, ne žele na blog i u javnost waveNišta, idem uključiti perilicu suđa, narod još spava.


12:59 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Sjevernojadranski sajam u Rijeci
06.11.2010.

Sunce me jučer izmamilo van, a povijesno besplatni sajamski ulaz je odredio cilj. Znakovito mi je djelovalo kad sam dolazio, ljudi što izlaze uglavnom nose toaletni papir. Unutra, što bi rekao srpski pjesnik, ćemer i jad. Štandova prepolovljeno u odnosu na zlatne godine, u kojima se doduše ulaz plaćao. Trgovci prilično agresivni, ne ide im baš, ne možeš mirno pogledati što se nudi. Ipak s dva štanda se širi miris i tu sam registrirao za sebe jedinu zanimljivost ovog sajma : na jednom je široki kulen 230 kuna, na drugom 100, domaća kobasica 90, na drugom 60, slanina na prvom duplo skuplja, na drugom čak bolje izgleda i pogađate, više se kupuje na prvom skupljem. Zaobilazim jer sam unaprijed odlučio eventualno kupiti malo pršuta i sira, moš mislit, pršut samo na jednom mjestu, onaj istarski, 400 kunića, ej, ne u birtiji, na sajmu ! Nisam imao živce za sireve, vratio sam se sjetivši se da je red napraviti barem jedan snimak, drugi je napravljen na stanici na povratku, već se smrklo i bilo je prohladno.


10:52 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Sjene
05.11.2010.

Luda smiješno završena virtualna noć, oko četiri ujutro, u partiji šaha punoj obrata na yahoo šahu, protivnik znatno većeg rejtinga od mog, ponudio mi je remi u momentu kad je imao forsirani dobitak u dva poteza, u nekom trenu noći svi postaju jako nesigurni.

11:05 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Ikona dvadesetog stoljeća
04.11.2010.

Označava kraj jednog razdoblja, dolazi vrijeme sterilnih praznih lutkica, puštam vodu.
p.s.
Ha,ha, čim napisah sterilnih primjetih prašinu na kompjutoru, dobar znak, sunce se opet pojavilo.10:05 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Jutarnja jadikovka
03.11.2010.

Dosadni dani ranog ustajanja. Svi portali pišu o Obaminom porazu, zijev. Ja bih se izležavao barem do 9, da je društvo pravedno ustrojeno to bi trebalo spadati u temeljna ljudska prava, dobro, nek manijaci ustaju u 6, ima ih dovoljno, neka međugrupa kao i sad, a mi ostali kako sam napisao. Smanjila bi se i gužva u prometu i agresivnost baba u busevima i tramvajima.

09:27 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Ekološke demonstracije
02.11.2010.

Ekološke tvrtke bilježe veliki napredak na svjetskom tržištu pa tako i kozmetička tvrtka Lush. Ponovo se pokazalo da svaki uspjeh ima svoje lice i naličje, tako da zbog uvjeta rada demonstriraju njihovi djelatnici, naravno "bez suvišnog pakiranja".

Kod mene je sasvim neekološki jučer bio jelen na dnevnom redu, no bez brige, slijede radni dani, dani jaja i hrenovki.

Još stara mudrost : "Zvijezda koja najjače na nebu sja odavno je ugašena."

10:54 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Kiseli vrganji
01.11.2010.

Zadnjih dana sve nešto naopako, jedino hrana kak spada u neradne dane. Prekjučer smo načeli kisele krastavce, odlični, jučer ipak malo iznenađenje, iako su nas upozoravali da ne treba kiseliti vrganje same, nego u društvu ostalih jestivih gljiva, izvrsno su uspjeli, šampinjoni se mogu sakriti. Ajd barem nas kiseliš nije iznevjerio.


11:01 - Komentiraj ( 11 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Lipanj 2021 (9)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)